Új hozzászólás Aktív témák
-
ViZion
félisten
válasz
ma.ci23 #36958 üzenetére
...enableden van, másik kettő az off
Te kockádnak levegővel 24/7-re teljesen jó a 3,8 persze lehetne feljebb, esetleg 4 GHz stabilan meglenne, de van-e értelme több feszt, több hőt és magasabb venti fordulatot áldozni érte? Mire nem elég a 6 mag ekkora tempóval? Most alap feszhez közel 3,3-ra állítottam, LLC max ~1,416 V-ig tolja fel, semmivel nem lassúbb (érzésre), mint a 3,5 GHz... Viszont sem BSoD, sem maxra pörgő venti nem volt egy ideje -
joker1220
őstag
válasz
ma.ci23 #36923 üzenetére
Most olvasom hogy az offset mód arra szolgál, hogy a terhelés függvényében
automatikusan szabállyozni tudja a lap a feszültséget,
ezért váltakozik a feszültség, hiába is fixálod, ha nem manuál módban vagy.Az offset mód a procinak beállított feszültség értéket így referenciának tekinti és
ehhez igazodik a bios beállítástól függően.Az LLC pedig a vDroop ot hivatott enyhíteni, az én olvasatomban
,,Also offset voltage allows the vcore to adjust itself according to load conditions.
For example, at max clocks but less than max load my vcore sits at about 1.36v, but if the load increases to say...90%, the vcore can go up to 1.38v if extra power is needed. Same applies to the CPU/NB.LLC decreases the voltage gap between light and heavy loads to compensate for vdroop.
So if the normal light load vcore is 1.35v, setting LLC to Ultra High (as in my case) raises the vcore to 1.36v - closer to the loaded voltage.Btw offset voltage uses the CPU VID as a reference, so it offsets from the VID by whatever amount is set in BIOS.
So for instance if VID was 1.40v and offset was minus 0.01v, the resulting vcore would be 1.39v''
Jorus kérlek javíts ki ha valamit rosszul írtam/mondtam mert ezzel annyira nem
vagyok képben -
joker1220
őstag
válasz
ma.ci23 #36913 üzenetére
Szia!
Kb pont eddig
Normál üzemfesz 1.0V-1.475V -ig!
Kizárt dolog hogy 1,45v legyen az alapfesz mert jó esetben
1,375v vagy 1,4125v.Olyat még nem láttam ahol 1,45V lett volna, pedig már pár
darabhoz volt szerencsém.4Ghz en tökéletes az 1,45v, feltéve hogy hűteni is tudod normálisan.
Ha nem akarod kinyírni a procid akkor 1,475V nél semmiképp ne adj többet neki!
Üdv
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- E-roller topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Hegesztés topic
- Filmvilág
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Anime filmek és sorozatok
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Debian GNU/Linux
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- További aktív témák...
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor! 27% számlával!
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- AMD Ryzen 7 5700X - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Ryzen 5 9600X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Dell P2419H P2419Hc Full HD LED IPS 24" + P2719H 27" LCD monitor (vékony keretes)
- Apple iPhone 13 Pro , 128GB , Kártyafüggetlen
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 7400 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 SUPER 6GB Rampage Everest 500W
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest