Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fiery
veterán
Nem a DX12 terjedesenek fontossaga az, amit fikaznak egyesek. Nyilvan mindenkinek jobb lenne az, ha a jatekok ripsz-ropsz DX12-n futnanak. De a masik oldalrol viszont az is illuzio, ha valaki ugy gondolja, a DX12-es teljesitmeny vagy feature set alapjan kell 2016-ban videokartyat valasztani. Persze felolem lehet barkinek barmi a szempontja, csak epp nem gondolnam, hogy barmivel is jobb az, ha valaki "VR-szemuvegen", "DX12-szemuvegen" vagy barmilyen mas szemuvegen at latja a vilagot, mintha epp "nVIDIA-szemuvegen" at. Na meg egyebkent is, ha valaki mindig a leggyorsabb kartyat akarja, es azt rutinszeruen ugyanannal a gyartonal talalja meg, az me'g nem szemuveg, csak sok felesleges $$
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Félig igen. Az OEM-eknek mától szállítják, hogy a hónap végére ott lehessenek a polcokon a teljes konfigurációkban. A boltoknak majd a hónap közepén kezdik szállítani.
(#197) Peat: Feltöltenek egy olyan piaci rést, ahol a vásárlóbázis 84%-a választ. És ez nem csak az RX 480-ra vonatkozik, hanem amit még nem jelentettek be.
A fogyasztás nem teljesen olyan egyszerű, ahogy most látjátok, de ez is titok még nagyon. Viszont bejelentették a Bristol Ridge AVFS-ét. Arról hallottál már?Érted...
-
Peat;)
veterán
Nem kell, de akkor látható mi történik a piaci szereplésükkel ha nem vesznek tudomást a versenytársról. Ezt nem is értem hogyan gondoltad. Feltöltenek egy piaci részt, a többit meg odadobják...én a fejemet fognám ha ott melóznék.
Majd a tesztek eldöntik de az hogy 150w-ot adtak meg a fogyasztásra...hát kíváncsi vagyok hogyan viszonyul majd az 1070-eshez a gyakorlatban, mert ha tényleg hasonló a fogyasztás a várható teljesítménydifferenciával akkor szinte megismétlődik az elmúlt két év.
Pipó: ilyeneken nem kell fennakadni. Bejelentettek egy kártyát és már sínen van a piaci rést betömve, a másik ami már kapható meg nagy gázban. Így kell ezt.
-
Gróf...
aktív tag
Furcsa, hogy mennyi újszülött olvassa az IT híreket. Ha csak egy kicsit is figyelne mindenki akkor maga is rájöhetett volna, hogy csodák nincsenek. Főleg a VGA piacon! Ha az egyik fél kijött valamivel, akkor a másik vagy mellé tett valamit, vagy alá, vagy fölé. DE!!!!! Minden esetben mérnöki pontossággal számolták ki az árát! Évek óta ez megy! Elnézést azoktól, akikben még élt a remény, hogy egyszer valamelyik féllel jobban járnak, mint az ellentábor. Nyugodtan felejtsék el egy életre!
Továbbá: Télapó sincs! Mikulás volt, de már baromi rég meghalt!
Éljen Kulabácsi, az Ünnepi Kaki! -
Abu85
HÁZIGAZDA
De miért kell az AMD-nek a saját stratégiáját az NV-hez igazítania? Van egy piaci rés, amit megláttak a VR-es közvélemény kutatásokból, és terveztek bele egy viszonylag apró lapkát, amire építettek egy viszonylag apró kártyát, majd ezt kiadták, hogy feltöltsék a piaci rést. Ha hozzá akarja az NV igazítani az árat, akkor igazítsa. De nekik egyelőre más problémáik vannak. Például a Micron nagyon kevés GDDR5X-et szállít. Ezért is viszik fel a kereskedők az 1080 árát, mert ugye ez nem egy 700 dolláros termék, hanem egy 599-es.
-
SylverR
senior tag
Igen. Azért istenítik sokan az nVidiát, mert kihozott egy 980 verőt kártyát, amit jóval drágábban adhat el mint azt. Csak is az AMD lehet a szemét mocskos dög, amiért nem hoz ki időben egy 1080 verőt.
Értem. Hagyjuk már...
Itt csak is az mutatkozik meg, hogy a ződikék mennyire kontrollálhatóak, és BÁRMIT, ismétlem, BÁRMIT képesek lennének benyelni az nVidiától, csak mert "powwwweerrrrrr". -
bunfi
őstag
Ahhoz talán az is kellene, hogy ne savazzák az AMD-t ott ahol lehet, kétségbevonva mindent, még a DX12 terjedésének fontosságát is. Nomeg az sem ártott volna, ha annak ellenére nem alakul ki a jelenlegi nézet, hogy az AMD szar, sokat eszik, szar a driver stb. hogy ez nem feltétlenül igaz, sőt.
-
Fiery
veterán
A magyarazat rendkivul egyszeru is lehet: ha az AMD most kihozott volna egy GTX1080-at vero kartyat, az talan le tudta volna nyomni kicsit a GTX1080 (es adott esetben a GTX1070) árát -- ami pedig az nVIDIA fanoknak is jo lenne. Konkurencia nelkul az tortenik, ami a Broadwell-E eseteben is...
-
Badlof2k
senior tag
Kíváncsi vagyok milyen lesz az új felhozatal pirosék részéről
pont juli aug környékén szeretnék új kártyát venni így lehetséges lesz miből csemegézni ^^
-
leviske
veterán
Szóval akkor várhatóan bepottyan a 290 és 390 közti teljesítmény szintre? 200 dolcsiért nem rossz. Kíváncsi vagyok a tesztekben hol lesz. Remélem többet hoz a 280X-en, mint amennyi ebből a 5TFLOPS-ból látszik.
-
Yutani
nagyúr
Az pref/$ mutatója egy középkategóriás helyre elegendő, nem kell hasraesni tőle. Ugyanannyit fizetsz egységnyi teljesítményért, mint egy GTX 970 esetében, vagy egy R9 380 2GB esetén.
-
wjbhbdux
veterán
Nagyon sokakban mély sebet hagyott, hogy AMD kártyáknak olyan alapvető problémái voltak mint pl. az eredeti Counter-Strikeban jobban szórt velük a fegyver mint Nv kártyán, ezért örökre ódzkodnak tőlük vásárolni, mert hiába hoznak elég FPS-t ha a játékban hátrányt jelentenek. És a CS-vel mondjuk a játékosok jó nagy része találkozott..
-
McSico
senior tag
válasz
SpongyaBob #159 üzenetére
Azon a magyarázaton besírtam amit idéztél. Naggyon kemény.
-
füles_
őstag
Mire a Micron elő tud állítani elegendő mennyiségű GDDR5X-szet az 1080 számára,már rég piacon lesz a Polaris
A teljesítmény/ár mutatót meg úgy látszik hogy messze az AMD fogja vinni
Vega egyáltalán nem lett előre hozva.Alapból október volt a target ahogy itt PH-n is megerősítést nyert,meg a GDC-s roadmap sem 2017-et mutatott(#170) SylverR
A jelszó:marketing
Pedig semmi nagy durranás a Pascal,tulajdonképpen egy Maxwell 3.0 -
SylverR
senior tag
Ez azért már szánalmas... Kijön az nVidia valamivel ami árkategóriájában elmegy... Az egész média rajta csámcsog, már majdnem piedesztálra helyezik. Jön az AMD, bemutat valamit ami árkategóriájában belül a jó, és nagyon jó közé esik - hogy melyik lesz, majd a kész tesztek adják meg, nem bocsátkozok semmilyen előzetes kijelentésre -, és mindenki dobálja a fekáliáját rá... Erre mondom én azt, hogy mindegy mit gurít az AMD... A Zen-nél is ez lesz.
-
Dhampir
félisten
válasz
CptAdamica #153 üzenetére
-
törölt tag
válasz
_Scythe_ #132 üzenetére
"Itt a PH!-n is volt szavazás, hogy kinek milyen kártyája van a gépébe. Emlékeim szerint 70% körüli volt az AMD. Nyilván ez nem reprezentatív, de azért valamennyire irányadó."
Annyira nem, hogy egy minoritás (PH olvasók) egy része válaszolt csak, aki tudott valami értelmes választ adni. A PH olvasók önmagukban már nem lesznek reprezentatívak a magyar társadalomra nézve sem, ugyanis érdekli őket az IT. De az IT iránt érdeklődők csoportjának is csak egy része a PH olvasótábora, nem a teljes. ellenben arra a halmazra már nagy valószínűséggel reprezentatív eredmény az itteni szavazás.
-
sas55
aktív tag
Megy a műsor megint
-
A teljesítmény/fogyasztás mutató valóban jó. A teljesítmény/ár mutatót nem hiszem, hogy ide kéne keverni, hiszen egy 260K-s csúcskártyáról van szó, szóval az teljesítmény/ár mutató nem annyira rózsás...
(#162) R9DEON:
A Vega szerintem AMD oldalon lesz és nem nV-nél, de lehet én néztem el valamit
-
Gpety
tag
Az 1080-ból lesz bőven, nem kell félni. Egyrészt mert nem csak az általad írt fanboy edition jelent meg, hanem az Nvidia engedett a gyártók nyomásának, akik megjelenéskor egyből kiadhatták saját verzióikat. Másrészt igen jó teljesítmény/fogyasztás/ár mutatója van. Erre csak az 1070 tesz majd rá egy lapáttal.
Az AMD-nél nem kapkodják el, de még így is előrébb hoztak ezt-azt (Vega), miután nekik is leesett az álluk az Nvidia Pascal bemutatója láttán. Érzik, hogy erős lemaradásban vannak, talán nem jutnak el oda, mint az x86 CPU-k piacán, hogy csak lemondóan legyintenek a látómezőjükből is elhúzó versenytárs után. -
arn
félisten
válasz
Malibutomi #146 üzenetére
attol kazan vmi, hogy sokat fogyaszt, nem azert, mert halk a huto, es magasra engedi a homersekletet.. tekerd feljebb, vagy rakjal ra masik hutot. a 290x 290w, az 1080 180w. 2.5-3x hatekonyabb.
-
Gpety
tag
Szuper, hogy kiderült, hogy a ZEN-nel olyan szinten állnak, hogy még egy prezentációra való sem tellett róla. A 480-as VGA jó lehet, csak azt sem kapkodják el... Ez a baj velük, hogy mindig csak "majd", közben meg megöli őket az Intel és az Nvidia jelenje.
-
ukornel
aktív tag
"gyanítom, hogy jövőre húznak egy ugyanilyen launch-t mint idén, a középkategóriás Volta kártyák majd alázzák a csúcs Pascalokat, és az lesz majd az igazi VR és DX12 generáció (megint lehet hazavinni egy kazal pénzt)"
Aligha, legfeljebb arányosan nagyobb fogyasztás és lapkaméret mellett.
A mostani gyorsulás nagy része a csíkszélesség váltásból jött. Meglepne, ha jövőre újra gyártástechnológiát váltanának. -
Yodamest
veterán
válasz
CptAdamica #144 üzenetére
Ezt a jelenlegi helyzetre értettem, nyilván ha jön a 1060 és társaik akkor már az egész piacot az nvidia fogja uralni.
-
Xaels
félisten
válasz
CptAdamica #149 üzenetére
Arra is gondoltam. Legyen papír a gariról a többi nem érdekel.
-
ukornel
aktív tag
"Ha a kommunkáció arról szólna, hogy a legnagyobb felvevő piacot célozzák meg, őszintébb és pozitívabb lenne, legalábbis számomra."
Márpedig rögtön az első kép ezt mutatja. A dia szerint az emberek döntő többsége 100-300$-os ársávban költ kártyára.
Ez igaz marad továbbra is attól, hogy a többi dián a VR-t nyomják ezerrel. De miért is nem nyomná a marketing? A VR egy hívószó ma, amin lehet sokat csámcsogni, mert különlegesség. Azt , hogy egy kártya olcsó néptermék, az is lényeges, de azt egy mondatban el lehet intézni.Amit a VR cuccok áráról írsz, természetesen igaz. De ezek a kártyák 2-3 évig simán időtállók lesznek, és nem lepődnék meg, ha addigra feltűnne a láthatáron az olcsó kínai VR szettek rohama is!
-
Dhampir
félisten
Amíg sokan várják a nagy áttöréseket, én boldogan használom a régebbi kártyákat.
Meddig várjon az ember, az élet sajnos véges.
-
Xaels
félisten
válasz
_Scythe_ #132 üzenetére
Anno én 9800GTX-ről váltottam HD4870-re. Akkoriban mindkettő ref. hűtős volt. Az akkor még Ati kártyán BIOS-ban módosítottam a venti profilokat és az a kártya mai napig működőképes pedig forrófejű tudott lenni. Igaz néha kapott friss pasztát meg ki lett takarítva.
Az RX 480-ról annyit, hogy hűha elsőre. Pláne az árat tekintve erős mert most még ebben az árban sokkal gyengébb a felhozatal a boltok polcain. Ha azt vesszük az egyébként ár/teljesítmény mutatóban 50k-ért, ugyan használtan de garival, jó vétel Sapphire R9 280X Vapor-X Tri-X OC kártyám hirtelen már nem is tűnik olyan jónak hisz ezzel a kártyával amint piacra kerül a 290/390-ek lesznek ezen az áron a használt piacon.
Másodikra viszont belegondolva ennek kéne természetesnek lennie minden generációváltáskor. Az előző csúcskategória teljesítményét kéne hozza az új közepe. Csakhát az elmúlt években mind a két cég leginkább átmatricázott meg hozott egy plusz kategóriát árban és ezért ez most hirtelen kimagaslóan jónak tűnik(ami nem jelenti azt, hogy nem jó).
Zen: jó, hogy nem vártam. Játékok alatt bőven elég a 4GHz-en járó FX-8320.
-
rambustibi
őstag
Év végén talán már lesz Zen? Díjaznám
-
_Scythe_
aktív tag
válasz
antikomcsi #137 üzenetére
Használtan, én is így vettem. Továbbá nekem sajnos nincsenek meg a hazai eladási statisztikák, csak az itt lévő szavazásra alapoztam.
-
arn
félisten
jah, csak a mostani topkartyak nem 500 dollarba kerulnek
lassan ez a kozepkategoria lesz.
az 1080nal kidobtak a founder editiont, aztan a gyartok meg szepen ehhez kotottek a custom kartyaik arat. igy az 550 eur kornyeki ar helyett 750-800 kornyeken jarunk. mikozben elvileg hasonlo arszintrol beszeltek. ezutan meglepodnek, ha 350 eur konyeken jonne az 1070.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Itt nem pont a játékról van szó, hanem a felhasznált technikáról. Vannak olyan problémák a GPU-n belül, amelyek a DX11-ben nem látszottak, mert már eleve volt előtte egy komoly limit. Ez a limit az új API-kkal megszűnt, így azok az eddig bevált tervezési direktívák, amelyek nem jelentettek gondot a régi API-knál gondot jelenthetnek az újaknál. Nyilván ezekre tudnak reagálni a mérnökök, de ahhoz, hogy korrigáljanak, előbb ki kell mérni a gyakorlatban az okokat. Az AMD-nek volt egy API-ja, amivel ezeket a méréseket el tudták végezni évekkel a többiek előtt.
Aztán van még számos tényező is. Például a programkódban is lehet a tipikus DX12-es problémák ellen küzdeni, és ma célszerű is ezt megtenni. Szinte bármilyen kis optimalizálás előnyt jelenthet, ha túl limitálóvá vállnak a futószalagidők. -
Cifu
félisten
válasz
_Scythe_ #132 üzenetére
Nos nálam a Radeon 4870X2 úgy döglött meg két év után, hogy a házban elől kettő venti volt, hátul egy, oldalról egy venti fújt közvetlenül a kártyára. Ez volt az egyetlen videokártyám, ami megdöglött.
Most Sapphire 7950 OC-m van, az egyik gyári ventije két év után, a másik most állt meg. Pedig nem a legolcsóbb 7950 volt anno...
Akkor most ez mit is támaszt alá?
-
Cifu
félisten
Magyarán szólva el fog jönni egy olyan időszak, amikor nem is lehet közvetlenül egymáshoz mérni a GPU-kat, mert játékról játékra brutális szintű különbségek lesznek az adott játékban mutatott teljesítményben?
Az szép lesz...
Majd szépen kinézzük, hogy milyen játékkal akarunk játszani, és ahhoz való videokártyát veszünk...
-
_Scythe_
aktív tag
válasz
1989rigo #121 üzenetére
Mert több van belőle.
Itt a PH!-n is volt szavazás, hogy kinek milyen kártyája van a gépébe. Emlékeim szerint 70% körüli volt az AMD. Nyilván ez nem reprezentatív, de azért valamennyire irányadó. Továbbá feltételezem, ezek az olcsóbb kártyák -> kevesebb pénz -> rosszabb minőségű hűtés a házban is. Nekem inkább az a tapasztalatom, hogy nem költenek az emberek a gépekre akár egy plusz ventilátor árát se. 2000 Ft-ot. Haverom 4850-je ezért ment tönkre, pedig hányszor elmondtam neki... De neki 2000 Ft is sok volt. Azóta nincs (használható) gépe.
Én pl anno rögtön cseréltem a gyári thermaltake ventiket nagyobb teljesítményű (és főleg halkabb) Noctuákra, sok 10 ezerért, szellős, tágas házban lakik a gép. De nem hiszem, hogy ez lenne az általános.
Nyilván akinek tényleg van 980 ti és hasonlókra pénze, nem Vargáné és társa táp + tomato alaplap + baby ház kombóban gondolkodik.
Látod már az összefüggéseket?
Nekem egyébként a GTX 260, a 8800 GT és az MX400 is elhalt. (Mind memória) AMD még eddig nem. -
ukornel
aktív tag
"Ők már nem az nvidia riválisai, hanem beálltak egy olcsóbb szegmensbe, tehát gyengébb teljesítményt adnak viszont olcsóbban is teszik ezt, így feloszlott a piac. Ha olcsó kell amd, ha teljesítmény kell nvidia."
Ha igaz lenne, amit írsz, az azt jelentené, hogy az Nvidia offolja a 200$ alatti szegmenst.Ez kb azt jelentené, hogy Magyarországon az emberek (per has) 2/3-a eleve nem venne új Nvidiát.
De persze nem így van, ez a piac nem a processzorpiac. A zöldek a felsőkategóriával indítottak, az AMD pedig a középsővel, de ők is előhúzzák majd a csúcskártyáikat (Vega), mint ahogy az Nvidia is a megfizethetőbbeket. -
Fiery
veterán
válasz
Malibutomi #124 üzenetére
Koszi a linket. Az alapjan mondjuk 2 felekeppen is lehet ertelmezni az elmondottakat, de ne menjunk bele
GP104 vagy semmi: csak tudod baromira nem mindegy, hogy a high-end-ben van valamid, vagy lejjebb. Mert jelenleg a GTX1080-nak nincs konkurenciaja az AMD reszerol, es jelen allas szerint honapokig nem is lesz me'g. Mig az nVIDIA-nak van sajat megoldasa a Polaris 10 ellen, ugy hivjak, hogy GTX970 (csak árat kell csokkenteni junius vegere). Es csore van toltve a GP102 es a GP106 is -- mig az AMD reszerol minden leaket figyelembe veve is csak a rendkivul rizikos (lasd HBM2) Vega van csore toltve, es annyi. Oke, Polaris 11 is jon, tudom, de ennyi erovel az nVIDIA-nal meg jon a GP107 meg GP108.
Nekem ugy tunik, az AMD valahol elmatekozta magat. Vagy nem szamitottak ennyire durva teljesitmenyre a GP104 kapcsan, vagy valahol elveszett az a GPU, ami a GTX1080 ellenfele kellene hogy legyen. Vagy arra nem szamitottak, hogy lesz GP102 is?
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A Hitman mondjuk igen sok hardveren belül ütközik nagyon komoly limitekbe, főleg a speciális GPU-driven pipeline miatt. Ilyen kódban a Polaris jóval erősebb parancsmotorja, főleg kiegészítve az akár ezerszer rövidebb futószalagmélységgel tényleg nagyon erős lehet. Vannak a Polarisnak olyan képességei, hogy ha arra tényleg érzékeny egy adott játék, és ez DX12-ben mondjuk elképzelhető, akkor bármit képes szó szerint leverni. Ezt tisztán abból ered, hogy a Polarist már a Mantle API-ban gyűjtött tapasztalatok alapján tervezték, és reagálni tudtak azokra a szűk keresztmetszetekre, amit 2012-2013 környékén a gyakorlatban is kimértek. Erre más nem tudott reagálni, mert ilyen méréseket DX12-ven 2015-bel lehetett először végezni, onnan pedig nem lehet már módosítani a rendszert 2016-ra.
-
apatyas
Korrektor
Tessék, hogy jó napod legyen:
20226 valamint az utána következő 20230, 20232, 20242, 20243, 20248.
És nem az a baj, hogy találgatás lenne bármelyik lehetőség, akár a tied, akár a többieké (és Abu nem találgat khm.), hanem, hogy te alaptalanul állítasz holtbiztosat, minden egyéb indoklás nélkül. -
Malibutomi
nagyúr
Egyebkent nem azzal van a baj, hogy mivel inditanak, hanem azzal, hogy vagy ez van, vagy a Vega.
NV oldalon meg van vagy a GP104 vagy a semmi egyelore. Megis az rendben, AMD meg bajban van.
Mindket ceg kihozott egy-egy jo kartyat, de mas-mas szegmensbe. Az egyik az adott tier arat emelte 50$-al (970-1070), a masik csokkentette 50$-al (380-480).
Ezzel az arazassal rengeteg kartyat fog eladni az AMD.
A valos teljesitmenyt meg majd meglatjuk a tesztekbol. -
Yodamest
veterán
válasz
1989rigo #121 üzenetére
Egyetértek, férfi ember AMD-t mai világban már ne vegyen! Nvidia mára már minden téren jobb, legyen az fizikai tényező vagy szoftveres. Kurrvajó a shadowplay is, egy gombnyomással lehet tolni a felvételt úgy, hogy nem zabálja le a procidat, de akár azonnal lehet streamelni is twitchre. Mindent külső program nélkül egyenesen a saját szoftveréből.
-
pomorski
őstag
válasz
1989rigo #114 üzenetére
(#118) tailor74:
Mi sok nvidia kártyát használunk (sőt még van belőlük összerakott házi "mini" gridünk is), amit számolásokhoz használunk. Eddig még egyetlen nvidia kártyát sem kellett hiba miatt cserélni. Pedig előfordul olyan is, hogy hetekig számolgatnak megállás nélkül a kártyák. Az őket fogó alaplapokat, vagy kiszolgáló vinyókat, ramokat viszont néha-néha cserélgetni kell hiba miatt. Pedig minden szakszerűen szellőzik és semmi sincs tuningolva/húzva.
-
1989rigo
tag
Szimplán csak a tapasztalataimat mondom jó ideje foglalkozom a garival aztán beteszteléssel és több az AMD. Szerintetek mi az oka?Miért kell több AMD-t fognom a kezembe? Nvidiások sem állnak olyan jól szerintem hogy elromlott akkor vegyen egy másikat sajnos ez nem az az ország.
-
Cifu
félisten
Azt látjuk, csakhogy az után látjuk a bejelentést, hogy a GTX 1070 / 1080 kártyákat már kismillió oldal letesztelte, és extra profittal árulják őket, Founder's edition-ként. Azok a kártyák pedig gyorsabbnak néznek ki, és él az emberben a gyanú, hogy az AMD azért lőtte be ennyire az árat, mert egyszerűen ezen az áron versenyképes.
Dőlj hátra, és gondolj bele, mi lett volna, ha az AMD az 1080/1070 kijövetele előtt hozza ki ezt a kártyát (vagy az nVidia hozza ki később a saját kártyáit)? Mennyiért adták volna? 300 dollár? A teljesítménye alapján ennyiért is megvették volna a piacon minden további nélkül.
Ez a szomorú ebben, hogy az AMD továbbra is fut az nV után a piacon, egyszerűen esélye sincs arra, hogy egyenrangú fél legyen az nVidiával...
Ha hiszed, ha nem, engem pedig ez roppant mód zavar, mert a Radeon 32MB DDR óta van ATi kártyám. Világ életben szerettem, még akkor is, ha mindenféle 3rd party programok kellettek ahhoz, hogy ne villogjanak a textúrák egyik-másik programban.
200$-ért Fury teljesítmény? Ez inkább azért szomorú, mert rámutat arra, mennyire is a 28nm korlátait feszegette a Fury, és ezért milyen sok pénzt kért el az AMD...
-
Fiery
veterán
válasz
Malibutomi #113 üzenetére
Link? Csak mert nekem az ilyesmi PH-s Polaris beharangozo hirek remlenek --> Az AMD megjáratta a Polarisokat a GDC-n
"Mindenesetre ezt a teljesítményt a Hitman esetében legjobban teljesítő Radeon R9 Fury X sem tudja elérni, tehát, ha igazak a kiszivárgott adatok, akkor gyorsabb VGA jöhet."
Ehhez kepest jott egy RX 480, ami papiron me'g az R9 390X teljesitmenyet sem eri el.
Egyebkent nem azzal van a baj, hogy mivel inditanak, hanem azzal, hogy vagy ez van, vagy a Vega. A Vega megjelenesere me'g korulbeluli idopont sincs. Ha a Vega most jelent volna meg, a Polaris 10-zel egyutt, azt mondtam volna, hogy mindketto tok jo (amennyiben a Vega lenyomta volna a GTX1080-at, barmilyen mertekben). De ha azt a scenariot vesszuk, hogy a Polaris 10 jelenleg lenyomja a GTX1060-at (ami me'g nincs, de ezek utan konnyu lesz az nVIDIA-nak azt bearaznia), a 2 legerosebb GeForce-nak me'g kanyarban sincs a konkurenciaja, es ha lesz is Vega, arra azonnal erkezni fog a konnyebben es olcsobban eloallithato (ld. GDDR5X vs HBM2), valamint velhetoen gyorsabb megoldas az nVIDIA reszerol (GP102 / GTX1080Ti), akkor ez eleg borus szitu, legalabbis en nem tudom maskepp ertelmezni...
-
1989rigo
tag
Szerintem az AMD kihozhat akármilyen vgát mindig is több fog tönkremenni mint az NV-ből. 10-ből 8 vga biztos hogy AMD amit behoznak hogy fos. Az R széria sem sikerült tartósra, bár ha más szemszöget nézzük akkor jó üzletpolitika legalább forog a gazdaság.
-
Malibutomi
nagyúr
"A legtobb fanyalgo, koztuk en is, valahol egy GTX1080-nal versengo kartyara szamitott. Nem remlik ugyanis, hogy az AMD azt pedzegette volna, hogy a Polaris 10 egy kozepkategorias architektura lesz."
Persze hogy nem remlik...ha most jottel elo fel ev utan az atombunkerbol.
Az AMD szamtalanszor mondta hogy mainstream kartyakkal inditanak, meg 970/390 (VR beleposzint) teljesitmenyt hoznak olcsobban.Akkor most gyakorlatilag a sajat tajekozatlansagod miatt fanyalogsz?
Nem mindegy hogy az a baj hogy rossz a termek (nem az), vagy mast vartal mert nem olvasol hireket es emiatt vagy csalodott.
-
_Scythe_
aktív tag
Én annyira kíváncsi lennék a fanyalgókra, hogy milyen kártya van a gépükben. $200 -ért csak szar középkategóriás kártya. De gyanítom én, hogy legtöbbeknek nincs egy jó 4850/4870-e sem, de mindenki úgy adja elő, hogy 3 Titán van a gépében természetesen egy (vagy több) core i7 6960x társaságában
Szánalmas.
Nekem a 280X megvan 2,5 éve. Eszembe nem jut lecserélni. Pont.(Előtte meg GTX260, 8800 GT, 7600 GT, FX 5600 (fúj!), GF2 MX400, TNT2, TNT, Savage4, Voodoo, szóval annyira nem vagyok amd/ati fanboy, de ez röhej, vazz
)
-
Fiery
veterán
válasz
Malibutomi #104 üzenetére
Nem tudom, csak epp semmi nem utal ra, hogy lesz ilyesmije az AMD-nek. Mar egy ideje az a kommunikacio megy, hogy a GDDR a mult, az a szutyok, a HBM a tuti. Persze a jelen helyzetben racionalis megoldas lenne a HBM2-vel valo szoszmotoles mellett bedobni egy koztes lepcsot, egy "Polaris 9"-et, csak epp senki sem hallott me'g ilyenrol. Ergo ha letezik is ilyen terve az AMD-nek, az nem iden kerul a boltok polcaira. Akkor meg az egeszet megette a fene, megint fel evig szabadon garazdalkodhat az nVIDIA
-
SylverR
senior tag
Egy 100 watttal üzemelő, Fury teljesítményű kártya, alig 200$-ért?
(#107) Fiery: Ez a te bajod. Én a Capsaicin event óta tisztában vagyok vele, hogy egy-egy architektúra mostantól csak 1-1 chipet, és kevés kártyát fog hozni. Azaz a P11 megy alulra (450-460, esetleg 470), a P10 megy középre (470, 480, vagy esetleg 490), és a Vega10 megy csúcsra. Pletyka szinten meg lehet, hogy jön a Vega11.
-
Fiery
veterán
Majd terjunk vissza a nagy durrantasra, ha megjon a Zen, es 150 dollarert egy nagyon jo, 2 magos Kaby Lake-kel versengo teljesitmeny fog nyujtani 8 maggal
Csak viccelek...
A legtobb fanyalgo, koztuk en is, valahol egy GTX1080-nal versengo kartyara szamitott. Nem remlik ugyanis, hogy az AMD azt pedzegette volna, hogy a Polaris 10 egy kozepkategorias architektura lesz. Es nem, nem a Vega jon a GTX1080 ellen, vagy legalabbis en szemely szerint ugy gondoltam, hogy a Vega a GTX1080Ti ellen erkezik majd. A 2 koze boven beferne egy nagyteljesitmenyu GPU, GDDR5(X) alapon. Plane mivel egyes pletykak szerint a Vega mar iden nem kerul piacra, fokent a HBM2 miatt...
-
SpongyaBob
veterán
válasz
#06658560 #91 üzenetére
Eddig az ment, hogy felesleges volt a DX12-t nyomatnia az AMD-nek, mivel túlságosan hamar tették bele, úgyis a pascal fogja learatni a babérokat stb. és most, hogy a pascal sem tudja normálisan, így már teljesen felesleges is az egész DX12?!
Nem is értem mi a búbánatnak léptünk előre a Dx9-ről?! Mondjuk ha az nvidián múlna még a mai napig ott is lennénk..
-
SylverR
senior tag
Már _rég_ az van az emberek fejében. Olyan csatába minek induljon az ember, amit úgyis elveszít? Lásd a jelenlegi sok fikázódó komment. Igenis nagyot durrantott az AMD most. Hogy a többség ezt nem látja, az ellen ők már nem tehetnek. Birkatermészet.
@(#100) Cifu: Oké. Kezdjük azzal, hogy a nagyobb profitot pont a középkategória hozza. Gondolj bele. Több chip waferenként, olcsóbb 1-1 chip, olcsóbban adna több fogy. Ergo nagyobb bevétel. Az nV persze hogy azért dobott paperlaunchot a 1080-ról, hogy a sok ződfülű megvegye a kártyákat, hamar, drágábban. Ugyanez folyik a játékoknál... De ettől még nem fognak a lében dúskálni, mert nagyon kevesek engednek meg maguknak ilyen kártyákat.
Ez a 480 nagyon hasonlít a 3870, illetve 4870-es rajtokra. Kaptunk egy erős középkategóriás kártyát olcsón, ami CF-be elveri a csúcs nV-ket. Ez az AMD SweetSpot stratégiája. -
Fiery
veterán
Arra gondolsz, hogy 2 db RX 480-nal lenyomja az AMD a GTX1080-at? Ebben me'g lehetne is racio, amennyiben a jatekok 90+ %-a DX12-es lenne, nem pedig DX11-es. Arrol nem is beszelve, hogy a DX12-nel sem automatikusan jon a tobb GPU parhuzamos kezelese, hanem azt implementalni kell a jatekmotorba. Amit vagy megtesz majd egy adott fejleszto, vagy nem, vagy azonnal (az elso verzional), vagy az elso DLC-nel csupan. En a jelenlegi helyzetben nem szivesen vennék 2 GPU-t 1 helyett. Akkor mar inkabb Fury X.
-
unrealnoise
senior tag
Amúgy azért ez az ellentmondás, mert:
nem tudni milyen új konzolok jönnek, és igen, nem biztos, hogy nem az Xbox Scorpio lesz nyerő hosszú távon.Arról nem beszélve, hogy ebben a hónapban veszek majd egy Wii U-t a Nintendo exek miatt, szóval igen, még magam sem tudom mit akarok, vagy fogok csinálni PC-n.
Meglátjuk. Az sem mindegy számomra, hogy a Microsoft mennyire jól adja majd ki a Forza Horizon 3-at PC-re, meg ilyen "apróságok."
Amúgy meg mi a gond ezzel?!
"az AMD egy 200$-os árrégióban érkező kártyát promózik azzal, hogy márpedig a VR-hez ez fog jó lenni."
Mert az Nvidia a GTX 970-el nem tette meg ugyanezt mi?Kezdetben, bizonyos címekhez és indie gyöngyszemekhez simán elég lehet ez a 200$-os vas is, plusz az olyan alapfunkciók kihasználására, minthogy VR-ben virtuális szobában, hatalmas vászon előtt FIFA-zhatsz, stb. is szintén bőven elég lehet. Új AAA címekhez, kevés lehet, bár egy két csúszka lentebb tolásával még elég is lehet.
Egyszerűen az van, ami: Ennél az RX 480-nál nincs jelenleg jobb alternatíva az igazi belépőre VR-ba. Értem én, hogy érkezik majd az nVidia válasza is, de most az van, hogy tetszik ez a kártya, és majd a többit meglátjuk.
Viszont csúcs atom PC-t lehet nem építenék, ellenben egy csúcs konzol sokkal vonzóbb is lehetne számomra - bizonyos okok miatt. (a konzol exek pl kihasználják általában az az erőt amivel a gép rendelkezik, egy HC gamer PC meg max arra jó, hogy a gyakori optimalizálatlanságon segítsen.)
De még képlékeny az egész, viszont az NX és a Wii U tuti nyerő eddig nálam.
Megj.: nem célom itt PC vs konzol vitát indítani, mind a kettőnek megvan a maga előnye, erőssége, meglátjuk majd, ki mit mutat fel, és akkor döntök.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
- Tőzsde és gazdaság
- Star Trek
- Androidos tablet topic
- Kempingezés és sátrazás
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Elektromos autók - motorok
- Újabb videón a Mafia: The Old Country
- Anime filmek és sorozatok
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! LG UltraGear 27GL850-B 144Hz QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Új MSI Katana 15 Gamer FHD IPS 144Hz i7-13620H 10mag 16GB 512GB Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
- Vállalom Xiaomi Okoskamerák szoftveres javíttását
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 12GB I 500GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest