Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Obolony #10473 üzenetére
Na ezért használok mindig mindenből angol nyelvűt. Most a TP-men fennvan egy kubuntu, ott "wallet"-nek hívják, ahogy nézem, ez arra jó, h mindenféle kódokat megjegyez helyetted, aztán csak egy jelszót kell beírni a "wallet" jelszavát, oszt csá. Gondolom én, mint laikus.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
Obolony #10387 üzenetére
Azért mert az X business kategória, a netbook meg tucattermék. Előbbinél szempont a vásárlói igény (jó példa hogy a System Updatet is a vásárlói reklamációk miatt rakták vissza, pedig meg akarták szűntetni), utóbbinál nem. A business vevő pénzes csóka, akinek ki kell nyalni a seggét, a homeuser meg örüljön hogy náluk vásárolhat - szerintük.
SNor:
Azért mert a T sorozat a mainstream, ez egy átlagos business noti, nem akar semmiben kitűnni, "csak" használható akar lenni. Cserébe olcsóbb mint a prémium X modellek. A T400s meg mintha X árban akarna T-t nyújtani.Integra:
ez az intel vga egy fos, hátha tesznek bele egy ati-t...
Integrált videot a fogyasztás miatt alkalmaznak, itt nem szempont a 3DMark. Persze T modelleknél eddig is használtak diszkrét VGA-t is, nem lehetetlen itt se. -
Dr. Akula
félisten
válasz
Obolony #10380 üzenetére
Tudja, csak nem teszi. A vevőnek van igénye rá, a gyártónak nincs, és inkább az olcsóbb előállításra mennek, mint a tömeges vásárlói igények kielégítésére. Ugyanaz megy itt is mint a filmiparban. Ott se a jó filmeket dotálják, hanem az x+1. unalmas folytatásokat. Úgy gondolják a név majd eladja, minek kockáztatni eredeti ötletekkel. Aztán meg csodálkoznak hogy nem megy a néző a moziba. Persze, mert az nem olyan hülye mint amilyennek nézik, elolvassa a kritikákat, aztán az egyértelmű csődre jegyet se vált, tökmindegy hány sztár van benne, meg minek a folytatása. Sztem netbookkal is ott tartunk hogy tök felesleges kihozni mégegy atom+945 modellt, mert mivel is tudna meggyőzni hogy pont azt vegyem meg és ne a 23 másikat? Semmivel. Csak azzal tudna ha kitűnne a langy állóvízből. Mondjuk egy Nano+Ion kombóval.
Napfénysüti:
Kandó. Budai út 6, ha jól emléxem. Van/voltmellette egy pékség is, lehet már az sincs. A legjobb hogy a főbérlőm, akinél laktam azt se tudta hol van a fehérvári vár. Végülis csak 3-400 méterre lakott tőle. -
Dr. Akula
félisten
válasz
Obolony #10181 üzenetére
Röviden: jó. Bővebben: nagyon jó.
Egyrészt kicsi és könnyű, ami a gyakorlatban jóval inkább meglátszik mintha csak a sima számokat nézzük (pl. 12.1" vs 15.4"). Második gépként használom, amíg 15.4"-es notim volt, mindig gondot okozott helyet találni neki az asztalon. Ezzel ilyen probléma nincs. Van hely kulturáltan rákötni a csatlakozókat, nem kell törni a kábelt. Tetszik hogy nincs a billentyűzet mellett üres sáv (faltól falig kitöltik a gombok, amik ugyanakkorák mint egy asztali gépen), csak annyi helyet foglal amennyit kell, többet nem. A kijelző (szerencsére) matt, sztem TN paneles, de notinál ez nem annyira számít. Viszont LED-es, ami amellett hogy állítólag fényesebb (nem maxon használom, szal nemtom mennyivel) kevesebbet fogyaszt (ez már inkább fontos). A felbontása már talán túl jó is, időnként közelebb kell hajolnom az olvasáshoz. Magyarországon ez a veszély nem fenyeget, csak a kisebb felbontűsú (1280x800) változatot forgalmazzák. De sztem az is bőven elég ekkora méretnél. A procija LV-s, ami igaz hogy nem ULV mint az X301-ben, viszont gyorsabb is (1.8 GHz vs 1.4). Mivel a procin kívül más alkatrész is van a gépben, valszeg %-ban nem jelentene akkora fogyasztáscsökkenést az ULV az LV-hez képest, mint az LV a hagyományoshoz képest. (Igaz azóta bejelentették már az 1.6 GHz-s ULV procit, de olyat még sztem nem szerelnek be.)
Most épp ezt használom, mert az asztali gépben behalt a RAID vinyók egyike. HD filmet lejátsza, játékon kívül mindent tud amit az asztali, tehát nem érzek semmi olyat hogy korlátozva lennék a géphasználatban.
-
Aktív témák
Hirdetés
- HP Zbook 14 laptop (14FHD/I7-G5/8GB/128SSD/MagyarVilágítós)
- Jó áron ÁRON ELADÓ! Üzleti HP Elitebook 1040 G9 Laptop! / i5-1245U 16GB 256GB
- Szuper áron DELL XPS 13 7390 /i7-10510U/16 GB Ram/512 GB SSD/IPS/
- ÁRESŐ! Dell Inspiron 3493 /10.gen i5-1035G1/8GB/512 GB SSD FHD
- Akciós áron eladó HP Elitebook 845 G7 / AMD Ryzen 5 pro-4650U/16 GB/256 SSD/14"/FHD/IPS/Gari/touch
- Wacom Cintiq DTK-2260 - Digitális rajztábla
- Eladó szép állapotban levő Huawei P30 Pro kék 6/128GB 12 hónap jótállással!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- OLCSÓ MONITOROK
- Acer Nitro 5 -AN515 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i7-11800H - 16GB - 512GB SSD+1TB HDD -RTX 3050 - Garancia
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest