Új hozzászólás Aktív témák
-
rumkola
nagyúr
válasz
detroitrw #18549 üzenetére
Csak VRR módban megy a gamebar (gsync). Beállítások -> csatornák/bemenetek -> bemenetek. Lemész az aljára és bekapcsolod a VRR-t.
Előre szólok, hogy csak 2K-ban megy random fekete képernyő dobálása nélkül, de még így is vibrál néha.
Gamebar konzolhoz van, felejtsd el PC-nél. -
-
detroitrw
addikt
Sziasztok!
55C735 tv-n miért nem megy PC-vel a 4k 120hz (RTX 3060)?
FHD-n megy 120hz-el
V562 frissítés van telepítveA kábel tudja a 120hz-et mert PS5-el működik és annak a kábelét is próbáltam
Előre is köszi a segítségeket
-
DaemonX
HÁZIGAZDA
Na, én végül arra jutottam, hogy eladom a 85"-os TCL C735-ömet és lecserélem egy idei C845-re. Ha sikerül, akkor írok róla tesztet/beszámolót, úgysincs róla egy se, és szerintem sok embert érdekelne, ha már itt a fórumon kb. a C735 a legnépszerűbb TV (ez meg annak az eggyel fentebbi szintű utódja).
-
Motar
tag
Tegnap frissítettem a c835-öm és mintha teljesen elment volt a kép. mármint a beállítások megmaradtak, de a színek túlszaturáltak lettek és túl sötét a fekete is. PS képén vettem észre.
Vagy csak beképzelem? -
pusi1981
aktív tag
Sziasztok!
Érdemes lehet venni még az éven egy TCL 65" C735 tv-t,ha hosszú távlatban gondolkozom?
Félek hogy el fog szállni pl. ennek az ár érték arányban verhetetlen tv-nek is az ára, vagy a jövőben kikerülő típusok árai is az egegben lesznek...
Lásd a mostani Xiaomi brandet a telefonoknál ...Szóval érdemes e hosszú távra berendezkedni egy 65" C735-el
ami a képminőséget illeti átlagos felhasználás mellett.
Netflix,Xbox Series X,Ip tv (főleg sport és természet filmek)lenne használva egy aránylag sötét szobában... -
-
Mike36
lelkes újonc
Sziasztok
Mai napon átvettem az új tv-t. Tcl 65C835. A kép gyönyörű, hang is jó, majdnem minden szuper lett volna, amikor azt tapasztaltam, hogy a fényerő picit változgat (pedig az intelligens mód ki van kapcsolva), a rendszer lassú, várni kell, van hogy eltelik 1-2 másodperc mire belép pl. a beállításokba. Már olyan is volt, hogy a tv adásoknál késett a kép a hanghoz képest vagy beléptem az okos felületre és háttérben szólt a tv csatorna hangja, teljesen megbolondult az egész rendszer. Olyankor egy ki és bekapcsolás segített rajta, viszont a rendszer maga egyáltalán nem lett gyorsabb, a fényerő kis mértékű ingadozása továbbra is észlelhető (ezt úgy vettem észre, hogy ha belépek pl a beállításokba, ott látszódik szürke háttér és maga a kiválasztott menüpont fehér háttérrel, és ott látszódik, hogy a fehér háttér fényereje ingadozik). Én úgy gondolom, hogy a tv hibás, tapasztalt valaki már hasonlót? Már volt Tcl tv-m jóval gyengébb hardverrel, de ott simán futott minden, hasonló akadozást vagy problémákat azon nem észleltem. Tudna valaki segíteni? Előre is köszi. -
Vhiktor
nagyúr
válasz
gianni85 #18535 üzenetére
Szia
HDR game mode benne van a packban. DV game modera még nem volt időm, amint lesz jelezni fogom.
A kijelző kerül kalibrálásra SDR, HDR DV és ha kell game SDR, game HDR és game DV képmódokban.
A game mód minden konzolhoz jó lesz, viszont be kell állítani a konzolon a HDR kalibrációt (ez szemre történik nem kell hozzá műszer, bárki megcsinálja magának, ez a HGIG miatt szükséges. Nem szól bele a színekbe, hanem a HDR játékoknél a konzol végzi a tone mappinget és nem a tv)).Természetesen a film módok is jók lesznek minden forráshoz (az a forrás/lejátszó ami láthatóan belenyúl a képbe kukába való, de még a legolcsóbb lejátszókl sem csinálnak ilyet. Van egy két drágább lejátszó ami sajnos belenyúl, de azokat a név és marketing adja el, de valójában ...rok).
PC teljesen más kérdés. De tv-k esetében a kalibrált pc képmód nagyjából jó lesz minden kártyához abban az esetben ha a kártya, a windows és a driver nem csinál hülyeséget. De tv-k esetében általában nem porobléma a kártya csere.
Monitoroknál viszont hatalmas probléma a kártya csere, mert általában a legtöbb monitoron kevés állítási lehetőség van, így icc profil kell hozzá az pedig a gpu-hoz kötött.
Tehát akinek a moinitorját nem a saját gpu-jával kalibrálják annak valóban nem vagy csak részlegesen kalibrált a monitorja.
Az icc profil is hagy kivánnivalót maga után sokkal jobb monitorokhoz egy dedikált lut box.
-
gianni85
veterán
válasz
Vhiktor #18528 üzenetére
Szia Viktor! C835-höz sikerült game mode hdr és dv beállításokat előállítanod a fizetős konfigba? Illetve kalibrálással kapcsolatban egy laikus kérdés… magát a kijelzőt kalibrálod a különböző módokra, vagy befolyásol a forrás is, teszem azt pl. egy xboxnak más kalibrálás kell, mint a ps5-nek, vagy ha nvidia valami kártyára kalibrálsz utána vga cserénél már nem lesz tökéletes a kalibrált kép?
-
Atis45
aktív tag
válasz
beach head #18521 üzenetére
Igen Te tudod jól. Voltam bent az emagba, és azt mondták, hogy magyar számla van, és a garancia úgy működik, ahogy Te írtad, hogyha gond van a készülékkel, akkor beviszem hozzájuk, vagy küldenek futárt, és ők intézik a szervizt, vagy pedig én intézem a szervizt a márkaszervizzel, és ők is küldenek futárt.
-
csabi10
senior tag
Sziasztok! Tegnap vásároltam egy 50C645-t eddig minden rendben vele. Viszont ma próbáltam Xbox series s-el és a HGIG-et illetve a VRR-t nem tudom bekapcsolni, így 60 fps van. Game mod be van kapcsolva. A HDMI kábel 2.1 biztosan működik, mert ugyan ezzel a kábellel a monitoromon megy a 120 fps. Valakinek valami ötlet esetleg?
-
beach head
senior tag
-
Atis45
aktív tag
válasz
Tewe013 #18519 üzenetére
Köszönöm szépen.
Amúgy egyre jobban hajlok a 645-re, és nem a 4000ft-os árkülönbség miatt, hanem mert az előbb beszéltem a márkaszervizzel, és azt mondták, ha az emagtól vásárolok, akkor arra figyeljek, hogy Magyarországi számla legyen mert máskülönben nem érvényes itthon a garancia.
Állítólag a múltkor volt egy esetük, hogy emagtól vásárolt tv-hez szlovák számla volt, és így bukó volt az itthoni garancia. -
amdboy
senior tag
Jut eszembe... Mikor megvettem a tv-t sokat olvasgattam utánna. Ami igazán megfogott az, hogy elméletben tudja a tv adások felskálázását. Legalabb is papíron. De valóságban ez nem működik? Van valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban?
-
Atis45
aktív tag
Sziasztok.
Az Emag-nál vásárolt TCL tv-k garanciája Magyaországi? -
D@reeo
aktív tag
Sziasztok,
TCL 55C715Nemrég gugli storebol frissítettem az appokat. Többek közt a kodit. Működött minden frankón.
ma viszont nem akar lejátszani semmi videót, azokat se amiket korábban igen. Se a kodi, se a gyari media player. Mintha elindulna a háttérben, mutatja mennyi van vissz a filmből de csak fekete képernyőt mutat mindkettő medialajatszo. Valakinek volt hasonloja? Áramtalanítas nem segített. Más módosítás nem volt. Köszönöm -
kalmin
csendes tag
Ígértem élménybeszámolót C745 rendelés Emag-ról román forgalmazótól témában. Hát, hamarabb jutottam el ide, mint reméltem és nem jó tapasztalattal.
A C745 még Romániában van, és ott is marad. A forgalmazó mára jelölte a kiszállítást az Emagon, felhívtam őket, hogy ugyan várható-e. Mondták, hogy "ó, még nem adtuk át szállításra, de ha már hívtam őket, akkor intézkednek". Délután meg is jelent a nyomkövetési szám SameDay-en, őket is felhívtam, ugyan mikor szállítanak Budapestre Bukarestből. Kedden. No sebaj. De arra is felhívják a figyelmemet, hogy 2 (!) csomagot adtak fel a nevemre, mindkettő ugyanarra az összegre, nettó 260K-ért, egy nagy és kis csomag. Mindkettőt kihozzák, és csak akkor adják át őket, ha mindkettőt kifizetem. Vagyis a forgalmazó rosszul adta fel a csomagot, és még egyet a nevemre íratott, így kedden sem tudtam volna átvenni a tévét.Na itt mondtam, hogy kösz, inkább hagyjuk a fenébe, visszamondtam az egészet.
Úgyhogy most rendeltem inkább Alzán egy 65C835-t @Vhiktor kolléga kommentjei és tesztjei alapján, ez most ugyanannyiba kerül, mint itthon egy C745-ös, nem is kérdés, hogy melyik éri meg jobban. Hétvégém használatba veszem. -
Kiskutya
veterán
válasz
dgyuri0123 #18508 üzenetére
Most néztem meg 27 terméket rendeltem tőlük amiből 1-et küldtem vissza amit pár napon belül vissza is fizettek. A haverom parfümöt vett amit kibontott és visszaküldött és még ott se szaroztak visszafizették az árát! Én szinte csak innen rendelek eddig nem csalódtam. Ha volt is gond eddig mindenben segítettek! Volt hogy rossz terméket küldtek le és írtam nekik hogy gyerek születés napjára kellett volna és mivel ők hibáztak meg se várták hogy vissza kerüljön a rossz termék expressz szállítással kijött még azon a héten a gyerek ajándéka!
-
amdboy
senior tag
válasz
dgyuri0123 #18508 üzenetére
elhiszem, sőt nem is csodálkozom ha róluk van szó.... De szeritnem lassan tènyleg elég az Emagból mert a vègèn mèg meglicsel a fórumos kolléga
-
Atis45
aktív tag
A tcl tv-be van Skyshowtime app? Vagy le kell tölteni a google play-ről?
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
amdboy #18500 üzenetére
1x rendeltem tőlük egy légegeret. Eltelt vagy két hónap, mire írták, hogy majd hozzák. Eltelt még egy hónap, mire megjött. 7e forintos tételről beszélünk, de na. Már rég lemondtam róla... Soha nem rendelek tőlük semmit, ha ennyire nem lehet rájuk számítani még egy ilyen apró tételnél sem.
-
amdboy
senior tag
Valaki segítsen please mert lassan az őrület határán vagyok. Azt tudom, hogy a hdr módot nem minden játék tudja alapból. Viszont ha olyan játékon játszanék az xbox-al ami ezt tudja mitől függ, hogy a HGIG-t be tudom e kapcsolni? Fifát indítom bekapcsolnám ezt a funkciót és azt írja, hogy győzödjek meg, hogy a konzolon be van e kapcsolva a hdr mód. Hát kib@szottúl be van és a játék is tudja. Ha újraindítom a konzolt általában be is lehet kapcsolni, csak azt nem èrtem, hogy mièrt kell ehhez mindíg az újraindítás?
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell Optiplex MT/SFF/Mini 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
- iKing.Hu - Honor Magic 6 Pro - White - Használt, karcmentes
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba Ár! HP ProBook 650 G1 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest