- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Gaming notebook topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Melyik tápegységet vegyem?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
R3laX
addikt
válasz
Malibutomi #472 üzenetére
Jó, igen..., egyértelmű, bocsi a rossz fogalmazásért. Szóval az R9 390 8GB-os, valószínüleg jobb áron lesz és hasonló tudással mint az RX 480 8GB. Mindenképp 8GB-ost akarok, lásd Doom is igényli már a 4GB fölött...
-
nubreed
veterán
válasz
Malibutomi #447 üzenetére
+1
(#446) solfilo:
Sajnos általában igaz az 1$=1Eur, az utóbbi évek tapasztalata az, hogy ettől nagyon kevés eltérés van. Tudom, hogy a 200$ már az MSRP, én eleve a 8 gigásban gondolkoztam, tehát így jött ki a becslésem. Ne várjatok csodát, nem lesz nagyon olcsóbb, ráadásul a Ft túlságosan gyenge a dollárral és euróval szemben is.
Az első pár hétben meg ugye megszokottak a lehúzós árak, nem lennék meglepve, hogy fogunk látni 110k körüli árakat az első 1-2 hétben. Utána áll be 85-90 környékére valószínűleg. -
Peat;)
veterán
válasz
Malibutomi #430 üzenetére
Mint mindig most is a teljesítmény megfelelően kulturált működés mellett lesz a döntő, édesmindegy ki milyen technológiával éri el a fogyasztó szemszögéből. Ez a 480-nál én pl csak a fogyasztás említettem, ami önmagában nem sok, csak erre építve nehéz jóval erősebb modellt kihozni, de nyilván ott is változtatnak majd. Ez a 480-asban lehetne potenciál, de AMD ahogy a múltban, lehet megint képtelen lesz eredményre váltani a megfelelő terméket. Az hogy megfelelő termék eléggé nyilvánvaló, hiszen csak a 970-es teljesítményt kell elérni és akkor már teljesül ez a kikötés, ez meg borítékolható. Kérdés mikor lesz termék a boltokban ebből, szerintem itt bukhatnak sokat, előző generációban ebben a kategóriában ezzel problémák voltak. Meg mondjuk más kategóriában is...így meg hiába van kész a versenyképes termék az asztalon. De majd kiderül sikerül-e ezen változtatni, egy hónap múlva már széleskörben megvásárolható kínálat lenne szükséges szerintem ha sikereket akarnak realizálni.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Malibutomi #407 üzenetére
Akkor meg pláne nem érdemes belőle számottevő következtetést levonni. Mondjuk egy Hitman-ben egy 390X elver egy Titánt, akkor nyilván azzal fogom promózni elsődlegesen. Az összes többi esetben meg 20-30%-al gyorsabb... a Titán. Ez óriási különbség.
Vagy a VideoCardz-os 3DMark11 eredményre alapozod? (18K score - Fury ekvivalens)
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Malibutomi #404 üzenetére
Bármelyik random (AOTS/Hitman) tesztben sokkal rosszabbak DX11-ben a Radeonok. Vagy fogalmazzunk úgy, DX12-ben gyorsulnak eléggé jól? (Pascalok meg toporognak) - főleg az Async miatt.
Vagy ebből azt szűröd le, hogy sebészi pontossággal ugyan azt fogják hozni DX11-ben, mint DX12-ben? Ha így lenne, akkor kukázhatnánk a DX12-őt
Annyi a történet, hogy a Polarist cherry-pick DX12 eredményeket kaptunk, nyilván DX11-ben levehetsz belőle x%-ot. Hogy ez az x mennyi, az majd kiderül.
-
leviske
veterán
válasz
Malibutomi #380 üzenetére
Az azért vitathatatlan, hogy mostanra tényleg elérték a pontot, hogy vagy ütnek, vagy zuhannak. Vegyük észre, hogy most egy szimpla socket kiadása is gond.
Azt nem hiszem, hogy az AMD sorsa a VR-on múlna, de az biztos, hogy az ebben az évben kiadott termékeik dönteni fognak arról, hogy van-e esélyük megélni a következő 5-öt. Ha a Zen, vagy GCN1.3 az elvárások alatt teljesít, nem nagyon lesz már miből elvegetálni.
-
bunfi
őstag
válasz
Malibutomi #380 üzenetére
Tekintve a konzolokat és a beágyazott eszközök piacát, nem hiszem, hogy így lenne.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Malibutomi #339 üzenetére
Nem tudom... és pont ezért félek tőle, mert eddig csak nyilván a Polarisnak kedvező bencheket láttuk.
Sehol egy jelen DX11-es játékos teszt.Konkrétan tényleg elgondolkoztam, hogy a 970-et leváltom Polarisra ideiglenesen, mert tényleg látom a benne rejlő dolgokat a következőekre nézve. Csak nagyon nem mindegy, hogy DX11-ben hogyan szerepel, mert még rengeteg játék van amit nem játszottam ki... ha netán kevesebbet tudna mint 970 néhol, akkor nyilván felejtős.
Az meg nyilvánvaló, hogy a vásárlók elenyésző töredéke fog DX12 miatt dönteni (AMD/NV-ben) Nem nekem vagy neked kell eladniuk ezt a kártyát, hanem az átlag gamerek nagyrészének, akik Witcher 3-al, és GTA V-el nyomulnak FHD-n... és valljuk be, a Pascalok marha jók lettek DX11-ben, ez nem vitás.
-
MongolZ
addikt
válasz
Malibutomi #274 üzenetére
Melyik 970 ment 1500 MHz-et??? Az inkább 1050 akart lenni, ugye?
Egy szóval sem mondtam, hogy egyformának kellene lennie, a nagyságrendekről beszéltem. Míg az AMD 28nm-en 950-1050 alapórajelet tudott elérni, addig az nV 1050-1150-et. Ha az nV elért a Pascallal 1600-at, akkor az AMD-nek is illene 1400-1500-at.Gyári alapórajelekről beszélek most.
-
arn
félisten
válasz
Malibutomi #146 üzenetére
attol kazan vmi, hogy sokat fogyaszt, nem azert, mert halk a huto, es magasra engedi a homersekletet.. tekerd feljebb, vagy rakjal ra masik hutot. a 290x 290w, az 1080 180w. 2.5-3x hatekonyabb.
-
Fiery
veterán
válasz
Malibutomi #124 üzenetére
Koszi a linket. Az alapjan mondjuk 2 felekeppen is lehet ertelmezni az elmondottakat, de ne menjunk bele
GP104 vagy semmi: csak tudod baromira nem mindegy, hogy a high-end-ben van valamid, vagy lejjebb. Mert jelenleg a GTX1080-nak nincs konkurenciaja az AMD reszerol, es jelen allas szerint honapokig nem is lesz me'g. Mig az nVIDIA-nak van sajat megoldasa a Polaris 10 ellen, ugy hivjak, hogy GTX970 (csak árat kell csokkenteni junius vegere). Es csore van toltve a GP102 es a GP106 is -- mig az AMD reszerol minden leaket figyelembe veve is csak a rendkivul rizikos (lasd HBM2) Vega van csore toltve, es annyi. Oke, Polaris 11 is jon, tudom, de ennyi erovel az nVIDIA-nal meg jon a GP107 meg GP108.
Nekem ugy tunik, az AMD valahol elmatekozta magat. Vagy nem szamitottak ennyire durva teljesitmenyre a GP104 kapcsan, vagy valahol elveszett az a GPU, ami a GTX1080 ellenfele kellene hogy legyen. Vagy arra nem szamitottak, hogy lesz GP102 is?
-
Fiery
veterán
válasz
Malibutomi #113 üzenetére
Link? Csak mert nekem az ilyesmi PH-s Polaris beharangozo hirek remlenek --> Az AMD megjáratta a Polarisokat a GDC-n
"Mindenesetre ezt a teljesítményt a Hitman esetében legjobban teljesítő Radeon R9 Fury X sem tudja elérni, tehát, ha igazak a kiszivárgott adatok, akkor gyorsabb VGA jöhet."
Ehhez kepest jott egy RX 480, ami papiron me'g az R9 390X teljesitmenyet sem eri el.
Egyebkent nem azzal van a baj, hogy mivel inditanak, hanem azzal, hogy vagy ez van, vagy a Vega. A Vega megjelenesere me'g korulbeluli idopont sincs. Ha a Vega most jelent volna meg, a Polaris 10-zel egyutt, azt mondtam volna, hogy mindketto tok jo (amennyiben a Vega lenyomta volna a GTX1080-at, barmilyen mertekben). De ha azt a scenariot vesszuk, hogy a Polaris 10 jelenleg lenyomja a GTX1060-at (ami me'g nincs, de ezek utan konnyu lesz az nVIDIA-nak azt bearaznia), a 2 legerosebb GeForce-nak me'g kanyarban sincs a konkurenciaja, es ha lesz is Vega, arra azonnal erkezni fog a konnyebben es olcsobban eloallithato (ld. GDDR5X vs HBM2), valamint velhetoen gyorsabb megoldas az nVIDIA reszerol (GP102 / GTX1080Ti), akkor ez eleg borus szitu, legalabbis en nem tudom maskepp ertelmezni...
-
Fiery
veterán
válasz
Malibutomi #104 üzenetére
Nem tudom, csak epp semmi nem utal ra, hogy lesz ilyesmije az AMD-nek. Mar egy ideje az a kommunikacio megy, hogy a GDDR a mult, az a szutyok, a HBM a tuti. Persze a jelen helyzetben racionalis megoldas lenne a HBM2-vel valo szoszmotoles mellett bedobni egy koztes lepcsot, egy "Polaris 9"-et, csak epp senki sem hallott me'g ilyenrol. Ergo ha letezik is ilyen terve az AMD-nek, az nem iden kerul a boltok polcaira. Akkor meg az egeszet megette a fene, megint fel evig szabadon garazdalkodhat az nVIDIA
-
Fiery
veterán
válasz
Malibutomi #97 üzenetére
... vagy mondjuk lehetne annyi esze az AMD-nek, hogy bedobja HBM2-es csucskartya es a Polaris 10 koze a GDDR5X-es megoldasat, ami fel tudja venni a versenyt a GTX1080-nal. A Fiji is cca. 1 evet csuszott a HBM miatt, most az AMD megint nagyot akar hazardirozni? Ha a HBM2 korul bajok lesznek, 6+ honapig semmit nem fog tudni felmutatni az AMD a GTX1080-nal szemben? Ez szerinted jo taktika? Vagy az AMD mindenkepp azon van, hogy a jatekosok fejeben rogzuljon, hogy csucsteljesitmeny = nVIDIA? Az senkinek nem lenne jo, lasd CPU-piac.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- HP EliteBook 840 G7 i5-10210U 16GB 256GB 1 év garancia
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: FOTC
Város: Budapest