Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • v.attis

    őstag

    Lenne egy-két tisztázásra váró kérdésem, amit még nem sikerült megértenem a tanulási folyamat során. Privátban is jó ha valaki segít, előre is köszönöm szépen.

    1. Nem értem a KDE Wallet működését. Új telepítésnél a Google Chrome minden indításakor hozzáférést kért, ami nagyon bosszantott. Gondoltam kikapcsolom a wallet működését, hiszen a Chrome eltárolt minden jelszavamat, így a telefonról vagy bármilyen gépről hozzáfértem minden általam használt weboldalhoz. A kikapcsolással annyit értem el, hogy a Chrome újra kéri a bejelentkezési adatokat, vagyis semmit nem tölt ki automatikusan.

    2. A csatolási pontok, mappák, partíciók.
    Windows alatt volt/van két partícióm: 1 a rendszernek és 1 nagyobb az adataimnak. Így nem kellett soha félnem, hogy bármilyen adatom elvész, mert a D: partíciót soha nem érintette semmilyen windows újratelepítés, gyakorlatilag éveken át csak használtam, de nem károsodott semmi.
    Namost, ha komolyan gondolom a linuxa való áttérést, ezt hogyan oldhatom meg? Tehát hogyan csinálhatok egy ext4 partíciót, ami sosem szenved kárt 30 féle linux újra telepítés esetén sem!
    Azért gondolkodtam el ezen, mert érezhetően lassabb a jelenlegi ntfs (D: meghajtó :D)partícióról dolgozni, gyakorlatilag az előnézeti ikonokat is borzasztó lassan tölti be, de a fájlműveletek is lassúak az ext4-hez képest.
    Szóval kell egy saját, totál biztonságos partíció, mert szeretném megőrizni ezt a szokást, hogy gyakorlatlag ezen dolgozom, erre töltök le és sosem használom a rendszer mappáit (pl képek, Letöltések, Dokumentumok).

Új hozzászólás Aktív témák