Hirdetés
- Otthoni időjárás-állomás
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Mini PC
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Apple MacBook
- Más termékek kárára gyárt több AI gyorsítót idén az NVIDIA
Aktív témák
-
hibavissza
veterán
Hi!
Movie Maker Live capture alatt az előnézeti kép nem látszik.
Valaki találkozott már ezzel?
Köszi!
-
hibavissza
veterán
Hi! Az a gondom, hogy a media player-el az asztali gépen van hang a netbookon nincs. A gond csak egy .avi filmnél jelentkezett. Mi lehet a gond?
-
hibavissza
veterán
válasz
hibavissza
üzenetére
Sajnos továbbra is fent áll a zeneszámok megtorpanásának, reccsenésének jelensége, főleg a számok végén. Kizárólag mp3-nál, CD-ről nem akad. Winamp alatt ritkábban csinálja.
Microsoft új drivert ajánl...ismeri a hibát. Nálam új driver+winamp-al elég ritkán jön elő, de megvan a hiba.
Van még valami 5let? Van valami hallgatható mp3 lejátszó progi mostanában? Ez a Winamp nagyon karcosan szól. Esetleg valami emberbarát árú hangkártya, ami nem akad össze a Win 7-el? Csak sztereóban nyomulok -
hibavissza
veterán
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Sajnos nem vágom mi az. Amit letölt frissítést azt telepítem. Az alaplapi hangkártyát használom, telepítéskor felismerte.
-
hibavissza
veterán
Sziasztok!
Problémám van a Media Player-el. Mp3 zene lejátszásánál néha megakad, bekésik a hang. Winamp-al minden Ok.
Tudnátok valami tippet adni, hogy legalább milyen irányba induljak? Nem tetszik a Winamp hangja, ezért nem használnám. A Media Player hangja lágyabb.
Köszi
-
hibavissza
veterán
válasz
Sub-ZeRo
üzenetére
Nos, azt nem vágom, hogy:
átállítom a windows-t és újraindításkor a bios-t, ezzel gondolom behív egy driver-t betöltéskor, amelyik integrálva van. mivel az ahci az oprendszer és a merevlemez kommunikációját szoftveresen "átadja" az os-nek, így feltételezhető, hogy a windows által betöltött driver lesz a legoptimálisabb.vagy az oprendszer és a bios átállításával nem következik be a driver "élesítése" és az előre letöltött drivert kell futtatnom? ez azért érdekes, mert elvileg, ha nincs driver ilyenkor, akkor épp elszáll a win7.
szóval a merevlemez gyártójának oldalán sokkal logikusabb lenne.
ollie: _

-
hibavissza
veterán
válasz
hibavissza
üzenetére
Több helyen is ezt a megoldást adják az ahci problémámra:
http://www.recipester.org/Recipe:Enable_AHCI_in_Windows_7_26944413
http://www.avforums.com/forums/windows-7/944905-windows-7-ahci.html
http://lacy.hu/windows_vista/ahci_mod_sata_lemezen
Magyarán telepítés alatt natív IDE volt beállítva ezért nem tette fel a drivert?
Ez eddig ok, de még mindíg nem értem mit keres a giga oldalán egy ahci driver?
-
hibavissza
veterán
Nos, a vistám így működött, de a win7 nem tölt be ahci-vel, csak natív ide alatt. Nem tudom mit kéne tennem. Nem igazán értem a win7 miért nem kezeli automatikusan.
A giga lapján van ahci driver win7-re....lehet, le kéne töltenem és installálni csak úgy..?
Nem igazán értem, az alaplapnak mi köze van a merevlemez és az oprendszer kommunikációjában, mármint a fizikain kívül. Gyújtson fényt idebent valaki!
-
hibavissza
veterán
válasz
hibavissza
üzenetére
Hi!
Közben találtam egy 2005-ös tesztet AHCI vs IDE témában. Egyértelműen ajánlják, mivel a multitask műveletek fürgébbek lesznek. RAID-ben meg tényleg előny...
A giga support nem ajánlja az oprendszerben történő AHCI engedélyezést.
A kérdésem az lenne, a Win7 telepítése alatt is felkínálja az AHCI telepítést (F6) vagy itt más az eljárás? Én nem emlékszem a telepítés alatt ilyen üzenetre.
-
hibavissza
veterán
válasz
Steelmanus
üzenetére
Köszönöm az expressz válaszokat.
A gigabyte oldalán talált pár szavas hablaty így már érthető.
Szal nem érdemes kavarni vele, nem lesz ssd-tőle a winyóm
Azért, lehet kipróbálom, legfeljebb kikapcsolom. Azé' megvárom hátha reagál kicsit később a support....
Még egyszer köszönöm.

-
hibavissza
veterán
Hi!
A probléma a következő:
Giga 780 gm s2h alaplapon az ahci engedélyezés után nem indul az os. Natív ide-ben minden ok.
Hol keressek drivert? Vagy más a gond? Hagyjam a csudába nem hoz sokat a konyhára az AHCI? Thx
Aktív témák
- Otthoni időjárás-állomás
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Parfüm topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Fotók, videók mobillal
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- Tudományos Pandémia Klub
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 256GB Graphite - 1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3283
- Full Prémium! Gamer PC-Számítógép!Rog Maximus XII! I9 10850K / RTX 3080 Suprim / 32GB DDR4 / 2TB SSD
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3835
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 512GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4089
- Apple iPhone 13 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest