Hirdetés
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- A kézikonzolok teljesítménytrónjára pályázik az AYANEO és a GPD
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
beef
őstag
válasz
tboy93 #55294 üzenetére
Melyik Quatrac?
Ezzel a mintával? -
mefistofeles
veterán
-
dethroner
veterán
válasz
mefistofeles #55296 üzenetére
Most próbálok visszaemlékezni, mennyiért vettem a 15colos felnit a téligumik alá, valamiért 10K körül emlékszem. De igaz, ez 2019-ben volt. És csiphiány van
De ha belegondolok, még a tpms szelepet is meg kellett vennem, 4db kínából, az is volt vagy 12 ezer a 4db.
-
dethroner
veterán
válasz
mefistofeles #55290 üzenetére
Mennyi?
nebassz, ma vettem a kérdezett méretben Goodyear UG9+ szettet, 90 rongy volt.
-
V.T.
aktív tag
válasz
zsolt19900 #55291 üzenetére
Ez jó lenne én is kb ilyen áron szeretnék ha lehet. Várom köszi
-
V.T.
aktív tag
Ma meglett a kiválasztott. 4.3 millió
Swift 2020 évjárat 1.2 Gl+ Mild Hibrid piros 1970km-el Júniusi forgalomba helyezés. Hazafelé eléggé toltam neki 4.8 literes átlag fogyasztással elég szimpatikus. Asszonynak kiváló lesz.
Szeretnék venni rá téli kerék szettet. Esetleg tud e valaki kompletten? Vagy külön külön felnit gumit és szenzort?
15" 4x100 ET40 185/60R15 téli gumi.Köszi a segítséget
-
TommyY2
tag
Én úgy kezdtem, hogy összehasonlítottam egy hiteles mérőműszerrel.
Ahogy írtam, 100-200mA áram mérése esetén is csak néhány 10mA a tévedése. Tehát az, hogy pl. 150mA helyett kijelez 130, vagy 170mA-t, az egy ilyen műszer esetében bőségesen belefér.A mai digitális mérőműszerek nem csak a felső méréshatár közelében mérnek pontosan, hanem alul is. Itt a lényeg inkább a kijelzés felbontása (hogy fogalmazzam pontosabban?, tizedespont).
Gyöször: Az, hogy sorba kell kötni a mérőműszert, az azzal jár, hogy meg kell szakítani az áramkört.
TommyY
-
tboldi
nagyúr
válasz
TommyY2 #55282 üzenetére
Automatice változtatja a felbontást elvileg, a 200 A csak a maximum. Még nem próbáltam ki.
Egyébként ez is egy UNI-T UT210D egészen pontosan, csak átcímkézve a Conradnak, így olcsóbb.
-
Gyöször
senior tag
-
TommyY2
tag
válasz
tboldi #55277 üzenetére
Ez is jól néz ki, de amennyiben jól látom, csak 200A-es állás van rajt (nem tudom, hogy egy önindító mennyit vesz fel, de az izzítógyertyákhoz biztos jó lesz).
Én azért vettem az UNI-T műszert, mivel van rajt 40A-es állás is, ami precízebben kiméri a szivárgó áramokat néhány 10mA-es pontossággal.
pjen: a multiméter nem mindig jó, mert ahhoz meg kell szakítani az áramkört.
TommyY
-
tboldi
nagyúr
válasz
TommyY2 #55098 üzenetére
Na, megvettem a Voltcraftot.
-
angyalpc2
aktív tag
Helló
2003-as (gombölyű lökhárítós) 1.0-as Wagon R+ban 3,5 év alatt újra tönkrement a bal hátsó kerékcsapágy (nem kicsit búg
)
úgy 2017-ben lett cserélve egy 2016-os vétel után
Most megint rossz, ugyan az az oldal.
Ez véletlen?
Milyet ajánlotok cserére?Házilag kivitelezhető? (korábban szerviz csinálta)
-
Gyöször
senior tag
válasz
Moleman #55266 üzenetére
Újkora óta minden tankolás fel van írva, semmi különbség. Auchan, mol, meg, a Szujós kút nem jut eszembe, ezek vannak a környéken. 95 98, most egy éve csak 100 mol. Shellt meg nem próbáltam, nincs kártyám, meg régen a szovjet technika rendszeresen többet evett a fuelsave 95ből mint akármilyen fireoil, meg ilyen noname kutak anyagából. Mondjuk ez lehet azért van mert annyira jó benzin a shell, hogy jobban szereti :-)
Lehet minimálisan kevesebbet enne egy modern autó, ha mondjuk 98as benga lenne az előírás, de hogy megéri 100asat venni a fogyi miatt k14c motorral biztosan felejtős.
Többször kitakarítottam régebben a szovjetunió karbiját, nem volt vele semmi baj sose, volt idő, hogy 6,8-7,2 fogyival jártam éveken keresztül a Ladával suliba.
Most a faluból nem megyek sűrűn ki vele, helyközi közlekedésre van jobb. Viszont a Lada lett a helyi járat, kertbe, boltba ilyesmi.
Fireoil kút át lett keresztelve aviára, van 100as benzin, a Zsiga azt kap, egy évben 2- 3x tankolom tele. Egy év után elveszett az alapjárat. Nagy baja nem lett, csak 5 teljes fordulatot be kellett csavarni az alapjárati benzincsavaron. Tehát kevesebbet kér belőle. :-) valami retek lehetett a csavar mögött amit kipucolt a drága benzin. Fogyasztási adatok olyan 12-18 liter 100 on, szerintem elpárolog a tankból, meg nem is érdekel indul küllőre, megy, hadd egye. Egyébként irgalmatlan büdös ez a helyi avia100, a mol100nem ennyire kerítésszaggató. -
Moleman
addikt
válasz
dethroner #55265 üzenetére
Így van, bár abban sem vagyok biztos, hogy az E5-tel mindenképp alacsonyabb fogyasztás érhető el.
A legreprezentatívabb járművem talán a robogóm, mindig ugyanazon az útvonalon, mindig nyélgázon közlekedtem vele, és mindig ugyanazon a Shell kúton tankoltam:
Premium 95 3.21 l/100km 107 km and 3 l
Premium 100 3.40 l/100km 856 km and 29 l
Super 95 3.32 l/100km 3.101 km and 103 lA Mazdával még kuszább értékeim vannak:
Premium 100+ 7.32 l/100km 1.884 km and 138 l
Premium 95 7.01 l/100km 599 km and 42 l
Premium 100 6.79 l/100km 4.265 km and 290 l
SuperPlus 98 5.98 l/100km 1.567 km and 94 l
Super 95 6.93 l/100km 19.453 km and 1.349 l -
-
pjen
félisten
válasz
burgatshow #55261 üzenetére
A hiteles szó valóban hiba volt. Arra próbáltam utalni, hogy még ugyanott is össze vissza jön ki nekem.
-
ugri77
csendes tag
Az "E10" az MINIMUM 10% biokomponenst tartalmaz.. a szabvány szerint . "E5" az MINIMUM 5% biokomponenst tartalmaz
Akkor elképzelhető hogy pl 20% vagy akár 40% is lehet benne az etanol....
Hamarabb romlik és szerintem több liter kell ugyanarra az útra az üzemanyagból . -
pjen
félisten
válasz
burgatshow #55254 üzenetére
Nem biztos,hogy hiteles lesz. Én szinte mindíg ugyanannál a kútnál, kútfejnél tankolok a lukoilnál és van amikor 1 liter eltérés is van.
-
tboldi
nagyúr
válasz
Az a baj az efféle tesztekkel, hogy minden körülményt nem fogsz tudni ugyanúgy reprodukálni, így az eredmény sem lesz tökéletes.
.....................................................Amúgy engem ennyire nem érdekel a fogyi, számolgatni sem szoktam, csak a BC-re nézek rá időnként, és amíg 7 ± 1,5 literes tartományban van, addig keine Panik.
-
mefistofeles
veterán
válasz
Na egy ilyen tesztre kíváncsi lennék én is!
-
burgatshow
veterán
válasz
dethroner #55241 üzenetére
En ugy tudom, hogy az alap uzemanyagot veszi mindenki a MOL-tol es az adalekolas mas. Abban lehet ilyen vastag elteres.
Mas: en majd akarok csinalni fogyasztasos tesztet, hogy melyik kut melyik uzemanyagaval mennyi. Apukam a Vitarajaval most azt szamolgatta, hogy a Shell 100 az eddigi legjobb, tehat hogy literenkent dragabb ugyanakkor fajlagosan olcsobb mert tobbet lehet vele elmenni. Majd megnezem en is.
-
dethroner
veterán
-
ugri77
csendes tag
válasz
dethroner #55241 üzenetére
Itt a Nyugati határnál is MOl az ÖMV benzin ! Semmi Schwechat olajfinomító !
Amúgy a Pozsonyi benzin is jó volt!!! /slovnaft Bratislava/.
Az "E10" az MINIMUM 10% biokomponenst tartalmaz.... igy sikerült tavaly a 7,5liter / 100km helyett 11,0liter / 100km elpöfögni vastagon etanolos benzinnel télen !! -
mefistofeles
veterán
válasz
zsolt19900 #55242 üzenetére
Jah a gyári cuccok eszméletlen drágák. Emlékszem mikor 2007-ben megvettem a swiftemet, pont jött az első baba. Ránéztem de a suzukis gyerekülés már akkor 120-130 ezer volt. Most baromira tetszik a tetőspoiler meg a hátsó alsó légterelő de majd akkor adok ki rájuk 200ezret ha nyerek a LOTTÓN....
-
Gyöször
senior tag
-
zsolt19900
őstag
mefistofeles akkor már betette
igen ezek ennyik sajnos, én is picit elcsodálkoztam és még egy s máson is, pl. néztem normális (rendesen élre lenyúló) küszöbvédőt is az ajtók alá + a csomagtérhez, na az sincs normális gyáriban a Swifthez, Crosshoz volt tök jó mattfekete fólia, meg vannak ilyesféle apróságok, amikkel azért úgy látom megkülönbözteti a modelleket a Suzuki
-
dethroner
veterán
Korábban jártunk ki ukrajnába benzint, gázt meg egyéb jövedéki termékeket csempészni
Na nekik volt egy világossárga benzinük, mi magyarok csak mosóbenzinnek hívtuk, ők meg 72-esnek. Azt ha betankoltad bármibe, csak a gyertyapipa lehúzása állította le a motort, annyira durva utógyujtása lett.Most a szerelőm azt mondta ha jót akarok akkor csak omv és csak 100-es benzin. Na de tudtommal a nyugati határszél kivételével az omv is a moltól szerzi a naftát, akkor mitől lenne az jobb mint a többi?
-
AMD Power
titán
válasz
Napfénysüti #55232 üzenetére
Auchanos 100 vagy más kútnál? Amúgy ahogy pjen is írta. Amennyivel kevesebb kell belőle annyival drágább. Ha nem többel....
-
Dvix
senior tag
válasz
Napfénysüti #55235 üzenetére
igen és nem. Több támogató adalék van a 100-ban benne és kevesebb bio etanol, ami jó. Viszont érdemes figyelni a pénztárcádra. A motornak jó h ha időnként rendesen megpörgeted a pályán, mondjuk egy drágább benzinnel, pláne ha direkt befecskendezéses. De hosszútávon ezt neked kell eldönteni, mivel egyik fajta sem károsítja az autódat.
-
pjen
félisten
válasz
Napfénysüti #55235 üzenetére
Szerintem attól, hogy 100 as nem jobb, a kopogás tűrése nagyobb, régen azt mondtuk nagyobb lehet az előgyújtás, jobban össze lehetett nyomni a benzint. Jó példa volt erre a 100 as skodám.Gyárilag 92 es benzinre volt beállítva, viszont a 86 os olcsóbb volt. Ezért dupla hengerfej tömítést raktak, hogy ne kopogjon.Szerintem a prémium üzemanyagoknál inkább az adalék a fontos.ez csak egy vélemény.
-
mefistofeles
veterán
Megmondom őszintén, párszor tankoltam a régi swiftembe "folyékony aranyat" de nem éreztem különbséget. Amúgy 14 évet hajtottam 95-ös benyával és az égvilágon semmi problémám nem volt. Max pár százezret spóroltam....
-
pjen
félisten
válasz
Napfénysüti #55232 üzenetére
Én is próbáltam, árban ugyanott voltam.Amennyivel kevesebbet fogyaszt annyival drágább.
-
V.T.
aktív tag
válasz
mefistofeles #55230 üzenetére
Ajha. Ott nem néztem csak a Googleba.
Tényleg van ára. Fura hogy a Vitába olcsóbb és az is komplett cucc.
Átgondolom vagy valahol kellene rá valami kedvezmény hogy olcsóbb legyen. -
V.T.
aktív tag
válasz
zsolt19900 #55228 üzenetére
Igen érdekelne. Meg ha van esetleg kép róla az is.
Köszi -
zsolt19900
őstag
pedig van gyári, abból is 2 féle, van egy 90k alatt ill. van egy 90k felett.... azért jobbak, mivel az ülés sínjéhez is hozzá vannak fogatva, így beton
Amennyiben érdekel, nézek cikkszámokat hozzá neked, én fogok kérni az enyémbe úgy döntöttem végüla Crossunkban is van (persze ott belefért gyárilag) és tök jó darab
-
V.T.
aktív tag
válasz
mefistofeles #55226 üzenetére
Vásárlás után 3 héttel kapott céges autót. Azóta ott áll a parkolóban a Swift. Ezért adja el. Tök normális nő.
Azért se akartuk kihagyni. Újat néztem de ugyan ez 5.08 Milla lenne. Köszi a tippeket akkor nézek valami utángyártottat.
Gyárit sehol sem találtam sajnos. -
V.T.
aktív tag
Sziasztok.
Úgy néz ki megtaláltuk a megfelelő autót
Fél éves 2 ezer km sincs benne 4,3 millio Ft Swift GL+
Foglalót raktunk majd pénteken tudjuk megvenni mert a törzskönyv a banknál van. Az eladó magánszemély.Kérdésem az lenne hogy létezik e Swifthez gyári könyöklő mint a Vitarához hogy egyben a kozepboxal együtt lehet cserélni? Vagy mindenképp utángyártott kell? Ha az akkor melyiket ajánlanátok?
Köszi
-
Dvix
senior tag
Kedves Suzukink valóban árat emelt. A benzin drága és jönnek a a Toyota hybridjei a kínálatban. Bár ilyen autó árak mellett nem tűnik irreálisnak a Swace ára. Én abban bízom h egyszer csak előáll egy önálló elektromos autó modellel, és valamennyire függetlenként még meg marad Európában, mert a verseny jó.
A 100 as benzinről leszoktam fél éve
Anno 1,3 Ignisbe mindig olyat töltöttem ha hosszabb útra mentem nyúzatni.Szép emlékek.
-
dethroner
veterán
válasz
tboldi #55217 üzenetére
Amúgy mocsok dolog ez a benzinár. Korábban volt a falusi embernek egy olyan "savanyúaszőlő" legendája, hogy Pesten hiába magasabb a fizetés, mert ott minden drágább. Holott jól tudjuk hogy legfeljebb a lakhatás drágább, minden más olcsóbb.
Én 17 éve várom hogy itt Pécs környékén legyen auchan benzin, de csesznek áruházat és kutat építeni. És az auchan is Pesten ahol tizenvalahány kútja van, 477-ért méri literjét, ám elhagyva a fővárost, ezt is majdnem 500-ig felnyomják.
Mocsok dolog ez a benzinár. -
Moleman
addikt
válasz
blakey #55218 üzenetére
Én is átálltam OMV-re, most az esik útba, régen mindig Shellt tankoltam mindenbe. Nem érzem a különbséget, még 95 és 100 között sem, pedig nagy sűrítésű motorokba megy (K12B 11.0:1, PEY7 14.0:1), papíron tudnának kezdeni vele valamit. Ezért E5-öt már csak akkor tankolok, mikor tudom, hogy több mint 2 hónapig nem tankolok újra, nehogy megromoljon.
Most, hogy elszálltak az árak, már gondolkodtam rajta, hogy Ausztriában tankolok valami olcsó kútnál, valószínűleg ott jobb a 95, mint nálunk bármelyik überprémium.A 25 éves robogómba mostanában évente egyszer tankolok, de akkor mindenképp 100-ast, nem is okoz csalódást, bármikor pöccröff, 5 év alatt még karbit pucolni se kellett.
-
blakey
titán
válasz
tboldi #55217 üzenetére
Fél éve100-ast tankolok a Vitarába, kitisztult a rendszer, csendesebb a motor és mintha jobban érezné magát az egész autó. Meg ugye E5-ös, illetve 1,5 éve OMV-nél tankolok a Shell helyett. Áremelés ide vagy oda, sajnos ha kell akkor kell, de most lehet érezni mindenen ennek a vírusnak a hatását.
-
tboldi
nagyúr
válasz
SyMbioTe #55216 üzenetére
Azt mondanám, hogy igen, érezni ennél az autónál. Pontosabban visszaváltva 95-re tűnik fel, hogy kissé lagymatagabb lesz azzal, majd megint vissza 100-asra, és minden olyan, mint a 95 előtt. Az viszont mindegy tapasztalataim szerint, hogy Shell, Mol, vagy OMV 100, diszkont kutakon meg nem tankolok.
Habár a legnagyobb előrelépést a hagyományos gyertyák irídiumra cserélése hozta (össz. 8 db van, egy vagyon volt
), erősebb nem lett ugyan tőlük, de így már 4000 után vígabban pörög el a revlimitig, előtte olyan kelletlenül viselkedett, alig akart gyorsulni, mikor kamiont előztem az autópályán, pedig a simákból is tök új NGK-kat raktam be a váltás előtt.
-
tboldi
nagyúr
válasz
SyMbioTe #55214 üzenetére
Bármennyire is hihetetlen, de igen.
Az elektromos gázpedálos, Bosch ECU-s Jazzek - ilyen az enyém is - tudnak mit kezdeni a 95-nél nagyobb oktánnal. A korábbi bowdenesek, illetve a Keihin ECU-val szereltek nem, viszont az utóbbiak meg írhatók, valszeg akár erre is.De igazából az E5 és az ETBE, ami nekem fontos.
-
tboldi
nagyúr
válasz
Gyöször #55212 üzenetére
Nálunk burzsujság van, és hétfőn a WagonR-t is telenyomom.
-
Gyöször
senior tag
válasz
2ozzmexy #55209 üzenetére
Mert most mennyiért tankolsz? 4000? Ha igen, akkor hetente lesz 400 Ft plusz kiadásod. Kibírod röhögés nélkül?
Ja update van újradekódoltam, most tankolsz 5000ért, azt hittem annyira emeled. Akkor nekem már túl sok ismeretlen van az egyenletben, majd kikalkulálod te, mennyiért tolsz bele nyálat, nehogy rádhernyásodjon -
2ozzmexy
senior tag
válasz
Gyöször #55207 üzenetére
El ám, évi 2000km-t lefutni 800-as benyaval, inkább vissza vásárolom a 600sel-t, az "jól fogyasztott" .
Amúgy éppen ezen agyaltam, hogy emelni kell az 5000-es tankoláson, ha 800 lesz literje.
Update: fékfolyadék csere megvolt, vittem a febit és atpumpaltak rajta az ABS szivattyuval,még kaptam is vissza belőle. -
mefistofeles
veterán
-
AMD Power
titán
Olvastátok,hogy lehet akár 7-800Ft majd egy liter benzin?
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Építő/felújító topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Garmin Venu Sq 2 - alaptudás a négyzeten
- Linux kezdőknek
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- 24 hónapos PlayStation Plus Premium előfizetés a legolcsóbban, egyenesen a PlayStation-től!
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF A620M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 XT 16GB ZALMAN I3 NEO Gigabyte 750W
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF/ i5 8-9-10 gen / Elitedesk 800 G4 /Win11- Számla, garancia