- Jönnek az egyes, problémákkal küzdő ASUS ROG noteszgépek kipofozott BIOS-ai
- GeForce RTX 5060: Ezt kapjuk 150 ezerért
- Megjöttek az Endorfy Thock V2 sorozatú klaviatúrái
- Az időjárás borongósabbra váltott, de a hardverek még vígadnak
- Effektíve TKL méretűek a Corsair legújabb, numerikus paddal ellátott klaviatúrái
- Hobby elektronika
- Az időjárás borongósabbra váltott, de a hardverek még vígadnak
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- GeForce RTX 5060: Ezt kapjuk 150 ezerért
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- E-book olvasók
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen videókártyát?
Aktív témák
-
Blyan
félisten
Elhiheted nekem, ehhez az IBM-nek semmi köze. Csak kizárólag a Thinkxxxx családot illethetik ezzel a névvel. De ez nem a Lenovo hibája, hanem nyilván a forgalmazóé; így könnyebb felkelteni az érdeklődést (amúgy ezek a gépek itt eléggé kimerítik az off topic fogalmát).
[Szerkesztve] -
Blyan
félisten
Az IBM-nek nem mehetett annyira ez a PC üzletág, ha úgy döntöttek, hogy (nagyrészt) eladják. Ha így volt, akkor pedig a Lenovo-nak valamit csak kell változtatnia ezen-azon, hogy megérje neki a dolog. Nem hiszem, hogy csupán egy kis munkaerő-átszervezéssel megoldják a kérdést. Mindegy, majd pár éven belül eldől. Addig is bizakodjunk.
Az IBM.nek nem volt gondja a PC-s üzletággal, viszont annyi bevételt nem hozott, hogy érdemes legyen megtartani (alapvetőleg az IBM 2002-2003 óta mint szolgáltatócég van a tözsdepiacon jegyezve). Kb. ennyi. -
Blyan
félisten
13 % elég hidd el, pláne mivel nincs többségi tulajdonos (értsd olyan, akinek 50%-nál nagyobb részesedése van)
Amúgy, még ha el is adná ezt az IBM, a Lenovo saját magával baszna ki, ha ezt a prémium márkát hagyná minőségromlással a sülyesztőbe menni - ezt meg nem engedheti meg magának.
Kár izgulni. -
Blyan
félisten
Nem kell leírni a ThinkPadeket. Az igaz, hogy csak 5 évre van meg a jog az IBM név használatára, de ha gyümölcsöző lesz az együttműködés (miért ne lenne?), akkor szvsz használhatják majd utána is. (Nem szabad elfelejteni, hogy IBM-nek - asszem 25-30%-nyi részvény tulaja van a Lenovoból)
[Szerkesztve] -
Blyan
félisten
Javítva az előző mondandómat, nem állítom, hogy mindegyik gép ilyen,csak azt, hogy megeshet, hogy van ilyen is.
-
Blyan
félisten
Sajnos van személyes tapasztalatom, amikor is pl. beérkezik 1-2 tucat ThinkPad és véletlenül az egyik dobozban beton kocka van.
Nekem egy kollégámnál már volt olyan, hogy (az IBM-ben a kapott gépeket közvetlenül kintről kapjuk, nincs köze hozzá magyar viszonteladónak - miért is lenne) megérkezett gép dobozában egy rakás tégla volt. Meglehetősen kínos szitu volt (elsődleges gyanusított egyértelműen a srác volt, így azóta már csak úgy nyitjuk a ki a dobozokat, hogy legalább két másik ember is legyen a szobában), jó pár jegyzőkönyvet kellett kitöltenie a kollégának.
Szóval, csak annyit Herby védelmében (aki nem mellesleg az IBM legnagyobb hazai Business Partner cégénél dolgozik), hogy simán megeshet, hogy madárlátta TP-k szállingóznak a laptopinfonál.
UI: a vizsgálat vége az lett, hogy valószínűsítették, hogy még a reptéren cserélték a ki a doboz tartalmát. -
Blyan
félisten
Érdekes dolog, mert én nem hinném, hogy az IBM egy R50e belsős gépet R51e néven adna el, de ki tudja? (hiszen a multiburner is egy ''elavult'' darab benne)
Hallottál már ilyenről?
Nem hallottam róla.
Az elavult multiburner a célközönség miatt van a gépben. Ez egy 'e' változat ami az economy jelőléssel kívánja jelezni, hogy a legolcsóbb szegmensbe szánja gépeit a gyártó. Olcsóért régebbit, kb ennyi. -
Blyan
félisten
Ezzel lehet rendesen kikeresni a IBM/Lenovo oldalon, hogy milyen konfiggal szerelik egy bizonyos gépet.
[link]
De nem dobott ki erre semmi... (lehet, hogy elírták a számot)
Megnéztem R51e ből csak 1843-Y11 helyett csak 1843-Y13-at lehet találni, annak meg az 1843-CTO az alapmodelje, ami egy ThinkPad R51e Configure-To-Order system (rendelésre összeállított rendszer).
1. Amennyiben ilyen elírásról van szó, akkor mindenképp R51e-ről van szó, mert az R50e rendszerek modelszáma nem kezdődik 1843-al (1834, 1842 - itt is lehet elírás - és 2670)
Megnéztem az R50e sorozatot hátha elírás van; 1843 helyett 1842. DE
1842-essel kezdődő modelszámú gépeknél viszont nincs Y-al kezdődő utótag.
Röviden, elképzelhető, hogy R51e ről van szó, csak nem írták át a részletes leírás (találtam olyan R51-es modelleket a notebook.hu-n ahol már Radeon X200m volt megadva, de még mindig régi chipsettel )
Kb ennyit tudtam kideríteni.
[Szerkesztve] -
Blyan
félisten
Úgy tűnik valóban elírás van - szerintem is R50-est írnak le. Elméletileg az 51-esben DDR2-es memóriák kell hogy legyenek a benne, 915-ös chipsettel, ATI Radeon Xpress 200M grafikával.*
Amúgy a ThinkPadek teljes R5x sorozatán belül és a T4x saját sorozatán belül a gépek egymás kiköpött hasonmásai.
* szerintem, de mivel soha nem használtam R sorozatot, így csak a weboldalon található specifikációkat néztem.
[Szerkesztve] -
-
Blyan
félisten
Nem. Egyszerűen ezzel jelölik a legolcsóbb szegmensbe szánt R változatokat. (Olvassd el a topikot, aki R5x tulajként ideírt az szinte kivétel nélkül e változatot vett és még nem paszkodtak. )
UI: Persze nem lehet megjósolni, hogy az következő 4-5 évben hova fog fejlődni a ThinkPad márkanév a Lenovo alatt, de nem hiszem, hogy el akarnák b@szni az az image-t, amit az IBM a TP-k köré épített.
[Szerkesztve] -
Blyan
félisten
válasz
Dr. Akula #590 üzenetére
Megmondom Neked őszintén, hogy passz. De biztos nem éri meg ilyet szerezni - amennyiben nem ingyen kapod mint én -, mert az IBM-es mivolta miatt biztos nem olcsó (semmi extra, csak fekete előlap, még az sincs rajta, hogy IBM), ráadásul ez egy mezei LG DVDRAM LG GSA-4163B (az meg max 11K forintot kostál).
UI. remélem tudod, hogy amiről beszélsz, az ThinkCentre gépbe (azaz asztali gépbe) való.
[Szerkesztve] -
-
Blyan
félisten
Amúgy mivel a ThinkPad táskák 15e körül kezdődnek, így nem nagyon várható, hogy mellékesen hozzádvágnak egyet.
-
Blyan
félisten
Érdekesség; ThinkPad Z61
-
Blyan
félisten
válasz
Mega Bass #551 üzenetére
Én személy szerint nem használtam még egy R változatot sem, csak a T, A sorozatot illetve a korábbiakat.
Egyiknél sem találkoztam még pixelhibával (van olyan TP600E ami 5 éves ill. TP770E ami 7 éves!! és most sincs rajta pixelhiba).
Ezzel most nem azt akarom mondani, hogy a ThinkPadeken ez nem fordulhat elő, csak azt, hogy szerintem nem túl gyakori eset (de ez csak az én tapasztalatom) -
Blyan
félisten
válasz
Mega Bass #548 üzenetére
R50/51
[link]
[link]
External ports
* Two USB ports version 2.0
* One parallel (EPP, ECP) compatible
* Additional connector supports the optional Port Replicator and dock
* Two audio ports
o One for external stereo speakers or headphone
o One for microphone-in
* S-Video out
* IEEE 1394 included on select models.
* CRT port for external monitor
* Built-in RJ-11 and RJ-45 connectors for telephony and LAN connections
Note: There is no Serial or PS/2 port but they can be obtained by getting the optional ThinkPad Port Replicator or ThinkPad Dock.
R52
[link]
External ports
* Two USB ports version 2.0
* One parallel (EPP, ECP) compatible
* Additional connector supports the optional Port Replicator and dock
* Two audio ports
o One for external stereo speakers or headphone
o One for microphone-in
* S-Video out
* CRT port for external monitor
* Built-in RJ-11 and RJ-45 connectors for telephony and LAN connections
Note: There is no Serial or PS/2 port but they can be obtained by getting the optional ThinkPad Port Replicator or ThinkPad Dock.
röviden, csak usb csatlakozású egeret használhatsz hozzá, kivéve ha veszel portreplikátort v. dokkolóegységet (ami 30-70K forint közötti összeg kb)...
[Szerkesztve] -
Blyan
félisten
Egyre inkább úgy tűnik, hogy a viszonteladó a ludas a dologban, egyszerűen fogják és lejelentik a garanciát amikor megveszik a disztributortól, ez pedig köcsögség.
Mindenkinek ajánlom, hogy amikor megveszi a gépét, akkor lehetőleg a boltban nézesse meg a garancia állapotot, illetve ha nem megy, akkor amint hazaért a gépével. -
Blyan
félisten
-
Blyan
félisten
válasz
Dr. Akula #495 üzenetére
Olvastam én is, eléggé furcsa...
A 770E-től kezdve a mostani T42-ig szinte az összes modelt használtam, és ilyet soha nem tapasztaltam. Persze arról nem szól a fáma, hogy garanciálisan kicserélték neki, mi?
Mindegy, olyan termék (pláne laptop), amelyikben soha nem lenne hiba, nos, olyan még nem létezik - valeszeg nem is fog.
Viszont ennél többet nem tudok a ThinkPadek védelmében mondani; abban biztos vagyok, hogy általánosan minőségileg bőven az Acer/Asus/Clevo/stb (a stb nem a HP,Dell, Sony termékeket takarja ) fölött vannak, de aki akar az úgyis talál benne hibát. -
Blyan
félisten
Mivel még nem volt rá okom, hogy buheráljam a TP-jeimet így ezeket nem tudtam. (de olyan laptopot választottam, amelyikben megfelelő méretű winyó van).
Persze több szempontból is előnyös helyzetben vagyok:
1. nem T43-t használok, és feltehetően nem is fogok.
2. mivel az ibm-ben dolgozom, az sem okoz majd gondot, hogy ha esetleg T43-at kelljen használnom, akkor ne kaphatnék olyan HDD-t, amely a bios által is támogatott.
Viszont én továbra is kitartok amellett, hogy ezek jó gépek.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Blyan
félisten
-
Blyan
félisten
válasz
Dr. Akula #487 üzenetére
Nem lesz silányabb, minden ugyanolyan minőségű mint a T-nél (pl:a billentyűzet ugyanolyan elsőosztályú, mint bármelyik TP-n). Azért olcsóbb, mert nem kapja meg teljesen ugyanazt a védelmet, nem lehet bizonyos összetevőkkel venni (pl csak x300-as vagy régebbi Radeonl 7000, 9000 csak XGA kijelzővel - 14 v. 15'', és ami a legfontosabb csak 1 év garancia jár rá - ez persze bővíthető)
Asszem legújabb R52 már csak integráltal VGA-val kerül forgalomba (régebben a R50-esből volt p változat is, az 128MB ATI Mobility Fire GL T2 kártyával volt szerelve)
Szóval nincs ezekkel semmi gond.
(Ha megbízható gépet akarsz, akkor vehetsz egy ilyet korrekt teljesítménnyel és jó szervizhálózattal - viszont, ha Q4-et akarsz futtatni, akkor vagy veszel egy maxfelszerelt T60-as 600K pénzért vagy veszel egy Acer/Asus/Clevo gépekhez)
Amennyiben grafikai tervező cuccokkal (CAD ilyesmi) dolgokkal akarsz foglalkozni, akkor T43p is megteszi, de az is 500K pénz.
[Szerkesztve] -
Blyan
félisten
wifiből szerintem bármilyen belemegy, viszont tudtommal csak a lenovo által forgalmazottakkal fog működni a visszajelző LED.
-
Blyan
félisten
válasz
Dr. Akula #484 üzenetére
Egyiket sem az IBM gyártja.
Újonnan csak mobilprocisgépet lehet kapni (legalábbis azt hiszem a korábbi G sorozatot már nem nagyon árulják), Pentium Core Duo, Pentium M; sima-LW-ULW; Celeron M;
Felmegy rá bármilyen windows, de azért nem árt ha kiírod a hozzáadott Rescue & Recovery windows cd-kre.
szerviz, veszel Bangladesben egy új TP-t és itt magyarországon beviszed a szervizbe, akkor ugyanúgy megcsinálják (világgarancia)
R sorozat: kicsivel kopogósabb anyagból készül, de az összetevők tekintetében ugyanazok az alkatrészek vannak, mint a T-ben, csak van egy-két feature amit nem kapott meg.
Alkatrész: memóriából a kingstonokat általában megeszi, merevlemez az lehet bármilyen 2,5'' notiba való.
És a végére: Acer minőség HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA
szóval kb ennyi. -
Blyan
félisten
-
Blyan
félisten
Doboz kinyit, aksi ki vesz, gépet kivesz mellette két könyv, meg egy széhajtható poszter, ami elmagyarázza, hogy mit hova tegyél, plusz egy kis zacskó, amiben másik két sapka van a Trackpointhoz. Az XP telepítve, bármikor visszaállíthatod, nem kellenek CD-k.
Ha CD-s XP-t akarsz, akkor magadnak kell csinálnod:
How to Fresh Install Windows XP Pro without a Recovery CD
http://www.4saad.com/WhatsNew/Fresh_XP_Install/index.htm
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Blyan
félisten
Nem is kell formázni, ez nem egy mobiltelefon.
Én általában otthonról dolgozom céges hálózaton, és csak esetenként megyek be a melóhelyre, így nálam általában hálózatról megy a ThinkPad. (0-ra talán még csak egyszer merült az elmúlt 1,5 évben)
Mint látszik a design kapacitás 47,52Wh és jelenleg 42,97 maximális állapot - azaz másfél éves aksihoz képest tökéletes állapotban van. -
Blyan
félisten
válasz
--=Gefi=-- #445 üzenetére
Szerintem, mivel az olvasás, az íráshoz hasonlóan belülről kifelé halad, így szerintem gond nélkül lejátsza azt
-
Blyan
félisten
válasz
dr. rozmark #441 üzenetére
Mielőt gyalulsz, talán mentsd le a C:\IBMTools illetve C:\Drivers könyvtárakat, abban meg van minden driver.
Innen mindent letölthetsz
[link]
(viszont, ha kiírod a rejtett partícíót telepíthető formában, akkor az úgyis telepít mindent)
UI: Amúgy aki bemegy a Polygon kft-hez (az IBM legnagyobb mo-i business partnere), akkor talán kérhet cd csomagot (kell a gép model és serial száma)
[Szerkesztve]
Aktív témák
- Csere-Beszámítás! Garis! Asus Tuf FX608H Notebook! I5 13450HX / RTX 5050 8GB / 16GB DDR5 / 1TB SSD
- XPS 15 9510 15.6" 4K+ IPS érintő i7-11800H RTX 3050Ti 32GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- ENVY x360 15-ee0504sa 15.6" FHD IPS kihajt érintő Ryzen 7 4700U 16GB 512GB ujjlolv
- Lenovo ThinkPad X13 Gen 2 i5-1145G7 16GB 512GB FHD+ 100% sRGB - 1 év garancia
- Lenovo ThinkPad P14s Gen 1 i7-10510 32GB 512GB Nvidia Quadro P520 14" FHD Gar.: 1 év
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070 12GB GAMER termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asrock B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB ZALMAN S2 TG Cooler Master 750W
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- KÜLÖNLEGES RITKASÁG!!! VADIÚJ Surface Pro 12 12" Snapdragon X Plus 16GB 512GB LEVENDULA 686g
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest