Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
leviske
veterán
válasz
HartgeH3-2.8 #394 üzenetére
Semmi információt nem kaptunk. Az AMD saját dualRX480 vs GTX1080 összehasonlítása alapján azt mondanám, hogy nem. Valószínűleg játékfüggő lesz a Polaris+Vega vs Pascal helyzet és mivel az AMD megint hamarabb lépett a jövő irányába a most helyett, pont a kevesebb DX12-es játékok alatt lehet majd erős.
Ahhoz, hogy a válasz igen legyen, a Vega 10-nek kb azonos lapkaméret mellett kéne hoznia a GP104 szintjét, a Vega 11-nek pedig a GP102-ét. Erre pedig nem lesz elég a korábban Vega 10 kapcsán belengetett 4096SP, ha a RX480 ~4600SP-vel veri le a GTX1080-at.
De lehet, hogy túl földhözragadtan gondolkodom.
(#392) solfilo: Köszi.
(#393) morgyi: Itt a PH!-n, + wikin használatban volt. Felesleges most azzal telespammelni a topikot, hogy nem hivatalos, attól még hivatkozási alapnak jó. A lényeg, hogy az általam említett számozási rendszerben a Polaris 1.3, míg a másikban 4. Ezt felesleges tovább cifrázni.
-
nubreed
veterán
válasz
Ren Hoek #398 üzenetére
Nagyon úgy tűnik, hogy az AMD már megint nem a jelenre, hanem a jövőre koncentrál, ami mindig bizonytalan és az egyre csökkenő piaci részesedésük ezt az üzletpolitikát eddig nem támaszotta alá: a DX11 -et szerintem lesz*rják már magasról, pedig még mindig sokkal több dx11 -es játék masina van szerintem kint, illetve kevés a DX12-es játék. A DX12/Vulkan/VR az a mantra amire most felült az AMD. mintha pár éve ugyanezt hallottuk volna a mantrélról, aztán abból is mi lett. Egy kezemen meg tudom számolni, hány mantlés játék jött ki azóta.
-
Ren Hoek
veterán
Sokat rágicsáltam, hogy nekünk 290/970-ről érdemes-e váltani 480-ra ami DX11-ben feltehetőleg/remélhetőleg ugyan ilyen teljesítményt nyújtó kártyára... Jó egyes DX12 game-kben tuti erős lesz (390X szint is akár), mint az AOTS, vagy a Hitman... de minden máshol a szokásos erősorrend. (és akkor még egy 200 dolláros VGA-nál örülhet mindenki egy 970-nek DX11-ben) Nem írom le a 480-at szó se róla, de már a korábbi GCN sem volt igazán DX11-re szteroidozva, mint a Maxwell/Pascal... akkor az új GCN vajon mennyire lesz az? Kicsit aggódok, hogy semmi demo nincs még erről... szerintem sokunk még mindig DX11-re vesz kártyát, bárhogy is csűrjük csavarjuk.
Szerintem E3-on már kiderül valami, és remélem nem ilyen 4xCF 480 leüt AOTS-ban egy GP100-as Teslát
-
nubreed
veterán
válasz
Ren Hoek #396 üzenetére
+1. a számból vetted ki a szót, pontosan ugyanígy vagyok vele én is. Legkésőbb, de az már nagyon legkésőbb nyár végére én is szeretnék új gpu-t és nem vagyok hajlandó várni egy esetleges 490/x -re még október végéig. Inkább veszek egy custom 1070-et ha a 480 teljesítménye nem lesz meggyőzó.
-
Ren Hoek
veterán
Ez még jóslásnak is erős, tekintve, hogy senki nem tesztelte a Polarist. A "nagyobbal" meg már lehet elkésnek... 4-5 hónapot kevesen fognak várni GPU nélkül, mikorra már normalizálódtak az 1070-ek is...
Onnantól meg nehéz cserére bírni a népet, hogy 4-5 hónap késéssel kijött egy 1070/1080 rivális.
...én várok még kicsit, de ha nyáron nem jön ki a 490 vagy legalább egy Fury teljesítményű chip, akkor újra zöld leszek.
-
derive
senior tag
válasz
HartgeH3-2.8 #394 üzenetére
Ebben nem ketelkedek.
A Polaris a maga kategoriajaban elegge utos lett: olcso es eros lapka. Jon belole nagyobb is, csak gondolom eloszor kis lapkakkal akartak kiismerni a gyartast. Valoszinuleg a vartnal magasabb orajelek miatt a GP106 nem lesz eleg a P10 ellen, emiatt az 1060at is vagott GP104el kell kiadni.
-
HartgeH3-2.8
addikt
Értem én, hogy gőzgép, de mitől megy?
Ezeknek fényében, fel tud majd zárkózni az új generációs csomagjával az AMD vagy sem? A
hasonló jó árképzést továbbra is megtartva..Igen vagy nem.
-
A GCN1-2-3-4 elnevezést később vezették be, hogy érthetőbb legyen.
mod: Meg is találtam a cikket, amiben erről olvastam: Publikusan is elérhető a legújabb GCN architektúra dokumentációja
"Az AMD picit egyszerűsített az elnevezéseken is, így a szigetes elnevezéseket ugyan nem dobják el, de mostantól a GCN S.I. nevezhető GCN1-nek, a GCN C.I. GCN2-nek, míg a GCN V.I. GCN3-nak. Ez nyilván mindenki számára egy jóval egyszerűbb jelölési forma, így kevesebb kódnevet kell fejben tartani." -
leviske
veterán
Így már értem.
(#390) SylverR: Pontosabb szerintem az a megfogalmazás, hogy az AMD részéről nincs hivatalos. Eddig voltak a szigetcsoportok, most meg jöttek a csillagok.
Ha lett volna rá korábban hivatalos verzió, akkor Abu85 biztos nem az 1.0/1.1/1.2 metodikát használta volna pl a DX12-es cikkekben.
-
Malibutomi
nagyúr
Mivel a tobbseg 50-100k kozott vesz procit (inkabb az elobbi), ha ebbe az arsavba kompetitivek, vagyis a csucskartyakat is kihajto procit tudnak hozni, es jo az arazasa, akkor jol fogyhat mwg akkor is ha nem a legutobbi intel generacioval versenyez csak mondjuk az elozovel, az intel ugyis par szazalekokat emelt csak mostanaban az uj procik teljesitmenyen.
Mondok igy peldat, most egy intel 6700k kb 100.000Ft, 4790k 90.000Ft.
Ha kaphato lenne 4770k teljesitmeny koruli Zen mondjuk 70-ert, szerintem teljesen jo vetel lenne, mert egy 4770k meghuzva meg minden mostani vga ala elegseges.Egyebkent remeljuk hogy jo konkurenciaja lesz az intel prociknak, majd kiderul ha megjelenik.
-
leviske
veterán
Elméletileg a Zen-nek az új generációs i7-et nézve valahova a 6850K vagy jobb esetben a 6900K környékére kéne érkeznie a zászlóshajóval. Hogy a herélt verziókat mik ellen küldik/tudják küldeni az sokban múlik majd az órajelektől.
A gond inkább az lesz, hogy játékokban a LGA2011 előfordul, hogy a LGA1150/1 alatt van. Szóval a herélt verzióknak még inkább fontos, hogy remek órajele legyen.
-
nubreed
veterán
-
leviske
veterán
Nem teljesen értem a mondatot.
Arról nem vagyok meggyőződve, hogy a Vega és a Polaris közt lesznek akkora különbségek, mint mondjuk a Fiji és Hawaii, vagy Hawaii és Tahiti között. Épp elég újítás lesz a cégnek, hogy a Vega-k HBM-el érkeznek.
Szóval ha így értetted, nem feltétlen hinném, hogy a Vega már GCN1.4-nek számítana, ha a Polaris-t GCN1.3-nak vesszük.
-
leviske
veterán
válasz
Malibutomi #380 üzenetére
Az azért vitathatatlan, hogy mostanra tényleg elérték a pontot, hogy vagy ütnek, vagy zuhannak. Vegyük észre, hogy most egy szimpla socket kiadása is gond.
Azt nem hiszem, hogy az AMD sorsa a VR-on múlna, de az biztos, hogy az ebben az évben kiadott termékeik dönteni fognak arról, hogy van-e esélyük megélni a következő 5-öt. Ha a Zen, vagy GCN1.3 az elvárások alatt teljesít, nem nagyon lesz már miből elvegetálni.
-
bunfi
őstag
válasz
Malibutomi #380 üzenetére
Tekintve a konzolokat és a beágyazott eszközök piacát, nem hiszem, hogy így lenne.
-
Tian66
senior tag
Végigolvastam. Érdekes idők jönnek.
Nekem volt már mindkét táborból sok kártyám. Most a 7950et fogom cserélni arra ami olcsóbban hozza majd a dupláját annak. És kicsit remélem, hogy AMD lesz az mert, így is nagy előnye van a NVnek. Nem örülnék egy egyszereplős dvga piacnak! -
MongolZ
addikt
Azért nevezik kazánnak, mert droppol. Nem a 180 W miatt.
(#373) SaGaIn: Ja, félre ne értsd, nem azért írtam, de én sem kaptam erre semmi választ. Engem főleg az a részlet ragadott meg, hogy az 1080 gyakorlatilag (megint) kevesebb számítást végez. Most lehet, hogy 0,5%-ról beszélünk, de akkor is.
(#375) sb: Egyre jobban kazánok lesznek a VGA-k, mert egyre kisebb felületen kénytelenek hűlni. Ezt a 1080-nál így oldották meg.
-
SaGaIn
senior tag
Ok hát sajnos nem vettem észre akkor bocsi hogy duplán van...
De lényeg hogy ebből is látszik hogy jó kis kártya lesz ez...Mert lehet mondani, hogy ez csak egy cím, de egyre több ilyen cím lesz talán, bár a nVidia még pénzzel sok mindent elérhet pl azt is hogy ne optimalizáljanak AMD re a cégek...
-
sb
veterán
válasz
SpongyaBob #159 üzenetére
Ezen azért jót röhögtem.
Én is az AMD-kre várok, de egy ilyen perf/watt kártyát és ilyen abszolút fogyasztással (180W) kazánnak nevezni megmosolyogtató. -
SaGaIn
senior tag
NEm tudom lehet e ilyet csinálni de hadd másoljam ide amit redditem találtam AMD_Robert- Technical MarketingAMD:
" - stickied post
Hi. Now that I'm off of my 10-hour airplane ride to Oz, and I have reliable internet, I can share some insight.
System specs:
•CPU: i7 5930K
•RAM: 32GB DDR4-2400Mhz
•Motherboard: Asrock X99M Killer
•GPU config 1: 2x Radeon RX 480 @ PCIE 3.0 x16 for each GPU
•GPU config 2: Founders Edition GTX 1080
•AMD Driver: 16.30-160525n-230356E
•NV Driver: 368.19In Game Settings for both configs: Crazy Settings | 1080P | 8x MSAA | VSYNC OFF
Ashes Game Version: v1.12.19928
Benchmark results:
2x Radeon RX 480 - 62.5 fps | Single Batch GPU Util: 51% | Med Batch GPU Util: 71.9 | Heavy Batch GPU Util: 92.3% GTX 1080 – 58.7 fps | Single Batch GPU Util: 98.7%| Med Batch GPU Util: 97.9% | Heavy Batch GPU Util: 98.7%
The elephant in the room:
Ashes uses procedural generation based on a randomized seed at launch. The benchmark does look slightly different every time it is run. But that, many have noted, does not fully explain the quality difference people noticed.
At present the GTX 1080 is incorrectly executing the terrain shaders responsible for populating the environment with the appropriate amount of snow. The GTX 1080 is doing less work to render AOTS than it otherwise would if the shader were being run properly. Snow is somewhat flat and boring in color compared to shiny rocks, which gives the illusion that less is being rendered, but this is an incorrect interpretation of how the terrain shaders are functioning in this title.
The content being rendered by the RX 480--the one with greater snow coverage in the side-by-side (the left in these images)--is the correct execution of the terrain shaders.
So, even with fudgy image quality on the GTX 1080 that could improve their performance a few percent, dual RX 480 still came out ahead.
As a parting note, I will mention we ran this test 10x prior to going on-stage to confirm the performance delta was accurate. Moving up to 1440p at the same settings maintains the same performance delta within +/-1%.
[I: To clarify this, the scaling from 1->2 GPUs in the dual RX 480 test we assembled is 1.83x. The OP was looking only at the lowest draw call rates when asking about the 51%. The single batch GPU utilization is 51% (CPU-bound), medium is 71.9% utilization (less CPU-bound) and heavy batch utilization is 92.3% (not CPU-bound). All together for the entire test, there is 1.83X the performance of a single GPU in what users saw on YouTube. The mGPU subsystem of AOTS is very robust.] "
-
SaGaIn
senior tag
válasz
zsolt0017 #360 üzenetére
FHD-ra 60 FPS-re 100% hogy elég lesz a RX 480... főleg az eddig már megjelent címekre.
Witcher 3 ban egy R9 290 is lazán hozza a 60Fpst akkor ez újabb architektúrával még lazábban fogja...Én nyugodt szívvel ajánlom az RX 480-at FHD -ra! már amint megjelent mert ez még 40nap mire ebből a boltokba kerül valami.
Vedd meg próbáld ki és ha nem viszi bármelyik mostani címet 60 FPS el akkor vidd vissza 3 nap elállás áll minden termékre.
-
nubreed
veterán
Én örülök, hogy sokan megelőlegezik azt, hogy az RX 480 egy jó kártya lesz, jó áron de azért várjuk már meg a teszteket és majd azután örömködjünk/vagy temessük az AMD-t, attól függően, hogy mennyire lesz jó.
Plusz, én még várok valami bejelentést az E3-on, ami kevesebb mint 2 hét, és az nem a 470 és az ez alatti kategória. -
MZperX75
addikt
A felhasználók nagytöbbsége játszik valamilyen játékon.
Anyám passziánszozik,apám netes kártyajátékokat kedveli,én már nem játszom szinte semmivel,telón nyomok egy kis passziánszot.
7-10éve még érdekelt is néhány játék cím,klánokban játszottam Farcry 1-2 ,crysis 1-2,cod sorozat néhány tagjával.
Szinte senkinek nem volt csúcs dVGA-ja csúcs prociaja,
A játékélményt a közösségi játszótér adta meg.
crysist ha jól emlékszem x2 4200,ati x1650-el tóltam
800x600lowon multiban.
Ma jelenleg szerény véleményem szerint igen szűk réteg tudja azt ,hogy mi is van a gépházon belül.
Az igen szűk réteg játszik erős gépen.
Igen is a felhasználok nagytöbbsége 1 VGA val akár 5 ęvet is kihúz.
Ami itt hiszti megy az kritikán aluli! -
hugo chávez
aktív tag
"Ki mondta, hogy nem szamit? En csupan azt mondom, hogy ha (pontosabban amikor) a Vega ki is jon, es mondjuk 4096 shadere is lesz, akkor is csak a GTX1080 befogasara lehet eleg. _Ha_ addigra piacra dobja az nVIDIA a GP102-t ("GTX1080Ti") is, akkor megint lepeshatranyba kerulhet az AMD. _Hacsak_ a Vegabol nem lesz egy uber-verzio is, mondjuk 6144 shaderrel. Ez utobbira nagyon kivancsi lennék, es ha hiszed, ha nem, ennek szurkolok. Mindenkinek jo a verseny, plane ha szoros."
Vegáról ennyit lehet tudni most: [link] Ennek alapján elég brutálisnak néz ki, de hogy grafikában mit fog tudni...
-
derive
senior tag
Ne erts felre, de szerintem 14/16 nanon is mindket tabor el fog menni 600 mm2ig (ez a standard 4" ASML stepperek latotere). Az egy dolog, hogy az NV mar bejelentette a nagy Pascalt, de szerintem az AMD sem sokkal van lemaradva, csak ok kevesbe reklamozzak. Amig GDDR5Xbol es HBM2 bol hiany van, addig max egy paperlaunchot lehet megejteni, kiszorni par ezer kartyat, azt varni par honapot a tomeggyartasra (a la Skylake, Fiji, GP100).
-
zsolt0017
tag
válasz
Ren Hoek #341 üzenetére
Na és itt jön képbe az, aki most kar gépet építeni (én pl). FHD lesz, az tuti és intel proci a ddr4 miatt főleg, a zen-re már nem tudok várni (bár ez ahogy újabban tájékozódtam nem befolyásolja a kártyát). Mikor kijött az új Pascal ujjongtam, hogy végre, a pénzemért normális cuccot tudok összerakni az 1070-nel. Aztán jött ez a 480, ami első blikkre csalódás, de ahogy tájékozódtam, végigolvastam a kommenteket, elgondolkodtam.
Szóval ha szeretnék a jelenlegi címekkel is játszani, mert a mostani konfiggal lehetetlen (Witcher 3, Fallout, GTA), arra kevés lesz a 480, de az 1070 meg a jövőben hullik majd szét ?
Ha ezeket a címeket vinné majd normálisan és a jövőben profitálnék a dx12-ből ráadásul olcsóbban (a pénz azért számít), akkor inkább ezt a lépést húznám meg. Szerinted/szerintetek?
Persze, ha 3 évig húzza a 480, az is tökéletes ha belegondolok, az ilyen kategóriába eső kártyákat nagyobb gusztussal cseréli az ember (vagy veszek mellé mégegyet), mint a kétszer ennyibe kerülő szörnyeket.
A topicot végigolvasva tényleg nevetséges dolgok vannak itt, mind amd mind nv részről. Az utóbbi időben nv felé húztam, de mindig is elismertem az amd fejlesztéseit + jelenleg is az ő kártyájukon gondolkodom. Ahogy mindenki inkább Azt csinálná ami jobban megéri minthogy feleslegesen fanboykondjon. Gusztustalan
-
leviske
veterán
Két Vega van elvileg. A kisebbik, Vega 10 jöhet Októberben, 2 HBM lapkával az említett 4096 shaderes kiszerelésben. A nagyobbik, Vega 11 jön elméletileg jövőre, 4HBM lapkával 6000 feletti SP-al.
Nem hinném, hogy a Vega 10 4-500mm2 die-t kapna. Indulj ki abból, hogy a Polaris 10 duplázása is megállna valahol 450mm2 körül ~5000SP környékén (és ebbe még így duplázva van beleszámolva az UVD és hasonló vackok).
Én a Vega 10-től egyfajta optimalizált, felújított Fiji-t várnék. Ez szerintem megállhat méretben a GP104 környékén és teljesítményben bepottyanhat a GTX1080 és GTX1080Ti közé. A Vega 11 meg gondolom félig desktopon lesz a hardcore rétegnek, félig meg a professzinális piacon fog küzdeni a GP100-al.(#357) szmöre007: Nem vagyok róla meggyőződve, hogy a 11GHz-es GDDR5X kevésbé problémás, mint a HBM2. Pláne a Fiji-s tapasztalatok után.
-
szmöre007
csendes tag
Ok, köszi a választ
Amúgy szerintem is okosabb lenne az, hogy az amd a kisebbik vegát -ami magszámban ugye a fiji utódja - gddr5x-el hozná ki. Egy tesztben a gtx 1080 ram-ját felhúzták 11 ghz-ra és stabilan működött. Ezzel az órajel egy 384 bites buszon 528 gb/s lenne és ha ehhez még hozzávesszük azt, hogy az amd is fejlesztette a saját Delta Color Compression-ét akkor így is fejlődne a sávszél a fijihez képest és ezzel jóval rugalmasabb is lehetne amd szerintem.
-
Fiery
veterán
válasz
szmöre007 #355 üzenetére
Ki mondta, hogy nem szamit? En csupan azt mondom, hogy ha (pontosabban amikor) a Vega ki is jon, es mondjuk 4096 shadere is lesz, akkor is csak a GTX1080 befogasara lehet eleg. _Ha_ addigra piacra dobja az nVIDIA a GP102-t ("GTX1080Ti") is, akkor megint lepeshatranyba kerulhet az AMD. _Hacsak_ a Vegabol nem lesz egy uber-verzio is, mondjuk 6144 shaderrel. Ez utobbira nagyon kivancsi lennék, es ha hiszed, ha nem, ennek szurkolok. Mindenkinek jo a verseny, plane ha szoros.
GP106-rol Abu mar elhintette fentebb, hogy a GM206-GM204 relaciohoz hasonloan egy siman csak megfelezett GP104 lesz. Feleannyi ROP, feleannyi shader/SP/TMU, feleolyan szeles memoriabusz. Lassuk csak, melyik a kemenyebb dio:
1) Fogod a GP104-et, ami mar piacon van, es megfelezed. Memoriabol kap tok egyszeru GDDR5-ot. Die meret kb. 170-180 mm2.
vagy
2) Egy zsir uj architektura (Polaris), amibol me'g nincs piacon egyetlen SKU sem, felskalazva annyi shaderre, amire nem nagyon volt me'g pelda az AMD berkein belul, megfejelve olyan memoriaval (HBM2), amit me'g senki sem rakott videokartyara (a GP100 nem videokartya, ld. Abu fentebb). Bazinagy (cca. 4-500 mm2) die, mellesleg.
Te mire tippelsz, melyik keszul el hamarabb es konnyebben? Melyik nagysagrendekkel nagyobb feladat? Plane a -- sajnos -- joval kevesebb eroforrasbol gazdalkodo, kisebb cegnek?
A Vega kapcsan egyebkent elozoleg az volt a pletyka, hogy oktoberben johet, de en tobb forrasbol is azt a fulest kaptam, hogy iden mar nem valoszinu, hogy kesz lesz, hala a nyavalyas HBM-nek -- amit nem igazan egy sulycsoport implementalni a GDDR5/GDDR5X-szel. Es amivel egyszer az AMD mar tokon lotte sajat magat (lasd Fiji cca. 1 eves csuszasa).
-
szmöre007
csendes tag
Fiery: Kicsit érdekes az álláspontod, hogy a vega -aminek ugye nem tudjuk a pontos dátumát - ami majd a felsőkategóriába érkezik az nem számít de persze a gp 106 -amiről szintén nem tudunk semmit - az biztos kijön 1 hónapon belül.
-
-
törölt tag
válasz
#01478400 #350 üzenetére
Bizony, viszont ez kb. 1 tizessel többe fog fájni. 85-nél viszont nem lesz több egy tisztes darab (custom hűtés, 8GB) sztem.
A teljesítményéhez képest, persze ez is nagyon jó.Mondjuk én 1 egyel kisebb modellt várok, 65 környékén, még kisebb fogyasztással, itx gépbe. Viszont ha nem lesz, jó lesz ez is. Jó ideje gyűjtögetek.
Persze lehet dobom az egész itx ötletet, feljebb lépek és 1070 jön.
Majd meglátjuk a benchmarkokat. Fölösen nem költünk.
-
prolad
addikt
Alakul, 480 ennyiért szuper, ZENről meg jó lenne még több info (meg konkrét trmékek a piacon).
-
törölt tag
Pontosan
még jó hogy nem vettem meg a R9 380X anno most meg bántam volna !
Pedig úgy sajnálom a kis 6970 már lassan 5 évig szolgált ki ,, jó nem mondom voltak címek amik alá már kevés ! de állta a kis sarat ! De hát haladni kell a korral ! DX12 meg egyéb finomságok ! Rá kényszerítik az embert !
-
Yutani
nagyúr
válasz
FragMaster #345 üzenetére
Minden le van írva a hírben, mi itt csak csevegünk a semmiről. Nem értem, miért keresel itt bármi érdemlegest...
-
FragMaster
addikt
Na én abbahagytam az érdemi kommentek keresését
-
törölt tag
Jó lesz ez a RX480 ! főleg azoknak akik velem egy cipőben járnak
1680x1050 felbontásban ,,, és a HD 6970 után ,, ez egy állom lesz <3
-
tibaimp
nagyúr
Kíváncsi lennék, hogy vajon abban az Y900 asztali Lenovo-ban, amelyiken a Doom futott, vajon milyen cpu mozog, csak nem valami i7-es
(mert hogy azt nem írja a kis tájékoztató tábla...)
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Malibutomi #339 üzenetére
Nem tudom... és pont ezért félek tőle, mert eddig csak nyilván a Polarisnak kedvező bencheket láttuk.
Sehol egy jelen DX11-es játékos teszt.Konkrétan tényleg elgondolkoztam, hogy a 970-et leváltom Polarisra ideiglenesen, mert tényleg látom a benne rejlő dolgokat a következőekre nézve. Csak nagyon nem mindegy, hogy DX11-ben hogyan szerepel, mert még rengeteg játék van amit nem játszottam ki... ha netán kevesebbet tudna mint 970 néhol, akkor nyilván felejtős.
Az meg nyilvánvaló, hogy a vásárlók elenyésző töredéke fog DX12 miatt dönteni (AMD/NV-ben) Nem nekem vagy neked kell eladniuk ezt a kártyát, hanem az átlag gamerek nagyrészének, akik Witcher 3-al, és GTA V-el nyomulnak FHD-n... és valljuk be, a Pascalok marha jók lettek DX11-ben, ez nem vitás.
-
Fiery
veterán
Szerinted hany ember nez utana, hogy milyen panel van a kiszemelt LED-es TV-ben, mielott hazaviszi azt a MM-bol?
Ugyanigy teljesen normalis, ha valaki csak addig jut el, hogy megkerdi szomszed Pistit, hogy milyen videokartyat ajanl; vagy ha advanced juzer, akkor megnez egy-ket grafikont.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Ren Hoek #337 üzenetére
"Ha a tesztekben 90%-ban DX11 játékok vannak... Amiben az 1060 vérengzeni fog, és szinte termeli az áramot az 1070 perf/wattjából kiindulva, Polarishoz képest."
1. Nem tudod sem a Polaris sem az 1060 teljesitmenyet. A 960 kiabrandito volt.
2. Nem tudod sem a Polaris sem az 1060 fogyasztasat. A Polaris TDP-je 150W de azt mondtak 120 korul fog fogyasztani.
Az 1070 30%-al lassabb mint az 1080 de csak 17%-al fogyaszt kevesebbet.Plusz nem tudjuk hogy fog teljesiteni dx11 alatt a polaris az uj frontend-el
-
Ren Hoek
veterán
Erre csak annyit mondok, hogy senkit nem érdekel a DX12, csak 1% technikailag felkészült usert - amíg nincsenek DX12 játékok... és most nem ilyen AOTS féle AMD benchmark maszatolásra gondolok.
Amíg a tesztekben nem csak kuriózum lesz pár DX12 játék, addig a jelen és a múlt DX11-es húzócímeire vesznek kártyát az emberek, mint a GTA V, vagy a Witcher 3. Ettől félek én, hogy a 480 marha jó lesz AOTS benchben, 390X környékén hoz, DX11-ben viszont egy 970 alatt köhög. Akkor hogyan hozod be a summary-kat a jónépnek? Ha a tesztekben 90%-ban DX11 játékok vannak... Amiben az 1060 vérengzeni fog, és szinte termeli az áramot az 1070 perf/wattjából kiindulva, Polarishoz képest.
Szerk: Ja és miért cserélném a 390X-et? Azért mert az új gen kivégzi árban a régi kártyákat, és mostanában inkább azt vallom, hogy érdemes folyamatosan okosan modernizálni. 15-20K-s érték bukókkal jobban kijövök, és folyamatosan jó teljesítményt kapok, mintha várnék 5 évet szénné amortizálódva, amikor már a Casio kalkulátoromon is fut a Crysis 5. Volt, hogy ezt csináltam, de a folyamatos modernizálás anyagilag lehet többe kerül...de nekem sokkal jobban fáj eladni 5000 Ft-ért egy anno csúcskártyát...és akkor a folyamatos kompromisszumkötésekről ne is beszéljünk
-
Fiery
veterán
"Másik: Aki RX480 helyett képes megvenni a 3,5GB-os 970et ami DX12 ben kifullad hát kollegák annak csak gratulálni tudok meg küldeni neki egy szép zöld szemüveget...."
Tessek mar vegre elfogadni, hogy a szemuveg csak az egyik opcio. A masik pl. a tajekozatlansag. Aki pl. csak a legutolso oldalon levo grafikont nezi a review-kban, es nem erdeklik az Abu-fele API meg elemzo postok, az nem veletlenul gondolhatja azt, hogy a Maxwell egy jo cucc. Es nem is feltetlenul jar tevuton, amennyiben a jelent vesszuk alapul
-
SaGaIn
senior tag
válasz
Ren Hoek #333 üzenetére
Ne felejtsük a játékok késése nagyrészt csak az Nvidiának köszönhető mert ő lassítja a piacot még mindíg mert játékfejlesztők nem mernek bizonyos lépéseket megtenni mert jaj akkor az nVidián nem lesz 90 csak 60 FPS... Most ne beszéljünk az AMD direkt hátrányos helyzetbe hozó Hairworks esetről mert az már pofátlanság volt...
Az nem kérdés, hogy az nvidia nem kicsit él vissza a piaci fölényével a vásárlók és fejelsztők rovására.
Én simán megbüntetném mint anno a Microsoftot...
Ne is haragudjatok de nem értem mért kéne egy 390X et lecserélni... Csak azért mert jött ki gyorsabb?
Másik: Aki RX480 helyett képes megvenni a 3,5GB-os 970et ami DX12 ben kifullad hát kollegák annak csak gratulálni tudok meg küldeni neki egy szép zöld szemüveget....
Az tenne jót a piacnak ha közel 50-50% lenne a részesedés de legalábbis 60-40,
Csak amíg lesznek annyira zöldek hogy megveszik a kevésbé fejlett architecktúrát ugyan azon az áron vagy drágábban csak mert az nvidia addig ne várjunk normális piacot. Addig az okos vásárló is szenvedni fogy mert az Nvidia megkeni a fejlesztőket vagy fejlesztői ilyednek meg hogy a játék nem mehet a kártyák nagyobb hányadán lassabban ne tegyünk bele ilyen olyan fejlesztést
-
pomorski
őstag
-
Ren Hoek
veterán
Abban egyetérthetünk, hogy pont ilyen vesződések miatt nem lehet megjósolni mi lesz 1-2 év múlva a játékokban. Ez az NV sara is természetesen...
Pont ezért nem szeretnék egy vásárlói döntést bármi ilyesmire alapozni, hogy majd mi lesz 5 év múlva. Nem tudjuk és kész. Én nagyon nagyon bíztam benne, hogy már január környékén tesztelhetjük a DX12 játékok garmadáját, és végre bebizonyosodik mennyire jó egy 280X is már. Majdnem belugrottam egy 390X-be tavaly a DX12 mesék miatt... amit most féláron tudnék kb eladni, mert végre jö(n) egy AMD-s 970, olyan fogyasztással.
Szóval kicsit úgy érzem, nagy az elbeszélés a HW gyártók és a fejlesztők között. Ez nem egy jó kis kooperatív piac... Az AMD lehet meghallgatja őket, de PC-n mit sem számít, mert alig van valakinek Radeonja. Most persze változhat, a 480-al... de ezzel is elcsúsztak a tyúkszaron, mert 1070/1080 kint van, 1060-at bármikor belengethetik sokkal jobb fogyasztással, mert nem olyan bonyolult a csip megint.
Akinek meg 970/980/390/390X-e van, és netán váltanának, azoknak most értékelődik a béka segge alá a kártyája és SEMMI alternatíva nincsen kb, csak az 1070. Eskü talán egy használt Fury lehetne még jó FHD-re... 120-ért... csak abból még újból sincs választék szinte
-
Fiery
veterán
Oke, de az ur ez esetben azaltal keletkezik, hogy az AMD bedob egy szokatlanul jo ar/teljesitmeny aranyu megoldast a kozepkategoriaba, ami sokkal nagyobbat szol, mint az a problema, hogy a GTX960 es GTX970 kozott van egy cca. 100 dollaros szakadek. Arra (RX480) maximum a mostani GTX970 lehetne valasz, csak tul draga. Meg kell 2/3-olni az árát, es akkor betoltheto rovidtavon az ur. Hosszutavon nyilvan nem, de arra meg ott lesz a GTX1060/GTX1060Ti, ilyen (GP106) vagy olyan (GP104) formaban.
Az meg hogy az RX480 elott a GTX960 es GTX970 kozott miert volt 100 dollaros kulonbseg, es hogy oda miert nem jott mas, szerintem most, az RX480 megjelenesenek kuszoben mar felesleges dumalni. Teljesen egyertelmu, hogy ez a mostani helyzet nem fog megmaradni, hiszen nem lesz eladhato 300 dollarert innentol a GTX970 es 200 dollarert a GTX960. Vagy kivonja oket a piacrol azt az nVIDIA, vagy lejjebb viszi arban mindkettot.
-
SaGaIn
senior tag
Az RX480 akart lenni
Vagy esetleg attól félnek hogy az AMD vagy Intel perelne...
Amúgy nekem annyi nem szimpatikus hogy az nV mindig is "erőből" akart lenyomni mindent meg direkt nem tettek bele future-t a kártyába ha az mondjuk csak egy év múlva lesz hasznos szemben az AMD vel aki mindig is jövőbiztosabb terméket tett le az asztalra...
-
Fiery
veterán
Khm... A kulcs abban a postban ez: "es full ISA documentationt". Azt az nVIDIA senkinek nem ad. Nyilvan abban is lehet valami, hogy az nVIDIA jobban orul annak, ha evente csereled a videokartyadat (az AMD is jobban orulne ennek, mint ahogy barmely mas profit orientalt ceg is), de a fejlesztoket nem szivatni akarja serobol, csak nem akar doksit kiadni. Ez egyfajta policy az nVIDIA-nal, JHH igy gondolkozik. Nem ujkeletu dolog ez, mar sok-sok evvel ezelott sem adtak ki semmilyen mély technikai doksit, nekunk sem, pedig volt NDA-nk. Vagy amikor megis kiadtak valami doksit, orditott rola, hogy herelt. Volt egy tablazat, lista a regiszter bit kiosztasokrol, es a 32 bitbol mondjuk 10 bit volt dokumentalva, a tobbinel meg ott volt hogy "reserved". Mikozben tok egyertelmu volt, hogy azoknak is van szerepuk, azok is jelentenek valamit. Szamtalan esetben kiderult aztan, mas modon rajottunk, hogy pontosan mit is jelentenek a "reserved" mogotti informaciok.
Az egesz mogott az van, hogy az nVIDIA nagyon, talan tulsagosan is probalja vedeni az IP-jet. Attol felnek, hogy ha valaki belelathat abba, hogyan is mukodik mondjuk egy Maxwell ISA, akkor konnyen le tudja azt koppintani. Lehet, hogy alaptalan a felelmuk, de akkor is felnek, es me'g veletlenul sem akarnak olyan nyiltak lenni, mint az AMD. Minden, amit kitalalnak maguknak, azt meg is akarjak tartani hazon belul, es kesz. Akinek ez nem szimpatikus, annak ott az AMD, szerencsere me'g van valasztek
Majd ha az RTG-t felvasarolja az Intel, onnantol lesznek problemak
(ez pletyka, tobb forrasbol is hallottam. _NEM_ wishful thinking!)
-
SaGaIn
senior tag
válasz
Ren Hoek #325 üzenetére
Csak a Maxwell-Pascal előbb elvérzik mint az AMD-s párja ahogy anno a HD4850 en simán ment a Witcher2 az nVidiás ellenfele a 9800 meg szépen elcsúszott azon a banánhéjon hogy nem volt benn egy csomó feature
Tény, hogy aki megvette anno az AMD 7950 et az még ma is ingen csak nyugottan üldögélhet a székében és játszhat FHD-ban szemben az nVidia pártiakkal ugyanabból az érából mert az csak álmodozik egy Hitman-en vagy egy Ashes of Singularity-n
vagy zsebbenyúl és megint kiad 500 dodót
A RX480 1060-70 öszvetés uygan ez lesz 5 év múlva...
Annyiban van igaza az AMD-nek hogy nagy többséget a FHD-WQHD 60FPS feletti rész egyáltalán nem is érinti mert nincs 4K s monitorja 250 ezerért. Legalábbis az vásárlók nagy tömege biztos nem fog még egy - két évig 4k-s moitorral TV vel futkozni. 60Hz-es monitorhoz meg nem kell hogy vga 120Fps-t tudjon
Szerintem ha valakinek nincs 4k-s monitorja teljesen feleslegesen venne GTX1080-at vagy Vegát(ha kint lenne)
Bőven elég nekik a GTX480
-
Fiery
veterán
"a többséget az érdekli jogosan ha megvesz valamit 120k ért akkor az 3-4 év múlva megjelenő játékokban is teljesítsen jól ne kelljen mindig megvenni a legújabb szériát."
Na pont ez az, amivel en vitatkoznek. A tobbseget -- szerintem -- pont hogy nem erdekli az, hogy 3-4 ev mulva hogyan fog teljesiteni a videokartyaja. Nem gondolkozik a tobbseg ennyire elore. Most legyen jo, most menjen f*szan a jatek. Annyira jovo-nemallo kartyat meg ritkan arulnak a boltokban, ami boritekolhatoan jovore mar nem lesz jo semmire, de iden me'g tok jo mindenre
Nekem legalabbis nem remlik olyan radikalis valtas a VGA-piacon, ami ilyesmit indukalt volna, ahol ennyire eles valtas lett volna. Egyszeruen a jatekmotorok nem mozognak ilyen gyorsan, nem valtozik a vilag annyira gyorsan, mint ahogy az API-k fejlodese alapjan gondolhatnak sokan.
Amennyiben persze "a tobbseg" kapcsan arra gondolsz, hogy az itt forumozok tobbsege, akkor stimmel, amit irsz. De mint ahogy fentebb leirtam mar, nem a PH-n forumozok tartjak el az AMD-t vagy az nVIDIA-t. Bar forditva lenne, akkor az AMD-nek minden vonalon sokkal-sokkal jobban futna a szekere.
-
Ren Hoek
veterán
Pont annyira lehet tudni a jövő játékait 5 év múlva, mint ahogy 1 évre sem lehetett előre tudni, hogy mennyi DX12 játék lett, mert hogy nem 25 az is tuti.
Egyébként meg kitudja, kijön egy új konzolgeneráció, és hip-hop a csoda konzolfunkcióknak annyi, mert még Abu is mondta, hogy egy-egy arch-on az adott generációra fejlesztett játékok futnak jól DX12-ben. 5 év múlva ugyan úgy elektronikai hulladék lesz a Polarisból is, és a Pascalokból is...
Szerk.: ja és szerintem teljesen felesleges egy kalap alatt kezelni a DX12 játékokat. Itt tényleg minden a fejlesztőn múlik.
-
SaGaIn
senior tag
Lényeg hogy az nVidiások nem 4-5 évre vesznek VGA-t főleg aki 980-980ti-ben, vagy 1080-1080ti ben utazik, hanem 2-3 évente veszi a legújabbat 600 dodoóért (mert nemszámít a lóvé) így nem érdekli őket hogy drága 980 két év múlva megjelenő játékokban utca távolságban sem lesz egy 380x hez képest mert egyszerűen nem tud egy csomó feature-t.
Szemben az AMD vevők nyugodtan megvehetik a RX 480-at mert el fog futni rajta az 5 év múlva megjelenő játék is FHD-ban legalább High on. Esetleg annak sem kell izgulnia akinek 380X je van mert az össze PS4 vagy Xbox One átirat hasítani fog még legalább 3-4 évig biztosan. Szemben a 980 nal aminek más most megrogyadoznak a lábai a DX12 es címmel
Kit érdekel hogy a mostani címekkel tud 120 fpst vagy egy 2 évvel ezelőttivel 140et xd11 el i7-6700K val
a többséget az érdekli jogosan ha megvesz valamit 120k ért akkor az 3-4 év múlva megjelenő játékokban is teljesítsen jól ne kelljen mindig megvenni a legújabb szériát. -
ukornel
aktív tag
"En sosem mondtam, hogy az AMD mindig sz*r volt, sot."
Nem állítottam ezt, nem is céloztam rá.
Te azt mondtad, hogy mindig a konkurenciánál lehet megvenni az aktuálisan leggyorsabb kártyát. Na, ez egy hamis állítás. A fanboy szájáról meg olyasmik hangoznak el, hogy az "AMD mindig is sz*r volt és az is marad". Ez így sokkal csúnyább, de a lényegét tekintve hasonló tartalmú és egyformán hamis állítás. (Biztos ami biztos, leírom, hogy a "fanboy" alatt nem rád céloztam.)"Itt mar vegkepp elvesztettem a logikai fonaladat, sorry. Most akkor a Polaris 10 a GP106 ellenfele lesz, igaz? A Vega akkor szerinted a GP102 ellen jon? Akkor mi a frasz lesz a GP104-gyel? Abba az arsavba nem kuld semmit az AMD?"
Az aktuálisan elérhető leggyorsabb GPU-tól indultunk el, arról szólt a te, általam kifogásolt állításod. Nem arról, hogy a lejjebbi kategóriákban melyik cég mit indít a másik ellen.
A leggyorsabb VGA pillanatnyilag ugyan a GTX1080, de ebben a generációban végül a GP102 és a Vega kártyák között dől majd el ez a kérdés."A teny jelenleg az, hogy a GP104-re _jelenleg_ nincs valasza az AMD-nek."
Na látod, ezzel egyetértek. Ugye, milyen fontos a pontos megfogalmazás? Megy ez...
(Az már más tészta, hogy várhatóan négy hónap múlva változik a kép ebben a témában.)"Brand leepites pedig mint olyan nincs"
Valóban nincs.
Azért írtam, mert rímel arra, amit előtte a "brandépítésről" írtál: egy kép sulykolása a fejekbe, ami aztán nem tudatos reakciót vált ki. A rossz kép sulykolása nem építi, hanem rombolja, lenullázza a brandet - a szójátékban brand"le"építés." Ha en uzemeltetnem az amdsuxxforever.com site-ot, aminek naponta 200 ezer egyedi latogatoja lenne, es ott ekeznem a nemzetkozi nyilvanossag elott az AMD-t, akkor esetleg lehetne azt mondani"
Az eltérés tehát nem minőségi, csak mennyiségi. Ezt én is így gondoltam.
"Amugy meg ha nem tevedek, szolasszabadsag van (me'g) kis hazankban, ugyhogy ha nem gond, azt irok, amit akarok. Es akarmi is van a nicknevem ala irva, sorry, de nem fogom befogni a szamat. Ha latok egy bena termeket vagy benazo ceget, leirom a kritikai velemenyem, es kesz."
A kritikai véleményt elfogadom.
Egy jó termék bejelentése kapcsán a "bénázó cég" ekézése viszont nem tetszik, és ennek adtam hangot, ha nem gond - szintén a szólásszabadság nevében.
Na mindegy... -
Malibutomi
nagyúr
Tovabbra is viccesnek tartom most kijelenteni hogy ez az X-edik generacio ahol az AMD nem tudja visszahoditani a teljesitmenykoronat.
Talan ez majd akkor derul ki ha kint lesz mindket oldalrol a teljes sorozat.
Amugy emlekeim szerint a 780ti nem volt mindenhol gyorsabb a 290x-nel max par honapig, aztan inkabb pariban voltak.
A 980ti az egyetlen olyan kartya amire azt mondanam hogy nem vokt igazi ellenfele a Fury. -
Fiery
veterán
"Kár, hogy nincs benned annyi, ezt így kimondod, hanem mosdatod az nVidiát, hogy majd a 970 és 980, ami DX12 és VR szempontból zsákutca. "
En nem mosdatok senkit. Es milyen erdekes, hogy a tavalyi evben 3x annyi "zsakutcat" adtak el, mint amennyi kartya mar tavaly is VR-ready meg full DX12 compliant volt. A piaci szereplesnel az a fontos, hogy most mit tud egy termek, nem pedig az, amit majd egyszer tudni fog. Nehez FPS-t mondani egy most me'g nem letezo jatekra
Egy review-ba nehez bevinni egy nem letezo jatekot. Egy grafikonra nem tudod felrajzolni, hogy X honap mulva egy most me'g nem letezo jatekban mennyivel erosebb lesz a Polaris, mint a Maxwell.
Ettol fuggetlenul persze az is egy szempont, ha valaki a jovonek vesz hardvert, jo dolog felkeszulni. Es nyilvan ha az a valasztas, hogy RX480 vagy GTX970, azonos arban, en is az RX480-at venném. De nem mindenki ismeri a hardvert olyan melysegeben, mint a PH-olvasok. Plusz ott a branding "átka", amit fentebb mar parszor kielemeztunk. A GeForce mint brand eladja a kevesbe "jovoallo" vasat is, adott esetben, es ezt az nVIDIA is pontosan tudja. Akarmennyire is hulyesegnek tunik egy most 300 dollaros GTX970-nel atmenetileg felvenni a harcot a 200 dollaros RX480 elleneben, ez akkor is egy realis lehetoseg, egy potencialis fegyver az nVIDIA kezeben...
Ja, me'g annyit, hogy ne gondold, hogy a VR mint hivoszo mindenkit meg tud szolitani. Vannak jo nehanyan, akik kifejezetten utaljak, latatlanban is a VR-t mint koncepciot. DX12-re megint nehez epiteni jelenleg, hiszen nem tartunk me'g ott, hogy a piacon levo jatekok tobbsege DX12-es lenne. Marketingnek mindketto jo, de nem mindenkit lehet ezekkel megszolitani. Van aki csak doomozni vesz kartyat peldaul, vagy csak 2-3 adott jatekkal akar most jatszani, jo aron. Nekik adott esetben csak a teljesitmeny szamit, az o jatekaikban. Oda a Maxwell is jo lehet, vagy epp a Hawaii is.
-
Ren Hoek
veterán
"970 teljesítményének közelében lesz félpasszív hűtéssel, akkor fullhdra top vétel lesz."
FullHD-ra kb egy 980 Ti/Fury és 980 közötti teljesítmény lenne a top vétel, DX11-es játékokra, és ami magabiztosan kiszolgál a következőekben is, amíg a csoda DX12 el nem terjed, úgy 1-2 év alatt (de még szerintem akkor is lesznek DX11-es game-k) - AOTS-ból nem szűrök le semmit. Grafikailag semmi korszakalkotót nem látok benne szemmel, mégis beszarik rajta az összes kártya... Ha lepakolnak az asztalra egy olyan techdemót, mint a Cryengine volt annak idején, mikor a többi játék Mario grafikával ment... mindez DX12-ben, játszható FPS-ekkel, akkor hiszek a DX12 mesében.
Ha most váltanék erre a kategóriára, akkor úgy érezném megint ott vagyok, hogy épphogy elég FHD-re, és már kell kötögetni a kompromisszumokat. Természetesen ha 40-50 FPS min-ek megfelelnek és nem zavar a tear / freesync monitorod van, akkor oké lesz egy ideig.
Ennek ellenére lehet lecserélem a 970-et én is, a Polarisra, ha ilyen jó lesz DX12-ben - és az 1070 árai nagyon magasan lesznek. Pont azért, mert a 200/230 dolcsi már annyira gatyaletolós, hogy nem fog egy ideig értéket veszteni. Kb ez olyan ár, hogy az AMD fizet azért, hogy megvedd
remélem nem ebben fognak tönkremenni, mert hogy profitot semmit se fog termelni az fix.
-
sb
veterán
Nem rossz ez. 150W ezzel a teljesítményszinttel. Én asszem vagy ezt vagy még inkább a 470-et célzom majd meg, remélhetőleg 100-120W körül. Bár ez a 480-ra sejtetett 150W-nál kisebb fogyasztás is jól hangzik.
Nem lenne rossz, mert eddig inkább az AMD volt a TDP-hez képest "túlhúzva" itt-ott ill. abból a szempontból sem, hogy a Pascal azért egy kicsit ennél is hatékonyabbnak tűnik egyelőre.
Remélem megoldották a low power 3D kérdését is és egy mezei gpu gyorsított böngészés vagy videólejátszás sem fog pár 10W-ot felzabálni.
-
Fiery
veterán
"Te is tudod nagyon jól, hogy az 1060 nem fog jönni 1 hónapon belül."
Es ha megis?
Szerinted egy GDDR5-os, GP104 osztva kettovel GPU-t akkora feladat osszerakni? Plane ugy, hogy az nVIDIA velhetoen mar honapokkal ezelott tudhatta (vagy minimum sejthette), hogy a GP106-ra szukseg lesz iden nyaron. De leirtam 2 alternativ, athidalo megoldast is, ha nem tud idoben erkezni a GP106 alapu GTX1060.
"960 és 970 közötti űr a mai napig nincs kitöltve, mégis miről beszélsz?"
Mi koze ennek az RX480-hoz?
-
bunfi
őstag
Tudod értékelem a szófosást, de a válasz ugyanaz, mint ahol a 1080 riválisa van. Sehol. Kár, hogy nincs benned annyi, ezt így kimondod, hanem mosdatod az nVidiát, hogy majd a 970 és 980, ami DX12 és VR szempontból zsákutca. Részemről lezártam, mert érdemben nem szélesedik a látóköröm a veled folytatott társalgás által.
-
gutriqper
tag
Szuperül telefostátok a posztot. Miért nem privátban nyomatjátok ezt, nem értem.
-
Fiery
veterán
Az RX480 hol van?
Ha jun.29-ig bejelentik a GTX1060-at, akkor terjunk vissza erre. Ha nem, akkor is varjuk ki azt a 27 napot. Annyi ido alatt siman piacra lehet dobni a GTX1060-at. Alternativ megoldas: GTX970+GTX980 arcsokkentes, arra a par hetre-honapra, amig megjon a GTX1060. 2-es szamu alternativ megoldas: GP104 alapu GTX1060Ti, ha minden kotel szakad. Hidd el, mire piacra kerul az RX480, a piac alkalmazkodni fog hozza, nem lesz alternativa nelkul, es ez mindenkinek jo. Ez nem mondhato el a GTX1080 kapcsan. Vagy szerinted realis lehetoseg az, hogy hirtelen az AMD csaknem felere csokkenti a Radeon Pro Duo arat, mikozben azt nem is a jatekosoknak szanta eleve?
-
SaGaIn
senior tag
-
Fiery
veterán
"Elgondolkodtál már a kommentjeid logikai hurkán a tekintetben, hogy várod az AMD-től az áttörést, miközben folyamatosan lefitymálod minden fejlesztésüket, hogy márpedig ez kevés, nem jó, nem időben jött?"
A ketto miert zarja ki egymast? Egyebkent mar fentebb is leirtam, hogy sokszor az idozites a problema. _Ha_ a Fiji 1 evvel elobb jon, tok jo cucc lett volna. Arrol nem en tehetek, hogy csuszott 1 evet, es addigra mar egy olyan piacra erkezett, ahol nem ugy szerepelt, ahogy 1 evvel azelott szerepelt volna.
Amugy sem fitymalom le a fejleszteseiket, csak szeretnek egyesek ezt beleolvasni abba, amit irok. Arrol nem en tehetek, hogy feluletesen olvasnak egyesek. Pl. nem mondtam, hogy a Polaris 10 abba a szegmensbe ahova erkezik, nem lesz jo. Azt mondtam, hogy a felso regio elhoditasa nelkul az AMD megint szivni fog a teljes dGPU piacot tekintve. Amig nem tesznek le az asztalra egy (altalam is vart) csucsteljesitmenyu megoldast, addig szivni fognak tovabbra is. Ez nem jelenti azt, hogy onmagaban a Polaris 10 rossz, csak azt jelenti, hogy hianyzik felette egy "Polaris 9" -- vagy nevezzuk ahogy akarjuk. Es nem, a Vega nem szamit most, hiszen az me'g nincs itt, es nincs fix datum sem a megjelenesere -- raadasul azt sem tudjuk most me'g, mire lesz eleg, es addigra a masik oldal mit fog letenni az asztalra.
"Mivel nem olvasok minden topicot, így tényleg mint kérdés teszem fel, hogy voltál-e ennyire kritikus az nVidiának a SEMMIÉRT fizetendő $100 felárral kapcsolatban?"
Miert kellene egy barmilyen arcedulan felhordulni? Kotelezo megvenni? Nem. Van alternativa? (ha a GTX1080-ra gondolsz) Lenyegeben nincs -- ami van, az joval dragabb, tehat inkabb hagyjuk. Ez utobbi kinek a hibaja? Biztos nem az enyem
En csupan azt kifogasolom, hogy nincs alternativa. Ha lenne, az a $100 se feltetlenul lenne ott. Lasd me'g Broadwell-E, hasonlo problema. Minek fikazni az Intelt, hogy "tul sokat" ker egy 10 magos desktop prociert. Van alternativaja? Nincs. Akkor annyit ker erte, amennyit akar. Kinek a hibaja ez? A konkurenciae, ki mase? De akkor sem kotelezo megvenni.
"A 480 a 60-70 ezres szegmensben a technikai specifikációk alapján nagyon ütős lehet, én a magam részéről remélem is hogy az lesz."
Ki mondta, hogy nem lesz az?
"Az pedig, hogy még mi jön és az milyen jó lesz, nem lehet találgatások és félinformációk alapján eldönteni. Nem is kellene erőltetni."
Rendben, akkor maradjunk a jelenben. A GTX1080 ellenfele hol van?
-
bunfi
őstag
Elgondolkodtál már a kommentjeid logikai hurkán a tekintetben, hogy várod az AMD-től az áttörést, miközben folyamatosan lefitymálod minden fejlesztésüket, hogy márpedig ez kevés, nem jó, nem időben jött?
Mivel nem olvasok minden topicot, így tényleg mint kérdés teszem fel, hogy voltál-e ennyire kritikus az nVidiának a SEMMIÉRT fizetendő $100 felárral kapcsolatban? Vagy volt-e bármilyen felhördülés erre a húzásra? Ha mindkét kérdésre nem a válasz, akkor át lehetne értékelni a részrehajlás milyenségét és mennyiségét illetően a két táborról felállított 50-50-es alapkoncepciót.
A 480 a 60-70 ezres szegmensben a technikai specifikációk alapján nagyon ütős lehet, én a magam részéről remélem is hogy az lesz. Az pedig, hogy még mi jön és az milyen jó lesz, nem lehet találgatások és félinformációk alapján eldönteni. Nem is kellene erőltetni.
-
Fiery
veterán
En sosem mondtam, hogy az AMD mindig sz*r volt, sot. Pont hogy a Tahiti es hasonlo remek termekek utan illene nekik ujra elsonek lenni. Egy 2 szereplos piacon ez nem kellene, hogy ilyen hatterrel ennyire nehez feladat legyen
"Az átnevezéseket, új steppingeket én nem tekintem új generációnak."
Szived joga. Mas maskepp tekint ezekre a termekekre.
"Arról az apróságról nem is beszélve, hogy a három generáció úgy jön ki, ha nem tévedek, hogy a mostanit is beleszámolod - holott az még nem lefutott meccs."
A Polaris vs. GP104 elegge lefutott meccsnek tunik. Vagy van megbizhato forrasod, ami szerint a Polarisbol lesz nagyon hamar a GP104-hez hasonlo teljesitmenyu verzio?
"Pár hónapon belül jön a GP102 és a Vega, azok játsszák majd le, hogy ebben a generációban ki a főnök."
Itt mar vegkepp elvesztettem a logikai fonaladat, sorry. Most akkor a Polaris 10 a GP106 ellenfele lesz, igaz? A Vega akkor szerinted a GP102 ellen jon? Akkor mi a frasz lesz a GP104-gyel? Abba az arsavba nem kuld semmit az AMD?
Vagy arra gondolsz, hogy 2 fele Vega lesz, egy 4096 shaderes a GP104 ellen es egy 6144 shaderes a GP102 ellen? Ha ez utobbi, akkor oke, megis ertem. Mas kerdes, hogy en nem ugy tudom, hogy ez igy fog megtortenni, de nem is vagyok tajekozottabb, mint barki mas, aki a webet olvassa es valamilyen szintu iparagi kapcsolat rendszerrel rendelkezik.
"Ezek a tények, amelyek alapján indokolt és helyes kritikát megfogalmazni az AMD részére. "
A GP102 es a Vega miota tenyek? A teny jelenleg az, hogy a GP104-re _jelenleg_ nincs valasza az AMD-nek. Nem, a Radeon Pro Duo nem valasz, es a 2 db akarmilyen mas GPU-bol osszelegozott megoldas sem valasz.
"De amit te csinálsz, az az én szememben nem kritika, hanem folyamatos "brandleépítés" (lásd a föntieket) a részedről - és ez az, amit kifogásolok."
Sulyosan el vagy tevedve. A brand epites mint fogalom elso korben tisztazasra szorul, de ezt nem fogom en megtenni itt. Brand leepites pedig mint olyan nincs, hacsak nem amikor egy brand sajat maga alatt vagja a fat. De en nem vagyok brand, nem vagom senki alatt a fat. Egy kicsi orszag me'g kisebb forumaban pofazok ezt-azt, ettol me'g se az AMD-nek, se az nVIDIA-nak nem lesz se jobb, se rosszabb. Ha en uzemeltetnem az amdsuxxforever.com site-ot, aminek naponta 200 ezer egyedi latogatoja lenne, es ott ekeznem a nemzetkozi nyilvanossag elott az AMD-t, akkor esetleg lehetne azt mondani, hogy az AMD-t mint brandet rombolom. Amugy meg ha nem tevedek, szolasszabadsag van (me'g) kis hazankban, ugyhogy ha nem gond, azt irok, amit akarok. Es akarmi is van a nicknevem ala irva, sorry, de nem fogom befogni a szamat. Ha latok egy bena termeket vagy benazo ceget, leirom a kritikai velemenyem, es kesz. Ha netan ez valakinek nem tetszik, lehet jonni ellenervekkel, vagy ignoralni azt, amit irok. Ha valakit az X brandbe vetett szent meggyozodese arra vezet, hogy a branddel kapcsolatos kritikakat el sem olvassa, az onnantol kezdve nem ram vet rossz fenyt, hanem az illeto hozzaallasat minositi. En mar leirtam fentebb, hogy nincs a gepemben semmilyen videokartya, tehat reszemrol qrvara mindegy, hogy ki mit vesz, en ugysem veszek sajat gepembe semmit. Mas teszta, hogy a munkamhoz mire van szukseg, de ott meg egyszeru a valasz: mindenre. Van a szekrenyben GM204 es Fiji is, GM206 es Tonga is. Mindegyik egyforman jo es egyforman sz*r. Meglepo, mi?
-
ukornel
aktív tag
"Nem igazan ertem, mire gondolsz a kolas peldaval kapcsolatban. Azt probalod sugallni, hogy az egy hulye pelda volt, aminek semmi koze a videokartya piachoz?"
Nem, szerintem pont hogy jó példa volt. A marketing működését mutatta be, szerintem jól. "Sokan tudat alatt választanak", "brandépítés", stb.
"Ha pedig az a problema, hogy nem specifikalom, hogy a jelen naprol, az utobbi 3 evrol vagy epp az utobbi 10 evrol beszelek, akkor sorry, de nem tudom es nem is akarom mindig odairni, hogy a mondanom pontosan melyik idoszakra all."
Pedig szerintem jobb lenne, mert lényeges "apróságról" van szó. A "mindig", ahol a "szinte" szó is csak zárójelben kapott helyet magának, nagyon erős csúsztatás. Azért csúsztatás, mert a "mindig" azt implikálja, hogy ez a jövőben is így fog maradni. Ez tartalmilag azonos, legfeljebb megfogalmazásában visszafogottabb verziója az olyan fanboy szövegeknek, hogy az AMD "örök második", "mindig is sz*r volt".
Ha a tényeket nézzük, a Hawaii óta az Nvidia részéről egészen a legutóbbi időkig volt egy darab GM200, az AMD részéről meg egy szem Fiji, plusz a Hawaii újra kiadva Grenada néven. Ehhez jött most a GP104. Ez lenne az általad emlegetett "három generáció" az utóbbi három évben.
Az átnevezéseket, új steppingeket én nem tekintem új generációnak.
Arról az apróságról nem is beszélve, hogy a három generáció úgy jön ki, ha nem tévedek, hogy a mostanit is beleszámolod - holott az még nem lefutott meccs. Pár hónapon belül jön a GP102 és a Vega, azok játsszák majd le, hogy ebben a generációban ki a főnök.
Ezek a tények, amelyek alapján indokolt és helyes kritikát megfogalmazni az AMD részére. De amit te csinálsz, az az én szememben nem kritika, hanem folyamatos "brandleépítés" (lásd a föntieket) a részedről - és ez az, amit kifogásolok. Van a fórumon elég sok fanatikus - az ultra mindig csak a saját csapatát dicsőíti és/vagy a többit gyalázza, ezt értem, OK - de egy VIP miért?"Ha szerinted nincs osszefugges az egyes cegek dGPU piaci teljesitmenye es a kiralykategoria leosztasa kozott"
Honnan veszed, hogy szerintem nincs? Nem mondtam ilyet. Én is azt gondolom, hogy van.
-
Fiery
veterán
"Kikopott már az a generáció, aki még rögött az nVidia FX kenyérpirítóin és hasonlókon"
Arra gondolsz, hogy a porszivo FX-5800 ota az nVIDIA stabilan jo termekeket gyart, es ez okozza azt, hogy az emberek elfelejtettek a regi benazasokat, a regi sz*r GeForce termekeket? Ez is lehet egy magyarazat arra, hogy miert tudjak evrol evre novelni a dGPU piaci reszesedesuket.
"Márkahűség, tudatlanság, fanboykodás, befolyásolódás, hülyeség és fokozatai, a boltos azt mondta."
Az elso az AMD oldalan is boven megvan, tudatlan juzerbol rengeteg van minden vonalon, fanboysag sem csak nVIDIA specifikus problema, befolyasolasra meg ott a PH
Ezekre a "problemakra" azt mondanam, 50-50 a leosztas, ezek egyike sem indokolja azt, hogy pont GeForce-ot vagy pont Radeont vegyen az ember. Marmint hogy egyertelmu legyen, hogy melyiket. Csak az a gond, hogy ha a merleg elbillen az egyik iranyba (mindegy mi miatt), onnantol nehez az egyensulyi allapotot visszaallitani. Ha egyre tobb ismeros, egyre tobb forumozo vesz mondjuk GeForce-ot, egyre tobbet beszelnek rola, egyre tobb a pozitiv visszajelzes, egyre inkabb polarizalodik (sic) a tema a videokartyas topikokban, ugy egyre nehezebbe valik a vesztes(nek tuno) felnek forditania. A forditashoz az kellene, hogy az asztalra csapjon az AMD, es letegyen valamit, amire mindenki (nem csak a szakmai elemzok!) azt mondja, hogy "HUHA!". Na ez kellett volna most a GTX1080 elleneben, es ez kellett volna az utobbi 3 evben is. Nem egyszer, hanem minden alkalommal, amikor uj termek bejelentes van. Persze valahol a Polaris 10 is kierdemli a huhat, vagy legalabbis azt gondoljuk, amig nem jon az ellenfele
Azutan meg ki tudja, marad-e a huha.
-
Fiery
veterán
"Kicsit úgy írsz erről a témáról, mintha az AMD mindentől független stratégiai döntése lett volna az, hogy mikor milyen szegmensbe ad ki kártyát."
vö.:
"Oké, az nV-tól ügyes húzás volt, hogy befoglalták azt a kevés elérhető GDDR5X kapacitást."
---
"Ha már az AMD nem volt ilyen ügyes, akkor igen is jó húzás tőlük, hogy - underdogként! - az alsóbb szegmensben indítanak egy ütős ajánlattal."
Jobb helyeken ezt kenyszerpalyanak hivjak. Nyilvanvaloan az nVIDIA is keszult ebbe a szegmensbe megfelelo megoldassal, X arcimkevel (X most lehet, hogy modosul lefele, ugyebar), csak ok tudjak jol, hogy elobb a felsokategoriaban kell magukat bebiztositani. Ez is strategiai dontes.
"Szerintem inkább ez, minthogy kiadjanak egy sima GDDR5-ös kártyát az 1080 ellen, amit még akkor is megszólnának ha kicsit gyorsabb és olcsóbb volna, mert hát a konkurencián már újabb fajta memória van."
Nem gondolnam, hogy a memoria tipusa miatt oriasi problemazas lett volna barki reszerol is. A Fury X sem azert lett oriasi siker (khm...), mert csillivilli memoria van rajta. Nem az szamit, hanem a teljesitmeny. Ha 384 vagy 512 bites GDDR5-tel megoldod azt, amit mas 256 bites GDDR5X-szel, csupan annyi lesz a problema, hogy alig keresel a bulin. De vegeredmenyben megoldottad a problemat. Masik megoldas lett volna, ha az AMD nem ragaszkodik annyira a HBM-hez, es a GDDR5X-re ratenyerelt volna. Amolyan B-tervnek is jo lett volna, ha a HBM2 lassabban valik elerhetove -- vagy mas is beugrik a GDDR5X buliba kozben.
"Lehet így is ez lesz a vége, de ha kicsit várnak akkor legalább rendesen rákészülhetnek, mind technikailag, mind termékpozicionálás szempontjából."
Ez mar a Fijinel se jott be. A marketing dumaban meg a bizonyos forrasbol szarmazo forum postokban jol hangzik, hogy majd ok rakeszulnek, majd ok majd egyszer jobb helyzetbol fognak indulni a korai tapasztalatok megszerezese okan; de kozben meg rohamosan olvad a piaci reszesedesuk. A vegen me'g az a mokas helyzet fog eloallni, hogy a HBM1-gyel es HBM2-vel valo korai tapasztalatszerzes ellenere is elobb kerul piacra a HBM2 a konkurencia berkeibol. Me'g a vegen kiderul, hogy semmi ertelme nincs a tapasztalatoknak, legalabbis akkor semmikepp, ha emiatt bealdoznak (ignoralnak) olyan marginalisnak tuno -- de a vegen kulcsfontossagunak bizonyulo -- mellekutakat, mint pl. a GDDR5X.
"Azt meg azért nehezen hiszem el, hogy pont te ne tudtad volna, hogy hova pozicionálják a Polarisokat.
Rendszeresen olvasod a találgatós topicokat, ahol hónapok óta téma a várható teljesítmény és a kiszivárgott specifikációk alapján nyilvánvaló volt, hogy egyáltalán nem az 1080 ellen indulnak."
Egyaltalan nem konkretum volt ez, csupan pletyka. Az AMD-sek egy alkalommal emlitettek ezt, de nem volt teljesen egyertelmu, hogy mire celoznak. Amugy meg, a lemaradas lehetett volna kismerteku is, es a mostani is. Nem mindegy, hiszen az egyiket at lehet hidalni, a masikat nem. En nem ugy latom, hogy a Polaris 10 barmilyen szinten athidalhato problema lenne, legalabbis ami a GTX1080 befogasat illeti. En valahogy inkabb ugy kepzeltem el a Polaris szeriat, hogy a Polaris 10 a GTX1070-1080 koze erkezik, a Polaris 11 pedig a GTX1060-1070 koze. Eleve nem is logikus az, hogy a kozepkategoriaval inditanak, amikor a konkurencia felulrol indit. Kiveve persze ha kenytelenek ezt igy csinalni, mert mondjuk az egesz kalamajka mogott az van, hogy nem tudtak elerni azokat az orajeleket a Polaris 10-zel, amit szerettek volna. Egy 25-30%-kal magasabb orajelen uzemelo Polaris 10 mar joval kozelebb lenne a GTX1080-hoz -- en ilyesmit vartam az AMD-tol, ha mar zsir uj, csodas architektura erkezett. Plane ugy, hogy a Vega egy rizikos vallalkozas, ami vagy bejon, vagy csuszik nehany negyedevet, mint a Fiji. A Fiji is tok jo lett volna, ha 1 evvel korabban erkezik. A Vega is tok jo lett volna, ha mar most itt lenne. Ha csak oktoberben jon, mar keson erkezik; ha jovore csuszik (amirol szolnak a pletykak ujabban), az plane gaz. De majd meglatjuk, a Vegat me'g veletlenul sem szeretnem elore eltemetni, nem is tudunk me'g rola eleget ahhoz, hogy ezt el lehessen donteni vagy meg lehessen josolni. Csupan az idozitesrol beszelek itt.
-
bunfi
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone 16 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3096, 97% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Aorus B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB ZALMAN I3 NEO 650W
- Akció! Paidashu 10600MAH / 20700MAH Powerbank olcsón!
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900 XTX 24GB be quiet! SB 802 1000W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest