Hirdetés
- Pánikban a világ a Radeon RX 5000 és 6000 sorozat támogatása miatt
- Az AI miatt biztonságosabb az Android, mint az iPhone
- Hirtelen rájött az AMD, hogy mégsem szűnt meg egy funkció az egyes Radeonokon
- Aggódhatnak a amerikaiak: a Huawei újabb lépést tett a modern AI gyorsítók felé
- Hamarosan mind begombázunk?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen házat vegyek?
- Pánikban a világ a Radeon RX 5000 és 6000 sorozat támogatása miatt
- Aggódhatnak a amerikaiak: a Huawei újabb lépést tett a modern AI gyorsítók felé
- Akciókamerák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Melyik tápegységet vegyem?
Új hozzászólás Aktív témák
- 

kisninja őstag Sziasztok segítséget kérnék rövid idő miatt nem tudok keresgélni napokat. És ötleteket várok régen volt ilyen gondom szóval lehet van már olcsóbb megoldás is. 
 Adott egy noti vinyo (hgst 500gb 5400, z5k500-500) ami államvizsga anyagok stb volt , belassult a noti majd az ügyfél rácsapott ezután felpörög de csak kattog. , belassult a noti majd az ügyfél rácsapott ezután felpörög de csak kattog.
 Kürtön kívül van aki sokkal olcsóbban tud menteni kezdeni valamit ?(nem nincs mentés semmiről......) 
- 

Killer01 őstag válasz  betyar1974

üzenetére betyar1974

üzenetéreMilyen noti?  Nem kell félned a melegedéstől, az újabb (nvme) ssd-k melegfejűek inkább. Nem kell félned a melegedéstől, az újabb (nvme) ssd-k melegfejűek inkább.
 Néha nézd meg a smart adatokban a fail/error számlálókat nem nőnek-e, illetve a Wear leveling count (cellák elhasználódása) amit érdemes követni... oszt' használd egészséggel 
- 

Killer01 őstag Jah, megvan: nincs a smart-odban semmilyen Power on számláló, érdekes... kinek lett ez az ssd gyártva? 
- 

Killer01 őstag válasz  betyar1974

üzenetére betyar1974

üzenetéreAz ssd-ben nincs hőfokszenzor, azért nem látsz Celsiust. Működési időt és becsült élettartamot szokott tudni OEM verziós ssd-nél is a Sentinel: járt nálam jó pár, mindnél volt adat. Mennyit ment kb az ssd időben? 
- 

herdsman12 őstag A kb 4 órája beüzemelt, gyári új ADATA SU800 SSD-m a saját SSD ToolBox programja szerint teljesen rendben van. 
 (Total Bytes Written: 0,13TB, Drive Health: Good, Estimated Life Remaining: 100%)
 Kíváncsiságból letöltöttem és telepítettem a "Hard Disk Sentinel próbaváltozat v5.01"-t.
 Egyből dobott 1500 adatátvitel hibát meg 80%-os kondíciót.
 Mi lehet ilyenkor?
- 

válasz  betyar1974

üzenetére betyar1974

üzenetéreOK, akkor nincs ötletem  Esetleg egy riport küldése a fejlesztőnek, akkor legalább rá tud nézni. Szokott reagálni rá! 
- 

válasz  betyar1974

üzenetére betyar1974

üzenetéreHirtelen ötlet: A legfrissebb verziót használod? 
- 

betyar1974 senior tag PM851 m.2 ssd-n, hogyan tudok hőfokot nézni? Sentinel szerint "?" csak ennyi mük./hátralévő idő-ismeretlen, viszont 960evo-n mindent érték mőködik. Lap z270h, mindkettő ebben van. 
 Talán valaki...
- 

balaaa88 aktív tag Sziasztok! Linkelek egy képet, látszik rajta a lényeg. 
 Újonnan vásárolt HDD, 5 napja lett betéve a szerverbe.
 Tegnap előtt volt adatmozgatás, akkor csökkent le a "kondíciója".
 Vélemény, észrevétel, stb?
 Küldjem vissza? Cserélik?Köszi!  
- 

bigmafa tag Sziasztok, azt kérdezném, hogy a HD Sentinel hagyja "aludni" a lemezeket? Tehát ha a Windows-ban be van állítva, hogy 10 perc után állítsa a le a HDD-t, akkor le fog állni Sentinellel is, vagy az folyamatosan ébren tartja? Szeretem ha csendes a gép amikor lehet... Köszönöm! 
- 

Killer01 őstag válasz  kkeeppeekk

üzenetére kkeeppeekk

üzenetéreSzívesen  
- 

kkeeppeekk csendes tag válasz  Killer01

üzenetére Killer01

üzenetéreMég csak az azóta eltelt egy estéről tudok nyilatkozni. Nem változott a szám, nem ált parkolóba. 
 Egy hét múlva újra jelentkezem. Ha változatlan. Hátha másnál is be válik akinek ilyen problémája van, és a soha beállítás segít nekik.Mint ti nekem. köszönöm szépen!!! Jól indul a napom 
- 

üzenetére kkeeppeekk

üzenetéreEzt kapcsold át soha opcióra. 
- 

válasz  kkeeppeekk

üzenetére kkeeppeekk

üzenetéreHGST nem szokott ilyet. WD mániája a sűrű parkolás. A laposomban van nekem is HGST, rendesen, a valós indítási számot írja. Próbáld meg kikapcsoltatni a WD leírása alapján [link], ill az energiagazdálkodás almenüit részletesen átnézni. 
- 

üzenetére kkeeppeekk

üzenetéreEnergiagazdálkodást is nézd meg, mire van állítva a háttértár kikapcsolása. Lehet lelövi néhány percenként majd vissza is kapcsolja. 
- 

válasz  kkeeppeekk

üzenetére kkeeppeekk

üzenetéreWD vinyó ? 
- 

kkeeppeekk csendes tag Sziasztok. start-stop count. összes indulás leállás száma: 37.532 db a hard disk sentinel szerint. ez mitől ilyen sok egy 1 éves asus laptopomnál? 186 napot ment. teljesítmény, kondíció 100%-os Start/Stop Count,0,77,77,OK (Mindig rendben),37532,0,Engedélyezve ez hardver hiba? vagy Windows beállítás? mert amúgy jól működik a laptopom. Újra raktam a Windowst azóta két hét alatt plusz 350 db. Tán ha 10x ki be kapcsoltam ez idő alatt, 
 sosem használom alvó módban.Válaszokat előre is köszönöm https://logout.hu/dl/upc/2018-02/13/298918_ocmlbgrhtm2lhj3j_2018-02-13_063031_3.jpg 
- 

joghurt addikt Sziasztok! Van egy problémás vinyóm (Samsung HD103SI, 1 TB). A HD Sentinel szerint "A lemez felületén található 27 hibás szektor, mely(ek) tartalma a tartalék területre lett áthelyezve. A szektorok javításának számából ítélve a lemez állapota több lépcsőben romlott." (61%-os kondíció) A gyors és a részletes önteszt is hiba nélkül lefut. Amikor megpróbálok felület tesztet csinálni (szekvenciális, a lemez a teszt alatt zárolva), a csak olvasás teszt lefut. Amikor viszont olvasás-írás-olvasást mondok, egy idő után megáll a haladás, és a HDSentinel program nem válaszol. Ha jobb híján egy óra után áramtalanítom az eSATÁs dokkolót, kékhalált kapok az iastor.sys-ből. 
- 

FragMaster addikt Sziasztok, 
 vettem egy Toshiba P300 3tb-os vinyót. Sentinelben a fejlett energiagazdálkodáson belül a szintet szeretném feljebb venni, de mindig visszaugrik 128-ra, ami alapértelmezett. 191 felett ezen kívül a státusz "Letiltva"-ra vált. Legújabb verzióval próbálom (5.01.13.)
- 

Dtomka veterán Nézd meg az alábbiakat, hátha [PRESS F1 TO BOOT ERROR ON PC FIX] 
 [IDE Master H.D.D Detected Press F1 to Resume!]
- 

mentos tag Halihó! 
 Segítsetek rajtam legyetek olyan jók. Egyik barátom vinyójára másoltam adatokat usb-s átalakítós külön tápos eszközzel, és olybá tűnik pont most kezd beszarni a külön táp, mert párszor leállt és újraindult a vinyó, de átmásolt, mindent és az eredeti gépben jól működik, de a smart-ba bekerült temerdek hiba, ami miatt 0%osnak írja a vinyót a sentinel, de ami megnagyobb baj hogy indulásnál a BIOS megakad emiatt és csak F1el lehet tovább lépni.
 Ki lehet valahogy nullázni a hibát, vagy mit lehet tenni hogy legalább a BIOSt ne zavarja?
- 

seger addikt Sziasztok! Van egy gép win-el, 1.5TB HDD-vel. Tökéletes állapotban kb 3 éve félre lett rakva. Most kellett volna a HDD nasba, erre Sentinel azt mondja 0%-os.... 
 Valamit lehet ezzel kezdeni?
- 

Dtomka veterán Köszönöm, tanulmányozom!  
- 

Dtomka veterán 
- 

liksoft nagyúr Szia! A garanciális a legjobb márka. 
 Mire kiderül melyik új drive a jó fejlesztés, már nem kapod. Közben meg a fejlesztők feladata az is, hogy a garidőn túl minden nap ajándék legyen. Úgy hívják fogyasztói társadalom.Gondolom a nélkülözhetetlen adataid most is megvannak 3 fizikailag is különböző helyen.  
- 

Dtomka veterán Sziasztok! Lassan nekem is cserélni kell a HDD-t. Ma 28% volt, majd eltolást alkalmaztam, de a kondíció lecsökkent 16%-ra. Az eltolást kinulláztam de nem lett jobb   Az alábbi tesztben a Seagate Barracuda a legjobb. 
 Best Internal Hard Drives [2018] (Updated)Mi a véleményetek a tesztről? Én ezt néztem ki, mert elég a 3TB, max 4 amit vennék. 
 SEAGATE BarraCuda 3TB 7200 rpm 64 MB SATA3 ST3000DM008Nézegettem a HGST-ket is. Ez kisebb de újabb: 
 HGST 2TB Ultrastar 7K2 7200rpm 128MB 3.5" 1W10002ez régebbi nagyobb, de drágább: (igaz már feleannyiba kerül mint 2 éve - 120k helyett 60k) 
 HGST 4TB Ultrastar 7K6000 7200rpm 128MB SATA 0F23005SSD-m is van. A legfontosabb játék(ok) azon vannak. Viszont arra nem fér sok, és a jövő játékai 50-80 gb -osak. Ezért játékra is használnám, ezért 7200rpm kell vennem.  Tud valaki ajánlani egy megbízható márkát?  Köszönöm előre is! Köszönöm előre is! 
- 

Anubis_9 addikt Sziasztok! Van egy valamivel több, mint 4 éves TOSHIBA DT01ACA300 HDD-m. Eddig tökéletesen működött. HDS szerint most is 100% a kondíciója és a teljesítménye is. A rövid önteszt szerint sincs semmi baja. Azonban elég gyakran furcsa hangok jönnek ki belőle, ahhoz hasonlók, mint amikor indul a gép és felpörög a HDD. Ezek a SMART adatok: 
 1,Raw Read Error Rate,16,100,100,OK,0,0,Engedélyezve
 2,Throughput Performance,54,139,139,OK,72,0,Engedélyezve
 3,Spin Up Time,24,134,134,OK,27984298,0,Engedélyezve
 4,Start/Stop Count,0,100,100,OK (Mindig rendben),2449,0,Engedélyezve
 5,Reallocated Sectors Count,5,100,100,OK,0,0,Engedélyezve
 7,Seek Error Rate,67,100,100,OK,0,0,Engedélyezve
 8,Seek Time Performance,20,124,124,OK,33,0,Engedélyezve
 9,Power On Time Count,0,99,99,OK (Mindig rendben),9643,0,Engedélyezve
 10,Spin Retry Count,60,100,100,OK,0,0,Engedélyezve
 12,Drive Power Cycle Count,0,100,100,OK (Mindig rendben),2424,0,Engedélyezve
 192,Power off Retract Cycle Count,0,98,98,OK (Mindig rendben),2588,0,Engedélyezve
 193,Load/Unload Cycle Count,0,98,98,OK (Mindig rendben),2588,0,Engedélyezve
 194,Disk Temperature,0,206,206,OK (Mindig rendben),46; 16; 29,0,Engedélyezve
 196,Reallocation Event Count,0,100,100,OK (Mindig rendben),0,0,Engedélyezve
 197,Current Pending Sector Count,0,100,100,OK (Mindig rendben),0,0,Engedélyezve
 198,Off-Line Uncorrectable Sector Count,0,100,100,OK (Mindig rendben),0,0,Engedélyezve
 199,Ultra ATA CRC Error Count,0,200,200,OK (Mindig rendben),0,0,EngedélyezveA Spin Up Time 27984298-as értéke nem magas egy kicsit?  Van ok aggodalomra? Van ok aggodalomra?
- 

Soma01 veterán válasz  Killer01

üzenetére Killer01

üzenetéreKöszi! Ezt nem tudtam. Azt tudtam, hogy csökkenti a kondit, ha van hibás szektor vagy egyéb más hiba. De azt nemn tudtam, hogy ez a kondíció pozitív irányba is tolódhat. Pl. kevés az írás rajta (SSD) kb egy éves, de a SMART már 99-et mutat, a Hdsentinel meg még mindig 100-at. 
- 

liksoft nagyúr Szia! Sok-sok éve..... Sajnos a HDD-k is öregednek. Gondolj bele, egy nagyapó szépen elautókázik egy régi Trabival vidéken, de ha Te beköltözteted Pestre és alá teszel egy új Mercit, mi lesz a végeredmény? A technika fejlődésével minden gyorsul, így nagyobb terhet is kap az a drive. Lehet, ezt nem szeretné...  Ja, azért jó lenne tudni, ki is az említett beteg... 
- 

liksoft nagyúr válasz  Winner_hun

üzenetére Winner_hun

üzenetéreProgramot indítod, és ott van egy ikon benne, hogy levél küldése a fejlesztőnek. Jó, ha tud ilyen problémáról, és esetleg ha ismeri, tud segítséget adni. Persze ehhez legálisan használt programból illik küldeni.  A honlapon nem létezik, hogy a gyik alatt van rá válasz? Ha a magyar oldalon nincs, érdemes az angolra is ránézni, ugyanis a magyar késéssel követi az angolt. (Valahogy azt többen használják.  ) )
- 

liksoft nagyúr Szia! Tápellátási, vagy érintkezési gond miatt keletkeztek azok a hibák. A teljes felület vizsgálata során kiderült, hogy a drive a működése közben "árnyékra ugrott", így a program korrigálta állapotát. Ilyenkor javasolt az érintkezők ellenőrzése, tisztítása, valamint a tápellátás felülvizsgálata. Régi tápegység, vagy zavarszűrés nélküli 230V-os betáplálás. 
- 

Soma01 veterán Az mitől lehet, hogy a kondícióra 100%-ot ír a program, de a wear leveling 99-es a SMART fülön? 
- 

Johnyy tag válasz  Winner_hun

üzenetére Winner_hun

üzenetéreAkkor sajnos nem tudom miért nem működik. 
 Nálam így megy.
- 

üzenetére Winner_hun

üzenetéreTehát már létre volt hozva neki egy feladat? 
 Be van pipálva a "Futtatás a legmagasabb jogosultságszinten"? (Az Általános --> Biztonsági beállítások résznél van ez.)
- 

Winner_hun félisten Újratelepítés se hozott csodát  
- 

üzenetére Winner_hun

üzenetéreSajnos már nálam is előfordult ez a probléma, de nem lehet tudni, hogy mi okozza. Vagyis a probléma az, hogy valamiért nem hozza létre a Feladatütemezőben a Sentinelnek amit kellene. A megoldás pedig, hogy a Feladatütemezőben létre kell hozni egy új feladatot a legmagasabb szintű jogokkal. Feladat megkezdése: Bejelentkezéskor, és ki kell tallózni a HDSentinel.exe-t. 
 Így nálam működik.
- 

AtHoS nagyúr válasz  Winner_hun

üzenetére Winner_hun

üzenetéreSSD esetén ez a hiba a hozzátartozó naplóban mit takar vajon? 2018. 02. 01. 0:53:03,#10 Spin Retry Count 86 -> 0
 2018. 02. 01. 0:53:03,#197 Current Pending Sector Count 70 -> 0Mondjuk párhuzamosan a mellette levő HDDre is bedobta "ugyanezt" 2018. 02. 01. 0:53:03,#10 Spin Retry Count 11565 -> 0
- 

Winner_hun félisten válasz  Winner_hun

üzenetére Winner_hun

üzenetéreA program parancsikonjának indítópultba való helyezésével se indul a program a rendszer indulásakor. 
- 

Czimby addikt Sziasztok! Olyannal találkozott már valaki, hogy a Sentinel 100/96%-osra írta a HDD-t 1bad és 5gyenge szektorra hivatkozva. 
 Majd egy formázás, teljese felületteszt WD Datalifeguard progival mindkettő, és újraindítás után 100/100 a merevlemez, és nem jelez se bad se gyenge sem áthelyezett szektor!Most akkor van bad sector vagy nincs? Nem értem.  
- 

havri1 félisten Helló! Seek Error Rate = 9 -t okozhat rossz táp vagy sata csatlakozó? Elvileg fej pozicionálás hiba google alapján. Sok sok éve megy nonstop hiba nélkül, és most pakoltam át másik gépbe a 3 hdd-t raid0-ba, és fagyogat, majd ezt dobta..  
- 

Véreshurka senior tag válasz  Véreshurka

üzenetére Véreshurka

üzenetéreNagyon elbénáztam a dolgot  , úgyhogy kérném sztornózni a lemezekre vonatkozó kérdéseket! , úgyhogy kérném sztornózni a lemezekre vonatkozó kérdéseket!
- 

Véreshurka senior tag válasz  Véreshurka

üzenetére Véreshurka

üzenetéreKözben olvasgattam máshol is, és a WD Purple-höz tartozó adatokat ne vegyétek figyelembe, mert HDD csere után az információk maradtak a WD Gold-hoz tartozóak, valami van a dokkolóval, nem lehet csak úgy cserélgetni benne a lemezeket, ennek még pontosabban utánna fogok járni. Viszont a WD Gold-hoz tartozó kérdést, illetve a 2. kérdésemet még fenntartanám. 
- 

Véreshurka senior tag Sziasztok! 2 dolog miatt érdeklődnék itt: 1. Van 2 db NAS-ban használt HDD-m, amiket HD Sentinellel vizsgálva a következőket adja: a. WD Gold 6 TB: Start/Stop: 66483 
 Load/Unload: 125578
 Müködési idő: 157 nap 8 órab. WD Purple 4 TB: Start/Stop: 66483 
 Load/Unload: 125578
 Müködési idő: 157 nap 9 óraA start/stop értékekhez viszonyítva sok a load/unload érték? Érdemes lenne kikapcsolnom a fejparkolást, vagy ezek az értékek nem vészesek? Érdekes számomra, hogy a Gold-ot novemberben vettem, a Purple-t decemberben, és mégis ugyanazokat az értékeket mutatja, illetve nekem "hangyányit" magasnak tűnnek ehhez képest (amióta megvannak) az értékek. Probléma lehet-e a HD Sentinelnek az, hogy a HDD-ket egy Sharkoon QuickPort XT V2-vel csatlakoztatva vizsgáltam át? Ez be tudna kavarni a smart adatok olvasásába? Pl. olyanra gondolok, hogy az "Információk" fül alatt legalul a "Lemez Információnál" a "Lemez család" MQ-01ABD075-nek érzékeli, a "formátumot" 2,5"-nek, illetve "Kapacitásnak" 750 GB-ot ad vissza. Illetve hasonló adatok vannak a Purple esetén is. 2. Ha szeretném biztonságosan leválasztani a HDD-ket a gépről, akkor a HD Sentinel miatt ezt nem tudom megtenni csak akkor, ha kikapcsolom a HDS-t. Van arra valamilyen beállítás, hogy teljes kikapcsolás nélkül megtudjam a biztonságos leválasztást csinálni? A válaszokat előre is köszönöm! 
- 

batka460 csendes tag Akinek hasonló problémája lenne mint nekem fentebb, és mivel senki nem tudott rá épkézláb választ adni, íme hát a megoldás. Egy frissebb béta verzió már rendesen látja és kezeli az ssd-t 100/100-nak írva. Akár az 5.01.7 vagy az 5.01.11 ezek már rendesen látják ezt a típusú ssd-t. 
- 

Tibcsó aktív tag Sziasztok! Lenne egy kérdésem, van egy Western Digital Elements Portable 3TB 2,5" külső HDD-m. 
 Sentinel Teljesítményt és a Kondíciót 100% jelöli, de a Működési és a Becsült hátralévő élettartamra: Ismeretlen-t ír.
 A HDD-re 2019.04.10-ig van garancia és szerintem hibátlanul működik.
 Előtudom csalni valahogy ezeket az adatokat? Előre is köszönöm a válaszotokat!  
- 

válasz  Winner_hun

üzenetére Winner_hun

üzenetéreAkkor hirtelen kifogytam az ötletekből... Szerintem írj egy mailt az info@ mail-jükre, vagy teszt riport küldése, és ott leírni a részleteket! 
- 

válasz  Winner_hun

üzenetére Winner_hun

üzenetéreMég egy hirtelen ötlet: Ha az UAC ki van kapcsolva, akkor run as Administrator opcióval próbáld indítani, utána pedig a beállításokat megint... 
- 

batka460 csendes tag Szerkeszteni már nem bírom, itt egy SMART az SSD-ről, mit lehet ebből kihámozni ? 
- 

batka460 csendes tag Sziasztok. 2 napja vettem egy 256GB-os M.2 A-Data SSD-t 2280 (SU8000) Telepítettem rá Win-t. Leteszteltem CrystalDiskMark-al. Minden ok volt. A hd sentinel is 100/100 at írt rá. Egy nappal később a Hd sentinel 99% teljesítményt és 80% a kondíció. Létezik, hogy a legújabb HdSentinel nem vagy rosszul ismeri fel ezt az ssd-t ? A CrytsalDiskInfo és a Saját A-data SSD toolbox 100%os kondíciót ír rá. Lassulásnak nincs nyoma. Mi lehet a baj, vagy van e baj ? Még 14 napon belül vagyok elállhatok a vásárlástól is. Válaszokat előre is köszönöm 
- 

válasz  Winner_hun

üzenetére Winner_hun

üzenetéreNekem az segített ilyen esetben, hogy a beállításoknál kivettem az indítás Windows-al elől a pipát, OK 
 újra beállítások, pipa vissza, OK...
- 

Winner_hun félisten Be van állítva hogy a winnel együtt induljon el, mégse teszi. Új win, friss telepítés. A feladatkezelőben az indulásnál nincs a listában. Mi a gond? 
- 

vand csendes tag Sziasztok, Nem vagyok járatos a háttértár hibajelző progikban, érdekelne, hogy mit veszítenék a HDSentinelhez képest az ingyenes alternatívákkal (pl CrystalDiskInfo). (azért RAID1-ben vannak a vinyóim és mostmár külső adathordozóra mentem a fontos adatokat, hogy picit tájékozódtam - köszi King Unique egy korábbi háttértárolós segítségért utólag is) Abban is bizonytalan vagyok, hogy lenne célszerű megvenni a HDSentinelt (még nem döntöttem csak gondolkodom rajta). 
 A Professional családi csomagot néztem.
 A hivatalos oldalon lehet választani, hogy kiküldik CD-n (olvasóm nincs) 12eFt-ért ÁFÁ-val pár napon belül, vagy meg lehet venni közvetítőn keresztül azonnal 50€-ért, ami több. Láttam még a BitsDuJour-on 50€ -30% kedvezményért, de erre még rákerül 27% ÁFA, ami elveszi a -30% nagyrészét.
- 

bitmad aktív tag Köszi a választ.  
 Az ajánlott programot végül is nem próbáltam, hanem újra ráengedtem a felület tesztet, úgy hogy a hibás szektor benne legyen az adott tartományban, amit be lehet állítani a beállításoknál. 
 Így már nem talált hibát, vagy kijavította azt.
 Végül is a lényeg, hogy jó lett.Szerintem a monitor visszakapcsolása lehetett a zavar oka, mert amikor bekapcsoltam, akkor jött az a windowsos ding-dong hang, ami akkor szokott szólni, amikor új hardvert talált a windows. 
 Ez szerintem megzavarta a írástesztet, de maga a winyó nem lett hibás.
- 

szombi tag SectEdit-el próbáld, kifejezetten azt a szektort(Edit-->Goto Sector-->77103940 Teszt után, a lemez telítettségétől függetlenül az adott szektor tartalmát vissza kell állítani! (hátha $Mft-re esik). Ezt az export/import menüponttal teheted meg, egyetlen szektort kell lementeni és visszaállítani. Bár lehetséges hogy a 3 terás lemezen nem működik rendesen a progi, de a kérdéses szektor eléggé az elején van ezért muszáj elérnie. 
- 

bitmad aktív tag Sziasztok! Ráindítottam egy új WD lemezre az alapos írástesztet (újrainicializálással), hogy nem hibás-e a winyó. 
 Szépen ment is, hagytam hagy dolgozzon, és mivel el kellett mennem otthonról, ezért kikapcsoltam a monitort a gép anélkül is megy.
 Mikor hazaértem és a monitort visszakapcsoltam, akkor lett egy sérült szektor a winyón, I/O hiba 1117.
 Valószínűleg bekavart a monitor felismerése az írástesztbe?Ettől még lehet jó az a szektor? 
 Esetleg nem lehet a teszt végén, csak a hibás szektort újra letesztelni?
- 

szombi tag Sziasztok! WD20EARX (WD Green 2TB) vinyómon egyik napról (vagy pillanatról?) a másikra megjelent 39 bad sector (current pending) amit egy újraindítás után még 4 követett és lett 43. A felülettesztelés (win XP chkdsk) kb. közepén jár és észrevettem hogy egy bs eltűnt, mert most "csak" 42. Lehetséges hogy a vinyó vezérlője egy korábban (pending-el jelölt) bad sectort visszarak a normál forgalomba? Egyébként kikényszeríthető, hogy a bad sectorokat egy vinyó átrakjon "reallocated"-be, vagy az minden esetben a vezérlő saját döntése és senki nem szólhat bele? 
- 

Killer01 őstag válasz  belaazallat

üzenetére belaazallat

üzenetéreWin 10-et használsz? Lehet indexeli magának a képeket a beépített kép/fotó kezelő-nézegető app-ja (tudja t*köm mi a neve). 
- 

Killer01 őstag válasz  belaazallat

üzenetére belaazallat

üzenetéreMintha futna róla valami/vagy valami használná... tök üres? ha igen, akkor nyomj rá egy gyorsformázást, utána mennie kell a tesztnek. 
- 

belaazallat addikt válasz  belaazallat

üzenetére belaazallat

üzenetéreErre valakinek ötlet? Csak ennél a vinyónál áll fent a probléma, a többin lefut. 
Új hozzászólás Aktív témák
- WD Black SN770M 2TB M.2 2230 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 5150-4850 MBs - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! 10TB WD Purple Pro SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Crucial P310 2TB M.2 2230 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7100-6000 MBs - Eladó!
- WD Black SN850X 8TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Hűtőbordás- Új - 7200-6600 MBs - Eladó!
- Seagate Exos 7E8 8 TB nagyobbra váltás miatt
- Honor 200 pro 512GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3126, 98% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- 145 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090 (ELKELT)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3540
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

, belassult a noti majd az ügyfél rácsapott ezután felpörög de csak kattog.
 , belassult a noti majd az ügyfél rácsapott ezután felpörög de csak kattog. 

Nem kell félned a melegedéstől, az újabb (nvme) ssd-k melegfejűek inkább.
 Nem kell félned a melegedéstől, az újabb (nvme) ssd-k melegfejűek inkább.
 960 evo-mon 2mappa között másoltam, játék közben 27GB adatot és 39fok felé nem ment.
 960 evo-mon 2mappa között másoltam, játék közben 27GB adatot és 39fok felé nem ment.  

Van ok aggodalomra?
 Van ok aggodalomra? 

, úgyhogy kérném sztornózni a lemezekre vonatkozó kérdéseket!
 , úgyhogy kérném sztornózni a lemezekre vonatkozó kérdéseket! 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)