Új hozzászólás Aktív témák
-
Mach5
aktív tag
válasz
winfier #10673 üzenetére
Ja, de tudtam tuningolni a processort meg a videokártyát, és setel elmentettem és ha mindenigaz akkor megjegyezte a mentést, de véletlenül felhúztam a proci-t 200mhz helyet 400mhz-re és lefagyot a gép, újra inditottam a gépet, és nem vólt jó, utána áramtalanitottam és vissza állt alap mhz-re! Szóval ha tuningolom a procit meg a videokártyát, és utána áramtalanitom a gépet, akkor vissza áll alapra?
-
aleister
veterán
válasz
winfier #10656 üzenetére
Nekem a jelenleg használt Geil Ultra 800 CL4, alapfeszen (1.9v körül) 1080 CL5.
És ez még nem a vége, egyszerűen azt mondtam, hogy köszi elég. Biztos lenne ez jobb, csak nem volt időm még foglalkozni vele. Amíg a procinál még nem döntöttem el, hogy magas szorzó alacsony fsb, vagy fordítva, vagy épp valami köztes megoldáson menjen mindkettő, addig nem húzom hozzá a ramot.
De ezt már írtam korábban is, szóval nem most találtak ki, csak hogy "übereljelek" valamivel.
Céges pc bővítésnél, ügyfélnek a legtöbb esetben Kingmaxot veszek, és már volt, hogy be se bootolt vele az adott pc. Nem azt mondom, hogy ez a jellemző, de a-data-nál, geilnél még nem találkoztam ilyennel.Egyébként amit írtál, azzal tökéletesen egyetértek. Nevezetesen, hogy csak akkor veszi észre a user, hogy milyen ramot használ, ha belenéz a gépbe.
szerk: ááá, megint elfelejtettem off-ba rakni
-
aleister
veterán
válasz
winfier #10654 üzenetére
Tapasztalataim szerint az. Eddig semelyik Geil ramommal nem volt bajom, pedig végigmentem a paletta majd minden tagján. Ellenben a Kingmax-szal akadtak már kompatibilitási és garanciális gondok is. A tuningot sem bírják annyira.
Mondjuk -ahogy írtam- hétköznapi felhasználáshoz bőven jó a noname oem ram. Ebben az esetben egy fillért nem szabad a márkanév miatt kiadni az tény. -
Mans20
addikt
válasz
winfier #10551 üzenetére
megcsináltam ezt
8x438:
PCI 100
(G)MCH Frequency Latch 333
CPU Vcore 1,25V legyen
CPU Termination 1,2V
CPU PLL 1,5V
CPU Reference 0,76V
MCH Core 1,2V
MCH Reference 0,76V
MCH/DRAM Reference normal
ICH I/O normal
DRAM Voltage 1,9-2,1V
DRAM Termination normalde prime inditáskor kékhalál,most CPU reference nak adtam 1.815 öt és rebootnál kért hdd ellenörzést a gép,most meg a tálcán zöld csíkok vannak
firefox meg írta hogy össszeomlott.
-
Mans20
addikt
válasz
winfier #10551 üzenetére
Ok,ezt kiírom füzetbe most,amúgy a beteg től vettem itt a ph n,sajnos nincs meg a cpu z s kép,ő 4400Mhz ig húzta,igaz vizzel,meg volt 4000-4100Mhz ről is kép,asszem rampage formula lapja volt,most az én lapomba meddig mehet nem tudom,de nem hiszem hogy sokáig mert ez csak DS3.
-
Mans20
addikt
válasz
winfier #10542 üzenetére
Most beállítottam így
8x400:
PCI 100
(G)MCH Frequency Latch 333
CPU Vcore 1,2V Kb. Ez neked kell tudni. nálam most 1.23125V
CPU Termination 1,2V
CPU PLL 1,5V
CPU Reference 0,76V
MCH Core 1,2V De ennek 1,1V mch mellett is mennie kell. kb
MCH Reference 0,76V
MCH/DRAM Reference normal
ICH I/O 1,5V
ICH Core auto
DRAM Voltage 1,9-2,1V
DRAM Termination normalICH core nálam nincs,úgyhogy az kimaradt,megcsináltam ugyan ezt a beállítást 8x440 el de kimúlt a gép.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- Milyen egeret válasszak?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen notebookot vegyek?
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged