Hirdetés
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- OLED TV topic
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Sziasztok
Adott hd sentinel meg adott intel ssd jelen esetben 2 db
Az egyik 60 gb-os 520 sorozatú a másik 180-as 1500 pro.
Előbbinek nem jelzi ki a hőmérsékletét, utóbbinak igen. Lehet hogy ez attól van, hogy az 520-asban még nincs hőmérséklet szenzor ?
-
Ice&Lime
veterán
válasz
Mezga Aladár #5198 üzenetére
Köszi, majd kiderült akkor mire jut a dolog.
-
Ice&Lime
veterán
válasz
Mezga Aladár #5196 üzenetére
Melyiket is 2x? kép
-
rgeorge
addikt
Van egy gyanúsan viselkedő szerverünk (Dell Optlplex talán 755 nem szervergép). Két 250GB-s HDD van Intel alaplapi RAID-en tükrözve. Az oprendszer NTFS hibákat pötyögtet az eseménynaplóba, de csak a rendszerpartíción talált némi fájlrendszerhibákat a chkdsk. A HD sentinel csak a RAID kötet első diszkjét ismeri fel, azon nem talált semmilyen hibát sem. A RAID kontroller hibát nem jelez boot közben, gondolom, ha inkonzisztencia lenne, azt jelezné, a saját szoftverében ellenőrzési lehetőség nincs.
A kérdésem, hogy ha a Sentinel így ismeri csak fel a HDD-t, attól még hihető, hogy az hibátlan (legalább a kettő közül az, amelyiket beazonosított)? Drivercserével el lehetne érni, hogy a Sentinel beazonosítsa mindkét HDD-t és le is tudja tesztelni? -
VIPowER
őstag
válasz
Ice&Lime #5191 üzenetére
Kipróbáltam még régebben, és igen, szerintem nem hozható vissza utána semmi. Legalábbis én kíváncsiságból megpróbáltam különféle visszaállító programokkal visszahozni az adatokat, de nem ment. (persze ez nem jelenti azt hogy egy erre szakosodott cégnek se menne) Ha jól emlékszem valamelyik 3 menetest választottam.
-
Ice&Lime
veterán
Lehet hogy csak félig tartozik ide, viszont remélem, hogy itt hozzáértő választ tudtok adni.
Létezik olyan ingyenes program amivel végleg, teljesen le lehet tisztítani egy hdd-t, úgy hogy arról ne lehessen egyáltalán adatot visszahozni? -
Feralheart
tag
Sziasztok!
Olyan létezik, hogy egyik napról a másikra egy asztalon tárolt winchester kondíciója 100%-ról leesik 9%-ra? -
ljs
tag
Szervusztok!
Sok évig hűséges konfig-om: Asus P5B+C2D E6320
tavasz végén fejlesztettem
Giga EP45T-UD3LR+E5450-re.
Ehhez már új HDD-t vettem: WD Black 1TB: WD1003FZEX
Többször kellett újratelepíteni az op.rendszert, mindig csak 1-2 hétig bírta.
Tipp: problémás az alaplap
Nem érdekelt, mert jött a nyár
és a régi, megbízható laptopom is elég volt.
Nyár végén
perselymalac összetör -> Z-s lap+i-s proci megjön.
Win telepítés előtt le akartam menteni a megint nem működő HDD-ről az adatokat.
Tartalék perselymalac összetör -> USB-re köthető sATA+IDE mentőcucc megjön.
Azért nem külső ház lett, mert
mindig is szerettem volna egy ilyet!
Rákötöm a WD-t, semmit sem lát a mentőcucc!
Rákötöm a P5B-m IDE HDD-jét -> simán látja a mentőcucc!Szinte új HDD: fél éves, de alig tudtam összesen 4 hetet használni.
Elfogyott a türelmem és összeraktam a régi gépem - W7, IDE HDD - és ráraktam a WD vinyót is.
Több próba tanulsága:
Ha csak IDE HDD van,
akkor W7 feláll gond nélkül, Sentinelt tudom indítani, lefut az rövid önteszt és nincs semmi hiba.
Ha csak WD HDD van,
akkor W7 el sem indul, olvasási hibára panaszkodik a legelső képernyőn.Mindkét vinyó (MegfáradtÖregEzerévesIDE Samsung+ CsiliViliSzuperVillámgyorsWD) egyszerre:
Alig indul a rendszer (ami a WD HDD nélkül problémamentesen és gyorsan indult).
Majd CHKDSK fut és jelzi, hogy
a legelején (4-32-ig) és (majdnem) a végén (4312 körül) "A fájlrekordszegmens (egy szám van itt) olvashatatlan."
4608 fájlrekordból összesen 48 hibás.
Majd nagyon lassan és nehezen feláll a W7.
IDE vinyó: partícióit látja az Intéző, még garázdálkodni is tudok (írás-olvasás).
WD vinyó: a partícióknak ad egy betűjelet az Intéző, de bele nem tudok menni.A Sentinel nagyon lassan elindul, de nem látok semmit az ablakában (csak az ablak keretét)
és a Feladatkezelő szerint a Sentinel "Nem válaszol".Már nagyon unom, hogy nincs egy megbízható rendszerem/HDD-m az új vashoz!
Rendbe lehet hozni valahogy a vinyót
vagy ezért már lehet/érdemes gariztatni?Köszöni segítségeteket:
ljs -
Gabis
őstag
Miután küldtem a képet elkezdtem még rajta telepíteni egy-két programot és folyamatosan néztem a HDS értékeit. Olyan szépen elkezdtek emelkedni a hibás szektorok számai ill. a naplóbejegyzések, hogy sejthető volt. Majd a következő indításnál már kékhalállal fogadott. Tegnap bekerült a helyére egy WD
Igazából csak azért voltam kíváncsi a HDS értékeinek hitelességére mert öcsémnek is van otthon egy kb. 15%-os HDD-je és vagy 2 éve arra telepítgeti a játékait stb. és no problem
-
King Unique
titán
válasz
King Unique #5181 üzenetére
Negatív... 4.60.10b szintén nem hagyja alvóba menni egyik külső USB-s eszközt sem...
Kilőve a HDS-t, 10 perc után leáll mindegyik, vagy amire be van állítva. Tehát egyértelműen a program okozza.Amikor alvó módból ébresztés van, vagy hogy csak akkor pörgeti fel, ha közvetlenül megnyitok róla vmit, de ez is normális. Ilyenkor, ha az átmenetileg kilőtt HDS-t visszakapcsolom, már egyből fel is pörög. Nagyon tekeri, használgatja ez a külső adattárakat is.
-
King Unique
titán
válasz
hdsentinel #5175 üzenetére
Az mikor lesz javítva, amit fentebb kérdeztem [link]
Mert konkrétan nálam és másoknál sem tud alvó módba váltani egyik külső merevlemez sem, ha fut a HDS és ráadásul semmi, fentebb említett dolog nincs beállítva...Megpróbálom ezt a 4.60.10b-t, hátha.
-
M107
addikt
Fejlődött az új HDS az új már kimutatja az SSD-k minden régi nyűgjét is :
Saját anno 2014 14.7 WHQL catalist okozta 7133 199 Smart hibát idáig csak a HDD-k nél jelezte most már nem hibás illesztő (Atapi ide) okozta anno amit anno orvosolt is a ATI vagyis az AMD 5 nappal később, de azért sajnos már beleíródott a 199 értékbe amit most már ki is jelez szépen az új HDS verzió.
-
Gabis
őstag
Sziasztok,
a kollégám megkért, hogy telepítsem újra a notebook-ját.
Megnéztem HDS-el és 9%-os kondíciót mutatott.
Oprendszer ill. programok telepítésénél nem vettem észre problémát.
Érdemes cserélni a merevlemezt vagy el lehat használni így még egy ideig?
Előre is köszönöm. -
M107
addikt
válasz
WHiskey179 #5172 üzenetére
SSD life kép?Mennyi írsz naponta vagy hetente rá? 260 GB durván 1 nap alatt ?
De majd a SSD life kép megmutatja a napi, előző napi, és a heti írás menyiséget.Ha valami nem stimmel és te úgy gondolod hogy ennyi írás nem történt meg akkor valami más lesz ott ami fokozatosan ír a SSD -re.
Saját 120 GB EVOm 2 éves 10 én lesz + 1 hónapos :
Általában olyan heti 15-18-21 GB szokott lenni az írásmennyiségem most windowst telepítettem és azért nőt meg egy picit.
-
WHiskey179
újonc
Sziasztok
SSD-vel kapcsolatban lenne egy kérdésem.
A 4.60 as Hdd Sentinel szerint 93%os az ssd(Intel 530 as 180Gb-os.) SSD life is ugyanezt az adatot adja.
Kb 1éves 11,04Tb írt adat, ssd Benchmark szerint megfelelően van beállítva, pagefile-t nem helyeztem át, kb félig van. Az lenne a kérdésem hogy ez szerintetek nomális elhasználódás, vagy valami rosszul van beállítva.
Előre is köszi a válaszokat.G
-
grex4
aktív tag
helló.
gyors kérdésem lenne, hol is lehet HD Sentinel-ben beállítani, hogy néhány másodpercenként írjon a lemezre, mert különben leparkol??
Be volt eddig állítva, nem tudom mi történhetett, de megint csinálja 5 mp-enként.
köszi
-
M107
addikt
Kis nyomozás után rájöttem, sajnos a win10 usb kezelése még nem az igazi ami működött a 8.1-nél külső HDD ügyben az itt nem megy maradéktalanul.
Lehet az alap win10 XCHI vezérlő akkor is + ad hozzá tehát hiába kapcsolom ki, amit pihenéssel tölt a gép és az USB HDD rajta van nincs fizikailag kihúzva az USB azt a köv bekapcsoláskor hozzá adja a nap óra értékhez, (12 nap 10 óra- kikapcs 10 óra pihen, akkor 12 nap 20 óra lesz az érték) most ez nem tudom hogy a HDS hibája vagy win10 e.
Úgy hogy nem dolgozik, csak a kis led világit hogy 5v alatt van.UI:
Ha kihúzom, és újra bekapcsolás előtt bedugom akkor marad a leállított értéken, de akkor az enegia managmentet 255 re bekel újra állítani mivel az csak az usb fizikai kihúzásáig aktív.
A többi belső HDD SSD értékei rendben vannak.
-
Senti! Írd bele a programba, hogy ha én beállítok egy rack-be lévő HDD-nek az energiagazdit 254-re akkor az ne felejtődjön el ha lecsatlakoztatom, majd ismét csatlakoztatom. 4.60.7
-
King Unique
titán
válasz
ktomcat #5163 üzenetére
Ja, gondolom vmi Tevion, Medion, Chili Green és társai.
Itt nem is a HDD a lényeg, hanem a keret USB 3.0 vezérlője, mert ezeknél rendszerint az a gyenge. Volt, aki ott vett 10k-ért 2,5" 750 GB-os 3.0-ás vinyót anno, majd kivette velőle és átrakta másik házba, mert a gyári rack sz*r volt.
Vagy a hardveres és driver okozza a problémát, meg kell jobban nézegetni. -
ktomcat
senior tag
válasz
King Unique #5162 üzenetére
Külső 3.0-ás vinyó, green valami a neve (lidl-be lehetett kapni anno) talán még garanciás. Viszont az elképzelhető hogy a 3.0-ás csatlakozó a problémás, sajnos a laptopomnak elég bugosak a driverei.. Tesztet is futtattam nem írt semmi problémát kondíció is 100%. Akkor majd a formázás után rálesek talán sikerül jól felrakni a drivereket
köszönöm a segítséget
-
King Unique
titán
válasz
ktomcat #5161 üzenetére
Szia!
Azt látni, hogy Toshiba belsős, vmi külső USB-s házban, vagy gyári Canvio sorozat?
Ha a HDD ok és nincsenek szektorhibák, talán érdemes lenne megnézni az USB kábelét, esetleg másikkal próbálni. Illetve milyen USB-portba van csatlakoztatva, mert lehet, hogy a táp kevés neki? + azon felül, lehet csak 3.0 portnál produkálja a hibát és 2.0-nál nem. Persze előbbiben meg normálisabb a tápellátás.Rosszabb esetben, ha nem az előbbiek okozzák és HDS sem téved, akkor lehet az USB vezérlés hibázik, viszont azzal sokat nem lehet kezdeni, mert ha gyári modell, akkor vsz az USB aljzat a SATA csatlakozóra van ráintegrálva és nem tehető át másik házba.
-
ktomcat
senior tag
Sziasztok!
Formázás előtt állok, gondoltam mindent lecsekkolok előtte, és a hordozható vinyónál ezt a szöveget írja ki:
A lemez és a számítógép közötti adatkapcsolatban előfordultak problémák 3516 alkalommal.
Elméletileg minden rendben van de ez esetleg előjele lehet a bad sectoroknak vagy valami másnak? -
priti
addikt
válasz
hdsentinel #5098 üzenetére
HDD vízkárról érdekel riport? (ha még menni fog a HDD)
Lehet valahol bővebben olvasni arról, hogy ha kikapcsolt állapotban tartósan víz ér egy 3,5” HDD-t akkor mik a követendő lépések visszakapcsolás előtt az elektronika szakszerű tisztításán túl lehet, kell e valamit tenni, illetve ha az adatmentés házilag nem lehetséges akkor ez egyben jelenti e azt, hogy valamilyen jól látható garanciavesztést jelentő jel keletkezett a HDD-n, ami miatt garanciális cseréje nem lehetséges?
-
M107
addikt
Gyors kérdés .
Adva van egy külső HDD a legfrissebb USB-3as Eltron vezérlő van telepítve X.119 olyat csinál, hogy leáll egy bizonyos nappal és órával ( legyen ez most 23 nap 16 óra ) következő bekapcsolás kor amikor eltelik olyan 3 -4 óra leállítás után akkor meg hozzáad az értékhez +1 napot.
4.60 legújabb bulid
UI:
A gépben lévő más HDD-k futási értékeit tökéletesen és napra pontosan méri hiba nélkül.
Csak eme USB-s HDD estén csinálja ezt. Alap XCHI driver estén is ezt csinálja. (oprend win 10) néztem de a driver támogatásnál ott a 10. 2013 driver nincs frissebb.Van még egy renesas usb kártya 3-as ott még nem néztem az Eltron az alaplapon van rajta.
Valami ötlet..... -
czarpika
csendes tag
válasz
King Unique #5156 üzenetére
Hello
Legalább szektor hiba nincs. Megnézem a leírtakat. Köszi.
Üdv.
-
King Unique
titán
válasz
czarpika #5154 üzenetére
Szia!
Képek alapján nincsenek hibás szektorok, ha jól nézem és a SMART is ok. Egyébként főablak utal rá, hogy mi a gond, vsz az adatkábel rossz, vagy a tápellátás nem optimális. Nekem is van egy régi PC-m, amibe egy 80-as Samsung IDE vinyóra a HDS 91%-os kondíciót, holott semmi szektorhiba és egyébként a vinyó is ok. Ott vsz a tápegység gyenge, netán kábelhiba.
Tehát esetleg érdemes lehet csatlakozókat megmozgatni, vagy kábelt cserélni, illetve HDD probléma (nem adatmentés) topikban is rákérdezni, mert az pörgősebb. -
czarpika
csendes tag
válasz
King Unique #5153 üzenetére
-
czarpika
csendes tag
válasz
King Unique #5153 üzenetére
-
King Unique
titán
válasz
czarpika #5152 üzenetére
Látom nem pörög a topik, szakértő Úr sem sieti el a válaszadást.
Ez így kevés infó...kéne egy főablak, illetve egy SMART tábla screenshot, azon jobb klikk és decimális adatmezővel, hogy ne a hexadecimális számokat kelljen átváltogatni. Amúgy a program már a főablakban is gondolom kiírja, hogy mi a probléma vele. Ha szektorhibák (gyenge, rossz) az nyilván nem jelent jót az élettartamára nézve és ajánlott lehet az adatokat lementeni róla.
-
czarpika
csendes tag
Sziasztok
A merevlemezemre a Sentinel azt írja, hogy a kondíció 80%. Pontosan mit jelent, a működésben és az élettartamban?
Köszi a válaszokat.
-
Üdv! Már máshova is beírtam. Eddig nem igen tudtam a parkolás problémáról, de most, hogy tudok fény derült arra, hogy egy 500-as és egy 1000-es hitachi 2.5-ös HDD-m sokat parkol, nagyon sokat. Egyszerűen írom: Ha 254-re állítom csökkenni fog?
Asztalin nincs gond. 501 nap után is csak alig 3000, de a 19 nap 100000 pakolás már gáz. -
King Unique
titán
Üdv!
Olyan észrevételem lenne, hogy Windows + HDS kombináció alatt nem akarnak alvóba menni a 2,5" külső vinyóim [link]. Egyértelmű, hogy a HDS miatt van, mert azt kilőve működik a funkció. Régebben is csodálkoztam, hogy mért nem működik, de az új 4.60, illetve 4.60.8b verzióknál is ezt tapasztaltam.
Nincs semmi elállítva, a lemezek APM érteke a gyári 128-as szinten van és a lemezek leállításának akadályozása sincs bekapcsolva.
Erre lesz majd vmi megoldás a közeljövőben -
Küldtem egy riportot, én nem tudom mi lelte a HDD-t, de zakatol, kattog és nagyon hamar nagyon meleg lesz. Megnéznéd mit mutat? Ezen kívül semmi baja.
-
Kernel
nagyúr
Particionálni lehet ilyenkor. Az írásteszt ablakában ahogy mozgatod az egeret, alul kiírja, hány MB-nál van a blokk.
Ha például elől 10 GB-on belül van hibás rész, akkor a Windowsban lehet csinálni egy 10 gigás partíciót, majd utána egy másikat. Végül a 10 gigásat törölni.
Vagy más programokkal lehet eleve feljebb kezdeni a particionálást, ez már részletkérdés.
Ha a végén vannak a hibák, akkor a végét lehagyni. Ezek még a jobb esetek, mert ha középen van, vagy pláne elszórtan, az már nyilván kellemetlenebb.
-
Kernel
nagyúr
Még hozzátenném, hogy az írástesztnél jelzett megkülönböztetések lényegében sebességi különbségre utalnak. Itt a rossz szektor is sajnos csak annyit jelent, hogy nagyon lassú, használhatatlanul lassú.
Ezen a ponton kellene firmware-nek lecserélni a tartalék területről, utána a hibajelzés megszűnne.
De sajnos marad továbbra is függő státuszban, ilyenkor ez a gond. Itt a példa az előző hozzászólásban, még a Sentinel sem tudta rávenni, hogy cserélődjön.
-
Kernel
nagyúr
A felülíró programok legfeljebb "provokálni" tudják a firmware-t, hogy cseréljen le egy szektort, de magának a programnak nincs erre behatása. Alapesetben még az is lényegtelen, hogy milyen programmal írjuk felül a lemezt, diskeditorral, Low Level Format néven futó programokkal stb.
A program esetleg annyit tehet, hogy különféle szekvenciákkal próbálkozik, amivel a firmware-t döntésre bírhatja. Ez még így is vagy sikerül, vagy nem, mindenesetre a Sentinel főablakában lehet követni, ahogy időszakosan frissíti a kiolvasott infókat, felülírás közben is.
Vannak például olyan gyenge szektorok, ami ténylegesen problémát okoz, de egy makacs HDD mégsem hajlandó lecserélni. Kénytelen az ember kiparticionálni, hogy ne fusson rá a fej.
-
Kernel
nagyúr
válasz
Viktoár #5134 üzenetére
Itt lényeges a pontos fogalmazás, különben nem lehet érteni, hogy miről beszél valaki.
A gyenge (pending) szektor nem nevezhető hibás szektornak, bad szektornak, ahogy egyesek írják a fórumokon. Van még a lecserélt, áthelyezett szektor, ha így írom, akkor mindenki tudja, miről van szó.
Bizonyos esetekben előfordul, hogy a firmware adatátviteli hibák miatt gyengének minősít egy szektort, amiről később hibátlan csatlakozás, illetve felülírás során kiderülhet, hogy nincs is baja.
Vagy lehet valóban gyenge (visszaesik rajta a sebesség), de felülírás hatására javulhat.
Mindkét esetben a SMART "jóváírja", mintha semmi nem történt volna. Legfeljebb az adatátviteli hibák árulkodnak, hogy gondok voltak. Vagy később ismét gyengülhet ugyanaz a szektor, ami már fizikai hibára utal.
-
havri1
félisten
válasz
liksoft #5137 üzenetére
Én is ezzel szívok most.
41 órája megy a nagy merevlemez teszt (legalsó, mindent gyalul, gyakorlatilag egy alapos írás/olvasás, és újraosztja a szektorokat ha jól értem). A hibásakat kiiktatja, és a tartalék területre címezi őket.
Ha jól láttam, csak a fizetősben érhető el, ingyenesbe nem. -
liksoft
nagyúr
válasz
animatrix11 #5136 üzenetére
???
-
Viktoár
addikt
Sziasztok
Hoztak hozzám egy laptopot hogy nagyon lassú és sokszor hosszú percekig nem történik semmi.
Ránéztem a vinyóra sentinellel és azt írja 1 hibás szektor,65501 gyenge és az adatkapcsolatban előfordultak hibák 3021 alkalommal.Teljesítmény: 100%
Kondíció: 51%Kiszereltem a vinyót és az asztali gépre dugva,futattam az olvasás+írás+olvasás adatterület felfrissítése tesztet. Ez talált 6 hibás szektort viszont javított 3 gyengét.
Utána indítottam egy újrainicializás tesztet ami végig zöld volt és javított 6 gyenge szektort.Jelenleg így néz ki a dolog:
Ha most indítok egy olvasás+írás+olvasás tesztet akkot nem találja a hibás szektorokat.Legalábbis csak addig hagytam ahol voltak a hibás szektorok.
A gyenge szektorokat visszalehet állítani? A hibás szektorok hova tüntek vagy miért nem jelzi hogy több is volt?
-
havri1
félisten
Helló!
Felület tesztnél (Destruktív) normális a 0.52MB/sec írási sebesség?
Mert így 287h a tervezett idő a befejezésig.
320Gb-os HDD-n kezdtem el, mert tele van rossz, hibás sectorokkal, hátha még "menthető".. -
animatrix11
őstag
Vizes lett billentyűk nem mentek, kb minden második, kiraktuk száradni a tűző napra, másnapra, már csak 3-4 billentyű volt rossz, viszont próbálták használni az á betűnél fura hangot adott, majd megállt, ki lehet találni mi van az á betű környékén, most le van szedve az elektronika radírral tisztítottam a csatlakozást, eddig nem sikerült elindítani, usbről nem látja, ha közvetlen a gépbe rakom, kiírja hogy van ilyen de nem tölt be a windows
-
Kernel
nagyúr
válasz
animatrix11 #5119 üzenetére
Tegyük fel, a belsejébe nem nézel bele, csak reméled, hogy nem ment bele semmi (amire van is esély).
Vízkár esetén akkor is ajánlatos leszerelni a panelt, átnézni, lemosni például denaturált szesszel, ecsettel. Szárítani, hajszárítóval is átmelegíteni, érintkezések ellenőrzése után összerakni.
Ha vizesen már áram alá lett helyezve, egyes helyeken zöldes patinakiválás szokott keletkezni, elektrolízis miatt. Azt is le kell tisztítani, ha még nem maródott fel a réz, de ilyenkor már csökkennek az esélyek.
SSD-nél valószínűleg BGA forrasztási hibát próbáltak melegítéssel javítani, az más téma.
-
liksoft
nagyúr
válasz
animatrix11 #5122 üzenetére
Te kérdeztél, én válaszoltam. Nem kötelező elvinni mentésre, hisz valóban drága. Viszont jobb megoldást nem tudok.
-
liksoft
nagyúr
válasz
animatrix11 #5119 üzenetére
Az SSD és a HDD teljesen más felépítésű. Legjobb, ha leadod adatmentésre szakembernek.
-
petya86
tag
válasz
Mezga Aladár #5116 üzenetére
És ez mennyire lehet problémás szerinted, vagy erre a HDD-re azért már ne bízzak fontos adatokat?
-
liksoft
nagyúr
válasz
animatrix11 #5117 üzenetére
Szervusz!
Nem. Az újak legtöbbje gyári számra párosított. Ami viszont beázott, ott a mechanika is sérülhetett.
-
animatrix11
őstag
Üdv
Régebben csináltam olyan trükköt, hogy ha volt két egyforma hdd és ha az egyik elektronika hibás a másik mechanika hibás felcseréltem a kettőn az elektronikát és lett a két rosszból egy jó
Állítólag az újabb hddnél nem müxik már ez? Ki mit tud erről ,egy ismerősnek beázott a laptopja és elhasalt benne a vinyó, érdemes ugyanolyat keresni? -
petya86
tag
Sziasztok!
HD Sentinel-ben egy ideje (kb 1 éve) folyamatosan csökkent a WD15EARS lemezemnek a kondíciója (hibás szektorok száma miatt), viszont az utóbbi időben a kondíció értéke elindult felfele (a minimum eddig 17% volt, most már 36%). Ilyen létezik? Továbbra is tervezzem az új HDD vásárlását, vagy lehet működőképes lesz még ez a lemez?
-
Repsol600
addikt
válasz
hdsentinel #5101 üzenetére
Lefuttattam a részletes öntesztet és az olvasás tesztet is, mind a 2 hibátlan lett, de a 153 vizsgált szektor megmaradt.
Hogy lehet nullázni? Nem az eltolásra gondolok azt tudom hogy kell de az nem az igazi.
Így meg csak nem hagy nyugton.
-
Impressa
őstag
Nem kell ennyit foglalkoznod az akkuval.
Nyugodtan hagyd benne, nem fogja csepptöltéssel bombázni az akkut a töltésvezérlő. Nekem már 3 éves a laposon (Lenovo), és amióta megvettem, azóta benne van az akku. Én mondjuk lusta vagyok, mert csak félévente végzem el a kalibrációt, h újra pontos értéket írjon ki win.
Ha nem száraz hűvös helyen tartod az akkut, akkor mindegy, h a polcon vagy a gépben van-e. -
AtHoS
nagyúr
Akkor "rendesen" karbantartod.
Sokan vannak, akik "csak" kidobják a gépből, majd másfél múlva, mikor éppen valamiért szükséges lenne előveszik és csodálkoznak, hogy már "nem a régi", hogy szépen fogalmazzakMinden esetre a lapos gyártók készítettek akku töltés menedzselő alkalmazásokat, melyekben be lehet állítani, hogy folyamatosan töltőn van a készülék és ehhez igazítja az akku kezelését. Lenovo lapos esetében pl. 60%-os állapotban tartja. Kérdezz be nyugodtan lapos topikba, mert lehet nem is érdemes kímélés miatt kidobnod az akkut a gépből
-
tomp
félisten
-
AtHoS
nagyúr
Milyen okból kifolyólag veszed ki az akkut? Ha kímélésből, akkor azért időnként - mielőtt teljesen lemerülne - töltöd azért? Ha nem, akkor a kivétellel többet ártasz az élettartamának, mint amit esetleg nyerhetnél a kivételével.
Más szünetmentes tápegységet vásárol, hogy kivédje az áramingadozásokat, Te meg "kidobod" ezt a gyári védelmet
-
tomp
félisten
A hétfői nagy eső miatt volt 2 áramszünet amiért a laptop ki is kapcsolt(nem használom az akksit)
Miután a 2. kikapcsolás után bekapcsoltam a gépet feltűnt, hogy a felpörgés/leállás a korábbi nagy ugrás után újra ugrott. 2135-ről 2712-re ugrott. A parkolás pedig 7409-ről 7990-re ugrott.
Mi okozza ezeket? Azaz ha nem a rendszer állítja le a laptopot hanem az áramkimaradás miatt esik ki alóla a táp akkor ez a 2 érték nagy mértékben növekszik. Ha rendben leáll a gép akkor csak 1-1-el ugrik ahogyan kell.
Azaz most már nem 1428-al kell eltolni a leállás/felpörgés értékét, hogy a program valóst írjon ki hanem már 2005-el kell levinni. -
Poplacsek
senior tag
Sziasztok!
Nem feltétlenül HDS kérdés, de itt értenek a HDD-khez a legjobban.
Mitől lehet, hogy az ASUS Z97 Deluxe alaplapom Asmedia SATA portjain csücsülő HDD-k szépen elmennek alvóba ha lejárt a Win10-ben beállított 20 perc tétlenség, míg az Intel portokra dugott HDD-k folyamatosan pörögnek hiába nincsenek használatban... Intel SATA driver: 14.6.0.1029, de az eggyel korábbival is ez volt...HDSentinel, Speedfan van fent amik a HDD-kről olvasgatnak, de a HDS a maximális 12 óra vizsgálati ciklusidőre van lőve, a Speedfanban meg ki van kapcsolva a HDD-k hőmérséklet figyelése..
Windows10 energiagazdálkodásban 20 percre van állítva a merevlemezek kikapcsolása.
Köszi előre is minden tippet...
-
Repsol600
addikt
válasz
hdsentinel #5101 üzenetére
Rendben köszönöm a választ!
Ez egyébként Fujitsu Siemens laptop (2,5" Hitachi hdd). Jelenleg nincs nálam a gép ahogy tudom lefuttatom a tesztet. -
Sziasztok!
A következő problémám lenne:
Beszereltem a gépbe egy Kingston V300 120GB-os SSD-t (vadiúj). A HD sentinel ezzel fogadott:Kondíció: 0% - meghibásodás várható
A mozgó alkatrész nélküli meghajtó (SSD) állapota hibátlan. Problémás vagy gyenge szektorok nem találhatóak.
A kondíciót a következő SSD-specifikus attribútum(ok) értéke határozza meg: 233 Media Wearout IndicatorJavasolt az adatok azonnali mentése az adatvesztés elkerülése érdekében.
Működési idő: 0 nap 16 óra
Becsült hátralévő élettartam: 0 napKellene aggódnom?
-
AtHoS
nagyúr
válasz
hdsentinel #5100 üzenetére
Köszönöm a felvilágosítást
maradok a stabil frissítésnél, mivel nincs problémám a programmal, használt eszközökkel. Bár most átköltözöm egy időre asztali gépről egy Dell 7537-re, remélem ott sem lesz - a költözésen kívül - különösebb probléma.
Miután bekerült a másik progiból is kép, mely ugyanazon infót adta a kérdéses SSD-ről, már leesett, hogy a HDS ismeri az adott SSD-t
-
zsoca29
tag
Nem igen adnak használtat újként.
3 év garival.
Bontatlan csomagolás...... -
hdsentinel
őstag
válasz
Repsol600 #5096 üzenetére
Arról van szó, hogy a merevlemez érzékelte, hogy bizonyos szektorok nem megfelelőn működnek.
Esetleg elindította a szektor-áthelyezési folyamatot (reallokáció) aminek következtében a szektorokat beolvassa és azok tartalmát a tartalék területre helyezi és ha szükséges, minden további írást/olvasást a tartalék területre irányít az eredeti szektor helyett.De néha ez a folyamat nem sikerül vagy közben (ha mégis hibátlannak értékeli a merevlemez a szektort), leáll.
> Ezt nem lehet eltüntetni valahogy?
De igen.
Válaszd a S.M.A.R.T. oldalt, és keresd meg a 196 Reallocation Event Count attribútumot.
Az "Eltolás" oszlopban kattints a 0 -ra a + és - között és (miután tudomásul vetted, hogy így a hibákról nem feltétlen értesít a program) a megjelenő ablakban add meg a hibaszámot negatív előjellel:-150
Hamarosan a problémák eltűnnek, a kondíció javul és a Hard Disk Sentinel csak az esetlegesen előforduló újabb problémákra, hibákra fog figyelmeztetni.
De persze önmagában a fentiektől nem fog jobban működni, előtte érdemes lenne tesztelni és kideríteni, hogy stabil-e az állapot, valóban indokolt-e a korábbi időszak problémáit törölni ilyen módon.
Erre a tesztek a legjobbak: Nem tökéletes a merevlemezem, mit lehet tenni?amik felszínre hozzák, ha van további probléma, esetleg tovább növekszik a számláló és/vagy a felület teszt rávilágíthat, hogy mely szektor(ok) lassabbak, nehezebben kezelhetőek mint a többi (azaz mely terület érintett esetleg).
Vagy megerősítik, hogy minden OK, nincs hiba és a merevlemez gond nélkül használható - és ekkor valóban nullázható a hiba-számláló.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Háztartási gépek
- Parkside szerszám kibeszélő
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Spórolós topik
- Call of Duty: Modern Warfare III (2023)
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- Formula-1
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- 48 GB-os AMD Radeon PRO W7900
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3011
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2906, 100% Akkumulátor
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest