- Vezetékes FEJhallgatók
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Gaming notebook topik
- iPad topik
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Projektor topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
kristof123
őstag
válasz
HoReSz1975 #41299 üzenetére
-
HoReSz1975
őstag
Van itt valaki aki MSI z87-GD65 Gaming alaplapot használ i7-4770K -val
Érdekelne egy normális beállítás 4.4-4.5-4.6GHz környékén. BIOS képeknek is nagyon örülnék
-
enemy107
senior tag
válasz
Nirvanus #41297 üzenetére
Ha a procit nem akarod tuningolni akkor (G) MCH Frequency Latchet auton hagyod, és kiválasztod a 3.20B szorzót. 1066MHz-en fog menni, mert a következő szorzó 3.33, és úgy már 1109MHz lenne, ha akarod megpróbálhatod. 1200 sok egyébként, és értelme sem sok van.
A feszeket rögzítsd normal beállításon, illetve a ramnak a gyártó által ajánlottat.
Viszont ha a procit is tuningolni akarod akkor
CPU Host Controll-enabled
CPU Host Frequency-400
PCI Express Frequency-100
Performance Enhance-Turbo
(G)MCHFrequency Latch-auto
System Memory Multiplier-2.66D
CPU Vcore- Ezt majd kitaláljuk mennyi legyen, próbáld meg Vid-en, meg tudod nézni Core Temp Progival, lehet nem fog menni, akkor majd emelünk rajta
Az összes többi fesz normal, kivéve a ram.
Dram voltage-A gyártó által ajánlott fesz a ramnak.
Amit nem írtam, azt ne állítsad.
Így a cucc 1600FSB-n fog menni, 3.6GHz-es procival, 1066MHz-es ramokkal. Nagyon nem gyúrnék az 1200MHz-re, mert egyrészt nem valószínű hogy menni fog 4X1 giga rammal, másrészt a ram slotokat gyilkolod vele a lapon, illetve az északi hidat, mert valószínű kellene neki fesz gazdagon. Nekem DS3R-van, OCZ Platinumokkal, de 4X1 gigával 1066MHz fölé nem nagyon tudok menni a ramokkal, csak úgy ha feszelem a dimmeket, meg az északi hidat. 100-200MHz nem sok x@rt kavar. 1000MHz-en használom őket alul feszelve.Amúgy többet hozna, ha inkább 900MHz környékén próbálnád járatni őket cl4-ben.
-
Nirvanus
aktív tag
Sziasztok!
Nemrég szereztem egy pár OCZ Reaper-t (2*1GB DDR2-1200, 5-5-5-@, 2.1v) a Gigabyte EP45-DS3 alaplapomba (LGA775, P45, FSB1600, DDR2 1333+, f9 bios), amiben jelenleg egy e0 stepping-es E8400 csücsül (2mag, 3Ghz, wolfy, 45nano, 9*333, 1333, 6mb l2). Arra vagyok kíváncsi, hogy milyen módon tudnám előcsalni a memóriákból az 1200Mhz-es frekit stabilan, a proci feszemelése nélkül.Jön még belőlük 2db, szóval 2kit-ről lesz szó, és a CPU-ra is maximum egy CM Hyper TX2 fog kerülni. Várom az ötleteket és köszönöm előre is
-
enemy107
senior tag
válasz
800.henrik #41295 üzenetére
-
800.henrik
senior tag
-
GsiSzi
újonc
válasz
enemy107 #41293 üzenetére
Köszi a segítséget!
Nézek is ilyen lapot, meglepem magamat karácsonyra vele
Kíváncsi vagyok mit bír a procim de olyan 3.5Ghz vagy esetleg 4 et ki akarom hozni belőle. A mostani hűtőmben a 212ben szerintem még bőven van potenciál a hűtést illetően, most 3Ghz en ketyeg és 100% os terhelésen megy fel olyan 45-46fokra. -
Paulo81
aktív tag
Sziasztok!
Nagyon rég fejlesztettem gépet, eléggé le vagyok maradva tuning témában, most van alakulóban egy gép és tanácsra lenne szükségem:
Már megvettem a lapot, msi z87-g43, és a ramot, amit egy gyárilag már tuningolt g-skill, 2400 Mhz-es.
Olyan alkalmazásokat fogok futtatni, ahol az memória és a cpu közötti sebesség fontos, illetve a ram elérés.
Van ugye a sima és a k-s széria.
Szerény tudásom szerint a k szorzózár mentes, de nekem az valószínűleg nem is kell (??)
Mert az fsb állítja tulajdonképpen a cpu-ram kommunikáció sebességét, jól tudom? És azt a k-mentes szérián is lehet állítani?
Egy i7-esen gondolkozom, de a 4770k-t már sokallom pénzben, bár tudom, nem sokkal drágább.
De főleg TDP-ben sok, szeretném ha nem melegedne nagyon, tudom jó hűtő, de szimpi a 64W TDP a pénztárcámnak is, mert sokat menne. ( Tudom az se sok, de akkor is.)
Ezek szerint egy 4770s is megfelelne, ha jó a feltételezésem (?)Előre is köszönöm a segítséget!
-
GsiSzi
újonc
Sziasztok!
Gondoltam kicsit tuningoljuk...
A procim egy e6600 2.4ghz egy Asus P5b-premium lapban, kipróbáltam mit tud gyári hűtővel, akkor 2,7 ig jutottam vele, de elég meleg lett a helyzeta procim most 3.07 ketyeg ( fsb 340 ) de már egy cooler master hyper 212 evo alatt. A problémám az lenne ha akarok adni még egy kis órajelet a processzornak a gép újraindul de semmi csak fekete képernyő. Csinálta már ezt akkor a memóriát vettem vissza amit arányosan emelt a proci fsb-jével, ez most ddr2-850. Ez alapból 800mhz volt ( ddr2-800 kingston 2x1Gb ). De most ha visszaveszem ismét kisebbre nem segít, csak megint fekete képernyőt kapok.
A feszültségeket kellene babrálnom kicsit? vagy a memória időzítésével? most minden ilyen érték Auto-n van a biosban. Amit szeretnék elérni az a 3,5 Ghz, vagy esetleg többet is
Esetleg tudnátok adni egy kis segítséget, esetleg tanácsokat milyen irányban induljak el az értékekkel kapcsolatban? és miket állítsak át?
Köszi előre is a Helpet mindenkinek! -
-
hdekakas
senior tag
Sziasztok!
Ez így jó? [link] Vagy min kellene (még) állítani?
i7 3770K van felhúzva 3900MHz-ről 4300MHz-re. Csak a VTT-t állítottam, azt 1.047-ről 1.225-re, illetve a PLL-t 0.018-cal visszább vettem.
Játékok alatt (is) stabil, ha lejjebb veszem a proci feszt, vagy a ram feszt, akkor már előfordulnak hirtelen kilépések, leállások, fagyások. (A ramom elég magas fesszel megy, egy 2400MHz-s Kingston HyperX Beast, nem is bírom "csak" 2133-on beüzemelni, igaz, azt elég jó időzítésekkel.) -
kspbarebone
csendes tag
válasz
RetepNyaraB #41263 üzenetére
Nyilván BIOS-ból. A Control Center II csak végső elkeseredés volt.
High Performance profil van kiválasztva. -
BuckurN
csendes tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy egy ASUS M5A97 R2.0 alaplapban, egy FX 8320 processzort meddig tudnám húzni? Elég nekem bőven az FX 8350 teljesítménye
Hűtőm: Scythle Ashura -
robogos10
senior tag
Sziasztok azt szeretném kérdezni hogy 1 HP DC5850 SFF gépben hogyan tudom húzni a procit és a memóriát?
Biosban nem találtam rá opciót
Valakinek sikerültmár? -
vipera2
csendes tag
Hello!Nem tudom hova forduljak, így itt teszem fel a kérdésem, van nekem egy e8200-m és van egy msi g41m p26 lapom ami nem engedi húzni a procit.Ha csak 1-et is emelek rajta nem tölt be semmi.Az lenne a kérdésem hogy lehetne-e ezt valahogyan orvosolni?(vagy tegyem fel máshol a kérdésem)
-
Degradator
tag
Sziasztok!
Volt egy 6000+ os X2 -m, kicseréltem egy újabb X2 240 -s procira(kisebb csíkszélesség kisebb fogyi). Eddig 3430 Mhz ig sikerült eljutnom vele, nem merek tovább kísérletezni. A ramokat visszaosztottam 3.33x szorzóra így pont kijön a kb 800 mhz. Van egy sychte ninja hűtőm, így a két mag 30 fok körül van. Sajna az alaplap szenzora rossz, 80 fokot mutat folyamatosan a procira(tényleg rossz!). Így a 16 centis venti magas fordulaton fut. Van valahol lehetőség a Gigabyte GA-MA770 DS3 rev2 alaplapommal valami fordulatszám- korlátot beállítani? Biosban nincs sajnos erre lehetőség.
Ja és a fő kérdésem, ha feljebb akarok menni mondjuk 250 körüli FSB re, nem kéne plusz fesszel megkínálni a procit? Vagy elég a biosban AUTO beállítást hagyni az majd adogatja neki?
Köszi a választ előre is!
-
HCsaba87
tag
válasz
RetepNyaraB #41263 üzenetére
fesz volt a bibi
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
HCsaba87 #41262 üzenetére
Feltehetöen a core fesz keves, nekem legalabb is az oldotta meg ilyenkor, ha nem a gpu szallt el. Az nincs huzva?
A BS kodokkal nem foglalkoztam sose
de vannak ilyen kodolvaso ingyenes progik net-szrte, amelyekkel könnyebb azonositani a gondot (es aztan konkretan guglizni), ha van kedved vadaszni. Majd ertesits
(#41260) kspbarebone@
1-Biosbol huzunk, nem progikkal
2-lehet, hogy a Win nem max teljesitmenyen van -ezt ellenörizheted a vezerlöpult/rendszer/energiagazdalkodas (vagy ilyesmi) menüpontban.
3-az a tap egy overkill, Paksot elhuzna. Nem miatta van. -
HCsaba87
tag
válasz
RetepNyaraB #41257 üzenetére
Nos ITB alatt semmi baja viszont játék alatt durván 30 perc után van amikor 1 óra után vagy még tovább bluescreen feszt elkezdtem emeleni most offset -0.080 nál vagyok
Fesz miatt van egyáltalán?
Probléma-aláírás:
Problémaesemény neve: BlueScreen
Operációs rendszer verziója: 6.1.7601.2.1.0.256.1
Területibeállítás-azonosító: 1038További információk a problémáról:
BCCode: 124
BCP1: 0000000000000000
BCP2: FFFFFA8007193028
BCP3: 00000000BE200000
BCP4: 000000000005110A
OS Version: 6_1_7601
Service Pack: 1_0
Product: 256_1A probléma leírását segítő fájlok:
C:\Windows\Minidump\120713-7035-01.dmp
C:\Windows\Temp\WER-8673-0.sysdata.xmlOlvassa el online adatvédelmi nyilatkozatunkat:
http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=104288&clcid=0x040eHa nem érhető el az online adatvédelmi nyilatkozat, olvassa el az offline változatot:
C:\Windows\system32\hu-HU\erofflps.txt -
BPY-167
tag
Sziasztok!
Van egy kis problémám. Július közepe óta folyamatosan 3825MHz-n ment a proci 1,5120V-on stabilan ment eddig probléma mentesen.Erre ma semmivel nem tudok játszani ezzel a beállítással már próbáltam csökkenteni és emelni is a fesz-t rajta egyik se jött valamiért instabil lett.
Mi okozza ezt? És hogyan lehet elhárítani?
(gépem a profilomban) -
kspbarebone
csendes tag
Sziasztok!
Adva van egy gép: MSI Z77 G43A alaplap, benne egy i5 2500K, 8 GB Kingston 1600-as RAM, MSI HD7790 VGA, 3 db 3,5 merevlemez.
win8 alatt tudtam húzni a procit a gyári 3300 MHzról 4 GHz-re. win8.1 alatt azonban ugyanúgy 3.3on megy. A BIOS-ban semmit nem változtattam.
Tiszta telepítés volt egy üres HDD-re, ami eddig nem volt a gépben.Okozhatja-e húzás hiányát a plusz HDD? Úgy értem, esetleg úgy gondolja az alaplap, hogy nem tud elég áramot adni a procinak, azért hagyja a gyári értéken az órajelet a beállítás ellenére.
A táp egy FSP márkájú és 750W. A Control Center II is fent van, abban is be van állítva, hogy 40 x 100 legyen az órajel, az alaplapon is.
-
hdekakas
senior tag
Intel 3770K procim van.
Ha nem az alap beállításokkal üzemeltetem, hanem a bios-ban a 39-es szorzót csak 40-esre is állítom, akkor játékok közben már ki is fagy. 5perc múlva, 20 perc múlva, változó. Minden fesz-t auto-n hagytam. De próbáltam úgy hogy a gyári értékekre állítottam a fesz-eket, akkor is kifagy ha csak minimálisan is tuningolom.
Mit tudok tenni?Direkt azért vettem ilyen procit hogy lehessen tuningolni.
-
HCsaba87
tag
[link]
-0.110 v megyek BF 4 ezniírok ha van valami köszönöm a segítséged!!!!!
-
HCsaba87
tag
válasz
RetepNyaraB #41254 üzenetére
nah ezt figyeld. 4.5 ghz offset -0.105 v 66 fok a legmelegebb mag. és még alul is feszelte magát a proci... és persze llc 1 ahogy kérted
érdemes még vennem el belőle? GFLOP nagyon stabil volt... ez a thermaltake frio ock megvan lassan másfél éve de mondhatom megérte kidobnom érte 23 e ft ot.... csak ajánlani tudom mindenkinek...
-
HCsaba87
tag
válasz
RetepNyaraB #41252 üzenetére
most tesztelem utána irok de mondom nem nagyon megy 68 fok fölé.
-
-
HCsaba87
tag
válasz
RetepNyaraB #41248 üzenetére
heh ez érdekes LLC 1 re tettem. voltot vissza vettem elvileg +0.005 re. Cpu z ITB alatt azt mutatja hogy 1.417 et eszik.. lol Ez most valami bug? 4.5 ghz en llc 2 +0.020 v.. LLC 1 en +0.005v és 1.417???
-
HCsaba87
tag
válasz
RetepNyaraB #41248 üzenetére
65 fok 68 max ha már megy 30 perce.. Thermaltake frio ock és nagyon jól szellözö házam is van CM haf 922...
AIDA 64 29 fokot mutat az alaplapra. OK LLC 1 re teszem és tesztelem.MIvel érdemes nézni a hőmérsékletet? CPU t realtempel nézem amúgy...
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
HCsaba87 #41247 üzenetére
4.3 felett mar tedd az LLC-t 1-re!! Ugy kevesebb fesszel is beeri. Milyen meleg amugy? Mivel hütöd, mar nem melekszem...? a lap feszek meg jok lehetnek, de nezd valami progival a PCH es altalaban az alaplap hömersekletet is; nem egeszseges, ha nagyon magasra megy...
RAM mindig is lutri, föleg, ha tamogatottsagi listaban sincs. Nincs semmi eszrehevetö különbseg amugy az 1600 es 1800 között, ettöl ne legyenek almatlan ejszakaid
-
HCsaba87
tag
válasz
RetepNyaraB #41243 üzenetére
Nos erre jutottam szépen haladtam felfele 4.5 ghz beállítottam alapra ahogy mondtad mindent szépen emelgettem a feszt. 4.6 ghz hez már offset +0.060 v kell és akkor nincsen bscreen és lefut ITB is. [link]
[link]
[link]
[link]
sajnos a ramok nem bírják 1866 on a tuningot. NIncs bluescrenem de ITB be hibát ír második körbe h nem stabil. Vissza vettem 1600 ra és gond nélkül lement... szval 4.5 és 4.6 ghz megvan. Alapfeszek auton
VCSA 0.925 CPU PLL 1.832 PCH 1.059 VTT 1.047 RAM V 1.532. Ezek voltak az alapfeszek. ugye ezt ha megnézed a bios képeken 1.103 ra emeltem az nem árt gondolom és a dram voltaget levettem 1.532 ről 1.499 re. .. Szval így állok most. Köszönöm a segítséged. Valami ötleted esetleg ramra, hogy hogy tudnám elő varázsolni hogy 1866 on stabil legyen? Vagy esetleg valamiből visszább kell venni?Asrock oldalán többször néztem már sajnos ugye ezt a ramot vettem hozzá és ez pont nincs a támogatási listán, hogy 1866 on menne. Lehet ez a baj? [link]
-
BlackSoft
addikt
válasz
Tirexi #41245 üzenetére
Hát pedig nem emelkedett sokat, 79-81 fokosak voltak a magok. 1.385 V-al ment a 3,8. Bár nem használtam órákat úgy, szóval nem tudom mennyire volt stabil, de pár perc linx alatt, amíg megnéztem hogy melegszik stb nem volt gond. Nem ismerem annyira ezt a linx-et, először próbáltam ki, de 100%-on ment tőle mind a 12c/ht.
Amúgy ha sokallod a 70-75 fokot 4,6-on 100% cpu-nál hosszú renderelések alatt ahogy mondtam, arra tudom még azt mondani, hogy játékok alatt 50-65 fok között van csak, mert ott nem megy 100%-on minden c/ht.
Ez a H110 meg szerintem tudna jobb is lenni, ha rátennék push & pull-ba noctua ventiket, nem ezeket a gyári corsair-eket.
-
Tirexi
addikt
Válasz erre: [link]
Bocs, de az valahogy nekem hihetetlen, hogy kemény 4 fokot emelkedett +200Mhz tuningal meg gondolom nem kevés fesz emeléssel.
Mennyi kellett 4.8-hoz? Azt ne mond, hogy 1.4V alatt voltál.
AVX-es Linx-et toltál rá?Azt tudom, hogy elég jó a H110, de azért ennyire nem.
-
HCsaba87
tag
válasz
RetepNyaraB #41243 üzenetére
OKÉS nah ez hiányzott köszönöm. Amint van valami jelentkezek!!! köszi még1szer
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
HCsaba87 #41241 üzenetére
Offset, alapbol +-0,0V, a feszültsegeket allitsd a bal oldali alapertekre (amennyiben ezek az alapertekek, ezt egy "load optimized default" megmutatja).
4 gigahoz egy 2-es LLC jo lehet. Ha megy a dolog (remelem), akkor lehet kedeni az offset csökkentest. A proci tuti birni fogja -0,150V körül, vagy meg lejjebb. Kerdes, hogy a lap hogy all a feszültsegekhez. aszontad eddig kihalt overclockra. Kiprobalhatod, hogy lejjebb veszed a RAM sebesseget, amig megvan egy stabil allapot. Utana probalod hozzaigazitani a proci sebesseghez. Ha eldobja magat, akkor lehet tovabb töprengeni...Ja, az ilyen-olyan power limitet told ki maxra (500), attol nem fog többet enni, de nem is akad le a limit miatt.
-
nyozo
aktív tag
Valaki valami ötlet?
-
HCsaba87
tag
válasz
kristof123 #41240 üzenetére
offset re tenném csak nem vágom mennyire kéne tenni a voltot. nyomjak alapon egy ITB teszetet és nézzem meg mennyit fogyaszt cpu z ben? vagy melyik programban érdemes nézni a feszeket?
-
HCsaba87
tag
válasz
RetepNyaraB #41236 üzenetére
-
nyozo
aktív tag
Üdv! az lenne a kérdésem hogy a procit(q6600) felhúztam 3.3 Ghz-re 1.3v-ot adtam neki és a ramok(2x2GB GEIL Ultra 1066Mhz) 1104Mhz-en futottak de ha elindítottam pl. egy aida64 rendszerstabilitás tesztet a proci terhelése ingadozott... ez lehetett attól hogy kevés feszt kapott a proci?
-
HCsaba87
tag
válasz
RetepNyaraB #41236 üzenetére
OKÉ AZ MEGVAN emlékszem rá, hogy mondtad azt anno. 1.499 v illetve 1.047 v erre vissza tettem alapból 1529 a ram fesz... Légyszives mond el nekem tömören röviden, hogy az alapot, hogy teszteljem ki. gondolom core clock vissza alapra... 3,4 ghz. Eddig oké.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
HCsaba87 #41234 üzenetére
Attool meg nem fog menni (meglepödnek legalabb is). Csak ezek ilyen alapvetesek. Az alapsebessegen kitesztelt offset tuningot en nem hagynam ki a bulibol, mert akkor van egy biztos alapod, amelyre epithetsz, mint a Fundamenta lakaskasszaban
ööö nem tudom mennyire tiszta, de a RAM es a VTT között ne legyen 0,5v-nal nagyobb különbseg!
-
HCsaba87
tag
válasz
RetepNyaraB #41229 üzenetére
4 ghz nél offset -0.100 v től induljak kb?
-
HCsaba87
tag
válasz
RetepNyaraB #41229 üzenetére
beállítom amiket mondtál. Holnap írok, hogy mivan.. Egyébként volt egy beállításom, de mégse volt jó... valamit elrontottam valszeg. újra kezdem a tuningot... csak annyira nem vágom. De múltkor is tudtatok segíteni itt. szval megköszönöm ha megint.
-
Jarvis
tag
válasz
Apollo_21 #41232 üzenetére
Ahogy néztem a képeden nálad NB frekvenciát mutat. Nálam ilyen nincs is.
Különben nem. A processzornak is megvan az FSB-je hogy mennyi bír és az alaplapnak is.
Hiába 2000-res egy AMD proci FSB-je hogyha az alaplap csak 1600-at bír, akkor 1600-nál gyorsabban nem fog menni a RAM.Az FSB-t az alatt mutatja ahol neked a 99.8Mhz van. Ott ír olyat hogy Rated FSB. De lehet hogy csak Intel-nél mutatja.
-
Jarvis
tag
válasz
Apollo_21 #41230 üzenetére
Véletlenül nemtudod hogy az AMD processzoroknak hogy van az FSB-jük??
Mert azt néztem a képed alapján hogy 100Mhz-en 42-es szorzó van.
De akkor milyen az FSB?Úgytudom hogy az AMD-knél nincs gond azzal hogy nem megy egy ram 1600-on meg nagyobbon, mert minden AMD procinak nagyobb az FSB-je, asszem kb 2000Mhz körüliek. De akkor mégis mi alapján lehet kiszámolni? Mert AMD-s prociknál a CPU-Z sokszor nem jelzi ki hogy mennyi az FSB.
-
Apollo_21
addikt
Egy kis Fm2 750K tuning
Aida stressz teszt beáll 61fokra; magonkénti hőfok 64re...ez még éppenhogy elfogadható számadat sztem.
Fesznek 1,375V lett megadva így 4,2Ghz-et sikerült kisajtolni belőle de mennemég..csak tré rá ez az Antec.;Ram feltolva 1600ra mert automatán nemkezeli vmiért; így a feszt is én löttem 1.65re..mert ő 1.48on nyomná.....Proci turbo és energiagazdálkodások kilőve. -
RetepNyaraB
veterán
válasz
HCsaba87 #41228 üzenetére
A vtt-nek ez az alapja? Nagyon magasnak tünik...
A pll is nagyon soknak latszik. Ott mennyi az alap?
Ram alapfesz mennyi?Spread Spectrum legyen enabled, additional turbo voltagwe a mihez tartas vegett ne auto, hanem a legkisebb plusz (vmi +0,005V asszem). Package C support vagy auto, vagy disabled (az advanced fülön).
Internal pll overvoltage legyen off (csak magasabb tuningnal van ertelme)egyaltalan: alapon kitesztelted? Az OC is furcsa: 4 gigahoz nem kellene pozitiv offset, messze nem. az llc 2 rendben van.
-
HCsaba87
tag
Hali! Ha a gép elindításnál elindul aztán kikapcsol elindul és betölti a windows 7 et akkor a ram fesz nem elég? i5 2550k m mellett alap órajel mellett corsair vengeance 1866mhz cl9 1.529 v illetve vtt 1.103v simán elindul. Ahogy emelem a proci órajelét 4 ghz re ezt produkálja. Van valami ötletetek hogy melyik fesszel lesz a hiba? Megköszönöm Asrock extreme3 gen 3 as alaplap amúgy
-
Keksz03
senior tag
Ivy-hoz tud valaki egy elég részletes offset oc leírást? Igen, keresgélek már google-ön is de rengeteg van és hátha tud valaki egy prímát! Angol is jó!
-
Apollo_21
addikt
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni Fm2 tuning téren...minden rendben van vele..turbo kikapcs...4ghz-en jelenleg 1.375V-el..offset 0án...ledobja néha 1,368V-ra de nem tragédia. Viszont ha stabilitást tesztelek vagy vmi ami 100on tekeri felmegy 55 fokra is..van h ezt is meghaladja... cpu world..szerint a 4ghz igaz turbo beállítással 1.35V-al van meg..
Allulfeszeléssel is tuningolhatok? vagy neállmodjak róla hogy 1.35nél kevesebbel is elmegy 4ghz-en? -
RetepNyaraB
veterán
válasz
csabika0001 #41222 üzenetére
Attol függ milyen konfban hasznalod: Sandy-nel a VTT es RAM fesz között ugye egeszsegtelen a 0,5 voltnal nagyobb különbseg. Arrol nem beszelve, hogy azert az 1600-as ramot nem valoszinü, hogy 2100 körülre huzod, addig meg nem fog erzödni a különbseg. 18mittomenhanyon meg menni fog 1,65V-tal is, ha szerencsed van.
-
tomisanzero
tag
válasz
enemy107 #41217 üzenetére
Kísérleteztem még délután egy keveset, 3,6ghz-ig jutottam d2.66al, 1,34V cpuval, így a ramok 1200-on mennek. Most stabil úgy néz ki. A jövő héten ramokat cserélek, mert kevés lett a 2x1giga assassins creedhez, jön 2x2 giga geil black dragon, aztán majd ha azok bepattantak akkor megint próbálkozom feljebb tornázni. De valamiért úgy érzem én is, hogy nem akar ez az istennek se 4ghz-en menni normál keretek között.
-
tamast2
csendes tag
válasz
Dijundisun #41216 üzenetére
Ha 200 -tól 400-ig lehet állítani a proci frekvenciáját, akkor még van benne bőven tartalék, mert most csak 200-on van. Ez a gyári beállítás. Ráadásul alapjáraton a hőmérséklete kb. 2 fokkal magasabb a szoba hőmérsékleténél. Amikor 220-ra állítottam érezhetően gyorsabb volt a gép, de nem nagyon akart elindulni.
Viszont nem tudom melyik a feszültsége, állítani lehet, de hogy most mennyi azt nem tudom és félek, hogy vagy túl sokat, vagy túl keveset adok rá. Van egy olyan, hogy 1,2VNBSB. Ez lenne az? -
enemy107
senior tag
válasz
Dijundisun #41218 üzenetére
Jó lenne vissza kanyarodni a témába.
-
Dijundisun
csendes tag
válasz
adammkaa #41209 üzenetére
MSI Mpower brutális /z77 van nekem/, asusból melykre gondoltál, asrock sem rossz, bár nekem annyira nem jön be, de ár/érték arányban a legjobb, főleg hogy az susu lapok kicsit túlárazottak! Egyébként a fent említett procival szerintem ezen lapokkal hozható a 4.7ghz 24/7, de ha kifogsz egy rosszabb procit akkir is benne van a 4.5ghz minimum, ami mindenre elég, természetesen megfelelően hűtve
-
enemy107
senior tag
válasz
tomisanzero #41208 üzenetére
Nem a ram, a lap vagy a proci lesz az, de inkább a proci.. Ahhoz hogy itt átrugdosd nagy fesz emelés kell neki. Biosban min 1.4V, de lehet felette. Én procim is ilyen, igaz az E5800 de 1.35V-al megy 3850 MHz-en, 4 GHz-hez meg 1.47V (bios) kell neki. Inkább hagyom. Javaslom, mivel tápod már van, hogy ha nem is 500-ig, de azért valamennyit még próbálkozhatsz. 2 lépcsőfok fesz emelés a biosban, és kb 5-10 Mhz FSB emelés.
Szerintem addig emelhetsz feszt neki amíg 70 fokból nem jön ki Prime alatt.E6600 45nm egy régi eredményem, ez is ilyen proci volt. Ahogy én tapasztalom Wolfdale-nél ez a 4GHz a fájó pont a legtöbb esetben. Ehhez kérnek nagy fesz emelést.
-
tamast2
csendes tag
A processzor AMD Sempron 3200+
A memóriám az két darab 1 GB DDR2
Az alaplapot nem tudom, mert semmilyen programot nem tudok letölteni most. Valamiért nem engedi egyik böngészőm sem, hogy megjelenítsem az oldalt, de még a google-t, vagy az e-mailcímemet sem!
Mióta állítgattam a gépen azóta nem megy. Nem biztonságos a webhely, állandóan ezt írja ki.
Ki kellett vegyem az alaplapból az elemet, mert nem is akart újraindulni. Most a BIOS -ban visszaállt minden a gyári beállításra és így megy. De a webhelyekkel mi van, azt nem tudom. -
Jarvis
tag
válasz
tamast2 #41211 üzenetére
Annyira nyugodtan azért nem állíthatod. Ahhoz hogy te ott a 200-on fellül egy bizonyos érték felett stabil legyen a gép, már feszültséget is adni kell rá, és ennek hála jó hűtésednek is kell lennie.
Amíg feszültség emelés nélkül feltudod húzni, úgy hogy a windows-ba prime95 vagy LinX-el stabilan bírja a gép, addig nem okozol kárt a processzorban.
Amint emelni kell a feszkót, annál nagyobb eséllyel lesz kevesebb az élettartama.
Tehát feszkóemeléssel ne évekre tervezz, főleg ha nincs jó hűtőd. -
tamast2
csendes tag
Sziasztok! Két kérdésem lenne egyenlőre :-)
A processzornál a CPU frequency -nél azt írja, hogy min. 200, max. 400. 200-ra volt beállítva gyárilag. Ez azt jelenti, hogy 400- ig állíthatom nyugodtan?
A másik kérdésem meg az lenne, hogy a CPU feszültséget nem találom. Mindenütt azt írja, hogy automatikus, de hogy mennyi, azt nem írja sehol, így nem tudom mennyit lehetne még adni rá, ha nem indul a gép rendesen. Sokat sem szeretnék, mert félek, hogy leég, vagy túlmelegszik.
Egyenlőre a frekvenciát 220-ra állítottam és 9 szorzóval hagytam, de nem indul újra (nem restartolható), csak ha kikapcsolom és aztán vissza, viszont nem sokat de érezhetően gyorsult a gép.
Köszi. -
adammkaa
senior tag
i5 4670K egy z87 es jobb lappal meddig lehet húzni? 4.5GHZ? Illetve melyiket érdekemes megvenni lapok közül? MSI Mpower, asrock, asus?
-
tomisanzero
tag
válasz
enemy107 #41197 üzenetére
Na ma volt időm megint kísérleteztem, semmi változás.
8x500fsb, D2.00, Cpu Vcore 1,34 Cpu termination 1,3V, pll 1,55 cpu ref. 0,87v, mch core 1,3v, dram 2V, a többi érték auton. Megörültem először mert elindult aztán ahogy beléptem CPU-Z-be rájöttem hogy minden defaulton van, a bios magát visszalövi rögtön alapra. Nem értem. Gondolom nem a ram a buktató mert ha ment 1136-on akkor 1000-n is mennie kellene magasabb cpu órajel mellett.
-
törölt tag
válasz
RetepNyaraB #41206 üzenetére
Rendben, bocsi, hogy rossz helyre írtam, a választ pedig köszönöm!
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
#00875520 #41205 üzenetére
egyreszt ez nem ide valo, hanem a megfelelö AMD grafikus kartya topikba, masfelöl viszont semmi baja nem lesz; föleg, mert nem törtent feszültseg emeles (de attol se lenne a gyarilag megadott maximum hatarok betartasaval -mar amenniyben az adott kartya tamogatja a feszültseg allitast). Harmadreszt tuningot celszerü valamelyik erre fejlesztett szofttal csinalni (Trixx, GPUTweak, Afterburner - en az utolsot javaslom, bar ennek a legbonyolultabb a beallitasa).
-
törölt tag
Sziasztok!
Van egy AMD Radeon HD 5550 512MB GDDR5 videokártyám, amit az AMD OverDrive segítségével kicsit felhúztam.
A GPU alap órajele 550 MHz, ezt 700-ra húztam, a memóriát pedig hagytam 1000MHz-en.
Teszteltem két játékkal:
Far Cry 3: tuning nélkül 18-22 FPS, utána 28-30 FPS
Witcher 2: tuning nélkül 22-24 FPS, utána 28-34 FPSA hűtőventi sebességét automatikuson hagytam, a hőmérséklete lényegében nem változik, 20 perc 100%-os terhelés után is maradt 63 fokon, amúgy 40 alá csökken.
A kérdésem, hogy használhatom-e nyugodtan így a kártyát, vagy van valami kockázat, esetleg lényegesen rövidülhet-e az élettartama (még pár évet szánnék neki)? Nagyon jól jönnek azok az FPS-ek, de nem mindenáron
-
RetepNyaraB
veterán
Nem ilyen egyszerü...
offset tuning a celszerü, az energiatakarekossag es hüvösebb üzemeles miiatt.
Ha alaporajelen megy a gep, akkkor cel a legalacsonyabb fesz a legkisebb LLC vezerlessel (llc 5 asrocknal, hacsak meg nem valtozott a haswell bios felepitese). Ez esetemben (mely Sandy, tehat Nalad nem mervado) offset -0.180V LLC 5.
Ha mar feljebb huzom 4Ghz-re (kicsivel a "gyari" turbo üzemmod felett), ez -0.170V LLC 2 es igy tovabb.
Minel magasabb a tuning, altalanossagban annal erösebb LLC vezerleskellcelszerü a stablitashoz, persze szem elött tartva a lapfeszültsegeket is.(#41201) Jarvis@ annak mi ertelme lenne
Egyebkent vegül is van, a 3DMark 2013 összesitett pomtszama, de nem Gflopsban merve persze.(#41204) Ueda@
-
zaja8
aktív tag
Sziasztok!
i5 4670k tuningnál a "load line calibration" Level1 -en van, ez jó így vagy elképzelhető hogy level5-ön kevesebb fesszel beéri az adott órajelen?
Válaszokat előre is köszi
-
Jarvis
tag
Annyi érdekelne még hogy ugye a LinX nevű program kiírja hogy a processzor számítási teljesítménye 40-45Gflops. Nincs egy olyan program ami az egész gépet megnézi? Tehát videókártyával eggyütt, és úgy ad egy ilyen adatot?
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- AliExpress tapasztalatok
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- Parkside szerszám kibeszélő
- E-roller topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! 1600W Corsair AX1600i Titanium tápegység garanciával hibátlan működéssel
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest