Új hozzászólás Aktív témák
-
Ice&Lime
veterán
szerintem lehetett volna 8.01 inkább.
-
válasz
Dr. Akula #86 üzenetére
Érdekes módon azért működik jól mobilon meg tableten, mert ott nem kell magad elé fél-egy méterre hadonászni, mint egy 24"-os vagy még nagyobb monitornál. Nem a gyártó "hibája", hanem az evolúciójé, hogy az embernek ilyen mellső végtagjai fejlődtek ki, amilyenek. Ezen még a Microsoft sem fog párszázezer éven belül változtatni.
Temészetesen ha néha oda kellene bökni az nem lenne gond (bár minek), de a Modern UI arra lett kitalálva, hogy mindent böködni kelljen, és ez egyszerűen nem való desktop környezetbe, mert fárasztó egy percen túl, oda egér és billentyű való. Működik, bevált, nem kell megváltoztatni... -
törölt tag
Lehet, nem olvasták a magyar fórumokat, de hogy én már akkortól fikáztam, az biztos. Mindenesetre nagy baromság volt a részükről kiadni, utána meg k.ra nem figyelembe venni a reakciókat.
@(#79) Dr. Akula
Őőőő, nem! Mert attól, hogy a rendszer tapi, a monitor tapi, még nem lesz kényelmes, ha nem tabletszerűen használható.
-
nyunyu
félisten
Erintokepernyonek megvan a maga letjogosultsaga olyan munkaknal, ahol varialhato UI kell, de egyszerre nem kattintgatnak sokat.
Pl. ipari folyamatok iranyito pultja, ugyfelhivok, penztargep megoldasok.Minden masra hatekonyabb+kevesbe faraszto az eger.
Az nem az MS hibája hogy szar technológiája van a monitorgyártónak.
Ettermi fogyatekosokat automatizaltam par evig, 12" kepernyoket meg el lehetett viselni, de aztan jottek a nagyobb felbontasu 15"-osok, amikre joval tobb gomb fert ki.
Innentol meg tobbet kellett a kart mozgatni -> sokkal farasztobb lett az egesz napos taperolas.Elkepzelni sem tudom, ki az a marha, aki 32" TVt akar taperolni. (ahogy a marketingesek sugalljak)
Darwin dijat erdemelne. -
Dr. Akula
félisten
Az a gyártó hibája, mobilon /tableten érdekes mód teljesen jól működik. Az nem az MS hibája hogy szar technológiája van a monitorgyártónak.
Sokszor jól jönne egy érintőképernyő munkához is, persze nem ész nélkül mindenre, hanem kiegészítőnek a billentyűzetes bevitel (és néha egér) mellé. Néha egyszerűbb lenne rábökni hogy na arra gondoltam ott.
#82 nyunyu:
A Logitech azért nem fejleszt mert nincs minek, nincs konkurrencia. Így is ők a legjobbak, minek feccöljenek pénzt ennek bizonygatásába? -
nyunyu
félisten
További jelentős változás, hogy a cég mostantól hivatalosan is szoftvereket, eszközöket és szolgáltatásokat kínáló vállalatként definiálja magát, nem csak szoftveresként. A kulcs itt a hivataloson van, ugyanis a Microsoft régóta kínál hardvereket és nagyvállalati szolgáltatásokat is, viszont a jövőben ezekre a területekre sokkal jobban fognak fókuszálni
Utobbi 3-4 evben elegge hanyagoltak a hardveres vonalat, nem nagyon volt epkezlab billzetuk/egeruk.
Sot 2 eve kukaztak a tizeneves technologiat felvonultato "klasszikus" egereiket, csak eppen az oket valto Comfort szeria minden lett, csak nem jo.Na, nem mintha a Logitech nem ezt csinalna, azok is inkabb a marketingbol elnek, nem az innovaciobol.
-
válasz
Dr. Akula #79 üzenetére
Használtál már érintőképernyős monitort? Ha igen, akkor tudod, miért nem terjedtek el...
Még laptopon is használhatatlan, csak poénnak jó párszor kipróbálni de használatra alkalmatlan.Ahol fantasztikusan tökéletesen pótolhatatlan és jó hogy van, az a tablet, csakhogy Win8-at a felhasználók 99,999999999999999... %-a laptopon vagy desktopon használja csak a maradék tableten, ezért van az, hogy a Win8 felahsználók pontosan 99,999999999999999... %-a elégedetlen a Modern UI-val
-
cairojack
aktív tag
Nem az a bajom, hogy néha nem jön elő (na jó az is) hanem az, hogy néha akkor is előjön, amikor kvára nem akarom/kéne neki.
(Amúgy meg szerencsére eddig csak kb 100-150 órát töltöttem a W8 használatával, így vagy úgy (mondjuk életem legbosszantóbb 100 órája), de hálisten már vagy 3 hete nem találkoztam W8-al. Nyugodt, kellemes 3 hét volt, rettegve várom, hogy mikor leszek kénytelen W8-al szenvedni)
-
Dr. Akula
félisten
-
Dr. Akula
félisten
"a mostani környezet már nem kedvez a cég által sokáig követett lassú termékciklusoknak, ezért Steve Ballmer megígérte, hogy az eddiginél sokkal gyorsabb ütemezésre állnak át"
Nem kéne, eddig is sok szart (pl. Vista, Win Millenium, Office 2007) csináltak, inkább lassítaniuk kéne. Keveset, de jót! És akkor még kevesebb pénzt kéne lehúzni a zemberekről. Persze tudom erre megy ki a játék. -
cairojack
aktív tag
Kva charm bart vegyék már ki, vagy oldják meg, hogy gombnyomásra aktiválódjon, mert ez a mostani megoldás egy LAPÁT XOA_R
-
Tamás88
őstag
"visszakerült a Start gomb a tálcára (de Start menü továbbra sincs)"
Hülyének nézés netovábbja, az embereknek nem egy gomb hiányzik, hanem a menü, a metrot meg úgysem fogják használni, mert munkában lassabb. A többlet funkciót meg nem mindenki használja ki. Ezt vehetjük SP1-nek is.
-
válasz
Set-Comment™ #66 üzenetére
Ahova meg jól mutatana, azon munkáltató meg teljesen tisztában van a valós "értékével".
-
dejaris
addikt
Valaki próbálta már a cikkben említett ie10 wp szinkronizációt?
-
BiP
nagyúr
Én is hiányolom az Aero Glass-t.
Múlt héten végre megjelent a Win8-hoz való Windowblinds, de annyira kiirtotta az MS, hogy még a Stardocknak is 1 évükbe telt, mire valami összeeszkábáltak. (és sajnos így sem lett tökéletes).
Tudnám miért nem lehetett volna opcionálisan hagyni? Kit zavart ez??? -
martonx
veterán
válasz
#40553216 #45 üzenetére
Másfél éve jött ki az első publikus win8 preview, de egyrészt akkoriban még nem nagyon fikázták a kommentelők a Metro-t, mert igaziból az éles verzió megjelenéséig, senki sem hitte volna, hogy az MS tényleg akkora f@sz lesz, hogy kihagyja a start menüt.
Így nyugodtan mondhatjuk hogy a fika áradat az éles megjelenésével indult meg, illetve szvsz az MS egyébként sem figyelt a preview alatti Metro ellenes észrevételekre, mert szegény hülyécske MS abban a hitben volt, hogy valami csoda folytán az emberek majd veszik mint a cukrot.
Azaz az eszmélés valamikor csak 2012 vége felé jött el, és onnan számolva viszont egy éven belül itt is van a ráncfelvarrott (bár számomra Aero Glass nélkül még mindig ronda) rendszer. -
spirit007
senior tag
A cikkben lévő video egy "Epilepszia veszély" címkét/aláírást megérdemelt volna.
-
MongolZ
addikt
Nem akarok negatívkodni, de eléggé nagy parasztvakítás az egész. Persze nagyon jó a gondolat, ami mögötte van, és a többsége igaz, amit leoktatnak, viszont a valóság az egy "picit" más. Haszna kb. mint az ISO 9001-es divathullámnak. Ahogy egyik munkatársam mondaná: még egy papír a fiókba
-
az eddig csak a Vezérlőpultból elérhető beállítások nagy része átkerült a Modern felület beállításai közé, így csak ritkán kell a hagyományos felületen állítgatnunk.
Öööö... izé... Én inkáb még ennél is kevesebbet szertnék a Modern felületből látni, (most gyakorlatilg ki van irtva). Vagyis ezután bizonyos beállítások elvégzéséhez kénytelen leszek néhány másodperces állítás előtt fél órát bújni a fórumokat, hogy hol is lehet ezt vagy azt a nyomorult Modern felületen megtalálni. Királyság...
-
-
-
M@trixfan
addikt
Ez egy nagy megfontolt, diplomatikus megfogalmazása volt annak, hogy "egyáltalánnemértemhogyműködikazepül". Jó ízlelgetni, többször ujra olvasni. Tudom, nincs CAD program, meg beágyazott CNC vezérlő...
Itt egyszerűen csak megint az nyilvánul meg ami általában jellemző a Microsoftra, hogy mindent brute force akarnak megcsinálni elegancia nélkül. Az egész Windows 8, a Windows RT megszületése és az út szélen hagyott WP felhasználókkal együtt nagyon jól jellemzi ezt. Mindegyik termékbóől sikerült kuka elsőgenerációs terméket készíteni drágán az early adopter-ek örömére. Most már muszáj valahogy összefogni ezt az egészet mert egyre kínosabb. A piaci részesedés meg nagyon örvendetes ilyen módon, olyan mint a térfogat leves: nem finom, de legalább sok.
-
Set-Comment™
senior tag
Intel osszekaphatna magat, ativ tabom van.
-
Ice&Lime
veterán
már a videó elején az a zene amivel kezdődik és az egész olyan gyerekes, dedós hangulatot kelt.
az a start-nak csúfolt gomb meg teljesen felesleges, mert csak a windows gombot váltja ki, semmi több funkciója nincs, erre mi szükség volt?...legalább akkor már lett volna régi start menü vagy inkább semmi, de így, összkép ami lejött, hogy gyerekes.
ja és egyáltalán nem meggyőző, ez a szó fel sem merült bennem.ahogy látom nem sok értelme lesz számomra a frissítésnek.
-
julius666
addikt
válasz
bitblueduck #34 üzenetére
miközben egy 1 hetes c/java/akármi for dummies tanfolyam 1000x hasznosabb lenne, sztem ott kellene kezdeni
És ennek mi köze van az agilis fejlesztési modellhez?
Egyébként a fejlesztési modell alapvetően független a release strategytől, az most egy dolog hogy a RERO-hoz sokkal jobban passzol mint a "régi" prediktív metodikák, de ettől még nem kötelező. -
törölt tag
Egy nem agilis rendszerben nem ugyan így fejlesztő programozza, majd a tesztelő utána teszteli, miközben a fejlesztő a következő kódon, a korábbi javításán dolgozik?
#38 emvy: non-stop éles rendszert nagyon másképp nem tudsz faragni, csak sok kis lépéssel. Bár bizonyos időnként ott is elborulhat annyira a világ, hogy jobb döntés a cezúra.
-
zone
őstag
Jó ez a bemutató videó, a sok csúszkálástól, bevillanó átmenettől és forgástól folyik ki a szemem.
-
törölt tag
2011 szeptember 2013 június ~két év. Vagy nem? Mivel a nyilvános előzetesek megjelenésekor már megindult a metro-fikázó kommentek tömege. Bár ahogy nézem, a publikus béta igazából "csak" másfél évvel ezelőtt jelent meg. Bocs a pontatlanságért. Így valóban sokkal érvényesebb az "agilis" jelző.
-
Hgovi
aktív tag
Várom a tesztet.
-
törölt tag
És ez a fantasztikus modell eredményezte azt a gyorsaságot, hogy a "júzerek visszajelzésére reagálva" két évbe tellett a startgomb visszavarázslása, meg ez a minimális "fejlesztés" a 8-hoz képest? Érdekes értelmezése az "agilis" kifejezésnek. Lehet, megfelelő szövegkörnyezetbe helyezve (idegingerület-továbbítás sebessége a Diplodocus hallorumnál) már tisztábbá válik a kép.
Frissítések keresése egy 1 napos rendszerben pár percet igénybe vehet? Anyám, borogass!
-
válasz
Annyit elmondhatok, hogy a tozsdei rendszerek fejlesztesekor 90%-ban agile metodologiakat (is) hasznalnak.
-
Glenda
addikt
válasz
Ez már azoknak van, akiknek a Hello World nem okoz problémát ;-)
A TFS elég kultúráltan kezeli, de vannak 3rd party toolok is, azok is használhatóak.
-
bitblueduck
senior tag
Nekem az éves frissítés nem tetszik. win7-em van, és nem látok kihagyhatatlan feature-t 8/8.1-ben. Az xp-vista idő meg túl sok, úgy tűnik nekem semmi sem jó. ReFS, meg talán powershell4 érdekes meg még pár dolog, de a legtöbben addig jutnak el, hogy van újra start menü, hát az fantasztikus. windowsból a 7, office-ból 2007 bőven elég nekem. visual studio-ból viszont a 2012 az nagyon jó, VS minden verziója kitűnő frissítés volt eddig (kb 2005 óta követem rendesen). de amikor azt ígérték, hogy majd szépen bővítgetik pl c++11-el nem új verzióra gondoltam 1 évvel a megjelenés után. Félek, hogy a 2013-tól kezdve a 2012-re tojnak.
Glenda: agile jól hangzik, de még nem láttam kiválóan működő alkalmazást rá, és többet beszélnek róla, mint amennyit érdemes szvsz. agile, meg innováció meg tököm, miközben egy 1 hetes c/java/akármi for dummies tanfolyam 1000x hasznosabb lenne, sztem ott kellene kezdeni.
-
Hát, ez azért nem egészen igaz, de mondjuk én alapból nem használok Windowst, illetve baromira zavar az, hogy utána majd újra kell telepíteni minden alkalmazást. Nagyon izgalmasak ezek a windowsos telepítések és frissítések amik órákat elvesznek az ember életéből, de én valahogy nem vágyom rájuk. Sokszor azt érzem, hogy a telepítővarázslók az egyszerű fájlkicsomagolást is direkt húzzák időben, néha indokolatlanul sokáig tart pl. egy-egy játék telepítése. Szóval átlag felhasználóként nem látom értelmét a tesztelésének. Persze ha az átlag felhasználó alatt nem azt értjük, hogy a kisujjunkból rázzuk ki a rendszertelepítést, mert már annyira begyakoroltuk.
-
-
L Balázs
tag
-
Glenda
addikt
-
ZS3NI
őstag
Nem egy nagy eresztés.
-
törölt tag
válasz
#40553216 #17 üzenetére
VBox hibának írják, mert hogy még nem támogatja.
Ahogy az újabb 32 bites Atom procis cuccok sem, meg néhány tablet? A hw-t kellene a Windowshoz pofozni? Nem fordítva van a dolog? -
Elrood
őstag
Remek. VS2013, VS-ből minek évente? Mostantól minden ilyen win frissítés kap egy új VS-t? Nemá...
(VS2012 tavaly augusztus végén jelent meg)VS2012 se volt egy olcsó darab, erre kiadnak egy újat, ahelyett, hogy ahhoz adnák hozzá frissítésként.
The new previews also add support for asynchronous debugging (when using VS 2013 on Windows 8.1, not older Windows releases) for C#, VB, JavaScript and C++ developers.
Microsoft also has made improvements to the development experience for those using XAML to build Windows Store apps, according to officials. There are "significant" performance improvements for the XAML designers in Visual Studio and Blend, as well as general XAML editing in Visual Studio, with the inclusion of IntelliSense for data binding and resources.
Forrás: [link]
Pl. ez a kettő iszonyat idegesítően viselkedik 2012 alatt, XAML editálás botrányosan lassú volt, és nem, nem frissítik azt, hanem kiadják új verzióként, hogy vedd meg újra...
-
SirRasor
addikt
Engem semmilyen szinten sem győzött meg.
-
Tigerclaw
nagyúr
Szerintem jól teszik, hogy/ha hardvert is fejlesztenek, csak tényleg vegyék komolyan és tényleg
fejlesszenek előremutató dolgokat. A W8/metro/modern UI is egész máshogy mutatkozott volna be, ha az MS tervezett volna egy asztali "surface" családot is, amivel kihasználható lett volna az érintős képernyőre optimalizált UI. A lényeg az, hogyha ilyen radikálisan szeretnék fejleszteni a hardvert, akkor tervezzenek hozzá vasat is, amihez illik. Jelenleg a hardvergyártók bénábbnál bénább érintős PC-ket és monitorokat dobnak piacra. Ebben kellene utat mutatnia az MS-nek. -
-
-
-
=Mentor=
őstag
Össze vissza beszélnek, a múltkor azt mondták a főverziók továbbra is 3 évente jönnek (az Office szintúgy), tehát a Windows 9 2015-ben várható... Most már jó lenne eldönteni
-
törölt tag
Ez a gyorsított termékéletciklus biztos, hogy jó lesz? Teszem az egy office esetében. Biztos, hogy azon múlik, milyen gyakran jönnek új verzióval, hogy milyen sikeres lesz a cég? Az nem lehet, hogy inkább tudatosan, rendszeresen fejlesztve, de megfelelő frissítésekbe beillesztve lehetne többet nyerniük? Vagy majd új verzióként jön minden csip-csup újítás is, pénzért? biztos, hogy az Apple modellje mindenestül olyan nagyon jövedelmező a cégnek? Mert a piaci elterjedtsége különösen az OSX-re pislantva nem ezt mutatja.
-
Az jó lesz ha írtok róla, én úgysem telepítem, de azért persze kíváncsi vagyok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dji Mavic Pro fly more combo
- iPad Pro 11" M4 wifi Silver hibátlan akku 100% 3 hónap jótállás!
- ASUS ROG Strix GeForce RTX 4070 Ti OC 12GB GDDR6X 192bit Videokártya
- RX570-es, RX580-as és RX5500XT eladó videó-kártyák - Garancia
- Canon EOS 1300D gép szettek, objektívekkel, kiegészítőkkel (1400 - 7900 expos gépek, újszerűek! )
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Samsung Galaxy S21 Ultra , 12GB , 128 GB , Kártyafüggetlen
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest