Új hozzászólás Aktív témák
-
korion
senior tag
-
dvd_R+
őstag
-
-
törölt tag
válasz
proci985 #19858 üzenetére
kösz az infokat, raktározva
X48-ra találtam még [ŐT] de addig nem mászok rá, míg ez a másik kettő el nem dől. A rampage-val az a baj, hogy nem tudtam rá elfogadható bid-et rakni, legalábbis szerintem, mert ír a csákó, belföldre ingyen postáz, nekem meg 26Euroért akarja küldeni, szvsz belföldről jobb ajánlatokat kaphat.
Vízhűtés egyelőre talonba, végülis nincs is akkora szükségem rá, ez a proci húzás tuning nélkül is hasít, persze ha lesz egy másik ház/deszka kombó azért az intelhűtő felcsücsül rá
darál0w
úgy értettem h olcsóbb, a 6600-os eladódna
-
törölt tag
válasz
proci985 #19839 üzenetére
Ja nekem is ez a meglátásom, de ugye a nagy hűtőm nem fér be tehát megérett egy deszka csere is ...
- Ez az 5 meg 8 fázisos dolog miből látható, ie ha akarok egy új deszkát hogyan válasszam ki az extreme alá? Javasolt márka, típus esetleg chipset???
- másik kérdés ... a vízhűtések általában mennyire zajosak? csak mert szoktam a gépet éjszakára letöltésre hagyni, visszafogott ventivel és alulfeszelve gyakorlatilag hangtalan. mondjuk mint egy akvárium vízforgató?
a cool and quit-et belőttem 50 fokra és 3-as ventifokozatra, ekkor gyakorlatilag az alap fölé nemigen ment a fordulat, igaz ezt még a q8200-sel csináltam, szinte hangtalan maradt.
- és mégegy. tudtok olyan deszkát, amiben bizonyos BIOS beállításokat egy slot-ban el lehet tárolni??? ie ha szükségem van a tuning környezetbe, vagy épp green-mode akarom üzemeltetni, csak load settings, vagy hasonlo...
-
törölt tag
válasz
proci985 #19818 üzenetére
kösz az infokat, megint okosodtam ...
fekete kiskockák kézzel érinthetőek, pár másodperc ottartás után érezhetően kellemetlenül forró.
proci pillanatnyilag 65 fokos csak a firefox fut.
a northbridge-re raktam egy revoltec hütőt, illetve ventit a bordára, de a borda érezhetően forró így is. ha nincs húzva a proci akkor is.tuning:
FSB-t nem sikerült 350 fölé tornáznom, de a chipset voltage-hoz egyelőre nem nyúltam, nem tom mennyi a normál értéke. Ezen kívül van még VTT fesz, amit szintén nem tom mi és mennyi. valamint a ram, az most 2.1, corsair dominatorok vannak bent, alap 800-on névleges feszkóval.
szóval alap FSB, emelt vcore, 11x multi, ezt mutatja, proc idle 65, kicsit sok szerintem ...
kép javítva
-
törölt tag
válasz
proci985 #19780 üzenetére
hat a leirásban, illetve a hozzá adott kézikönyvben semmit nem írnak de én is az anandtechen kaptam sugallatot ...
Az Intel SpeedStep-et disabled-re kell rakni és lőn. Itt viszont ujjabb fennakadás .... ugyanis nem a szorzót állítod érték beírással, hanem valamilyen numerikus értéket, azt hiszem 1-60ig, de rögtön pontosítok, megyek vissza BIOS-ba ..., no és ezek eltárolt beállítások (szerintem) amiről viszont egyelőre nincs több infom, valami arányszám esetleg sorszám
jövök vissza képpel és remélhetőéeg több infoval ...
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
proci985 #19756 üzenetére
Na szétkaptam chieftecet, majd kipucoltam. Venti ezek után sem volt jó, szal vettem egy új zalmann 12 centis ventit és beleaplikáltam a tápba. A vezetékekkel nem gányoltam, a ventié úgyis hosszú volt kivezettem és rákötöttem alaplapra. Szal most gép úgy érzékeli hogy házhűtő holott a tápot hűti.
Szerintem így is sokkal jobb mintha a hkc táp lenne a gépben. Na így már jöhet a tuning.
A memóriát megnéztem, kivettem gépből és lefényképeztem. Íme:
geil
Így már lehet tudni hogy akkor mi a pontos típusa?Ha lassacskán emelem majd az fsb-t utána mennyi ideig menjen majd orthos teszt, hogy lássam hgy stabil a gép.
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
proci985 #19752 üzenetére
Eredetileg egy Chieftec GPS-450AA-101A volt a gépben, ez a mostani csak átmeneti állapot, mert észrevettem hogy nem megy a ventije a csifinek. Persze hisz annyi mocsok és por volt már benne hogy kézzel is csak nagyon nehezen tudtam tekerni a ventit benne.
Holnap veszek egy 12 centis ventit és ráoperáltatom számtech boltos haverral. Ez a táp gondolom azért sokkal jobb mint a mostani HKC, legalábbis addig remélem jó lesz amíg nem lesz fölös pénzem olcsó de minőségi tápra.
Memóriák mienek? Everest csak ennyit ír ki róluk:
[link]45 fokot úgy mértem hogy fél óráig ment az everest stabilitás teszt, majd utána kb fél órát szintén az Orthos Blend teszt.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
proci985 #19577 üzenetére
igen...én is onnan indultam ki...de amiket látok/láttam ( sosem volt asrock lapom, így más emberek tapasztalataibol merítek ), én mindenkinek merem ajánlani...
s775 idejében sajna eléggé tér volt...de mára kezdi kiforrni magát...és intel részen is...tehát egy x58as vagy p55ös lap is faja
szvsz már utolérte az anyavállalatot és árban verhetetlen...lehet majd én is benevezek egyre, ha bulldozerre váltok
-
Blabcsi
senior tag
válasz
proci985 #19539 üzenetére
Nézegettem.
Szerintem a szellőzés rendben van, mivel a cucc egy aeroengine jr házban van és egy tx2 hűti.
Alapon 32-35 fok, terhelésnél eddig max. 75-ig tudtam tornázni.
Am mivel lehet meghajtani de veszett módon szegényt? Hogy mégis tudjam mit bír? -
Blabcsi
senior tag
válasz
proci985 #19517 üzenetére
Üdv.
No emeltem egy picit az sfb-n. Így 3000-en megy a proci, a Ramok meg 356.7 -en 333 helyett. A CPU-Z szerint.
A furcsa az egészben az, hogy a 3DMarkt 06 -ot lefuttatam ígyis-úgyis és néhány száz pontos csökkenést mutatott. Az Everest sebesség menüjében viszont átlag 3-6 helyet ugrott előre a masina.
Tapasztalat: A progik gyorsabban indulnak, hamarabb tölt a Win7, élmény indexben a memória 0.3-at nőtt a proci meg maradt.
Na a lényeg: elkúrtam valamit, vagy kevés volt neki? Vagy minek higgyek?
Választ köszönöm. -
aeroxr
tag
válasz
proci985 #19459 üzenetére
Négymagosokkal nincs tapasztalatom.
A gép egy Chieftec óriástoronyban van, a vízhűtés dupla 12x36cm-es radiátorból saját készítésű blokkokból és egy noname nagyteljesítményű pumpából áll, ezzel nem lesz gond kb. 6 éve használom hűtött már voltmoddolt sli párost is.Nyílván a házban több venti is lesz, mivel a vga is kapni fog egy voltmodot és a feteket ott is borda+venti fogja hűteni.
P35 topicban azt ajánlották h a chipsetre nem érdemes blokkot tenni elég a passzív, ami rajta van. Viszont akkor a proci fetjeire kell szerkesztenem valamit. Gondolom itt mindegyikre külön borda kéne, mert ha egy közöst teszek a fetekre akkor az zárlatot okozhat. Vagy nem?
"170-180W környékén a 4pines EPS csati és a táp csatija összeég(het). ha nagyon büdös van, akkor emiatt."
Wow, ilyet még nem tapasztaltam, figyelni fogok de ez a proci kb 100wattot fogyaszt nem hiszem h akár tuninggal is elérném a 170-180-as szintet.
Nagyon köszönöm az alapos leírást, ha végleg összeáll a megfelelő végleges hűtés el is kezdem a tuningot.
-
murrencs11
csendes tag
válasz
proci985 #19446 üzenetére
everest szerint megy effektive 1420on az 1333-as ram. (valódi órajel 710, eredetileg pedig 666 lenne) Van a biosba olyan, hogy dram frekvency, ott be lehet állítani, hogy dram-1333, dram-1111 dram-1066... és ilyen tipikus értékeket, de hiába állítok be ott bármit, nem változik a ram 710-es valódi órajele.
-
murrencs11
csendes tag
válasz
proci985 #19444 üzenetére
huhh ez picit magas így. Szal 710 az a valós az 1420 az effektív frekije a ramoknak. De ha 355 fölé nyomom az fsb-t akkor a ram instabil lesz, de a cpu meg még húzható lenne. Ezért szeretném visszafogni a ramokat, és úgy tolni az fsb-n. Csak nem tudom, hoyg ezt hogyan csináljam.
-
Benhill
senior tag
válasz
proci985 #16196 üzenetére
feszt megkapjak a ramok, pont 2.1V. 1066on mennek.
proci 1.2V. 2880mhzen megy. c1e, eist disable. viszont sokat drop-ol..everestbe 1.15V-ot ir.ez igy betonstabil, viszont ha 0.25V-ot emelek a proci feszen, akkor prime95-el mar kek halal. ilyenkor visszaveszek a ramokbol kicsit, mar ami a mhz-t illeti, es jo.
3ghz volt a max, ilyenkor ram 667...scythe ninjaval hutom, fokkal nincs gond. 40-45°C. Ha szelloztetek 30-35.
csak a cpu, ram feszhez nyultam, tobbi auto. -
gezu1025
tag
válasz
proci985 #16143 üzenetére
Igen ezzel magam is kezdek megelégedni
Emlékszem, mikor a x2 5200+ a hd5770-ből Crysis-ban átlagos beállítások mellet sem mindig hozta a 30 fps-t
Egy élvezet volt tudni, hogy most vettem egy 5770-et és semmit nem gyorsultam, mert nincs ami meghajtsa
De lett ez a phenom ami már azért nem rossz
főleg így 3.4-en
-
gezu1025
tag
válasz
proci985 #16141 üzenetére
Igen 19"-es 5:4-es monitor. Egy fölbontásból nyitott könyv
És miután visszavettem a két shaderest és az AA-t kikapcsoltam az fps valóban fölment 30 fölé és olyan 30-45 között mozog kivéve egy-egy nagyobb robbanást olyankor visszaesik 30 alá.
De hogy őszinte legyek én így is keveslem elvégre 3.4-en megy a phenom II x3 720 és egy HD 5770-t hajt...
Ja és nem a sima Crysisról van szó hanem a Crysis Warheadről.
-
bajtokarpi
őstag
válasz
proci985 #16095 üzenetére
Üdv.!
Feszt még nem próbáltam emelni, nem vagyok tisztában vele, hogy mondjuk egy 0,01-es feszemeléstől mennyire lehet baja a procinak. Gondolok én az élettartamára.Ha feszt szeretnék emelni akkor a cpu voltage control alatt tudom ezt megtenni?
Köszönöm neked is a segítséget!
-
Adiking
tag
válasz
proci985 #15977 üzenetére
Basszus! Azt hittem meg tudom oldani egy hosszabb VGA vrm sünivel, de a mérnökök össze-vissza helyezték el azokat a rohadt FET-eket.
Most már csak azok a 0,5x0,5cm-es hosszú tüskés réz sünik maradtak. De honnan fogok én olyat szerezni?Yolan: A Chooky féle batár EKL sajna csak 1366-ra jó.
-
enemy107
senior tag
válasz
proci985 #15957 üzenetére
Hát igen rájöttem hogy mégsem oldottuk meg a problémát.Ha cpu host controll bekapcsolom egyből rinyál.Nem tudok olyan összeállitást hogy ne villogjon.De ezek szerint ne foglalkozzak vele?
Mert röviden és tömören vagy nem foglalkozok vele,vagy autora tszem a system voltage controllt de akkor hiába irok neki be feszt manual utána ismét annyit ad neki amennyit akar.
Ki szerettem volna próbálni mennyit megy egy volton a proci. -
NFree
addikt
-
echterion
nagyúr
válasz
proci985 #13029 üzenetére
Hát, valszeg ez lesz, mert még egy picit melegnek tartom a procit. Ha csak a proci fesz-t változtatom, akkor elég a smallFFT teszt is, ugye?
Amúgy akkor a GeiL ramjaim feszét is vegyem le 1,9 V körülire? Azt elég a memtest-tel letesztelni, vagy a prime blend kell neki, hogy tuti legyen?
-
MATEO6600
őstag
válasz
proci985 #10380 üzenetére
Semmit sem állítottam, csak:
CPU Vcore-t : 1,325V-re
System memory multiplier : 2.40-re (ezt tanácsolták)
Cpu host frequencyt : 333 Mhzre,
És a szorzót 9x-re.
Minden más default, alap.
Egyébként nincs semmi gondom, mert stabil és gyors, csak a hőfokok miatt aggódok, pl a CPU windowsban 45-48 fokos... Nem sok ez egy TX3-hoz képest? Mert a bordák elég hűvösek, pedig raktam pasztát bőven."lap melegedhet ha sok feszt kap, próbáld meg default feszen. "
Ezt arra az értékre érted, amit én 1,325-re tettem? ha defaultra állítom, akkor idle valami 1,4-en van....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Autós topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kerékpársportok
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Hobby elektronika
- További aktív témák...
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- OLCSÓ MONITOROK
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged