- 200 milliárd dollárt önt a memóriagyártásba a Micron
- Elképesztő mértékben tömörítenék be a nagy nyelvi modelleket
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ari18
őstag
Hello!
Húzni szeretném a procimat,de ha 270 re emelem az FSB-t, már akkor nem indul el a windows.Soha nem csináltam még ilyet.Nem tudom mi lehet a baj.Ennyire antituning procit csak nem fogtam ki.
Konfig: Asus P5B Delux | C2D E6400 | 3GB/800Mhz | X1950Pro |FSP 350W| -
Chaser
legenda
Sztem belenyúltál egy antituning lapba..mást tudsz állítani? Ha GB lapot veszel, S3 nem árt ha szerepel a nevében, Speed-Safe-Smart...ebből az első a legfontosabb
szerk: win alól is lehet frissíteni, kicsit rizikós, van hozzá progija a GB-ne sztem, vagy a másik floppyról, usb-ről nem tudom megy-e
-
Tomate
veterán
http://kepfeltoltes.hu/071019/cachemem_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Mennyire okés ez a felállás az 1gb-os kingmax ramommal? -
mokus1
addikt
Ha Bios-t frissitek akkor lehet utánna a feszültséget emelni?
És BIOS-t h kell frissiteni Gigabyte alaplapon? -
Chaser
legenda
Lehet, hogy ott a proci vége alapfeszen, minél nagyobb az alapórajel, annál kevésbé húzható. Kis feszt adhatsz neki, de ne sokat. Bár én a feszemeléses tuningot nem szeretem.
Időzítés: minél kisebb, annál jobb, ált cl5 szokott lenni, 5-5-5-18, valami hasonló számsort kell látnod, lehet próbálkozni cl4-gyel is, 4-4-4-12, nem tudom mit tud a ramod, 1T/2T am2-nél nem igazán számít, úgyhogy azzal ne foglalkozz.szerk:2T-re állítsd, a ramokat cl5-re, és egyelőre alapórajelhez közeli értékre oszd vissza, így jutsz el a proci végéig, utána lehet játszani a ramokkal is
-
Chaser
legenda
válasz
FischiPiSti #182 üzenetére
Kis plusz feszt adhatsz neki, mondjuk 0.1V-ot, MSI+945-ös chip nem sok jóra vezet..nézelődj hátha van a lapnap topikja, ott jobban tudnak segíteni.
szerk: majdnem + 1V-ot írtam
-
Balancee
aktív tag
Sziasztok. Lenne egy nagyon láma kérdéssem
. Szeretném a procimat meghuzni.Nem széné, de egy kis pluszt adjon. Mitül függ, hogy medig huzhatom? Gondolok itt pl a maximum höre. Meg pl egy kiindulási pont is jó lenne hátha volt már valakinek ilyen procija.
Adatok:
athlon 64 3200+ orleans -(ezt nem tudom mi)
10x200 az FSB most 8% owerlock van rajta igy 10x2160Hömérséklet alapon(everest szerint)
CPU 33 Cfok
CPU dioda 36 CfokTerhelten
CPU 44
CPU dioda 45Ezek az értékek fütött lakásban 24,5 Cfok a szobában.
Válaszokat elöre is kösz. -
FischiPiSti
csendes tag
kipróbáltam, nem ok vmi :S
300ra felemeltem(kicsit nagy lépés), majd save, és fekete kép.
leállítottam, kicsivel később vissza, és fekete kép mellett nemes egyszerűséggel kikapcsolt a gép. majd magától vissza. újra ki, majd be. és visszaállt a bios alap....biztos ne emeljek a feszültségen? vagy a táp nem bírta, vagy mi lehetett?
most egyébként 276on van, még tesztelgetem a hőmérsékleteket...
tipp? -
Chaser
legenda
válasz
FischiPiSti #178 üzenetére
Jaja, ramot oszd vissza, és sztem menni fog. Ez a lap rossz választás volt
A procid szorzója kicsi, a 945-ös chip meg nem az über FSB tudásáról híres. 965/P31/P35-ös lap kellett volna.
Kezdetnek tedd az FSB-t 300-ra, feszt nem kell emelni sehol. Ha mákos vagy, 350-es FSB-ig tudsz elmenni, azok a lapok nemigen tudnak többet. -
alfa007
tag
Sziasztok.
Vgül is kiderült hogy a procim szorzólokkos (AMD Athlon 2200+ os 1800 Mhz).Sokmindent olvastam a napokban,olvastam valahol hogy meglehet buherálni az átvágott lábakat.Így felehet oldani a szozólokkolást.Gondolkodom rajta erősen hogy megcsinálom,csak nemtudom hogy sikerül -e beszerezni a pasztát meg a lakkot,vagy ami kell.
Szóval arra szeretnélek benneteket kérni,ha tudtok adni linket vagy útbaigazítást AMD-s lábösszekötözgetéshez(vagy minek mongyák?) akkor az nagyon jólenne.Szeretnék még mindenek előtt utánna olvasni (rendesebben)mielőt eldöntöm hogy nekiáljak -e a restaurálásnak.
Előre is köszönöm a válaszokat -
FischiPiSti
csendes tag
hi all!
minő meglepetés, énsem értek nagyon hozzá, de mégis pattogok hogy túlhajtás túlhajtás!
naszal:
MSI 945P Neo3, c2d e6320@1,86ghz, 2x1024mb ram@667mhzszeretném a procit kicsit túlhajtani, ehhez kérnék segítséget, ha ezzel az alaplappal lehetséges(elméletileg vmennyire kéne nem?)
a helyzet az, hogy biosban fsb ugye 266on van(x7), és ha emelem, akkor ugye a rammal együtt emelkedik...(fesz. alapon) namost lehet oltári baromságot mondok, de ezután azért nem megy a gép, mert alaplapi leírás szerint 667mhz a maximum támogatott?
ha igen, akkor érdemes-e visszavenni a ramot 533ra, és aztán emelni fsbt... ha igen, akkor mennyit érdemes, ehhez mennyi +fesz kell, mimást kell még állítani, stb.vagy ha nem ez a gond, akkor mit lehet még ezügyben csinálni?
egyébként gyári hűtés van de a 29°C sztem elég kedvező ahhoz képest, hogy régi p4es procim 68°Con üzemelt XDpróbáltam ezt a "Dynamic overclocking bizbaszt", aznap nemis volt gond, de másnap nem indult a gép, és 4. indítás(gondolom bios ekkor állt vissza) alaplap hirtelen aszonta nem támogatja a 266 fsbt, és 200ra visszaállt. aztán néhány indítás után már támogatta megint
most bios szerint minden ok, de cpu-z azt írja 266x7, aztán a 7es szorzó visszaugrik x6ra, néha néha bepislákol a 7es... mibaja van?
köszönöm a segítséget
-
Chaser
legenda
-
-
vazimódó
senior tag
válasz
Mobildeck #169 üzenetére
Szia!
Az alaplapod BIOS-ában be van kapcsolva az energiagazdálkodás.
Az alaplapod a teljesítményfelvételtől függően csökkenti a procid feszét és visszaveszi a szorzót. Így 266x7 helyett 266x6 lesz az FSB és a szorzó. Ez okozza hogy 1600Mhz-nek látod a procit.
Nem tudom milyen lapod van mert nem töltötted ki a konfigodat.
A BIOS CPU menüben a C1E és EIST-et tedd Disabledre. -
Mobildeck
tag
sziasztok. lenne egy két kérdésem..
az első hogy az gáz ha a ramjaim (geil ultra 800mhz ddr2es) 5-5-5-18 ban mennek?
a procira (c2de6320 1,86) meg azt írja az everest h 1600mhzen megy miközben én egy 1,8ghzeset vettem ..
ezt nem értem... mi lehet a gond? és ezzel mit lehet kezdeni h jobb legyen a gépem teljesítménye? -
Chaser
legenda
A tápot lecserélném, ha ez a gond, ha nem ez.
Rammal lehet gondja, nálam is volt, hogy én 280-as FSB-vel küldtem egy sempront, ugyanaz a lap+proci akinek eladtam, másfajta rammal 210 FSB-nél behalt.
Sztem jók a beállítások, a HT speedet veheted 3-ra is, auton ne hagyj semmit, hanem manuálisan állítsd be, a szorzót is pl, ha minden igaz, a te procidnál az 12, esetleg ramnak is adhatsz 0.1V pluszt, meg procinak is, lehet nem pontosan annyit ad le a lap, amennyit ír, és azért vacakol. És ha van lehetőséged, próbáld ki egy kölcsön rammal.szerk: jah, linkelni úgy tudsz, hogy kijelölöd azt a szöveget, ami a link lesz, aztán kattintasz a link gomra, előugrik egy ablak, oda beírod/másolod a linket, leokézod és k_é_s_z☺
-
Tomate
veterán
A Tápom egy Noname 400-as. Nemhinném, hogy valami nem klappol a Ram és a gép között.
Képek:http://kepfeltoltes.hu/071018/P1030882_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/071018/P1030883_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/071018/P1030884_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/071018/P1030885_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/071018/P1030886_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/071018/P1030888_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/071018/P1030890_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/071018/P1030891_www.kepfeltoltes.hu_.jpg -
tibcsi0407
félisten
Azt írja,hogy vigyázat,az overclocking nem sikerült és a beállítások visszaálltak gyárira.Nem akarok én olyan nagy tuningot,de mondjuk 2600Mhz jó lenne...CSak egyáltalán nem enged semmit.A c&q kikapcsoltam,a ramot visszavettem,a spread spectrumokat kikapcsoltam,a ht-t nem tudom konkrétan hol kell visszavenni,szerintem nem lehet.Van valami sb804 to ck nem tudommi vagy ilyesmi azt visszavettem 600-ra,de semmi.Segítsetek légyszi.Senkinek nincs ilyen lapja????
-
Tomate
veterán
Nah megtaláltam a HT-állítást! Átállítottam 3-ra és az FSB-t növeltem 240re. De valami gáz van. Az FSB-t ha 210 fölé állítom és kilépek a Biosból mentéssel, nem indul újra a gép csak egy resettel és akkor is kell nyomnom egy F1-et és csak úgymegy tovább. De miután belépett a windowsba CPU-Z ugyanúgy 200FSB-t mutat mintha nem is állítottam volna feljebb. Magyarul 210 nél nemtok feljebb menni. Mit csináljak? Vagy ennyi azt Bambi?
-
Tomate
veterán
Elővettem, Az FSB állítását meg is találtam, de a HT-ot nem. A lapom ASUS M2N-E
-
Chaser
legenda
válasz
tibcsi0407 #152 üzenetére
Akkor passz..
#153 James680i: 900@cl4
#155 Tomate : később majd részletesebben leírom, most nincs időm
-
Gyuro!
aktív tag
Üdv!
A segítségeteket szeretném kérni!
Kicsit tuningolnám a gépet: Gigabyte P35C-DS3R + E6750 + 2*1024 Kingmax ram @ 1066
Alapon megy most, csak a ram lett kicsit emelve, mert alapból 800-on ment, de 1066-os a ram (+0,2V, MCH +0,1v)!
Arra gondoltam, h 3 GHz körülire húznám, a lényeg hogy stabil legyen és gyári a lég rajta!!!
Jó lenne egy részletes biosz beállítás, amennyire csak lehet, mivel kezdő vagyok, mint itt sokan, gondolom!
Köszi előre is! -
James680i
csendes tag
Hali !
lenne nekem egy kérdésem.
Szereztem én 4x1GB Geil Black Dragon PC6400-as RAM-ot.
Mi lenne szerintetek az a mx teljesítmény amit bírnának stabilan ezek a RAM-ok hűtés nélkűl?
Előre is köszi! -
tibcsi0407
félisten
Ha 1 mhz-et emeltem az fsb-n már akkor is kiírta a hólyeségét.
-
Chaser
legenda
válasz
tibcsi0407 #150 üzenetére
Mennyi az a pici húzás?
-
tibcsi0407
félisten
Sziasztok!Szeretném húzni a procimat,de nem tudom,mert miután beállítom az fsb-t és újraindítom a gépet a bios kiírja,hogy nem fogadta el a tuningot és állítsam vissza.Ha egy nagyon picit húzok rajta akkor is ezt csinálja.
A gépem: Msi k9n4 ultra-f Athlon x2 4600+ 1Gb kingmax ddr2 800 Msi 8600gt
Nem tudjátok mi lehet a baj?? -
Chaser
legenda
válasz
CeleronD420 #148 üzenetére
Nincs mit
Remélem összejön.
-
Chaser
legenda
válasz
CeleronD420 #146 üzenetére
Ment válasz a conroe cerka stbstb totyikban
-
CeleronD420
csendes tag
Üdv.
Segítségre lenne szükségem.
Életemben most elöször vettem inteles gépet.Nem volt sok pénzem rá...
Van egy Gigabyte 945PL-DS3/S3 alaplapom hozzá egy Intel Celeron D420@1,6GHz-es procim, 2*1024DDR2 533MHz ramom.Tudom nem a legjobbak, de erre volt pénzem ill. ezeket kaptam meg áfa nélkül!Proci így magában nagyon gyengüs, viszont olvastam, hogy elég jól lehet őket húzni.Nem értek a tuningoláshoz, ezért lenne segítségre szükségem.Nem tudntok nekem egy összeállítást csinálni mit hogyan húzzák ami majdnem szinte biztosan megy?
Válaszaitokat előre is köszönöm! -
Chaser
legenda
Azt a ramot csak azért kell kivenni, hogy ne kavarjon be, hogy csak 667-es. FSB alapon 200, igazából az már nem is FSB, de az 1xűség kedvéért maradjunk annál, lehet a BIOS-odban másképp van. Minden am2 procinak az FSB-je 200mhz, ha növeled pl 250-re egy 10-es szorzójú procinál, akkor 2500mhz a végeredmény. Azt még elfelejtettem, hogy a HT-t oszd vissza mondjuk 600-ra, mert az FSB emelésével az is nő, és nem egészséges, ha 1000 fölé megy, meg értelme sincs, mert nem lesz gyorsabb a gép.
-
Chaser
legenda
Kapd ki a 667-es ramot, FSB-t told fel 250-re, ramot oszd vissza 667-re, vagy 533-ra..kb ennyi első nekifutásra, alapfeszen ennyit illene tudnia a procinak, ha mégse, akkor próbálkozz 240-es FSB-vel. Ha véletlen valamelyik próbálkozás után nem indul a gép, akkor cmos reset, vagy kiveszed az elemet kb 10 másodpercre. Hogy sikerült-e a tuning, azt pl a cpuz nevű progival tudod megnézni.
szerk: nekem meg itt kellene segítség, nem hinném, hogy a lap vagy a proci nem tudna többet ennél, csak intelben még kezdő vagyok
aki tud pls help
-
Tomate
veterán
Hello!
Van egy M2N-E lapom, Athlon 64 3800+ proci, 1,5 gb RAM(1gb 800Mhz kingmax és egy 512-es 667Mhz-es Kingston) Ac freezer 64 Pro hűtő. Minden úgy van ahogy beraktam a gépbe, tök alap. Kicsit megrántanám a száját, ha lehetséges, de sosem csináltam még ilyet. Valaki tudna írni egy részletes utikalaúzt, hogy, hol, mi, meddig mivel függ, össze? Előre is kösz, hogy megszántok! -
JimKirk
tag
Sziasztok!
Mire allitsam a biosban az "FSB- Memory Clock Mode"-ot? Linked, vagy Unlinked-re? Gondolom az utobbinal en magam allitom be a memoria fsb-jet az elobbinel meg a gep igazitja a proci fsb-je melle? Jol ertelmezem?
Ha Linked-re allitom es megvaltozik a ram-ok FSB-je, akkor adnom kell nekik + 0.2V-t is?
Need help, amolyan szajbaragosan!
-
Dawe88
csendes tag
No. 127-es hsz-ben feltett kérdéseimre, ha valakinek vannak építő jellegű gondolatai, arra vevő vagyok!
THX! -
bazsa0007
tag
sziasztok!
Lenne egy kérdésem!
Adott egy asus p5nd2 -se
celeron 420 (1600mhz)
2x512hiviewell (800-as de csa 667-en megy)és a procit felhúztam 2000Mhz-ra és 40 fokon stíbil. nem fagy és hibátlanúl megy gyári hűtővel.
kérdésem inkább ramokat szerettem volna kicist túrbózni de sajnos ez az érték felett fagy a gép.
a gyári 4-5-5-31-es időzítését is átállítottam 4-4-4-10-re. jól csináltam vagy van vmi más ötletetek amivel hasznosat tudnék alkotni?
köszi
it egy kép a lényegről
[link] -
Dawe88
csendes tag
válasz
szatyi85 #129 üzenetére
Nincs mit!
Nem a sebességet kell igazából visszavenni, hanem a szorzót, mert a tuningok főként a RAM-ok miatt korlátozódnak. Én már láttam e6300-as c2d-t (enyém is ilyen, alapon: 1,86Ghz) 3,5 Ghz-en járni, persze 1066+ -os RAM-okkal (meg persze a KIT a javasolt, azok egymás között gyorsabban 'kommunikálnak', szerintem a márka már annyira nem számít, mint tudjátok bele-lehet nyúlni... pozitív és negatív értelemben is), amik valószínűleg nem 1066Mhz-en futottak.
Én is nekiláttam amúgy ennek az "utánajárás"-nak. Nem sok mindenre fogsz jutni, sok idő, szenvedés és még több könyörgés, de a PH mindenképpen egy jó kiindulópont. Azt ajánlom, hogy keress hasonló topikokban olyan embereket, akiknek a tiédhez hasonló konfigja van és írj PM-et, arra a jobbak szoktak válaszolni és a nagyrészük szívesen segít (vagy legalábbis nem fintorog az első 10 levélnél)
Én segítenék, de 1 hónapja van meg a gépem, körülbelül fél hónapja foglalkozom tuninggal, körülbelül ennyire is vágom. Amúgy tuti nem bonyolult, olyan mint a biciklizés, egyszer kell megtanulni...
(de ha találsz valamit, ide szerintem nyugodtan linkelgess, az mindenkinek jól jöhet majd... nekem is...) -
Dawe88
csendes tag
Sajnálom, de konkrétan passzolok. A Te rendszered meg aztán kicsit se hasonlít az enyémre. Ez persze csak részben számít, mert a probléma u.a.
Gondolkodtam, ez szerintem nem fesz probléma, mert a Windows indulásakor tutira a (az én esetemben) 2,8Ghz-el indul a gép. Meghát a szorzónak nincs köze a feszhez (csak az FSB-nek). De majd utánanézek, hogy a szorzó miért változik... Egyet próbálj még meg (majd én is megteszem, de csak pénteken megyek haza)!
A BIOS-t állítsd vissza alapra (restore vagy mittudomén) és úgy nézd meg, hogy van-e ilyen probléma. Igazából az EVEREST-et én is csak az után néztem, hogy 'tuningoltam', tehát lehet, hogy eddig is volt ilyen. De szerintem ez nem probléma, de tényleg utánanézek majd... -
Dawe88
csendes tag
alfa:
Nekem a legújabb EVEREST ULTIMATE van a gépemen és néha nekem se számol csak 6-os szorzót (7 helyett) és az nálam 400Mhz. A sajátgép, illetve az EVEREST összegzőjében viszont fix a 7-es szorzó. Szerintem ez csak ilyen... félperces bekattanás (csak kicsitt tovább tart). Tudom, hogy a te konfigodnál azért az a kevés sem mind1, de SZVSZ ezért nem kell aggódni.szatyi85:
Én nekem ugyan Gigabyte lapom és c2d-m van, de az elv. u.a. Ha húzod a procit (radikálisan), akkor adsz neki egy kis plusz feszt. Ha van auto voltage control, akkor én azt mondom, hogy próbáld meg bátran azzal, én is így kezdtem és elméletileg alapfeszen 1,86-ból csinált 2,8-at.
Arra kell figyelni, hogy a RAM-ok pl. 800Mhz-ről ne akarjanak 1200Mhz-et menni, mert az nem nagyon fog neki tetszeni, tehát (gondolom ilyen nálad is van) annak a szorzóját kicsit vissza kell venni. (Nekem a 800Mhz-s Geil KIT-ek feltételezzük, hogy 900-at mennek 2-es szorzóval, tehát FSB mondjuk legyen 450-ven, azzal pont jó és lesz... 3150Mhz. Ez az elv!)
A tesztekhez viszont én sem értek, tehát hogy mennyire stabil, azt nem vágom. Most az utolsó beállításaimmal TDU után kaptam egy kék halált, úgyhogy vissza a régi beálításokra, azóta megint semmi (CPU fesz feljebb 1.35-ről asszem 1.375-re [két lépéssel feljebb] és ezek után AVC).Téynleg, hogyha egy játék nem szarik be (pl. Crysis MP Beta), akkor az is jó teszt-eredménynek számít?
Bár valamiért az utóbbi alkalommal az átlag 35 fps-ből ugyanazokkal a beállításokkal csak 25-van... nem vágom...
Jah és még valami: Hogyha kikapcsolom a tápot és aztán megint áram alá helyezem, akkor az első indításnál a boot képernyő előtt kikapcsol, 1 mp és újraelindul. Gondolom nem tetszik neki valami, csak azt nem vágom, hogy ha több feszt kapott (manuálisan) a proci, akkor is ezt csinálta. Gondolom ez a Gigabyte "védelme", de hát mitől véd meg? Nincs igazából gond vele, tehát megy rendesen, úgyhogy tényleg nem értem. Tippek? -
szatyi85
csendes tag
Sziasztok!
Tuningolni próbálom az Athlon64 X2 3600+ procimat. Alapon 2000Mhz. Amikor megemelem az FSBt bármekkora mértékben a gép nem akar bootolni és az alaplapon jumperrel defaultra kell visszaállítanom, hogy elinduljon.
Az FSB emelés előtt kellene még valamit csinálnom? Bármilyen kis értékkel próbálkozom nem megy. Valamit nagyon rosszul csinálok?A gépem:
Abit KN9 ULTRA
2x1GB 800MHz Kingmax
Radeon 2600XT
FSP PFN400WElőre is köszi!
-
alfa007
tag
De azért átolvasom az általad kapott cikeket
-
alfa007
tag
CPU tulajdonságai
CPU típusa AMD Athlon XP, 2133 MHz (13.5 x 158) 2600+
CPU alias Thoroughbred-B
CPU stepping B0
Utasításkészlet x86, MMX, 3DNow!, SSE
L1 kód gyorsítótár 64 KB
L1 adat gyorsítótár 64 KB
L2 gyorsítótár 256 KB (On-Die, Full-Speed)CPU fizikai információk
Tokozás típusa 453 Pin PGA
Tokozás mérete 4.95 cm x 4.95 cm
Tranzisztorok száma 37.6 millió
Gyártási technológia 6Mi, 0.13 um, CMOS, Cu
Processzormag mérete 84 mm2
Magfeszültség 1.50 - 1.65 V
I/O feszültség 1.6 V
Tipikus teljesítmény felvétel 44.0 - 64.0 W (órajeltől függően)
Maximális teljesítmény felvétel 48.5 - 74.3 W (órajeltől függően)CPU gyártó
Cégnév Advanced Micro Devices, Inc.
Termék információ http://www.amd.com/us-en/Processors/ProductInformation/0,,30_118,00.htmlCPU kihasználtság
1. CPU 0 %
Erre gondoltál??? Ugye ez csak a proci,a többi is kéne? -
JimKirk
tag
Ez tegnap nalam is megesett, hogy a biosban beallitok 8x332,5=2660mhz es az Everest kivetelevel a Core Temp es az Orthos is 3330mhz-n latja futni a procit! 10 perc utan ki is fagyott a gep! Valamint a Core Temp mindig 15 fokkal tobb mag homersekletete mutat! Szakik szerint pedig neki kell hinni...
Valami otlet? -
alfa007
tag
Na erről beszélek....
Most nztem az everesztel és az is azt írja hogy 13,5x152=2052hz PEDIG A BIOSZBAN 15x152 =2280Mhz kéne hogy legyen mert ezt álítottam be??????????
Hogy mi a fityfenét nemengedi azt a szorzót használni amit szeretnék.Pl 10x,12x,12,5,14,5,15 STBÖTLET???
-
StaMiNa
aktív tag
Ha valakit érdekel milyen eredményeket lehet elérni tuninggal, nézzen fel az oldalamra CPU2ning
És várom az AMD tuning eredményeket! -
alfa007
tag
Sziasztok.
Nagyából képben vagyok, de nagyon jóljönne ha kicsit-nagyon elirányítana ezekben a dolgokban.
A gépem nem egy nagy durranás,ezvan.A kicsit erősebb játékokat nagyon alapon viszi,ezért kéne egy kicsit megpöckölni.
Alaplap neve Abit NF7(-S) v2.0-ás,CPU típusa AMD Athlon XP, 1800 MHz (13.5 x 133) 2200+-os 1G Kingston DDr ram 400 Mhz.
Na szóval inkább az érdekelne hogy eggyáltalán megéri-e egy kicsit húzni.Hogy tűri ha piszkálják?Álítólag az FSB-t kéne emelni a szorzót csökenteni,de egyszerűen nemreagál a biosz hiába álítom Pl a szorzót 14-re akkor is 13,5 xorosat ír.Az FSB-t lehet neki nyomni 150-ig stabilan.Hát a szorzót meg tökmindegy hogy hányra álítom.(16-ig mertem)
Hiába próbálom beosztani úgy hogy pl 10x200!!!!Amikor leviszem a szorzót pl 11,5 alá nemindul a gép(Még egy kis feszt is attam neki 1.60 ról 1.75 ig) az FSB-t meg próbáltam belőni a 170-nes környékre.(160 tól fölfelé).
Tanácstalan vagyok
Most a gépem 15x150-el megy (2250Mhz) 43-44 fokon.Jóvolna megtalálni hogy medig ideális húzni.
Akinek kedve és ideje van szivesen venném ha segítene,köszönöm.
(Hja,és a memó most nemtudom pontosan de 266Mhz megy asszem) -
RZoli89
tag
ziasztok.
Elég kezdő vagyok még tuningból ezért segítségeteket kérném.
Van egy e6550-es c2d-m egy p35-ds3 lappal, és kicsit megszeretném húzni
Azt szeretném kérdezni, hogy az fsb-n kivül még mit kell állítani?
Voltage-t hagyjam auto-n, vagy állítsak be neki konkrét értéket(Ha jóltudom az alapfesze 1.35v)? Nekem elég lenne ha menne 2.8-3Ghz-en.
Ezeken kivül még kell vmit állítani?Ja és ha nem bootolna be hogy lehet visszaállítani a biost, elég ha kikapcsolom a tápot?
Válaszokat előre is köszönöm
-
mokus1
addikt
Szaisztok gigabyte GA-K8NMF-9 alapom van benne egy AMD athlon 64 3200+ 2ghz.ezt szeretném tuningolni kb 2,8ghzig mennyi a max?illetve hol kell állitani a biosban aa feszkot?
-
JimKirk
tag
Sziasztok!
Arra adjatok nekem legyszives valaszt, hgy melyik proginak higyjek ha a core temp 72-t az everest meg az asus probe meg csak 55-58 koruli homersekleteket mutat?
Elore is koszi!
-
Csabee.
nagyúr
Intel Core 2 Duo 6420 @ 2,13 Ghz-es procim van! namost lehet hülye kérdés de nemtudom hogy 64bites vista menne rajta?
-
replay007
tag
jah ok az az av az egy alap soryy eleg bamba vok meg ezekhez sikerült szednem ehhez 1006ost elvileg eza legujabb deluxhoz van 1010es meg nagyobbis hah ak ugylatszik nem fogok tudni feszt emelni?:S
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i9-11900KF 3.5GHz LGA1200 (16M Cache, up to 5.30 GHz) Processzor!
- Intel Core i7-14700K 20-Core 3.4GHz LGA1700 (33M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i7 9700T - TDP 35W - 8mag/8szál - Eladó!
- AMD Ryzen 5 5500 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 7 7700 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy A41 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! HP ZBook 15 G6 munkaállomás - i7 9850H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Quadro T2000 4GB WIN10
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- Samsung Galaxy A15, 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest