Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• leviske

veterán

válasz #32839680 #413 üzenetére

A Greenland egy MCM APU, nem egy dual GPU-s cucc. Arról meg már ~1 éve is olvasni lehetett.

(#414) toflehi: Mégha abból is indulunk ki, hogy a full Polaris 10 nagyon pozitív esetben elérheti az agyonherélt GTX1070 szintjét, kimaradna egy teljesítmény régió, ha a Vega 10 már egyenesen a GP102 környékére lenne tervezve.

Persze, ha a GDDR5X-es full Polaris fel tud mászni a herélt GP104 szintjére, akkor elképzelhető, hogy a Vega 10 a herélt GP102-ig felskálázható lesz és így a Vega 11 jöhetne csak a Titan ellen, de ez azért messze nem ugyanaz, mint amikor konkrét ellenfele egymásnak két GPU. Ráadásul ez is baromira optimista elképzelés.

(#415) Malibutomi: Tudom, hogy nem lesz desktopon NVLINK, amíg az Intel/AMD rá nem bólint (ami kb soha nem fog megtörténni). Viszont én a GP100 célpiacáról beszéltem. Oda, a GP100 ellen legfeljebb a Greenland jöhet jövő év végén, vagy valamikor 2018-ban.

Magyarán a Vega 11 nem a GP100 professzionális piaci ellenfele lesz, mint ahogy a kolléga erre célzott. Logikusabb, hogy ezt a GPU-t pozicionálja az AMD a GP102 ellen, de ezzel már megint csak önismétlek. :DDD

Új hozzászólás Aktív témák