Hirdetés
- Valami baja van a tápomnak
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Home server / házi szerver építése
- 3D nyomtatás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kinéztél egy RTX 5060 Ti-t? Lehet, jobb, ha lecsapsz rá!
- Melyik tápegységet vegyem?
- OLED TV topic
- Azonnali notebookos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Simid
senior tag
válasz
üzenetére
"Egyébként meg végig azt írtam (illetve egy helyen csak próbáltam
), hogy a Vegák a GP102 és 104 közé jöhetnek..."Valóban ezt írtad, csak ha így lesz, akkor nem tudni mi megy az 1070 ellen. Ezen problémáztunk korábban. A P10 valszeg nem lesz elég és pletykált SPk alapján is azt mondanám, hogy a kisebbik Vega egy az egyben megy a GP104 ellen. Szóval full GP104 VS fullos Vega10 és a vágott verzió az 1070 ellen. Aztán, hogy mi lesz az igazság az még nagyon sok mindentől függ.
-
leviske
veterán
válasz
üzenetére
Az a 20% aztán rohadt sok (már csak azért se szabad kerekíteni, mert egy konkrétan AMD hardverre tervezett DX12-es játéknál kapott érték, így biztos mindenhol ezt az arányt hozza majd). A lényeg akkor is az, hogy borzasztóan messze van ahhoz a full GP104, hogy azt ki lehessen jelenteni, hogy nem érdemes ellene GPU-t pozicionálni.De én ezt itt befejezem. Szalmaszálérveléssel csak a "szakmai hsz" számot lehet növelni, abból meg már kezdek kinőni.
(#430) Malibutomi: Nem az volt a beszélgetés tárgya, hogy két Vega jön-e vagy 1, hanem hogy kb mit lehet tőlük várni. A kisebbik SZERINTEM a GP104 környéke lesz, sokan meg úgy gondolják, hogy az a Vega-k a GP102 szintjére és fölé érkeznek, ami szerintem meg nonszensz.
-
leviske
veterán
válasz
üzenetére
Simid kolléga tökéletesen vázolta a gondolatmenetem. Úgy tűnik szükségem van tolmácsra.
(#423): "A V10 a GP104 ellen azért nem hiszem hogy menne, mert akkor túl kicsi lenne a különbség a P10-hez képest."
Az AMD szerint a full GP104-es GTX1080 és a herélt Polaris10-es RX480 közt 100%-os teljesítménykülönbség van a DX12-es AotS alatt. Ennek fényében mégis mi a francról beszélsz? Hol lenne már logikusabb az, hogy kiadnak a hardcore rétegnek 2 GPU-t a Vega-k képében. Szurkolok az AMD-nek, de azért a földön igyekszem járni.
"A V10 inkább a GP104 és a GP106 közé kéne érkezzen"
Ez szarkazmus volt?

(#421) MongolZ: Azt a hsz-t nem szerkesztettem utólag, de eléggé rosszul van fogalmazva az a rész. Este volt, lehet, hogy félrenézted.
(#418) derive: Imádom, mikor valaki belecsöppen n+1. résztvevőként egy beszélgetésbe és beszólással indít. Külön pikáns, mikor ez teljesen alaptalan.
-
Simid
senior tag
válasz
üzenetére
Nézz utána légyszíves az elnevezések, mert valszeg ez okozza nálad a félreértést. A GP106 a GP104 felezett verziója lesz. A 102 pedig a legnagyobb. A Vegáknál 4096 és 6000+ shadert pletykálnak. Ez a p10 2560hoz képest minden csak nem sűrű.
Ezek persze nem biztos infók, de mivel más nincs ezért vagy erre hagyatkozunk vagy nem találgatunk. -
Simid
senior tag
válasz
üzenetére
Szerintem te nem érted, hogy mit akar mondani.

A P10-nek nyilván nem kell egy kb 30%-kal nagyobb chippel versenyeznie, de ha a Vega10 a GP102 ellen menne, akkor a P10 és a V10 között hatalmas űr lenne. Mivel köztes lapkáról nincs hír, ezért ezt az űrt csak úgy tudnák kitölteni, ha a V10-t megvágják az 1080 szintjére a P10 meg teljes verzióban be tudná fogni az 1070-t.
Az utóbbi túl optimista feltételezés (úgy látszik mindenki szerint). Ezért valószínűleg a Vega10 a GP104 ellen fog menni.
Ezek nyilván mind feltételezések, de az eddigi adatok alapján így tűnik logikusnak. -
rocket
nagyúr
válasz
üzenetére
Azt ne felejtsd el, hogy nem egy csikszelessegen keszultek.
A GP104 14nm-en alig par szazalekkal lenne nagyobb, mint a P10 (14nm 232mm² vs 16nm 312nm²), tehat ha innen nezzük, akkor nagyon kozel kene legyenek egymashoz atlag teljesitmenyben.Itt jon a kepbe a gyartok kozti szemleletbeli kulonbseg, az NV a jelen es kozeljovore kesziti a termekeit, amit a jo developer kapcsolatok reven kontrol alatt tud tartani.
Az AMD olyan dolgokra pazarolja a tranzisztorokat, amikbol evekig semmilyen szoftver nem profital, developer oldalon (eddig) nagyobb a fustje, mint a langja cimekkel jelentkeztek, vagy ha eladasokat tekintve AAA+ cím volt, akkor meg teljesitmenyben semmi jelentos elonyt nem tudtak felmutatni.Megvaltozik-e az eddigi felallas, es vegre tenyleg profitalni kezdenek a konzolokbol PC fronton, az majd elso korben osszel kiderul, addig csak a szokasos sablonok vannak, amiken 10+ ev alatt (mar ATi korszakban gondok voltak ezzel) nem voltak kepesek semmilyen relevans modon valtoztatni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gumi és felni topik
- Steam topic
- Valami baja van a tápomnak
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Home server / házi szerver építése
- 3D nyomtatás
- Vége a dalnak: leállt az iPhone Air gyártása
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3837, 100% Akkumulátor
- Bomba ár! Lenovo ThinkBook 13s-IML - i5-10210U I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS PRIME H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Chieftech BD-25B 600W
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
), hogy a Vegák a GP102 és 104 közé jöhetnek..."
Az a 20% aztán rohadt sok (már csak azért se szabad kerekíteni, mert egy konkrétan AMD hardverre tervezett DX12-es játéknál kapott érték, így biztos mindenhol ezt az arányt hozza majd). A lényeg akkor is az, hogy borzasztóan messze van ahhoz a full GP104, hogy azt ki lehessen jelenteni, hogy nem érdemes ellene GPU-t pozicionálni.