- Házimozi belépő szinten
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- iPad topik
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- Gaming notebook topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Azonnali fotós kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Toto2000
tag
válasz
Alister71 #34299 üzenetére
Nem lehet, csak be- és ki lehet kapcsolni.
Akkor biztos ezért mások a RAM beállításaid. Végülis a Prime95 hiba nélkül futott 18 órán át, gondolom ez azt jelenti, hogy csak jók ezek a timing beállítások...
Akkor nem tudom tényleg, hogy mi lehet a gond... Lehet, hogy egyszerűen ez a proci épp ennyit bír? Végülis bele tudok én nyugodni ebbe a 3.Ghz-be, ez is elég valszeg...
-
Toto2000
tag
válasz
Alister71 #34297 üzenetére
Értem. Melyik beállításnál lehet a hiba? Látom például, hogy nálad a RAM Timingok eltérnek az enyémtől.
Jelenleg így fut a teszt Prime 95-tel (vcore: 1.45625):
http://kephost.hu/share-7788_4F25AD33.html
Fél órája stabilnak tűnik...
Köszönöm szépen, hogy segítesz!
Load Line Calibration nekem is enabled! Ezek szerint az egy jobb alaplap mint az X48-DS5...
-
Toto2000
tag
válasz
Alister71 #34295 üzenetére
Ezt akkor egyszerűen nem értem. 1.45 alatt kék halál van. Most épp tesztelem 1.45625 volton, lehet hogy ez már elég lesz neki, de még így is sokkal több lenne persze, mint Neked.
Lehet, hogy kéne babrálni a RAM timingokkal? Jelenleg csak a multipliert lőttem be 2.66D-re (így a gyári 1066Mhzen fut), a többi autón van...
Vagy az egyéb feszekkel kell játszani (RAM, FSB, MCH stb.)? Ezek mind normálon vannak jelenleg.
Egyébként 7-800 ponttal jobb a CPU score-od, ez miből adódhat?
-
Apollo_21
addikt
Nos akkor, kezdeném azzal h egy IBT illetve furmark..meg amiket csak akartok hullamind1...szóval a dolog lényege h bármilyen teszt van a végére hacsak 4-5percre elérem a 77fokos álomhatárt amit annyira nem szeretek...mivel minden alap stb stb...így a kérdésem csak annyi h a ref hütőt mire érdemes cserélni ami árban sincs elszállva....
-
Toto2000
tag
válasz
Gyufaaa #34155 üzenetére
Köszönöm szépen!
Jelenleg ez a beállítás kibírt 18 órányi Prime94-öt hiba nélkül:
@3.2Ghz (400*8) // vCore: 1.5 // MAX TEMP: 72C // AVG TEMP: 65C // RAM multiplier: 2.66D // 3D Vantage CPU score: 10967
Valszeg már 1.46 körül is ilyen stabil lenne, majd megpróbálom. De 1.44 körül még kék halál volt Prime95 közben...
De a 3.4 vagy a 3.6Ghz még mindig nem jön össze, jönnek a kékhalálok...
Nem áll fel a Windows... Csodálkozom, hogy ilyen nagy feszültség kell már a 3.2 Ghz-hez is... lehet, hogy bele kell törődnöm, ennyit bír ez a proci?
-
Apollo_21
addikt
Jelen helyzetben megy a Race Injection egy webtv...és egy avifilm media playeren..ez 40%os procihasználatot jelez..
-
Apollo_21
addikt
Hy all! naszóval újra
HW monitort lesem elég barátságosnak tűnő infókat közöl..de a köv a kérdés milyen proc használat kellene legyen az optimális egypár weboldal..internet tv..használata esetén? mármint értem feladat kezelö maghasználat jelzésénél csupán az egér megrángatásától fogja és felmegy 5-10%ról 100akra ez normális? baromira nemértek hozzá
illetve egy két progi ami stabilitás/terheléssel kapcs tesztet lökne rá h tutira jól mükszik...vki?
-
windlord
őstag
válasz
darál0w #34283 üzenetére
Elkezdem a cikk alapján.
Az értékeket nem hagyom sehol sem auton, beírom manuálisan inkább az auto eredmény környékét, nem akarom, hogy a lap állítsa...Jelenleg a cpu-z szerint 181.5*21 -en vagyok, és 1.3V mellett tesztelek.
A legmagasabb hőmérsékletű mag 83 fok az IBT max stress alatt.
Meddig mehetek el hőmérsékletben? -
windlord
őstag
válasz
darál0w #34274 üzenetére
Olvasgattam már ezt.
Viszont azt nem tudom, hogy a feszültségeknél (amik nekem most auton vannak) milyen értékeket állítsak be...
A procié rendben, ha növelem a bclk értékét, akkor növelem a feszt. is ha nem stabil.
De mit állítsak a többihez, hogy ne auton legyenek?Ha ráállok egy auto értékre, akkor oldalt kiírja a tól-ig határt, és egy auto értéket. Írjam be azt az értéket, amelyet autonak jelöl meg?
-
Vasinger!
nagyúr
Ezt már stabilnak lehet mondani?
Ahhoz, hogy látható legyen a lényeg töltsd le a képet Műveletek->fotó letöltése
-
cajn
tag
MSI lapnál is célszerű a pcie frekit fixálni?
-
norbi964
csendes tag
HI,
cpu: Intel e5300
alaplap: MSI P45-C51
vga: Sapphire 6790 1gb
ram: Kingstone 4gb ddr3 1333mhz
Most a proci gyári 2,6ghz-n ketyeg (10x266) és a hőmérséklete 22-34 fok. Szeretném kihúzni a procim ameddig biztonságosan lehet gyári hűtéssel. Elég kezdő vagyok benne szval nem igazán tom mit meddig lehet -
Ermac
tag
most nem írta ki az UAC-ot futott 4 kört az IBT, everest szerint max 69 fok volt az egyik mag
Coretemp-et nem értem mi az a 10 fok difi, fanspeed, aida ezek is az everest-es adatokat mutatják. Nálatok is így van ez coretemppel ? na most tolok egy kis gémet teszt gyanánt -
Ermac
tag
most nem írta ki az UAC-ot futott 4 kört az IBT, everest szerint max 69 fok volt az egyik mag
Coretemp-et nem értem mi az a 10 fok difi, fanspeed, aida ezek is az everest-es adatokat mutatják. Nálatok is így van ez coretemppel ? na most tolok egy kis gémet teszt gyanánt -
bunkomen
aktív tag
sziasztok!
holnap végre össze tudom rakni az új platform-ot. milyen benchmark progikat futtassak le most amikkel utána össze tudom hasonlítani a gép teljesítményét?
ez lesz a változás:
ASUS P5K --> ASUS P8H67-M
Q6600 --> I3-2100
4x1GB 800mhz ram --> 2x4GB 1333mhz ram
pcie 1.1 --> pcie 2.0 (elvileg számít ez is eleget) -
Ermac
tag
alap 2,40 ghz-en
lefutott simán az ibt: maxnak első két mag 73 nem huzamos ideig volt ez az érték, de everest és coretemp között 10 fok különbség van most melyik a mérvadó ?
VID 1.3250v terhelve, terhelés nélkül 1.1625
ezen jöhet a 333x9 ? vagy adjak rá neki 1.350ez ? -
Ermac
tag
cpu-z szerint core voltage: 1.552 V
100 % használat alatt: 1.536 V -
Alister71
nagyúr
Nekem nem, de ezzel meg is válaszoltad a saját kérdésedet.
Onnan tudod, hogy leírtad, hogy melegszik. Azért melegszik, mert autón a lap túlfeszeli. Állítsd át a feszültség szekciót manualra, és hagyj mindent normal-on.
Nyisd ki az Aidában a Számítógép - Érzékelő részt. Indítsd el az IBT-t és nézd meg, hogy menniy feszt kap a proci terhelés alatt. Szerintem az 1.45 garantált autó mellett. Majd állítsd át manualra, és nézd meg, hogy úgy mennyit fog kapni. 70-75 fok lesz a max hőmérséklet, IBT terhelés alatt, ami játékoknál kb 60-65 fok lesz, vagyis 24/7-re tökéletes.
-
Ermac
tag
Hali ! Van egy Ep-35-DS3L deszkám tx2 hyper Q6600 G0-ás cucc
+ 4x 1 GB kingmax ebből kettő kettő egyforma 800 Mhz
sapphire 4870 512 (CCC-ben lehet manuálisan a ventit szabályozni) 35 %-on tolom 56-60 max fok
próbálgattam húzni a procit alapórajelen 333x9 3GHZ-en ment meg minden játékok alatt is, de ibt kb 10 mp alatt újraindulás volt hőfok 80-94 volt ekkor coretemp szerint
A problem, hogy alapfeszen minden alapon is lekapcsol az ibt...melegszik tőle nagyon
Üresjáraton: 37 fok cpu, magok kb 45 fokosak Everest szerint..volt ennél jobb is mielőtt lefuttattam az ibt-t nem rég cseréltem le a procimat erre a Q6600-ra, cooler stabil, pasztázva is volt stb... Prime95-el is nagyon melegszik, 70-80 fok..ezt nem erőltettem.
Nem vágom több órás COD mw3 dirt 3 kb 55 max 60 ra melegszik fel játék közbe.Mi lehet a gond ???
-
BeeNiTTo
tag
Sikerült köszönöm a válaszokat ( bocs ha sok volt a hülye kérdés de még sose csináltam iylet) !!!
-
Alister71
nagyúr
-
Alister71
nagyúr
válasz
BeeNiTTo #34235 üzenetére
Mivel alaplap típust nem írtál, és a cuccok részt sem töltötted ki, így nem várhatod el senkitől, hogy kitalálja milyen alaplapod van, és milyen a biosa.
Én egy átlag beállítást írtam, Gigabyte alapra.
A cpu host clock controlt enabled-re kell ahhoz állítani, ahhoz, hogy a cpu host frequencyt tudd állítani.Asus-nak egy kicsit másabb a biosa, de a lényeg ugyan az.
-
BeeNiTTo
tag
megnéztem a ratio-t megtaláltam de olyant hogy frequency-t nem találtam sehol föleg nem beálitási leheőséget
-
Alister71
nagyúr
válasz
BeeNiTTo #34232 üzenetére
A cpu clock ratio maradhat autón, mert a procid max szorzója 8-as. A frequency-t 266-ról 333-ra állítod, pcie frequency-t 100-ra fixálod, ramokat visszaosztod, hogy 800-on vagy 1066-on menjenek, mint most, attól függően, hogy milyen ramod van, időzítéseket hagyd autón, a feszültség részleget rakd manualra, és hagyj mindent normalon. (gigabyte lapokra igaz)
-
BeeNiTTo
tag
2.4 -2.5 ig felmenne ? alap hűtéssel
és a szórzon mit kell állitani mert az 1 hsz-böl nem nagyon értek minednt bocs elég kezdö vagyok
-
BeeNiTTo
tag
Van 1 e6400 2.13GHz-s cpum átlag hőmérséklet 28-29 c° Ezt meddig lehetne ugy húzi hogy a Volton ne keljen álitani Mert nem nagyon értek hozzá !?
-
F34R
nagyúr
Volna egy amd phenom II x4 945 (3ghz )TDP = 95watt , ha alulfeszeléném , underclock-lnám mennyire lehetne csökkenteni a fogyasztást ?
-
Alister71
nagyúr
válasz
mester0077 #34213 üzenetére
-
Alister71
nagyúr
válasz
Ezen a képen a te beállításod van?
-
Gyufaaa
veterán
válasz
Honnan szedted? Most mi van beállítva?
-
Gyufaaa
veterán
válasz
mester0077 #34211 üzenetére
Azt a feszültséget te állítottad be, ami azon a cpu-z képen van?
-
Gyufaaa
veterán
válasz
mester0077 #34206 üzenetére
Ezen 6x-os szorzó és brutális feszültség látható!
-
Alister71
nagyúr
válasz
mester0077 #34202 üzenetére
Linkelj már egy olyan CPU-Z képet, amin annyi.
-
Vasinger!
nagyúr
Melyik az a program/játék ami a legeslegjobban leteszteli a számítógép stabilitását?
Szóval nem IBT nem Memtest és nem is Prime95 kéne, mert ezekkel hiába tesztelem a gépet, nem dolgoztatja meg úgy a procit/ramot/VGA-t mint a böngészés vagy a játék, mert teljesen más a folyamat.
Szóval mi az a játék vagy program amivel ki lehet tesztelni a gépet atombiztosra?
És mennyi az az idő amennyit kell belőle futtatni?
-
Alister71
nagyúr
válasz
mester0077 #34199 üzenetére
266x11 az alapórajel, 24-es szorzón nem lehetett.
Új hozzászólás Aktív témák
- E-roller topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Autós topik
- Házimozi belépő szinten
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Anime filmek és sorozatok
- További aktív témák...
- Kitűnő állapotú, hibátlan i7 6700
- Intel Pentium I Celeron I Core 2duo I Quad Core I I3 I I5 I I7 I LGA775 - LGA1200-ig. 500ft-tól.
- Intel Core I3 9100F Eladó!
- AMD Ryzen 9 9950X 16-Core 4.3GHz ( 64M Cache, Up to 5.7 GHz) AM5 Box Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i9-10900KF 10-Core 3.7GHz LGA1200 (20M Cache, up to 5.30 GHz) Processzor
- LG 32GR93U-B - 32" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- Lenovo Thinkpad x1 carbon 6 i7-8650u 8. gen 4 mag 8 szál. 16GB a legjobb üzleti.
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12500 16GB DDR4 512GB SSD RTX ROG 2080 8GB Rampage SHIVA Seasonic 550W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest