Hirdetés

2012. május 28., hétfő

Útvonal

Fórumok  »  Processzorok, tuning  »  Intel Core 2 Quad - Kentsfield (kiemelt téma)

(#25301) Benhill válasza lbalog01 (#25299) üzenetére

Benhill
(fanatikus tag)

Nekem is a jo oreg q6600 zorog meg a gepben. Juliusba lesz 5 eves. Pont a minap nezegettem h mit tud, es rajottem h a ramjaim kaphatnak 2.2-2.4V-t is, és emiatt mar itt is, meg a cpun is magasabb mhz-t ertem el.

Jelenleg biosban 1.41875Vcore, es 8x423 stabil!
8x424 mar 1.45V-al, sem megy, hiaba emelem a mchcore-t. A lap 423fsb-re, kepes ezek szerint.
Az elobbi esetben, ha alaposan ki van portalanitva a gep, akkor par napig alapon 38-39fok, IBT-vel pedig 58-62fok.

Egyebkent pedig most 46-48 fok, IBT-vel pedig 72 korul. Hutes mugen2 +gyari venti, auto sebesseg. A VID-re ne nezzetek ra. :))

Kis szemleltetes:

(Jo latni, hogy egy kicsit ujra feleledt a topik) :C

[ Szerkesztve ]

12centis ventilátor rácsot keresek occsón gyöngyös közelébe

(#25302) Benhill válasza Benhill (#25301) üzenetére

Benhill
(fanatikus tag)

[na meg itt egy cpuz is terheles alatt]

12centis ventilátor rácsot keresek occsón gyöngyös közelébe

(#25303) Robi BALBOA válasza Benhill (#25301) üzenetére

Robi BALBOA
(őstag)

9-es szorzóval mit megy a kicsike, esetleg 9*423? ;]

Tuning mindenek felett! Legjobb a Legrosszabb! by Karesz:) , Én: és mivel iszod a Vodkát Karesz? Karesz: Hát,Ö?!?> Haverokkal!:) , Nem az a lényeg honnan jössz, hanem, hogy mit ISZOL!!! by-Bekő Lacika- ELADÓ A GÉPEM

(#25304) lbalog01 válasza proci985 (#25300) üzenetére

lbalog01
(tag)

Érdekes, direkt megnéztem a Dirt3-at: ok az nálam is néha elszaladt max 80%ig, de az átlag 60% ;) (W7 x64)
A Crysis-t viszont nem értem: max 30%-ot bírt használni, azt is főleg a 4. cpu-t terhelve 40-50%on. RAM-ból alig 1Gb elég volt :F (XP x86)
A metro2033 nincs fent nekem de cserébe toltam egy BF3-at :DD : az is tud 80%ig terhelni néha-néha, de átlag 60% és 2,3Gb Ram is kell neki (W7 x64)
Megnéztem még egy hardcore simet a [DCS-A10] -et: átlag 35%, max 50% (ha a műszerfalat mutatja és minden műszert számol) és 2,8GB RAM
/Minden game 1280*1024 driverből 4xAA, 16Aniso, és a gameban high v. full opciókkal futott./
Nálam még bőven a HD4890 1Gb a szűk keresztmetszet, "munkában" pedig még 1-2évig semmi.
Igazából ahogy így gondolkodom nem is a vga hanem a HDD SDD-re cserélése lenne valóban jelentős változás :U :U

[ Szerkesztve ]

***ROGER***

(#25305) lbalog01 válasza Benhill (#25301) üzenetére

lbalog01
(tag)

5 év :DD NA ez valóban időtálló vétel volt anno :C

***ROGER***

(#25306) szab.tam

szab.tam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

újra hi!

szeretném ezt a saját építésű passzív hűtőmet tesztelni.
illetve egy következő, hasonló fejlesztést, ha készen lesz. (a 2-t egyszerre próbálnám ki...)

kéne hozzá egy 95-105w-os q6xxx.
alapfeszen elprime-olganék vele. max 80 fokig.

idáig csak ezt tudtam megnézni fullpasszívan:
-X6 1090T 120W már picit sok neki...
-E1200@bios 1.475v@load 1.440v(!) prime alatt hűthető.
az x6-os teszt vendégségben volt, így nem hagyhattam 80 fokig elmenni, 73 maghőnél ki kellett kapcsolnom.

ezért kéne egy q6000-es, hogy meggyőződjek,a 100w-ot biztosan tudja-e. (szerintem igen.)
és akkor egy füst alatt, (azaz, ha lehet füst nélkül), kipróbálni az újabb hűtőt is, ami remélehtőleg még jobb lesz, mint a borzaska.

olyan kéne, akinek nem beépítve van a gépben, és nem ez a proci az élete fő műve.
még hardvert szerintem nem nyírtam ki sosem, de természetesen felelősséget vállalok érte. de nem szertnék remegő lábú, "60 fok az már sok" júzert, mert akkor pont nem tudok meg semmit a hűtőmről. :)
nem megyek el 85-90 fokig, de 70-nél sem állhatok le, látnom, hgyoell, hogy 75 fölött belassul-e az emelkedés, vagy lineáris.)
5-10-20 perces teszteket futtatnék.
ez majd 2-3 óra időtöltés lenne, és az illető kap érte valami ajándékot. (vagy némi kp-t...)
csak nincs kedvem 20-22k-ért venni egy ilyen procit, azután meg árulgatni... :N

az újabb hűtőverzió csak félig van kész, még 1-2 hét, mire üzemképes.

:R :R :R :))

[ Szerkesztve ]

fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html

(#25307) tomtom9

tomtom9
(kvázi-tag)

Egy q6600-t meddig lehet elzavarni az adatlapomon lévő cuccokkal? Igaz az, hogy csak egy jó hűtő kell a tuninghoz, nem muszáj tuning lapot venni?

(#25308) Brumi˘ válasza tomtom9 (#25307) üzenetére

Brumi˘
(őstag)
LOGOUT blog

Tartósan 3,6 körül, ha tudod hűteni és a jobb példányok közé tartozik. A 8300ast nem cserélném le rá.

Elado cuccok --► http://href.hu/x/d7en

(#25309) proci985 válasza szab.tam (#25306) üzenetére

proci985
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

ment privi;).

tomtom9: a p35-ds4 tuninglap, nyákra azonos a csúcsmodell dq6al, VRM szinten is annyi az eltérés, hogy a dq6 fázisai duplázva vannak. 6 fázis, fethűtés, q66 alá remek választás volt anno (nekem sima p35-ds4em volt, de a r2.1 megegyezett az EPvel).

8300ról viszont kérdés, hogy megérné váltani, 3.6ot kb a q66ok fele futja meg léggel, és lég alatt itt csúcskategóriás léghűtők is értendőek.

[ Szerkesztve ]

The first rule of tautology club is the first rule of tautology club.

(#25310) tomtom9 válasza proci985 (#25309) üzenetére

tomtom9
(kvázi-tag)

Sajnos el kellett adnom a q8300-t...:( És csak ideiglenesre kellene egy q6600...
Esetleg ezzel a lappal egy q9xx is jól húzható?

(#25311) szab.tam válasza tomtom9 (#25310) üzenetére

szab.tam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

azt ugye nem láthatjuk, hogy mikor és hogyan adtad el, és mikor és hogyan tudsz venni.
a zsebedbe sem.

csak az összképet.
a 2 proci között van 2-3-4k különbésg a q8000 javára.
ha valami akarsz, (tudsz) venni helyette a 20-25k-s ársávban, akkor nemá' q6600-at, hanem a legolcsóbb q8000-et vedd meg.

itt eléggé flame keltős dolog lenne szídnom a q6000-es szériát, de volt nálam már pár darab, így asszem joggal szólok be. (6600, 6700, egészen a qx6850-ig.)
játékok allatt elég komoly procilimitekbe szaladgáltam bele. max pár napig volt meg minden példány.
ha nem 4 maggal kódolgatsz, akkor még egy 4 giga körül, vagy fellett hajtható wolffal, (E8200-8400-8500-zal) is jobban jársz. már 20 alatt is kapsz. ráadásul a giga p35 lapokat a wolf-ok kifejezetten szeretik.)

a q6000 széria azoknak jó, akik megszokták és szeretik, a lapjuk kompatibilitása miatt nem tudnak fölfelé procit váltani, vagy a 4 magot kódolásra használják, és arra tökéletes.
(meg nekem, aki hűtést akarok tesztelni. a kazán formája arra tökéletes.) :D :))

szerk
a q9xxx-re, (összes york), inkább a p45 chipsetes giga lapok valók. (abból is az ud3r, vagy extreme. 13-15k-ért már elcsíphetőek, én 775 rajongó vagyok, egyet majd még le akarok vadászni.)

[ Szerkesztve ]

fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html

(#25312) proci985 válasza tomtom9 (#25310) üzenetére

proci985
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

mindkettő jó.

q9300 picit q6600 alatt lesz széthúzva, q9400 kb egyezik, egyébként meg add el a lapot amíg még van ára, meg a ramot és vegyél occsón ddr3mat, dzsunka lapot meg egy 2100kt.

szab.tamot kiegészítve: kétmagost nem szabad venni, nem lehet annyira széthúzni, hogy pl Dirt3 vagy Deus Ex:HR alatt ne legyen hatalmas procilimit. újabb játékok skálázódnak, szóval egy szénnéhúzott kétmagost adott esetben egy stock q66 is elver.

más kérdés, hogy Dirt3 alatt q66al is procilimit van ultrán. sajnos a piaci ára az összes socke775ös cumónak nevetségesen túlértékelt.

[ Szerkesztve ]

(#25313) tomtom9

tomtom9
(kvázi-tag)

Arra kellene, hogy kihajtsa a VGA-t... most egy e7500 van és tuning alatt sem képes rá...

Ha jól értelmezem akkor a legjobb quad proci a lapomhoz a q8400 amit jól lehet húzni?

(#25314) szab.tam válasza tomtom9 (#25313) üzenetére

szab.tam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

nehéz úgy tanácsot adni, hogy aszempontjaidnak csak a töredékét ismerjük...

el kellett adnod a q8300-at. ezt írtad. de hogy miért? :F
mert kellett pénz? és most van újból? akkor vegyél egy ugyan olyat.
vagy gyenge volt? a q6600 nem elsz erősebb.
az e7500-nál valszeg mindkettő erősebb lesz. (ze is új infó volt, tipikus, amikor harapófogóval jönnek az infók.)
most akkor mire van pézned? (mert hogy a q9xxx-et is említed.)

cpu limited van. ez többfél módon is lehet.
sok magot használó játék, és most 2 db. van csak.
erre jó lehet a q6600 is.
de ha 2 magot használó játékkal is játszol, vagy esetleg 1 magot használóval, pl, simbin gtr2), akkor a q6600-zal elpsztulsz.

tehát igazából nagyon infószegény a helyzet.
a lényeg: a q8300-at pénzhiány, egyéb ok miatt adtad el, vagy azért, mert azzal is procilimited volt? :F

más:
GTX260OC
azt sem tudjuk, hogy milyen felbontáson játszol.

nekem az e7500-adnál gyengébb, E5700 cpu van a 3. konfigomban. 3.5ghz-en járatva egy E5750-nel, ami szerintem egy fajsúly lehet a vga-ddal, 1680x1050-ben, high grafikán már pl. dirt 2-ben is alig van procilimit. (valahol a határon van, ezzel a kártyával kicsit feljebb inkább vga limites lenne.)

[ Szerkesztve ]

(#25315) proci985 válasza tomtom9 (#25313) üzenetére

proci985
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

ok, milyen játékra?:)

a legjobb quad proci lapodhoz a qx9770, de olyat szerintem nem kapsz kb 80 alatt, már ha kapsz.

q9300/9400/8300/8400/6600 budget megoldások, ámde még talán megérhetik. ugyanakkor szerintem add el és válts, amíg még van áruk.

általában: GT2 ennyire limites? Race:Injectionnál lehet volt cpulimitem, de amúgyis megvolt a 60 fps fixen.

(#25316) szab.tam válasza proci985 (#25315) üzenetére

szab.tam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

gtr2.
1 mag, és kiakad. tojik a sok magra, l2 méretére. csak a ghz-ek érdeklik.
tudok olyan nagyon sok autós, esős beálításokat, ahol 3.6 ghz alatt nagyon gáz, 4 ghz minimum kell. a legjobb E8500-zal volt 4.5ghz+-on. elég régi játék, és elég extrém helyzet kell hozzá, hogy ez szükséges legyen. (a játék moddolásairól ne is beszéljünk...)

(#25317) tomtom9

tomtom9
(kvázi-tag)

Pénzhiány miatt kellett eladnom és lett ideiglenesen egy e7500... Gondoltam visszaváltok 4magra és hallottam, hogy a q6xxx jól húzható szinte bármilyen lappal, csak hűteni kell... Akkor gondoltam miért költsek többet ha olcsóbban is megúszok egy 4magosat és jobban húzható...

(#25318) proci985 válasza szab.tam (#25316) üzenetére

proci985
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

ja ismerem a GTR2őt, korai simbim játék. eső, sok játékos... na igen, Race:Injectiont csak singleben néztem egy hegyi futamon.

tomtom9: ha kifogsz egy jó példányt, akkor 3.6 körül már a q66 veri az ellenfeleket. próbálj meg kitesztelt, nem szétfeszelt példányt venni.

[ Szerkesztve ]

(#25319) chosa921

chosa921
(lelkes újonc)

Sziasztok!
Ide továbbítottak engem INNEN.
A téma a következő:

Van nekem egy ILYEN procim, és érdekelne, hogy valaki próbálkozott-e már húzni ezt a procit , ha igen milyen eredményekre jutott, illetve hogy milyen tápot ajánlotok emellé? ( minimum illetve maximum)
Válaszotokat előre is köszönöm.

Chosa921 felhasználónak 3 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! Üdv.:Peti

(#25320) szab.tam válasza chosa921 (#25319) üzenetére

szab.tam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

fontos a táp kérdés, hogy mekkora.
de mivel a vga is zabálhat mellette bőven, sőt többet is, így ennek a hiányába nem fogunk tudni választ adni.
így nem akarlak továbbküldözgetni, de ez az összfogyasztás miatt a tápvásárló topic-ba való kérdés.

volt qx6850-em.
a tuning itt inkább a hűtésen és lapon múlik. a lap feszültségkezelő részlegén főleg.
ez egy kályha. alapból 130w tdp-t adnak meg.
ha feszt emelsz, akor simán fog 180-200w-ott is bekérni.
ehhez kemény hűtés is kell, illetve sokfázisos lap.
én volt, hogy 3 fázisos lapba tettem. hiába adtam neki biosban akármnynit, (akár 1.6v-ot is), a valóságban a lap nem tudott 1.31-nél többet leasdni terhelás alatt...

tehát így a táp kérdésre itt választ nem tudunk adni, több okból sem...

irány a tápvásárlós topic:
a gép össz fogyasztásából ami a proci részét illelti, húzás esetén legalább 200w-tal számolj.

[ Szerkesztve ]

(#25321) chosa921 válasza szab.tam (#25320) üzenetére

chosa921
(lelkes újonc)

Értem.

Hát az alaplap a következő : Asus Maximus Extreme
Videókártya a következő: Nvidia Gigabyte geforce gtx 550Ti

Úgy tudom ez egy elég jó tuning alaplap, de kiváncsi vagyok a te véleményedre is te mit mondasz rá.

Chosa921 felhasználónak 3 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! Üdv.:Peti

(#25322) szab.tam válasza chosa921 (#25321) üzenetére

szab.tam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

a tápot a távásárlós topicban ugye.

a qx6850 egy 3 fázisos lapban is tudja a kb. 10x360-at. konkrétan 3 fázisos 650i sli lapokban néztem, amik jóval gyengébbek, és korszerűtelenebbek a tiédnél.
ráadásul akkor még csak htx2(!!!) hűtővel... :D
jó léghűtéssel a max plafon a 3.9 ghz. (vízzel több.)
de általános eséllyel a 3.8 ghz talán meglesz.

hopp:
találtam egy 9x400-as screent.
egy 3 fázisos asrock lapban. srock_penryn1600sli-110db
8800gt sli.
3dmark06 18419 :))
tehát még az fsb-t is bírja.
szorzó szabad. el lehet vele variálni. :K :))

[ Szerkesztve ]

(#25323) chosa921 válasza szab.tam (#25322) üzenetére

chosa921
(lelkes újonc)

Alpenföhn Brocken hűtője lesz

(#25324) proci985 válasza chosa921 (#25321) üzenetére

proci985
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

az a lap nagyon jó lesz, 8 fázis, brutál fethűtés. a Brocken előbb fog kifogni.

qx6850 topikban eléggé ritka volt.

(#25325) chosa921 válasza proci985 (#25324) üzenetére

chosa921
(lelkes újonc)

Hogy érted azt hogy "kifogni"? nem értem teljesen a mondatbeli szerepét :d

(#25326) proci985 válasza chosa921 (#25325) üzenetére

proci985
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

kifogyni, mármint, kimaradt egy betű :B. szal előbb lesz túl meleg a proci, mint lesz kevés a VRM.

(#25327) szab.tam válasza proci985 (#25326) üzenetére

szab.tam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

:D
én elírva is értettem...
de kifogni. így is jó.
mert ki fog vele fogni, mert ki fog fogyni.
azért nem olyan rosszak azok a hűtők, ha rendesen fújva vannak....

[ Szerkesztve ]

(#25328) proci985 válasza szab.tam (#25327) üzenetére

proci985
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

nem arról van szó, hogy rosszak a hűtők, a procik tudnak nagyon melegek lenni. Brocken meg azért nem vízhűtés triplaradival.

(#25329) chosa921 válasza szab.tam (#25327) üzenetére

chosa921
(lelkes újonc)

Hát hűtés úgy lesz megoldva hogy a gép ház elején lesz egy 120-as ami fúj belefele a házba , lesz a brockenen egy ami fuj hátrafele a ház hátulsó részére és hátul a gép hátulján lesz egy szívó úgyszint 120-as

120as= 12cm, 120mm

Útvonal

Fórumok  »  Processzorok, tuning  »  Intel Core 2 Quad - Kentsfield (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.