- Keserű jövőképet ígérő lövöldével dobná meg az új GeForce eladásait az NVIDIA
- Három játékprofillal készült az új Arc meghajtó
- Befutottak a beágyazott rendszerekbe szánt, tempós Ryzenek
- Mi történik a szemeddel, ha napi 8 órát monitort nézel? | Orvos válaszol
- A Synology visszatáncolt a saját márkás HDD-k megköveteléséből
- OLED TV topic
- Vezetékes FEJhallgatók
- Amazon Kindle
- A Synology visszatáncolt a saját márkás HDD-k megköveteléséből
- Androidos tablet topic
- Másodszor is nekifut az AI PC-k meghódításának a Qualcomm
- A karmos/ujjbegyes fogásokkal nyomulók örömére megjött az Arye szénszálas egere
- Gaming notebook topik
- Samsung LCD és LED TV-k
- BIOS topic
Aktív témák
-
Herby
csendes tag
Lenovo vs. IBM vs. ThinkPad
Különböző eljárásokat kell figyelembe venni a Lenovo illetve az IBM valamint a ThinkPad, ThinkCenter, ThinkVision márkanevek használatakor. A Lenovo üzleti partnerek a ''Lenovo Business Partner'' logot használhatják:
A ThinkPad márkanév mellett az IBM logo is látható, a szerződés szerint a ThinkPad márkanevet viseli a jövőben minden olyan hordozható gép, mely az eredeti IBM ThinkPad család tagja. A Lenovo saját notbeook gépein ez a logo nem használható:
Kivétel volt az olimpiai ThinkPad logo, mivel az IBM nem ''Olympic Partner'', míg a Lenovo igen:
A Lenovo neve mellett hivatalosan az IBM logo nem szerepelhet. A ''rebranding'' kampány részeként a Lenovo nevének bevezetése van folyamatban. Ez kb. a Westel vs. T-Mobile esetéhez hasonlatos. Hivatalosan semmilyen formában nem használható az IBM logo a Lenovo logo mellett.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Zola_
tag
Ezt nem tudtam. Azt gondoltam, hogy alapjárat és minimum fényerő mellett, de hogy kikapcsolt LCD-vel, az elég durva. Akkor ezek az értékek gyakorlatilag dísznek vannak.
Megint csak a marketing, a fenébe is. Inkább egy pár napos kipróbálást kéne valahogy megoldani, és akkor sokkal jobban lehetne dönteni! Bár van ahol jól is írják, mert R51e-nél 2,2 órát írnak, és az bőven megvan pl. netezéssel. -
sssent
senior tag
Minden ibm/lenovo gépet így neveznek meg. Elképzelhető, hogy ennél az egynél, ami tényleg csak lenovo, véletlen csúszott be. Ennél a cégnél véletlenül épp nem jellemző a tévésopos jellegű parasztvakító maszlag a weboldalon, így én nem feltételezek szándékosságot a félrevezető név alatt.
-
Zola_
tag
Kérdés, hogy mi a többi tulajdonos érdeke, de általában nem más, mint a profit maximalizálása, csak nem mindegy milyen áron. Legyen igazad, és a ThinkPad még hosszú évekig maradjon az egyik legmeghatározóbb minőségi márka a notebook piacon, akkor felőlem még Lenovot is írhatnak mellé.
[Szerkesztve] -
Grafiqs
őstag
Akkor Téged is megkérlek, hogy kapcsold ki a write-only üzemmódot. És olvasd el vásárlásom történetét. Köszönöm.
Azok a gépek amiket ott árulnak mind-mind gyári dobozban vannak bontatlanul. A beszerzési forrást pedig én sem ismerem. De megmondom őszintén addig amíg az IBM szervíz szerint tiszták, addig nem is érdekel. -
törölt tag
Ez tuti? Mármint, hogy az R51-esekben intel 915 chipset van? Usanotebookon olyan apróságot, mint a chipset nem tüntetnek fel.. Atis vacak helyett intel GMA900-al is vannak? Csak mert a chipsetek miatt húz a szívem egy Dell gép felé, notebook.hu-n meg csak 855-ös chipsettel láttam R-eket.
-
Zola_
tag
Közelebbi kapcsolatba kerültem a géppel, azaz megvettem, és bizony nagyon úgy tűnik, hogy nem elírás ami a notebook.hu honlapon van, és a product number is teljesen jó.
Az van amire gondoltam, ez tul.kép. egy R50e, csak a külseje R51e...
Az is jó volt amire Te gondoltál, egyedi megrendelésre gyártott szériáról van szó. Ezt a szervíz mondta mai tel. érdeklődésre, mert a csatolt kézikönyv szerint DDR2 van benne, így felhívtam őket, hogy akkor most mivel is bővítsem. Szét ugyan nem szedtem, de a szerelő is mondta, hogy minden bizonnyal sima DDR 2700-as memória van benne, a video sem ATI, és az alaplap sem újabb. Szóval ilyen is van sajnos! Álruhás masina.
Ezt főztem magamnak sajnos, azt hittem újabb gépet veszek, de nem. Persze annak azért örülök, hogy ThinkPad tulaj lettem, de hát akkor is.
Nem beszélve arról, hogy voltam olyan hülye, hogy oprendszer nélkül vettem, mert van sajátom és minek költsek rá, de így a drivereket úgy kell megszereznem, hogy az IBM honlapja nem is ismeri ezt a product numbert...
Nos, ezek után gondolom már az R50e drivereknél kéne próbálkoznom. -
Zola_
tag
Nagyon köszönöm a segítségedet! IBM profizmus
Szerintem abban van valami, hogy egyedi rendelésről lehet szó a forgalmazó részéről.
Érdekes dolog, mert én nem hinném, hogy az IBM egy R50e belsős gépet R51e néven adna el, de ki tudja? (hiszen a multiburner is egy ''elavult'' darab benne)
Hallottál már ilyenről?
A másik Radeon-os R51e 20e drágább és csak combos, de ott is sima DDR- van.
Ezek szerint csak személyes találkozás során lehet kideríteni az igazságot...
[Szerkesztve] -
Zola_
tag
Szia, érdeklődöm, hogy ezt az adatlapot nézve [link] szerinted lehet-e benne elírás a chipkészlet, sima DDR, és az Intel video?
Én nem értek hozzá, de ez a gép olyan mintha R50e lenne, csak a nevében az 1-es lenne más. Valaki azt mondta nekem, hogy az R51-e már újabb alaplappal és videoval készül, valamint -nem sokat számít- de sztereo hangszóróval.
Ez a 2x DVD +/-RW a multiburner lenne, vagy valami egyedi szerelés?
Kérdeztem tel., de nem tudták a konfig UR-es kódját megadni...
Köszi!
[Szerkesztve] -
Dr. Akula
félisten
Én erre gondoltam: [link]. (Bár ebbél csak a T60-at írják, nemtom T43-hoz is jó-e.)
Nem ragaszkodom IBM matricáshoz, akrármilyen jó lenne, ami belemegy. Namost úgy tudom slimből is két féle van: 9.5 mm-es és 12 mm-es. Vagy a drive maga ugyanaz, csak az előlap mérete más (azt még le lehetne applikálni a kombóról és átrakni ide)? Ha jól tudom az enyémbe 9.5-ös kéne, boltban meg a 12 mm-est lehet kapni. Meg a csatlakozója is más (a hagyományos apa, az IBM-es anya, vagy fordítva, nem emléxem, és még az is lehet hogy a vezetékezése is más), valamint a csatlakozó forrasztva van, és több soros, ha mondjuk a kombómról át akarnám tenni, akkor is barkácsmesternek kéne lennem.
Mi akkor a megoldás? A legegyszerűbb & legolcsóbb. A cél hogy (lehetőleg DL-es) dvd író kerüljön a notimba. -
Shadowfax
addikt
Jöttem rontani a statisztikát.
Nekem ugye T43 a gépecském. Vásárlás napjától fürkésztem pixelhibák után.Nem volt.
Egészen addig, míg a kicsike el nem múlt kb. 5-6 hetes, mert ekkor előjött 2 subpixel hiba.De eléggé a szélén vannak, s csak akkor látom, ha direktbe kiguvasztom a szemem és olyan a háttér mögötte, hogy látszik. Ez van.
De valamelyik totyikban említettem már, hogy a pixelhibák nem ''márkafüggőek'' - már ha egyáltalán beszélhetünk márkákról, ugye. -
Rufusz
tag
Közben felvettem a kereskedővel a kapcsolatot. Küldenek a (magyarországi) címemre egy garancialevelet, ennyi.
Ezzel nem sokra megyek itt kinnt, főleg mert elfaxolták fateromnak, és minden magyarul van rajta, egy IBM fejléces papíron...
Azt meg egyáltalán nem értem, hogy akkor ez most mi? Mikor megvettem, a kereskedő döngette a mellét, hogy ''garipapír? ááá, szériaszám alapján beviszed bárhol a világon egy szervízbe, és megcsinálják''... mellesleg pont a jó szervízhálózat volt a gép mellett a legjobb érv (nekem).
Mostmeg faxolgatnak, meg postáznak...hát érdekes...
Mindenesetre küldtem egy mailt a szervizeseknek is, hogy ez normális e, illetve tudnak e valamit csinálni, majd kiderül mi lesz. -
Dr. Akula
félisten
Ez most kifejezetten hordozásra szánt noti lenne, jó az integrált video, viszont fontos hogy legyen benne dvd író, pentium-m, és lehessen hozzá ultrabayes pótaksit használni (a dvd helyére való), a hosszú aksis üzemidő miatt. Az igazi persze a T lenne, de az 350-450k, egy ugyanolyan R-ben meg 220-250k. Persze titánpáncél az nem lesz, de az IBM standard műanyag is jobb mint az én Acerem ''papír''műanyaga, valamint 14'' helyett sajnos 15'', és a 2.3 kg helyett is 3 kg, de ha van olyan megbízható, akkor ilyen árviszonyok mellett úgy vélem megérné. A T-ket még tovább drágítaná a(z original IBM) dvd író, amit vki régebben kb. 50 rongyért mondott, mert oda állítólag csak az eredeti megy bele.
_Magyarországon_ kb. mennyi egy ilyen pótaksi? Az IBM honlapon dolcsiban van, és nincs benne a 30 kereskedő haszna se akin átmegy míg ideér + áfa, vám, egyéb tarhák. -
BFeco
aktív tag
Nem egészen.
''In recent IBM thinkpad systems, there is a limit to allowed MiniPCI wireless
cards. When an unauthorized card is plugged in, the system doesn't boot and
halt with an error message like:
ERROR
1802: Unauthorized network card is plugged in
Power off and remove the miniPCI network card.''
Megoldás a no-1802.com vagy ez [link] (a nem műkődő visszajelző LED problémát jól mondod)
T43-nál a HDD sem lehet tetszőleges.
Problems with non-thinkpad option drives on T43 thinkpads [link] -
Dr. Akula
félisten
Amobil alatt a teljesértékű mobil procikat értem, speedsteppel és minden energiatakarékos mobil funkcióval.
kicsivel kopogósabb anyagból készül
Ez mit jelent? Úgy tudom a T sorozat titánötvözetű házas, az R meg sima műanyag, vagy nem?
az összetevők tekintetében ugyanazok az alkatrészek vannak, mint a T-ben
Minőségre is ugyanazok? Semmivel nem silányabb cuccokból heggesztik össze mint a T-t? Mert ugye az R az ''olcsított'' sorozat, itt meg állítólag szeretnek spórolni a minőség rovására - minden gyártónál.
Az Acer minőséget arra értettem hogy az olcsóság érdekében nem lett-e annyival gagyibb az R széria (nem a T, nem az X, csak az), hogy gyakorlatilag ugyanolyan szintet képvisel mint egy Acer, Asus, FuSi?
Aktív témák
- Precision 5560 15.6" 4K+ IPS érintő i7-11850H RTX A2000 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Lenovo Legion (Gyönyörű állapotú)
- Dell Latitude 9410 i5-10310U / 8gb ddr4 / 250gb m.2 / érintőkijelző/ világító magyar Bill. / töltő
- Eladó: Asus ROG Zephyrus G16 (2024) - GU605MI-QR075W
- Prémium ThinkPad T14s Gen 4 Munkaállomás, Ryzen 7 PRO 7840U w/Radeon 780m szép állapotban
- AKCIÓ! MSI MAG 325CQRXF QHD VA 240Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- CORSAIR K100 AIR
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- Google Pixel 10 Pro 5G Porcelain AI-fotó varázs, Super Actua 120 Hz 128 GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest