Új hozzászólás Aktív témák
-
CJ3
senior tag
NA úgy néz ki megvan a hiba oka-----Ha a Processoron húzok tuning-ba illetve az FSB-n állítok akkor csinálja a Fekete képernyős dolgot....
Most a Processort hagytam alapon meg az FSB-t, csak a Memoriákat állítottam, vagy is őket hagytam 800 on de adtam +feszt illetve a késleltetést átállítottam és így tudtam játszani.......
Szóval a processornak nem tetszik valami vagy a lapnak kellene +fesz az FSB hez akkor
??
-
ViZion
félisten
válasz
ViZion #36596 üzenetére
Keresgélem a fagyás okát, LinX alatt BSoD lett...
A probléma sztem, hogy a CPU-t ha manuálisan állítom 1,4 V-re, akkor C'n'Q-t kikapcsolja, azaz folyamatosan maxon vannak a magok. A másik lehetőség az Offset mode, ilyenkor van C'n'Q szépen - viszont terhelve leesik a Core fesz 1,38 V-re... OMFG.
Mennyit lehet ennek emelni, h stabil legyen? Elég nagyokat ugrik offsetben, 1,43 már sok? -
ViZion
félisten
Helló!
Konfigom enyhén van húzva -feszt nem emeltem. RAM-ot bios frissítés után 1,5V-re raktam, így terhelés alatt kicsit instabil lett, ahogy emlékeztem -és a neten is ezt találtam- a HyperX Limited Edition 1600 MHz-n 1,6 V-ot kér, most 1,597 valamin van, újra stabil IBT alatt. Memteszt is lefutott hiba nélkül.Biosban kotorva NB speed még a kérdés, 2400-on van, elvileg ez az alap, de auto állás 2000-re rakja. Van jelentősége? Állítgassam?
-
CJ3
senior tag
válasz
KisBla #36593 üzenetére
Nekem E8400 am volt az ment alapfeszen 3.9Ghz-et haveromé a régebbi kiadás volt övé 4GHz et
E0-ásak voltak
Na tessék még ebben a lapban volt a 4GHz-esCsak csinálja assza meg
tehát valami program vagy hiányzik neki vagy nem tudom....
Most csinálok egy GPU tesztetNem e ő a ludas de tuti valami BIOS-os dolog lesz am
-
CJ3
senior tag
válasz
KisBla #36592 üzenetére
Nem jó nem ez volt a baj
Összegezve Ha tuningot állitok a teszt proram lefut és stabil a beállitás LinX teszt......
Ha elinditok egy játékot akkor meg kivág........
Alap beállitással a BIOS futtatja a játékot is minden oké
A VGA tesztek is lefutnak tuningban is és alapon is
A PCI Frekvency 100 on vna már de eddig sem ez volt a hiba a hiba továbbra is fennt áll
Elsötétülő képernyő játék Load Game-jának betöltése után ahogy indul a játék majd csak Reset gomb a megoldásMi lehet ez?
-
CJ3
senior tag
válasz
KisBla #36587 üzenetére
A VGA tesztek lefutottak még tuning beállítással is talán 1x dobott ki a 3D Mark-ból.....
Megvettem a VGA-t aznap teszteltem, minden teszt lefutott többször is, másnap akartam játszani és azóta csinálta ezt. És a BIOS-tuningban is csak Ram-ok kapnak +feszt más minden szinte alap feszt kap
mint gyárilag.......
Elösször csak 3D ben vágott ki majd elkezdte 2D-ben......Most hogy lecsökkentettem a tuningot 3GHz re így már 2D ben nem volt gond.......A Proci -Ram teszt is lefutott így-------Most játszottam 20 Percet a BIOS-alapon van és így meg minden oké
Az alaplapnál mi felelős a VGA-+feszéért esetleg?
-
CJ3
senior tag
Sziasztok a következő lenne a problémám........Ha játékot indítok pár másodperc után sötét képernyő hang beakad majd csak reset gombal tudom újra indítani a gépet..........
Most vettem egy Sapphire 6970 2Gb os VGa-t ennyi változás történt hardware-ileg-------
Ezt már csinálta 2D ben is a rendszer hogy sötét képernyő és csak reset a lehetőség-----
Most újra tettem a rendszert és a BIOS-ugye alapon volt ekkor nem csinált ilyet minden rendben volt....Majd vissza állítottam a tuning beállításokat a BIOS-ban. És indítottam egy LinX tesztet hát röktön sötét képernyő csak restet...Visszább vettem a beállításokon 3.16GHz ről 3.00GHz re a ramokat 950MHz ről 900-ra.....A teszt sikeresen lefutott.......
Most feltettem egy játékot indítanám és meginnt bevágta ezt a hibát
Vissza raktam a BIOS-t alapra és tudtam játszani nem csinálta a hibát...........
Cooler Master M700 as tápom van viszont elég sok venti van a gépembe szabályzó 2Db winyo is12cm-es ventiből van 6db
1 DVD író
2Db winchester
1 Scythe ventiszabályzó meg a többi cucc ,lap proci VGALehetséges lenne hogy a játék alkalmazásnál annyi áramot kell felvennie a rendszernek hogy nem bírja a táp ellátni a ventiket winyókat stb????
Mert ugye a LinX teszt csak a Procit -ramot teszteli a VGA-t ugye nem. Í
gy stabil tud lenni a Proci ram, mert csak őneki kell áram más hardware nak nem kezd el adni kakaót.....
Lehetséges hogy valami ilyen hiba van a géppel, vagy egészen más valami?
Most hogy a 6970 -azért elég sok áramot kér és nem bírja el?Vagy esetleg adnom kell +feszt a lapnak? Gigabyte X38 DQ6 lapom van.....
Mert ugye a VGA a lapon keresztül is vesz fel áramot -
oops
-
..:Ateee:..
csendes tag
Sziasztok.
Adott egy Gigabyte Ep45 Ud3LR alaplap + Core 2 Quad Q9550 proci. Olyan 4GHz környékéig szeretném felhúzni. Tudnátok mondani egy beállítást?
-
Rendo84
senior tag
válasz
panses #36581 üzenetére
Elnézést a pontatlan megfogalmazásért. Úgyértem az alapjelet szeretném húzni 4 GHz környékéig. A turbót betudom állítani 4,5 GHz-ig kb. és nem is melegszik vészesen, terhelés alatt.
A probléma az, hogy mikor emelem a szorzót és a BCLK-t a memória frekije is megnő. Gondolom ilyenkor már a feszültséget is feljebb kellene állítani de mit/miket, melyiket és mennyivel? A memóriába sem tudom hogy nyúljak bele. :S
Nem szeretném tartósan használni magas frekvencián a procit, csak bizonyos helyzetekben.
Köszi azért a választ, érdeklődök máshol is. -
panses
aktív tag
válasz
Rendo84 #36580 üzenetére
Eltökélt vagy? Na ne viccelj! 3,8-ról 4,0-re akarsz tuningolni? Azt még a gyári hűtővel is lehet! Ha van egy jó hűtőd akkor mehet a 4,5 is léggel vagy még több vizzel...
Ha van az alaplapodnak topicja akkor kérdezz ott, már biztos sokan próbálták ezt a procit húzni és pontos válaszokat kaphatsz a bios beállításokról.
-
Rendo84
senior tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni, egy kisebb mértékű húzáshoz.
A procim: Intel® Core™ i5-3570K
Alaplap: Asrock Z77 Extreme 4, 2.0 BIOS-al.Még kezdő vagyok a tuning terén, de viszont nagyon eltökélt.
Tudnátok ajánlani olyan tippet, beállítást, amin stabilan működne a rendszer 4GHz körül?
Kicsit beleástam már magam, olvasgattam, de sokat jelenetene ha valaki besegítene.
Előre is köszönöm! -
KaakukK16
aktív tag
Hali!
Adott egy i5 3570K + egy ASRock Z77 Extreme 4..mekkora feszkóval viszi el a 4,2-4,4 Ghz-t? Esetleg valaki tudja,hogy a biosban,mit hol merre meddig? köszi -
OverKiller
tag
válasz
ReKzZz #36574 üzenetére
Ahogy RetepNyaraB is írta, mindkettő.
Nekem egy hasonló teljesítményű 2 magos AMD procim volt, és vettem mellé egy erős videókártyát, és sokkal laggosabbak lettek a játékok.. Most vettem hozzá egy X4 965-öt, és tökéletes minden.
(Amúgy nekem egy MSI GTX460 1Gb OC / Cyclone van) -
ReKzZz
tag
válasz
RetepNyaraB #36573 üzenetére
A mostani konfigom: -CPU: AMD Phenom II X2 560
-RAM:4 GB
-ALAPLAP: Asus M4N68T-M LE V2
-VGA:ATI Radeon HD 5570
-MEREVLEMEZ: 500 GB
-HÁZ: Cooler Master Elite 335Ehhez melyik lenne érdemesebb ? Vidikari vagy proci?
(fps játékokat szeretnék vele gamelni.) köszönöm.
-
ReKzZz
tag
Hello!!
Gépnél melyiket érdemesebb venni vidikarit vagy procit, ha játékra szeretnénk tuningolni?
Több fps miatt... Meg hogy ne akadjanak a mai játékok...Előre is köszönöm!
-
-
válasz
KisBla #36569 üzenetére
A procidnak elég alacsony a szorzója, ezért csak extra magas FSB-vel fogo tudni húzni, amit nem biztos, hogy bírni fog a lapod. Ha a 965-ös DS3-ban 3.4GHz-ig jutottál, az azt jelenti, hogy 485MHz-es FSB-t értél el. Nem valószínű, hogy ez menni fog a P5Q-val. Ez sima P5Q vagy a Pro egyébként?
Először nézd meg, mennyit megy a lapod FSB-ben. PCI-E frekit fixáld 100-ra. CPU szorzót vedd vissza 6-ra, RAM-okat 1:1-be, és keresd meg a végét. Teszteld ki (Prime95 pl.). FSB stabilitáshoz FSB term. és NB voltage értékeket kell növelned. FSB term-mel (ha van ilyen opció a BIOS-odban persze - Pro-ban van) 1.5-1.55V-ig mehetsz, NB fesszel 1.6V-ig, de ekkor már fontos a jó hűtés/szellőzés. SB freki maradhat alapon, normálon. A CPU-nak 1.55V-t adhatsz tartósan.
Ha megvan a max FSB, akkor hozzá tudod állítani a CPU-t megfelelő VCore, PPL értékekkel. Kellően magas FSB esetén az RAM/FSB arány maradhat 1-en is akár. -
KisBla
tag
Sziasztok
Egy kis segítséget szeretnék kérni.Tuningolni szeretném a masinámat amit most raktam nemrég össze.Régebben már tuningoltam csak sokáig nem foglalkoztam pc-vel és elfelejtettem hogyan kellene beállitani a dolgokat.
Konfig: asus p5q , c2d e6300(1,86ghz), 2x1g corsair xms 1066 ram.Nos a procinak mekkora max feszt tudok adni illetve minek kell még plussz feszt adni és mennyit?(nb,sb-nek kell?)
Még anno egy 965ös ds3-ban 3,4ghz ig jutottam egy ilyen proccal csak elfogyott a lap alola
És most szeretném ebből a maxot kihozni amit lehet. -
Madn!ght
addikt
válasz
Zsamolzsa #36567 üzenetére
Szia!
Elég szép számban szokták tudni a 760-ak 860-ak a 4 GHz-et is akár. Itt egy kis útmutató hozzá:
- pci-e frekit lődd be 100Mhz-re
- 20 cpu szorzó 200-as bclk-val
- 8-as memóriaszorzót válassz és így a gyári 1600-on fog menni
- LLC enabled
- QPI/VTT fesznek mehet 1.210-1.230V
- cpu fesz kezdésnek 1.300V
- DRAM voltage 1.600-1.640V
- memória időzítéseket is fixáld a gyárira
- az energiatakarékossági funkciókat kilőheted (cpu eist, c3/c6/c7 state support, stb.)
- turbo boost disabled
- QPI szorzó 32 vagy 36x
- minden mást fixálj Normal-onSok sikert!
Ha nem boldogulsz, gyere át a lynnfield totyikba.
üdv: mad
-
-
Zsamolzsa
tag
Ez az [link]
-
lizRRR
őstag
válasz
Zsamolzsa #36561 üzenetére
Hoppá , az másik volt én azt hittem erre gondolsz.
Akkor mehet a tuning, de ésszel
-
Zsamolzsa
tag
Hali!
Intel i5-760 LGA1156 procimat hogy lehet húzni,mennyit bír?Accelero 13 pro van rajta. -
lizRRR
őstag
válasz
szigibogyo #36556 üzenetére
Hát amíg a hőfokok a 80-nál nem több addig mehetsz addig nem lesz semmi baja.
-
lizRRR
őstag
válasz
szigibogyo #36554 üzenetére
Most jelenleg mennyit megy milyen feszen? milyen fokokkal ?
-
lizRRR
őstag
válasz
szigibogyo #36552 üzenetére
Szia
Nem sok 965 procit láttam 4.5 GHZ-n sima hűtővel.. na persze ha hidrogénnel hűtőd prdon
-
szigibogyo
csendes tag
Sziasztok!
Egy Phenom II x4 955 procim van és picit tuningolni szeretném. a kérdésem az lenne hogy meddig emelhetem a feszt ? 4 GHz fölött a prime95 fesz emelés nélkül már hibát dobott ezért adtam neki 0.05 voltot így eddig szépen fut. a célom 4,5 GHz. -
fere750
csendes tag
köszi a válaszokat
-
kromatika
veterán
sziasztok segítségre lenne szükségem.van ezy asrock z68pro 3 lapom, i5 2310 [link]procim,és 2x4gb kingston genesis 1600mhz ramom. tudom hogy mivel nem k-ás a procim,nem tuningolható,de halottam róla hogy minimális mértékben,valami bios beállítással feljebb húzható az óra jele.ez ügyben kérek segítséget,hogy mit és mennyit kellene állítani a biosban.előre is köszönöm.
-
lizRRR
őstag
válasz
OverKiller #36545 üzenetére
Mint mondtam, csak láttam nem volt nekem még AMD-s gépem szóval nem tudom ott hogy megy ez az egész.
-
OverKiller
tag
válasz
lizRRR #36544 üzenetére
X4 965 modolva X6-tá?
Van valamiféle 'csináldmagad' leírás is hozzá?(Megbízható természetesen.
)
Vagy egy CM TX3-mal meddig lehet húzni a 965-ös BE procit? (Teszem hozzá, hogy az alaplapomon elszállt a hőfokmérő, és folyamatosan 64 fokot jelez vissza, és úgy pörgeti a ventit..) -
fere750
csendes tag
Helló,az volna a kérdésem,hogy AMD 4magos procik közül mely tipusoknál van nagyobb esély 6magosításra?
-
lizRRR
őstag
válasz
Inkv1zítoR #36541 üzenetére
Nem bírja azt az óra jelet legalább is nem azon a feszen.
Emeld a Vcore-ét + QPI/VT + egyéb dolgokat mennyin vannak most ezek az értékek? -
Inkv1zítoR
tag
lenne egy érdekes problémám: i7 2600k-m van, és egy asus maximus iv gene-z/gen 3 alaplapom. Ha a biosban a target cpu speedet a gyárilag beállított 4,6 ra teszem (van ugye az auto, a 4,2, meg a 4,6) akkor egy ideig jól megy, de egy idő után gép amikor bekapcsolom, sekép sehang, újraindul, nagyon lassan hozza fel a wint-t, ami régebbi állapotba akarja visszaállítani magát. Ez mitől lehet? A win felrakásakor alapórajelen ment, nem volt állítva, ja és a cpu-z kimutatja a beállított órajelet mindig.
-
ReKzZz
tag
Hello!
Az lenne a kérdésem hogy ez a mostani configom:
-CPU: AMD Phenom II X2 560
-RAM:4 GB
-ALAPLAP: Asus M4N68T-M LE V2
-VGA:ATI Radeon HD 5570És melyiket kéne cserélnem (játékra használnám) proci vagy vidikarit?
Előre is köszönöm!
-
asus p3bf
csendes tag
csá... Van egy asus p3bf lapom benne egy slot1-es intel pentium sl35d proci ami : 450/512/100/2.0v tud szerintetek meddig tudnám felhuzni a proci mert kezdőként én nem nagyon tudom.
-
FDanneJ
csendes tag
válasz
RetepNyaraB #36533 üzenetére
Adobe termékeket szoktam használni.
Szerencsére támogatják a GPU-t -
FDanneJ
csendes tag
Sziasztok!
Köszönöm mind a kettőtöknek a választ!
Terhelve a proci az eddigi tesztek alatt 70 fok volt max.
Videókat szoktak vágni, azokhoz modellezek egyetlen monitoron.
Inkább hagyom így a gépet, nem nyúlok hozzá
Köszi! -
RetepNyaraB
veterán
válasz
FDanneJ #36529 üzenetére
Azért mielőtt ajtóstól rontasz a házba nem árt minimálisan olvasgatni a gépek rejtelmeiről
Itt segít aki tud, ha megakadtál, problémáid vannak. De had' ne kezdjük magyarázni egy modern rendszer alapvető működését!
minimum:
-tuningolni Biosból, programocskák szarra se jók és ott is csak annak, aki már tudja mit piszkál.
-mindenféle feszültséget fixál és kézire állít az ember.
-tört AIDA és társai parasztvakítás, ingyenes és pontos ellenőrző toolt használj (CoreTemp, Cpu-Z, HW Monitor pl.)
-tesztelésre legizzasztóbb az Intel Burn Test, min. 10 kör legnagyobb RAM terheléssel, procit kb 76 fok alatt tartva.a kérdéshez:
-A jel azért ugrál, mert energiakímélő opciók hegyei vannak aktiválva; ezeket kikapcsoljuk tuning idejére, aztán utána megpróbálhatod visszanyomni és meglátod megy-e
-az Ivy Bridge melegszik, és kint is meleg van: elmegy a hőfok.amúgy meg:
-a procid turbóval menne 3,9-et, tehát a konstans 3,5-nek semmi értelme nincs, csak a villanyszámlát húzza és melegszik.
-játékhoz ezt a csipet nem valószínű, hogy húzni kéne, hacsak nem pár spec játékhoz multiban több kijelzőn. De ez persze csak a személyes irígység és rosszindulat -
FDanneJ
csendes tag
Sziasztok!
Nemrégiben vettem egy új gépet, amit szeretnék egy kicsit tuningolni, de megakadtam.
Konfig: Asrock Z77 Extreme 4
Intel Core-i7 3770k
Arctic Cooler Freezer 13 ProAz eddigi gépeimnél sose néztem a teljesítményt, de most kiváncsi voltam, így az Asrock tuningprogramját és
az AIDA64 programot is felraktam. Meglepődtem amikor láttam, hogy 3,5GHz helyett csak 1,6-on ment a proci.
Megnéztem a BIOSban és ott minimumra volt beállítva az 1,6GHz. Ezt átraktam 3,5-re, ahogy szerintem
lennie kellett volna. A többi beállítás auton van/volt. Ezután megnéztem ismét és hol 3,5, hol 1,6-t ír
mind a két program. Ennek így kell lennie vagy nálam rossz valami?
Szerettem volna felvinni 4Ghz-re, de ugyan ez volt a helyzet. Így most 3,5-re van beállítva.
(Még egy olyan, hogy terhelés nélkül normális a 30 fokos szobában az átlag 40 fok a procinak?)Előre is köszi!
Egy kép is a programokról: http://kepfeltoltes.hu/120805/gep_www.kepfeltoltes.hu_.jpg -
lizRRR
őstag
válasz
Szlavik #36527 üzenetére
Szia !
1.4 V-oltot is rá lehet adni most nem 12 évet fog menni, hanem 8-at.
A kérdésedre a válasz pedig egész egyszerű, azok az értékek tökéletesek, bár én ezzel a LINX-ezéssel úgy vagyok h hülyeség, mert ez 4-3 sec-ig terheli majd 2 sec-ig nem és ezt ki tudja játszani a gép, nekem pl nem egyszer volt az, hogy 30 kört bírt linxen, és játékba fél óra után kék halál. -
Szlavik
tag
Mindenkinek!!
Az a kérdésem lenne:
A configom: Asrock z77 extreme4 + i7 2600k + CM hyper 212+ hűtés.
a procinak 1,200 v van adva. Kb ennyi lehet a reális is.3,4 ről rántva 4gig ig. Szerintek ezek az értékek normálisak? Vagy a hőfokok nem a legjobban. Mivel platform váltásom volt így nem nagyon vágom mi asz amit adhatok neki (mármint fesz-ben) És mi az, amit nem.
annyi fix, hogy 1,185 vcore-al LinX alatt csuklott 15 perc után. Itt így nézett ki
-
regener
veterán
válasz
BRIKLY #36524 üzenetére
Lehet hogy a 4. mag nélkül menne, mert azért kapcsolták ki őket mert nem bírtak mindent amit kellett volna. Persze van olyanis ami bír, csak készlethiány miatt kapcsolták ki, mert nagyon fogytak amikor bejöttek.
Lehet énis megpróbálom a 3. vagy a 4. magot kikapcsolni, mert mégsem stabil a 3675Mhz-em, játék alatt kékhalál
-
kogyo66
csendes tag
Még egy utolsó kérdéssel fordulnék a szakértőkhöz és hagylak is titeket
Tjmax distance (távolság) meddig biztonságos? Pl: 20fok alá már nem szabadna menni?
Mert ugye igy teljesen biztosan lehet tudni hogy mennyire vagyok a kritikus értékektől és nem összevissza hömérsékleteket kapok. -
akoska23
aktív tag
Sziasztok. Adott az adatlapomon lévő konfig.
A DRAM: FSB arány CPU/6.
Ez jó értéknek számít. Ha nem hogy lehet rajta állítani?
Azt írja még az Everset:
Memória órajele: 352Mhz
Memória sebessége: DDR2 -703Az elsőnél nem 400 nak a másodiknál nem 800nak kellene lennie?
A Biosban most raktam át a késleltetést 2T ről 1T re -
regener
veterán
válasz
BRIKLY #36518 üzenetére
Elsőnek is azonnal vedd vissza 1,5V-ról!
1,45V fölé nemszabad menni.Ha szorzóval próbálod húzni akkor nemkell kikapcsolni, legalábbis nekem akkor engedte a tuningot és 3,5Ghz-ig jutottam. 3,6Ghz kékhalál wintöltés közben.
Ezután kikapcsoltam a CnQ-t és a C1E-t is.
Akkor szorzót visszavettem, kikapcsoltam a fentieket és FSB ment 200-ról 245-re, most 3675Mhz stabil. ÉS figyelj arra hogy a HT 2000Mhz vagy alatta legyen, illetve az NB frequency is 2000Mhz körül legyen. Illetve a ramot is vedd visszább.Próbáld valahogy így, de elsőnek kissebb FSB-vel mert kissebb a procid alapórajele.
Szóval nekem jelenleg:
245Mhz FSB + 15x szorzó + HT 1960Mhz + NB 1960Mhz + 1633Mhz RAM -
BRIKLY
veterán
Régebben szó volt róla, hogy az energia gazdálkodás beleszólhat a tuningba. Ez ma mennyire igaz?
Érdekes egy procim van...3380MHz-en stabil 1.4V-al, de 3480MHz-en 1.5V-al is kékhalált dob amint tesztet indítok.. érdemes lenne megpróbálni C'N'Q nélkül? -
kogyo66
csendes tag
válasz
RetepNyaraB #36505 üzenetére
Rendben, csak kicsit érthetetlen számomra ez az alacsony érték ilyen meleg időben.
Intel fórum szerint 90Fok a Tjmax mellesleg. -
RetepNyaraB
veterán
válasz
mr.furko87 #36512 üzenetére
Ahham. Én hőcsövekre emlékeztem, ezexerint rosszul. Mivel nem valami acélos a hűtése és az északi híd izzani is szokott rendesen, nem tudom mit lehet kihajtani belőle, de hátha valami okosabb alak előáll; a coreDuo-ból ki kéne jönni a 4 Ghz-nek.
Igen, a rejtett bios opcióra gondolok: 100-200 pikosec között piszkálva meg kell nézni mi a különbség. Nekem 100-150 jött be, mégpedig egyformára mindkettőt, de az ugye quad... -
mr.furko87
csendes tag
válasz
RetepNyaraB #36510 üzenetére
http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=2629#utility
Ez a deszka egész pontosan.
-
mr.furko87
csendes tag
válasz
RetepNyaraB #36510 üzenetére
skew controllal a rejtett opciora gonolsz biosz alatt?
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
AaronBass #36508 üzenetére
De ez Giga és DS3. Akkoriban még tudtak hardvert gyártani.
Furko: ha megakad a tuning, a skew controllal elég érdekesen el lehet játszani. Nincs előttem a lapod, lehet, hogy rejtett opció, akkor el kell olvasni a használatit és előhívni. Nálam ezt piszkálva megvolt a 4 gigahercc a quadon, bár nem stabilan és nem szórakoztam vele...
-
AaronBass
tag
válasz
mr.furko87 #36506 üzenetére
Az igaz, hogy p43 átmenet volt, és az is igaz, hogy p35-öm még nem volt... De ismerősöm p35ös msi lapja nagyon nem szerette a 3ghz feletti értéket, miközben jó tápja, ramja volt...
-
mr.furko87
csendes tag
válasz
AaronBass #36504 üzenetére
Szia!
Sokat olvastam alaplaptéren p35-p43 kb. egy kapta fa sőt tuningra állítólag jobb a p35-ös mivel a p43 amolyan átmenet volt a p45 felé.e6600 tudom hogy annyin ment enyém csak 2.66 sztem tudnia kéne a 4ghz et csak nem jövök rá hogy. Tápegység FSP Bluestorm II 400w ami sztem bőven elég. -
RetepNyaraB
veterán
válasz
kogyo66 #36501 üzenetére
Persze, hogy jó. Kicsit unom már leírni, de még egyszer: a CPU a proci felszínének hőmérséklete, a mag meg mag. A TjMax-szal nem kell foglalkozni, 95, vagy 100: egyre megy. Tesztben se engedd tartósan 76-78 fok fölé és kész. Egyébként az Intel forum for Developers (amit most nem fogok kikeresni
) leírja a hivatalos Intel hozzáállást a TjMax hőfokokra, cpu-nként lebontva.
mr.furko87@ ez így harmatos; bios beállításokat kellene mutatnod...
-
AaronBass
tag
válasz
mr.furko87 #36502 üzenetére
Hello!
E6600nál ami 3,06ghz volt alapból, 3,6-nál kívánta a +100mv voltot, és egy p43-es lapba volt!
Most vagy a fesz, vagy a lap kevés már hozzá! -
mr.furko87
csendes tag
Sziasztok Tuningbarátok!
Először leírom a konfigom.
Alaplap: Gigabyte P35 DS3L Bios F9
CPU: Intel Core 2 Duo e6750 2.66GHZ 4mb cache
Ram: Kingston Hyper X 2x2Gb 1066mhz CL5
Hűtés: Zalman 9500CNPS+2db 12cm venti + 2db 8cm venti. Hűtés gond tehát nem áll fenn.Felhúztam alap feszen 3.55Ghz-re a ramok 1066 on mennek,ezek is alapfeszen.
A cél 4Ghz lenne ami 501 FSB jelent a szorzóm 8 as. Linx el próbáltam de error 34 megfagy 21 gflops-nál.Emailem: etc.vizkeletypeter@gmail.com
Vagy ide írjatok nézni fogom.Előre is köszönöm minden segítőnek.
-
kogyo66
csendes tag
Érdeklődni szeretnék hogy ezek az értékek igy normálisak? hogy lehetséges hogy 21 fok a CPU, miközben 41fokosak a magok és a hömérséklet a szobába 25-26 fok. Komolyan már nem tudom miben higgyek Tjmaxot 100-ra raktam de ez most lényegtelen.
Cpu: Q6600 9*333.
Vcore: 1,306
Összes hőmérséklet IDLE.A másik hogy oké az Intel szerint 90Fok a Tjmax viszont rengeteg helyen olvasom azt hogy 95-100 fok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Battlefield 6
- Magisk
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Óra topik
- Első tesztkörén a Snapdragon 8 Elite 2
- Nők, nőügyek (18+)
- Milyen program, ami...?
- További aktív témák...
- Intel Core i5-8600K 6-Core 3.6GHz LGA1151 (9M Cache, up to 4.30 GHz) Processzor!
- Intel Core i5-14500 14-Core 2.6GHz LGA1700 (24M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790K 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 10850K 10mag 20szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel core I7 8700k
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock X570 R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RX 7800 XT 16GB Fractal Design Meshify 2 850W
- AKCIÓ! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 9060XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest