- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- R_volution médialejátszók
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- ROG Strix G16 notebook: tökéletes harmónia
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Véget vetne a hibrid magdizájnnak az Intel?
- Fujifilm X
- Milyen monitort vegyek?
- Bluetooth hangszórók
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Pont nem élethűbb nem tudsz belenyúlni a monitorba, pl. A legjbobb 3D mozgatási mód a spacemouse még mindig, amig nincs holografikus megjelenítés addig nem fogja érintésvezérlés kiváltani. Ha meg elkezdesz bohóckodni még kalimpálással és stylusszal, az minden, csak nem produktív.
A pár ág a konkrét teljes irodai felhasználás. Gyakorlatilag minden, ami produktív munka, nem tartalomfogyasztás. -
emelhu
aktív tag
"Nekem Enterre új sort ad a kommentdobozban"
Na ez volt a MS első nagy ergonómiai t*k*nlövése. Amikor az Enter (DOS-ból jól megszokott mezőváltás) funkciót TAB-ra kavarták.
Ez is öncélú, csak a GUI elképzelésünk számít, a felhasználó meg le van sz*rva szempontú volt.
Mit ne mondjak évtizedes probléma és ma is kísért!Én ma is látom, hogy a felhasználók nem nyúlnak ÁT a tabig (eddig két Enter is az ujjuk alatt volt), hanem MEZŐNKÉNT egérrel átkattintanak a következőbe.
Megszoktuk? Meg! Kénytelenek voltak.
Van még percenként százas leütésszám az adatbevitelben? (ahogy én láttam DOS-os progiknál).
Nincs! Jobb? Nem, de kit érdekel? Van új "koncepció"!!!Így járunk majd a Win8-al is.
Vagy viszakoznak redmontban és visszadnak valami használhatót, vagy erőből lenyomják, lassítják+nehezítik a munkát, de haladni kell és ez van... -
Glenda
addikt
válasz
#06658560 #297 üzenetére
Nem, itt arról van szó, hogy van pár ág, ahol nem lehet használni (még) az érintőkijelzőt és azon lovagoltok két éve.
Mellesleg a CAD-re pont élethűbb és pontosabb szerintem, mint egérrel mozgatni a modelt. Egyedül a sok paraméter miatt pici beviteli mezők vannak. Viszont egy stylus-szal tökéletes lenne.
-
törölt tag
Ha a notin a monitor kényelmes eléréséhez támaszom a kezem, akkor nem csuklóval lépek fel a gombok szintjére, hanem alkarral, azt meg vágja a noti széle. Ez igaz a notik 100%-Sony Duo kínálatára.
#292 Glenda: azt mondjátok, hogy jobb az érintőkijelző, ujjal tapicskolása. Na, pont te hoztál példákat, amikor nem jobb, nem alkalmas rá. mi csak annyit mondunk, nem kell erőltetni oda, ahova nem való, s hagyni ott, ahova való. Speciel egy CAD programhoz mindig is alkalmatlan lesz rendes, produktív használathoz az ujjal tapicskolás.
-
virkir
veterán
Ezek szerint ti már kaptatok valami genetikai mutációt segítő oltást mert én akárhogy próbálom nem sikerül elérnem a képernyőt ha úgy támasztom le a kezem hogy kényelmesen gépelhessek meg maceráljam a táccspadot.
Ezen kívül baromira idegesítene ha minden elmért tapicskolásra arrébb mozdulna vagy felborulni próbálna a noti a zsíros újlenyomatokról nem is beszélve. Az már tabon is az őrületbe kerget, hogy óránként pucoválom. -
oO7
őstag
"Vagy nehéz megérteni, hogy ami nem a tablet kategória, nem kézben tartott "sikidom" azon egyszerűen kényelmetlen, fárasztóbb a munka mint a megszokott egér billentyűzettel?"
hát igen, kicsit nehéz megérteni, mert az én tapasztalatom mást mond... amikor egy kicsit hosszabb ideig játszadozhattam egy ilyen érintős win8-as géppel, akkor először én is egérrel bóklásztam rajta, csak néha oda-oda böktem egy-egy gombot megnyomni, a charm bart előhozni meg hasonlók... aztán egyre többet nyúlkáltam oda, a képernyőn scrolloztam, meg ilyenek, és megint csak valószínűleg a megszokás miatt, de fura volt visszatérni a touchpadra/egérre, és azzal matatni a képernyőn...
meg tudod úgy támasztani az alkarod a notin vagy a könyöködet előtte, hogy a billentyűzetről ahogy felemeled a kezed, csak egy kicsit kell előremozdulni és már matathatsz is a képernyőn, és mivel meg van támasztva a kezed, nem fárasztó, nem kényelmetlen, és sokkal - bocs marketing buzzword - intuitívabb odanyúlni egy gombhoz, mint egérrel matatni meg klikkelgetni... -
Glenda
addikt
válasz
#06658560 #280 üzenetére
Ezt nem mondtam, ne forgasd ki a szavaim. Kicsik a VS ikonjai, macerás a jobbklikk újjal. A játékok közül a causal címek játszhatóak, meg amiket erre tereztek. A Devil May Cry-t nem tudom elképzelni touch-csal, egyszerűen nincs elég gomb.
Viszont egyetértek oO-val, szinte csak metro appokat használok ezen a gépen (mégegyszer, kivéve VS + komolyabb játékok).
-
virkir
veterán
kényelmes e egy notebookot érintéssel kezelni... desktopon nyilván nem az, de a Modern felület már egészen más tészta...
Ezt tisztázd már számomra, hogy egy olyan eszközön ami még véletlenül sem tapicskolásra lett kitalálva ergonómiailag mitől lenne használhatóbb a metrót tapicskolva mint a desktop-ot?
Vagy nehéz megérteni, hogy ami nem a tablet kategória, nem kézben tartott "sikidom" azon egyszerűen kényelmetlen, fárasztóbb a munka mint a megszokott egér billentyűzettel?hcl
És nem kell minden egyes bevitelhez a levegőbe emelned a karodat, csak lazán csuklóból használod. -
válasz
Set-Comment™ #288 üzenetére
Ja, csak a papír nem 45 fokban dől előtted, mint a noti kijelzője, nincs betekintési szöge...
-
törölt tag
válasz
Set-Comment™ #288 üzenetére
Dehogynem, a szememnek közel is van. A kezem meg nem elég hosszú az optimális távolság eléréséhez.
-
Set-Comment™
senior tag
válasz
#06658560 #277 üzenetére
Te sosem hasznaltal papirt es ceruzat asztalon?
Ott valahogy megdolnek az optimalis tavolsagokrol alkotott tenyszeru megallapitasaid. Mondjuk teny hogy az emberek kezdenek elfelejteni kezzel irni es a rajztudas is egyre inkabb haldoklik.
En munkahelyen kinyujtott karral gepelek, es 1 meterre van 2 22"-es fullhd monitor. Ugyanakkor a tablet meg kozelrol nezem behajlitott karral, ahogy otthon fel meterre van a monitor az asztalomon. Akkor most mivan?
oO7: desktopon valahogy ezek eszembe se jutnak, hogy talan hasznaljam oket, amint atlepek desktopra azonnal atvalt az agyam is arra, hogy ott mikepp mukodnek a dolgok.
-
-
oO7
őstag
nade egy desktop felületen nyilván nem fordul meg épeszű földi halandónak a fejében, hogy érintéssel kezdje el vezérelni az alkalmazásait
(#284) hcl nem ez volt a kérdés, hanem az, hogy kényelmes e egy notebookot érintéssel kezelni... desktopon nyilván nem az, de a Modern felület már egészen más tészta... amúgy... készül az Office Modern verziója, ezt az MS meg is erősítette múlthéten a BUILD-en... csak, hogy egyet kihúzzak a felsorolásodból
-
-
oO7
őstag
válasz
Set-Comment™ #274 üzenetére
"eddig meg egyet is ertettem veled, de ez mar eroltetett volt"
mondok pár apróságot...
Modern appokban a vezérlőgombok a képernyő alján szoktak lenni (ellenben a desktopos alkalmazásokkal ahol a menük meg a toolbarok a képernyő tetején vannak)...
Modern appoknál ezeket a gombokat egy jobbklikkel hozom elő (pl IE-ben az addressbart meg a tabokat), desktopon a jobbklikkre megjelenik egy kontextus menü...
Ha valamit meg akarok osztani akkor reflexből húzom az egeret a képernyő jobboldalára a Charm barra, ami persze desktop alkalmazásoknál mit sem számít, mint ahogy a keresés sem és a beállítások sem...
A nagyobb "Click targetekről" már ne is beszéljünk, hogy sokkal kevésbé kell precíziós mozdulatokat végezni ahhoz, hogy eltaláljak egy gombot...
Könnyen hozzászokik az ember ahhoz is, hogy ha nem kell egy alkalmazás, akkor csak elváltok róla és nem kell bezárogatni...
Maguk a felületek is azért egy másabb fajta struktúrát kapnak jellemzően, mint egy hagyományos desktop alkalmazás, és ha hozzászokok ezekhez a kis "apróságokhoz", akkor utána desktopra visszatérni egy teljesen más világ... -
kispx
addikt
Én csak a böngészéshez + játék. Egy raklap billentyűkombinációt tudok fejből, és előszeretettem csak a billentyűzetet használom. Eclipse-nél csak ritkán egerezek.
(#281) oO7
A hétvégén álltam vissza a 8-ról a 7-re. Szóval egy ideig biztosan elbúcsúztam tőlük. A modern alkalmazásokkal viszont alaphangon az volt a bajom, hogy gagyik, az igényeimet sajnos nem tudták lefedni. -
-
törölt tag
válasz
Set-Comment™ #274 üzenetére
A Wacom táblának rengeteg előnye van, az triviális. Jó is. De egy monitor bevitelre és olvasásra nem igazán nyerő, mások az optimális távolságok hozzá. nálam a kényelmes nézési távolság olyan jó háromnegyed méter, kissé a szemvonalam alatt, felfelé döntve. Ez viszont marha messze van a kézzel tapicskolási komfortzónától, mert a klavi meg kéztávnál közelebb van, könyököm kissé be van hajlítva. És 27"-t tapicskolni köszönöm, nem kérek, több hasznos infó fér el egyidejűleg normál kezelés mellett, mint amúgy férne. Na meg a munkám jobban igényli a precizitást, mint amit kézzel böködve el lehet érni. kell a pixel pontos pozicionálás.
#276 oO7:"az emberek használják azt amit eléjük raknak, és nincs se idejük se energiájuk se tudásuk ahhoz, hogy kitalálják a frankót... ellenben vannak ilyen kis garázscégek, mint az Apple vagy a Google vagy a Microsoft, akiknél a világ legjobb szakemberei dolgoznak azon, hogy valami előremutatót és jobbat alkossanak a jelenlegi megoldásoknál, és "gondolkozzanak helyettünk"..."
Csak épp azt felejtette el a redmondi garázscég, hogy nem minden az okosteló, tablet, és ami oda jó, az máshova nem. Szopóálarccal Nobel díj átadásra, az angol királynőhöz, a pápához audienciára menni speciel nem jó, még ha a szado-mazo klubban tökéletes is. Ergo nem gondolkoznak, nem jobbat adnak, hanem azt hiszik majd lenyeljük. apropó: MS lecserélte az összes gépet a cégnél tapicskolósra már, klavikat kukába vágva? Ha nem, akkor miért nem? hisz olyan innovatív, jövőbemutató termékük van, ami ma megválaszolja a jövö heti kérdéseket is.
-
oO7
őstag
válasz
#06658560 #273 üzenetére
"Az MS-nek pedig nem erőltetnie kéne valami elterjesztését, hanem a létező és felmerülő igényeket kiszolgálni"
Igények kiszolgálása - pipa... pontosan ez történik... erre van igény, bármilyen hihetetlennek is hangzik... nyilván nem az a közvetlen igény, hogy az emberek a notebookjukat tapicskolni szeretnék, hanem az a trend, hogy a telefonról is eltűntek a gombok és a tabletekre is igen nagy igény van, plusz egy kis jövőbetekintés, piackutatás és egyéb hókuszpókuszok és lényegében az jön ki, hogy ez a várható trend (a touch)... ez ugye érdekes dolog, mert a jelenleg még nem létező vagy csak részben létező dolgokból sejtik meg, hogy ez lesz a trend, és ezért elkezdik tolni, ami miatt viszont ígyis úgyis trend lesz belőle...abból még nem született semmi nagy dolog, hogy a "létező igényeket kiszolgálták"... az legjobb esetben is csak egy gyenge evolucionális fejlődést tesz lehetővé, de abból is baromi lassút, ahol egy ilyen Desktop->Metro váltás nem pár év alatt zajlana le, hanem évtizedek alatt vagy talán soha...
az emberek használják azt amit eléjük raknak, és nincs se idejük se energiájuk se tudásuk ahhoz, hogy kitalálják a frankót... ellenben vannak ilyen kis garázscégek, mint az Apple vagy a Google vagy a Microsoft, akiknél a világ legjobb szakemberei dolgoznak azon, hogy valami előremutatót és jobbat alkossanak a jelenlegi megoldásoknál, és "gondolkozzanak helyettünk"...
-
Set-Comment™
senior tag
"sőt miután átszoktam a Modern felületre, jellemzően inkább a desktopon szoktam szerencsétlenkedni, és az tűnik már inkább kényelmetlennek és nehezen kezelhetőnek..." - eddig meg egyet is ertettem veled, de ez mar eroltetett volt. Megjegyeznem nekem is hianyzik a metro a munkahelyi gepemrol mert a charm barok bejonnek es a felosztasosdi is igen faszan hasznalhato.
Kopi31415: Engem a win8 meggyozott arrol hogy pl egy wacoomos 30" koruli erintokijelzonek van letjogosultsaga dontve beepitve egy iroasztalban. Es ha jol tevedek a viewsonic elkezdett gyartani fektetheto monitorokat, ebben a megoldasban rettento sok potencial van. Persze ehhez dukal egy billentyuzet is, anelkul mit sem er az egesz ha dolgozni is akarsz.
-
törölt tag
Mondom én, hogy a Tab csodákra képes.
#272 oO7: a normál notin is kényelmetlen távolságban van már a monitor, ha tapogatni akarja valaki. Desktopon végképp használhatatlan. A desktopot pedig nem fogják átvenni a tabletek sosem, notiknál is rengeteg a kiegészítő kijelző, dokkoló, külső klavi megoldás, mert úgy használható rendesen. Az MS-nek pedig nem erőltetnie kéne valami elterjesztését, hanem a létező és felmerülő igényeket kiszolgálni
-
oO7
őstag
Desktop környezetben, asztalnál ülve, előtted egy 20-30"-os kb függőleges monitorral nyilván nem lesz kényelmes a touch, főleg nem napi 8 órában...
Arra valószínűleg valami ilyen 30-45 fokban döntött kijelző lesz a megoldás vagy lehet, hogy az se...
Viszont mostanában ezek a fajta gépek egyre jobban "kihalóban" vannak, és a notebookok meg újabban a tabletek hódítanak... jelenleg azokból adnak el sokat (rengeteget), nem az asztali rendszerekből, így aztán azok kapják a fókuszt... bár ilyenkor én ugye mindig megjegyzem, hogy igen, "touch first" módon lett a Win8 Modern felülete fejlesztve, és az érintőképernyőt kívánják vele/általa eljuttatni mindenhova, de egérrel is teljesen kényelmesen kezelhető, egyáltalán nem érzem kényelmetlenebbnek, mint a desktopos felületet és az ottani alkalmazásokat... sőt miután átszoktam a Modern felületre, jellemzően inkább a desktopon szoktam szerencsétlenkedni, és az tűnik már inkább kényelmetlennek és nehezen kezelhetőnek... -
törölt tag
Pont a rezisztív a pontosabb megoldás.
#258 drkbl: és az alkarod vagy a felkarod fog gumiszalag módjára nyúlni a klavi és a kijelző közötti távolság áthidalásához? Ugyanis a látáshoz ideális távolság és a gépeléshez ideális távolság nagyon nem ugyan az.
#266 drkbl: tudod a Tab és az Enter csodákra képes.
Melyik a kényelmesebb: visszajelzéssel minimális hibával begépelni a szöveget, vagy nulla visszajelzéssel maszatolással begépelni a szöveget, háromszor annyi ideig javítani, az ékezeteket szenvedve elérni?
-
Elképzeltem. Használhatatlan.
Az az igazság, hogy vállalatirányítási/gyártási szoftvereket írok, és pont én terveztem érintőképernyős terminálokat a szoftverem alá. Már a tesztelésen is behaltam. A végén jobb volt állva, egy fektetett OEM touch monitor felett dolgozni. Ez nem érinti a dolgozót, aki pár másodpercig használja a terminált, de irodába halott ötlet.
Egyszer majd, az asztalba építve talán. De hol van az még? Mondjuk akkor meg a nyakam lesz oda. -
5? Kicsit régebben már volt
Igen, megfizethetetlen. De az tóbbi pár évben már simán elterjedt volna, ha a gyártók nyomják. Persze meg ha a piackutatások igazolják, hogy van rá igény.
Meg ehhez nem kell speckó felület. A régebbi ipari megoldásokon ugyanaz a winnyóz kétezer futott, mint a desktopokon. Esetleg volt rá valami program, amivel a vezérelt dolgot vezérelni lehetett, de nem feltétlen.
Legegyszerűbb : public internet terminálok. Volt billentyűzetes-trackballos, volt csak érintős is.Kapacitív taccs meg nem létszükséglet. Voltak rezisztívből is teljesen korrekt dolgok.
-
oO7
őstag
magáról a touch technológiáról és annak a megfelelő fejlettségi szinten lévő verziójáról beszélek... kapacitív touch nincsen még olyan rég óta, főleg nem 20"-os méretben, főleg nem megfizethető áron... a korábbi ilyen eszközök rezisztívek voltak, lassúak, pontatlanok, és drágák...
-
virkir
veterán
Khm... illene ismerni legalább a saját házad táján idestova 12 éve megjelent próbálkozást.
nameg az sem ártalmas ha az a hardver megfizethető is...
Ugye nem a kissé túlárazottnak mondható atomos csodákról meg arról a "filléres" hatalmas sikert elkönyvelő armos izére gondolsz mint megfizethető hardver? -
oO7
őstag
az a több ezer az legyen mondjuk 5... és az, hogy a hardver létezik az semmit nem jelent, amögé szoftverre is szükség van... nameg az sem ártalmas ha az a hardver megfizethető is... és akkor a feltételek összevetésekor el is jutunk a jelenkorig, hogy úgy kb ennek pont most van itt az ideje-lehetősége...
-
-
-
törölt tag
A touch eszközök desktop vonalon és ezek marha rohamos tejedésének hallucinálása, s a MS döntésének helyességének igazolása velük. Notik között sem terjed úgy az érintőkijelző, mint MS szeretné, valamint az, ha tíz év múlva egyeduralkodó is lesz- amire nem tennék egy centet sem- nem igazolja az MS mostani döntéseit, mert azoknak most kell megállniuk, nem majd a jövőben. Nem lehet igazolni semmivel azt a döntést, hogy felrúgták a jelenleg kényelmes használati módot és mindenki torkán izomból akarják lenyomni a szart.
MS csőd projekt: Zune, Win RT.
-
Soha, de legalábbis a közeljövőben biztosan nem fogsz az irodában touch monitorokat látni. Kb. 1 hét után begyulladna a könyökízületed. Az tény, hogy terjednek a tabletek és az okostelefonok, de hogy egyik sem alkalmas munkára, az is biztos. Nekem is csak azért van tabletem, mert elhittem, hogy kell. Egy hónapja rá se néztem, előtte meg csak tartalomfogyasztásra használtam.
-
oO7
őstag
válasz
#06658560 #248 üzenetére
melyik része?
az a tény, hogy a Modern felület "touch first" módon lett tervezve, vagy esetleg az a tény, hogy egyre több touch-os eszköz jelenik meg (nem csak tabletek), vagy az a logikus következtetés, hogy ezeknek a találkozása (Modern felület + érintős eszköz) utólag igazolni fogja a Win8 szükségességét? -
kispx
addikt
Egyesek összekeverik a "kisebb érdeklődést" a "legkisebb érdeklődéssel". 500 példányt ne akarj milliós felhasználó táborhoz hasonlítani.
> "Binget kevesebben használják, mint a Google-t nem jelenti azt, hogy a Bing bukás."
A Bingnek 500 felhasználója van? Abbahagyta a fejlesztését az MS? Ugye..> "a WP vagy a Win8 viszonylag lassan növekszik, az nem jelenti azt, hogy bukás"
A WP-nek és a W8-nek 500 felhasználója van? Abbahagyták a fejlesztését?Az általam felhozott példának nem volt felhasználói tábora, és már nem fejleszti az MS. Mi kell még, hogy bukás legyen? Az MS nem nagyon ismeri el a bukást, inkább kimagyarázza, vagy másra keni.
-
törölt tag
"az MS a Win8-cal az érintőképernyős gépeket célozta meg elsősorban, amikből persze a megjelenésekor nem volt sok, lassan viszont már nem lehet olyan gépet venni ami ne lenne az... tabletek, notebookok, de még asztali gépek is, mind mind mostmár érintőképernyővel jön, és az idő (nem is olyan sok idő) igazolni fogja azt, hogy a Win8 egy jó lépés volt... de ebbe most légyszi ne menjünk bele, mert már százmilliószor ki lett itt tárgyalva a fórumon, hogy miért volt ez egy szükséges lépés..."
De szép tündérmese...
-
oO7
őstag
annyira tudtam, hogy valaki elő fog ezzel jönni... nem csalódtam... de valami komolyabb projektre gondoltam volna... nyilván ha nagyon utánaásnánk, akkor sok kis projektet lehetne találni ami meg sem látta a napvilágot, mert még előtte lelőtték/eltolták/beleolvasztották másik projektbe stb... amit mondani akartam, hogy az ms-nek nem kifejezetten szokása bebukni a "projektjeit"... nem igazán hallani olyanról amit érdeklődés hiányában lelőttek, vagy ilyesmi...
az a baj, hogy nagyon úgy tűnik, hogy itt sokan nincsenek tisztában a bukás szó jelentésével/súlyával és összekeverik a "kisebb érdeklődést" a "bukással"...
az, hogy a Binget kevesebben használják, mint a Google-t nem jelenti azt, hogy a Bing bukás... az, hogy a WP vagy a Win8 viszonylag lassan növekszik, az nem jelenti azt, hogy bukás... az, hogy kisebb sikernek örvend, mint az elődje, vagy mint a konkurencia, az nem egyenlő a bukással... ahogy a profit csökkenése sem egyenlő a csőddel... (tudom itt most mondtam pár olyat, amiről itt szó sem volt, csak a szemléltetés kedvéért hoztam a példákat) -
Tamás88
őstag
válasz
Jim Tonic #240 üzenetére
Jó van na! Részben igazad van, mert 2000-ben már tényleg Ballmer volt, de részben nekem is, mert 2006-ban visszavonult Gates is. Szóval jól emlékeztem.
-
oO7
őstag
válasz
Jim Tonic #241 üzenetére
az Apple egy ~5% körül mozgó kis "senki" volt, amikor elkapta ezt a trendet, a Google meg egyáltalán jelen sem volt ezeken a piacokon... túlzás itt óriásokról beszélni, pont, hogy az volt az előnyük, hogy senkik voltak ezen a fronton és az újoncok szabadságával és lendületével tudtak mozogni, fejlődni...
az MS a Win8-cal az érintőképernyős gépeket célozta meg elsősorban, amikből persze a megjelenésekor nem volt sok, lassan viszont már nem lehet olyan gépet venni ami ne lenne az... tabletek, notebookok, de még asztali gépek is, mind mind mostmár érintőképernyővel jön, és az idő (nem is olyan sok idő) igazolni fogja azt, hogy a Win8 egy jó lépés volt... de ebbe most légyszi ne menjünk bele, mert már százmilliószor ki lett itt tárgyalva a fórumon, hogy miért volt ez egy szükséges lépés...
a WM6.5-öt nem hagyták meg sehol, lépniük kellett, és a WP7-el léptek is és leváltották a régi rendszert, a nulláról újrakezdve az egészet... és igen, talán kicsit meg is késve a többiekhez képest...
-
Csavarhatod. Lelépték a céget, míg a két másik óriás elkapta a trendeket, addig az MS a Win8-cal próbált valamit összehozni. Csak pont ott, ahol nem az kezelőfelületi innováció a lényeg. Ahol az kellett volna, oda meg meghagyta a Mobile 6.5-öt.
Tudom, hogy az irodádból erre is van válasz, de a valóság az, hogy Ballmer nagyon-nagyon elb... Én már akkor fogtam a fejem, amikor izzadságfoltos ingben táncolt 2005-ben. Röhej. -
Tamás88
őstag
válasz
Jim Tonic #228 üzenetére
A Vista-t pont a Gates idejében készült, és miután kevesen használták, akkor mondott le a vezetői posztról. Utána Steve Ballmer lépett a helyére, aki megcsinálta a 7-est (itt még meg volt az esze), majd úgy gondolta, hogy a mobil rendszerből csinál asztalit, és ez az ötlet bukott meg. Persze vannak olyanok akik használják és tetszik, de inkább többsége azt mondja, hogy köszöni nem. És megértem. Sokáig használtam az asztali gépen, de valahogy nem volt az igazi, így visszaváltottam Windows 7-re (mondom úgy, hogy nem 1-2 napra tettem fel, hanem kb. novembertől egészen tegnapig használtam). Laptopon viszont nagyon jó, tehát azon marad.
-
oO7
őstag
válasz
Jim Tonic #236 üzenetére
pont ezaz... a Google a bevételének a 99%-át (vagy valami hasonlóan nagy szeletét) a hírdetésekből szedi... "megtehetik", hogy lépten nyomon hasraesnek a projektjeikkel, ettől még - ahogy az ábra is mutatja - ível felfele a részvényük...
az MS esetében azért már sokkal inkább látható az összefüggés a részvényárfolyam és az egyes termékeinek a sikeressége között, és jelenleg a zuhanásnak a leghalványabb jelét sem mutatják...
az Apple esetében pedig ez még durvább, gyakorlatilag az a hatalmas érték ami összejött nekik kizárólagosan a mobil termékeikből jön össze, egy vékonyka hurkapálcikára van felépítve az egész birodalom, és látszik is, hogy ha valamit ott, azon az egy helyen rosszul csinálnak, akkor nem kicsit ki is leng a részvényük (700->400 pár hónap alatt)...
a WM-et és a WP-t kár együtt emlegetni... igen, a WM felett eljárt az idő és patchelgetéssel nem tudták versenyképesnek tartani az új, felfele ívelő iOS mellett... az Android sikereit had ne vitassuk... lemásolták az iOS kinézetét és ráhúzták minden szar szakatt vasra és fillérekért szórták... hatalmas innováció...
Viszont, a WP még ha kicsit lassan is, de annál magabiztosabban növekszik folyamatosan... és mivel, hogy később jött ki, mint az iOS vagy az Android ezért annak sincs semmi értelme, hogy ezek "tönkreverték"/"körbep.sálták" volna, hiszen nem volt mit...A Silverlight bukása az azért nem annyira egyértelmű... aki megtanult Silverlight-ul az tudott fejleszteni desktop környezetbe (WPF), mobil környezetbe (Windwos Phone 7), és most tud fejleszteni WinRT-re Modern alkalmazást (WP8, W8)... nem úgy halt meg, mint egy Flash, hogy tényleg dobhatod ki a kukába a megszerzett tudásod, tapasztalatod, projektjeidet... az autópálya nem egy szakadékkal ért véget, csak egy lezárással és lehajtási lehetőséggel... de inkább nézzük úgy, hogy a Silverlight az gyakorlatilag egy .NET a böngészőben... és a .NET-re nem mondanám, hogy nagyon haldokolna...
-
Nagyon-nagyon szemellenzősnek kell lenni ilyen értelmezéshez.
Az, hogy a Google lelövi a nem sikerült dolgait, nem jelenti azt, hogy a fő bevételi forrásaival lennének gondok. Rengeteg az innovációja, és igen, sok végzi kukában.
Az Apple túlárazott volt, de így is csúnyán körbep.sálta az MS-t az utóbbi években. Ma is nagyobb, pedig tized akkora volt.
Mobile/Phone: Igen, mindkettő bukás. Az IOS és az Android tönkre verte őket (és a Symbiant is) a nyerő pozícióból.
Most megbukott a Silverlight, vagy nem? Igen, megbukott.
Mielőtt úgy gondolod, hogy totál lövésem nincs hozzá: több, mint 10 éve fejlesztek Windows rendszereken. Ma is. Sokáig támogattam is. Ma egyetlen gépen maradt meg otthon, és a céges laptopomon. Én pont azok közé tartoztam, akik általában Gates védelmére keltek. Ballmer azonban gyalázatosan rossz vezető. Nem érzi a piacot, a trendeket, semmit. Ott is veszített, ahol más nem tudott volna. -
oO7
őstag
válasz
Jim Tonic #233 üzenetére
Ja mert a Windows Phone meg a Windows 8 aztán hatalmas bukás... úgylátom nem igazán vagy tisztában ennek a szónak a jelentésével... a Silverlight is elég nagy sikernek örvendett volna, ha az Apple nem jelentette volna ki arrogánsan, hogy náluk márpedig HTML5 lesz és punk tum... nem az MS-en múlott a Silverlight "elbukása"... mellesleg technológiailag nem is bukott el a dolog, mert Windows Phone 7-en Silverlight van, és nagyon hasonló keretrendszer van WP8-on és Win8-on...
És igen, látom, hogy a Google sorra lövöldözi le a TÉNYLEGESEN CSŐDBE MENT szolgáltatásait, és, hogy mennyire szárnyal az új üdvöskéje, a Google+...
És igen, látom, hogy az Apple is a 700$-os peakhez képest most majdnem a felénél jár (400$ körül)... -
-
-
Az átalakulást Ballmer kirúgásával kellene kezdeni. Sokat szidott Gates leváltása óta a MS gyakorlatilag zuhan. A Windows 7 és az Office 2010 az a két termék, amely jól sikerültnek nevezhető, bár a Win7 is csak egy elbaltázott Vista után jött össze. Minden más próbálkozásuk gyakorlatilag csőd.
-
virkir
veterán
-
MongolZ
addikt
válasz
#13260800 #222 üzenetére
"Eltaláltad nem is veszem meg."
Akkor meg mire a hiszti?
Minden ilyen váltásnál megy a hiszti, hogy ez sz*r, az sz*r, könyörgés, hogy nem találnak semmit, vissza a régit. Tele van ilyen, a változásoktól tartó emberrel a világ. Létezett a vállalkozásod az XP bejövetelekor? Már akkor is ment a hiszti, pedig alig volt különbség az előzőhöz képest. Amikor a Win7 bejött, akkor is ilyenek mentek, akkor is az volt a szöveg, hogy az MS semmibe nézi a vásárlókat és hogy miért kellett változtatni a teljesen jó XP dizájnon. Most megint mindenki azért sír, hogy miért nem jó a Win7, miért kell ez az új dizájn?Nem (csak) azért nem jók az eladásai a Win8-nak, mert nem sikerült jól, hanem mert a Win7-hez képest PC fronton alig hozott újat - és nem is ez volt a célja. XP => 7 váltásnál jóval nagyobb volt a különbség - mind évszámban, mind tudásban.
-
törölt tag
válasz
Set-Comment™ #224 üzenetére
Mint korábban írtam megpróbáltam. De miután több ügyfelem "sírva" könyörgött, hogy szedjem le a gépéről ezt a förmedvényt elment tőle a kedvem.
-
törölt tag
"Az "ezért" alatt mit értessz?"
A nyugtatási faktort."fullscreen programját bámulja...mellőzik a csilli-villi dizájnelemeket"
Tudom. Azért, hogy a munkára koncentráljanak. Nem azért, hogy megnyugtassa őket a csempék feliratainak monoton váltakozása. Értem én, hogy az ablakkeretek egyszerűségéről van szó, de akkor ezt ki kell mondani, nem padig a szutyok metro ui egyszerűségével érvelni ilyen esetben."volt "egy kevés" ilyen jellegű statisztika és kutatás amire támaszkodhattak"
A fent említett kép- és videó szerkesztők tipikusan középszürke körítést kaptak, pont ennek színsemlegessége miatt. Nagyjából semmi egyéb oka nincs. Ha nyugtató célzattal lenne, akkor világoszöldre csinálták volna. csak az bekavarna a színlátásba, mint bármi más szín. Világos meg azért nem lehet, hogy ne vonja el a figyelmet a lényegről, és nem vakítson. Ezt mennyiben is alkalmazták? -
törölt tag
-
-
-
-
oO7
őstag
válasz
#40553216 #216 üzenetére
"Ezért rakták bele a Server 2012-be is?"
Az "ezért" alatt mit értessz? Mert most ezt a kérdést nem igazán értem..."Vagy egy grafikus, egy videó szerkesztő szerinted mennyit lát ebből az idegnyugtató dizájnból?"
A grafikus vagy videószerkesztő amúgy is a kis fullscreen programját bámulja és azok az alkalmazások már amúgy is elég rég óta mellőzik a csilli-villi dizájnelemeket és az egyszerűségre törekednek..."De ha a program, amit használnak, nem ilyen metro-s, akkor hogy tudtak az elmúlt 30 évben a munkájukra koncentrálni?"
Nem a Microsoft találta fel a modern stílust, eddig is voltak már ilyen stílust képviselő alkalmazások...
és nem azt mondom, hogy ami eddig volt az rossz... hanem azt, hogy ez jobb..."Vagy a Win8 kijövetele óta van statisztikátok, amiben összehasonlítják a Win7 Win8 illetve egyéb OS-eken dolgozók idegállapotát? És minden más körülményt kizárva csak a metro dizájn miatt jön ki jelentős különbség az idegállapotok tekintetében?
Esetleg egy előzetes hatástanulmány a fenti opciókkal?"
És akkor mégegyszer... Nem a Microsoft találta fel a modern stílust, volt "egy kevés" ilyen jellegű statisztika és kutatás amire támaszkodhattak, amikor úgy döntöttek, hogy ebbe az irányba indulnak el... -
MongolZ
addikt
válasz
#13260800 #182 üzenetére
Pontosan ugyanez a hiszti játszódott le a Vista-ra, meg a 7-re álláskor. Mostmár mindenki úgy van vele, hogy ezek nagyon jók.
Ha Te vagy a vevő, akkor fogod magad, és nem veszed meg. Ezen mi a kényszer? Hol van a csakazértis politika? Nem tudod már a 7-est használni, vagy mi? -
törölt tag
"Hidd el, napi 8 órában sokkal megterhelőbb/idegesítőbb/fárasztóbb ugyanazokat - az amúgy tartalmilag jelentéktelen - dizájnelemeket bámulni, mint egy ilyen letisztult felületet..."
Ezért rakták bele a Server 2012-be is? Vagy egy grafikus, egy videó szerkesztő szerinted mennyit lát ebből az idegnyugtató dizájnból? Pont annyit, amennyit te, és amennyivel marketingoljátok. Azaz a desktop gomb megnyomásáig. Így akkor mi értelme is van? Vagy ebbe az idegnyugtató dizájnba beletartozik a metros appok keret nélküli dizájnja is? De ha a program, amit használnak, nem ilyen metro-s, akkor hogy tudtak az elmúlt 30 évben a munkájukra koncentrálni? Vagy a Win8 kijövetele óta van statisztikátok, amiben összehasonlítják a Win7 Win8 illetve egyéb OS-eken dolgozók idegállapotát? És minden más körülményt kizárva csak a metro dizájn miatt jön ki jelentős különbség az idegállapotok tekintetében?
Esetleg egy előzetes hatástanulmány a fenti opciókkal? -
arnyekxxx
veterán
Mégegyszer felteszem a szögegyszerű kérdést.
Hogyan kerülöd ki egy program megnyitásánál a metro-t ha sehova nincs kipinelve az ikonja az asztalon és könyékén.
Erre várom a választ, nem arra, hogy rakd ki, meg pin a superbar-on.Bocs, ha neked a müködö megoldás nem felel meg csak azért mert nem, akkor nem tudok mit javasolni.
-
oO7
őstag
óóóóóó értem mit mondassz, az Aero Peek... az is van, csak defaultból kikapcsolva...
nyomj ott a jobb alsó sarokban a tálcán egy jobbklikket és pipáld ki a "Peek at desktop" menüpontot... utána már ha csak odaviszed az egeret, akkor is kikacsint a desktopra... nade lévén, hogy a tálcát amúgy is látod, a desktopon meg már nem lehetnek widgetek, mire jó az neked ha megbámulod az ikonokat? mert az, hogy egy klikkeléssel le tudsz rakni mindent a tálcára és indítani egy programot a desktopról, az oké, de a peek az eléggé értelmét vesztette itt a 8-banaz arnyekxxx-nek szóló kérdésedre pedig a válasz: sehogy, illetve 8.1-ben már a keresésből tudsz appot indítani anélkül, hogy kilépnél a nagy Modern Start képernyőre vagy az All apps listába
-
virkir
veterán
Nem ugyan azt csak kattintásra.
Apró ficsőr de akkor sem ugyan az.
Lényegében nem mindegy melyik fejlécet nézed? Ugyan úgy grafikai visszalépés a héthez képest, ami még érthető is lenne táblán, hogy ne terhelje feleslegesen a GPU-t de desktopon szükségtelen, és felesleges butítás.
Egyszerű lett volna, már milliószor le lett írva ha úgy oldják meg mint a 7-en, hogy hardvertől függően állítja az aero-t senkinek nem lett volna vele gondja.
Ezért érthetetlen ez a hozzáállás mert semmi nem indokolja.Glenda
De megjöttél te és az egekbe emeled.
arnyekxxx
Most megint tudnék írni olyat, hogy bannoljanak de nem teszem.
Mégegyszer felteszem a szögegyszerű kérdést.
Hogyan kerülöd ki egy program megnyitásánál a metro-t ha sehova nincs kipinelve az ikonja az asztalon és könyékén.
Erre várom a választ, nem arra, hogy rakd ki, meg pin a superbar-on. -
arnyekxxx
veterán
Tehát még mindig nem jött válasz, hogy kikerülhető-e a metro vagy sem.
De, jött válasz, 2x is, ennél egyszerűbben nem tudom megfogalmazni.
"De egy példa ha te szereted telehányi ikonokkal az asztalt, én nem, egy darab nincs nekem kint attól függetlenül, hogy a reggeli start és az esti shutdown között igen ritkán látom."
na most akkor az a baj, hogy nem lehet telehányni az asztalt ikonokkal vagy az, hogy nem szereted a telehányt asztalt? Döntsd már el végre.
Egyébkénnt nekem sincs telehányva, megy minden a quicklaunchba (pont annyi visszaállitani mint w7-en, ja igen, mindenki emlékszik mennyit fikázták a bezzegW7-et az eltüntettet QL miatt...), de fentebb még az volt a probléma, hogy kötelező állanóan metrózni. Tény, hogy nem az (aki látott már élesben w8at és nem csak forumbanrinyálókolvasásitapasztalata van róla az ezt tudja)
Ami win7-ben egy kattintás a nyolcban ezt hogyan is oldod meg, hogy elérd az asztalt?
Mondom, hogy nem láttál még w8-at élesben, pont ugyanugy egy kattintás ugyanoda ahova a w7-en kattintassz.
Mert ugye a nyólcba ha oda viszem az egeret akkor előjön az az innovatív charm bar.
ha a legsarokba tolod az egeret, egyébként ott az asztal megjelenítése terület mint a w7ben
-
-
oO7
őstag
"ferdítessz mert messze nem ugyan azt csinálja"
vs
"az igaz, ha rájön a juzer akkor kattintásra visszarak a desktopra"most akkor ugyanazt csinálja vagy nem?
az összehasonlítás relevánsabb lenne ha mondjuk egy Office 2007 mellé tennél egy Office 2013-at... és szerintem az új az szebb...
mellesleg az, hogy a jobb alsó sarokba klikkelve a desktopra dob a rendszer, az nem az én "fizetett véleményem" hanem tény...
-
Glenda
addikt
Hova tűnt a PH! színvonal a fórumból?
Tiszta SG, komolyan mondom. -
virkir
veterán
Most mondjam azt, hogy ferdítessz mert messze nem ugyan azt csinálja.
Ha odahúzod csak a charm bar-t dobja fel az igaz, ha rájön a juzer akkor kattintásra visszarak a desktopra.
Tudd be annak, hogy azt a hisztis kurvát még éppenhogy felraktam és jelenleg azzal küzdök, hogy megfeleljen neki a vmware hálozatkezelése és legyen net.Meg amúgy nyilván a baloldali ablak a szebb, esztétikusabb.
Welcome back to the past
Ja a te fizetett véleményedre igazából nem is vagyok kíváncsi. -
-
-
törölt tag
válasz
E.Kaufmann #203 üzenetére
értelmetlen vita. Nem tetszik és kész. Átalakulóban a piac de desktopon szerintem még évtizedekig az MS lesz a legerősebb. Jelen pillanat ezzel az erőfölénnyel élnek vissza, hogy a Mobil szegmensbe erősebb pozíciókat építsenek ki. Le kell nyelni ezt a békát ez van. Attól függetlenül (és zárom a mondanivalómat) ez az új felület PC-n ocsmány, gusztustalan, bazári, és úgy általánosságban egy trágya. Erősen lehúzza az amúgy erőforrás barát W8-t. További szép napot jó fórumozást.
-
-
virkir
veterán
A szoftverergonómiát és a win8-at azért egy napon emlegetni merész egy dolog.
Az ocsmányt meg letisztultnak nevezni kizárólag a fanoknak van fenntartva.
Ne akard megmagyarázni, hogy például nekem mi a kellemesebb, egy olyan keret ami lényegében láthatatlan vagy egy agresszív színezésű ami folyamatosan vonzza a szemet de nem jó értelemben.
Ezt még kiegészíteném azzal, hogy az androidot meg tudtam szokni, elég hamar át láttam a logikáját (a felülete sokkal de sokkal közelebb van a win7-hez mint a 8-nak), de win8-nál ez az istennek nem megy.
A megjelenéskor és most is rászánok pár tíz órát de kétlem, hogy éles rendszerként magamtól használni fogom.arnyekxxx
Tehát még mindig nem jött válasz, hogy kikerülhető-e a metro vagy sem.
De egy példa ha te szereted telehányi ikonokkal az asztalt, én nem, egy darab nincs nekem kint attól függetlenül, hogy a reggeli start és az esti shutdown között igen ritkán látom.
Meg van nyitva jópár ablak,legyen mondjuk 10.
Ami win7-ben egy kattintás a nyolcban ezt hogyan is oldod meg, hogy elérd az asztalt?
Mert ugye a nyólcba ha oda viszem az egeret akkor előjön az az innovatív charm bar.
És nem, nem fogok billentyűparancsokat tanulgatni. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EVGA SuperNOVA 750W GT 80 Plus Gold full moduláris tápegység / 53 hónap Alza.hu garancia
- Surface Laptop 4 Touch 13.5 Retina Ryzen7 4980U 4.4Ghz 16GB 512GB Radeon RX Vega8 Win11 Pro Garancia
- Gigabyte AORUS B550I PRO AX ITX Rev 1.2 / Beszámítás OK!
- HP 15 Zbook Studio G8 FHD IPS i7-11850H vPro 32GB 512GB SSD Nvidia A2000 Studio Win11 Pro Garancia
- Dell 14 Latitude 7420 FHD IPS i7-1185G7 4.8Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest