- Házimozi belépő szinten
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- iPad topik
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- Gaming notebook topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Azonnali fotós kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
zolka bolka
tag
válasz
zolka bolka #34699 üzenetére
na... most 11x275 a limit.. 280al má csak fekete képernyő és b@szik elindulni
dual core-t nem tudtam vadászni...
-
Dinter
addikt
Sziasztok!
Adott egy AMD Athlon II X3 455 processzor. Alap beállításokon fut. Most ezen szeretnék tuningolni, csak kérdés, hogy mennyit lehet. A hűtése gyári.
Táp
hieftec GPS400A 400w
FSB: 200Mhz
Szorzó: 16,5
Összesen: 330Mhz -
ViZion
félisten
válasz
Alister71 #34685 üzenetére
Marad a 17×200 CPU -> 3423 MHz, és a 11× NB, alapfeszen. Ha eltérek a feszültségekkel már nem stabil. Nem feltétlenül procinak a számlájára írom, GA-MA 78GPM nem egy tuning lap, lehet nem tudja a feszt rendesen leadni.
Ez is teljesen jó, majd ha lepot és ramot cserélek újra megjelenek itt
Köszönöm a türelmet és a segítséget! -
ViZion
félisten
válasz
Alister71 #34683 üzenetére
NB 12× -nél fagy a gép, NB fesz emelésre el sem indul. Marad 200×11 és normal fesz.
Procinak 17,5×200 megy, fesz normálon, de CPU-Z szerint durván kapja a feszkót terhelve: 1,488 V. Visszaveszem, ha úgy stabil, akkor marad, ha nem, akkor vissza ×17-re, nem vagyok tuning bajnok (lapom se az), már ez is siker nekem-a segítségetekkel
-
Alister71
nagyúr
válasz
ViZion #34680 üzenetére
Nekem is működik az energia gazdálkodás, de ha kell a power akkor nyugodt szívvel rakom 200x20-ra, 1.375 volt mellett.
Nem kell hozzá bátorság.
Neked a prime azért fűti, mert feleslegesen sok feszt kap. Mint látod, nekem 1.275 volton megy 3.6GHZ-n
, jócskán alul van feszelve, 53 foktól nem is megy fentebb.
-
Alister71
nagyúr
-
ViZion
félisten
Szorzót 200-on hagytam, mert elállítva a ramot nem tudtam belőni normálisan... Meg az FSB vagy a NB szorzó elállításával a HT link auto értékét is feltekerte...
Ja, minden alapfeszen van!!!Jelenleg: CPU @ 3,4 GHz, Ram @ 1066 MHz, HT link 9×, NB 11×
IBT High lefutott, most fut a Prime'95. Hőfok (legmagasabb szenzoron) ~58-60°C
Én ezt jónak gondolom, bár látva a neten miket hoztak ki ebből...(mondjuk nem ilyen alaplappal és rammal gondolom).
Vader: Phenom II X4 960T BE
-
ViZion
félisten
Fura... Mikor kézzel állítgattam a HT Link szorzót, hogy 200-en tartsam, akkor utána auto-ra rakva 1600-at írt... restart után már 2000 volt neki az auto... HT-t nem birizgálom, NB-t felraktam ×11-re alapfeszen... még fut
Proci 16,5× -re rakva, 3,3 GHz-n, alaplapi szenzor szerint a legmagasabb érték 58°C, IBT alatt. Ha így stabil, és 17×-re rakoma procit, akkor ramra az milyen hatással van? -
Alister71
nagyúr
válasz
zolka bolka #34673 üzenetére
Én is jobban szeretem a személyes átvételt, de megbízható tagoktól nyugodtan rendelek postán is.
Esetleg egy jó árú E7300-is is jó véte lenne, 13-14 körül. 266x10, szintén wolfdale mag és 3 mega L2.
-
Alister71
nagyúr
válasz
zolka bolka #34671 üzenetére
Szívesen.
Nem fogod megbánni, nagyon jó kis proci. Belövöd 333x11-re, bőven elég lesz. Minimális anyagi ráfordítással, ami nem mind1.
-
Alister71
nagyúr
válasz
zolka bolka #34667 üzenetére
Hidd el, hogy a G41-et nem tuningra gyártották. Magas szorzós procit érdemes beletenni.
ViZion a HT-t érdemes 2000 körül tartani, annyin is kell, hogy menjen. 2200-őt általában még elvisel, CPU NB-nek adj 1.25 voltot, azzal 2.6 - 2.8-ig is elmegy.
(#34670) zolka bolka: én is egy ilyen wolf magos E6600-ost vettem a gyerek gépébe egy E4500-ös helyére, alapon a 3.06GHz is elég jó már. 45nm-es proci (E8400 butítás), tuningban is nagyon jó. Én alapfeszen használom 333x10-en, a HD5670-esnek nincs szüksége többre, így is széthajtja a száját.
-
ViZion
félisten
ITT részletes adatok.
Most nézem, hogy auto értéken a HT link és az NB link 1600-on van, nem 2000 kellene legyen? Proci 16,5×200, Ram ~1066 kb. és stabil IBT High lefutott.
-
Alister71
nagyúr
válasz
zolka bolka #34665 üzenetére
Ha kapsz még valahol, akkor P45-ös lapot vegyél.
Van P35 DDR3-as támogatással, de csak 2x2 giga DDR3-at tud kezelni és újonnan biztos, hogy már nem kapsz.De szerintem a procidat add el. Kis szerencsével 9k körül el tudod adni, és használtan veszel egy wolfdale magos E6600-ost, ami alapon 266x11.5-ön megy. Ezt ha felrakod 333x11.5-re, már bőven elég. 12-13 körül találsz az apróban.
-
Alister71
nagyúr
válasz
zolka bolka #34663 üzenetére
Nekem is volt egy Asus P5QPL-AM lapom, ami szintén G41-es chipsettel volt szerelve, és ha jól emlékszem az is valahol 340 körül volt falos. egy jó P35-ös lappal sokkal bentebb lennél, én is egy Gigabyte EP35-DS4-re cseréltem le, ennek a 400 fsb meg se kottyan. Sőt megy neki az 500 is.
-
Alister71
nagyúr
válasz
zolka bolka #34661 üzenetére
Ezt a lapot nem kifejezetten tuningra gyártották.
-
zolka bolka
tag
Sziasztok, van 1 asus p5g41 alaplapom, e6320 procival, na most probléma a következő, minden auton pcie clock 100 és 7x333nál tovább nem engedi húzni (pl 342vel már nem indul el), 1600as ramokkal, vissza osztottam. minden feszt alapra rakok nem megy, próbáltam ezzel is:
mem: 1.5v
nb: 1.3
vit: 1.325
vcore: +50/100/150tehát valami kis segítséget szeretnék kérni overclockolás téren, ezelött p5b lapom volt azzal simán ment minden, kis plusz fesz itt ott aztán mehet a húzás, most nem tudom mi van ezzel. mit ronthatok el?
-
darál0w
Jómunkásember
-
ViZion
félisten
válasz
darál0w #34654 üzenetére
Nah... megoldódott. OpenHW Monitornagy király. A core hőfokok annyik, amiket írtam, de van másik három szenzor... idle 36-40°C-vel (gondolom ezek alaplapi szenzorok). Ööm, bódottá!
Köszi a tanácsokat mindenkinek!
...térjünk is rá a tuningra (módjával).
Ami jelenleg van: 960T proci, CM Hyper TX2 hűtővel, jól szellőző Raidmax Smilodon házban.
Giga alaplap, nem egy tuning bajnok, de masszív kis lap, és amúgy sem rekord döntés a cél, csak egy próba, h mit bír a cucc, majd olyan stabil érték megtalálása, ahol még nem nagyon pörög a hűtő.
Feszültségek alapon (manuálisan, nem auto-n), csak a ram kapott +0,1V-ot, annak állítólag kell. (Kell?) Érdekes, de az 1.4 V-os procit CPU-Z szerint 1,375-el táplálja idle,
de néha felmegy 1,47-re... első kérdés: Ha a BIOS-ban 1,45-van normálon, akkor most mi van? Szívem szerint levenném 1,4-re, mert ezek szerint kicsit "túllő".
Most 16×210 a proci, C&Q szépen dolgozik, elvileg C1 is van engedélyezve, meg a turbo is.HT link és NB freq 10× 210=2100 az alap 2000 helyett. Tuningnál -ha emlékeim nem csalnak- ezeket nem szabad nagyon emelni. Itt még stabil, későbbi FSB emelésnél a szorzójukat csökkentsem-e, hogy ~2100 körül legyenek? Illetve mit tegyek, CPU szorzót emeljem?
Ram 3×2 GB Kingmax elvileg 1066 MHz-sek, 210-es FSB-vel sikerült 1120-at kihoznom belőlük, szerintem ezen nem nagyon van mit emelni, nem tuning ramok...
Remélem mindent leírtam... várom a javaslatokat, köszönöm!
-
ViZion
félisten
válasz
darál0w #34652 üzenetére
Háát coretemp ezt írja, az magonként van. Majd este tŐtök le valamit, ami méri pontosabban/több szenzoron. Gondolom nem süti meg magát... CM Hyper TX2 van rajta, friss paszta, ilyesmi... Semmi túlfeszelés, C&Q és a C1 is enabled, szal. annyira nem aggódom, de jó lenne tudni máoknak milyen hőfokok vannak.
-
ViZion
félisten
Helló!
Megjött az új kocka, Phenom II X4 960T. Nagyon jól muzsikál, 15,5×200 @3,1 GHz-re raktam. Core Temp és CPU Thermometer szerint is 21°C...ami fura, mert ez kb. a léghőmérséklet. Gondoltam rá, hogy valami Klingon antianyag hűti, de kicsi rá az esélyEsetleg csalnak? Esetleg nem jók a progik? (de kettő is egyformán sz¤r-e?).
Ebben már van ilyen turbo core, meg mindenféle extrák. CM TX2 hűtővel húzassam-e? Van-e értelme HD4770 VGA-hoz (1680×1050) a tuningnak?
Köszönöm a türelmet! -
darál0w
Jómunkásember
válasz
Silentfrog #34646 üzenetére
ne piszkáld.
fix 100.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Silentfrog #34643 üzenetére
-
Silentfrog
veterán
Régota probálkozok az alapfeszültséges tuninggal a x4 phenomommal.
2.8 mhz az alap orajel 3.1 volt amivel eddig stabilan ment/fesz. emelés nélkül/
Viszont legutobb elfelejtettem fixálni a PCI express Mhz-ét és meglepödve vettem észre,hogy 3.3 ghz -el is stabilan ment a gép.
A kérdés az lenne hogy az alap 100mhz ről mennyire lehet felfelé állitanom az orajelet.
/115 mhz-e ment amikor sikerült nagyobb tuningot elérnem./
A PCI express Mhz nagysága mit befolyásol?
Erről soha sem olvastam sehol. -
darál0w
Jómunkásember
-
gyulank
addikt
Sziasztok!
Keresgéltem takarékosabb gépeket, és találtam az Intel® Desktop Board D525MW-t, ami azt írja, hogy "Single-channel DDR3 with two slots for 1066/800 MHz memory support"
De van ott egy olyan, hogy Tested memory, és ott még 1600 MHz-es is van.
Ráadásul D525-ös Processzora van, ami azt írja, hogy "Memory Types
DDR3-800 (SODIMM only); DDR2-800/667"Most akkor mihez kell nézni, hogy milyen legyen a memória frekvencia?
-
Vakbogár
csendes tag
válasz
darál0w #34623 üzenetére
Igy elindul__ eredeti értékek a BIOS szernit
fsb 1400 _____________1333
mem 800 _____________800
cpu 1,3 ______________1,16
PLL 1,54 _____________1,52
VTT 1,22_____________ 1,12
MEM 2,16____________ 1,9
NB 1,36 ______________1,31Memória időzítéseit auton hagytam
Min és mennyit emelhetek még ?
Szerk formázás
-
ViZion
félisten
Sziasztok!
Adatlapomon szereplő konfigomban nincs tuning, most kap új, 4 magos procit, ezért volt BIOS frissítés, ami BIOS resettel is jár. Így újra be kell állítgatnom a dolgokat - ez nem probléma.
A probléma az, hogy auto-n a ramokat 400 MHz-nak írja a CPU-Z... pedig 1066-os Kingmaxok vannak benne: PC2-8900 (555 MHz) akkor auto értéken miért nem ezt állítja be? Hogyan tudom a gyári sebességet kipofozni belőle?
Köszönöm -
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Kephamos #34619 üzenetére
a gondolatolvasási képességemnek hála rájöttem, hogy neked biza' 3,2ghz kell, szal' nézzük meg annyin.
amit nem írok az marad ugy, ahogy a linkelt képeken.
overclock mode manual
cpu freq 220
pcie freq 100
nb freq multiplier 9
HT bus speed - 2000 alatt maradj vele.
memory clock - szintén ugy állítsd, hogy alaporajelen, vagy alatta menjen
dram voltage - ram alapfesz
memory timing - alap időzítést lődd be neki
pár programot szerezz be...coretemp, cpu-z, IBT
reméljük, hogy bootol.
a teszt pedig a következő. IBT, 10 kör, max stress.
2 képet kérek majd teszt közben. IBT 6. körében és a teszt végén. a képeken legyen rajta IBT, coretemp, cpu-z cpu és memory fül.
-
Vakbogár
csendes tag
válasz
darál0w #34608 üzenetére
Mindent az általad irt érékre állítottam.
CPU 1,3 voltnál is azt a hibaüzit irja ki:
DET DRAM
Lehet kevés a memóriának a fesz?
A ram ra 2,1 volt fesz van irva azt állítottam be nekiMerre tovább?
Ezt:
fsb ( qdr ) mhz manual - 1600
mem mhz manual - 800
csak úgy tudtam beállítani hafsb-memory clock mode - unlinked -re állítotom.
Ilyenkor
fsb-memory ratio az általad írt 1:1 helyett auto ra állitodott.
Gondolom ez nem gond... -
Kephamos
addikt
Üdv!
Adott az adatlapomoin lévő masina (nem a laptop) és szeretném egy kicsit növelni a teljesítményét, főként a CPU-ét. Hogyan kezdjek bele? OC Tuner-re próbálkozok, de szinte semennyit sem sikerült emelni az órajelen, mert azonnal lefagy, stb. -
flexomaci
tag
válasz
darál0w #34605 üzenetére
Már az is megvolt. Igazából a géppel nincs problémám így sem, hogy 900 MHz-en mennek a ramok. Csak gondoltam, ha egyszer már 1600- osak, akkor menjenek is annyival. De még akkor is csak 1333-at jelzett a bios, ha végigfutott mondjuk 1500 MHz- es ram beállításnál. Megpróbálok szermányolni támogatott ramokat. De azzal meg azt furcsálom, hogy leírás szerint 16Gb-ig lehet bele pakolni és nem ajánlottak 4x2 Gb-os kitteket. Tehát ,,csak" 8 Gb-ot lehetne beletenni.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Vakbogár #34588 üzenetére
nézzünk akkor először egy 3ghz-et.
aztán még mehetünk majd feljebb, ha nem lenne elég.
amit nem írok, az marad ugy, ahogy a linkelt képeken láthato.
fsb-memory clock mode - linked
fsb-memory ratio 1:1
fsb ( qdr ) mhz manual - 1600
mem mhz manual - 800
memory timing setting - itt be kell állítanod a ramod alap időzítéseit.
cpu voltage 1.2V
cpu pll 1.5V
cpu vtt 1.2V
memory voltage - a ramod alap feszét lődd be.
nb voltage 1.3V
és egyelőre ennyi.
pár programot szerezz be...coretemp, cpu-z, IBT
ha bootol így a rendszer, akkor mehet a teszt, ha nem, akkor cpu voltage feszét piszkáld csak. 1.25V, majd 1.3V, ha nem bootolna.
a teszt pedig a következő. IBT, 10 kör, max stress.
2 képet kérek majd teszt közben. IBT 6. körében és a teszt végén. a képeken legyen rajta IBT, coretemp, cpu-z cpu és memory fül.
ha valami nem tiszta, nyugodtan kérdezz. ha tiszta, akkor hajrá
-
sintér_07
csendes tag
Apró gondom lenne. Egy ASRock A75M alaplapra Scythe Shuriken van kötve. Nem találtam olyat, hogy automatikusan kezelje a venti sebességet.
AXTU meg számomra értelmetlen.Van egy target speed meg egy target temp. Beállítom, hogy 40°C-nál 5-el pörögjön a venti. És ennyivel is megy.... állandóan. Ha melegebb, akkor is 5-ös fokozaton pörög a venti.
-
BaLee
addikt
Most cseppentem bele az SB procik világába.
Deszka egy Asrock Extreme 3 Gen 3, a proci pedig egy i5 2500k.A biosban van egy olyan, hogy "Advanced Turbo 50". Ezt érdemes használni?
Azt látom, hogy elvileg a szorzót 48x-ra állítja meg valahol azt olvastam állítgatja a DRAM feszültségeket meg a GPU órajelét (?).
1 óra BF3-at simán vitt így a gép, szóval stabilnak is mondható.Hosszútávon használhatom így?
Új hozzászólás Aktív témák
- E-roller topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Autós topik
- Házimozi belépő szinten
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Anime filmek és sorozatok
- További aktív témák...
- Kitűnő állapotú, hibátlan i7 6700
- Intel Core i5 14500T - 14mag/20szál - TDP 35W - Eladó!
- Intel Pentium I Celeron I Core 2duo I Quad Core I I3 I I5 I I7 I LGA775 - LGA1200-ig. 500ft-tól.
- Intel Core Ultra 9 285K - Új, 3 év garancia - Eladó!
- AMD I Phenom I Athlon I A10 I FX I Ryzen I FM2 - AM4-ig 2.000ft-tól
- AKCIÓ! ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Beszámítás! Oculus Rift virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- LG 77G3 - 77" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest