- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Bluetooth hangszórók
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bemutatkozott a Transcend SSD-inek zászlóshajója
- Házimozi haladó szinten
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sanyi19
őstag
Kiszivárgott pár játék teszt az RX 480-ról! [link]
-
NandorHUN
addikt
Azért remélem 550-es táp elég lesz neki. Idáig elég volt 680/770 alá.
-
zsolt0017
tag
Ha fake is, ezek alapján lehet egy hasonló készülőben. Ebben is meg van említve a fire strike eredmény, ami több mint ígéretesnek tűnik. De két hét és mindent tudni fogunk biztosra.
Ha valaki eddig is tudta, vagy közben erről is kiderült, hogy fake, ne essetek nekem
csak nagyon kíváncsi vagyok és várom már, hogy befejezhessem a pc-m.
-
rodrigez
senior tag
Istenkém már kb. mindenhol lehozták, hogy fake a kép. Ne üljetek fel minden marhaságnak. Maga a gyártó jelezte a site-ok felé, hogy ez valami őskövület kártya.
A cikk elején lévő UPDATE részt kell elolvasni. De azért kiemelem ide a lényeget.
Update: MSI has reached out to us, saying that this is "fake without any doubt". The full statement from MSI: "This stuff is way too retro for any new product...I can guarantee you this is fake without any doubt, There is no need to be too serious about it
".
-
törölt tag
Egy vérbeli AMD-s 3db 8 as tápcsati alatt nem aggódik
Vannak itt már akkora nagy tápok a gépekben hogy a Crossfire is simán mehet -
R9DEON
senior tag
válasz
tailor74 #499 üzenetére
Egy 150W TDP rendelkező VGA ne fogyaszthat annyit még meghúzva sem hogy ekkora tápellátás keljen neki, a másik gyanús dolog hogy túl korán van még a húzott kártyához először az alap órajelesek szoktak jönni és az MSI nem nagyon kapkodja el általában az ő kártyáik jelennek meg utoljára.
-
wjbhbdux
veterán
készítsétek a tápokat a 480-ra
-
mlinus
őstag
-
hugo chávez
aktív tag
válasz
AeSDé Team #483 üzenetére
-
törölt tag
Így néz ki a 480 !
-
MZperX75
addikt
válasz
AeSDé Team #483 üzenetére
Mert van rész a gpu-ban ami 14nm csíkszélességű, meg van a nem.
-
Simid
senior tag
válasz
AeSDé Team #481 üzenetére
A 20nm-t kihagyták, mert problémás volt és nem hozott volna komoly teljesítmény növekedést. A 14nm és 16nm inkább csak marketing elnevezések. Ezek sokkal inkább a 20nm FinFet variánsai.
-
AeSDé Team
őstag
Az hogy lehetséges hogy eddig az AMD fél évtizede csak a 28nm-es technológiához fért hozzá, és most egyből ekkora nagyon ugrottak konkrétan a felére, 14-re?
-
Harley quinn
tag
válasz
zsolt0017 #477 üzenetére
A videocardz is fel tett egy ijet még és azért több para méter is stimmel így szerintem lehet hogy igaz is főleg hogy CF is van amit ugye később 1080 ban össze is vetek de már az Aots ban. [link] már így számolva a kicsi vagyis a rx480 as kB 23% lemaradásban van a 1070 től a nagy rx480x pedig 3% tehát kis tuning és lehet hogy még 1070 is be lesz fogva de ez csak valamikor augusztus ban jelen meg "back to school" ez amúgy a nagy polaris.
-
zsolt0017
tag
Tudom, kicsit ráfüggtem erre mostanában, de ez van, ha az ember pc-t akar építeni
Ez már azt hiszem, elég sok alapot ad következtetéseknek és pont az látszik belőle, amit az előbbiekben is el lehetett mondani: arra lehet számítani, amit az AMD ígért, 390 szint. Ez pont félút a 980/390x és a 970/290x között, dx12-ben talán rámászik a 980-ra, meglátjuk. Lehet egyeseknek ez csalódás, de ebből az árkategóriából ez bőven jó. Az 1070 teljesítményének kb a 67%-át hozza dx11-ben is. Ár teljesítmény arányban egy kicsivel jobb lesz a 480.
-
-
R3laX
addikt
válasz
Malibutomi #472 üzenetére
Jó, igen..., egyértelmű, bocsi a rossz fogalmazásért. Szóval az R9 390 8GB-os, valószínüleg jobb áron lesz és hasonló tudással mint az RX 480 8GB. Mindenképp 8GB-ost akarok, lásd Doom is igényli már a 4GB fölött...
-
R3laX
addikt
Heló!
Akkor aki használt 8GB-os kártyában gondolkodik, érdemesebb lesz neki custom R9 390-et venni RX 480 helyett?
-
zsolt0017
tag
válasz
Harley quinn #469 üzenetére
Persze, írtam is, hogy relatív a teszt, csak gondoltam itt helye van az ilyesminek. Még azért úgy nagyjából kiderül, hol lehet a kártya teljesítménye a többi radeonhoz képest legalábbis. Úgy meg könnyebb az nv kártyákhoz mérni. Persze pontos csak akkor lesz, ha normális teszt születik róla. Ami szerintem kiderül, hogy hozza az ígért szintet, dx12-ben meg (ami bárhogy is, de a jövő) kap majd egy kis löketet.
-
Harley quinn
tag
-
bunfi
őstag
válasz
Ren Hoek #465 üzenetére
Akkor sorry. Nem tudom, hogy mi volt a DX10-DX11 váltáskor, de nevetséges, hogy mindenhonnan azt hallani a kritikusoktól, hogy minek, meg bőven jó a DX11. Én csak az látom, hogy hány teraflop teljesítmény "vész el" a rosszul megírt játékokkal/portokkal vagy magával az API-val... Most hogy léphetnénk csak azért mert az egyik piaci szereplő sz@rik rá még mindig jönnek a dx11-es játékok és nincs kihasználva az, amit az API tudna... Nagy kár.
-
Ren Hoek
veterán
Irónia akart lenni...
...nekem ez a bajom ezekkel a korai bench-ekkel, hogy az elvárások tuningolásán kívül nem jók igazából sok mindenre. Lehet itt pár tudatos user DX12-re vesz kártyát, de attól még az emberek 90%-ban a tesztek alapján fognak dönteni... Az eleve DX11. Most ebben mérettetik meg ez a kártya június végén.
Ilyen 200 dolláros az AMD-nek marketshare-t kell szereznie, különben csak a veszteség halmozódik...
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Harley quinn #462 üzenetére
Na itt kezdődnek a félreértések... ez már ki lett beszélve... heavy batch ez is 98%-os GPU load-ot mutatott... csak akkor volt alacsony a kihasználtság, amikor nyilván kevés rajzolnivaló volt.
Most ez csak 25%... ezért 200 dollárért kapsz egy dupla erős 1080-at, Witcherben az már 100 FPS 4K-n
Ilyenek miatt indulnak el a nagy várakozások, és a nagy pofáraesések is... -
zsolt0017
tag
https://m.reddit.com/r/Amd/comments/4mygpq/another_rx480_ashes_of_the_singularity_benchmark/
Itt van pár aots bench, ha ez csak dx12-es is. Bár nagyon relatívek, de következtetni ezért lehet.
Sorry a linkért, telóról vagyok.
-
zsolt0017
tag
válasz
Ren Hoek #458 üzenetére
Igen, az elnevezést benéztem kicsit, de sebaj.
Amúgy nem akarok startból cf-et, ahogy írtam, csak majd (mondjuk nem konkrétan ez jött le az írásomból). Amíg elbír egy belőle fhd-n mindent, értelmetlennek látom, addig meg legalább olcsóbb lesz. Szóval idén jön egy kártya magában, annak egy évig azért elégnek kell lennie mindenre, aztán ha kezdik a játékok megfektetni, veszek mellé még egyet. Addig a dx12 is jobban terjed és a cf is hatékonyabb lesz. Nagy vonalakban ez a terv. De ha csak szimpla csere lesz belőle, az sem esik majd olyan rosszul az árazás miatt.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
zsolt0017 #457 üzenetére
Szerintem ez urban legend. Meg AMD-nél nem fogják így hívni. NV-nél sem érdemes megvenni, túlárazott és throttlingol / porszívó.
Ha CF-t akarsz, akkor mindenképp blowerest vegyél, avagy ref hűtést. A 8 giga jókérdés, szerintem attól függ milyen erős lesz a GPU. Ha 390X szint, akkor ráfér 8 GB, mert kitudja milyen játékok jönnek még.
-
zsolt0017
tag
válasz
Ren Hoek #456 üzenetére
Amúgy az csak ilyen városi legenda, hogy a founders edition jobb minőségű, időtállóbb? Nekem is valószínűleg az lesz belőle. Csak azt nem tudom eldönteni, elég lesz-e a 4gb, vagy menjek a 8-ra. Olyan nagynak nem tűnik a különbség, a jövő szempontjából talán jobban megéri. Néhány játék azért már most is bőven kéri ezt a mennyiséget. Az majdnem biztos, hogy 1, max 2 éven belül kettő lesz majd cf-ben.
-
Ren Hoek
veterán
A dollár eurót sokan úgy értik ám tévesen, hogy fogod az MSRP-t és beszorzod euróval és ennyiért veszed meg. 200 euróért.
Később gyakran beáll erre az áfázások miatt... de első körben több a váltás. Dollár*árf*áfa. +Pici sáp még
Szóval innen reális a 72-75. Malibutomival egyetértve.
-
Simid
senior tag
Ez se nem hardver, se nem magyarországi kisker forgalmazás, de amúgy jó példa.
Itt is arról van szó egyébként, hogy a magasabb EUs adókat így kompenzálják, szóval ez már tartalmazza az áfa különbözetet. Ennyi erővel azt is írhattad volna amikor a HTC kiad egy telefont USAban $400-ért, EUban meg €500-ért. Ebben sincs sehol $=€, csak régiónként más árat határoznak meg.
Nem offolnék tovább, szóval a lényeg az, hogy számtech cuccok esetében az árazásnak semmi köze az általad felvázolt "képlethez". -
-
Simid
senior tag
Lehet mondogatni ezt az 1$=1EUR dolgot naphosszat, de attól még nem lesz igaz. Sosem volt az! Ha szerinted igen, akkor legalább példát mondj. Akár CPUt, akár VGAt nézek mindenhol kijön az MSRP*árfolyam+30% vagy kevesebb. 260eFt-on jött a gtx1080 is, így is hogy láthatólag készlet hiány van. Ez alapján 75 korül lehet a 4GB és 85-90 a 8GBos verzió. Nem mondom, hogy nem lesznek elszált árak néhol, de a többség e körül lesz.
-
nubreed
veterán
válasz
Malibutomi #447 üzenetére
+1
(#446) solfilo:
Sajnos általában igaz az 1$=1Eur, az utóbbi évek tapasztalata az, hogy ettől nagyon kevés eltérés van. Tudom, hogy a 200$ már az MSRP, én eleve a 8 gigásban gondolkoztam, tehát így jött ki a becslésem. Ne várjatok csodát, nem lesz nagyon olcsóbb, ráadásul a Ft túlságosan gyenge a dollárral és euróval szemben is.
Az első pár hétben meg ugye megszokottak a lehúzós árak, nem lennék meglepve, hogy fogunk látni 110k körüli árakat az első 1-2 hétben. Utána áll be 85-90 környékére valószínűleg. -
aerosmith
őstag
RX 480as családnak miért nincs még saját fóruma?
-
Kissé túlzás a 85-90k szerintem. A 200$ már ajánlott ár, azaz tartalmazza a kisker árrést. Továbbá az 1$ = 1EUR sem feltétlen igaz, egyszerűen USA-ban adómentesen írják ki az árat, mert államonként eltér a terhelés. De ha euróval számolom, akkor is 80k alatti jön ki (199*313*1,27=79k), de ennél valószínűleg olcsóbb lesz.
-
zsolt0017
tag
Igen, mire rájöttem, hogy mit akarsz mondani, kifutottam a szerkesztési időből. Csak azért gondolkodtam így, mert senki nem válaszolt neki, utólag meg mondtad ezt. Na meg reggel volt
. Elnézést. Amit akartam mondani pont le is írtad. De ha ebbe belegondolsz, ez pont jó esély nekik, legalább ezt a réteget megfoghatják. Viszont ahhoz hogy ezt a mentalitást egy kicsit megváltoztassák, kellenének az erősebb kártyák, amiről már elég sokat vitáztak itt.
-
nubreed
veterán
válasz
zsolt0017 #443 üzenetére
Én nem akadtam fenn semmin, csak tényeket közöltem.
Az AMD-nek, mint az összes többi cégnek, ez nem más, mint kőkemény üzlet. Annak van valami oka, hogy ilyen olcsón kihozzák ezt a kártyát, ami szerintem nem magyarázható csak az új node-ra való áttéréssel. Vagy annyira jól sikerült ez a kártya, és azt gondolják, hogy ilyen áron tarolni fognak vele (végülis ha 100M potenciális VR vásárlót el akarnak érni, muszáj lesz jó áron jót adni) vagy megint hatalmas blama lesz belőle és azt fogjuk látni, hogy az AMD már megint olyanra fogadott, ami köszönő viszonyban sem lesz a valósággal. Az nVidia, mint márkanév sokkal jobban cseng a gamerek többségének körében a vevők többsége nem tudatos, a haverját majmolja, márpedig ha a havernak az előző 4 kártyája is nVidia volt, neki is az lesz, teljesen mindegy, hogy a teszteken mit hoz az AMD és mennyivel olcsóbb. Az ilyen vevőkből van sokkal több odakint, és ezzel a mentalítással kell versenyeznie az AMD-nek. Nehéz lesz. -
zsolt0017
tag
Én nem is állítottam ezt, az előttem szóló akadt fent azon, hogy hó végén nem lesz (mondjuk tény, hogy nem, szóval jogosan). A lényeget te is leírtad, függetlenül attól, melyik modellt választja, best buy. De nem kéne ezen veszekedni, én is túl offenzív voltam, ennél olcsóbban már nem lehet adni, lassan az AMD fizet érte. Arról nem tehet, hogy nálunk ez meg az jön még rá. Sorry, reggel van.
-
zsolt0017
tag
Kövezzetek akkor most meg. De miért nem valaszoltál neki te akkor. Btw csak azt ne mondd, hogy a 4gb modell nem éri meg annyiert. Pláne egy 960-hoz képest, ami így olcsóbb, de a kanyarban nincs. Viszont mentségemre szóljon, hogy ő ausztriából tervezi venni, ahol ennél olcsóbb lesz.
Ja és írtam, hogy csúszás várható, ha nem is jól értelmeztem.
-
nubreed
veterán
válasz
zsolt0017 #437 üzenetére
Június 29 -én csak az NDA jár le. Mire reálisan a boltok polcain lesz a termék az legkorábban is július közepe. 60-70 ezer Ft nagyon erős jóindulat, sokkal valószínűbb a 85-90 ezer Ft-os ársáv. (A szokásos, magyar 27% ÁFA + 1$=1Euro + magyar nagyker és kisker árrés).
Ráadásul csak a 4 gigás lesz 200$, a 8 gigás ennél drágább lesz. -
NandorHUN
addikt
200 dollár?
Ha igaz amit írnak ennél jobb kártya nem lesz idén. Még 2 kártya is jobban megéri majd mint a 1080. -
zsolt0017
tag
válasz
Raynbow74 #436 üzenetére
Helló
Június 29-én kerül a boltok polcaira, akkortól lehet majd megvásárolni. Hogy mennyit fog csúszni, vagy mennyivel lesz drágább, azt nem tudom, ki tudja megmondani pontosan. Sokat nem fog csúszni az biztos. 60-70 ezer ft környékét jósoltak árban itt a fórumon. De addig mindenképp várj vele, GTX 980 körül lesz a kártya, ha minden igaz (r9 390-390x között) és a dx12 miatt a jövőben csak jobb lesz. Én is ezt fogom venni GTX 1070 helyett szerintem, ár-érték arányban nagyon ott van. Szóval nehogy megvedd azt a 960-at.
-
Raynbow74
csendes tag
Sziasztok!
Szerintetek itthon mikor lesz kapható a kártya? Nyáron szeretnék videókártyát újítani, eddig GTX 960-ban gondolkodtam, de erről nagyon sok jót írtak! Illetve vajon itthon vagy Ausztriában lesz olcsóbb? -
Simid
senior tag
válasz
#65755648 #433 üzenetére
"Egyébként meg végig azt írtam (illetve egy helyen csak próbáltam
), hogy a Vegák a GP102 és 104 közé jöhetnek..."
Valóban ezt írtad, csak ha így lesz, akkor nem tudni mi megy az 1070 ellen. Ezen problémáztunk korábban. A P10 valszeg nem lesz elég és pletykált SPk alapján is azt mondanám, hogy a kisebbik Vega egy az egyben megy a GP104 ellen. Szóval full GP104 VS fullos Vega10 és a vágott verzió az 1070 ellen. Aztán, hogy mi lesz az igazság az még nagyon sok mindentől függ.
-
törölt tag
Persze hogy rengeteget számít az a 20%, annyi a különbség a GTX 970 és 980 között is. Akkor az szted smafu?
Ugyanezt csináltad a korábi hsz-edben is:
"a Vega 10-nek kb azonos lapkaméret mellett kéne hoznia a GP104 szintjét, a Vega 11-nek pedig a GP102-ét. Erre pedig nem lesz elég a korábban Vega 10 kapcsán belengetett 4096SP, ha a RX480 ~4600SP-vel veri le a GTX1080-at."
Ott is "elfelejtetted" azt a 20%-ot a CF miatt, amit ha beleszámolsz, láss csodát a V10 rögtön a full GP104 környékén lehet. Persze nem mintha ilyen egyszerűen lehetne SP arányból teljesítményeket számolni, főleg hogy a 480-akat nem az SP-k korlátozták a tesztben, de ezt mindketten tudjuk.
Tudom, persze, erre megint az az érv jön, hogy "ez csak az AotS", de Te kezdtél el abból számolni.
Akkor legalább számolj jól!Egyébként meg végig azt írtam (illetve egy helyen csak próbáltam
), hogy a Vegák a GP102 és 104 közé jöhetnek, ne adj a tollamba olyat amit nem írtam.
Mondjuk ez a vita valóban jobb helyen lett volna pl AMD találgatós topikban.
-
leviske
veterán
válasz
#65755648 #428 üzenetére
Az a 20% aztán rohadt sok (már csak azért se szabad kerekíteni, mert egy konkrétan AMD hardverre tervezett DX12-es játéknál kapott érték, így biztos mindenhol ezt az arányt hozza majd). A lényeg akkor is az, hogy borzasztóan messze van ahhoz a full GP104, hogy azt ki lehessen jelenteni, hogy nem érdemes ellene GPU-t pozicionálni.
De én ezt itt befejezem. Szalmaszálérveléssel csak a "szakmai hsz" számot lehet növelni, abból meg már kezdek kinőni.
(#430) Malibutomi: Nem az volt a beszélgetés tárgya, hogy két Vega jön-e vagy 1, hanem hogy kb mit lehet tőlük várni. A kisebbik SZERINTEM a GP104 környéke lesz, sokan meg úgy gondolják, hogy az a Vega-k a GP102 szintjére és fölé érkeznek, ami szerintem meg nonszensz.
-
Peat;)
veterán
válasz
Malibutomi #430 üzenetére
Mint mindig most is a teljesítmény megfelelően kulturált működés mellett lesz a döntő, édesmindegy ki milyen technológiával éri el a fogyasztó szemszögéből. Ez a 480-nál én pl csak a fogyasztás említettem, ami önmagában nem sok, csak erre építve nehéz jóval erősebb modellt kihozni, de nyilván ott is változtatnak majd. Ez a 480-asban lehetne potenciál, de AMD ahogy a múltban, lehet megint képtelen lesz eredményre váltani a megfelelő terméket. Az hogy megfelelő termék eléggé nyilvánvaló, hiszen csak a 970-es teljesítményt kell elérni és akkor már teljesül ez a kikötés, ez meg borítékolható. Kérdés mikor lesz termék a boltokban ebből, szerintem itt bukhatnak sokat, előző generációban ebben a kategóriában ezzel problémák voltak. Meg mondjuk más kategóriában is...így meg hiába van kész a versenyképes termék az asztalon. De majd kiderül sikerül-e ezen változtatni, egy hónap múlva már széleskörben megvásárolható kínálat lenne szükséges szerintem ha sikereket akarnak realizálni.
-
Malibutomi
nagyúr
Igazabol utanaolvastam, es a 14 es a 16 nm marketing nevek, nem lehet direktben osszevetni a mereteket.
Tobb helyen olvastam hogy gyakorlatilag mindketto 20 nm finfetre atultetve, ugyhogy nem hasonlithatoak ossze igy hogy 14/16=0.875.At this point, the 14 and 16nm names don't really refer to any particular measurement in the chip process, so the node names don't provide a direct comparison.
Given that, the 16nm FinFET process technology is a bit of a misnomer. It was probably named by Marketing people to imply that the resulting performance when transitioning from planar to FinFET in a 20nm lithography process would be “between 20nm planar and 14nm FinFET”.
Mas:
Szerintem felesleges a vita a pozicionalasrol a P10 V10 szinten. Az AMD regota tudja hogy a 480 mit tud es hova jon, es mar amikor megterveztek volt FuryX-980Ti, szoval tudjak hogy kell abba a teljesimenykategoriaba is valami, es az nem a 15milliard tranzisztoros csucs lesz az tuti.
Egyebkent Abu mar leirta hogy a Vega nem egy chipet jelol hanem egy csaladot. Siman lehet egy kisebb Vega ami az GP104 ellen megy, es egy csucs ami a GP102 ellen. -
törölt tag
Jaja, GP102-re gondoltam. Csak mindig bekavar hogy Nv-nél a kisebb szám jelenti a nagyobb teljesítményt.
(#427) leviske: "GP104-es GTX1080 és a herélt Polaris10-es RX480 közt 100%-os teljesítménykülönbség van a DX12-es AotS alatt"
Ez honnan jött? Aots-ben CF eredményeket láttunk AMD-től, ahol fej-fej mellett voltak? Ugye nem azt akarod mondani hogy 100%-os CF skálázódással számoltál, amikor az AMD ha jól emlékszem 81%-ot mondott?
RX480 a konszenzus szerint valahol a 390 és 390X közt lehet, ami a GTX1080 ~60%-a alaphangon, még DX12 nélkül is. DX12-ben még kisebb lehet a külnbség. -
leviske
veterán
válasz
#65755648 #417 üzenetére
Simid kolléga tökéletesen vázolta a gondolatmenetem. Úgy tűnik szükségem van tolmácsra.
(#423): "A V10 a GP104 ellen azért nem hiszem hogy menne, mert akkor túl kicsi lenne a különbség a P10-hez képest."
Az AMD szerint a full GP104-es GTX1080 és a herélt Polaris10-es RX480 közt 100%-os teljesítménykülönbség van a DX12-es AotS alatt. Ennek fényében mégis mi a francról beszélsz? Hol lenne már logikusabb az, hogy kiadnak a hardcore rétegnek 2 GPU-t a Vega-k képében. Szurkolok az AMD-nek, de azért a földön igyekszem járni.
"A V10 inkább a GP104 és a GP106 közé kéne érkezzen"
Ez szarkazmus volt?
(#421) MongolZ: Azt a hsz-t nem szerkesztettem utólag, de eléggé rosszul van fogalmazva az a rész. Este volt, lehet, hogy félrenézted.
(#418) derive: Imádom, mikor valaki belecsöppen n+1. résztvevőként egy beszélgetésbe és beszólással indít. Külön pikáns, mikor ez teljesen alaptalan.
-
Simid
senior tag
válasz
#65755648 #423 üzenetére
Nézz utána légyszíves az elnevezések, mert valszeg ez okozza nálad a félreértést. A GP106 a GP104 felezett verziója lesz. A 102 pedig a legnagyobb. A Vegáknál 4096 és 6000+ shadert pletykálnak. Ez a p10 2560hoz képest minden csak nem sűrű.
Ezek persze nem biztos infók, de mivel más nincs ezért vagy erre hagyatkozunk vagy nem találgatunk. -
Ren Hoek
veterán
Ne félj kiadják azok a doksit, ha hirtelen lórugásnyit mennének az AMD kártyák, és emiatt zuhanna a profit.
Addig az a policy, hogy titkolóznak, nehogy másoljanak tőlük. + a lassú konzolport = bevétel. (Egyébként az AMD is lehetne már kicsit "görény" profitorientáltabb, mert évek óta fuldoklik a veszteségekben... hosszú távon ez se jó)
Fordított esetben meg, openGPU, copy paste GCN funkciók, nulla fejlesztési költség, full DX12 Volta kiad, haszon learat.
jó nem ilyen egyszerű...
-
törölt tag
Igen, ha NV 14nm-en jött volna lehet hogy elhúzna teljesítmény/fogyasztás arányban, és ha nagyanyámnak kereke lenne, ő lenne a villamos.
Vevőként engem nem érdekel hogy ki milyen csíkszélességel jött ki.
Ami érdekel: ár, teljesítmény és esetleg fogyasztás. Ha az AMD kisebb csíkszélességgel kellett kompenzálja a GPU-ba épített plusz tudást, amit csak évek múlva fog tudni kamatoztatni, ha egyáltalán, az engem egyáltalán nem zavar, sőt.
Végeredményben ugyanis jelenleg úgy tűnik az AMD csipjei az NV-hez képest nagyon hasonló gyártási ár/teljesítmény mutatójúak, miközben piaci ár/teljesítményben jobbak is lesznek, köszönhetően a nagyon agresszív árazásnak. Plusz erre jöht az emlegetett szunnyadó tudásból fakadó picivel jobb jövőállóság.(#420) Simid: Nem. Te is ugyanabból az szvsz hibás alapfeltevésből indulsz ki: miszerint a GP104-nek teljes GPU-s direkt konkurenst kell kiállítania az AMD-nek. A V10 a GP104 ellen azért nem hiszem hogy menne, mert akkor túl kicsi lenne a különbség a P10-hez képest. Két ennyire közeli csipet (sőt 3-at ha a V11-et is számolom) minek tervezni, főleg rögtön kezdésnek?
A V10 inkább a GP104 és a GP106 közé kéne érkezzen, ahol az NV nem fog tudni (teljes értékű) direkt konkurenst kiállítani, és a V10 tiltásával tud majd az AMD head-to-head menni a GP104-nek.
Persze lehet hogy amelyik csipről én beszélek az a V11 lesz, de akkor mondom: P10-V10-V11 túl sűrűn lennének egymáshoz.
Meg a P10 egy relatíve pici GPU, bőven van hely felfelé építkezni, ha V10-el csak 350-400mm2-ig elmennek, már bőven a GP104 felett járnak teljesítményben. -
Simid
senior tag
válasz
#65755648 #417 üzenetére
Szerintem te nem érted, hogy mit akar mondani.
A P10-nek nyilván nem kell egy kb 30%-kal nagyobb chippel versenyeznie, de ha a Vega10 a GP102 ellen menne, akkor a P10 és a V10 között hatalmas űr lenne. Mivel köztes lapkáról nincs hír, ezért ezt az űrt csak úgy tudnák kitölteni, ha a V10-t megvágják az 1080 szintjére a P10 meg teljes verzióban be tudná fogni az 1070-t.
Az utóbbi túl optimista feltételezés (úgy látszik mindenki szerint). Ezért valószínűleg a Vega10 a GP104 ellen fog menni.
Ezek nyilván mind feltételezések, de az eddigi adatok alapján így tűnik logikusnak. -
rocket
nagyúr
válasz
#65755648 #417 üzenetére
Azt ne felejtsd el, hogy nem egy csikszelessegen keszultek.
A GP104 14nm-en alig par szazalekkal lenne nagyobb, mint a P10 (14nm 232mm² vs 16nm 312nm²), tehat ha innen nezzük, akkor nagyon kozel kene legyenek egymashoz atlag teljesitmenyben.Itt jon a kepbe a gyartok kozti szemleletbeli kulonbseg, az NV a jelen es kozeljovore kesziti a termekeit, amit a jo developer kapcsolatok reven kontrol alatt tud tartani.
Az AMD olyan dolgokra pazarolja a tranzisztorokat, amikbol evekig semmilyen szoftver nem profital, developer oldalon (eddig) nagyobb a fustje, mint a langja cimekkel jelentkeztek, vagy ha eladasokat tekintve AAA+ cím volt, akkor meg teljesitmenyben semmi jelentos elonyt nem tudtak felmutatni.Megvaltozik-e az eddigi felallas, es vegre tenyleg profitalni kezdenek a konzolokbol PC fronton, az majd elso korben osszel kiderul, addig csak a szokasos sablonok vannak, amiken 10+ ev alatt (mar ATi korszakban gondok voltak ezzel) nem voltak kepesek semmilyen relevans modon valtoztatni.
-
leviske
veterán
válasz
#32839680 #413 üzenetére
A Greenland egy MCM APU, nem egy dual GPU-s cucc. Arról meg már ~1 éve is olvasni lehetett.
(#414) toflehi: Mégha abból is indulunk ki, hogy a full Polaris 10 nagyon pozitív esetben elérheti az agyonherélt GTX1070 szintjét, kimaradna egy teljesítmény régió, ha a Vega 10 már egyenesen a GP102 környékére lenne tervezve.
Persze, ha a GDDR5X-es full Polaris fel tud mászni a herélt GP104 szintjére, akkor elképzelhető, hogy a Vega 10 a herélt GP102-ig felskálázható lesz és így a Vega 11 jöhetne csak a Titan ellen, de ez azért messze nem ugyanaz, mint amikor konkrét ellenfele egymásnak két GPU. Ráadásul ez is baromira optimista elképzelés.
(#415) Malibutomi: Tudom, hogy nem lesz desktopon NVLINK, amíg az Intel/AMD rá nem bólint (ami kb soha nem fog megtörténni). Viszont én a GP100 célpiacáról beszéltem. Oda, a GP100 ellen legfeljebb a Greenland jöhet jövő év végén, vagy valamikor 2018-ban.
Magyarán a Vega 11 nem a GP100 professzionális piaci ellenfele lesz, mint ahogy a kolléga erre célzott. Logikusabb, hogy ezt a GPU-t pozicionálja az AMD a GP102 ellen, de ezzel már megint csak önismétlek.
-
törölt tag
Miből gondolod hogy a Vega 10 ne tudná hozni a GP102-t?
A GP104 317mm2, míg a Polaris 10-ről ha jól tudom nem jött ki hivatalos infó még, de ár, fogyasztás és teljesítmény alapján is 200-250mm2 körül lehet csak.
Vagyis most a két gyártó csipméret/teljesítmény és fogyasztás/teljesítmény alapján is fej-fej mellett lehet, a teljesítmény különbségek így abból fognak adódni, hogy ki mekkora csippeket tervez.
Szóval ha a Vega 10 akkora lesz mint a GP102, akkor teljesítményben is közel lehetnek egymáshoz. Ha kisebb lesz, akkor a gyártási költségekkel, fogyasztással és árazással fog kompenzálni az AMD. Plusz, ahogy eddig is, ki fog tudni állítani egy olyan dual GPU-s szörnyet, amit az NV már nem, mivel nekik túl nagy lesz ehhez a csúcs GPU-juk. Egyébként szvsz ez a legvalószínűbb eset, főleg hogy a VR miatt az eddigieknél sokkal jobban kihasználható lesz egy dual GPU-s rendszer. -
leviske
veterán
Ahhoz, hogy a Vega 10 a GP102-vel tudjon foglalkozni a Polaris 10-nek meg kellett volna fognia a GP104-et legalább alulról a GTX1070 felől. Erre meg jó eséllyel a RX485(?) se lesz képes, miután az RX480-ból is kettő kell a GTX1080 ellen.
Így viszont marad az, hogy a Vega 10 alapú kártyáknak (RX490/495?) a GP104 alapú GeForce-ok ellen kell majd küzdenie, míg a GP102 alapú GTX1080Ti? és új Titan ellen az egyedi nevű Vega 11 alapú kártyáknak kéne érkeznie.
A GP100 piacára szerintem az AMD inkább a Greenland-et szánhatja valamikor jövőre. Márcsak azért is, mert az NVLINK-el ellentétben az AMD-nek nincs kész az az interfész, amin tudnák hozni a konkurencia sávszélességét. Ennek áthidalására ideális lehet az interposer és a közös HBM.
-
adise
őstag
480ról még mindig nincs teszt? vagy csak én nem találok semmit, hogy hogyan teljesit egy 1070-hez képest?
ha tényleg nincs, akkor mikorra várható? -
Ren Hoek
veterán
válasz
Malibutomi #407 üzenetére
Akkor meg pláne nem érdemes belőle számottevő következtetést levonni. Mondjuk egy Hitman-ben egy 390X elver egy Titánt, akkor nyilván azzal fogom promózni elsődlegesen. Az összes többi esetben meg 20-30%-al gyorsabb... a Titán. Ez óriási különbség.
Vagy a VideoCardz-os 3DMark11 eredményre alapozod? (18K score - Fury ekvivalens)
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Malibutomi #404 üzenetére
Bármelyik random (AOTS/Hitman) tesztben sokkal rosszabbak DX11-ben a Radeonok. Vagy fogalmazzunk úgy, DX12-ben gyorsulnak eléggé jól? (Pascalok meg toporognak) - főleg az Async miatt.
Vagy ebből azt szűröd le, hogy sebészi pontossággal ugyan azt fogják hozni DX11-ben, mint DX12-ben? Ha így lenne, akkor kukázhatnánk a DX12-őt
Annyi a történet, hogy a Polarist cherry-pick DX12 eredményeket kaptunk, nyilván DX11-ben levehetsz belőle x%-ot. Hogy ez az x mennyi, az majd kiderül.
-
Televan74
nagyúr
válasz
Ren Hoek #396 üzenetére
...Meg sem kell várnunk a nyár végét.AMD oldalon a 480-nal kell beérni őszig.Október előtt nem kapunk erősebbet nála.A teljes 480 is GDD5X -el is csak a nyár végén fog érkezni,ha egyáltalán lesz.Szerintem a GDDR5X memóriákat addig lestoppolta az NV a 1080 -hoz,amit el kell ismerni megint ügyesen csinált.
480 felől addig nem döntök még nem láttam játék teszteket.
-
Ren Hoek
veterán
Viszont ez talán bizakodásra ad okot...(újratervezett front-end) DX11-DX12 között nagy diff volt eddig..többek között ezért.
Ha egy AOTS DX11-DX12 eredményt megnézünk, akkor az jön ki, hogy még lassulnak a Maxwellek (vagy immáron egyhelyben topognak a Pascalok) DX12-ben. Holott a fele 'hatás' ennek abból is jön ki, hogy DX11-ben aránytalanul rosszabbak voltak a GCN-ek.
Ha ezen most sikerült javítani az újratervezésekkel, akkor lehet nem lesz már ekkora diff DX11-12 között sem.
Legeslegjobb forgatókönyv szerint kaphatunk egy 390 teljesítményt is akár. Mert DX11-ben rosszabb lesz mindenképpen (vagy fordítva leírva, DX12-ben mindenképp gyorsulnia kell)
-
HartgeH3-2.8
addikt
Köszönet
(#395) , (#400)Gamer vagyok és ős inteles, zöldes. Viszont nagyon nem az én anyagi szintemhez passzolnak ezek az árképzések hiába a legjobbak. Nagyon sokat várnék az AM4-től és az új grafikus fejlesztéstől.
Remélem nem hiába.Fogyasszon amennyit csak akar, de legyen erős és olcsó..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen SSD-t vegyek?
- Napelem
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Renault, Dacia topik
- Huawei Watch 5 - okosóra érintőlegesen
- Sorozatok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 12 Pro 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- OnePlus 13 - Black Eclipse - Használt, karcmentes
- Lenovo S10-2 Intel Atom retró csajszis netbook eladó
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest