- A látszat ellenére helyesen működik az NVIDIA-féle Resizable BAR implementáció
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Steam Deck
- RAM topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Végleges a HDMI 2.2-es verziója
- Milyen TV-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Geresics
addikt
válasz
sanyek2 #43773 üzenetére
Nos, én utoljára LGA775-ön tartottam magam "nagy tuningosnak", azóta eltelt pár év, és csak pár hete vettem újra tuningolható procit, de azért megpróbálok segíteni. Kicsit ki vagyok agyilag merülve (nem csak Te 12 óráztál
), ezért nehézségeim vannak egy-két helyen a szövegértelmezéssel, így legjobb talán, ha kiragadok részeket, és lépésről lépésre próbálok okoskodni:
"kéne némi jól bevált, fix tuning tipp i5 4670K-hoz"
Sajnos nincs bevált paraméter, ahány proci, annyi eredmény, de azért lehet nagy általánosságokban beszélni, csak senki nem szeret, mert volt már ilyen, és akkor jön a mutogatás, hogy "de te azt mondtad..." Tudom, Te nem ilyen vagy, de sokaknak sok rossz tapasztalata van. Ugorjunk is tovább."Q6600-at tuningoltam néhány éve, 1:1 DRAM
SB arányra"
Amíg be nem másoltam az idézett szöveget, addig nem értettem aSmile miatt!
Kicsit öregebb a hardverem, mint Neked, de gyanúm szerint nincs nagy különbség. Sokkal egyszerűbb már tuningolni, mint régen, és ez szerintem jó! Nincs is más dolgod, mint a szorzót állítgatni, tesztelni, figyelni a hőfokokat, és esetleg alulfeszelni a procit. Van az UEFI-ben elméletileg olyan, hogy Offset, ami erre való.
Nekem pl. i5-3570K @4,1GHz, Offset: -0,100V. @4,2GHz Offset: -0,080V. Tovább még nem játszottam vele, de a célom a 4,5GHz lesz. Minél kisebb a fesz, annál jobb a hőfok, viszont egy bizonyos szint alatt összeomlik a rendszer.
Ha pedig a feszültséggel nem játszol, akkor túlmelegedhetsz...
Kb. -5°C-t jelent ha letiltod az IGP-t, nálam legalábbis ennyi volt a különbség.
A stabil tuningon segít még sokat, ha kikapcsolod az energiatakarékos módot, ill. van valami "C3" és "C6", amikre már nem is emlékszem, hogy micsodák, de azok is stabilizálják a húzott rendszert kikapcsolt állapotban (disable). SpeedStep Technology maradhat enable."Corsair Vengeance CMZ8GX3M2A1600C9 4x4 GB DDR3-1333 (9-9-9-24 MHz)"
Ezek 1600MHz-es RAM-ok, állítsd be őket XMP-vel 1600-ra a jelenlegi 1333MHz helyett!"Memória 666MHz"
Ne zavarjon meg, ez valójában pont a kétszerese!"DRAM
SB arány 20:3
"
Ne törődj vele, Intel CPU esetén ez nem olyan lényeges, mint AMD-nél, és amúgy sem ennyi az arány, számold újra 1600-al!Tesztelésre a legajánlottabb a prime95, mert azt az értéket valós használat mellett sosem fogod elérni!
Remélem segítettem, bár még én magam is fejlesztem tudásom - amikor időm engedi...
-
creedszl
senior tag
válasz
sanyek2 #36631 üzenetére
Azt kétlem mivel a SmartFan úgy van beállitva hogy 45-50 fokig 25%-on pörög és csak utána emeli.A gép ott van mellettem szóval tudom milyen a hangja ha 25%-ről pörög fel...De le fogom mérni.Most hogy felratam a NB feszt 1.21-re a kékhalál megszünt(bár GTA4-en még nem néztem) de anomáliák vannak:pl a Sleeping Dogs kivág asztalra,eddig nem csinálta.A Rage nem dobott ki, bár mindezek csak pár percig mentek de eddig egyik se vágott ki szóval ez még igy nem stabil úgy érzem...Holnap tovább próbálkozok.
Am a proc feszhez nem nyúltam, az auton va és CPUZ szerint 1,3V-on mozog...
-
Alister71
nagyúr
válasz
sanyek2 #33393 üzenetére
CPU Clock Ratio: 10
CPU Host Clock Control: Enabled
CPU Host Frequency: 266
PCI Express Frequency: 100
A ramoknak elvileg így 1066-on kell menniük, az időzítéseket hagyd auton.
System voltage control: manualMivel nincs LLC a lapodon, így elképzelhető, hogy a 266x11-hez biosban kell 1.42 volt körül, hogy terhelés alatt is megkapja az 1.35-öt.
-
Alister71
nagyúr
válasz
sanyek2 #33369 üzenetére
A virtual dual biost én úgy sejtem, hogy a biost lementi a HDD-re, és ha gond van, onnan vissza tudja állítani. Nekem legalább is így csinálja.
A te ramjaid nem DDR2-esek? Mert azoknak 1.8 volt az alapfesze, és a Corsair ramok esetében sokszor kéri a 2.1 voltot is. 1.6-al el se indulna.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A látszat ellenére helyesen működik az NVIDIA-féle Resizable BAR implementáció
- Adguard Premium (Android, PC és egyéb rendszerekre, valamint böngészőkhöz)
- Autós topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Parfüm topik
- Mobil flották
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7700XT 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- Dell OptiPlex MT/SFF 3040, 3050, 7050, 3060, 3070, 5070, 7060 /WIN 11 - SZÁMLA- GARANCIA
- Csere-Beszámítás! Xbox One X 1TB Játékkonzol Olvass! Model 1787
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged