Új hozzászólás Aktív témák
-
MomoSinX
aktív tag
Helló
Olyan kérdésem lenne hogy felhúztam a procim 2,5 GHz ra, HT 1000 de bírja az 1250 et is, és az érdekelne hogy ritkán de néha ha bejön a windows akkor újarindul egyből utána megint elindul és minden ok ezt nagyon nagyon ritkán csinálja csak az érdekelne hogy a proci nemszereti most a tuningot vagy vlmi más lehet?,most alapon van mert nincs dual channelem de dolgozok rajta, alapon minden ok nemcsinálja, csak 1 megerősítést szeretnék kérni
.
-
MomoSinX
aktív tag
válasz
Madarame #4876 üzenetére
Amint mondtam ez sok dologtól függ a maxot amit bír neked kell megtalálni pl. az én 3800+ om 2500MHz-t bír (alapfeszen,nemtudok feszt emelni a lapomon
) de láttam a hírdetésekbe olyat amit 3000 MHz-ig is felhúztak és nagyon nagyon kicsit adtak a fesznek, a hűtő nemsokat dob a húzhatóságon tapasztalataim szerint de rendes hőfokokat fogsz kapni, nekem bevált 2500 MHz en 40 fok sima időben terhelve, terhelés nélkül 35, nyáron elérte az 50 et is de semmi túlmelegedést nem tapasztaltam télen meg majd még kiderül.
-
MomoSinX
aktív tag
-
-
MomoSinX
aktív tag
-
MomoSinX
aktív tag
OK leszedtem akkor nagyon megköszönném ha elmondanád mitcsináljak pontosan tudod nemszeretném hazavágni mert a faterom majdnem atomot dobott rá mert véletlenül eltörött a proci foglalat aztán ha most valamit elrontok és nemjön be a win akkor meg kitekeri a nyakam de nem is nagyon támogat engem ilyen dolgokban aztse szereti ha fejlesztek szóval egymagam vagyok de örülök mert a ph-n legalább vannak segítőkész és rendes emberek
-
MomoSinX
aktív tag
Ez fura az alaplap infoban ha beteszem a CD t akkor Memory Tipe: Unknown 800 MHZ 1024 MB
-
-
MomoSinX
aktív tag
Sziasztok!
1 Nagyon csúnya gondom lenne van 2X 1GB KINGMAX DDR2 800MHZ RAMom és sehogy sem tudom dualba tenni az alaplap nem hajlandó próbáltam mindenféleképpen sehogyse ment a végén már a proci foglalatot is eltörtem nagyon felcseszte az agyam aztán átnézegettem az alaplap könyvét és azt találtam benne hogy a KINGMAX DDR2 800 nincs a támogatott ramok között namost akkor tényleg ez a gond vagy nem mert így a procit sem tudom húzni még az xp betöltő képernyő előtt elakad de azért mert nem dual és csak 1 et oszt visza most ha tényleg nem támogatja és ez a baj akkor szerintetek ramot érdemes cserélnem vagy alaplapot? az alaplap cserében biztosabb lennék úgy őszintén tudnátok ajánlani valami olcsót de jót?
-
MomoSinX
aktív tag
100% hogy a lap rosz mert a lap topikjában más is szívott ugyanezzel a gondal ilyen lapnál és csak akkor hajlandó Dualba tenni ha mind a 4 slotban van RAM de azért én most nemfogok 4x512 MB t beszerezni ez a lap gyárilag rosszul van gyártva és valszeg így került tömeggyártásba is szóval nemtudok mitcsinálni vele ezt váltani kell de nemtudtam hogy ez a lap ilyen mert pont ma vettem a RAM ot kigondolta volna
-
MomoSinX
aktív tag
PLSS Help vlki már mindent próbáltam de nemmegy T_T
-
MomoSinX
aktív tag
Sziasztok
Ma vettem + 1GB ramot de az égvilágon se akarja Dualba tenni a másikkal előszőr ugyvolt hogy mind a 2 egymás mellett volt de az evererst aktívnak singlet írt aztán áttettem a 2. at a 3. ba de ígyis singlet ír valaki valami ötlet?
-
MomoSinX
aktív tag
Énis ígyvoltam az ATi X1650 PRO DDR2 512MB vel annyira gyenge volt hogy örültem hogy leváltottam most ATi X1950 PRO 256MB GDDR3 van és 4x jobb mint a régi kari szal manapság kerülni kell a DDR2 öt sztem...
-
MomoSinX
aktív tag
Feltettem a HT-t 1250 re és eddig tökjól bírja + lehet hülyeség de kicsit gyorsabbnak érzem ugy magát a windowst semmi rendellenes nemvolt eddig már 2 napja folyamatosan ilyen és egész nap megy szinte ugyhogy hagyom így sztem
-
MomoSinX
aktív tag
Tudom hogy AMD nél a HT nek 1000 ren kell lennie de ha nekem bírja a 1250 et akkor maradhat annyin? Jelenleg 1000.
-
MomoSinX
aktív tag
De ha jó így akkor hagyom csak most érdekelt ez a dolog
-
MomoSinX
aktív tag
Azt hogyan tudom megcsinálni hogy a CPU és a RAM 1:1 legyen? nekem most 1:8..
-
MomoSinX
aktív tag
én neten láttam eredményt hogy a X2 3600+ fellett húzva 2600 MHz ra alapfeszen ugyhogy sztem simán feltudod húzni csak oszd vissza a ramod mondjuk 533 ra onnantol elvileg simán engedi ha minden ok akkor az időzítésekkel is próbálkozhatzs mondjuk 4-4-4-10, azért mondom mert nekem X2 3800+ van és 2500 MHz n járatom ez így 25% os húzás és simán birja semmi gond nincs, azért megy csak 2500 on mert nekem jobb ha a HT 1000 ren van egyébként van aki a X2 3800+ felhúzta 3 GHz ra csak nekem azt a lapom már nem akarja vagy nemtom de 2500 az a lényeg stabil és javult is ha ugyveszem ugyhogy egy 2500 al sztem simán megpróbálkozhatsz
-
MomoSinX
aktív tag
-
MomoSinX
aktív tag
Helló
nos azlenne a kérdésem ugyebár én felhúztam a 3800+ X2 öm 2x 2000 MHz ról 2x 2500 ra és azlenne a kérdésem hogy mostanába készülök leváltani vidikarim X1650 röl egy X1950 re éshogy majd kitudja huzatni az X1950 est a 2.50 GHz?? sztetek?
-
MomoSinX
aktív tag
sztetek az én 3800+ om eltudna ketyegni 3 GHzn? az alap az 2 GHz most 2.50 GHz és stabil de nemtudom hogy birná e a nagyobbat...
-
MomoSinX
aktív tag
Helló All
lenne 1 kérdésem a jövőben szeretnék még 1 GB ramot és 2 vincsesztert és sztetek elfogja bírni a 350W os CODEGEN tápom? eddig nemvolt gond még,csak szeretnék 1 kis + fejlesztést
-
MomoSinX
aktív tag
azt mivel tudom ellenörizni hogy mennyivel nött a teljesitmény?
-
MomoSinX
aktív tag
oszd vissza a ramot mondjuk 533 ra ahogy látom ugyanaz a ramunk én visszaosztottam 533 ra a sajátom és engedet huzni amugy nekemse engedte 220 nál már rosszalkodott de visszaosztottam és most alapfeszen tudtam huzni 500 MHz et és teljesen stabil de mivel neked inteled van nemtudom hogy müködne e
-
MomoSinX
aktív tag
ja egyébként a 4-4-4-10 amiket beállítottam azok auton voltak és azokon kivül azok is auton maradtak amikhez nemkell hozzányulni
-
MomoSinX
aktív tag
nos OK levettem a HT szorzót 4 re így most 1000 kövinek lefuttattam a super pi it alap időzítéseken így a vége 37.391s ok ujrainditom beteszem az időzítést 4-4-4-10 ok bejön minden semmi hiba stabil lefuttatom megint a vége 37.047 lett tehát javult : D ja és 2T be van szted hagyhatom így?
-
MomoSinX
aktív tag
nos ez 100% stabil ugyanis nyuztam 2 órán keresztül cod4 el max grafon igaz volt kemény 15-30 fps em xD és a ram időzítést mennyire kéne tennem?egyébként mit változtat az időzítése? bocs hogy ijen hülyeséget kérdezek valszeg tudnom kéne remélem nem akarsz megölni xD ja igen még 1 kérdés a közeljövőben tervezek beszerezni még 1 GB ram ot akkor ha beteszem gondolom ugyanolyanra állítja mint amin a másik van nem?
a HT m asszem magától nőtt most 1250.1Mhz -
MomoSinX
aktív tag
na ez sztem oan stabil hogy nagyon kir semmi gond nincs remélem a ramnak nembaj hogy csak 312 MHz megy jelenleg a proci nemmegy 30 fok fölé fasza ez a hűtés
-
MomoSinX
aktív tag
na visszaosztottam a RAM ot 533 ra így 312.5 MHz n megy a proci 25 fok stabilnak tünik eddig nemvolt gond 2500 MHz n van szted hagyjam így és teszteljem ? és ha jó akkor hagyhatom így?? ram időzítés is alap, és alap feszen megy és akkor tesztelem progival
-
MomoSinX
aktív tag
nos betettem a RAM ot 667 re és 10 MHz val kezdtem a huzást ok le OK ztam és save jó ujraindult a gép minden bejött normálisan 2100 on volt jó megnéztem a pc wizardal aszerint 70 fokig felment a proci
akkor most mi a helyzet?? mert megnéztem everestel aszerint meg 25 fokos de egyébként semmi hiba nemvolt 2100 nál de most ez hamis ez a 70 fokos érték vagy nem?feljebb nemmerek menni amig kinem derül hogy most átvert e vagy nem
meg vlmi aux is van apc wizardba azis 70 fok volt
-
MomoSinX
aktív tag
na aztmondták már korábban is hogy 333 ra tegyem a ramot sztem ok lesz arra fogom és még1x megkérdem biztos kifogja birni a proci ezt a +500MHz t ? hűtés az most elég frankon van elővan készítve a tuningra
-
MomoSinX
aktív tag
na számolgattam kicsit aszondja cpu szorzó x cpu órajel / ram órajel= vlmi akkor 10x200/800=2.5 kerekitve 3 igen kinéztem a táblázatbol az 5 öt írt akkor elosztottam ugy hogy 10x200/5=400 és akkor ez mitjelent? 400 ra tegyem a ram órajelét?
-
MomoSinX
aktív tag
akkor márcsak aztkéne tudnom mennyire osszam vissza utána nekiállhatnék huzni és akkor azért nemszabad visszatenni mert nem engedné a procit huzott állapotban menni igaz?de ha visszaosztom akkor a ram teljesitménye változik ? vagy ugyanolyan lesz csak kisebb MHz n?ja és anno te az ien procidon mien konfigot használtál, lehet müködne nekem is
-
MomoSinX
aktív tag
kezdem értegetni de még nem teljesen világos egyébként ez a ram leosztás (remélem már jól írom) mennyire játszik szerepet a tuningban?mit érek el vele ha leosztom?
-
MomoSinX
aktív tag
no megnéztem azt a számolást mostmár tom hogykell kiszámolni és akkor nekem perpill azvolt hogy 200x10/800=2,5 és kerekíteni kell 3 ra és akkor most mitcsináljak vele?ja meg kijött vlmi 66,666666stb
-
MomoSinX
aktív tag
a többi cuccot nagyjábol már értem azt nemértem miért kell a ramhoz hozzányulni vagy aztis megmondhatnátok hogytom kiszámolni hogy mennyire kéne tenni a ram mhz ját ezt az egyet nemértem a többi már világos és hogy miért nemszabad alapon hagyni a ramot
-
MomoSinX
aktív tag
nekem ezt a ram visszaszedést magyarrázátok el mitjelent azhogy amit huzok és ahoz képest vegyem le nem ugy értitek hogy most a ram 800 MHz n van és én 500 MHz val szeretném huzni a procit és akkor az 500 at vonjam le a 800 bol ugyértitek? amugy a ramom ddr2 nem 1
-
MomoSinX
aktív tag
na most összefoglalom akkor mitkéne tennem :az auto cucckat betenni eredeti értékre , levenni a memot a húzás ideére ugyebár?,aztán apránként hunzi a cpu t de mennyi idöközönként huzzam kb? ,aztán ha rosszalkodik adni a fesznek kicsit ,utána ha felvan huzva és ok akkor elvileg visszatehetem a ramot? és ennyi volt utána márcsak figyelni kell hogy minden ok e pár órán át ugye? és ha minden ok 1 nap mulva is akkor hagyhatom úgy asszem
-
MomoSinX
aktív tag
ja meg kikéne deritenem hogy a ram az mennyin megy nemszeretnék lol dolgokat állítani itt a cuccoknak xD
-
MomoSinX
aktív tag
ja meg kikéne deritenem hogy a ram az mennyin megy nemszeretnék lol dolgokat állítani itt a cuccoknak xD
-
MomoSinX
aktív tag
igen és amikor levan véve a memo akkor foghatok neki a cpu felhuzásának apránként? és ha fevan huzva nincs gond akkor visszaszabad tenni a ram ot eredetire?
-
MomoSinX
aktív tag
na betettem a szorzot 10 re és a ram is auton van meg még a feszültség a feszültség az asszem 1.35 gyárilag annyira is tom perpill max tenni de a ram az nemtom mennyin jár de annak a max 1.95
-
MomoSinX
aktív tag
na megnéztem a biosom aztmondja eléf érdekes helyen vannak a dolgok nekem a cpu s cuccok a jumpfreeben vannak és a cpu szorzó meg a feszültség az auton van ugyhogy nemtudom hogy fogjak bele lehet kikéne vennem au auto opciokat és úgy belőni de ha 2000 MHz ról felviszem 2500 MHz ra akkor annyit biztos bírni fog? és a feszen mennyit kéne tennem
meg ezt a ram visszaosztást nemértem a tuning idejére a többit azt kezdem megérteni hogy mi mi help pls
-
MomoSinX
aktív tag
valaki írna nekem akkor 1 konkrét sorrendet megköszönném
-
MomoSinX
aktív tag
elég lenne nekem csak összefoglalva lépésekben leírni mitcsináljak és akkor nemlenne gond csak most csinálok ilyet először szoval gondolom megértitek hogy miért vagyok ilyen ovatos
-
MomoSinX
aktív tag
bocs hogy ezzel fárasztalak titeket de most vlki leirná de tényleg hogy mit és mennyire mert már irtak páran párat de mindenki kicsit mást xD tényleg sry xD
-
MomoSinX
aktív tag
és a memot mennyivel kéne lejjebb venni?
-
MomoSinX
aktív tag
igen de ha 250 re teszem nemkéne emelni a feszültségen vlmenyit mert én probálkoztam huzni feltettem 220 ra és a gép nemnagyon akart müködni sipolt utána bejutottam a biosba és visszatettem
-
MomoSinX
aktív tag
nos vegyük pl: ugyebár 2500? az biztos ok, még nekem azokra az adatokra lenne szükségem ami pont eddig állitja be érted mire gondolok?
-
MomoSinX
aktív tag
szeretném ha jobb lenne a teljesitmény , de jobban megkéne tanulnom mi micsoda vagy ha pontosan eltudná mondani vlki hogy mitkell akkor hozzámernék nyulni de így még kicsit tartok tőle
-
MomoSinX
aktív tag
szóval tudnátok adni 1 jó konfigot amin még semmi gond nincs és van teljesitmény növekedés?
-
MomoSinX
aktív tag
na az alaplapom az M2N4-SLI jó alaplap azzal nemlehet gond
a videokártyám az ATi X1650 PRO 512mb jó kis kártya középosztályban sztem , a RAM az KINGMAX DDR2 SDRAM 800MHz n 1GB , és most vettem 1 Artic Cooling Freezer 64 Pro proci hütőt bent is van a kicsike, meg van hátul 2 db 80cm es venti, és a procim akkor AMD Atholn 64 X2 Dual Core 3800+ és a max speedet vlmi progi dobta ki amit az alaplaphoz kaptam ugyvolt hogy alap az 2000 MHz és maxnak 3700MHz t írt és most igazábol megkavarodtam nemtudom mennyi a maximum de szeretnék rajta húzni csak nemtok annyira finomhangolni ezért szeretnék segítséget kérni THX
-
MomoSinX
aktív tag
Sziasztok
van 1 AMD Atholn 64 X2 3800+ procim és én ezt szeretném húzni kb 3 GHz ig mert elvileg bírná aztirják maxnak hogy 3700 GHz de sajnos én teljesen láma vagyok a dologhoz de most vettem 1 Artic Cooling Freezer 64 Pro hűtést ,tudnátok segíteni?
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Dell Latitude 5290 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest