Új hozzászólás Aktív témák
-
Speedvoltage
tag
válasz
RetepNyaraB #36999 üzenetére
M-tech 450w táp
Én magam pasztáztam újra 1 hete...
Úgy mond használtan vettem, de akitől van annak a személynek én tartottam karban mindig!Szóval úgy mond enyém a kezdetektől
Ház:http://i42.tinypic.com/6okkcz.jpg ( Prociig beér a cső az oldalától)
VGA: a héten rakok bele 1 Asus Radeon HD6670 1Gb GDDR5 östA héten megpróbálok szerezni 1 jobb hűtést és meglátjuk kellesz e új tápocska
-
válasz
Speedvoltage #36998 üzenetére
Jorus világosan leírta szerintem
Mindazonáltal, ahogy írtad 2666-on megy a proc, tehát felhúztad a stock 266-ról 333-ra.
Ennél sokkal többet nem várhatsz sem a hűtőtől (lásd terhelt hőfokok), sem a lapodtól (nulla laphűtés, nVidia chipset).
Nem írtad milyen tápot használsz, az például életbevágó bármilyen tuning esetén, ha még használni szeretnéd egy darabig a géped.
Videókártya? Reméljük nem AMD az nVidia chipset mellé; bár ez közvetlenül nem hat a tuningra, csak a stabilitásra.
A különböző gyártmányú és méretű Ram-ok is kicsit neccesek, de ez nem kizáró ok.-Cucc tied kezdettől, vagy használtan vetted?
-Hűtő pasztázása milyen; egyáltalán nézd meg, rendesen fekszik-e.
-Milyen házad van? Ettől a kis tuningtól nem kellene ennyire magas maghőnek uralkodnia, még a ratyi hűtővel sem. -
Speedvoltage
tag
Javaslatok?
-
-
siwok1
tag
válasz
Speedvoltage #36989 üzenetére
Hőmérséklet és feszkó alapon:
Alaplap 33 °C (91 °F)
1. CPU / 1. mag 39 °C (102 °F)
1. CPU / 2. mag 37 °C (99 °F)
MCP 57 °C (135 °F)
CPU 1675 RPM
CPU mag 1.30 V
+2.5 V 1.82 V
+3.3 V 3.30 V
+5 V 4.97 V
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!--->+12 V 8.58 V<---!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
+5 V készenléti 5.21 VHát nincs 12 V-od uh azzal nem mész sokra...nem fagyle néha?
-
válasz
Speedvoltage #36993 üzenetére
A probléma az, hogy a CPU-d TjMax értéke, vagyis az a határ, ahol a CPU lekapcsol, 90 fok az M0 stepping esetében. Ez azt jelenti, hogy 85 foknál elkezd throttling-olni a proci, tehát visszaveszi a teljesítményét, órajelét, hogy meggátolja a további melegedést. Neked alapfeszen, alapórajelen 83 fokos a CPU-d stresszteszt alatt, tehát, ha bármelyiket emeled, eléred a 85 fokos határt. Ebben a formában tehát nincs értelme a tuningnak, javaslom szerezz be egy jobb teljesítményű CPU hűtőt.
-
válasz
Speedvoltage #36991 üzenetére
Ez sajnos egy meglehetősen kis teljesítményű hűtő, nagyjából a stock hűtőkkel van egy színvonalon, ezzel nem nagyon fogsz tudni húzni a procin. A CPU-d egyébként G0-s steppinggel rendelkezik?
-
válasz
Speedvoltage #36989 üzenetére
Elég melegnek tűnik Orthos alatt ahhoz képest, hogy alapon járatod. Milyen hűtő van rajta?
-
Speedvoltage
tag
Üdv. Már többször is elolvastam a topic elejét , viszont számomra még mindig vannak homályos dolgok...hogy tudnám a maximumot kisajtolni a gépből:
Config:
Alaplap neve Gigabyte GA-73PVM-S2
CPU típusa DualCore Intel Core 2 Duo E6400
DIMM1: Nanya M2Y1GH64TU8HD6B-AC 1 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM (5-5-5-18 @ 400 MHz) (4-4-4-12 @ 266 MHz) (3-3-3-9 @ 200 MHz)
DIMM2: 2 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM (5-5-5-15 @ 400 MHz) (4-4-4-10 @ 266 MHz)jelenleg:
CPU típusa DualCore Intel Core 2 Duo E6400, 2666 MHz (8 x 333)
Magfeszültség 1.325 V
I/O feszültség 1.325 VHőmérséklet és feszkó alapon:
Alaplap 33 °C (91 °F)
1. CPU / 1. mag 39 °C (102 °F)
1. CPU / 2. mag 37 °C (99 °F)
MCP 57 °C (135 °F)
CPU 1675 RPM
CPU mag 1.30 V
+2.5 V 1.82 V
+3.3 V 3.30 V
+5 V 4.97 V
+12 V 8.58 V
+5 V készenléti 5.21 VOrthos ,small FFTs- stress CPU alatt:
Ettől feljebb nem szokott menni soha..
Alaplap 79 °C (174 °F)
1. CPU / 1. mag 83 °C (181 °F)
1. CPU / 2. mag 83 °C (181 °F)
MCP 52 °C (126 °F)
CPU 2755 RPM
CPU mag 1.26 V
+2.5 V 1.82 V
+3.3 V 3.30 V
+5 V 5.00 V
+12 V 8.58 V
+5 V készenléti 5.13 VNagyon megköszönném a segítségeket!
-
Köszi a választ. Belemásztam az UEFI-be, és az OC Tweaker fülön van egy CPU Voltage Offset beállítás, ami jelenleg Auto-n van +0mV értékkel. Megnéztem , hogy manuális beállításon mik a lehetőségek, és azt írja, hogy min. érték +0mV, vagyis most elvileg pont ezen az értéken áll, a maximum meg +150mV. Az én olvasatomban akkor ez azt jelentené, hogy ennél lejjebb már nem állítható.
-
válasz
pendre54 #36984 üzenetére
A procid alsó értéke alatt a gyártó által megadott VID tartomány alsó értékét érted? Mert az csak egy tájékoztató adat, általánosságban, és ez az érték minden procinál eltérő lehet. Vannak magasabb és alacsonyabb VID-del rendelkező példányok.
Egyébként ilyen esetben a VCore Offset beállítással tudsz feszt csökkenteni (negatív értékű offset-et megadva), de nem ismerem elég behatóan a lapodat és a BIOS-át ahhoz, hogy konkrét beállítási értékeket írjak. -
Üdv!
Bátorkodom itt feltenni a kérdésemet, mivel itt a topik nevében is benne van: kezdőknek, szájbarágosan. Nem tuningról, hanem antituningról lenne kérdésem. Van ugyan egy procik alulfeszeléséről szóló topik is, de oda félévente egyszer-kétszer irkál valaki.
Szóval a helyzet az, hogy egy hete van a gépemben egy Phenom II X4 945-ös proci, egy Asrock 970 Pro3-as alaplappal párosítva. Annyit sikerült elérnem, hogy az UEFI-ben alulfeszeletem a procit 1,2875 V-ra, ami a gyári 3,00 Ghz órajelen terhelés alatt is stabil. Amin még változtatni szeretnék, az az, hogy amikor nincs terhelve a proci pl. netezés közben, akkor a magok órajele 800 MHz-n van, a feszültség ehhez az órajelhez 0,975 V. Na ez az amit szeretnék egy kicsit visszább venni, mert ennek a procinak az alsó V-core értéke 0,85 V. Kérdés innen adódik, hogy kell ezt meglépni az UEFI-ben, én kb. 0,900 V körüli értékre szeretném belőni.
Amennyiben valakinek van egy kis ideje, meg kedve akkor írja már le részletesen, hogy hol mit állítgassak. A szájberágos módszerre azért van szükségem, mert én nagyon nem a számítástechnika világában nőttem fel, elég legyen annyi, hogy Bil Gates nálam fiatalabb.
Előre is köszönöm, ha valaki segítene. Az se lenne baj, ha privátba írná le mindezt, nem terhelve ezzel itt a fórumot. -
kickboxko
tag
Sziasztok!
Egy apró kérdésem lenne ha pl van egy 3570k processzorom és mondjuk 3,2 ről felvinném az órajelét 3,8 Ghz re az nem eredményezne kevesebb élettartamot a cpu számára ? -
rostiron
őstag
válasz
joker1220 #36976 üzenetére
A portalanítás és újrapasztázás nemrég megvolt, a hőfokok akkor ha jól emlékszem jobbak voltak. A fesz ami aggaszt igazán, normális lehet ez ? Az a baj hogy nem tudom új korában mennyi feszt adott neki. ( kb 5-6 éve vettem ) A feszt a bios szabályozza érdemes frissíteni ? Persze csak ugyan arra tudom mert nincs másik bios.
-
joker1220
őstag
válasz
rostiron #36975 üzenetére
Szia!
Az alaplap automatán túlfeszeli egy kevéssé, ha nem lehet állítani rajta semmit akkor
csak ez lehet az oka.Az hogy terhelve 80 fokra megy fel, notinál normális, az én notim is 88-92 fokra is
felkúszott pár óra játék után mondjuk abban egy i5 ketyegett.Mennyi idős a géped? Lehet hogy ráférne egy portalanítás és mindjárt hűvösebb lenne.
-
rostiron
őstag
Sziasztok
Van egy toshiba L40-es laptopom, aminek a cpu-ja terhelés alatt eléri a 80 fokot. Ez nem tudom mennyire normális, de különösebb gond nincs vele. Ami furcsa nekem hogy az Intel szerint ennek a procinak a VID-je 1.075V-1.175V hogy lehet hogy nálam Terhelés alatt 1.25v.
Nincs semmi tuning, nem is lehetséges a bios túl egyszerű.
-
sanyek2
senior tag
Sziasztok!
Q6600 áll teszt alatt Orthos által, immáron 1 órája, 8as priorítással, Blend-Stress CPU and RAM (értelem szerűen)
8x400MHz,
SPD 2.0,
1,3V,
Ez így ugyebár 3200MHz, és 1:1 arány.
1. CPU / 1. mag 64 °C (147 °F)
1. CPU / 2. mag 64 °C (147 °F)
1. CPU / 3. mag 50 °C (122 °F)
1. CPU / 4. mag 46 °C (115 °F)
Utóbbi 2 a gond.
Maga az orthos is csak 2 magot tesztel: Using CPU #0, Using CPU #1
Processzor figyelő alkalmazás 54%-ban leterhelt procit jelez.
Orthos-t megnéztem, hozzáfér mind a 4 maghoz.
Mi történik? -
joker1220
őstag
Na az aida64 szerint 57 fokosak a magok, az AMD Overdrive szerint meg 67 fokosak
Most akkor melyikre is kellene hallgatnom?
-
válasz
#66926208 #36963 üzenetére
Nézd meg HWMonitorral, vagy CPU-Z-vel, hogy mennyi feszt ad így a lap a procinak, illetve, hogy milyen maghőket mutat a HWMonitor alaphelyzetben. Csekkold CPU-Z-vel a RAM-ok időzítéseit és órajelét is. Ezután teszteld le vmien stresszteszttel, hogy stabil-e a beállítás, pl. IBT, Prime95, közben figyeld a magok hőmérsékletét.
A legegyszerűbb, ha beteszel ide képernyőmásolatokat a HWMonitor ablakáról, CPU-Z CPU, SPD, Memory füleiről. -
törölt tag
Sziasztok! A procimat szeretném húzni kb. 4 ghz-re, teljesen kezdő vagyok. Segítenétek?
Gépem az adatlapomon. -
joker1220
őstag
Na örülök a sikernek!
Addig toljátok amég kell, ha minden flottul megy
akkor minek tovább?Esetleg egy két tesztprogram erejéig, ha pont vadászok
vagytok -
ViZion
félisten
válasz
ma.ci23 #36958 üzenetére
...enableden van, másik kettő az off
Te kockádnak levegővel 24/7-re teljesen jó a 3,8 persze lehetne feljebb, esetleg 4 GHz stabilan meglenne, de van-e értelme több feszt, több hőt és magasabb venti fordulatot áldozni érte? Mire nem elég a 6 mag ekkora tempóval? Most alap feszhez közel 3,3-ra állítottam, LLC max ~1,416 V-ig tolja fel, semmivel nem lassúbb (érzésre), mint a 3,5 GHz... Viszont sem BSoD, sem maxra pörgő venti nem volt egy ideje -
ma.ci23
tag
válasz
ViZion #36952 üzenetére
Na akkor én is beszállnék akkor...
Beállítottam a digi+vrm funkciókat biosban és az LLC-t is ultra high-ra raktam a feszt pedig manuálba állítottam és most így szépen tartja azt az értéket amit meg adtam neki és nem megy fölé.
Röviden ennyi,de még vár a prime is.
Nah majd az kidobja.
-
válasz
joker1220 #36951 üzenetére
Én csak leírtam, mit jelent, nem mondtam, hogy feltétlenül jobb használni, mint inkább OFF-on hagyni.
Én személy szerint nem használok semmi ilyesmit, igaz, nem is nagyon hajtom a gépet, 3.8GHz környékén szalad 1.3V környékén. Mondjuk nálam elhanyagolható a VCore drop. A legjobb az, ha az ember alaposan körbejárja a problémát, és kipróbál különféle beállításokat, feszeket, LLC-vel, anélkül, offset-tel, anélkül, gyárilag definiált "tuning-profilok" alapján, hogy így találja meg a számára optimális beállítást.
ViZion: én sem szeretem különösebben, csak leírtam.
Ugyanakkor, ha nagyon finomhangolni szeretném a gépemet, lehet jobban járnék egy precízen belőtt offset-tel, de annyira nem érzem szükségét.
-
ViZion
félisten
Sajnos a gyakorlat mást mutat... manuálba, minden fixálva LLC kikapcs, meg minden energiagadálkodás offon, turbo is offon...
és a feszültség közel sem stabil. Néha a gyári alá is esett, akkorát droppolt... nem táp hiba, másnak is van. Egyszerűen ASUS a prémium felé tereli a jónépet, akinek pór lapja van, az ne tuningoljon...
A legjobb nálam is offsetben kis plussz fesz, és LLC bekapcs, így tűrhető, de magasabb órajelen nem stabil, illetve flash és PS alatt meghalt, így lejjebb vettem, úgy jó. -
válasz
joker1220 #36946 üzenetére
Az Offset mód egészen pontosan arra szolgál, hogy a lap akkor is változtathassa a VCore-t, ha azt manuálisan határoztuk meg. Ha nincs aktiválva, akkor a VCore mindig a beállított értéken marad, akkor is, ha a CPU terheltség függvényében visszaveszi a szorzót, vagy épp a Turbo rápakol pluszban, és így változtatja a külső órajelét és a szükséges VCore-t is. Ha aktív, akkor laptól függően visszaveszi a VCore-t is, illetve vannak lapok, ahol meg lehet adni az Offset feszt, ami lehet negatív is természetesen. Mindez egyébként csak közepes mértékű tuningnál használható, kihegyezett beállítások nem viselnek el általában ilyen fesz-ugrásokat.
-
joker1220
őstag
válasz
joker1220 #36946 üzenetére
Itt olvastam egyébként, nagyon érdekes hogy a srác aki segítséget kért ugyanilyen
ASUS M5A97 es lappal rendelkezik és neki is furcsa feszültség értékeket jelez néha,
aki pedig válaszolgat neki annak meg ugyanebből a lapból a PRO változata van.A #15. hozzászólásban a képek alatt van egy érdekes mondat;
,,The vcore is weird on this board, doesn't always display the correct voltage....I've found a cold reboot is needed sometimes. Not sure if this is a problem with the vrm's or what...''
A vcore érték furcsa ezen a lapon, nem mindig a korrekt feszültséget írja, néha kell
neki egy hidegindítás! Nem biztos hogy ezt a hibát a vrm ek vagy mik okozzák.Némi párhuzamot vélek felfedezni az ASUS M5A97 es lapjai közt...
-
joker1220
őstag
válasz
ma.ci23 #36923 üzenetére
Most olvasom hogy az offset mód arra szolgál, hogy a terhelés függvényében
automatikusan szabállyozni tudja a lap a feszültséget,
ezért váltakozik a feszültség, hiába is fixálod, ha nem manuál módban vagy.Az offset mód a procinak beállított feszültség értéket így referenciának tekinti és
ehhez igazodik a bios beállítástól függően.Az LLC pedig a vDroop ot hivatott enyhíteni, az én olvasatomban
,,Also offset voltage allows the vcore to adjust itself according to load conditions.
For example, at max clocks but less than max load my vcore sits at about 1.36v, but if the load increases to say...90%, the vcore can go up to 1.38v if extra power is needed. Same applies to the CPU/NB.LLC decreases the voltage gap between light and heavy loads to compensate for vdroop.
So if the normal light load vcore is 1.35v, setting LLC to Ultra High (as in my case) raises the vcore to 1.36v - closer to the loaded voltage.Btw offset voltage uses the CPU VID as a reference, so it offsets from the VID by whatever amount is set in BIOS.
So for instance if VID was 1.40v and offset was minus 0.01v, the resulting vcore would be 1.39v''
Jorus kérlek javíts ki ha valamit rosszul írtam/mondtam mert ezzel annyira nem
vagyok képben -
válasz
Onadiar #36940 üzenetére
Először nézd meg, hogy mennyit megy a lapod FSB-ben. Ehhez vedd vissza a CPU szorzóját 6-ra, a RAM-okat pedig a legalacsonyabb szorzóra (ez 2.00 néven szerepel, ha jól emlékszem). PCI-E frekit, ahogy Joker is írta, fixáld 100-ra. Ha ezzel megvagy, nézd meg, hogy hol van vége a lapodnak alapfeszen, majd emelt FSB fesszel.
-
joker1220
őstag
válasz
Onadiar #36942 üzenetére
Szia!
Jorus írt neked, ő jobban vágja az Intel tuningot!
Nekem már rég volt intel cuccom és akkor is csak
dual core e6700 asA képek alapján én annyit szúrtam ki hirtelen hogy a PCI Express Frequency Auto-n
van azt állítsd be 100Mhz re, ez nagyon fontos mert kinyírhatod a videokártyád ha
auto-n hagyod!System memory multipliert szintén állítsd eggyel visszább auto beállításról 667 mhz re mert ilyen jelentős FSB emelés hatására a ram órajele az égbeszökik, ezért áll meg win töltés közben!
Ha nem kap elég feszt a proci attól is instabillá válhat ám!
-
joker1220
őstag
válasz
jannyy #36938 üzenetére
Szia!
Arra figyelj hogy az ''fsb'' hatására a ram órajele is emelkedik, tesztelted ezt a
tuningot valamilyen stressz tesztel hogy stabil e a tuningod?Terhelés alatt vagy alap állapotban (mondjuk netezés közben) nem haladja meg
azt a 40 fokot mert nem mind1A ramod hány Mhz-s és most mennyin megy?
Milyen windows van a gépen!?
Töltsd le a Prime95 nevű programot, innen;
ftp://mersenne.org/gimps/p95v277.win32.zip
Kicsomagolod, elindítod, első indításkor megjelenik egy kérdés, rányomsz
a ,Just Stress Testing' című gombra, elindítod a ''Blend'' nevű tesztet,
mellette indítsd el az aida64 et is és figyeld a hőfokot, ha 10 perc-ig nem
fagy le vagy kékhalálozik a gép akkor ez az órajel stabil, valószínű hogy
stabil lesz!Viszont ha kékhalálozik, vagy lefagy, akkor a ram szorzóját vedd vissza 1 lépéssel
hogy kisebb órajelen fusson, utána újra 10 perc teszt, ha megint kékhalál vagy fagyás
akkor a procinak adj egy lépéssel több feszt!Figyeld a hőfokot és ha 60 fok fölé menne akkor állítsd le a tesztet mert túl meleg
már neki.Ha ezt az órajelet akarod használni hosszú távon, akkor érdemes egy órát tesztelni
akkor megbizonyosodhatsz róla hogy beton stabil a beállításod! -
Onadiar
csendes tag
Innen tovább nem tudom húzni. Ha feljebb viszem 500Mhz-re akkor még eljut a windows töltésig ciszont amikor az üdvözlő képernyő jönne be akkor megáll. Nem tudom hol bukik mert Bios-ban még lehet emelni a dolgot és láttam már nem 1-2 db E8200-est 5000Mhz-en is menni hibamentesen.
-
válasz
Onadiar #36937 üzenetére
A lapod kétmagos procival elvileg tudja az 500-as FSB-t, legalábbis nekem pont ilyen lapom volt (E8400-zal), és simán ment 500MHz-en. Azt lenne érdemes megcéloznod, úgy meglenne a 4GHz, ha a proci is akarja (menni szoktak annyit az E8200-k), a RAM-ok meg futhatnak szinkronban 1000MHz-en.
Milyen feszeket adsz ehhez az eredményhez, és hol bukik el a további tuning? A lap nem megy többet, vagy a proci? RAM-ok milyen szorzóval futnak?
-
jannyy
csendes tag
Sziasztok!
Felhúztam a procit 2208 Mhz-re és csak FSB-t állítottam szorzót hagytam 9x esen.
A PCI-e -t lefixáltam 100Mhz re és a PCI-t 33Mhz re. AMD Sempron 3200+ om van egy Asrock AM2-NF6G-VSTA deszkában. A hőfok nem haladja meg a 40 fokot sehol.
Nemtudom pontosan mi az a CPURAM arány de írták hogy be kell állítani nekem a
Everest szerint :
Memóriabusz 245.0 MHz
DRAMSB arány CPU/9
Attól félek hogy kinyírom a ramot egy idő után nem lesz így baja ?
-
Onadiar
csendes tag
válasz
joker1220 #36901 üzenetére
Sziasztok!
Bocsi ha már van ilyen csak nem találtam és segítségre lenne szükségem!
A kérdésem az lenne, hogy meddig tudom húzni még a gépet egészséges állapotban. Nem szeretném megsütni semmiféleképpen. :-) Eddig is sokat próbálkoztam, de ennél többet nem tudtam kihozni belőle eddig és nem tudom, hogy mit emeljek, hogy el is induljon.
Alaplap: Gigabyte GA-EP35-DS4
Processzor: Intel E8200 (Rézmagos nem tudom milyen hűtés, gyárinál kicsivel jobb)
Ramok: 2*2GB Geil Ultra 1066 CL5
Táp: 450W
VGA: Zotac GeForce 8600GT 512/256Nekem eddig tökéletesen megfelelt minden szempontból viszont szeretem ha nem alapfeszen megy a dolog. Így képeket csinálok hogy eddig meddig is ment el a dolog.
Jobb "Katt" "Két megnyitása új lapon" akkor nagyobb a kép.
Ha kell Bios-os képet is tudok mellékelni a fesz emelésekről és stb...
Köszönöm előre is a segítséget.
Sziasztok!
-
Anaren91
senior tag
lefutott az 5 perces teszt 64 fokig ment fel. a progiba viszont észrevettem hogy a worker#4 es eszt nem indult el mert valami hardveres hibát észlelt.
-
Anaren91
senior tag
válasz
joker1220 #36932 üzenetére
igen azt úgy hagytam full on on és visszaraktam 4 ghz re. bár így már teszteltem 10 percig de akk tolok még 1 et. akkor 66 fokra ment fel.
off: ez a memory management am mi? mert haver is most rakott össze gépet és állandóan ezt dobálja ki neki:S napi 10 kékhalála van ilyen címszóval. -
joker1220
őstag
válasz
Anaren91 #36931 üzenetére
Nincs köze a memóriához, az mást jelent amit kiír! Egyenlőre tedd visz 4ghz re és tesztelj pirime 95el 5 percet hogy most. mennyire melegszik ez fontos lenne! Akkor a cpu fant azt full on ra raktad igaz!? A hőmérséklettől függ hogy tudunk e tovább menni vagy sem! Nem viccből írtam!
-
Anaren91
senior tag
http://kepfeltoltes.hu/120924/DSC_0378_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/120924/DSC_0379_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
csináltam 2 képet is az első az ahogy alapból volt a 2. meg az hogy az 1 ik fült áttetem manualra és h akkor mit hoz be -
joker1220
őstag
válasz
Anaren91 #36921 üzenetére
Sajnos Asrock nál szintenként be kell állítani!
Bios ban menj be a H/W Monitor lapra és ott lőjj egy képet,
mondom hogy mit állíts be, addig ne is húzd tovább a procit!Amit még be kellene állítanod;
Ha tudod akkor az NB Frquency Multipliert, a CPU NB Voltage-t és
a HT Bus Width beállítást is tedd Auto-ra, ha nem tudod akkor nyugodtan
maradhat így is!ma.ci23;
Ne haragudj de nem ismerem azt a funkciót, ezért nem akarok butaságot mondani
-
joker1220
őstag
válasz
Anaren91 #36915 üzenetére
Csak úgy alapon annyi hogy nem futtatsz semmit?
Vagy futtatod a Prime95 öt?
Jó a HT úgy is, hagyd auto-n!
Egyébként a te procid alaból turbóval felmegy 4,1Ghz ig szóval
Alapfeszen biztosan nem lehet gond a 4,2ghz sem!
Nyugodtan állítsd feljebb a szorzót 21x re és mehet a 10 perc prime95 teszt,
írj hogy rendben van e és prime95 alatt meddig megy fel a hőfok aida szerint! -
Anaren91
senior tag
jah igen elfelejtettem írni hogy amit írtál h HT Bus Speed 2600 MHz azt nem tudtam annyira állítani mivel 2400 a plafon így hagytam auto n
esetleg átállítsam 2400 ra? -
joker1220
őstag
válasz
joker1220 #36914 üzenetére
Milyen alaplapod van?
Turbo Core-t nem felejtetted el kikapcsolni véletlenül?1.15V - 1.475V (at rated frequency)
1.25V - 1.475V (Turbo Core mode)
1V - 1.225V (Minimum performance state)
V NorthBridge 1.05V - 1.175V
Maximum operating temperature 55°C - 62°CMagyarán 62 fok a max normál üzemhőmérséklet és
1,15v - 1,475V közt normál üzemfeszültség.Ha ennél jobban melegszik vagy jobban feszeled akkor
lényegesen romlik az élettartama. -
joker1220
őstag
válasz
ma.ci23 #36913 üzenetére
Szia!
Kb pont eddig
Normál üzemfesz 1.0V-1.475V -ig!
Kizárt dolog hogy 1,45v legyen az alapfesz mert jó esetben
1,375v vagy 1,4125v.Olyat még nem láttam ahol 1,45V lett volna, pedig már pár
darabhoz volt szerencsém.4Ghz en tökéletes az 1,45v, feltéve hogy hűteni is tudod normálisan.
Ha nem akarod kinyírni a procid akkor 1,475V nél semmiképp ne adj többet neki!
Üdv
-
joker1220
őstag
válasz
Anaren91 #36911 üzenetére
Ez így teljesen jó lesz, most állítsd át a
CPU Frequency Multiplier-t x20 ra, mellette írni is fogja hogy 4000Mhz.
Aztán Save & Exit!
Töltsd le a Prime95 nevű programot, innen;
ftp://mersenne.org/gimps/p95v277.win64.zip
Kicsomagolod, elindítod, első indításkor megjelenik egy kérdés, rányomsz
a ,Just Stress Testing' című gombra, elindítod a ''Blend'' nevű tesztet,
mellette indítsd el az aida64 et is és figyeld a hőfokot, ha 10 perc ig nem
fagy le vagy kékhalálozik a gép akkor ez az órajel stabil.Figyeld a hőfokot, semmi esetre sem menjen 60 fölé!
-
Anaren91
senior tag
http://ipon.hu/webshop/product/kingston_8192mb_hyperx_ddr3_1600mhz_cl9_kit_khx1600c9d3k2_8g/174002
am ilyen memória kit van a gépembe
-
Anaren91
senior tag
Am ugye a procim alapból 3.8 on fut én max 4.2-3 ra akarom felhúzni nemtudom h egyáltalán 400 mhz ért megéri e ezzel foglalkozni
vagy hát ameddig javaslod hogy megpróbáljam ha lehet tovább miért ne
-
Anaren91
senior tag
válasz
joker1220 #36907 üzenetére
http://kepfeltoltes.hu/120924/DSC_0373_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/120924/DSC_0374_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/120924/DSC_0375_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/120924/DSC_0376_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/120924/DSC_0377_www.kepfeltoltes.hu_.jpg -
Anaren91
senior tag
hát nemtudom szerencsétlenkedek itt a képekkel de ha tudsz adni skype vagy valamilyen elérhetőséget akkor folytathatjuk ott is ha ráérsz mert nem akarom telefirkálni a fórumot a bénázásaimmal
-
joker1220
őstag
válasz
Anaren91 #36904 üzenetére
Amiket leírtam azzal még nincs tuning, csak az energiatakarékos funkciokat
kapcsoljuk ki és a turbo core-t ( mert ez a proci automatikusan tudja emelni az órajelét egy kicsit ezzel az opcióval ).Amikor bent vagy a bios ban és beállítod ezeket akkor elő fog jönni pár újabb beállítás,
arra vagyok kíváncsiAzért kellenek a képek is.
-
Anaren91
senior tag
Na akkor tolok 1 restartot és beállítgatom azokat amiket írtál. Mi lehet a legrosszabb ami történhet?
remélem nem száll el a cucc mert akkor sírni fogok
ugye itt amiket leírtál még nem emelted a proci órajelét?
-
joker1220
őstag
válasz
joker1220 #36897 üzenetére
Lejárt a szerk idő
Overclock Mode: Manual
Spread Spectrum: Auto
CPU Active Core Control: Disabled
AMD Turbo Core Technology: Disabled
AMD Application Power Management: Disabled
Multiplier/Voltage Change: Manual
HT Bus Speed: 2600Mhz
HT Bus Width: AutoDRAM Voltage: Tudni kellene milyen ramod van, elméletileg alapból 1,5V de vannak
gyártók pl a kingston is ahol 1600Mhz en 1,65v-t kell beállítani a ramnak.NB és HT Voltage maradhat Auto beállításon mert szorzós tuningnál nem változik
sem a HT, sem az NB órajele, így nyugodtan mehet auto alapfeszen.CPU Load Line Calibration, CPU VDDA Voltage és PCIE VDDA Voltage, valamint
SB Voltage is maradhat auto beállításon.Cool 'n Quiet: Disabled
Secure Virtual Machine: Disabled
Enhanced Halt State: Disabled
Core C6 State: Disabled
CPU Thermal Throttle: Disabled* Ez a beállítás arra való, ha túl meleg a proci akkor önmaga elkezdi visszavenni az órajelét, szóval tuning alatt ez nem kell de marhára
oda kell figyelned hogy mennyire melegszik a procid.Akkor aida64 be adjál hozzá +10 fokot a CPU felirat melletti hőfokhoz és akkor kijön
hogy nagyjából mi a helyzet.Overdrive ban nézd meg még a CPU status fület is hogy ott mit ír
Ha ezeket átállítottad akkor légyszi csinálj újabb képeket a bios oldalakról.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LCD, plazma és projektoros TV-k hibái
- PlayStation 5
- One mobilszolgáltatások
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Gaming notebook topik
- Fotók, videók mobillal
- VoidXs: Tényleg minden játék optimalizálatlan?
- Google Pixel topik
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- Bomba ár! HP ProBook 450 G10 - i5-1335U I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest