Új hozzászólás Aktív témák
-
SirAlo
aktív tag
válasz
enemy107 #41099 üzenetére
Kiprobaltam azt is hogy csak 2.5 ghz-en hagyom csak nagyobb FSB-vel es kisebb szorzoval 10x250, es meg igy is kekhalalt dob, barmi valtozast erez ez a Windows azonnal kekhalal, ramjaim 2x2 GB 800 mhz-es, ahogy huztam a procin azokat viszabb huztam hogy csak 800on maradjanak
-
enemy107
senior tag
válasz
SirAlo #41095 üzenetére
Az a gond, hogy ezek a procik az FSB emelést viselik nehezen max szorzón. Amúgy annak nem is sok értelme van, hogy feltornászod max szorzón 250-260 környékére. Az egész rendszer FSB-jét emelni kell, hogy érezhetően hozzon valamit. Az pedig hogy 12X333 at menjen pl elég kizárt. Nagyon jó beállítás a 10,5X333 én is úgy használtam az enyémet. A Vid 1.275V volt, biosban 1.33125 kellett neki, ugye droop-al, meg Load-ban amit felvett 1.264V lett a vége CPU-Z ben mérve.
Mielőtt beállítod csinálj neki egy BIOS resetet. -
SirAlo
aktív tag
válasz
enemy107 #41093 üzenetére
Nah igy mar majdnem jo lett, beindult 3.1 ghz-en alap fesszel is , viszont a windows uj hardvernek erzekelte, nyomtam hogy folytatas es betoltesnel mindig kekhalalt dobott ( Ahol irja mar hogy Udvozouljuk ) , szerintem ez a windows nem 100-as mert eddig nem jelzett soha huzasnal .
Amugy eddig 12x-el probaltam ahogy alapbol is van, mennyivel masabb ha 10x-el erem el ugyanazt a frekvenciat? ( az alap 2.5 ghz-et is jobb lenne mondjuk 10x-el elerni ?)
-
enemy107
senior tag
válasz
tomisanzero #41089 üzenetére
Kifutottam a szerk időből.
Válasz első része az előző HSZ-ben.
A Vid-et mindenképp nézd meg. Alap feszes tuningnál több nem hinném hogy bele férne 400W-os táppal.
Szal Vcore-t ne emelgess csak úgy hasra ütés szerűen.
Ha a Vid 1.25V elég soknak annyi, akkor nem sok az a 1.3V, de, ha a Vid 1.16V mert ilyen is van, akkor 1.3V rengeteg. A magok hőfokát nézzed, én 65-ből nem szívesen engedem ki 24/7 re.
Tesztre fusson a CPU-z a CPU füllel, fusson valami hőfok monitorozó progi, pl Aida64, és fusson a Prime95 blend teszttel. Ha ezek lesznek a képen többet tudunk mondani. -
SirAlo
aktív tag
válasz
halhatatlan #41091 üzenetére
Az benne van hogy az ido soran gyengult a proci ? Mert meg kb 1 eve 3.5ot is vitte 1.25-el, fixaltam 100-ra a PCI-t
-
SirAlo
aktív tag
Hello, szerintetek mi lehet nalam a problema? E5200as procit akartam kicsit felhuzni de seohgy se akarja hagyni magat, 3.1 ghz-re felhuztam, alap fesszel nem indul, mindig emeltem kicsit a feszen es akkor se... 1.25 voltig mentem aztan nem is probalkoztam tovabb mert nem ertem mi a gond, ugy emlekszek hogy regebben 1.25 voltal siman ment 3.5 ghz-en is , de most valamiert nem akarja ( ugy olvastam hogy alap feszen kellene mennyen 3-3.3 ghz-en is)
-
válasz
halhatatlan #41087 üzenetére
Teljesen jo, de probalhatod feljebb is.
Viszont öt percen belül hasznald kerlek a szerkesztes gombot -
halhatatlan
aktív tag
szerintem ettöl a laptól, procitól, ramtól, ez jó!
deazért még megnézem a legvégét a procinak meg a lapnak. -
halhatatlan
aktív tag
a ramokat feltornáztam 894mhz-re 5-5-5 15cl-be.
ha állitanák a cl-en mondjuk 6,6,6, 15 re többet menne fel? -
sixpak
nagyúr
Sziasztok. Segítene valaki abban, hogy a biosban hogyan lehet a cpu-t tuningolni? Vagy valami más külső programmal.
Az alaplapomhoz volt egy program, amivel Windows alól fel tudtam húzni az órajelet 3 lépésban, akár 4.3ghz-ig is.
De ez csak w7-en működött, mikor megpróbáltam Win 8-ra felrakni, akkor meghalt a gép, még a telepítés közben. Csak egy Windows repair segített újra működésre bírni a gépet.
Amúgy egy 2500k-t használok egy Gigabyte Z68 alaplappal.
Valami hülyebiztos megoldás érdekelne, mivel nem vagyok jártas az ilyesmiben és nem szeretném hazavágni a gépet.
Köszönöm a segítséget, előre is. -
enemy107
senior tag
válasz
tomisanzero #41079 üzenetére
Biosban Vcore-nak állítsd be a Vid-et, az összes többi fesz normal, ramoknak a gyártó által ajánlott fesz. PCI freki 100, és emeld az FSB-t. Ramokat tartsd 1066-on vagy alatta. Hőfokokra figyelj.
-
tomisanzero
tag
Sziasztok!
Adott a következő konfig:
Gigabyte GA-EP45-UD3LR
Intel Core 2 Duo E8400 CoolerMaster Hyper 212 EVO noctua venitvel
CSXO cec 1066-os 2GB-KIT (testvérei beszerzés alatt)
ATI HD4870
400Wattos macron tápJelenleg 3000mhz-en megy a proci, de szeretném feljebb húzni. Stabil legyen inkább, mint sem hardcore. Meddig lehet komolyabb fesz. emelés nélkül? Mik az ilyenkor ajánlatos lépések, esetleg tapasztalatok ennél a procinál. Megköszönném az infókat.
-
Apollo_21
addikt
válasz
Hysterycs #41077 üzenetére
Elvileg elérhető a 4ghz...szinte 90%ba tuti h fogja bírni...de ha inkább a nyers erő kell tuning nélkül..és nemsokat kell ráfizetni intelre..tehát értem ezalatt, h lutrinak érzed..mert h az...és senki nem garantálja neked...akkor vedd az Intelt..és azzal biztosra mentél..persze ha ott nincs ugyanígy kitűzve vmi cél..ami ugyanugy kétes lehet.
-
Hysterycs
tag
válasz
halhatatlan #41076 üzenetére
Gépvásárlás előtt állok, AMD vonalon ez jönne ki a keretből, (másik opció i5-4570) és az érdekel hogy ezekkel a komponensekkel mennyire lehetne felhúzni a 8320-at, mert ha jelentősen, akkor lehet inkább ezt venném az intel helyett. De ha ebben nincs nagy tuning potenciál, akkor az intel felé hajlok.
-
halhatatlan
aktív tag
hogy is hivják azt a minialkalmazást ami kimutatja a ramkihasználtságot meg a corékat?
már kerestem csak elfelejtettem a nevét,ha valaki tudja akkor köszönöm -
Hysterycs
tag
Sziasztok!
A következő összeállításnál mennyire lehetne húzni a procit? 8350 szint elérhető?
GIGABYTE GA-970A-UD3P alaplap
FX-8320 CPU
CM Hyper TX3 EVO hűtő
Zalman Z5 Plus házKöszönöm a segítséget!
-
törölt tag
válasz
kristof123 #41071 üzenetére
Itt se a gyári órajelen megy, de egy ilyen Xeont felesleges tuningolni
-
matth1004
csendes tag
válasz
halhatatlan #41068 üzenetére
köszönöm
-
matth1004
csendes tag
válasz
halhatatlan #41064 üzenetére
úgy kb 40-43° a CPU az 1. meg a 2.Mag meg 28° körül van
-
halhatatlan
aktív tag
egyszer volt egy phenom1 x4 9750-em.pont vettem egy asus triton85 hűtőt rá,lecseréltem meg minden,
összeraktam se perc alatt az egész gépet és egyből nekiugrottam gta 4-nek.
de vagy, 6 órán keresztűl myomtam neki.
egyszercsak kiléptem,hoppá megnézem már gyorsan everestet hogy hány fok a cpu,hát új hűtő meg minden.....
click everest, cpu 120 fok volt.
megnézem a hütöt.. hát nem elált töle,majd le esett róla.mikor hozzá értem a bordához ciccent az ujjamon a bőr
de a procinak semmi baja nem volt az ég világon, pedig 1.5 volton volt asszem mert pont tuningba volt.
hátha a gyárba nem volt tesztelve,akkor én teszteltem rendesen. -
halhatatlan
aktív tag
válasz
Johnyheroo #41062 üzenetére
hogy áll a tuningod?
a pci clockot is fixáld le 100-ra mert viszi fel a lap azt is. -
Kaci84
őstag
válasz
Johnyheroo #41062 üzenetére
Bemész a Biosba emelsz 100MHz-et majd teszt (Prime95, +3DMark CPU, meg hasonlók) figyeled a hőmérsékletet. Ha lement minden rendben, akkor előröl.
Ha kifagy vagy hibázik, akkor BIOS-ba megint, emelsz a feszen mondjuk ha 1.300V akkor max 1.350V. Ha fagy emelsz megint egy kicsit.
Ha jó újra 100MHz és minden előről.
FONTOS közben végig figyeld a hőmérsékletet. Fesznél ne menny feljebb 1.400V max 1.450V-ig. És minnél kisebb lépcsőkben haladsz annál jobb. (MHz és V)
Érdemes a RAM MHz-et úgy állítani, hogy a gyárinál ne legyen nagyobb érték. Máshoz ne nyúlj a BIOSban! -
Johnyheroo
csendes tag
Hello emberek 😁
Vettem mostanság egy 8320 fx et,de semmit nemtudom a tuningrol es szeretném ha valaki megszánná es szamba rágná a tuning részét a dolognak. Hogy kezdjek neki?😆
cooler master hyper 212 evo
chieftec 550w
asus m5a97 r2.0 -
matth1004
csendes tag
válasz
halhatatlan #41060 üzenetére
felhúztam 3.2re alap fesszel. Assassin's Creed 4 közben a CPU hőmérséklete 55° 1. meg a 2. Mag hőmérséklete meg 38-40°
ez igy jó ? -
matth1004
csendes tag
Azt szeretném kérdezni hogy AMD Athlon x2 7750 BE procim (2.7GHz) Asus M4N78 Pro lappal HKC USP 5550 táp mellet meddig érdemes húzni? procin gyári hűtő van
-
Dyingsoul
veterán
válasz
kristof123 #41057 üzenetére
Tápra 20-25 a keret. GTX 770 4gb vagy R9 290 lesz mellé (feltéve ha ez utóbbiból lesz gyártói tuning verzió GTX770 4gb árában)
-
kristof123
őstag
válasz
Dyingsoul #41056 üzenetére
Szia!
Szvsz nyugodtan leteheted a voksodat haswell mellé. 4670k vagy 4770k-t is meglehet tuningolni és mindezt beton stabilan.Látom már el is döntötted.^^
"Igazápól a táp nem támogatja a C6-7-et, és a másik topikban azt mondták parasztvakítás haswellnek emiatt drága tápot venni. a fent linkelt tuning videó viszont elbizonytalanított. Mi van akkor, ha nem csak az alvó üzemmód fogyasztásának csökkentése miatt kellenek azok a tápok, hanem mondjuk hogy tuning alatt is stabilabbak legyenek?"
Akkor vegyél egy haswell-es tápot. Nekem is az van és ki van kapcsolva a c6-c7, mivel szerintem is parasztvakítás....
Ráadásul a drága táp nálad hol kezdődik? Mert amit venni készülsz az már nekem drága. : D -
Dyingsoul
veterán
válasz
RetepNyaraB #41048 üzenetére
Amire használnám: Filmnézés, böngészés, játék, youtube játék közben, streamelés (twitch.tv-n) közben a háttérben youtuberól zene, képszerkesztés (Photoshop+Lightroom), weblap szerkesztés, videó vágás-renderelés (After Effects), tanulás, programozás (visual studio, netbeans, eclipse), mindezt két monitoros környezetben (2*1920*1200). Szóval kb mindenre.
A célom nem világrekord döntése, csupán egy bika és stabil rendszer készítése ami hosszútávon ki fog szolgálni (4-5 évre tervezek).
Lap: ASUS MAXIMUS VI HERO
Ram: 1*8GB = CORSAIR 8GB Vengeance DDR3 1600Mhz CL9
Táp: SEASONIC S12 II 620WIgazápól a táp nem támogatja a C6-7-et, és a másik topikban azt mondták parasztvakítás haswellnek emiatt drága tápot venni. a fent linkelt tuning videó viszont elbizonytalanított. Mi van akkor, ha nem csak az alvó üzemmód fogyasztásának csökkentése miatt kellenek azok a tápok, hanem mondjuk hogy tuning alatt is stabilabbak legyenek?
-
Dyingsoul
veterán
válasz
rolio1 #41051 üzenetére
Ismerem a WoT-ot, elmondom neked mi a szitu:
A wargaming baszik megcsinálni a többszálon való futtathatóságot, mondván, hogy költséges. Ezért maga az alkalmazás egy szálon fut. Voltak kósza hírek Overlord blogján, miszerint tervezik a HT megvalósítását, de nem lett belőle semmi. Ezért az előnyben van, akinek egy magon (szálon) is jól teljesítő procija van. -
Apollo_21
addikt
Hi, nemigen tudom rábírni a procit a 4,5-re...foglalkozzak még vele? jelenleg 1.45-el 4.3 a stabil...nem melegszik nagyon..tehát ez nemakadály... 1,47re érdemes felrakni? hátha?
-
halhatatlan
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #41050 üzenetére
akkor passsssz.
néha nekem is kinai. -
halhatatlan
aktív tag
válasz
rolio1 #41051 üzenetére
egyszer húztam egy ilyen procit,és asszem 3000 körül megált.sok sok +feszkóval,
ha neked fel is menne addig,akkor sem biztos ,hogy sokkal jobban vinné.
elég gyengék a 65nm-x2 es athlonok,és ráadásul asszem a tiéd csak 1mb chace az L2-je igyis úgyis kevés komolyabb játékokhoz. -
rolio1
tag
válasz
halhatatlan #41046 üzenetére
A játék MMO (World of Tanks), ami proci igényes,úgy tudom. Plusz rosszul is van optimalizálva, állítólag ezért előbb a CPU fogy ki a szuszból. Lehet hogy hétvégén belevágok, keresek majd egy stepbystep leírást...
-
válasz
halhatatlan #41049 üzenetére
Bocsesz, AMD nekem kínai
-
halhatatlan
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #41048 üzenetére
nekem tudnál segiteni?
a lapom nb-óra jelét akarom lejebb venni.
asus m2n68 am se2
a procim még birná,de a lap már nem igen.nemtudom mivel vagy hogyan lehetne lejebb venni. -
válasz
halhatatlan #41047 üzenetére
Köszönjük Emese
(#41045) vitko @ mire használnád? A Haswellek rohadtul melegszenek (bár a víz nyilván jót tesz neki), nem ezzel fogsz tuning rekodot dönteni. Ráadásul az a csip Paksot elvezérli energiatakarékos üzemmódban is
Milyen lapban, milyen ramok, milyen táp?Tőlem negy segítséget nem tudsz kapni mert nem ismerem konkrétan a Haswellt, de ha dobsz majd bios képet a tuning szekcióról, akkor biztos tudunk(ok) valamit mondani.
-
halhatatlan
aktív tag
válasz
rolio1 #41040 üzenetére
nem tudom pontosan mit bir a lapod,de én bisztos kiprobálnám.
egy asus lap,vagy egy gigabyte biztos jobb de ez nem jelent semmit.
nembiztos hogy csak a lap nem birja majd,mert ezek a procik sem túl tuning barát.
viszont ha a procit ramot lapot húzod,attól még nem feltétlen lessz jobb a grafika teljesitménye.
inkább vga-tuning kell neked nem? -
Dyingsoul
veterán
válasz
Apollo_21 #41044 üzenetére
Még nincs itt a gép, de pár héten belül itt lesz és igen, betonstabil tuningot szeretnék:
i7-4770K + H100i + egy jól szellőző ház (Corsair C70).Eddig még csak a jelenlegi konfigomat próbáltam tuningolgatni, de az kékhalálozott így visszaállítottam alapba. Úgy vagyok vele, majd az újba belekezdek szépen frissen.
http://www.youtube.com/watch?v=0CHs5_TdpXE
Eddig ezt találtam ami értelmes és elölről kezdi, szóval most gyűjtöm az anyagokat, olvasok és teszteket nézek. -
Dyingsoul
veterán
Hogy kell tuningolni?
-
rolio1
tag
válasz
halhatatlan #41039 üzenetére
Szia
Köszönöm a segítséget, akkor ezek szerint ezzel a lappal nem biztos hogy sikerül normálisan a grafikán javítani? Egy másik topikban is kérdeztem, ott az volt a vélemény hogy nem biztos a látható eredmény, akkor viszont nem biztos hogy megéri vele vesződni. Bár tudom hogy mindegyik gép más, de ez a lap akkor ezek szerint nem tuningbarát? -
halhatatlan
aktív tag
válasz
rolio1 #41037 üzenetére
probáld ki naturba huzni a lap fsb-t és nézd meg minek mennyi a vége.
ha fagy,akkor oszd vissza a ramot elsőnek 667-re.ha akkor is akkor feszkot emelj a procinak ha lehet. de csak kis mértékben.decsak ha jó hűtő van rajta.
a pci clock-ot is fixáld le 100mhz-re.
meglátjuk mire mész vele,bár nemtom a lapod mennyit bir de probálkozz. -
rolio1
tag
Sziasztok!
A szokásos kérdésem lenne: lehet-e/érdemes-e ezt a konfigot húzni egy kis FPS növelés céljából?
Konfigom:
AMD Athlon 64X2 5200+ 2,7 Mhz
3Gb DDR2 800 400 Mhz
MSI K9Neo v2/v3
ATI Radeon HD 4770 512GBWin7
Előre is köszönöm!
-
válasz
RetepNyaraB #41034 üzenetére
LLC-t belőttem 1-re, turbo 4,2-re, -0.100-as offset-tel. Nem sok 4,2-n az az 1,2V?
-
Kaci84
őstag
válasz
RetepNyaraB #41028 üzenetére
Szerintem meg pont ez a lényeg, a nagy többség játék miatt vesz CPU-t és nem csak BF-nél hanem elég sok más játéknál is hasznot húz a 6-8 mag. A számítás igényes feladatokban sem húz el annyira, mint amennyivel drágább.
A fogyasztás meg maximum a hőtermelésnél számíthat. Egy FX-8350 100%-os terheléssel számolva óránként kb. 1,5Ft-al fogyaszt többet -
válasz
KaiotEch #41032 üzenetére
Elvileg jó lenne az az offset. Az LLC NE legyen auton, de ezt már legelőször is írtam. Gondolom nem olvastad el az ajánlott irodalmat, mert akkor nem kérdeznél ilyeneket. Én pedig nem fogom kétszázadszor is leírni a tuning menetét, keress vissza légyszíves, mert volt már bőven példa rá. 4,2-höz az LLC 1, vagy esetleg 2 legyen, ne magasabb (szám). A VTT-t kell olyanra belőni, hogy ne legyen 0,5V-nál nagyobb difi a RAM-mal. Ha az gyárilag 2133-as, akkor nem fog kelleni magasabb fesz neki, viszont mivel a proci vezérlője hivatalosan nem támogatja, csak 1333-ig a ramokat, nem garantált, hogy menni fog. 1600-zal biztos nem lesz gond és sztem az 18xx is rendben lesz.
-
halhatatlan
aktív tag
hogyan kell lejebb venni az nb óra jelet egy asus m2n68AM se2 lapnál.?
mert szerintem ezért nem birom a procimat húzni. amd athlon x2 7750 -
Üdv. Gyerekek 2500K-nak a -0,120 offset is kevés a 4,2-höz? LLC maradhat auto-n? Illetve hogyan tudnám azt megcsinálni, hogy a gyárilag 2133-as ramjaim valóban 2133-on menjenek, 1,5V-on? Vagyis 1,5-n nem fognak menni, de a fölött igen, csak vmi mást kell állítani, hogy a VCC és vmi között max 0,5 eltérés legyen.
-
kristof123
őstag
válasz
RetepNyaraB #41030 üzenetére
LLC-t már Auton állítja és nekem 4.5 Ghz-nél már level 8-ra pakolta alapból.
(#41026) zaja8:
TR 2013 - 3 mag el sem éri az 50°C-ot és 1 mag 53°C. Mindezt 4.5 Ghz-en 1.19 V-al.
IBT alatt volt 89°C-os mag is. -
Najó mivel nem ismerem a Haswellt eldugulok és kérdezősködj a topikjukban. De Asrockék offsetnek hívták eddig a nem fix fesszel operálást (az hűvösebb és kevesebbet fogyaszt). Az LLC a Loadline Calibration és elég valószínűnek tartom, hogy létezik még. Azt szabályozza, hogy terhelés alatt mennyire zuhanjon a beállított feszültség. Értelemszerűen magasabb tuninghoz általában erősebb vezérlés passzol. Ezzel csökkented a beállított fesz igényt, cserébe magasabb lesz az idle feszültség (és stabilabbá válhat a terhelt/idle állapotok váltása).
-
zaja8
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #41028 üzenetére
1,2V fix (Uefi-ben: Vcore override mode)
az LLC nem tudom micsoda... -
Azt eddig is lehetett tudni, hogy a Haswell nem tuning bajnok...
Az AMD játékok közül a sok szálat támogatókban (lásd BF) domborít és ezzel vége a sornak. Ráadásul sokat zabál, ami 24/7-ben már forintban mérhető hátrány. Vettél volna használt 2500K-t fityingért
Szerintem nincs baj a Tieddel sem, csak kicsit meg kell dolgozni a sikerért. LLC hogyan van belőve? 1,2V offset, vagy fix? -
zaja8
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #41025 üzenetére
Noctua nh-d14
Haswell topicban mondták hogy linx alatt 90°C-ig lehet menni, mivel játék alatt kb 70°C-ra megy fel ha linx alatt 90
-
Azért én nem tolnám ilyen hőfokon, bár elismerem nem tudom a Haswell határait. Az 1,2V nem az ajánlott max feszültség
Mivel is hűtöd?Megvammá. Annál komolyabb levegő alapú nem nagyon van. Ez pech. Meg kell próbálni a feszből faragni és mással játszani (nem úgy értemhanem a lapfeszültségekkel)
Uh az nagyon durva. Rohadék Intel ezt szándékosan csinálja. Ez nem azt jelenti, hogy jót tesz neki az a hőfok, hanem, hogy a fosadék hőpasztájuk miatt nem lehet rendesen túlhajtani. Pont. Ha aszontad nem akarod húzni, akkor alapsebességen (vagy a turbós maxon) feszeld alul és passz.
-
zaja8
aktív tag
Sziasztok!
Nekiálltam tuingolni a procimat, mivel sikerült összeszednem hozzá a tudnivalókat.
i5 4670k-ról van szó (többi cucc az adatlapomon).Lefutott a linx (0.6.5) hiba nélkül 1,2v 4,2ghz core max 86°C
Próbáltam ugyanezen a feszen 4,3ghz-en de 5perc után hibázott a linx...
Kicsit csalódott vagyok....
Mit szóltok adhatok-e még neki feszkót vagy nem, mert nem szeretném megsütni szegénykét.UI.: Azt nem értem hogy ha pl. 4,2ghz-en megy, de nincs terhelve, leveszi az órajelet, de a fesz marad azon amit én belőttem. Hogyan lehet azt megoldani. hogy 800mhz-en mégse kapjon már 1,2v-ot...
Válaszokat előre is köszi!
-
halhatatlan
aktív tag
Tud valaki athlon x2 7750 tuningról?
ha igen,segithetne. vagy valami progi? -
Dyingsoul
veterán
Na gondoltam művelődöm kicsit tuning témában, elolvasom az első hsz-t... hamar rájöttem, hogy kicsit aktualitását vesztette már.
-
Apollo_21
addikt
Hali!
Van egy X2 370K-m 1,4el viszi a 4ghz-et ez a "gyári", feltettem 1,425re..4,5el hasít jelenleg.
Turbo kilőve...természetessen. C6 és C&Q mód is.
Annyi a kérdés ezzel kapcs..hogy droppol a lap ugye..tehát ez az érték lemegy kicsit..az off-set et hova merre kellene állítani? én gondolnám hogy +0.12V ot kellene neki lőni..de jobb volna egy szaki véleménye. -
kristof123
őstag
válasz
Johnyheroo #41018 üzenetére
Szia!
Ebben a topicban érdeklődj.
-
unalooomm
csendes tag
Üdv, sziasztok adott egy Asus P5K-V alaplap és benne egy Intel Core 2 Duo E8200, 2666 MHz valaki tudna segíteni hogy hogyan húzzam?
-
Johnyheroo
csendes tag
Hali !
Most vettem egy fx 8320 at
Az lenne a kérdésem,hogy gyári hűtővel meddig tudnám húzni kb ,hogy ne legyen annyira zajos a masina,nembaj ha kicsit az ,de nem szeretnék darálót a gépembe.
Asus M5A97 R2.0 alaplap
AMD FX 8320 processzor
Ha valaki írna egy rövidke vázlatot hogyis huzzam a processzort ,aztis megköszönném mivel elég homály vagyok -e téren -
Sasori18
csendes tag
Sziasztok!
Tuningolni szeretném a procimat, de még most csinálok ilyet először, és kevés dolgot tudok róla, az is ami csak elméleti.
A procim egy e2180-as, gyári hűtőjével, a következő konfigok vannak mellette.
Gigabyte GA-965P-S3 alaplap
2GB GDDR3 GT630 VGA
2GB DDR2 800Mhz ram
Zalman ZM400B-APS táp.Egy-két gameban szeretnék elérni nagyobb fps, mivel kiderült hogy CPU limites.Tervbe van véve nagyobb proci a közeljövőben, de addig is szeretném ezt tuningolni, a segítségeteket kérni, meg azért gyakorlatban is szeretném kipróbálni. Hallottam hogy e2180 és hasonló procikat fel lehet húzni 3Ghz-ig, persze tudom, hogy ez sokmindentől függ.
-
-
zaja8
aktív tag
válasz
kristof123 #41012 üzenetére
amit írtam fentebb hogy TDP Limiteket kell-e állítani uefiben?
Illetve energiagazdálkodási cuccokat nem kell kikapcsolni?
nincs több kérdésem asszem, majd beszámolok mit sikerült elérni -
-
kristof123
őstag
Nincs mit!
A Linx is jó, de próbáld meg a 0.6.5.-ös verziót az durvábban befűt, mint a prime95 28.1. : D
Viszont ezekkel nagyon stabillá lehet tenni. 4670k esetében általában ~1.2 V körül van amit még le lehet hűteni. De ezt majd fogod látni. Kíváncsi vagyok milyen cpu-t fogtál ki. : D -
zaja8
aktív tag
válasz
kristof123 #41010 üzenetére
Nagyon Köszönöm!!
Valaki írt olyat egyzser hogy valami Limiteket is állítani kell, nem tudom pontosan...
Illetve annyi hogy Prime95 helyett jó ha Linx-el tesztelem? -
kristof123
őstag
Szia!
BIOS-ban OC Tweaker fül.
Először betöltöd a RAM-od XMP profilját.
CPU Ratio - ez a szorzó állítása. Állítsd All core-ra. Kezdetnek állítsd 40-re. Aztán majd szépen mész felfelé. BLCK-hoz nem kell nyúlnod.
A "CPU Ratio és a BLCK szorzata az órajeled" -> 100 x 40 = 4000 Mhz.
Eután a Vcore override voltage-ot állítsd 1,1 V-ra.
Ezzel a beállítással szvsz simán megy majd a 4000 Mhz.
Hőmérsékletet nézd majd, de itt még nem kéne gond legyen.Ezután mentsd el és lépj be a windowsba. Töltsd le a Prime95 28.1-et. Ezt úgy 30 percig futtatod, ha nem dob hibát, nincs kék halál, vagy fagyás akkor jó.
Nagyobb tuningot úgy tudsz elérni, hogy a CPU Ratio-t növeled. Például 42-re. Megint belépsz a windowsba és futtatod a prime95 28.1-et ~30 percig. Ha eközben hibát dob akkor a Vcore override voltage-et fogod növelni. Próbálj meg kicsi lépcsőkben haladni, például 1,1 V-ról -> 1.125 V -> 1.15 V. De innentől már figyelni kell a hőmérsékleteket is inkább végig figyeld. prime95 alatt a maximum hőmérséklet ~90°C legyen, de inkább alatta.
Hőmérséklet méréséhez program: HWinfo64 (sensors only modban), Realtemp
Ha további kérdésed lenne itt vagy ebben a topicban tedd fel.
-
zaja8
aktív tag
Sziasztok!
Szeretném tuningolni az i5 4670k procimat.
Le tudnátok írni hogy hogy fogjak hozzá, miket kell állítgatni a biosban stb...
Előre is köszönöm!Lap: asrock z87 extreme4
táp: FSP raider 650w
cpu hűtő: noctua nh-d14
jól szellőző házban -
válasz
RetepNyaraB #41005 üzenetére
4 vagy 4,2 sztem nem oszt nem szoroz. LLC auto-n volt.
-
Kaci84
őstag
válasz
Apollo_21 #41006 üzenetére
Igazából azért lenne jó tudni mit bír (biztonságos keretek közt), hogy annak a 80%-án mennyen.
RetepNyaraB Tudom a BF3 nem teszt, de ez a progi ami egyedül CPU igényes, mással nem játszom és minden teljesítmény számít alatta, azért az alatt nézem mennyire melegszik.
Szóval 1.45-ig mehetek? Felcsvarom a ventiket maxra és figyelem a hőfokot.
Kösz a tanácsokat.
-
válasz
KaiotEch #41003 üzenetére
Én 4 gigát írtam, nem 4.2-t
Utóbinál már nem fog menni ilyen nagy offset, jó eséllyel. LLC vezérlést extreme, vagy ultra szintre raktad??
Ezenkívül írtam linket is korábban, nagyon kimerítően körbejárta benne a szerzője a témát, ráadásul Asus lapra vonatkoztatva a 2500k tuningot.
Lépj ki a write only üzemmódból lgyszíves.szerk.: az sem derült ki, miben szeretnéd a VGA-t kihajtani? BF Multira a 4.5Ghz is kevés lesz, single-re pedig 4 is bőven jó (sok).
(#41004) Kaci84@ akár megdögölhet, igen!
1,45V csak komoly hűtéssel, a háromcsöves lég az nem ez a kategória (bár próbálni kell, mert hátha mégis). BF az nem teszt, ezért nem mérvadó.
Ilyen AMD-t ne nagyon engedj 65 fok fölé tartósan, de ezt LinX, vagy IBT segtségével teszteld. -
Fura. Beállítottam így:
Ai Overclocker Tuner - Manual
BCLK/PEG Frequency – 100
Turbo Ratio: By All Cores (Can Adjust in OS) – 42
-0.150 offset9-9-10-24-1T
És kékhalál. Ha a Turbo Ratio Auto-n van akkor minden további nélkül megy, de 3,7-re turbo-zik alapból(gyári)
BlueScreeView-ból sem veszek ki sokat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i7-13700KF - 16-Core 3.4GHz LGA1700 Box
- AMD Ryzen 5 8400F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 5 7500F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Core i5 12500 (50e) + Core i9 12900 (88e)- 3 hó gari - hűtő nélkül
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- AKCIÓ! Asus ZenBook Pro UX7602ZM OLED notebook - i9 12900H 32GB RAM 1TB SSD RTX 3060 6GB WIN
- Lenovo Thinkpad T14 üzleti i5-10310u 10th gen. 8-32Gb RAM 256GB-1TB SSD gar.
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Ally Z1 Extreme 512GB SSD játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! HP ZBook 15 G6 munkaállomás - i7 9850H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Quadro T2000 4GB WIN10
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged