- Hálózati kábelek és szerelésük
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Amazon Kindle
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen alaplapot vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Persze hogy rengeteget számít az a 20%, annyi a különbség a GTX 970 és 980 között is. Akkor az szted smafu?
Ugyanezt csináltad a korábi hsz-edben is:
"a Vega 10-nek kb azonos lapkaméret mellett kéne hoznia a GP104 szintjét, a Vega 11-nek pedig a GP102-ét. Erre pedig nem lesz elég a korábban Vega 10 kapcsán belengetett 4096SP, ha a RX480 ~4600SP-vel veri le a GTX1080-at."
Ott is "elfelejtetted" azt a 20%-ot a CF miatt, amit ha beleszámolsz, láss csodát a V10 rögtön a full GP104 környékén lehet. Persze nem mintha ilyen egyszerűen lehetne SP arányból teljesítményeket számolni, főleg hogy a 480-akat nem az SP-k korlátozták a tesztben, de ezt mindketten tudjuk.
Tudom, persze, erre megint az az érv jön, hogy "ez csak az AotS", de Te kezdtél el abból számolni.
Akkor legalább számolj jól!Egyébként meg végig azt írtam (illetve egy helyen csak próbáltam
), hogy a Vegák a GP102 és 104 közé jöhetnek, ne adj a tollamba olyat amit nem írtam.
Mondjuk ez a vita valóban jobb helyen lett volna pl AMD találgatós topikban.
-
törölt tag
Jaja, GP102-re gondoltam. Csak mindig bekavar hogy Nv-nél a kisebb szám jelenti a nagyobb teljesítményt.
(#427) leviske: "GP104-es GTX1080 és a herélt Polaris10-es RX480 közt 100%-os teljesítménykülönbség van a DX12-es AotS alatt"
Ez honnan jött? Aots-ben CF eredményeket láttunk AMD-től, ahol fej-fej mellett voltak? Ugye nem azt akarod mondani hogy 100%-os CF skálázódással számoltál, amikor az AMD ha jól emlékszem 81%-ot mondott?
RX480 a konszenzus szerint valahol a 390 és 390X közt lehet, ami a GTX1080 ~60%-a alaphangon, még DX12 nélkül is. DX12-ben még kisebb lehet a külnbség. -
törölt tag
Igen, ha NV 14nm-en jött volna lehet hogy elhúzna teljesítmény/fogyasztás arányban, és ha nagyanyámnak kereke lenne, ő lenne a villamos.
Vevőként engem nem érdekel hogy ki milyen csíkszélességel jött ki.
Ami érdekel: ár, teljesítmény és esetleg fogyasztás. Ha az AMD kisebb csíkszélességgel kellett kompenzálja a GPU-ba épített plusz tudást, amit csak évek múlva fog tudni kamatoztatni, ha egyáltalán, az engem egyáltalán nem zavar, sőt.
Végeredményben ugyanis jelenleg úgy tűnik az AMD csipjei az NV-hez képest nagyon hasonló gyártási ár/teljesítmény mutatójúak, miközben piaci ár/teljesítményben jobbak is lesznek, köszönhetően a nagyon agresszív árazásnak. Plusz erre jöht az emlegetett szunnyadó tudásból fakadó picivel jobb jövőállóság.(#420) Simid: Nem. Te is ugyanabból az szvsz hibás alapfeltevésből indulsz ki: miszerint a GP104-nek teljes GPU-s direkt konkurenst kell kiállítania az AMD-nek. A V10 a GP104 ellen azért nem hiszem hogy menne, mert akkor túl kicsi lenne a különbség a P10-hez képest. Két ennyire közeli csipet (sőt 3-at ha a V11-et is számolom) minek tervezni, főleg rögtön kezdésnek?
A V10 inkább a GP104 és a GP106 közé kéne érkezzen, ahol az NV nem fog tudni (teljes értékű) direkt konkurenst kiállítani, és a V10 tiltásával tud majd az AMD head-to-head menni a GP104-nek.
Persze lehet hogy amelyik csipről én beszélek az a V11 lesz, de akkor mondom: P10-V10-V11 túl sűrűn lennének egymáshoz.
Meg a P10 egy relatíve pici GPU, bőven van hely felfelé építkezni, ha V10-el csak 350-400mm2-ig elmennek, már bőven a GP104 felett járnak teljesítményben. -
törölt tag
Miből gondolod hogy a Vega 10 ne tudná hozni a GP102-t?
A GP104 317mm2, míg a Polaris 10-ről ha jól tudom nem jött ki hivatalos infó még, de ár, fogyasztás és teljesítmény alapján is 200-250mm2 körül lehet csak.
Vagyis most a két gyártó csipméret/teljesítmény és fogyasztás/teljesítmény alapján is fej-fej mellett lehet, a teljesítmény különbségek így abból fognak adódni, hogy ki mekkora csippeket tervez.
Szóval ha a Vega 10 akkora lesz mint a GP102, akkor teljesítményben is közel lehetnek egymáshoz. Ha kisebb lesz, akkor a gyártási költségekkel, fogyasztással és árazással fog kompenzálni az AMD. Plusz, ahogy eddig is, ki fog tudni állítani egy olyan dual GPU-s szörnyet, amit az NV már nem, mivel nekik túl nagy lesz ehhez a csúcs GPU-juk. Egyébként szvsz ez a legvalószínűbb eset, főleg hogy a VR miatt az eddigieknél sokkal jobban kihasználható lesz egy dual GPU-s rendszer.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati kábelek és szerelésük
- Revolut
- Macska topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Megjelent a The Last of Us Part 1 PC-s kiadása
- Filmvilág
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- EVGA RTX 2070 XC GAMING 8GB GDDR6 Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ASUS RTX 3070 8GB GDDR6 ROG STRIX Eladó!
- Csere-Beszámítás! MSI Suprim X RTX 3080 10GB Videokártya!
- Intel ARC B580, 2 év gyári garancia! Számlával, garancialevéllel, gyári dobozában!
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- ÁRCSÖKKENTÉS LG 24" full HD LED IPS monitor (HDMI, DSUB, jack) eladó
- Csere-Beszámítás! Akciós Gamer PC! R5 5500 / GTX 1070Ti Rog Strix / 32GB D4 / 500GB SSD
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest