Hirdetés
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
- RAM topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD APU (AM4 és AM5) topik
- Megkapja az FSR 4-et a PlayStation 5 Pro
- Feltűnt Kínában az AMD Radeon RX 9070 XT referenciadizájnja
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Projektor topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
MeroM
senior tag
válasz
Predikative #25765 üzenetére
Cput csereld vmi q8000 v q9000 re
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Predikative #25760 üzenetére
Én q6600al anno néztem 1080ps cuccokat vitt mindent
És az a leggyengébb core2quad -
MeroM
senior tag
válasz
Predikative #25760 üzenetére
E5500 45nm es szóval elvileg bármelyik quad megy vele, írd le pontosan a géped adatait alaplap ram vga?!
-
Predikative
tag
Pl ezen a linken található videót megnéznétek kinek milyen cpu-n fut el akadás nélkül?
https://m.youtube.com/watch?v=anrvBD4aTGY
-
Predikative
tag
Üdv mindenkinek
Ide irányítottak hátha valaki tudna segíteni. Most e5500 van a netezős gépembe, de sajna nem bírja a 1080p 60 fps-t (meg-megakad). Javasolták, hogy próbálkozzak erősebb procival. Vlakinek van ötlete, hogy a quadok közül valamelyik megfelelne e a számomra?
Köszönöm előre is a választ.
-
válasz
proci985 #25757 üzenetére
Én is egy Q6600-al netezek még mindig. Szerencsére nem játszok és a régi játékok is elfutnak rajta.
Egy mai 5x gyorsabb lenne,prociban de a hétköznapokban fogalmam sincs mennyire lehetne egyáltalán érezni a sebesség különbséget.
Max a Lightroom néha gyorsabban konvertálna,de azt az pár percet kibírom. Az a Q6600 Még ma sem rossz proci és a spectre sebezhetőseg sincs benne -
proci985
MODERÁTOR
csaladban nekunk is van meg egy q6600 ami talan a hetvegen lesz majd levaltva 8GB rammal es SSDvel, teljesen jo a celra bar egy ideje mar jeleztem csaladtag fele, hogy ha meghal a 10 eves alaplap (ami azert valljuk be benne van a pakliban) akkor komplett felkonfigot kell cserelni.
ahhoz mondjuk nem tudom mit szol majd, hogy van egy x79es rendszerem amit megkaphat, de ahhoz epitett viz kell mert mas nem fer ra
.
-
MeroM
senior tag
-
proci985
MODERÁTOR
hat igazabol amig egy jatek egy szalat hasznal a 8500 jellemzoen jobb es azok mennek 3.8-4ghz korul emlekeim szerint. q8200 megall ugy 3500 korul. itt most ugye elmeleti problemakrol is beszelunk, avagy egy jobb p45 / x48 lap ami mondjuk birja az 500+as FSBt meg hozza a megfelelo ram kb eselytelen beszerezhetosegre (8GB mostanaban mar elegge kell, azokbol meg 800cl5 se volt gyakori). nekem 3.0ra huzott q6600am volt es eszembe nem lett volna valtani, de sokan megtettek vissza dualra aztan jellemzoen utana quadra megint (a q95x0 draga volt).
a masik problema az FSB limit, ez pl a q6600nal az alap fsbvel 2008ban is problema volt, de kesobb szennehuzott q9650ekrol is valtottak ugy forumozok, hogy az alaporajeles i5 elvileg lassabb kellett volna, hogy legyen, gyakorlatilag meg elhuzott.
ha filleres (ket csokiert megkapod pl) akkor kiprobalni erdekes lehet, egyebkent en legalabb p55 fele kezdenek nezegetni inkabb.
-
MeroM
senior tag
Sziasztok.
Másik forumba már kérdeztem de itt is felteszem:
Melyik a jobb illetve érdemes e cserélni egy E8500 at Q8200 ra? -
Norbi887
aktív tag
Sziasztok!
Kérdésem lenne hogy kinek mi volt tapasztalata Core 2 Quad Q6600 Overclock-al?
G0 Stepping-es a procim, tehát elvileg jól birja a tuning-ot, viszont 3.2Ghz-nél feljebb már nagyon melegszik, alig tudom hüteni [ Cooler Master TX3 Hütőm van ].
Kiváncsi lennék hogy nem e lehetne még valamit kisajtolni belőle, már ha egyáltalán lehetséges ennél többet.
Előre is köszönöm a tippeket, válaszokat! -
-
D28
tag
Elolvastam, meg nézegettem ebayen is h mi mennyi. A q9xxx nem valami olcsó, a xeon ígéretesnek tűnt de ez a q45-ös alaplap.. lehet h én vagyok béna de csak 5ezres procikat láttam, szóval ez kicsit elkedvtelenített. Köszi a válaszokat, hasznosak voltak, alszom rá és majd meglátom h mi legyen.
-
D28
tag
Halli.
Van egy nem túl új de annál régebbi gépem amit szeretnék kicsit felturbózni.
Asus P5Q-EM DO alaplap, 2GB RAM, Intel Core 2 Duo E4600 egy alap inteles hűtővel. Gondoltam veszek hozzá még 2 giga ramot és ami a lényeg valami quad procit.
Ezt úgy képzeltem el hogy kínából rendelném 4 5 ezerért. A kérdésem h sztetek ez a pár ezres mutatvány be fogja váltani a hozzá fűzött reményeket?Új gépet csak később vennék, viszont jó lenne ha 64 bites rendszert tudnék rakni mert használnék pár modellező progit ami igényli. Meg esetleg pár régebbi játékkal játszanék de az nem valószínű.
Szóval kétségeim vannak ezzel kapcsolatban, hogy megéri-e költeni erre egy fityinget is és egy olyan termékkel fejleszteni ami ugyancsak 1000 éves. Illetve láttam még h eléggé közkedvelt a xeon procik 775-ös foglaltba való használata, ehhez még olcsóbban hozzá lehet jutni mint a sima quad-hoz. Esetleg valami ilyesmivel kitolni ennek a gépnek az élettartamát?
-
Nekem Q6600 van még. Le kéne lassan már cserélni,de netezni és kevés Lightroom-hoz még mindig elég
-
-
-
válasz
proci985 #25726 üzenetére
Ami nekem volt Asus lapom azzal nem volt gondom, 2 évig használtam úgy hogy benne volt a proci 4.5 Ghz-re húzva, persze azért volt ott hűtés rendesen.
Amint néztem vízhűtést az támogatja az új foglalatot (1366, 1156,1155,775) is szóval annyira nem vagyok elveszve ilyen téren szerencsére.
Csak már rég nem volt dolgom, azzal hogy gépet rakjak össze.
És most nagyon bele húztam december óta szinte egy a semmiből raktam össze egy gépet.
Hát az Asus Maximus nem épp belépő alaplap volt -
proci985
MODERÁTOR
válasz
Zoolee19 #25725 üzenetére
másik oldalról folyamatos tuningot az akkori csúcslapok se bírták, főleg nem így 8-10 év után. ha meg kihal alóla a lap gyakorlatilag esélytelen alá másikat találni. örülj neki amíg van, de kb ennyi.
belépő asus lapok tetejében iszonyatosan droppolták a feszt.
hűtő jó, de egyre kevésbé találni socket775ösöket. mondjuk használtan egy AC7pro vagy egy TX3 tökéletes, azok 140Wot megbírnak ami még mindig bőven több mint amit a lapod elbír.
-
Persze én is úgy gondoltam hogy nem csak LGA775-re venném a hütést, hanem az arra gondolva ha teljesen új procit és lapot veszek
Igazából nem a tuning a célom, hanem az hogy ha netán játszok akkor ne vágjam haza a gépet.
Meg most néztem egy ház+víz kombot kemény 22k-ért ami nem rossz vétel szerintemproci985:
Mint írtam fentebb amikor egy próbára fel húztam a procit nem vártam, azonnali csodát hogy elsőre menni fog.
Tisztában vagyok vele hogy mit bír az alaplap, mert egy egy teljesen mezi cucc, nem úgy mint anno az Asus Maximus Extreme lapom, amiben egy Intel Core 2 Extreme QX6700 procival csapattam
És igen gondoltam rá hogy úgy veszem a hűtést hogy később is tudjam használni -
proci985
MODERÁTOR
-
válasz
Zoolee19 #25722 üzenetére
Ne tedd !
Jobban jársz egy Infinity Shiva, vagy egy Arctic Freezer Extreme hűtővel, ezeket fel tudod tenni más foglalatokra is (persze nincs kizárva hogy a vízhűtést is) Meg gondolj bele, hogy a hűtés többe kerül mint maga a proci.. Ezért vegyél akkor már olyat, ami a jövőben, más foglalatban is kiszolgál. Én a fentebb említettek közül fogom valamelyiket választani
-
-
válasz
Zoolee19 #25720 üzenetére
Sokat olvastam ezt a fórumot, és a fele arról szól, hogy milyen komoly hűtés kell ezekhez a processzorokhoz. Valami komolyabb hűtést dobj rá, ez alap a Q6xxx szériánál. Egyébként én is egy 6700-at szerettem volna a magas (10x) szorzó miatt, de végül tavaly nyáron találtam egy qx-et, ezért megvettem ezt. Mint írtam, tényleg csak hobbiból
Ma beállítottam a számomra megfelelő órajelet, és feszültséget, így kifogástalanul működik (intel burn test, aida, prime 95 stabil) A cpu feszültséget visszavettem 1.3500 V-ról 1.3000-re, így még a hőtermelődés is mérséklődött, legalább 8-10 fokot.
-
Én egy Asus P5G41T-MLX lapban használom, egy NVDIA GTX460 és 4 GB Crossair DDR3-as memóriák társaságában
Eddig bajom nincs vele, bár fura hogy alapból 45 fokos alap járaton igaz gyári hűtés van még rajta.
Én GTA5-őt nyomom rajta, meg BF4 meg Cs 1.6 meg CS:GO-t de tervezem további játékok próbáját rajta.
Igen néztem videókat, és elég jól bírja mai napig
Nálam OC még nem volt, igaz tegnap kíváncsiságból nyomtam rá egy 15%-os tuningot, csak úgy spontán beállítva a dolgokat és ki is fagyott csori gép -
válasz
Zoolee19 #25718 üzenetére
Jelen!
Egy QX6700 van a gépemben. OC nélkül, mert egyelőre hűteni sem tudnám. Prime95 megy és 75-79 fokos, el sem tudom képzelni mit nyomna 3.2+ GHz-n. Hozzájutottam egy 965P DS-3 lapra, és jó áron találtam ezt a procit, ezért úgy döntöttem mégépítem azt a gépet, amiről annó csak álmodozhattam. Ma meg már..
Battlefield Bad Company 2-t nyomom vele, 32-es multi, természetesen gond nélkül viszi. Nézz róla videókat yt-n van egy csomó olyan teszt, ahol a mai nagyágyúkat engedik rá -
Sziasztok
Van itt még Q6700-as tulaj?
Kíváncsi vagyok, hogy napjainkban mit teljesít?
Én nem rég jutottam hozzá és nem igazán volt, még időm tesztelgetni. -
whited
addikt
sziasztok
egy qx9650 alá az itteni kínálatból milyen lapot vennétek?
egy r9 280-t szeretnék vele hajtani -
Cyberboy42
senior tag
válasz
lbalog01 #25714 üzenetére
Nekem sosem volt képes a 3,6Ghz-ra akárhogy is próbálkoztam. mondjuk egy asus p5b-e -ben futott... de a 3,4 megvolt stabilan, sok évig, és még most is müködik ott ahova eladtam.. lehet hogy nyugdíjas, de még mindig inkább ez mind egy mai celeron, vagy talán még némelyik i3 as
-
lbalog01
tag
válasz
BUZZLGHTYR #25709 üzenetére
CM Hyper 212-vel nekem elkocogott a Q6600 6!!! évet 3,6ghz-en....most kb. 1 éve egy irodagépben pihen, csak levettem 3ghz-re, elvégre nyugdíjas lett szegény
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
BUZZLGHTYR #25712 üzenetére
mennyi feszt kap / milyen strapot hasznalsz?
-
BUZZLGHTYR
senior tag
válasz
BUZZLGHTYR #25711 üzenetére
csak megpróbáltam 3ghz-en és megy.. elég érdekes
most fut a prime95, eddig jó
-
BUZZLGHTYR
senior tag
re.
msi p45 platinum + q6600 processzor + cm hyper tx3 evo
nos, 2.6ghzet próbáltam, működött. 2.8ghznél már képet se ad, csak folyamatosan újraindul a gép, mi lehet az oka? (nagyobbal nem is próbáltam, gondolom azzal sem menne)
táp: xfx ts series 550w -
proci985
MODERÁTOR
válasz
BUZZLGHTYR #25709 üzenetére
CM 212 plus mint budget megoldas. Noctua D14 hasznaltan megint jo lehet, de az elegge draga.
EPS a 8pines alaplapi csatlakozo, 130-140Wos CPUfogyasztas folott kritikus.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
BUZZLGHTYR #25707 üzenetére
Xtreme R2ot miert nezed?
passz, a lap es a proci is kb 7-8 eves.
q6600ak kb fele viszi a 9x400at legen (a legjobb leghutovel), az Xtreme meg azert nem a legjobb. tap szinten kerdeses, plusz tapon ha nincs 8pines EPS csati az szuk lesz.
ha meg viszi 9x400at, akkor adott esetben az aramszamlan fog annyit tolni a gep, ha sokat megy, hogy nem fogja megerni.
9x333 viszont biztosan menni fog, ott meg a fogyasztasnak is elfogadhatonak kell lennie.
-
BUZZLGHTYR
senior tag
hali !
van egy Q6600-as processzor, egy ASUS Striker II Formula alaplapban.
kinéztem egy ARCTIC COOLING Freezer Xtreme Rev. 2 processzor hűtőt, tuningoláshoz jó lesz, illetve az alaplap és processzorból mit lehetne kisajtolni?
köszönöm. -
celka5
tag
Feltétlen kell új hűtő ?
20 perc után ennyi az eredmény:
kép -
proci985
MODERÁTOR
válasz
celka5 #25701 üzenetére
ez realis, azt a hutot nem quadra talaltak ki.
"narancssarga" EK (cold tower a retail neve azt hiszem), AC7 pro, Hyper TX2 / Hyper TX3 ajanlott legolcsobbak kozul.
esetleg egy CM Hyper 212 Evo picit dragabban. P5Bvel ugyse nagyon tudod huzni nagyon szoval felesleges dragabb.
-
celka5
tag
Üdv
Van egy gép(Asus P5B,eddig egy egymagos 3Ghz-es celeron volt benne.
került bele egy Q6600 + Ati 6850OC.
Az eddigi hűtő : Alpine GT 11 Rev 2.
cpu hőfok idle-n 35°C,terhelve AIDA szerint CPU 60°C,CPU Core 1 69°C
Elvileg 71°C az ajánlott maxa.
Kérdésem: A hűtő kevés hozzá? (Vagy ha vastagabban kenem a pasztát az is okoz gondot)?
Valamint a CPU hőfoka számít . vagy a Core #n ?
Tehát 60 vagy 69 igazából?
Ha kevés a hűtő akkor milyen viszonylag olcsó és ha lehet halk hűtőt ajánlotok?
Köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AliExpress tapasztalatok
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
- Ukrajnai háború
- RAM topik
- Renault, Dacia topik
- Kingdom Come: Deliverance I-II.
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Ryzen 5 4600G dobozos, garis!!! Beszámítok!!!
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 7 5800X3D 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 9 5950X 16-Core 3.4GHz AM4 (64 M Cache, Up to 4.9GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core ultra 7 265K CPU leárazás!!!
- AMD Ryzen 5 5600 - Új, 3 év garancia - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest