Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Igen, ha NV 14nm-en jött volna lehet hogy elhúzna teljesítmény/fogyasztás arányban, és ha nagyanyámnak kereke lenne, ő lenne a villamos.
Vevőként engem nem érdekel hogy ki milyen csíkszélességel jött ki.
Ami érdekel: ár, teljesítmény és esetleg fogyasztás. Ha az AMD kisebb csíkszélességgel kellett kompenzálja a GPU-ba épített plusz tudást, amit csak évek múlva fog tudni kamatoztatni, ha egyáltalán, az engem egyáltalán nem zavar, sőt.
Végeredményben ugyanis jelenleg úgy tűnik az AMD csipjei az NV-hez képest nagyon hasonló gyártási ár/teljesítmény mutatójúak, miközben piaci ár/teljesítményben jobbak is lesznek, köszönhetően a nagyon agresszív árazásnak. Plusz erre jöht az emlegetett szunnyadó tudásból fakadó picivel jobb jövőállóság.(#420) Simid: Nem. Te is ugyanabból az szvsz hibás alapfeltevésből indulsz ki: miszerint a GP104-nek teljes GPU-s direkt konkurenst kell kiállítania az AMD-nek. A V10 a GP104 ellen azért nem hiszem hogy menne, mert akkor túl kicsi lenne a különbség a P10-hez képest. Két ennyire közeli csipet (sőt 3-at ha a V11-et is számolom) minek tervezni, főleg rögtön kezdésnek?
A V10 inkább a GP104 és a GP106 közé kéne érkezzen, ahol az NV nem fog tudni (teljes értékű) direkt konkurenst kiállítani, és a V10 tiltásával tud majd az AMD head-to-head menni a GP104-nek.
Persze lehet hogy amelyik csipről én beszélek az a V11 lesz, de akkor mondom: P10-V10-V11 túl sűrűn lennének egymáshoz.
Meg a P10 egy relatíve pici GPU, bőven van hely felfelé építkezni, ha V10-el csak 350-400mm2-ig elmennek, már bőven a GP104 felett járnak teljesítményben.
Új hozzászólás Aktív témák
- Vic87: Nem tudom mit tévő legyek - tanács kérés
- Xbox Series X|S
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Merész dizájn és új teleobjektív az iPhone 17 Pro mobilokban
- Robotporszívók
- Borderlands 4
- Bittorrent topik
- Építő/felújító topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Amazon Kindle
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- 153 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i5-13450HX, RTX 4060
- AKCIÓ! ASUS ROG G16 (2025) G615LR 16 - Ultra 9 275HX 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070Ti 12GB WIN11
- HP 14 Elitebook 640 G10 FHD IPS i5-1345U vPro 10mag 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- 24 GB-os RTX6000 HP - garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest