Aktív témák

• ABE

őstag

Egy újabb problémával fordulnék hozzátok. A T43-ra felraktam a legújabb Windows 7 bétát (7057), és teljesen elégedett lennék, ha nem lenne probléma két lenovos programmal.

Az egyik a Hotkey Utility: feltelepül a program, de kidob egy hibaüzenetet közben, miszerint a szolgáltatást nem tudta regisztrálni. Újraindítom a gépet, működnek a gyorsgombok és az Fn kombinációk, a hangerő és fényerő ikonjai megjelennek, de az Fn+F gombok használatakor nem jelez ki semmit, habár a funkciók élnek. A szolgáltatások között manuálisan se lehet elindítani a TPHKSVC.exe-t, pedig próbáltam már a fájlon kijelölni, hogy adminisztrátorként futtatom, és Vista kompatibilis módban induljon.

A másik program a Power Manager, ami ugyan feltelepül, az akku ikonját ki is dobja a tálcára, viszont amint be akarok lépni a programba, a "program leállt" üzenettel nem indul el. Próbáltam itt is az előzőleg leírt opciókat bejelölni, illetve újraraktam magát a programot és a Power Management drivert, de semmi változás. Érdekes, hogy egy darabig működött a program, majd egyszer az ultrabay akku cseréjekor meghalt. Ezután újraraktam a Windows-t is, de továbbra sem működik. Lehet, hogy valami programmal akad össze? :F

Ahogy nézelődtem a neten, nem egyediek ezek a hibajelenségek, bár másoknak Vista alatt fordult elő ilyen, s tuti megoldást nem találtam. A Lenovo honlapján pl. az Active Protection-nek van külön Win7 verziója (habár a vistás is működik), viszont az előbbi két programra nem találtam megoldást. Esetleg van valakinek ötlete, hogy mit lehetne még kipróbálni? Nem életbevágóan fontos, de kicsit idegesítő, hogy jelen állás szerint várni kell az újabb verziókra. :(

Aktív témák