- Vezeték nélküli fülhallgatók
- SSD kibeszélő
- Androidos tablet topic
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- Azonnali informatikai kérdések órája
- OLED TV topic
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- Léghűtés topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Hogy is néznek ki a gépeink?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Balinov
titán
Huh, ez igy komolyabb dio.., az az amd az max fileszervernek eleg combos, szoval smb/nfs.
Nincs lehetoseged valami combosabb eszkozt beallitani? Akar egy regi, 4/5/6th Gen inteles lapostt?
Epp most epitem a homelabom sw oldalat, egy i5-6500 alapu optiplex-en, OMV7 VM-ben, handbrake dockerben es a QSV miatt egy 720@25FPS TS formatumu iptv rogzitest 70-80FPS-el kodol az int gpu h264-be, CPUbol ez kb a fele - ezt ma talaltam, szoval teszteles alatt lesz a kovetkezo hetekben, de a gyors morickateszt meglepett)
Mindenevo TV. En errol mar regen letettem, tv-kben, meg a kozep/felso kategoriaban is jellemzoen olyan SoC kerul, ami epp hogy el tudja a feladatat latni. SW update gyartoi oldalrol sokszor ketseges.
En egy chromecast with googletv-vel oldom meg a mindennemu lejatszast, VLC-vel, regi zyxel nas-rol (smb1 rulz) vagy utobbi idoben az OMV-s SMB3-rol es VLC-vel. Ezt akarom kivaltani vagy kiegesziteni a JF-el. A tv meg megjelenitokent funkcional ( talan meg a wifit sem allitottam be rajta, miota bekoltozunk 3 eve sajatba)
Akar egy regi amlogic Soc-os android boxot Elec forkkal is jobb hasznalni.
Bali
-
válasz
Balinov #1934 üzenetére
A Jellyfin nálam (low-end integrált itx lap - 2 magos AMD mobil-Bulldozer) csak akkor képes működni, ha kikapcsolom a video transzkódolást, de bekapcsolom az audio konvertálást. Így is 15-20mp-et tölt a film indításakor, vagy seekeléskor.
A lejátszó oldalt még nem tudom, mert úgy akarok TV-t venni, hogy minden létező filmet, videót le tudjak játszani teljesen hibátlanul.
Ha a DLNA-n keresztül a nem-google rendszerek (pl. Hisense) is le tudna játszani mindent, akkor nem lennék a google rendszerhez kötve (ami tud SMB-t).
De próbálom több módon megközelíteni a dolgot; vizsgálom a plusz CoreElec lejátszó lehetőségét is, ahol van SMB.Szóval próbálom kihozni az adott keretből a maximumot.
-
Balinov
titán
Szerintem a lejatszo hw/sw-tol fugg egy reszeben (vagy teljesen). En most epitem fel a Jellyfin szerveremet, ~10 ev gyujtese a Zyxel Nasrol + amit az utobbi 1 evben direktbe az OMV VM-en futo TM-el toltottem, szoval random kodekek, meg a regi HTC One/M7-el keszitett hazivideoimat is lejatsza
Milyen HW-n futtatnad a DLNA-t/ Plex/Jellyfin/Emby-t?
Bali
-
Sziasztok!
Elgondolkodtam DLNA használatán otthonra SMB/NFS helyett.
Az a kérdésem, hogy virágbolti, vagy kamerával, telefonnal, készült, vagyis mindenféle ilyen-olyan szabványú videok át tudnak menni DLNA-t kép/hang konvertálás nélkül hibátlan kép-hang szinkronnal?
Sok-sok éve próbálkoztam vele utoljára, és akkor számomra használhatatlan volt, mert vagy nem volt jó a formátum, vagy csúszott/sietett a hang. Csak nagyon kevés videot tudtam lejátszani.
Ez mára mennyit változott?Köszi!
-
Edorn
senior tag
Olyan kérdésem lenne, hogy win10-en, vagy win11-en bekapcsolt DLNA megosztás log-ol-e bármit is, vagy küldözget-e kifelé "netre" bármi infót? Vagy tényleg csak annyit csinál, amennyi a lényege, hogy megoszthatóvá teszi a fájlokat belső (vagy külső - beállítástól függően) hálózaton?
Szemet szúrt, hogy be lehet állítani, hogy besorolás függő legyen a lejátszás/megosztás ami infót meg feltételezem előszeretettel húznak le netes adatbázisból az ilyen software-k...
-
Spec
őstag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem Plex Media server vonalon, csak annak nem találtam külön topikot, ezért itt tenném fel, hátha ti tudjátok a választ.
Egy idegesítő problémával küzdök, mégpedig ha a Plex-szel megpróbálok beolvastatni egy mappát, és abban olyan fájlnév van, ami tartalmaz "S01E01" struktúrájú karaktersort, akkor azt a Plex nem látja. Mintha üres lenne a mappa.
És hát pl. több epizódos sorozatoknál ez egy elég gyakori dolog, hogy a file megnevezése tartalmazza, hogy melyik évad, és epizód a fenti formátumban.
Ha beszúrok egy szóközt, vagy egy kötőjelet, akkor már látja. Pl. ha azt írom hogy S01 - E01, akkor minden ok. Másnál is csinálja ezt, van rá valami megoldás?
Elég idegesítő, amikor több évadnyi epizód fájlnevét csak ezért a baromságért kell egyesével átnevezni.
Előre is köszi! -
ViZion
félisten
válasz
Zsolt!! #1929 üzenetére
Sziasztok!
Nekem is kb. ez a kérdésem... fHD buta TV-re szeretnék wifin vagy LANon eljuttatni filmeket, NAS serveren miniDLNA futkosik...
Ez alkalmas lehet a feladatra?
Mit kell figyelni, neten láttam, h sok kínai boxon van valami akármi, ami mindenféle IP-ket akar elérni. Ez a hazai bolti cuccokat is érinti? -
Zsolt!!
aktív tag
Sziasztok
TV okositót szeretnék venni. Kérdésem az hogy melyik támogatja a dlna-t. Filmeket szeretnek nézni a számitogépemről. Chromecast azt úgy tudom igen és a xiaomi vagy az amazon stikje?
-
tlala
addikt
válasz
CsiszyFutár #1926 üzenetére
-
Ishimaru
csendes tag
Sziasztok! A következővel kapcsolatban lenne kérdésem:
A lakásban 2 TV-re osztok filmeket/sorozatokat Mezzmo-val, és az utóbbi időben azzal szembesültem, hogy az én TV-men, ha feliratos filmet nézek, megjelenik a felirat, amikor kell neki, viszont utána nem tűnik el, hanem addig kint marad a felirat, amíg a következő felirat meg nem jelenik.
Erre van valakinek valami ötlete? -
CsiszyFutár
csendes újonc
Sokat olvastam a dlna média szerverekről és nem tudom eldonteni hogy melyik a jobb választás .
Elsősorban PC akarol szervert futtatni.
Melyiket ajánljátok.
servio, plex vagy a win 10 nek az alapbeállitasat.
Mi a különbség köztük.
Lehet egyszerre többet is futtani? -
Endless
aktív tag
Vettem egy 4K-s Mi sticket DLNA-n szeretnék filmet nézni úgy hogy egy jelerősítős routeren Asus N18 van rákötve egy HDD. A rövid filmeket lejátsza viszont a hosszabbakat csak 1mp-ig majd megáll. Tekeréssel megindul de csak 1mp-re. A telekomos boxon viszont simán megy amikor az is WiFi-n keresztül játsza a merevlemezről. Van esetleg valakinek ötlete mitől lehet ez? Ez a stick csak ennyit bírhat?
-
Sike
csendes tag
Sziasztok!
A következő problémában szeretnék segítséget kérni.
PC-ről (Core i3 8350K@4GHz, külön video kártya nincs) Plex/Serviio DLNA szerverrel osztom meg a lejátszandó filmeket, amiket a most vásárolt LG tv-n néznénk. Mindkét eszköz kábelesen csatlakozik a hálózatra. A 1080p (x264 kódolású) filmeket kb. 12Mb/s bitrátáig simán, akadozás nélkül lejátsza a tv, de efölött akad: kb. 20 másodpercenként megáll, tölt, megint megy 20 másodpercet, megint megáll, tölt. (Közben meg találtam olyan filmet is, ami 28 Mb/s, és mégis simán akadozásmentesen megy)Mindegy, hogy Plex v Serviio, mindkettővel ugyanez van. A proci terhelése max 30%, nincs más terhelése. A TV 4K-s, manual szerint tudnia kell felbontástól minimum 40-60Mb/s-ig.
Mit hol állítsak át, állítsak be, hogy a magasabb bitrátájú filmek is menjenek akadás nélkül?
Előre is köszi!
-
lucika
csendes tag
Érdeklődnék van e lehetőseg nagyítani a pc-ről tv-re kivetített feliratos film betűjét .
-
Indiant
addikt
Sziasztok,
miniDLNA (RT-AC65P openwrt router) kontra LG tv (UH8507).A miniDLNA szolgáltatás aktív, 0 hang, 1 videó és 0 képfájlt szolgál ki. (a tv nem látja a szervert)
/etc/init.d/minidlna stop és minidlna -R (a tv látja a szervert, de nem lát rajta fájlt)
..és a szerveren ez által :
A miniDLNA szolgáltatás aktív, 0 hang, 0 videó és 0 képfájlt szolgál ki. (amíg nem nyomok egy restartot a minidlna-nak addig 0 marad.
A restarttól a tv megint nem látja a szervert.PC lát mindent a szerveren.
-
Sakab
senior tag
Sziasztok, segítségre lenne szükségem. Adott egy Popcorn hour a500 ami támogatja a DLNA, DMR, UPnP-t. Ebben van hdd, és pluszba még a hálóra kötve egy Synology NAS. Szeretnék zenét lejátszani úgy, hogy PCről választom ki és úgy küldöm rá a Popcorn-ra. A synonak a DS audioja az hellyel közzel működik is, csak mivel webes felületű elégg lag-ol. Ezt szeretném kiváltani valami Windowsos programmal. Van valakinek saját tapasztalata, ötlete ennek a problémának a megoldására?
Ez a NAS nak a gyári audio webes felülete, ahol feldobja mint lehetőséget a popit:
-
Spec
őstag
Nem tudok róla. Előtte Serviio-t használtam, és annál nem jelentkezett ez a probléma, igaz abban volt transzkóding. Úgy olvastam a neten, hogy más is panaszkodott már erre évek óta a PLEX-nél. Azzal magyarázzák, hogy az 5.1-es hangot, ha nem alkalmas rá a készülék, akkor lekeveri 2.0-ra, és ez okozza a halkulásokat, ha éppen olyan csatornán szól a beszédhang, ami nincs fizikailag.
PC-n is simán 2.0 sztereóra keveri le a hangot a hangkártya, mégis szépen szól bármilyen média lejátszóban.
Ezt azért illene intelligensen kezelnie a PLEX-nek is. Elvileg erre lenne való az említett normalizálás funkció, de az látszólag nem működik, legalábbis nem jól. Nincs erre valami megoldás? -
Tyrone89
aktív tag
Sziasztok!
Elég amatőr vagyok a témában, DLNA megosztást szeretnék a gépem és egy médialejátszó között(Dune HD Ral Vision 4K) Meg is csináltam elvileg, látja is a médialejátszó a mappákat, filmeket stb..ahogy a TV is, de ahogy elindítom a lejátszást, akadoznak közben a filmek. 4K HDR/Dolby Vision filmeket szeretnék nézni. Wifi kapcsolaton is akadozik a lejátszás és vezetékes kapcsolaton is. Huawei HG8247H típusú routerem van...800Mbit/s letöltési és 250Mbit/sec feltöltési sebességű internettel. Még a kis bitrátájú 4K anyagok is akadoznak pl letöltött letflix filmek..a nagyon magas bitrátájú remuxokról nem is beszélve.
Mi lehet a probléma? Van valami amit esetleg még be kell állítani?
-
Spec
őstag
Sziasztok! Lehet nem teljesen jó topikba írok, de ti biztosan tudtok valami okosat mondani erre a problémára.
Tegnap PLEX-en keresztül, TV-n néztünk egy .mkv videót, és a lejátszásánál adódott egy elég zavaró hiba. Az audio sáv valamiért nagyon kiegyenlítetlen volt. Amikor csak párbeszédek, beszéd hang volt, akkor nagyon halk volt az egész, alig volt hallható. Ha felerősítettem a TV-t, akkor hallottuk, de amikor meg jöttek az effektek, a háttérzaj, stb. akkor az meg ordított, az egész lényegesen hangosabb lett, de fura módon akkor a beszéd hang is erősebb volt azzal együttesen. Ekkor le kellett halkítani, de utána meg megint halk lett, ha csak beszéd volt. Szóval nagyon idegesítő volt. Eddig ilyet nem tapasztaltam.
Ugyanezt a videót ha számítógépen VLC playerrel lejátszom, akkor nincs ez, teljesen jól hallható végig. Kiegyenlített, egységes a hangerő.
A PLEX-en belül a lejátszási beállításoknál be volt nyomva a "Többcsatornás audió normalizálása" opció. Utána megpróbáltam, hogy ugyanezt kikapcsolom, de nem vettem észre változást. A PLEX a legfrissebb verzió. Van valakinek ötlete, mi okozhatta ezt, és mi a megoldás rá?
A video tulajdonságai az alábbiak:
-
Dave0502
csendes tag
Sziasztok. Lenne egy pici gondom amellyel sajnos nem tudok tovább jutni. Vettem egy zyxel nsa325v2 őt. viszont mint ki derült a nas sajnos nem tud át kódolni. Itthon egy régebbi sony bravia tv-m van. az mkv fájlokat sajna nem játssza le. Eddig Windows 10 en az universal media szervert használtam. Nagyon szépen át kódolt mindent úgy ahogy én szerettem volna. Viszont most tanácstalan vagyok. A nas által nyújtott kényelmek tetszenek. De szükségem lenne az átkódolásra. Milyen módja van annak hogy minden rendben menjen?
Itthon van egy nem használt laptop. Gondoltam rá hogy tennék egy ingyenes nas rendszert vagy xpenologyt. Azzal esetleg van módja hogy a kódolást és az egyéb kényelmet meg tudjam oldani?
Köszönöm a segítséget. -
takos
tag
Sziasztok!
Nekem olyan problémám volna, hogy adott egy Synology NAS DS718+, rajta DSM 7.0.1
Egy teljes újratelepítés után a hozzá csatlakozó tv-k a fájlok többségét nem hajlandók lejátszani.
Előtte szépen működött nem használtam külön progamot kvázi DLNA-n keresztük vitt mindent, nem volt gond. Most újratelepítés után meg a tv-n az alábbi hibákat kapom vissza: "Váratlan hiba lépett fel" vagy a másik tv-n "Ellenőrizze hálózati kapcsolatát". Természetesen a hálózat működik és például mobilról elérem a filmeket rendben.
A megosztott mappák és filmek a tv-n keresztül is szépen látszódnak, csak ugyebár nem hajlandóak elindulni.
Mi lehet a hiba? Milyen beállítást kellene megnéznem?Köszi:
takos -
cucumber87
tag
Sziasztok!
Ha volt már kérdés elnézést. A gondom a következő hátha tudtok segíteni:
Serviio-t használok a gépen és így nézem a filmeket LG B9-en. A mp4 formátumu dolby vision fájlokat mappa szinten se látja. Csak külső merevlemezről tudom nézni most. Van valakinek megoldási javaslata ?
-
EmThor
addikt
Srácok, ha van időtök, nagyon lassan megy a fájlmásolás routerre kötött hdd-re, mivel tudnám ezt felgyorsítani?
Adott egy asus ac65p router, ezen hátul usb-n axagon ee25 xa3 tokban egy 500gb 2.5" laptop hdd, es a halozaton keresztul, total commanderben szoktam csak áthúzni a filmeket.
Tehát rossz lehet egy alkatrész, döglődik a vinyó? Anno ment 20-25mb/sec átvitel is. Vagy rossz a formázás? Vagy ez így kuka ahogy van és inkább egy jó nas?
Igazabol ez még mindig kenyelmesebb mint allandoan gepre atdugni, aztan utana a céleszközre az adathordozot.
Köszönöm a segítséget
(Tul sok a streaming szolgaltato hogy mindre elofizessek az 1-1 filmert, sorozatert ami erdekel, de gondolom ezzel ti is igy vagytok + megy egy olyan iranyba a vilag, hogy lassan semmit sem tulajdonlunk, csak elofizetunk, ez igy meg nem teljesen lesz ok. Dvd/db gyujteni is korulmenyes, abbol kinottem).
Szoval koszonom meg egyszer ha van tippetek.
-
Üdvözletem a topiclakóknak!
A kérdésem/problémám a következő:
A család több lakhelyén is az alábbi helyzettel szembesülök:
Asustor NAS-on fut Plex DLNA szerver és minimServer, valamint Raspberry-n a Kodi mint DLNA szerver. A cél zenék elérhetővé tétele. Vezetékes kliensek (pl. PC-k, Denon hifi, a többi RPI) látják is ezeket a forrásokat és remekül tudok is róluk lejátszani lokálisan és renderer felé is.
A gond az, hogy a telefonok teljesen hektikusan látják ezeket a forrásokat. Jelenleg az egyik telefon (Samsung Note9) éppen mindhármat listázza, egy Samsung Note10 viszont egyet sem, a telepített fizetős Bubble uPnP és MediaMonkey programokkal, de a helyzet dinamikusan változik. Olyan esetre konkrétan nem emlékszem, amikor mindegyik telefonunk mindegyik szervert látta volna.
Persze elég lenne, ha egy szerver meglenne, de az stabilan.
Van erre ötletetek?
Köszönettel: MaCS
-
-Pityer-
csendes tag
Csak még egy gyors kérdés: windows 10 alól el tudom érni valahogy a routeren lévő miniDLNA fájljait?
-
-Pityer-
csendes tag
Egy TP-Link Archer C7 routerre külső HDD-t csatlakoztattam, ezen osztok meg médiatartalmat egy régebbi típusú Sony Bravia TV-re. A TV tökéletesen viszi a médiatartalmakat, viszont akadt egy kis gondom. Bárhogy próbálom, nem jelennek meg a fájlok mellett a kis thumbnail ikonok. Próbáltam a mappába másolni cover.jpg és folder.jpg fájlokat is, de semmi.
Lenne valami ötlet? A Sony Bravia egy régebbi modell, még nem Androidos, így store-ból nem tudok másik médialejátszót telepíteni.
Köszi előre is!
-
Márton
nagyúr
Nem, ilyet nem találok a neten fellelhető manualokban.
Mivelhogy a tv-t használtam vettem, manual nélkül. -
cocka
veterán
Akkor félreértettél. Úgy értettem, hogy az én lejátszóm nem támogat 4K-t. Amúgy DLNA-n átmegy a 4K, bár igazából az androidos boxom támogatja csak, de annál meg egyszerűbb DLNA helyett SMB-t használni. Az stabilabb kapcsolat.
Végül is válaszoltam a kérdésedre és arra, amit kérdeztél, csak nem úgy, ahogy vártad.
-
Márton
nagyúr
Valakinek megy a 4k-s mp4, mkv DLNA-n keresztül tv lejátszójára?
-
Almost01
csendes tag
Sziasztok!
DLNA szerverrel szeretném a pc-ről lejátszani flac kiterjesztésű fájlokat, de sajnos nem indítja el a TV.
Mi lehet a probléma. Látja az összes fájlt, csak nem indítja el őket.
Servioo-val és Universal Media Serverrel próbáltam. MP3 fájlokat látja is és le is játssza jól.
Nemrég tettem a gépre win10-et azelőtt win7 volt, akkor még jól működött.Köszönöm a segítséget.
-
Márton
nagyúr
Amiért van, hogy fullhd feletti h265 mp4-et nem visz az LG tv-m win7 pc alap dlna-ról, de pendrive-ról meg igen? Van valami dlna korlát? Mit használjak winen?
-
cocka
veterán
válasz
zolikaDB #1881 üzenetére
Hú.. hát így látatlanban.
Lehet profilbeállítás, lehet portforward hiánya.. de ezek is csak tippek. Media server menü, media devices, de gondolom fut közben a szerver.
Media server settings-nél a megadott portokat engedd ki a routeren is. Én a virtual servereknél adtam hozzá, mert a sima UPnP rész hiába van bekapcsolva, oda nem kerültek be.
-
cocka
veterán
válasz
zolikaDB #1879 üzenetére
Nekem a Mezzmo a kedvencem. (crackelt verzió, mert a sima sok mindent nem enged)
Sokkal többféle opció van mappák, lejátszási listák létrehozására. Pl. lehet olyat, hogy létrehozok egy playlistet és abba random válogatom össze a fájlokat. Nem is feltétlen kell egy mappában lenniük. Természetesen mappatámogatás is van.
Ja meg elvileg tud bluray vagy dvd iso-t is lejátszani, más kérdés, hogy a BD lejátszóm nem támogatja.
Serviio nekem csak az online TV streamek miatt van felrakva, de azok a BD lejátszómon csak 2-3 percig mennek, aztán leállnak. Szerintem lejátszóhiba, mert PC-ről indítva a streameket mennek folyamatosan.
-
zolikaDB
veterán
Sziasztok!
Évek óta Serviio-t használok, és innen osztok meg mappákat UTP kábelen egy LG LA620 TV-re.
De sajnos mostanában nem működik az alkalmazás, fut, de manuálisan le kell állítani és újraindítani, ha kikapcsolom TV-t és szeretném használni.
Milyen DLNA megoldást ajánlotok ezen és a Plexen kívül?
Tényleg annyi kellene, h lássam a megosztott mappákat és abból filmeket játsszak le a TV-n.
Nem, nem kell semmiféle humbukk, h a program osztályozzon, meg sort by genre, sort by date stb.
Csak a mappáim.
Köszönöm -
bandeevw
tag
Sziasztok, küzdök az új TV-vel, van vkinek ötlete?
A tv TCL 65DP600 és az a gondom, hogy DLNA-n nem mennek át a .SRT feliratokhiába ugyanaz a fájlnév, illetve próbáltam már egyszerűbb fájlnevet és elérési utat is.
Próbáltam már Serviio, Universal Media Player és a Win10 gyári Media Player 11 megosztással.
Serviio volt a legjobb, Universal Media Server-el még a film se indult el, vagy ha igen, max 5mp múlva megállt és ennyi
Külső vinyó a tv USB-re kötve behúzza a .SRT feliratot -
alfa1792
újonc
válasz
Balinov #1874 üzenetére
Semmi változás. Ugyanúgy lejátszás előtt letölti, és nem tudok írni a HDD-re. Közben rájöttem, hogy DLNA kliens programmal le lehet játszani letöltés nélkül, de így sem tudok írni a HDD-re, ami azért gond mert eléggé be van építve a HDD a router mögé, és macerás mindig kibányászni ha írni akarok rá.
-
codox
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Samsung QE55Q70TA típusú tv-m.
Windows 10-en engedélyeztem a dlna hozzáférést,meg is van osztva a HDD.(UPC connect boxon keresztül a tv+pc UTP-n összekötve).
Szépen betallózom a filmet el is indítja, de aztán pár perc után kilép a lejátszó és visszakapcsol más bemeneti forrásra.(Újból próbálkozva is) Eddig minden működött a másik LG tv-mel, nem volt ilyen jellegű problémám.(szépen ment a film lejátszása akár 4K-ban)
Valami beállítás problem ( windows, tv)? Köszike! -
alfa1792
újonc
USB-s HDD a routeren, dlna beállítva, tv profin látja lejátszik mindent. Volt egy 10 éves win7-es PC, amivel feltöltöttem a hálózaton keresztül a HDD-re a tartalmakat. A gond, hogy nemrég lecseréltem egy win10-es PC-re, ami szintén látja a tartalmakat, de nem tudok írni a HDD-re a hálózaton keresztül, és amikor rányomok egy fájlra hogy játsza le, akkor letölti a gépre és csak utána indítja el a gépről. Valami Win10 beállítási gond lehet, de képtelen vagyok megtalálni hogy mi.
-
Kikki90
tag
válasz
glocker #1868 üzenetére
Ne is mondd... Kb csak Netflixre használjuk, mert a Youtube alatt rendszeresen lefagy a TV, másra meg kb nem is jó
A DLNA oké, megy, de folyton nevezgethetem át a fájlokat és a lejátszó kőkorszaki, a "tekerés" vicces, dvd lejátszón láttam ilyet kb. utoljára. 55E Ft-ért vettem a Mediaban, annyiért megérte. Van itthon egy miboxom, ha nagyon kell áthozom ehhez, meg PC-re is rá van kötve, de az, hogy egy media lejátszót, vagy spotifyt nem lehet rárakni, az nevetséges
-
Cs1csó
titán
Üdv, havernak van egy ilyen tévéje: Sony Bravia KDL-43WF665
Gőzünk sincs, hogy a DLNA-t hogyan kellene használni. Ami idáig történt:
-WIFI-re csatlakozott - a router-en lévő WPS gomb megnyomásos módszerrel tehát kvázi automatikusan
- a youtube stb. működik
- van ezen a router-en 2db Windows 10-es PCAz egyiken bekapcsoltam a hálózati felderítést, megosztást stb.
Mi lehet gond van valami leírás stb. akár a tévén akár a router-ben akár a PC-n mit kell beállítani. Válaszokat előre is köszönöm!
Amiket még nem próbáltam mert nem volt sok időm amikor nála voltam, vagy csak később jutott az eszembe:
- nem hiszem, hogy az UPNP le lenne tiltva bárhol is de ezt megnézni a router-ben mert úgy tudom az kell a DLNA-hoz
- esetleg kábellel kellene a tévét összekötni a router-rel tehát nem wifi-n próbálni
-
r0b3r
senior tag
válasz
santiago7 #1867 üzenetére
Helló!
Szintén Samsung tv-t használok, kettőt is, azzal a különbséggel, hogy nem számítógépen tárolom a tartalmakat, hanem egy Asus routerre, USB 3-on keresztül csatlakoztatott 1,5Tb-os vinyón. A routeren és a TV-n is gyári szoftver van, DLNA-n (Wifi-n) keresztül hibátlanul látják egymást. TV távirányítóval, vagy mobil applikáción keresztül tudok tallózni, indítani. Beletekerhető, léptethető, *.srt feliratokat kezeli, ráadásul kikapcsolás után még azt is megjegyzi, hogy hol tartott és legközelebb onnan fojtatja a lejátszást. Egyszerre a két tv-n is mehet FullHD tartalom, arra is elég a HDD. Szóval nekem ez vált be, PC helyett és még kevesebbet is fogyaszt, kb 5-6 éve megy 7/24-ben, hiba nélkül.
-
glocker
tag
válasz
Kikki90 #1866 üzenetére
fél siker... mert a DLNA tartalmakat így lejátsza... de a TV szoftvere... hát hogy is fogalmazzak finoman... nagyon gyenge, primitív, lassú laggol, kiakad...
Nekünk két régebbi Samsung Smart TV-nk is van, de azokhoz képest ez a JVC és Hitachi (vettem egy ilyet is olyat is, a Hitachi végül anyósoméké lett, a két japán 99.9%-ban megeggyezik...) szóval a Samsungokhoz képest kőkorszak...
-
santiago7
csendes tag
Sziasztok lenne egy samsung qe55q60t tv-m mi a legjobb a film lejátszásra ? DLNA-n küldök gépről filmet sokat gondolkozik és tekerni a filmbe szinte lehetetlen servion néha azt írja ki ellenőrizze hálózati kapcsolatot.( már kezdem megbánni hogy megvettem a tv-t)
Előtte lg-m volt lg smartshare és minden ment mint a karika csapás -
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Universal Media Studio-val lenne olyan gondom, hogy a HP Microserver gen8 processzorát 100% kiterheli videólejátszás közben. Tekerni nem is lehet, a TV csak pörög, egy idő után kiírja, hogy instabil hálózat. Néztem a folyamatoknál, hogy a ffmpeg processz a ludas.
Mit lehet tenni ez ellen?
Próbáltam, hogy a konfig fájl-ban kikapcsoltam a kódolást, de nem változott semmi[link] [link]
Köszi!
disable_transcoding = true
disable_transcode_for_extensions = mp4,m4v,mkv,avi,mpg,mpeg
-
glocker
tag
Sziasztok!
Most vettem egy ilyen TV-t: Hitachi 32he4100
DLNA szerverként, ubuntu szerveren a minidlna szolgál...Sajnos a Hitachi bár mutatja és engedi bejárni a DLNA mappaszerkezetét, de nem mutatja a média fájlokat... (bár ez így nem teljesen igaz, lásd később)...
Van itthon még 2db Samsung SMART TV, egyik 6-os másik 7-es generáció... több évesek, de mindkettő probléma nélkül lejátsza a DLNA tartalmakat...
A megosztott tartalmak döntően képek és mkv fájlok...
pl. a mappaszerkezetet tallózva a megfelelő mappát kiválasztva... a Greenland.2020.1080p.WEB-DL.H264.DDP5.1-EVO.mkv fájl meg sem jelenik mint lejátszható média fájl, de a mappában mellette lévő Sample.mkv fájl megjelenik és lejátszható...Keresés szűrés nem használ...
Tanácstalan vagyok... van ötletetek?!
Előre is kösz! -
KD6-3.7
őstag
-
mtocas
csendes tag
sziasztok!
dnla program használatával nézem a pc-n lévő filmeket a tv-n.
sok film több srt feliratot tartalmaz-ezt a pc-n nem probléma kiválasztani-de a tv nem tudja,igy a tv-n nem látom a feliratot.
olvastam,hogy az mkvtoolnix progit kell használni.sajnos nem találtam magyar nyelvűt-és az angol nem megy.
ha valaki le tudná irni részletesen-hogyan tudom úgy módosítani a fájlt,hogy csak a magyar srt maradjon-és azt hogyan tudom lementeni-az nagyon sokat segítene!
előre is köszönöm -
mtocas
csendes tag
sziasztok!
dnla program használatával nézem a pc-n lévő filmeket a tv-n.
sok film több srt feliratot tartalmaz-ezt a pc-n nem probléma kiválasztani-de a tv nem tudja,igy a tv-n nem látom a feliratot.
olvastam,hogy az mkvtoolnix progit kell használni.sajnos nem találtam magyar nyelvűt-és az angol nem megy.
ha valaki le tudná irni részletesen-hogyan tudom úgy módosítani a fájlt,hogy csak a magyar srt maradjon-és azt hogyan tudom lementeni-az nagyon sokat segítene!
előre is köszönöm -
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Pár napja Universal Media Studio-t kezdtem el használni, és azt vettem észre, hogy a félbehagyott videókat duplikája. Ez a webes felületén is látszik, van egy folytatás fájl, de a TV-n az elsőt nem lehet lejátszani, csak a másodikat. Meg lehet ezt valahogy oldani, hogy csak 1 fájl legyen, és ha valahol abbahagytam akkor utána indításnál felajánlja, hogy elölről akarom-e kezdeni, vagy ahonnan abbahagytam?
Köszönöm!
-
ritkaság
aktív tag
Sziasztok!
Kellene a segítségetek a téma: DLNA.
Serviio-t felraktam a pc-re, az ős régi Technikát nem ismeri fel, de látja és a tv-n tudom is nézni a filmeket. A TCL-t felismeri, de a tv-n nem találom a Serviio-t. Hol keressem a DLNA-megosztást?A tv TCL 43DP600, nem androidos, de DLNA-s
-
mrmrg
tag
Sziasztok!
LG LF652 tv tudja azt, hogy a router-be dugott hdd-ről ( asus ac1200gu vagy tp-link archer ac1200 ) filmet jatsszon le? Látná direktben, megosztott meghajtokent?
koszi elore is! -
poirot
őstag
Sziasztok!
Berakom ide is, elnézést, hátha valaki válaszol rá.
Vettem egy media lejátszót, Sencor SMP 5004 PRO -t.
Már több órája küzdök vele, de nem tudom jól megadni a NAS downloads mappáját meg esetleg a jogosultságokat a beépitett KODI-nak, hogy lássam a tartalmát. Nekem sajnos ezek a beállítások nem mennek, nem értek hozzá, meg a manual-ja is szűk szavú.
Ha valaki tudna segíteni, nagyon meg köszönöm. Régi Samsung TV-m van.
Ha lehetne akkor szájbarágósan.
Köszönöm. -
Pöttön
őstag
Sziasztok!
Van itthon egy házi szerverem, amin van egy dlna megosztás, Serviio-val, és van 2db okos tv, ami szépen kezeli ezt a megosztást.
A kérdésem az lenne hogy meg lehet e valahogy oldani, hogy a tesómék (másik ház, neten keresztül) is elérjék a filmtáramat? És lehetőleg más ne, csak ők.VPN-en gondolkoztam hirtelen, mondjuk egy Hamachi-n, az elvileg átvinné ezt is, csak ehhez nekik is kellene legalább 1 pc. Az lenne a legjobb megoldás, ha az ő okos tv-jük is ugyan úgy elérné, és kezelné mint a miénk.
A tippeket, tanácsokat előre is köszi!
-
SzlobiG
félisten
Sziasztok!
UMS használókhoz lenne kérdésem, nálatok indul a program windowsal együtt? Hiába kapcsolom be a beállításokba nem hajlandó bármit csinálok.
-
_q
addikt
válasz
tozsomak83 #1843 üzenetére
DLNA megosztás esetén mitől lehet, hogy a lejátszott film TV-n úgy néz ki kicsit, mint amikor esti felvételeket készít valaki pl városról, ahol mennek az autók és a hosszú záridő miatt az autók fénye csíkot hagy. Tehát pl egy ember ahogy mozog a jelenetben "csíkot húz maga után", ami szép lassan majd eltűnik. A TV és a laptop wifi-n csatlakozik, de nem akad és nem is nagy felbontású a film, hogy ne tudja átmenni a jel megfelelően.
-
tozsomak83
csendes újonc
Köszi szépen, ha válaszoltok, de megoldottam ftp szerver + Kodival! Szép hétvégét!
-
tozsomak83
csendes újonc
Sziasztok! Biztosan volt már, de remélem nem köveztek meg ha megkérdezem. Miért van az, hogy ha a telómról (xiaomi a2, de másikkal is próbáltam) küldök dlna-n keresztül mkv videó file - t egy media boxra (vagy másra amit eddig próbáltam) akkor nincs hangja csak kép van. Vagy 6 felé dlna appot kipróbáltam de ugyanez az eredmény. Minden más videó típus (kivéve persze, ami alapból nem támogatott) gyönyörűen megy hanggal együtt. Ez valami kompatibilitási/kódolási hiba? Vagy a hiba az én készülékemben van?
-
válasz
energomatt #1839 üzenetére
Plex szerver + plex alkalmazás a tévén egyelőre elég korrektül működik.
-
Isendel
csendes tag
Sziasztok!
Nas on beállítottam a médiaszervert, és az lg tv gond nélkül kezeli.
De, a samsung qe55q70 tv-m nem látja a források között. A pc médiamegosztást látja, de a nasét nem. Kell a samsungnak valami külön dlna beállítás hogy onnan játszon le? -
energomatt
őstag
válasz
T0mBd1gg3R #1838 üzenetére
Túlságosan leegyszerűsíted.. Akkor azt is kérdezhetnénk, hogy mit szeretett szerdán, amit csütörtökön már nem? Ha egy másik prgrammal kezeled az átvitelt és úgy jó esetben működik majd, akkor mégis szereti?
-
válasz
energomatt #1837 üzenetére
"otthoni rendszer" ezt nehéz értelmeznem, van egy win10 pc, egy hálózat meg egy tévé és ennyi. A wifin csücsül még pár mobil. Tehát igazából arról lenne szó, hogy a tévé mit szeret?
-
energomatt
őstag
válasz
T0mBd1gg3R #1836 üzenetére
Nem tudom ajánlani, minden egyes otthoni rendszer más és más. Kísérletezni lehet ezzel, azzal. ami másoknál bevált. Én nem tudom helyetted kipróbálni.
-
válasz
energomatt #1835 üzenetére
Köszönöm!
Érdemes kipróbálni a plexet? jobb mint a win10 gyári? Vagy tudsz jobbat ajánlani?
Tényleg nem akarok semmi extrát, user/videók mappába letöltök ezt-azt és a tévén legyen elérhető a hálózaton keresztül. Ha nme ömlesztve lenne hanem mappa nézetben már annak örülnék. -
energomatt
őstag
válasz
T0mBd1gg3R #1834 üzenetére
-
Sziasztok!
Sima Win10-es fájlmegosztós DLNA soakt szívózik mostanában.
Ha a tv-n a mappanézetre megyek azt mondja nincs szerver. Ha a minden videóra, akkor látja ömlesztve, de nem frissül, ha mondjuk a gépen letöltök valamit, akkor sem, ha megnyomom a frissítés gombot. Csak akkor frissül, ha kihúzom a tévét majd visszadugom.
Érdemes lenne plexet vagy más 3rd party programot felrakni inkább? -
Snowy_owl
őstag
Sziasztok!
Érdeklődnék, hátha:
Gép win 7 64bit, dlnaval megosztva filmek, videók, képek, stb. A tv egy panasonic akármi, ismeri a dlnat. A probléma, hogy a tv látja, tudok böngészni is, de a tartalom 80%-a nem jelenik meg. Miért?Kipróbált egy win 10-es gépen is, ott lát mindent a tv. Rá tudom venni a win 7-et, hogy minden mappát mutasson?
-
r0b3r
senior tag
válasz
warlward #1827 üzenetére
Szia!
Egy Asus router (pl. N18U) USB 3-on keresztül hozzá csatlakoztatott HDD-vel tökéletesen kiszolgál két Samsung TV-t FullHD-ben, t. letöltés közben. Plusz egy DLNA zenelejátszó is mehet róla, ha szükséges. Letöltés webes felületen, műsorindítás TV távirányítóról, vagy android alapú mobiltelefonról. Ha esetleg nem ragaszkodsz a NAS-hoz. Beállítása minimális, a router gyárilag mindent tartalmaz.
-
RudY
addikt
válasz
warlward #1827 üzenetére
Általában mindenki azt javasolja, amit saját maga is használ, hiszen ezzel van tapasztalata, de sokan szeretik felültervezni, amit végül nem is használnak ki.
Sok évvel ezelőtt a legegyszerűbbnek tűnő, és a legolcsóbb megoldásokkal kezdtem (android box, külső HDD a router-en, legolcsóbb NAS stb.). Visszatekintve rohadtul nem jártam jól, mert kismillió bosszúságtól és elpazarolt óráktól megkíméltem volna magam.
Táphalott Zyxel NSA310 után Synology DS118 került beállításra (egy lemez, nemrég lett cserélve a 3TB 8TB-ra), plusz lóg rajta USB-n egy 3TB-os külső HDD is.
Ezernél több film van rajta, a Plex is cserélve lett Emby-re (sokkal egyszerűbb és lényegesen kevesebbet zabál). 10 torrentnél többet nem engedek rá egyszerre.
Röhögve kiszolgál 2 TV-t is egyszerre (CAT7 kábeleket használok, UHD tartalommal sincs gond), mobilokat (akár távoli és külső eléréssel is), médialejátszót stb.
A torrent csak letöltésre és/vagy böngészőbeli bedobásra kerül és akár már húzza is le.
Ha a TV, vagy a médialejátszásra használandó eszközök egyébként is jól bírják, akkor fölösleges bivalyerős NAS és az átkódolás erőltetése.
Úgy általában a Synology nagyon jó és folyamatos támogatást kap, plusz a mobilos alkalmazásaik is remekül használhatók. -
warlward
újonc
Sziasztok.
Teljesen amatőr vagyok a témában lehet nem is jó helyen teszem fel a kérdésem.
Tudnátok ajánlani egy NAS t amit otthoni mediaszerverként tudok használni?
amit szeretnék torrent használat letöltött filmek elérése samsung TV-n (lanon keresztűl) a torrentes tartslmak letöltését telefonról (alkalmazás vagy html) tudjam irányítani.
olyan kellene amit csak megveszek és minimális beállítással működésre bírom .
Előre is köszönöm segítségeteket. -
cocka
veterán
válasz
littleNorbi #1825 üzenetére
Mivel DLNA-ról beszélünk, ami elsősorban helyi hálózaton megosztott fájlok lejátszására való, feltételeztem, hogy talán a videófájljaid nincsenek rendben és lehet, hogy a problémát az okozza, hogy nincs normálisan indexelve az adott videófájl és akkor keletkezhetnek ilyen anomáliák, amiket az adott tévé/lejátszó próbál valahogy orvosolni.
Tehát nyilván arra gondoltam, hogy PC-n nézz ennek utána.
-
cocka
veterán
válasz
littleNorbi #1823 üzenetére
Az indexei rendben vannak? Általában a webről letöltött videók esetén szokott az lenni, hogy hibás az index és nem lehet normálisan beletekerni vagy ugrik a kép egy másik időpontra stb..
Egy ffmpeges remux szokott segíteni. Ha pedig a generált fájl teljesen ugyanaz, mint amit inputként adtál neki, akkor passzolom. Akkor lehet a tévé lejátszója bugos.
kb. ez a parancssor:
ffmpeg -i amitatalakitasz.vmi -c copy amireatalakitod.vmi
-
littleNorbi
aktív tag
Sziasztok!
Serviioban ki lehet kapcsolni azt, hogy amikor kimerevítem a képet a TV-n, és mikor újra elindítom a videót, akkor ne tekerje vissza pár másodpercet? Ez magában nem is lenne gond, csak így nem indul el rögtön a felvétel, hanem tölti pár pillanatig. -
Huntszy
tag
Sziasztok!
Nemrég üzemeltem be az első okos tv-et ami DLNA képes (lg-70UM7450PLA). Sikerült beállítanom, hogy lássa a kiválasztott mappákat a win 10 pc-n, szépen le is játsza a tartalmakat azonban a feliratokat nem sikerül beállítanom sehogy sem. Mármint a külső file-ban lévő feliratokat.
Elég sok mindennel próbálkoztam de még mindig ott tartok, hogy ha feliratosan szeretnék megnézni valamit (ami elég gyakori mivel nyelv gyakorlás miatt már jó ideje semmit sem nézek szinkronnal csak eredeti szinkronnal és angol feliratta) a gépemről akkor először bele kell raknom az mkv-ba az srt-t a Mkvtoolnix-al, tehát gyakorlatilag duplikálnom kell a filet, egyenként ki kell választanom, hogy melyik mkv melyik srt-t kapja meg (ami egy filmnél nem para egy 5-10 évados sorozatnál annál inkább) és meg kell várnom míg a gép feldolgozza (mondjuk ezzel van a legkevesebb bajom).
Amit próbáltam:
- ugyan abban a mappában, ugyan azzal a névvel legyen mind az mkv mind az srt file.
- beépített windows 10 media streaming helyett Emby-t
- beépített windows 10 media streaming helyett PlayOnA fentiek közül egyik sem működött. Továbbra is csak akkor tudom lejátszani a videót felirattal ha az benne van az mkv-ban, ha mellette van nem.
Van erre valakinek valamilyen megoldása DLNA-án belül vagy marad az, hogy mergelgetem a fileokat/máshogy küldöm el a mediát a TV-re a gépről.
-
Talala
senior tag
Sziasztok!
Samsung smart tv + Serviio a felállás. Müködik szépen, a jobb klikk átvitel eszközre opció is.
Azonban olyan problémám van, hogy a tv-n nem tudok beletekerni a filmekbe. Az idősáv 5-7 másodpercet jelez a film hosszára és ennyi. A másik ,hogy miért van az hogy az 1080p-t nem 1080p-be küldi ki a tvre? (Tv-n megnézve a kép méretet, közel sem annyi.)
Régi konfiggal csak az eslő jelenség fordult elő, de csak nagyon ritkán. Most az eddig próbált filmekkel, mind ez a helyzet. -
r0b3r
senior tag
válasz
Alajos85 #1811 üzenetére
Sziasztok!
Ha beleszólhatok, én is beszállnék egy szavazattal az Asus márka mellé.
Mióta egy villámcsapás (szerencsére) elvitte az előző TPlink routerem és egy Asus RT-N18U-t vettem helyette, azóta teljesen megszűntek a korábbi stabilitási, kompatibilitási gondjaim és eltűntek a rejtélyes anomáliák.
Egyszerű média szerverként használom, a gyári szoftvereivel, már 2015 óta. Egy olcsó, használt 1,5Tb-os, SATA-s belső vinyó van rákötve, USB 3-as HDD racken keresztül, ami megy éjjel-nappal 7/24-ben és helyi hálózaton elérhető bármelyik PC-ről, laptopról, tv-ről, telefonról. Az előző 500Gb-os, szintén használt vinyó idén nyárig bírta a folyamatos üzemet.
DLNA-n keresztül vezetékesen és wifin keresztül egy Samsung tv, egy Androidos Amiko box-al okosított szintén Samsung tv és wifin keresztül egy kínai DLNA-s zenelejátszó van rákötve. Igazából nem fagy le, nem dobja el a netet (vagy max az éjszaka közepén mikor nem veszem észre) és újraindítani is csak a firmware frissítések alkalmával szoktam.
Szóval ha a márka többi routere is legalább ilyen megbízható és felhasználóbarát, akkor bátran ajánlom.Mobilon egyébként az AllConnect alkalmazást használjuk a rendszerhez. Engem is volt aki hülyének nézett az ismerősi körből, hogy mit szórakozok a DLNA-val mikor csak egy pendrive-ot kell bedugni a tv-be. Oké... inkább nem álltam le vitázni.
-
galaxys80
veterán
válasz
energomatt #1816 üzenetére
Miért is várnál tőlem megoldást? Azok után főleg, hogy te magad sem tudsz. Ellenében olyat ajánlasz ami biztosan nem alternatíva a dlna-ra.
Nem kell ahhoz kiengedned a külső hálóra,hogy egy zsaroló vírus bejusson hozzád. (tapasztalatból mondom sajnos. Még csak port sem volt nyitva)
Az FTP egy elavult titkosítatlan protokoll.
Ha màr mindenáron ilyenben gondolkozik valaki akkor SFTP. -
energomatt
őstag
válasz
galaxys80 #1815 üzenetére
Ez nem megoldás, hanem alternatíva. A megoldást továbbra is tőled várom !? Arra nem válaszoltál, hogy hol vannak itt a megoldások? Elhangzik egy-két tipp. de ezek legtöbbször nem oldják meg a problémát, a visszajelzések ezt mutatják. Egyébként, az FTP jelen esetben semmilyen kockázatot nem jelent, belső hálózaton zajlik és miféle biztonságot igényel az, hogy egyik helyről egy másikra másolsz egy filmet? Ha adatvesztésre gondolsz, akkor ilyen még nem fordult velem elő.
-
galaxys80
veterán
válasz
energomatt #1814 üzenetére
Nem egyszer a te javaslatod az volt, hogy felejtse el a DLNA-t és HDD-t hurcolgasson valaki.
Ez minden csak nem megoldás arra, ha valakinek gondja támad a DLNA-val.
Szóval pont annyira segítség a te javaslatod, mint az én hozzászólásom.
Ha valami, akkor az FTP lenne az utolsó amit erre a célra használnék. Kevés ennél nagyobb biztonsági kockázat létezik. -
energomatt
őstag
válasz
galaxys80 #1813 üzenetére
Kicsit figyelmesebben olvass. Én nem hurcolászok HDD-ket, azokat ftp-n elérem és mozgatás nélkül tudok rájuk, vagy róluk másolni. Azt kellene észrevenned, hogy az itt felmerülő panaszokat általában a fórum látógatói a legritkább esetben tudják orvosolni. Mindenki választhat, akinél nem működik a DLNA átvitel, hogy kire hallgat. Oldd meg a problémákat és akkor mindenki rád fog hallgatni! Az ugyanis senkit sem fog vigasztalni, hogy nálad, vagy másnál jól működik valami, ha nála meg nem.
-
galaxys80
veterán
válasz
energomatt #1807 üzenetére
Komolyan nem értelek, hogy mi motivál ebben a topicban. Gyakorlatilag mindenkinek azt ajánlgatod, hogy felejtse el a DLNA-t és őskori módszerekkel hurcolássza a HDD-ket.
Erős a sejtésem, hogy aki ebbe a topikba téved annak ez nem opció.
Mondom ezt úgy, hogy én is csak egyetlen szobában, egyetlen TV-n használom a DLNA-t.(Ami egyébként évek óta tökéletesen üzemel) Mindenhol máshol SMB.
De ez a HDD hurcolgatás már évekkel ezelőtt sem volt opció nagyon sok embernél. -
Alajos85
csendes tag
Köszönöm a segítséget!
Router csere megoldhatja ezt?
[Van most egy ilyen egész jó áron]
Vagy van valami jó erős wifivel rendelkező amit bátran lehetne ilyesmire használni? -
Alajos85
csendes tag
Köszönöm!
Lehúztam a winyót, hogy ne zavarjonbe és bedugtam a 16gb-os pendrivet, amin csak ezek szerepeltek amiket felsoroltál.
Úgy csináltam, ahogy leírtad.
Újra is indítottam a routert és nyomtam párszor rescan-t is.
Vártam is sokat, de semmi.Tudok még egyebet tenni? Van esetleg még ötlet?
-
RudY
addikt
válasz
Alajos85 #1806 üzenetére
A látni kívánt mappákat érdemes pontosan úgy elnevezni, ahogy a router menüjében látni (Photo, Video, Music), mert elképzelhető, hogy nem fogja kiszórni a teljes tartalmat (ahogy egy NAS sem alapbeállításban) csak konkrétan ennek a háromnak a tartalmát.
A rescan és az indexelés - a fájlok mennyiségétől függően - akár órákig is eltarthat, a folyamatból pedig semmit nem látni, ha kész, egyszercsak megjelennek, nem egy izomagy ez a router.
Érdemes lenne egy pendrive-ot rádugni, ami nagyon kevés anyag van, mondjuk 1 videó, 1 zene, és 5-10 kép az előbb említett módon mappába rakva. Ha így esetleg megy, akkor percek alatt kiderül és nem kell órákat várni az indexelésre. -
RudY
addikt
válasz
Alajos85 #1803 üzenetére
Volt ilyen router-em pár éve, utána jött az elhatározás, hogy inkább legyen egy NAS, mert meguntam a szenvedést.
Nem biztos, hogy jól és pontosan emlékszem, de alapból, ha csatlakoztatva egy USB-s tároló, önmagában még nem nyitja meg teljesen. Az USB media sharing menüben engedélyezni kell a DLNA funkciót, plusz azt is hogy milyen médiafájlok legyenek megosztva (fotó, videó, zene). Utána mindenképp ajánlott a Rescan (indexel), ami sok anyag esetén tovább is eltarthat.
Nekem leginkább azért nem tetszett, mert az újonnan másolt fájlokat nem tette közzé automatikusan, mindig kellet a Rescan, ami egy idő után elég idegesítő tud lenni. Lehet, hogy azóta adtak már ki új firmware-t és ez is javult. -
farkas-j
őstag
válasz
Alajos85 #1803 üzenetére
A Samsung TV-det nem ismerem, de mint általában a többi TV készülék (kivéve az Androidosokat és még pár más típust) vélhetően a sima fájlmegosztást nem tudja kezelni. Ezek a készülékek általában csak a DLNA megosztásokkal boldogulnak. Ha a routered tud ilyen funkciót akkor azt állítsd be rajta, a TV-den meg keresd ki a DLNA menüt és ott keresd a megosztott médiatartalmakat.
-
Alajos85
csendes tag
Sziasztok!
3 hete sikerül beszereznem egy Zyxel Armor z1- es routert de sajnos nem sikerül beállítani rendesen senkinek sem.
Abban szeretnék segítséget kérni, hogy a tv-n lássam a routerre dugott winchester tartalmát.
Jelenleg látja plusz hardverként a tv-m, de amik a winchesteren vannak fájlok azokat nem.
Mit kell ilyenkor tennem?
Samsung UE55KS8000 tv-m van.
A routerből megy egy kábel a tv-be powerlink adapteren keresztül.
A segítségeteket előre is köszönöm!
Alap felhasználó vagyok. Nem igazán értek hozzá.
[Ide raktam fel pár képet is]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5g 8/256gb - Szép állapot, akár beszámítással
- LG 70UN74003LA Smart LED Televízió, 70" (177 cm) - 4K Ultra HD, HDR, webOS
- TP-Link RE650 AC2600 (RR650) WIFI hatótávbővítő
- BONTATLAN Új Iphone 16 és 16 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! MSI Katana GF66 Gamer laptop! I7 12700H / RTX 3070 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Samsung Galaxy A15 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest