- A processzor tokozásán szállítja a memóriát a GMKtec legfrissebb mini PC-je
- Fél évszázados Apple jubileumot ünnepel a 8BitDo ízig-vérig fém billentyűzete
- Nem csak nagy, de gyors is az LG önerőből AI felskálázást biztosító monitora
- Kötelező frissítésnek számít a Microsoft legújabb csomagja a Windows 11-hez
- Szó szerint kifüstöli az AI-t a Közel-Keleten Irán
-
PROHARDVER!

Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció

Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
b05co
tag
Én a héten már a második ismerősnek küldtem fel a laptopjára az Ubuntut winXP & win7 helyett. Legutóbb egy Toshiba Satelite L-40-re (1 giga ram ősi atom proci). Meglepődtem mennyire gyors és használható. A win7 sajnos már a start menünél beakadt, hiába nem mai darab a gép, de ez? Ismerősöm meglátta egy kérdése volt. Miért nem ezt használja mindenki? Mondjuk tudtam neki sorolni kapásból 10 indokot, ettől függetlenül totál átlag userként azonnal megszokta a felületet és már adja is tovább az igét
. Szóval egy hét alatt 3 ubuntut rántottam és eddig 0 probléma van. Nézegettem a mintet is (azt a sajátomon), de igazából nálam lényegesen lasabb volt, mint az Ubuntu, hiába olvasom mindenhol az ellenkezőjét a saját tapasztalatom ez. Ráadásul akárhonnan nézem szerintem az Ubuntu felület amellett hogy nagyon szép abszolút használható és még egy olyan user sem veszik el rajta aki most látott először linuxot...
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- TCL LCD és LED TV-k
- iPhone topik
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- MasterDeeJay: Intel Optane M10: mire lehet használni?
- Sweet.tv - internetes TV
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Hálózati / IP kamera
- Napelem
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Ableton Live 12 Suite Education
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- 137 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Yoga Book 9 13IMU9 notebook - Ultra7 155U 32GB DDR5 1TB SSD Intel Graphics W11
- M5! KÉSZLETKISÖPRÉSI ULTRAAKCIÓ!!! SPACE BLACK MacBook Pro 14" M5!!! 10C/10G 16GB 1 TB Gar!
- 27% - MSI MAG 275QF IPS Monitor! 2560x1440 / 180Hz / 0.5ms / FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

. Szóval egy hét alatt 3 ubuntut rántottam és eddig 0 probléma van. Nézegettem a mintet is (azt a sajátomon), de igazából nálam lényegesen lasabb volt, mint az Ubuntu, hiába olvasom mindenhol az ellenkezőjét a saját tapasztalatom ez. Ráadásul akárhonnan nézem szerintem az Ubuntu felület amellett hogy nagyon szép abszolút használható és még egy olyan user sem veszik el rajta aki most látott először linuxot...