- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- VR topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen processzort vegyek?
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Gaming notebook topik
- A Windows 11 lett az úr az asztali PC-k piacán
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petya1981
tag
válasz
zolka bolka #34895 üzenetére
miért adsz a ramoknak +feszt?
-
Petya1981
tag
válasz
zolka bolka #34898 üzenetére
-
zolka bolka
tag
megint játszottam másfél órát, cpu ventit meg vga ventit csutkán forgattam végig, és nem kékhalálozott ki, valszeg akkor a vga melegszik el
szarok ezek a VAPOR-X ek
-
Deindar
csendes tag
"procifeszt azért illik fixálni." Az miért kell?
Hát nem nagyon megy az nekem? Mit keressek a biosban?
Gigabyte p41t-d3 a lapom
Itt egy CPU-Z hátha jobban tudtok segíteni. -
darál0w
Jómunkásember
válasz
zolka bolka #34883 üzenetére
na csak meglodult ez a jo kis giga lapban
-
Deindar
csendes tag
Helló!
Van egy Core 2 Duo E8500 procim,aminek az órajele 3160MHz a szorzója 9.5x333
CPU-Z-t amikor megnyitom az első fülön azt látom hogy
CoreSpeed:1999.9 MHz van amikor 2040MHz.
És a Multiplier x6(gondolom ez a szorzó) van amikor felmegy 9.5 re is.
Ez most jó vagy,valamit be kellene állítani a bios-ban ?
Vagy ez Energia takarékosság csak? -
Petya1981
tag
Milyen ramokat hajtasz mellette? órajelük?
-
Petya1981
tag
válasz
zolka bolka #34887 üzenetére
Szerintem ha a hőmérséklet 50 körül van akkor adhatsz neki még egy kis feszt.
Ha sokat droppol a lap akkor bios-ból 1.55v -ot állíts a procinak. de ennél többet ne egy teszt erejéig. Állandó használatra 1.45v (cpu-z szerint)-nál többet nem adnék. -
Petya1981
tag
válasz
zolka bolka #34885 üzenetére
Milyen a házad szellőzése?
Procihűtő típusa? -
zolka bolka
tag
válasz
zolka bolka #34884 üzenetére
szerk2: játék alatt (30-40 perc játék után kékhalál beakad a hang drdrdrdrdrrdrdr ilyen hanggal) valszeg vga elmelegszik
visszább vetem 3.1GHZ-és most megy... legalábbis eddig
-
zolka bolka
tag
válasz
zolka bolka #34883 üzenetére
szerk: kipróbáltam 1.48v-al orthos stabil volt, csak az egész gép lefagyott
szóval vissza raktam 7x460ra ami 3.2ghz így 1.4v stabil (mindenre raktam még 1 kis feszt úgy lett 7x472 újra megpróbálva de nem jó) ötlet mivel lehetne még kicsikarni belőle pár MHz-t?
-
zolka bolka
tag
na én meg e6320al oda jutottam hogy 7x472 1.45v és kurva nagy a vdrop mert 1.4v-nak írja cpuz, orthos hibázik az első pár secbe
3.3ghz a vége úgy néz ki, itt 1 kép, csak 1.45v a procinak és 472 a szorzó, nem stabil, de még akarom húzni legalább 3.6ig mennyire adjak még neki feszt? vagy mit állítsak még?
-
Nauda
tag
válasz
darál0w #34877 üzenetére
igen a szorzót felpiszkáltam a többi maradt alapon,de mondom másfél évig ment stabilan....
Illetve ha jól végiggondolom lehet hogy zolka bolkának lesz igaza hogy a VGA a ludas, mert most ugrik, be hogy párszor olyat csinált régebben, hogy egy pillanatra beakadt, monitor kikapcs, aztán vissza, és kiírta alul buborékben, hogy az nvidia illesztőprogram egy pillanatra nem válaszolt, de helyreállt. Akkor mostanában az a gond hogy nem áll helyre és full beakad....na akkor erre mi lesz a megoldás?
:@
Kössz hogy próbáltok segítnei mert kéne vissza a jó öreg stabil gépem
-
Nauda
tag
válasz
darál0w #34875 üzenetére
Persze. Még anno mikor össze lett rakva, meg most fagyogatáskor is tesztelgettem Prim95-el, meg Memtest-el is. Mindent tökéletes bír :S
Nekem az nagyon furcsa, hogy 1,5 évig tök stabil és aztán meg szarakodni kezd :S lehet valami beadja a derekát emiatt a pici húzás miatt? vagy ilyen pici tunning az élettartamot nem befolyásolja?
Annakidején azért vettem a 955-ös phenom-ot mert egy szorzó állítás 16-ról 17-re, és már 965-ként fut rögtön....ja a feszültségekhez nem is nyúltam.
-
Nauda
tag
Szaisztok!
Lehet hogy nagy hülyeséget kérdezek, de hátha
Van egy ASRock 870 Extreme3 alaplapom benne egy AMD Phenom II X4 Black Edition 955 (17x200-on hajtva). A memóriák pedig Kingston Hyperx 4096MB DDR3 1600MHz CL9 XMP KIT.
A rendszer 2010. októberében lett összerakva (azóta nem is volt újratelepítve) és kb másfél-két hónapja elkezdett fagyni (volt hogy napi 3-szor is). Leformáztam jó két-három hete, és tegnapig semmi gond nem is volt. Tegnap viszont megint fagyott egyet, aztán meg ma is egyet
Úgy fagy ki, hogy totál beakad (még a hang is) és csak a reset segít, hibakódot hibaüzenetet nem kapok
Elképzelhető hogy a minimális proci húzás miatt van? Rövidebb lesz az alkatrészek élettartama ha húzva vannak? Vegyem vissza gyári beállításra? Vagy esetleg inkább valami progi miatt lehet ez?
Mi a véleményetek? Hamarabb tönkremennek a cuccok, ha húzva vannak?
Előre is kössz.
-
Speeedfire
félisten
-
pook20
aktív tag
Name Physical Memory 0
Description
Vendor Kingmax Semiconductor
Capacity 4096 MB
Max Bandwidth 10.7 GB/s
Part Number FLFF65F-C8KF9
Serial Number 0
Data Width 64 bits
Bus Frequency 666.667 MHz
Slot Location Slot 0szerintetek hány Mhz-ig érdemes húzni?meddig bírja?
-
Petya1981
tag
válasz
Speeedfire #34870 üzenetére
12-re visszavetted a proci szorzóját?
állítólag a feles szorzót valamiért nem szereti az e5200 és egész szorzóval jobban megy.
Szerintem jól használtad az orthost -
Petya1981
tag
válasz
Speeedfire #34862 üzenetére
Szerintem el kellene mennie.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Speeedfire #34862 üzenetére
igen.
-
Speeedfire
félisten
Kérdésem az lenne, hogy tuningolva is elmegy-e a gép alvó módba win7 alatt? A konfig az adatlapomon.
-
Petya1981
tag
válasz
Bozsi80 #34855 üzenetére
Szerinetem az c2d E6700 as proci az elérhető ebbe a lapba.CPU SUPPORT
-
Bozsi80
tag
Sziasztok!
Szeretnék kicsit belekóstolni a tuningba,
persze csak óvatosan fesz. emelés nélkül (amennyit anélkül lehet),
de egyből elakadtam, mert a bios-ban nem enged állítani semmit
(sötétek ezek az opciók, nem lehet változtatni).
Van valami megoldás ami nem változtat a telepített dolgokon (nem jár adatvesztéssel), esetleg tudtok ajánlani olyan progit amivel tudom kicsit javítani a proci teljesítményét?Az alábbi konfigon szeretnék kicsit gyorsítani
- ASUS V3-P5V900
- Intel C2D E4400
- 1 × 2Gb DDR2 800Mhz-es RAM (a lap miatt csak 667-en megy)
- Sapphire HD 5670 GDDR5 512MbExtra hűtés és minőségi táp sincs, ezért sem szeretnék emelni a feszültségen.
Előre is köszönöm a válaszokat
-
lacko22
aktív tag
Sziasztok. Ha van egy Core i5 2500K-s procim és csa 1333 MHZ-es a memóriám akkor is lehet húzni a procit? Vagy muszáj lesz venni hozzá 1600 Mhz-eset?
-
kukinyo
addikt
Helló
Szerintetek ez jó eredménynek számít?És 43 foknál nem ment feljebb.A feszültséget meddig emelhetem ami még nem károsítja?
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
zolka bolka #34835 üzenetére
jo lesz
-
Petya1981
tag
Valamint van az oldalon egy PDF file a beállításokról ami lehet , hogy segít egy kicsit.
-
enemy107
senior tag
válasz
Petya1981 #34839 üzenetére
Ezek nagyon szép eredmények. viszont ebből nem kell levonni következtetéseket. álltalánosításokat. ugyanis sz.j. a tuningos "elite" közt van. Válogatott procikkal tesztel, nem biztos, hogy mindenki keze alatt így szalad a konfig. Ez pedig E8400-as eredmény, ráadásul kis vid-es.Nem kell össze hasonlítani egy E6XXX 65 nanós szériával, amik jóval stabilabb nagyobb táp ellátást igényelnek túlhajtás esetén.
-
Petya1981
tag
válasz
zolka bolka #34837 üzenetére
ITT amit láttam az tetszett
-
Petya1981
tag
válasz
zolka bolka #34837 üzenetére
Akkor ott a proci lesz szerintem a ludas.
Mit jelent neked a jó tuning?
Én stabil 400-450 Fsb mindennapi használatra jónak tűnik.
Nekem egy Asus p5k-ban a 6320-am ment 500 Fsb-t 1,5v mellett (3,5Ghz de ez volt a plafon) és 400 (2,8Ghz) Fsb-n járattam sokáig alapfeszen. -
Petya1981
tag
válasz
zolka bolka #34835 üzenetére
Szerintem egy p35-ös lap tökéletes c2d tuningolásához.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
zolka bolka #34824 üzenetére
milyen procihoz?
-
Teodor52
senior tag
Sziasztok!
Annyi kérdésem lenne a proci hőmérséklettel kapcsolatban amit húztam 3,8GHz-re,hogy a prime teszt során a cpu max 54 fokos míg a magok 51 fokosak voltak amiből azt konzekvenciát vontam le,hogy a cpu hőérzékelője nem megfelelően mér,ugyanis alacsonyabb értéket kellene mérnie mint a magok hőmérséklete.Ezt a hibás mérést mi módon tudom rendbe hozni,van-e valami megoldás rá?
Ugyanis több fórumon olvasgattam és azt írják a cpu hőmérsékletéről, hogy alacsonyabbnak kell lennie mint a magoké mert a magok termelik a hőt a cpu kupakja meg pasztán keresztül érintkezik a hűtő hőfelvevő felületével.
Ebből mi igaz most mert nagyon megosztóak a vélemények?
[Itt] egy kép amin most nem tudom, hogy tuning esetén melyiket vegyem figyelembe ahhoz, hogy a biosban beállított 60 fokos riasztási értéket meg ne haladjam? -
nihill
őstag
Sziasztok!
EZT a kérdést itt is feltenném a hozzáértőkhöz, mert úgyis ide akarok majd jönni vele ha meglesz
-
zolka bolka
tag
giga p35 ds4 alaplap jó lenne overclockra? (értem ezalatt hogy nem ilyen "kiherélt" fos?
)
-
Zoli54213
aktív tag
Sziasztok! Kér kérdésem lenne:
1. Nem tudja valaki hogy egy GIGABYTE Z68A-D3-B3 alaplap biosában hogy lehet plusz feszültséget adni a processzornak? Vagy képet küldjek??2.Lehet baja egy 1600Mhz-es ramnak ha felveszem 1866-ra? Kingmax ramok...és egyáltalán lesz gyorsulás?
Előre is köszi a választ! -
BeeNiTTo
tag
Ha van egy 667 mhz -es és 800mhz-s ram is a gépemben akk mennyire fixáljam ???800mhz-re???
-
pook20
aktív tag
Sziasztok!segítségeteket szeretném kérni!a következő konfigom van és ezt szeretném feltuningolni de nem tudom hogy hol kezdjem és milyen progi kell hozzá!/gyári szoftver AMD OverDrive de nekem egy kicsit bonyolult!
/
CPU típusa DualCore AMD Phenom II X2 Black Edition 555, 3200 MHz (16 x 200)
Alaplap neve ASRock 760GM-GS3 (2 PCI, 1 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 2 DDR3 DIMM, Audio, Video, Gigabit LAN)
Alaplapi lapkakészlet AMD 760G, AMD K10
DIMM1: Kingmax FLFF65F-C8KF9 4 GB DDR3-1333 DDR3 SDRAM (9-9-9-24 @ 666 MHz) (8-8-8-22 @ 592 MHz) (7-7-7-19 @ 518 MHz) (6-6-6-16 @ 444 MHz)
Videokártya ATI Radeon HD 5570 (1024 MB)
Képernyő LG W2240 (Analog) [22" LCD] (008NDEZ2Y540)nos hol érdemes kezdeni?vagy mit nézzek?
válaszokat elöre is köszönöm!
-
Angmar
tag
válasz
Tibor_560sec #34817 üzenetére
Renben, majd küldök füstjeleket
-
Angmar
tag
válasz
Tibor_560sec #34815 üzenetére
Cleraing CMOS Jumper segített
, most már elmenti a CPU Host értéket, mehet tovább a kisérletezés
-
Tibor_560sec
aktív tag
válasz
Angmar #34814 üzenetére
Az is lehet hogy kiürült a tank az alaplapi elemben ... erről úgy bizonyosodhatsz meg , hogy beveszed a szádba (le ne nyeld) ha érzed a bizsergést akkor jó ... vagy ha bekapcsolás után a bios kiadásának egyező időpontot mutat mindig (elfelejti az időt állandóan) ...
3 év után sem jellemző , hogy lemerül az elem de lehet hogy itt lemerült ...
-
Angmar
tag
válasz
Tibor_560sec #34808 üzenetére
Az a baj hogy, hogy kisebb órajelet állítok be pl. 9x250 (alap 9x266) akkor is 9x266 beállítással indul e (ram, voltage minden alapon)l. Nem azzal van gond hogy újraindul a gép, mert nem birja a magas órajelet, hanem azzal, hogy nem menti ell a beállított CPU Host értéket. A gép már ment 9x333 beállításal, alapfeszültségen, csak amikor emelni akartam, egyszercsak visszaállít 9x266.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Tibor_560sec #34811 üzenetére
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Tibor_560sec #34809 üzenetére
p67, z68 és csak a K jelzésű procikat.
-
Tibor_560sec
aktív tag
válasz
Angmar #34803 üzenetére
A te esetedben vagy kevés a feszültség vagy más ...
Próbálj meg lépésről-lépésre emelgetni ...
Auto fsb , auto ram voltage/clock és csak a cpu-t emeld nézd meg meddig bírja és utána adjál feszt mindenhova ...Azért indul újra mert nem tud azokkal a beállításokkal indulni ...
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Tibor_560sec #34804 üzenetére
nincs.
-
Tibor_560sec
aktív tag
Sziasztok
Ezeknél a hardvereknél van "tuning" lehetőség ? Kíváncsi vagyok , hogy mit bír ...
MOB : MSI H61M-P22
CPU : DualCore Intel Pentium G630
RAM : Kingmax 1600 MHzMert úgy tudom nem mindegyik lap engedi a túlhajtást ... ez meg lehet hogy olyan
-
Angmar
tag
Még annyi kimaradt, hogy a "CPU Host Clock Control" beállítás visszaáll "Disabled"-re a következő Bios belépéskor. Úgyanezt csinálja a "PCI Express Frequency(Mhz)" beállítással is. A többi beállítás amit néztem azt elmenti.
-
Angmar
tag
Sziasztok!
A processzorom tuningolása során (Q6600), fokozatosan emeltem a CPU Host sebességet. Az egyik újraindítás során azonban visszaállt az alap 266Mhz-re.
A biosban hiába állítom be a CPU Host Clock Control "Enabledre"-re, és állítok be bármilyen frekvenciát, mindig 266Mhz-en indul a gép (a Bios beállításokat természetesen a változtatás után mentem)
Amit eddig csináltam, Load Optimized Defaults, legfrissebb bios, de semmi. Az alaplap Gigabyte GA-P35C-DS3R
Valakinek ötlet -
janos666
nagyúr
Ójajajajjj!
Tologattam itt a szozót (Windows alatt miközben futott a linpack), és valamiért pakolgatta magát vissza 40-ről egész 32-ig (alapig) is.Meg akartam fogni a vizes blokkot, hogy langyos-e, és az hideg is, viszont megsütötte a kezem a mellette lévő VRM-ekre biggyesztett hűtőborda. Pár perc linpack után mindkettő forró mint az állat!
És CPU feszt még nem is emeltem sehova, csak szorzót!
Ide most vagy egy-egy vizesblokk kell, vagy hatalmas rézbordák, esetleg odaállítani egy halk ventilátort, de pfff..
Rohangálnak itt emberek olcsóbb lapokkal és 4.5Ghz-re rántott CPU-kkal is. Nekik 23 porszívóventi van a gépben, vagy mi...?
Nálam ugye a CPU és a VGA nem is fűt, azt mind a víz viszi el, csak az alaplapnak kéne passzívan lehűlnie. Pontosabban ott van a táp ventije az említett forró bordákhoz közel és oldalról is egy halk 12cm-es tol a winyók felől erre egy kis szellőt. Halkan ettől sokkal többet nem lehet, csak ha közvetlen föléjük operálok egy 12-es ventit, de annak is lesz egy kis hangja az eddigi mellé.Pedig örültem, hogy talán megszabadulok pár csőtől, és kevesebb elemből áll majd a vízhűtő rendszer.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (BX8071514900KF) Processzor! BeszámítOK
- AMD Ryzen 7 5700X3D - BOX - Új, 3 év garancia - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 8500G / 8600G AMD Ryzen 7 8700G / 7800X3D processzor 3 év garancia 27% áfa
- AMD Ryzen 7 5800 Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Corsair MP700 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár HP Pro X360 11 G1 - Intel N4200 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Gari
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Acer Predator Helios 300 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2060 6GB WIN10
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest