- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- SSD kibeszélő
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kisninja
őstag
Sziasztok segítséget kérnék rövid idő miatt nem tudok keresgélni napokat. És ötleteket várok régen volt ilyen gondom szóval lehet van már olcsóbb megoldás is.
Adott egy noti vinyo (hgst 500gb 5400, z5k500-500) ami államvizsga anyagok stb volt , belassult a noti majd az ügyfél rácsapott ezután felpörög de csak kattog.
Kürtön kívül van aki sokkal olcsóbban tud menteni kezdeni valamit ?(nem nincs mentés semmiről......)
powered by: ®MAJORMÜVEK®
-
Killer01
őstag
válasz betyar1974 #5997 üzenetére
Milyen noti? Nem kell félned a melegedéstől, az újabb (nvme) ssd-k melegfejűek inkább.
Néha nézd meg a smart adatokban a fail/error számlálókat nem nőnek-e, illetve a Wear leveling count (cellák elhasználódása) amit érdemes követni... oszt' használd egészséggel -
Killer01
őstag
Jah, megvan: nincs a smart-odban semmilyen Power on számláló, érdekes... kinek lett ez az ssd gyártva?
-
Killer01
őstag
válasz betyar1974 #5992 üzenetére
Az ssd-ben nincs hőfokszenzor, azért nem látsz Celsiust. Működési időt és becsült élettartamot szokott tudni OEM verziós ssd-nél is a Sentinel: járt nálam jó pár, mindnél volt adat. Mennyit ment kb az ssd időben?
-
herdsman12
őstag
A kb 4 órája beüzemelt, gyári új ADATA SU800 SSD-m a saját SSD ToolBox programja szerint teljesen rendben van.
(Total Bytes Written: 0,13TB, Drive Health: Good, Estimated Life Remaining: 100%)
Kíváncsiságból letöltöttem és telepítettem a "Hard Disk Sentinel próbaváltozat v5.01"-t.
Egyből dobott 1500 adatátvitel hibát meg 80%-os kondíciót.
Mi lehet ilyenkor?[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz betyar1974 #5989 üzenetére
OK, akkor nincs ötletem
Esetleg egy riport küldése a fejlesztőnek, akkor legalább rá tud nézni. Szokott reagálni rá!
"Önérzetem van, de hülye azért nem vagyok!"
-
őstag
válasz betyar1974 #5987 üzenetére
Hirtelen ötlet: A legfrissebb verziót használod?
-
betyar1974
senior tag
PM851 m.2 ssd-n, hogyan tudok hőfokot nézni? Sentinel szerint "?" csak ennyi mük./hátralévő idő-ismeretlen, viszont 960evo-n mindent érték mőködik. Lap z270h, mindkettő ebben van.
Talán valaki... -
balaaa88
aktív tag
Sziasztok!
Linkelek egy képet, látszik rajta a lényeg.
Újonnan vásárolt HDD, 5 napja lett betéve a szerverbe.
Tegnap előtt volt adatmozgatás, akkor csökkent le a "kondíciója".
Vélemény, észrevétel, stb?
Küldjem vissza? Cserélik?Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
bigmafa
tag
Sziasztok, azt kérdezném, hogy a HD Sentinel hagyja "aludni" a lemezeket? Tehát ha a Windows-ban be van állítva, hogy 10 perc után állítsa a le a HDD-t, akkor le fog állni Sentinellel is, vagy az folyamatosan ébren tartja? Szeretem ha csendes a gép amikor lehet...
Köszönöm!
-
Killer01
őstag
válasz kkeeppeekk #5982 üzenetére
Szívesen
-
kkeeppeekk
csendes tag
válasz Killer01 #5979 üzenetére
Még csak az azóta eltelt egy estéről tudok nyilatkozni. Nem változott a szám, nem ált parkolóba.
Egy hét múlva újra jelentkezem. Ha változatlan. Hátha másnál is be válik akinek ilyen problémája van, és a soha beállítás segít nekik.Mint ti nekem. köszönöm szépen!!! Jól indul a napom -
-
Killer01
őstag
válasz kkeeppeekk #5976 üzenetére
Ezt kapcsold át soha opcióra.
-
válasz kkeeppeekk #5975 üzenetére
HGST nem szokott ilyet. WD mániája a sűrű parkolás. A laposomban van nekem is HGST, rendesen, a valós indítási számot írja. Próbáld meg kikapcsoltatni a WD leírása alapján [link], ill az energiagazdálkodás almenüit részletesen átnézni.
A 3 test probléma nem megoldható.
-
Killer01
őstag
válasz kkeeppeekk #5972 üzenetére
Energiagazdálkodást is nézd meg, mire van állítva a háttértár kikapcsolása. Lehet lelövi néhány percenként majd vissza is kapcsolja.
-
-
kkeeppeekk
csendes tag
Sziasztok.
start-stop count. összes indulás leállás száma: 37.532 db a hard disk sentinel szerint.
ez mitől ilyen sok egy 1 éves asus laptopomnál? 186 napot ment. teljesítmény, kondíció 100%-os
Start/Stop Count,0,77,77,OK (Mindig rendben),37532,0,Engedélyezve
ez hardver hiba? vagy Windows beállítás? mert amúgy jól működik a laptopom.
Újra raktam a Windowst azóta két hét alatt plusz 350 db. Tán ha 10x ki be kapcsoltam ez idő alatt,
sosem használom alvó módban.Válaszokat előre is köszönöm
https://logout.hu/dl/upc/2018-02/13/298918_ocmlbgrhtm2lhj3j_2018-02-13_063031_3.jpg
-
joghurt
addikt
Sziasztok!
Van egy problémás vinyóm (Samsung HD103SI, 1 TB). A HD Sentinel szerint "A lemez felületén található 27 hibás szektor, mely(ek) tartalma a tartalék területre lett áthelyezve. A szektorok javításának számából ítélve a lemez állapota több lépcsőben romlott." (61%-os kondíció)
A gyors és a részletes önteszt is hiba nélkül lefut. Amikor megpróbálok felület tesztet csinálni (szekvenciális, a lemez a teszt alatt zárolva), a csak olvasás teszt lefut. Amikor viszont olvasás-írás-olvasást mondok, egy idő után megáll a haladás, és a HDSentinel program nem válaszol. Ha jobb híján egy óra után áramtalanítom az eSATÁs dokkolót, kékhalált kapok az iastor.sys-ből.
A tej élet, erő, egészség.
-
FragMaster
addikt
Sziasztok,
vettem egy Toshiba P300 3tb-os vinyót. Sentinelben a fejlett energiagazdálkodáson belül a szintet szeretném feljebb venni, de mindig visszaugrik 128-ra, ami alapértelmezett. 191 felett ezen kívül a státusz "Letiltva"-ra vált. Legújabb verzióval próbálom (5.01.13.)"FragMaster felhasználónak 11 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!": http://goo.gl/vYc6Ml
-
Dtomka
veterán
Nézd meg az alábbiakat, hátha
[PRESS F1 TO BOOT ERROR ON PC FIX]
[IDE Master H.D.D Detected Press F1 to Resume!][ Szerkesztve ]
-
mentos
tag
Halihó!
Segítsetek rajtam legyetek olyan jók. Egyik barátom vinyójára másoltam adatokat usb-s átalakítós külön tápos eszközzel, és olybá tűnik pont most kezd beszarni a külön táp, mert párszor leállt és újraindult a vinyó, de átmásolt, mindent és az eredeti gépben jól működik, de a smart-ba bekerült temerdek hiba, ami miatt 0%osnak írja a vinyót a sentinel, de ami megnagyobb baj hogy indulásnál a BIOS megakad emiatt és csak F1el lehet tovább lépni.
Ki lehet valahogy nullázni a hibát, vagy mit lehet tenni hogy legalább a BIOSt ne zavarja?''I love it when a plan comes together,''
-
seger
addikt
Sziasztok!
Van egy gép win-el, 1.5TB HDD-vel. Tökéletes állapotban kb 3 éve félre lett rakva. Most kellett volna a HDD nasba, erre Sentinel azt mondja 0%-os....
Valamit lehet ezzel kezdeni? -
Dtomka
veterán
Köszönöm, tanulmányozom!
-
Dtomka
veterán
-
liksoft
nagyúr
Szia!
A garanciális a legjobb márka.
Mire kiderül melyik új drive a jó fejlesztés, már nem kapod. Közben meg a fejlesztők feladata az is, hogy a garidőn túl minden nap ajándék legyen. Úgy hívják fogyasztói társadalom.Gondolom a nélkülözhetetlen adataid most is megvannak 3 fizikailag is különböző helyen.
Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik).
-
Dtomka
veterán
Sziasztok!
Lassan nekem is cserélni kell a HDD-t. Ma 28% volt, majd eltolást alkalmaztam, de a kondíció lecsökkent 16%-ra. Az eltolást kinulláztam de nem lett jobb
Az alábbi tesztben a Seagate Barracuda a legjobb.
Best Internal Hard Drives [2018] (Updated)Mi a véleményetek a tesztről? Én ezt néztem ki, mert elég a 3TB, max 4 amit vennék.
SEAGATE BarraCuda 3TB 7200 rpm 64 MB SATA3 ST3000DM008Nézegettem a HGST-ket is. Ez kisebb de újabb:
HGST 2TB Ultrastar 7K2 7200rpm 128MB 3.5" 1W10002ez régebbi nagyobb, de drágább: (igaz már feleannyiba kerül mint 2 éve - 120k helyett 60k)
HGST 4TB Ultrastar 7K6000 7200rpm 128MB SATA 0F23005SSD-m is van. A legfontosabb játék(ok) azon vannak. Viszont arra nem fér sok, és a jövő játékai 50-80 gb -osak. Ezért játékra is használnám, ezért 7200rpm kell vennem.
Tud valaki ajánlani egy megbízható márkát? Köszönöm előre is!
[ Szerkesztve ]
-
Anubis_9
őstag
Sziasztok!
Van egy valamivel több, mint 4 éves TOSHIBA DT01ACA300 HDD-m. Eddig tökéletesen működött. HDS szerint most is 100% a kondíciója és a teljesítménye is. A rövid önteszt szerint sincs semmi baja. Azonban elég gyakran furcsa hangok jönnek ki belőle, ahhoz hasonlók, mint amikor indul a gép és felpörög a HDD.
Ezek a SMART adatok:
1,Raw Read Error Rate,16,100,100,OK,0,0,Engedélyezve
2,Throughput Performance,54,139,139,OK,72,0,Engedélyezve
3,Spin Up Time,24,134,134,OK,27984298,0,Engedélyezve
4,Start/Stop Count,0,100,100,OK (Mindig rendben),2449,0,Engedélyezve
5,Reallocated Sectors Count,5,100,100,OK,0,0,Engedélyezve
7,Seek Error Rate,67,100,100,OK,0,0,Engedélyezve
8,Seek Time Performance,20,124,124,OK,33,0,Engedélyezve
9,Power On Time Count,0,99,99,OK (Mindig rendben),9643,0,Engedélyezve
10,Spin Retry Count,60,100,100,OK,0,0,Engedélyezve
12,Drive Power Cycle Count,0,100,100,OK (Mindig rendben),2424,0,Engedélyezve
192,Power off Retract Cycle Count,0,98,98,OK (Mindig rendben),2588,0,Engedélyezve
193,Load/Unload Cycle Count,0,98,98,OK (Mindig rendben),2588,0,Engedélyezve
194,Disk Temperature,0,206,206,OK (Mindig rendben),46; 16; 29,0,Engedélyezve
196,Reallocation Event Count,0,100,100,OK (Mindig rendben),0,0,Engedélyezve
197,Current Pending Sector Count,0,100,100,OK (Mindig rendben),0,0,Engedélyezve
198,Off-Line Uncorrectable Sector Count,0,100,100,OK (Mindig rendben),0,0,Engedélyezve
199,Ultra ATA CRC Error Count,0,200,200,OK (Mindig rendben),0,0,EngedélyezveA Spin Up Time 27984298-as értéke nem magas egy kicsit? Van ok aggodalomra?
"Bocs, hogy késtem, nem volt kedvem jönni!"
-
liksoft
nagyúr
Egy szektor írása után csökkent az SSD írhatósága? Igen, pontosan 1-el! Ettől a pillanattól már nem nevezhető az írhatóság értéke teljesnek. Viszont 99%-on sokáig maradhat. Pont addig, míg 1%-al csökken az írhatósági értéke.
-
Soma01
veterán
válasz Killer01 #5949 üzenetére
Köszi!
Ezt nem tudtam. Azt tudtam, hogy csökkenti a kondit, ha van hibás szektor vagy egyéb más hiba. De azt nemn tudtam, hogy ez a kondíció pozitív irányba is tolódhat. Pl. kevés az írás rajta (SSD) kb egy éves, de a SMART már 99-et mutat, a Hdsentinel meg még mindig 100-at.
-
liksoft
nagyúr
Szia!
Sok-sok éve..... Sajnos a HDD-k is öregednek. Gondolj bele, egy nagyapó szépen elautókázik egy régi Trabival vidéken, de ha Te beköltözteted Pestre és alá teszel egy új Mercit, mi lesz a végeredmény?
A technika fejlődésével minden gyorsul, így nagyobb terhet is kap az a drive. Lehet, ezt nem szeretné...
Ja, azért jó lenne tudni, ki is az említett beteg...
[ Szerkesztve ]
-
liksoft
nagyúr
válasz Winner_hun #5941 üzenetére
Programot indítod, és ott van egy ikon benne, hogy levél küldése a fejlesztőnek. Jó, ha tud ilyen problémáról, és esetleg ha ismeri, tud segítséget adni. Persze ehhez legálisan használt programból illik küldeni.
A honlapon nem létezik, hogy a gyik alatt van rá válasz? Ha a magyar oldalon nincs, érdemes az angolra is ránézni, ugyanis a magyar késéssel követi az angolt. (Valahogy azt többen használják. )
-
liksoft
nagyúr
Szia!
Tápellátási, vagy érintkezési gond miatt keletkeztek azok a hibák. A teljes felület vizsgálata során kiderült, hogy a drive a működése közben "árnyékra ugrott", így a program korrigálta állapotát.
Ilyenkor javasolt az érintkezők ellenőrzése, tisztítása, valamint a tápellátás felülvizsgálata. Régi tápegység, vagy zavarszűrés nélküli 230V-os betáplálás.
-
Soma01
veterán
Az mitől lehet, hogy a kondícióra 100%-ot ír a program, de a wear leveling 99-es a SMART fülön?
-
Johnyy
tag
válasz Winner_hun #5941 üzenetére
Akkor sajnos nem tudom miért nem működik.
Nálam így megy. -
Johnyy
tag
válasz Winner_hun #5938 üzenetére
Tehát már létre volt hozva neki egy feladat?
Be van pipálva a "Futtatás a legmagasabb jogosultságszinten"? (Az Általános --> Biztonsági beállítások résznél van ez.)[ Szerkesztve ]
-
Winner_hun
titán
Újratelepítés se hozott csodát
► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
Johnyy
tag
válasz Winner_hun #5935 üzenetére
Sajnos már nálam is előfordult ez a probléma, de nem lehet tudni, hogy mi okozza. Vagyis a probléma az, hogy valamiért nem hozza létre a Feladatütemezőben a Sentinelnek amit kellene.
A megoldás pedig, hogy a Feladatütemezőben létre kell hozni egy új feladatot a legmagasabb szintű jogokkal. Feladat megkezdése: Bejelentkezéskor, és ki kell tallózni a HDSentinel.exe-t.
Így nálam működik. -
AtHoS
nagyúr
válasz Winner_hun #5935 üzenetére
SSD esetén ez a hiba a hozzátartozó naplóban mit takar vajon?
2018. 02. 01. 0:53:03,#10 Spin Retry Count 86 -> 0
2018. 02. 01. 0:53:03,#197 Current Pending Sector Count 70 -> 0Mondjuk párhuzamosan a mellette levő HDDre is bedobta "ugyanezt"
2018. 02. 01. 0:53:03,#10 Spin Retry Count 11565 -> 0
read-only mode on the forum
-
Winner_hun
titán
válasz Winner_hun #5914 üzenetére
A program parancsikonjának indítópultba való helyezésével se indul a program a rendszer indulásakor.
-
Czimby
addikt
Sziasztok!
Olyannal találkozott már valaki, hogy a Sentinel 100/96%-osra írta a HDD-t 1bad és 5gyenge szektorra hivatkozva.
Majd egy formázás, teljese felületteszt WD Datalifeguard progival mindkettő, és újraindítás után 100/100 a merevlemez, és nem jelez se bad se gyenge sem áthelyezett szektor!Most akkor van bad sector vagy nincs? Nem értem.
Ha szeretnél Revolut meghívót írj privit. A kapott jutalmat(12.5-20e Ft) pedig felezzük.
-
havri1
félisten
Helló!
Seek Error Rate = 9 -t okozhat rossz táp vagy sata csatlakozó? Elvileg fej pozicionálás hiba google alapján. Sok sok éve megy nonstop hiba nélkül, és most pakoltam át másik gépbe a 3 hdd-t raid0-ba, és fagyogat, majd ezt dobta..
[ Szerkesztve ]
havri
-
Véreshurka
senior tag
válasz Véreshurka #5931 üzenetére
Nagyon elbénáztam a dolgot , úgyhogy kérném sztornózni a lemezekre vonatkozó kérdéseket!
El Psy Kongroo
-
Véreshurka
senior tag
válasz Véreshurka #5930 üzenetére
Közben olvasgattam máshol is, és a WD Purple-höz tartozó adatokat ne vegyétek figyelembe, mert HDD csere után az információk maradtak a WD Gold-hoz tartozóak, valami van a dokkolóval, nem lehet csak úgy cserélgetni benne a lemezeket, ennek még pontosabban utánna fogok járni. Viszont a WD Gold-hoz tartozó kérdést, illetve a 2. kérdésemet még fenntartanám.
[ Szerkesztve ]
El Psy Kongroo
-
Véreshurka
senior tag
Sziasztok!
2 dolog miatt érdeklődnék itt:
1. Van 2 db NAS-ban használt HDD-m, amiket HD Sentinellel vizsgálva a következőket adja:
a. WD Gold 6 TB:
Start/Stop: 66483
Load/Unload: 125578
Müködési idő: 157 nap 8 órab. WD Purple 4 TB:
Start/Stop: 66483
Load/Unload: 125578
Müködési idő: 157 nap 9 óraA start/stop értékekhez viszonyítva sok a load/unload érték? Érdemes lenne kikapcsolnom a fejparkolást, vagy ezek az értékek nem vészesek?
Érdekes számomra, hogy a Gold-ot novemberben vettem, a Purple-t decemberben, és mégis ugyanazokat az értékeket mutatja, illetve nekem "hangyányit" magasnak tűnnek ehhez képest (amióta megvannak) az értékek. Probléma lehet-e a HD Sentinelnek az, hogy a HDD-ket egy Sharkoon QuickPort XT V2-vel csatlakoztatva vizsgáltam át? Ez be tudna kavarni a smart adatok olvasásába? Pl. olyanra gondolok, hogy az "Információk" fül alatt legalul a "Lemez Információnál" a "Lemez család" MQ-01ABD075-nek érzékeli, a "formátumot" 2,5"-nek, illetve "Kapacitásnak" 750 GB-ot ad vissza. Illetve hasonló adatok vannak a Purple esetén is.
2. Ha szeretném biztonságosan leválasztani a HDD-ket a gépről, akkor a HD Sentinel miatt ezt nem tudom megtenni csak akkor, ha kikapcsolom a HDS-t. Van arra valamilyen beállítás, hogy teljes kikapcsolás nélkül megtudjam a biztonságos leválasztást csinálni?
A válaszokat előre is köszönöm!
El Psy Kongroo
-
batka460
csendes tag
Akinek hasonló problémája lenne mint nekem fentebb, és mivel senki nem tudott rá épkézláb választ adni, íme hát a megoldás. Egy frissebb béta verzió már rendesen látja és kezeli az ssd-t 100/100-nak írva. Akár az 5.01.7 vagy az 5.01.11 ezek már rendesen látják ezt a típusú ssd-t.
-
Tibcsó
aktív tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem, van egy Western Digital Elements Portable 3TB 2,5" külső HDD-m.
Sentinel Teljesítményt és a Kondíciót 100% jelöli, de a Működési és a Becsült hátralévő élettartamra: Ismeretlen-t ír.
A HDD-re 2019.04.10-ig van garancia és szerintem hibátlanul működik.
Előtudom csalni valahogy ezeket az adatokat?Előre is köszönöm a válaszotokat!
-
őstag
válasz Winner_hun #5920 üzenetére
Akkor hirtelen kifogytam az ötletekből... Szerintem írj egy mailt az info@ mail-jükre, vagy teszt riport küldése, és ott leírni a részleteket!
-
őstag
válasz Winner_hun #5918 üzenetére
Még egy hirtelen ötlet: Ha az UAC ki van kapcsolva, akkor run as Administrator opcióval próbáld indítani, utána pedig a beállításokat megint...
-
batka460
csendes tag
Szerkeszteni már nem bírom, itt egy SMART az SSD-ről, mit lehet ebből kihámozni ?
-
batka460
csendes tag
Sziasztok.
2 napja vettem egy 256GB-os M.2 A-Data SSD-t 2280 (SU8000)
Telepítettem rá Win-t. Leteszteltem CrystalDiskMark-al. Minden ok volt. A hd sentinel is 100/100 at írt rá.
Egy nappal később a Hd sentinel 99% teljesítményt és 80% a kondíció.
Létezik, hogy a legújabb HdSentinel nem vagy rosszul ismeri fel ezt az ssd-t ?
A CrytsalDiskInfo és a Saját A-data SSD toolbox 100%os kondíciót ír rá. Lassulásnak nincs nyoma.
Mi lehet a baj, vagy van e baj ? Még 14 napon belül vagyok elállhatok a vásárlástól is.
Válaszokat előre is köszönöm
-
őstag
válasz Winner_hun #5914 üzenetére
Nekem az segített ilyen esetben, hogy a beállításoknál kivettem az indítás Windows-al elől a pipát, OK
újra beállítások, pipa vissza, OK..."Önérzetem van, de hülye azért nem vagyok!"
-
Winner_hun
titán
Be van állítva hogy a winnel együtt induljon el, mégse teszi. Új win, friss telepítés. A feladatkezelőben az indulásnál nincs a listában. Mi a gond?
-
vand
csendes tag
Sziasztok,
Nem vagyok járatos a háttértár hibajelző progikban, érdekelne, hogy mit veszítenék a HDSentinelhez képest az ingyenes alternatívákkal (pl CrystalDiskInfo).
(azért RAID1-ben vannak a vinyóim és mostmár külső adathordozóra mentem a fontos adatokat, hogy picit tájékozódtam - köszi King Unique egy korábbi háttértárolós segítségért utólag is)
Abban is bizonytalan vagyok, hogy lenne célszerű megvenni a HDSentinelt (még nem döntöttem csak gondolkodom rajta).
A Professional családi csomagot néztem.
A hivatalos oldalon lehet választani, hogy kiküldik CD-n (olvasóm nincs) 12eFt-ért ÁFÁ-val pár napon belül, vagy meg lehet venni közvetítőn keresztül azonnal 50€-ért, ami több. Láttam még a BitsDuJour-on 50€ -30% kedvezményért, de erre még rákerül 27% ÁFA, ami elveszi a -30% nagyrészét. -
bitmad
aktív tag
Köszi a választ.
Az ajánlott programot végül is nem próbáltam, hanem újra ráengedtem a felület tesztet, úgy hogy a hibás szektor benne legyen az adott tartományban, amit be lehet állítani a beállításoknál.
Így már nem talált hibát, vagy kijavította azt.
Végül is a lényeg, hogy jó lett.Szerintem a monitor visszakapcsolása lehetett a zavar oka, mert amikor bekapcsoltam, akkor jött az a windowsos ding-dong hang, ami akkor szokott szólni, amikor új hardvert talált a windows.
Ez szerintem megzavarta a írástesztet, de maga a winyó nem lett hibás. -
szombi
tag
SectEdit-el próbáld, kifejezetten azt a szektort(Edit-->Goto Sector-->77103940 Teszt után, a lemez telítettségétől függetlenül az adott szektor tartalmát vissza kell állítani! (hátha $Mft-re esik). Ezt az export/import menüponttal teheted meg, egyetlen szektort kell lementeni és visszaállítani. Bár lehetséges hogy a 3 terás lemezen nem működik rendesen a progi, de a kérdéses szektor eléggé az elején van ezért muszáj elérnie.
-
bitmad
aktív tag
Sziasztok!
Ráindítottam egy új WD lemezre az alapos írástesztet (újrainicializálással), hogy nem hibás-e a winyó.
Szépen ment is, hagytam hagy dolgozzon, és mivel el kellett mennem otthonról, ezért kikapcsoltam a monitort a gép anélkül is megy.
Mikor hazaértem és a monitort visszakapcsoltam, akkor lett egy sérült szektor a winyón, I/O hiba 1117.
Valószínűleg bekavart a monitor felismerése az írástesztbe?Ettől még lehet jó az a szektor?
Esetleg nem lehet a teszt végén, csak a hibás szektort újra letesztelni?[ Szerkesztve ]
-
szombi
tag
Sziasztok!
WD20EARX (WD Green 2TB) vinyómon egyik napról (vagy pillanatról?) a másikra megjelent 39 bad sector (current pending) amit egy újraindítás után még 4 követett és lett 43. A felülettesztelés (win XP chkdsk) kb. közepén jár és észrevettem hogy egy bs eltűnt, mert most "csak" 42. Lehetséges hogy a vinyó vezérlője egy korábban (pending-el jelölt) bad sectort visszarak a normál forgalomba? Egyébként kikényszeríthető, hogy a bad sectorokat egy vinyó átrakjon "reallocated"-be, vagy az minden esetben a vezérlő saját döntése és senki nem szólhat bele?
-
Killer01
őstag
válasz belaazallat #5906 üzenetére
Win 10-et használsz? Lehet indexeli magának a képeket a beépített kép/fotó kezelő-nézegető app-ja (tudja t*köm mi a neve).
-
belaazallat
addikt
válasz Killer01 #5905 üzenetére
Sajna nem üres, holnap kapok kölcsön vinyót, akkor lementem róla képeket, utána kipróbálom.
Elvileg semmi nem futhat, nincs rajta telepítve semmi, csak képeket tartok rajta.
"Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!
-
Killer01
őstag
válasz belaazallat #5895 üzenetére
Mintha futna róla valami/vagy valami használná... tök üres? ha igen, akkor nyomj rá egy gyorsformázást, utána mennie kell a tesztnek.
-
belaazallat
addikt
válasz belaazallat #5895 üzenetére
Erre valakinek ötlet?
Csak ennél a vinyónál áll fent a probléma, a többin lefut.
"Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Western Digital 8TB RED PRO - SATA3, 7200 Rpm, 256MB - Gari 2026.05.19. -ig - Eladó!
- AKCIÓ! 1TB Samsung 990 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- ROG HYPER M.2 Card + 2x1 TB Samsung SSD
- kiváló állapotú 500GB USB3.0 külső 2,5" hordozható merevlemezek .
- MP600 PRO NH 1TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest