- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen monitort vegyek?
- Everest / AIDA64 topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Sok memóriát spórol a neurális textúratömörítés
- Jóárasított AI PC-ket szeretne látni az AMD
Új hozzászólás Aktív témák
-
flexomaci
tag
válasz
darál0w #34595 üzenetére
Azt hiszem feladom. Ha az idôzítést manuálisan állítom a bios után fagy le, ha a frekvenciát nem hagyom auton, el sem indul. Ha pedig az fsb-hez nem nyúlok, a cpu-z 1:2- es ratio-t jelez és így megvan az 1333MHz mindenféle állítgatás nélkül.
Azért köszönöm a segítséget.Talán 1-2 hónap múlva újra nekiveselkedem.
Üdv: István -
flexomaci
tag
válasz
darál0w #34593 üzenetére
A bios 1.5V-tól engedi 2,7-ig, vagy az auto beállíás. Alapból auto-ra van állítva. Most bróbálltam beállítani értéket neki. Felmentem 1.9-ig, de semmi változás nem történt. Ugyanúgy letiltotta a windowst. Igazából, a memória auto értékről való átállítása nem tetszik neki.
-
flexomaci
tag
válasz
darál0w #34590 üzenetére
Nos, ha beállítok feszültségi értéket, már végigfut a bios. Viszont csak az auto-ra állított időzítés mellett. Már beállíthatom az 1400MHz-es memóriára. Ám, amikor a windows-t kezdi betölteni, jön a félelmetes kék ablak és ennyi. Szerinted érdemes ezt eröltetnem? Végül is a játékok miatt próbálnám beállítani 1600-ra. Változna valamit a mostani 900 MHz után?
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Vakbogár #34588 üzenetére
procihűtő?
táp?
Van amikor magától 6 ra állitja ( 1999,91Mhz ) van amikor 6,5 -re ( 2166,58Mhz )
Terhelés esetén azonnal a 7,5-es ( 2499,9Mhz ) szorzót használja. - energiatakarékosság.Core temp szerint simán 1,1500 v mig terhelve 1,1875 voltot kap a proci. - coretemp hőmérésre van. nem valos feszt mutat, hanem a VID ( alapfesz ) értékét...ez 2 féle lehet esetedben...alap és energiatakarékos.
-
Vakbogár
csendes tag
Segítséget kérnék az alábbi konfiggal kapcsolatban.
Asus striker II formula az elérhető legujabb bios-al.
Intel Core 2 Quad 9300 2500Mhz
4× 1 Giga Geil Cl 4-4-4 DDR2-800Mhz
Jelenleg egy 9600gt vga van a gépben, amit most cserélek le egy Sapphire 5870-re.
Viszont ugy tudom az 5870-et a jelenlegi állapotban nem nagyon fogja tudni teljesen kihajtani a procim.
AI overlock menüben megpróbáltam a bios által 5% "autómata" emelést beállítani de vagy kékhalálozott vagy be sem bootolt.
Kérnék, javaslatokat, hogy mit merre állítsak. Szeretném legalább a 3000Mhz-et elérni.Még egy kérdés, miért van ez?
Core Temp -ben ha nincsen terhelve a processzor akkor váltakozik néha a szorzó.
Van amikor magától 6 ra állitja ( 1999,91Mhz ) van amikor 6,5 -re ( 2166,58Mhz )
Terhelés esetén azonnal a 7,5-es ( 2499,9Mhz ) szorzót használja.
Core temp szerint simán 1,1500 v mig terhelve 1,1875 voltot kap a proci. -
Virag.h
aktív tag
400wattos táp kicsi a tuninghoz igaz?
lap: gigabyte ep35-ds4
vga: gtx260
cpu: q8300
ram: 2*2gb
+nagy cooler -
flexomaci
tag
válasz
darál0w #34576 üzenetére
Akkor valószínű ez lehet a baj. Ez egy geil black dragon kit. Az alaplap leírásában nem szerepel kimondottan ez a típus. Ezelőtt egy p5q-se2 lapom volt, abban szintén egy ilyen típusú memóriák voltak. Annak a leírásában sem szerepeltek, így akkor itt a fórumon érdeklődtem. Megfelelőnek titulálták őket. Most viszont a saját fejem után mentem. Egyébként pedi tökéletesen működik a gép. Akkor most mi lehet?
-
flexomaci
tag
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
flexomaci #34571 üzenetére
persze, hogy nem jelenik meg, mert tuningolva van a rendszer...
a ram orajele az FSB * ramszorzo...nálad nem a ramszorzo látszik, hanem már maga a generált orajel.
nagyon sok az a két fesz, amit mondtam...de még a procinak is.
szépen kezdd el csökkenteni őket.
fsb termination 1.2V
nb fesz 1.25V így kezdésnek...
és tesztelj...ha nincs hiba, akkor csökkentsd a procifeszt.
Az is megvolt, de amint nem hagyom auton, hibát ír, és nem indul tovább - ezt mire írtad?
-
flexomaci
tag
válasz
darál0w #34570 üzenetére
Az is megvolt, de amint nem hagyom auton, hibát ír, és nem indul tovább. Az 1600MHz nem is jelenik meg a listán. Csak 1000, 1400 és 1700 MHz a választék. Az értékeket egy másik bios beéllításról másoltam, mert mint írtam abszolut analfabéta vagyok benne. Ez az első olyan gépem, amin ez lehetséges.
-
klambi
addikt
szevasztok!
i7 720qm nek keresem a turbo boost driver-t hp envy hez, de normálisat nem találtam, valaki tud ebben segíteni? -
superecneB
őstag
Üdv!
Alul-feszelni szeretném a laptopom. (Természetesen nem Bios alól mivel ott nincs lehetőség ilyenre)
Még el sem kezdtem a folyamatot csak bepipáltam pár dolgot az RMClockban: ezen írás szerint, viszont Orthossal vagy Prime95-tel tesztelve is marad 6.0x szorzón (6x200) és nem moccan meg ugyan felmegy 100%ra a CPU terhelés de nem ugrik fel a 9.0x szorzójára (amin kéne mennie maxon terhelve 9x200). Hogy a francba tudnám ezt megoldani? -
-
kaboska
aktív tag
Ennyit számít az alaplap?[link]
Az én Asus P5Q Pro lapomba meg 3,2Ghz felett már kék halál vagy valamit rosszul csinálok? -
flexomaci
tag
Sziasztok
Egy asus p5q3 lapban dolgozik nálam egy q9650-es proci. 8Gb DDr3-as 1600 mhz ram van a gépbe belepakolva. A proci jelenleg 4 Ghz-en ketyeg. A cpu-z dram frekvenciára 475MHz-t jelez. A ratio az 1:1. Hogy jön ki ebből az 1600? Egy kicsit még tanulom ezeket a dolgokat. Segítsetek légyszi. Üdv: István -
Tomi0703
addikt
Csáó.
Bocs az offért. De a IBT-t nem tudom telepíteni. "Linpack binaries were not declarated. Please keep the LinData folder next to this file." --> ezt kapom. a Lindata menüben a 32-es linpack-et próbáltam feltenni de a parancssor (v h hívják
) jön be és "input data or print help?" hasonlók jönnek be. Egyébként XP- re van ez a program? (ha esetleg ez a baj vagy balf*sz vagyok)
Köszi.
-
-
windlord
őstag
válasz
Virag.h #34545 üzenetére
Auton ne hagyd amikor tuningolsz!
Illetve a pci-e freq -et is fixáld le 100ra.Állíts be a cpu -nak mondjuk alapfeszt, és emeld úgy az fsb értékét.
De csak finoman, mondjuk 10esével.
Tapasztald ki, meddig bírja alapfeszen és ha teszt közben hibázik, akkor menj feljebb feszültségben, óvatosan és tesztelés megint...
(Én így csinálom)A Ramokkal csináld úgy, ahogy írod!
Mi lenne a cél?
Mekkora órajel? -
Virag.h
aktív tag
Hali!
Adott:
Ep35-ds4 alaplap
q8300 proci
2*2gb ddr2(1066) ramAz FSB-t emeltem 333.33...-ról egészen 400-ig, mikor a prime teszt közben kék halálom lett. visszavettem az FSB az előző stabil állapotára(azóta persze semmi gond).
Kérdés:
- Miért lehetett a kék halál? Esetleg a táp az oka?
- Illetve a ram frekije 1066-ról indult(ez 333FSB-nél volt) majd a mostani állapoton olyan 1200 valamennyi lehet úgy tudom. Nem lesznek bajok a ramokkal, hogy elvileg ezek csak 1066.os?Illetve a ramot mikor kell visszaosztani ha egyáltalán vissza kel. Köszönöm!
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
johndeegwed #34538 üzenetére
-
johndeegwed
tag
Hello mindenkinek
Tudom a következö sorok nem a témába vág de nem találtam más topict.
Szoval ha tudnátok segithetnétek abban,hogy Windows7 Vista sem települ gépemre
Boot-olás és wincseszter választás között befagy
xpét minden akadály nélkül tudom telepiteni
Nem tudok rá jönni mi lehet a probléma
Probáltam dvd-röl usb-rül is telepiteni de nem sikerültKonfigurácom
alap lap gigabyte 945gzm-s2
procesor intel pentium d 830
kingmax 1gb ram 667 mhz
Dvd olvasót cseréltem 3 is volt benne ami másoknál müköfött
Samsung 40gb sata vinyó
samsung 120gb sata -
Rendeske
tag
Sziasztok!
Elfelejtettem megírni hogy instabil lett miután le vittem a CPU Vcore-t 1,3V-ról... IBT és a Prime 95 is egy percen belül hibázott!
Szóval most maradt a 9*400=3600Mhz 1,3V be állítás. Az IBT tényleg nagyon megizzasztja a vasat még 78 C°-ra is föl föl szaladt, jah és érdekes módon a CPU-Z 1,232 V ír terhelés alatt, most melyik a valós? Alapjáraton 32 C°..És még azt szeretném kérdezni hogy mehet e így hosszú távon a gép ? ( Jó lenne mert nagyon baba így
)
-
Spam123
tag
Üdv.!
Nemrégen vettem az új gépemet de sehogy sem bírom beállítani a ramokat a megadott órajelre. Nem tudjátok miért van ez? Mit állítsak?
-
zobika
tag
Üdv!
AMD Mobile Athlon XP 1700+ot szeretnék tuningolni.
Valaki próbálta már? És sikerült is? Szeretném a segítségeteket kérni, nekem nem sikerül sehogy sem. Biosban miért nem engedi? Elvileg ott is lehetne húzni. -
darál0w
Jómunkásember
válasz
FuRiONight #34531 üzenetére
intel burn test
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
FuRiONight #34529 üzenetére
amd oldalon én annak örülnék, ha menne magadtol a leírás alapján, ami eléggé szájbarágos...ha nem megy, akkor természetesen arra is írhatok beállítást.
itt meg akkor célozzuk meg a ~4ghz-et...hátha megy alapfeszen is
amit nem írok, az marad ugy, ahogy a linkelt képeken van.
cpu host clock control enabled
cpu host freq 450
pcie freq 100
system memory multiplier 2
dram timing manual - és állítsd be a ram alap időzítéseit.
ddr2 overvoltage - itt is a ram alapfeszét kellene beálítanod.
fsb overvoltage control 1.2V
mch overvoltage control 1.3V
load line calibration off
ha így nem bootolna, akkor cpu voltage control-nak adj 1,25V-ot. ha így sem, akkor 1.3V és 1.35V a vége.
ha bootol, akkor mehet egy teszt.
IBT. 10 kör, max stress.
2 képet kérek IBT 6. körében és a teszt végén. a képeken legyen rajta coretemp, IBT, cpu-z cpu és memory fül is.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
FuRiONight #34527 üzenetére
ez 1 kép...mármint mind a három ugyan az, és ennek semmi hasznát nem vesszük
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
FuRiONight #34523 üzenetére
ha van kérdés, akkor válaszolok.
-
FuRiONight
addikt
Hali
Szeretném a procim felhúzni olyan 4ghz-re (alább nem nagyon szeretném), ehhez kérnék segítséget!
Adatok:
Xigmatek Dark Knight CPU hűtű
Phenom 2 X4 955 Black Edition cpu
Gigabyte Ma790XT-UD4P alaplap
A segítséget előre is köszönöm! -
windlord
őstag
válasz
Kean_Sorbo #34514 üzenetére
Köszönöm szépen a helyreigazítást és a kioktatást!
Segíteni akartam nem pedig félreinformálni.
Ha ennyire képben vagy a Sandy -vel kapcsolatban, akkor maradj itt vagy legalább írd le az alapokat, esetleg dobj egy linket!
Ha ezután idetéved még valaki, akkor lássa, tudja!
Rólunk már nem is beszélve!dvd_R+: Sorry!
-
Gyufaaa
veterán
válasz
Kean_Sorbo #34513 üzenetére
Ez a topik a Tuning kezdőknek szájbarágósan. Ha jobb tanácsokkal tudsz szolgálni, akkor írd le, hogy mindenki tanulhasson majd belőle...
-
windlord
őstag
válasz
dvd_R+ #34509 üzenetére
Tényleg ennyit kell tenni.
Fixáld le a proci feszültségét mondjuk alapfeszültségre.
Kezd el emelni a BCLK és a szorzó értékét.
Minden emelés után tesztelés (IBT, Prime95... rád van bízva)
RAMokat és a QPI értéket próbáld mindig az alapon tartani (vagyis ahhoz közel).
CPU VTT (az én lapomnál) a maximális terhelésnél felvett feszültség. Cpu-z , full terhelés Core Voltage rublika.
Ezt is fixáld biosban és a többi feszültséget se hagyd auton.
Természetesen a pci-e freq = 100 -
dvd_R+
őstag
Sziasztok
Segítséget szeretnék kérni egy Core i5 2500k + Asus P8P67A Evo alaplap tuningjábaelőszőr is a bios nekem ismeretlen nagyon régen volt asus alaplapom még a p2 es korszakban
gigabyte-t használtam mindig
tehát egy teljes körü bios beállitást hogy mit mire állitsak + Overlock Segédletet szeretnék kérni
8GB G.skill memória van a gépben az adatlapomon meg tudjatok nézni a típusát + Hyper212+ proci hűtő és egy Sapphire HD6870 Vga
és az utolsó kérdés mi a külömbség az achi és ide modban a sata vezérlésben ?
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
FuRiONight #34505 üzenetére
remek.
akkor jöhet pár bios kép is
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
FuRiONight #34503 üzenetére
többi adat?
ramok? táp? vga?
-
FuRiONight
addikt
Hali
Haverom tuningolni szeretni a prociját! Nem vagyunk kezdők, de azért nem ártana egy kis segítség. hogy a tuningörületek mit mondanak!
Alaplap: Gigabyte X48-DS5
Proci: e8400 (3Ghz)
Procihűtő: Asus Silent Knight 2Ebből szeretnénk kihozni 4ghz (alább nem adjuk!
)
Ehhez kérnénk segítséget (a beállításokhoz persze!
Előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Légy a Gépek Mestere! Kamatmentes részletfizetési lehetőség!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest