Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz leviske #432 üzenetére

Persze hogy rengeteget számít az a 20%, annyi a különbség a GTX 970 és 980 között is. Akkor az szted smafu?

Ugyanezt csináltad a korábi hsz-edben is:
    "a Vega 10-nek kb azonos lapkaméret mellett kéne hoznia a GP104 szintjét, a Vega 11-nek pedig a GP102-ét. Erre pedig nem lesz elég a korábban Vega 10 kapcsán belengetett 4096SP, ha a RX480 ~4600SP-vel veri le a GTX1080-at."
    Ott is "elfelejtetted" azt a 20%-ot a CF miatt, amit ha beleszámolsz, láss csodát a V10 rögtön a full GP104 környékén lehet. Persze nem mintha ilyen egyszerűen lehetne SP arányból teljesítményeket számolni, főleg hogy a 480-akat nem az SP-k korlátozták a tesztben, de ezt mindketten tudjuk.
    Tudom, persze, erre megint az az érv jön, hogy "ez csak az AotS", de Te kezdtél el abból számolni. :U
    Akkor legalább számolj jól!

Egyébként meg végig azt írtam (illetve egy helyen csak próbáltam ;] ), hogy a Vegák a GP102 és 104 közé jöhetnek, ne adj a tollamba olyat amit nem írtam.

Mondjuk ez a vita valóban jobb helyen lett volna pl AMD találgatós topikban.

törölt tag

válasz Simid #426 üzenetére

Jaja, GP102-re gondoltam. Csak mindig bekavar hogy Nv-nél a kisebb szám jelenti a nagyobb teljesítményt.

(#427) leviske: "GP104-es GTX1080 és a herélt Polaris10-es RX480 közt 100%-os teljesítménykülönbség van a DX12-es AotS alatt"
    Ez honnan jött? Aots-ben CF eredményeket láttunk AMD-től, ahol fej-fej mellett voltak? Ugye nem azt akarod mondani hogy 100%-os CF skálázódással számoltál, amikor az AMD ha jól emlékszem 81%-ot mondott?
    RX480 a konszenzus szerint valahol a 390 és 390X közt lehet, ami a GTX1080 ~60%-a alaphangon, még DX12 nélkül is. DX12-ben még kisebb lehet a külnbség.

törölt tag

válasz rocket #419 üzenetére

Igen, ha NV 14nm-en jött volna lehet hogy elhúzna teljesítmény/fogyasztás arányban, és ha nagyanyámnak kereke lenne, ő lenne a villamos.
    Vevőként engem nem érdekel hogy ki milyen csíkszélességel jött ki.
    Ami érdekel: ár, teljesítmény és esetleg fogyasztás. Ha az AMD kisebb csíkszélességgel kellett kompenzálja a GPU-ba épített plusz tudást, amit csak évek múlva fog tudni kamatoztatni, ha egyáltalán, az engem egyáltalán nem zavar, sőt.
    Végeredményben ugyanis jelenleg úgy tűnik az AMD csipjei az NV-hez képest nagyon hasonló gyártási ár/teljesítmény mutatójúak, miközben piaci ár/teljesítményben jobbak is lesznek, köszönhetően a nagyon agresszív árazásnak. Plusz erre jöht az emlegetett szunnyadó tudásból fakadó picivel jobb jövőállóság.

(#420) Simid: Nem. Te is ugyanabból az szvsz hibás alapfeltevésből indulsz ki: miszerint a GP104-nek teljes GPU-s direkt konkurenst kell kiállítania az AMD-nek. A V10 a GP104 ellen azért nem hiszem hogy menne, mert akkor túl kicsi lenne a különbség a P10-hez képest. Két ennyire közeli csipet (sőt 3-at ha a V11-et is számolom) minek tervezni, főleg rögtön kezdésnek?
    A V10 inkább a GP104 és a GP106 közé kéne érkezzen, ahol az NV nem fog tudni (teljes értékű) direkt konkurenst kiállítani, és a V10 tiltásával tud majd az AMD head-to-head menni a GP104-nek.
    Persze lehet hogy amelyik csipről én beszélek az a V11 lesz, de akkor mondom: P10-V10-V11 túl sűrűn lennének egymáshoz.
    Meg a P10 egy relatíve pici GPU, bőven van hely felfelé építkezni, ha V10-el csak 350-400mm2-ig elmennek, már bőven a GP104 felett járnak teljesítményben.

törölt tag

válasz leviske #416 üzenetére

Értsd már meg: a P10 NEM kell beérje a GP104-et, mivel sokkal kisebb. Elég ha kicsit lassabb lesz és jóval olcsóbb. Ugyanígy a Vega vs GP102.
    Nincs itt semmi optimizmusra szükség, csak egy kis gondolkodásra.

törölt tag

válasz leviske #412 üzenetére

Miből gondolod hogy a Vega 10 ne tudná hozni a GP102-t?
    A GP104 317mm2, míg a Polaris 10-ről ha jól tudom nem jött ki hivatalos infó még, de ár, fogyasztás és teljesítmény alapján is 200-250mm2 körül lehet csak.
    Vagyis most a két gyártó csipméret/teljesítmény és fogyasztás/teljesítmény alapján is fej-fej mellett lehet, a teljesítmény különbségek így abból fognak adódni, hogy ki mekkora csippeket tervez.
    Szóval ha a Vega 10 akkora lesz mint a GP102, akkor teljesítményben is közel lehetnek egymáshoz. Ha kisebb lesz, akkor a gyártási költségekkel, fogyasztással és árazással fog kompenzálni az AMD. Plusz, ahogy eddig is, ki fog tudni állítani egy olyan dual GPU-s szörnyet, amit az NV már nem, mivel nekik túl nagy lesz ehhez a csúcs GPU-juk. Egyébként szvsz ez a legvalószínűbb eset, főleg hogy a VR miatt az eddigieknél sokkal jobban kihasználható lesz egy dual GPU-s rendszer.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés