Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
ezen besírtam
"ha lenne bármilyen halvány kis fogalmad a szoftverergonómiáról és a különböző stílusirányzatok pszichológiai vonatkozásairól, akkor nem írnál ilyen marhaságot..."
Miért az MS-nél valakinek van? Az eladások és az OS kedveltsége teljesen mértékbe igazolja őket
Nagyon értenek hozzá.
De nem baj, így lassan jöhetnek mások is a piacra, ahol az emberek és a cégek majd olyan felületet csinálnak maguknak amilyet szeretnének. Nem olyanokat mint amiket az MS kiváló szoftverergonómiai
és pszichológusai kitalálnak.
-
arnyekxxx
veterán
Jelen állapot szerint semelyik ha nem kéred direkt?
Kérd direkt, azért van a chekbox a telepítőben (nekem a programjaim 95%-ban default be van pipálva, szóval direkt ki kellene vennem, hogy ne legyen asztalon ikon).
De nem ez volt a feltett kérdés hanem, hogy nyiss meg egy nem pinelt programot metro nélkül.
rákattintok az asztalon létrehozott ikonjára. amit meg naponta 10x kell inditani, azt pinnelem is, mert annál gyorsabb indítás konkrétan nem lézetik
Lehet?
Nem lehet.
Ergo kikerülhetetlen a startscreen.Neked valami vírus letiltja az asztali ikon létrehozását?
Azt meg soha nem fogom elhinni, hogy bárki szerint szebb a szögletes ocsmányszínű ablakkeret a transzparens szintelennél.
Én meg nem hiszem el, hogy van aki szereti a birkapörköltet, oszt mégse omlott össze még a birkatenyésztő ipar.
-
Az egységsugarú usernek kb. mindegy, hogy hogy néznek ki az ablakok. Neki ez nem dizájn, nem is érdekli.
A Linuxos XGL ablakkezelők legtöbb effektje is csak poén, otthoni desktopon jók is, de munkahelyen felesleges.
Az ablakokban levő tábláatok, amikkel dolgozni kell, sokal ocsmányabbak látványnak -
oO7
őstag
"Azért lásd be, hogy komoly termelékenységi visszaesést okoz ha a júzer napi nyolc órában a hányingerrel küszködik"
Szerintem inkább ne akarj olyan témában okoskodni, amiről láthatóan gőzöd sincs... én értem, hogy nagyon vagány dolog beállni a sorba és kántálni ezt a hányingeres szöveget, de ezzel csak magadat égeted... ha lenne bármilyen halvány kis fogalmad a szoftverergonómiáról és a különböző stílusirányzatok pszichológiai vonatkozásairól, akkor nem írnál ilyen marhaságot...
Hidd el, napi 8 órában sokkal megterhelőbb/idegesítőbb/fárasztóbb ugyanazokat - az amúgy tartalmilag jelentéktelen - dizájnelemeket bámulni, mint egy ilyen letisztult felületet...
Szerinted pl az iOS féle dizájn az szebb és jobb? A bőrhatású felület vagy a napbarnított, gyűrött sarkú papír, vagy a kötés a lap szélén? Egyszer-egyszer jól esik ránézni, mert szépnek tényleg szép, de hosszú távon semmi másra nem jó, mint, hogy elvonja a figyelmed a lényegi tartalomról. Ugyanez igaz az üveghatású, átlátszó keretre és a kis 3D hatású ikonokra...
Persze ez önmagában nem válasz arra, hogy pont az Aero-t miért tüntette el az MS, mert az a tartalmat pont nem nagyon érintette, hisz csak az ablakkeret volt... az egyszerűen nem illett a profilba... -
virkir
veterán
válasz
arnyekxxx #189 üzenetére
Mutass egy nem direkt w8metrora írt programot ami telepítéskor nem tesz ikont az asztalra.
Jelen állapot szerint semelyik ha nem kéred direkt?
De nem ez volt a feltett kérdés hanem, hogy nyiss meg egy nem pinelt programot metro nélkül.
Lehet?
Nem lehet.
Ergo kikerülhetetlen a startscreen.
Azt meg soha nem fogom elhinni, hogy bárki szerint szebb a szögletes ocsmányszínű ablakkeret a transzparens szintelennél. Vazze már a win98-ban is legalább lehetett egy átmenetet adni a két szél között, amivel egész kellemes látványt lehetett elérni.
Állítom színtévesztők vagy vakok csinálták a dizájnt a win8-ra. -
arnyekxxx
veterán
válasz
#40553216 #190 üzenetére
Céges megagiga tömeglicencekkel veszik a Win8-at, mint a cukrot, és telepítik is?
melyik win verzió volt az amit pár hónappal a megjelenése után megagiga tömegliszenszekkel kezdek el vásárolni? Az istenitett w7-nek is több mint 2 év kellett, hogy beérje az a kőkorszaki XP-t pedig ott durván nagyobb volt a váltással járó előny mint a 7-8 között.
A kettő között te nem látsz összefüggést?
Nem. Picsogók mindig vannak tömegével, nem a keret dizájnján mulik, hogy egy cég mikor vált.
-
törölt tag
válasz
arnyekxxx #191 üzenetére
"Ok, de itt arról megy a picsogás (amire reagáltam), hogy nem tudják használni a dolgozók, nem arról, hogy nem jól fogy."
A kettő között te nem látsz összefüggést? Nyilván csak szabotálják. (Érdekes, amikor a Win>Linux váltás akadályozásánál merül fel ez a szabotálás, akkor mindig minden Win párti bőszen tagadja, hogy ez ok lehetne.) -
arnyekxxx
veterán
válasz
#13260800 #187 üzenetére
ne keménykedj már itt nekem, tudom használni csak nem szeretem.
Ok, de itt arról megy a picsogás, hogy nem tudják használni a dolgozók. Itt jelezném, hogy a dolgozók alapvetően dolgozni se szeretnek, szóval ha a nemszeretés a termelékenység rovására megy, akkor itt legkevésbé a lekerekítetlen sarok a probléma.
amúgy meg nem számít az se, hogy te, hogy tudod használni meg az se, hogy én. Egyedűl az, hogy érdekes módon amire ráteszik a "modern" ui-t az nem fogy.
Ok, de itt arról megy a picsogás (amire reagáltam), hogy nem tudják használni a dolgozók, nem arról, hogy nem jól fogy.
-
törölt tag
válasz
Dr. Akula #186 üzenetére
Céges megagiga tömeglicencekkel veszik a Win8-at, mint a cukrot, és telepítik is? Aligha. Inkább Win7 downgrade lehet a buli. Különben nem lenne még mindig a Vista egykorú elterjedtségének a felénél a Win8. Aki szerinted a metroszex ellen van, az XP párti?
Erre van support? A Win7-hez már nincs? Nyilván a hw-gyártói supportra gondoltál.@(#189) arnyekxxx
Az ikont az asztalra tevéssel együtt azon is dolgozhattak volna, hogy a programok ikonjait difót csoportosítsa: net, multimédia, kép, akármilyen csoportokban, ne pedig a difót "Odahányom, rohadj meg" hozzáállást vigye tovább. -
arnyekxxx
veterán
Azért lásd be, hogy komoly termelékenységi visszaesést okoz ha a júzer napi nyolc órában a hányingerrel küszködik.
Ezt ugye csak viccből irtad?
miért kellet egy megszokott, szubjektív szép dizájnelemet
leírtad a kulcsszó: szubjektív. Nekem pl. szubjektive hányiger giccs volt a vista/7 csicsája de szembe se jutott anno, hogy emiatt maradjak xp-n klasszik felülettel.
Nyiss már meg egy nem asztalra, superbar-ra pinelt programot a metro nélkül.
Mutass egy nem direkt w8metrora írt programot ami telepítéskor nem tesz ikont az asztalra. De ha mégis van ilyen, akkor a rendszergazda kiteszi az ikont az asztalra. Örülök, holyg segíthettem megoldani az évezred céges problémáját.
-
törölt tag
válasz
arnyekxxx #184 üzenetére
ne keménykedj már itt nekem, tudom használni csak nem szeretem. Ez pedig egy fórum ahol ezt ki is lehet tárgyalni.
amúgy meg nem számít az se, hogy te, hogy tudod használni meg az se, hogy én. Egyedűl az, hogy érdekes módon amire ráteszik a "modern" ui-t az nem fogy.
A Nokia szinte csődben lassan az utolsó kínai gyártó is több telefont ad el mint ők.
A Wines táblák akkorát buktak, hogy nincs gyártó akire erre alapozva tolná be magát a tablet piacra.
A W8 meg nem fogy.Ezek után vannak emberek akik azt mondják a felületnek ehhez az óriási buktához semmi köze.
Nyilván lehet használni, csak nem fogom ha nem muszáj. Így vannak ezzel most nagyon sok sok millióan.
-
virkir
veterán
válasz
arnyekxxx #184 üzenetére
Szóval továbbra se tiszta nekem, milyen munkaterület lehet az ahol a termelékenység rovására megy az, hogy nem átlátszó az ablakok kerete és szögletes a sarok
Azért lásd be, hogy komoly termelékenységi visszaesést okoz ha a júzer napi nyolc órában a hányingerrel küszködik.
De mondj egy értelmes érvet miért kellet egy megszokott, szubjektív szép dizájnelemet lecserélni egy ocsmány a win3.1-et idézőre. Hangsúlyozom értelmes érvet.Senkinek nem kell aktivan használnia a metro-t asztali gépen,
Nyiss már meg egy nem asztalra, superbar-ra pinelt programot a metro nélkül. -
arnyekxxx
veterán
válasz
puttputt #171 üzenetére
Bőven előfordul, hogy egy szimpla böngészőváltás (értsd jól, kötelező frissítés) keresztbe vág egy komplett fejlesztési mechanizmust.
Ok, de itt nem erről van szó állítólag, hanem valami szociális foglalkoztatóról ahol az alkalmazottaknak megáll az élet, ha nem a desktopon levő word/excel/ie ikonra kell kattintania reggel 8-kor, hanem ugyanezekre az ikonokra miután reggel 8kor egyszer megnyomták az asztal csempét. Illetve már ez se lehet gond ebben a topikban, histzen a 8.1-ben már lehet gyárilag default az asztal.
Szóval továbbra se tiszta nekem, milyen munkaterület lehet az ahol a termelékenység rovására megy az, hogy nem átlátszó az ablakok kerete és szögletes a sarok.
(#182) Dyra
Számomra teljesen döbbenetes, hogy ezt mások nem látják.
Számomrta meg az a döbbenetes, hogy van akinek megáll az élet attól, ha ugyanazon a felületet ugyanazt kell csinálnia. Senkinek nem kell aktivan használnia a metro-t asztali gépen, el van az magányában akkor is ha kutya nem nyomja meg a win gombot.
Persze lehet, hogy én vagyok a szerencsés akinek az IT ellen beoltott szőke felesége képes volt 3 perc alatt átszoknia a 7-ről a nyolcra és a 4. percben már csak annyi volt neki a véleménye, hogy jé, ez mennyivel gyorsabb.
-
törölt tag
te ne haragudj már meg de szeretném élvezni az új rendszer előnyeit ellenben a hátrányaiból nem kérek. Bakker azt gondolná az ember én vagyok a vevő akkor jár egy kis.....
Melyik oprendszer? Mindegyik. Ide értve WINXP , WIN7, VISTA szerintem egyik sem 1% operációs rendszer.
(persze az is WIN de szemléltetni akartam, hogy nem a WIN-el van a gond hanem a WIN8 erőből csakazért is politikájával)arnyekxxx :
Desktopra ennél rosszabb felületet én 20 éves informatikai pályafutásom alatt még nem láttam, beleértve ide a legelborultabb Linuxos GUI-kat is. Számomra teljesen döbbenetes, hogy ezt mások nem látják. Pláne nem az MS. -
Polllen
félisten
Ezt nem tudom felfogni, komolyan. Ott tartunk még mindig, hogy mobilon be tudok állítani profilképet, amit HA nincs e-mail cím a névjegyben szinkronizál is a szerverrel kb. 96x96-s indexképként. Amit aztán bámulhatok a csillió-millió pixeles monitoromon, meg többi eszközömön. Persze ahol van e-mail cím, ott no para, nincs kép. (csak mobilon)
Telón meg ha egyszer tolok egy resetet, szépen állíthatok vissza minden képet, mert ott se faja a pixelekből kihámozni, h ki kicsoda (már ahol ugye ment képet).
UHD támogatás mi?
Szerintem valahol a kapcsolatok és üzeneteknél kellett volna kezdeni a boronálást, nem az angry birds-nél.
U.i.: Oh wait, ha facebook-kal összekapcsolom a kontaktlistám lesz kép...
Yippie ki yay!
-
MongolZ
addikt
válasz
#13260800 #165 üzenetére
Már ne haragudj, de digitális analfabétákra nem lehet alapozni. Az, hogy egy cég váltani szeretne, és nem foglalkozik azzal, hogy a munkavállalók mikre képesek, az ő baja. Kötelező váltani? Nem. Akkor meg? Annyira nehéz fogni magad és nem frissíteni a legújabb verzióra? Nálunk melóhelyen XP és Win7 van felváltva, itthon Win7. Amikor kijött a 7-es, szidtam, mint a bokrot, mert nem találtam semmit, ~1 hét után már megtaláltam mindent és ennyi. Nagy cucc. Most már soha nem váltanék vissza XP-re. Ugyan ez lesz a 8-assal is. Kár itt a divathullámot követve hőbölögni.
Most ezt az idézetet mire érted? Melyik oprendszer enged nagyobb szabadságot a Win-eknél? Ne 1% alatti részesedésűvel gyere.
-
törölt tag
válasz
Dr. Akula #174 üzenetére
Csak a cégeket önmagában az OS minősége érdekli kevésbé. Ott a folyamatos munka a lényeg. Ha ezt a világ legjobb OS-e csak azzal akadályozza, hogy a gyártó marketingcéljai miatt a júzerek idegeire megy, akkor az nem jó OS, és nem veszik meg. Lásd: Vista és 8.
"nem lehet minden szirszart évtizedekig támogatni"
Amúgy ez az erősen fordítva gondolkozás esete. Tudod, az MS él a vevőkből, nem fordítva. Vagyis még fordítva is igaz. Még. Amíg a Winen futo programok írói át nem írják másra a cuccaikat. -
Polllen
félisten
A kontaktonal lehet mar kepet beallitani, amit aztan a tobbi platformon is latok?
-
puttputt
őstag
válasz
Dr. Akula #174 üzenetére
Pontosan, ezzel párhuzamosan az XP-t is melegre küldik.
Arra én is kíváncsi leszek, mit fog művelni az x64-es 7-esem.Meg is lepődtem, hogy 64-es...
Itt inkább arra céloztam egyébként, hogy túl korai stádiumban őrültség boardolni, bármit. Pont amiatt, hogy nincs meg rá a kompatibilitás, nem mellesleg tele van lukakkal, biztonságtechnikailag katyvasz, vagy legalábbis járatlan terület. -
Dr. Akula
félisten
válasz
puttputt #173 üzenetére
"A Cég egyébként kijelentette, hogy hosszú, elhúzódó vizsgálat szükséges ahhoz/addig, míg kijelenti, hogy a Win8 alkalmas belső, céges felhasználásra. Ez már jelent valamit"
Azt hogy a rajta futtatott programok kompatibilitását le kell ellenőrizni. Főleg a régebbiekét, pl.DOS-osak. De a 32 bit vs 64 bit is okozhat meglepetéseket. Ez nem az oprendszer minőségét tükrözi, nem lehet minden szirszart évtizedekig támogatni. -
puttputt
őstag
válasz
KillBorn #160 üzenetére
Ez a Metro engem is kiborított.
Először egy kolléga gépére húztam fel a Win8-at..., de ez volt az első, amitől (akkor még) valami "testreszabósdi pluginnel" megszabadultam. Körülbelül 2 percig volt látható a gépen, teljesen kiirtottam, amennyire lehet. Tán még a registryt is megturkáltam miatta.
A pécé nem telefon felkiáltással.
Nem mellesleg, egy másik kolléga pénteken kapta meg a Lumiáját. Remek készülék, de ha nem percekig kerestük rajta, hogy hol tud SIM PIN-t cserélni, akkor... (direkt nem böngésztünk utána...).
Eléggé látványos és gördülékeny az is (mármint, a felülete igen eye candy), ugyanakkor a betűtípust élből cserélném. Akkora lóbetűk vannak a címben, mintha véletlen egy tabletes style került volna alá.Még egy... A Cég egyébként kijelentette, hogy hosszú, elhúzódó vizsgálat szükséges ahhoz/addig, míg kijelenti, hogy a Win8 alkalmas belső, céges felhasználásra. Ez már jelent valamit...
A Win7-et is csak mostanság kezdték szórni (most került az én gépemre is). Ezzel a "politikával" egyet tudok érteni. -
puttputt
őstag
válasz
Dr. Akula #170 üzenetére
Ez ugyanolyan mint az OOP vs struktúrált programozás: annak nehezebb a váltás aki a strukturáltat megszokta, a kezdőnek állítólag könnyebb egyből az OOP.
Igen, magam is így látom. Jobbnak tűnik ez a sorrend. Mondjuk (visszatérve az eredeti témához), a MS legalább valóban az "egyszerűbbtől" halad a "komplexebb" felé és nem visszafejleszt, legalábbis nem törekszik rá. Független attól, hogy a kollégákkal nap mint nap tapasztaljuk, hogy a Win7 sok szempontból visszaesés az XP-hez képest. Úgyhogy, leginkább a designra vonatkoztatható az, amit írtam.
-
puttputt
őstag
válasz
arnyekxxx #163 üzenetére
Bőven előfordul, hogy egy szimpla böngészőváltás (értsd jól, kötelező frissítés) keresztbe vág egy komplett fejlesztési mechanizmust.
Nemrég láttam kiírva nálunk... Az intranetes kereső fölé, hogy "because of the new IE there might be problems with.. this is an independent..). Na, az ilyen nagyon kellemes tud lenni ám.Az előbb leírták.. Igen, monopolhelyzet. S sokszor nem csak a felhasználókra tesznek, más fejlesztőkre is, pláne a konkurenciára. Emellett, ami még igaz..., sok esetben (most nem kifejezetten MS Mesterről beszélek) pedig kiteszteletlen modulokat, API-kat dobnak piacra, következmény nélkül. Az nVidia drivereknél simán látszik. Béta-nem béta egyaránt... Ez a "ma jó ugyanaz, driverfrissítés után rosszabb mint valaha, ugyanaz a módosítatlan "végpont", azaz program" jellegű történet.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
cairojack #155 üzenetére
Ez ugyanolyan mint az OOP vs struktúrált programozás: annak nehezebb a váltás aki a strukturáltat megszokta, a kezdőnek állítólag könnyebb egyből az OOP. Te is megszoktad az XP-t, valszeg azért furcsább a 8. A kezdőnek meg egyáltalán nem biztos. Az majd ezt szokja meg a suliban, és ez lesz neki az alapértelmezett, a könnyű.
-
Dr. Akula
félisten
-
törölt tag
válasz
Set-Comment™ #147 üzenetére
"mert meglepte az ujitast 18 ev utan"
Mert pont erre várt a világ 18 évig, mi? Ne viccelj már!"A 8 minden idok leggyorsabb windowsa"
Hoúúú! Nem mondod! De azért egy 2001-es PentiumIV (vagy ha 18 év, akkor csak simán Pentium) és egy 2012-es Ivy Bridge közötti különbséget érzékeled, ugye?"Vegre normalisan kezeli a memoriat"
Igazán nagy erény 31 év alatt.A mutációk is újítások, csak a perhas 98%-uk elhal, mert az ezt hordozó egyedek élet- vagy szaporodás képtelenek.
@(#165) Dyra
"Izomkodnak, mert megtehetik"
Átfogalmaznám: izomkodnak, mert azt hiszik, hogy megtehetik. Csakhogy maguknak tesznek keresztbe azzal, hogy a Windows 7-et is 2020-ig támogatják. Windows 8-at ezen túl csak új gépekkel fognak venni leginkább. Ez a piac pedig erősen visszaesőben van.@(#167) Dr. Akula
Igen, megszoktad. És szerinted mennyi pénzt költöttek el mások zsebéből, hogy a munkások megtanulják kezelni a ribbont? -
törölt tag
Egyéb íránt ez csak annyit jelen, hogy az MS telibe s.arja a felhasználók érdekeit vágyait. Az égvilágon semmi gond nem lenne a W8-al ha ez a felület opcionális lenne. A világ legjobb programozoi dolgoznak nekik kétlem ne tudnák seperc alatt megoldani. Egy egyszerű pipa, hogy a W7-es desktopot akarom vagy a W8-ast.
Erre képtelenek. Illetve tojnak rá magasról. Milyen üzenet ez az üzleti világnak? Izomkodnak mert megtehetik, visszaélnek a monopol helyzetükkel stb...
Többek közt ezért is örülök annak, hogy beleszaladtak ebbe a maflásba. Ha nem változtatnak a házzolásukon hamarosan drasztikus piacvesztésük lesz. Persze akkor is dollármilliárdokat fognak keresni de legalább már nem annyit.
kedvenc idézetemmel zárom.
"Az igazi nagyság mértéke az, hogy mekkora szabadságot adsz másoknak, nem pedig az, hogy menyire tudsz másokat arra kényszeríteni , amit te akarsz."
Larry Wall -
törölt tag
válasz
arnyekxxx #163 üzenetére
Ne hülyéskedj már.
http://www.youtube.com/watch?v=v4boTbv9_nULehet, hogy te olyan helyen melozól ahol mindenki iszonyat fiatal és rohadtúl dinamikus én viszont több helyen is vagyok ahol már az probléma ha az ikon jobb oldalról átkerül a baloldalra. Na ehhez képest a komplett start menü legyilkolása ez az idétlen info özen a modern ui felületén valóságos vérengzés.
Kezelhetetlen f.s. Még én is rühellem pedig nap mint nap kell rajta dolgoznom.
-
cairojack
aktív tag
válasz
KillBorn #160 üzenetére
"Nem akarok beszólni, de meg kell nyomni egy windows jeles billentyűt a keyboardon és máris olyan mint a win 7."
Természetesen, ha ez az állítás igaz lenne, az ég egy adta világon senkit nem zavarna a W8. Mindenki happy lenne, nagy lenne a "bodogsá" és senki nem szidná, hogy mekkora egy hulladék. Sőt, talán még vennék is a népek. Így viszont felejtős. Nem fogok pénzt adni valamiért, amit rondának, idegesítőnek, és végletesen elbaxottnak tartok, és elég sokan vannak még így ezzel, az MS legnagyobb bánatára.
-
Sweet Lou 6
addikt
válasz
#13260800 #159 üzenetére
"Csak néhány fanatikus használja. Akiknek szinte mind1 mit dob eléjük az MS. Jelenleg ezek a tények. És ez úgy mindent el is mond erről a Modern állítólag innovatív új kezelőfelületről."
Ezt hatarozottan cafolnam. En az XP-t kifejezetten utaltam, a Vista nekem maga volt a megvaltas (foleg biztonsag es kenyelem szempontjabol). A 7-essel is elvoltam, bar akkoriban eleg sokat Linuxoztam, de a 8-ast annyira szeretem, hogy vissza nem ternek a sokak altal etalonnak tartott 7-esre. Csak ezert MS fan lennek? Mert tetszik a Mpdern UI es a gyorsasag, gordulekenyseg? Kotve hiszem. En nem akarok meggyozni senkit sem, hogy ez milyen jo, eleg az, hogy en (nagyjabol) meg vagyok elegedve vele. Viszont ez az altalanositas nagyon nem tetszett.
-
KillBorn
senior tag
válasz
cairojack #155 üzenetére
Nem akarok beszólni, de meg kell nyomni egy windows jeles billentyűt a keyboardon és máris olyan mint a win 7. Abszolult laikus vagyok és ennyi különbséget veszek észre mióta W8-at használok, azaz mióta megjelent. Innentől kezdve nem értem miért lenne nehezebb egérrel kezelni.
Az ikonok meg ugyan úgy ott vannak az asztalon mint XY évvel ezelőtt. Aki munkára használja a windowst (helyes ez így egyáltalán? mert max. az azon futó programot használjuk) az meg szökőévente 1x kattint a start menübe, a munkához kellő ikonok ott vannak kéznél az asztalon. Innentől kezdve meg mind1 hogy start menü vagy metro mindkettőt kb ugyan olyan gyakran kerül a szemünk elé. Szóval csak az asztalra kell eljutni, onnan meg már a régi megszokott dolog.
Ha nektek átképzés kellene, hogy 1995 óta nagyjából azonos kinézetű dolgok között váltsatok, akkor hajrá, vágjatok bele mihamarább, van még hová fejlődni!
Egyébként nagyjából 8,37 óra megy el ebben az évben ha minden nap 2 percet tölt egy alkalmazott nap végén az "elpakolással". (ha mind a 251 munkanapon dolgozik, ha nem, hát kevesebb, 251nap*2perc=502perc/60óra=8,37 óra). Amúgy meg a leállítás a leggyorsabb al+f4 meg enter, még a start menü sem kell hozzá, meg egér se.
Hogy a cikkhez is hozzászóljak, ha a 8.1-ben már egyből az asztalra lehet bootoloni, a metro kihagyásával, az külön öröm, úgyis az "Asztal" nevű csempét használom a legtöbbször
-
törölt tag
válasz
Set-Comment™ #153 üzenetére
Nem fárasztom magam. A W8 ugyanolyan réteg cucc lesz mint a Lubuntu. Csak néhány fanatikus használja. Akiknek szinte mind1 mit dob eléjük az MS. Jelenleg ezek a tények. És ez úgy mindent el is mond erről a Modern állítólag innovatív új kezelőfelületről.
-
cairojack
aktív tag
Sorry, igazad van. Általában a fórumban kezdem el írni a véleményem, de ha menet közben hosszú lesz, átdobom Word-be, nehogy valamiért elszálljon a net, mert akkor kezdhetem elölről. Úgy fest rosszul (de ahogy nézem, talán egyáltalán nem) töröltem ki a megkezdett kommentem, mielőtt újra beillesztettem Word-ből. Sorry!
-
cairojack
aktív tag
válasz
"Az a legnagyobb gond, hogy sok onmagat hozzaertonek tarto barbar frocsog a laikusoknak, hogy mennyire szar..."
Nem az a baj, hanem az, hogy a nagy többség szerint tényleg szar. Ezért van az, hogy laikusok fröcsögnek a laikusoknak. Szakértő mindent tud használni, még holdra-szálló computert is, sőt egy abakusszal kiszámolja a Pí tízezredik tizedes jegyét, de a Win-t nem szakértőknek, hanem átlagusereknek (aka laikusoknak) kellene tervezni. Ugyanis ők használják. Itt baxta el az MS.
Pontosan, hogy az vele a baj, hogy 10 laikus felhasználóból 9 leül elé azt csak néz ki a fejéből, hogy WTF. Aztán mikor pár perc, óra alatt beletanul, na akkor jön rá, hogy hohó, mindent szétbarmoltak rajta, nem csak azt, ami elsőre nyilvánvaló (értem itt a beállításokat, és a kicsit mélyebb lélektanát). Persze vannak pozitívumai is, főleg a motorház alatt, de ez az átlagusert, aki életében nem nyitja meg a vezérlőpultot, hol érdekli.
Nekik az a fontos, amit látnak. És attól, hogy beletanul az új rendszebe, attól még a metro felület nem lesz semmivel sem használhatóbb a maga idióta, kretén korlátozásival, ami kb. olyan szinten mozog tudásban, mint amit 20 éve tudott egy OS. Vagy még annyira sem."Mellesleg a 8 sokkal billentyuzetbaratabb mint a 7" - össze vissza 2 embert ismerek aki billentyűzettel vezérli a gépét, mindkettő XP-t használ. Átlag ember egerészik, azzal meg rohadt lassú a W8-at kezelni.
"es a start screennel egy olyan kommunikacios feluletet dobtak elenk, amit k jo hasznalni" Ezt így azért ne jelentsd ki, mert szerintem pont hogy nem. Nincs rajta fájlkezelés (tehát tekerhetsz vissza az asztalra), 2 ablaknál többet nem kezel, azt sem tudod szabadon méretezni, a live tile csempék 90%-a nem tud (mert nincs értelme) élő infót közölni, konkrét fájl parancsikonját dafault nem tudod kirakni, csak haxolás árán, stb. stb. stb.
"ha levetkozi az ember a valtozastol valo undorodasat. Mert pusztan errol van szo..."
Nem, egyáltalán nincs baj a változással, én szeretem a változást, mindig igyekszem a legmodernebb technológiát használni, HA ÉS AMENNYIBEN, az könnyebben, jobban, hasznosabban, produktívabban használható, mint az előd. A W8 nem ilyen. Sokkal fárasztóbb, bosszantóbb, nehézkesebb, lassabb használni, mint a W7-et. Tableten szintén rengeteg-rengeteg gonddal küszködik.Én csak arra váltok, ami jobb, és szerintem a W8 nem jobb (sőt kifejezetten rosszabb, idegesítőbb, és rondább), mint a W7, ettől függetlenül nagyon keményen javaslom mindenkinek, hogy próbálja csak ki. Majd ő maga eldönti, hogy kell-e neki, tetszik-e neki, vagy sem. Én úgy tapasztaltam, hogy 10 emberből 8-9 baxottul utálja.
"Az a legnagyobb gond, hogy sok onmagat hozzaertonek tarto barbar frocsog a laikusoknak, hogy mennyire szar"Nem az a baj, hanem az, hogy tényleg szar. Ezért van az, hogy laikusok fröcsögnek a laikusoknak. Szakértő mindent tud használni, még holdra-szálló vektorszámítógépet is, sőt egy abakusszal kiszámolja a Pí tízezredik tizedesjegyét, de a Win-t nem szakértőknek, hanem átlagusereknek kellene tervezni. Itt baxta el az MS.
Pontosan, hogy az vele a baj, hogy 10 laikus felhasználóból 9 leül elé azt csak néz ki a fejéből, hogy WTF. Aztán mikor pár perc, óra, nap alatt beletanul, na akkor jön rá, hogy hohó, mindent szétbarmoltak rajta, nem csak azt, ami elsőre nyilvánvaló. És attól, hogy beletanult, a metro felület nem lesz semmivel sem használhatóbb a maga idióta, kretén korlátozásival, ami kb. olyan szinten mozog tudásban, mint amit 20 éve tudott egy OS. Vagy még annyi"Mellesleg a 8 sokkal billentyuzetbaratabb mint a 7" - össze vissza 2 embert ismerek aki billentyűzettel vezérli a gépét, mindkettő XP-t használ. Átlag ember egerészik, azzal meg rohadt lassú a W8-at kezelni.
-
törölt tag
válasz
Set-Comment™ #151 üzenetére
Az barátom. Mert csak az van benne ami nekem kell! Letisztult smlangmentes. Én erre mondom, hogy innovatív. Az MS féle Modern vagy leánykori nevén Metro meg mókusvakítás (lett volna, de még arra is kevés lett).
-
törölt tag
válasz
Set-Comment™ #149 üzenetére
-
törölt tag
válasz
DUMA.
A Nokia bebukik, a gyártók csesznek kiadni WP8-as telefonokat, a Notebook gyártók is huzzák a szájunkat. A forumokon is kapják a meleget rendesen. Ennek ellenére még vannak akik azt mondják, hogy ez az emberek többségének jó csak hülyék észrevenni.
Vissza kell tenni a W7-es desktopot, neked meg hagyják meg a kockákat meg a baromságaikat. Azt hiszem megdöbbennél mennyire nem használná még annyi ember sem a Modern UI-t mint most.
Innovatív? Ne vicceljünk már.
-
Set-Comment™
senior tag
válasz
cairojack #146 üzenetére
Nem kell hozza trening, kb ugyanannyi prezibol lezavarhato az atallas mint xprol 7re eseteben. De kifogasokat mindig konnyebb keresni. Mellesleg a 8 sokkal billentyuzetbaratabb mint a 7, ami laptopok eseteben nem kis elony.
"teljesen figyelmen kívül hagyván az ergonómiát" - erdekes, hogy a win 8 valtozasainak bemutatasakor hirtelen elokerultek a designerek. Az a legnagyobb gond, hogy sok onmagat hozzaertonek tarto barbar frocsog a laikusoknak, hogy mennyire szar az atgondolt ui es mekkora rohadek az ms, mert meglepte az ujitast 18 ev utan.
A 8 minden idok leggyorsabb windowsa, kezelese - ha hajlando vagy kihuzni a fejed a homokbol - szinten a leggyorsabb. Vegre normalisan kezeli a memoriat, van connected standby es a start screennel egy olyan kommunikacios feluletet dobtak elenk, amit k jo hasznalni, ha levetkozi az ember a valtozastol valo undorodasat. Mert pusztan errol van szo...
-
cairojack
aktív tag
válasz
Set-Comment™ #144 üzenetére
Gondolom, ha neked kerülne sok pénzbe, hogy átképeztesd a kollégáidat egy új rendszerre, már nem lennél ennyire lelkes.
Amúgy meg szvsz. úgy kellett volna megírni a W8-at, hogy ösztönösen jobban, gyorsabban, produktívabban, könnyebben lehessen használni. Mert egérrel a metró felület borzalmasan ratyi.
Az MS ne várja már el, hogy még külön arra szájak időt, energiát, pénzt, hogy az alkalmazottakat átképezzem egy úgy rendszerre, ha lényegi újítást, pluszt, töbletet nem képes hozni az új OS-ük. Sőt szerintem irodába kifejezetten káros, haszontalan az a sok "újítás"(nak hazudott haxolás) amit csináltak. Valószínűleg él olyan ember a földön, aki nem így gondolja, de én, az alkalmazottak, és kvázi majd minden ismerősöm igen. Bizonyára user error, de mikor a felhasználók 90%-a beleütközik a "user error" jelenségbe, akkor azért talán mégsem bennünk van a hiba.Teljesen sokat mondó tény, hogy immár vagy fél tucat ismerősöm újonnan vett laptopjáról töröltem a W8-at és tettem rá W7-et, mert megzakkantak a W8-tól, és hála a Secure Boot-nak és a Legacy Support default off-nak még csak azt sem tudták, hogyan lehet visszainstallálni a W7-et. Mert ugye berakod a lemezt, beállítja, hogy ODD-ről boot, és a win nem engedi onnan bootolni, amíg a BIOS (elnézést UEFI)-ben be nem állítgatod a dolgokat...
Itt most egész egyszerűen arról van szó, hogy kitaláltak egy jó koncepciót, amit borzalmasan rosszul ültettek át a valóságba, teljesen figyelmen kívül hagyván az ergonómiát, és azt az egyszerű igazságot, hogy minél könnyebben, ösztönösebben, gyorsabban használható egy szoftver, annál jobb.
Megpróbálták az asztali OS-es előnyüket átkonvertálni a tablet piacra, ehelyett az ottani 0%-os részesedésüket kezdték átportolni az asztali piacra.
Két szék közül a földre ültek, hála annak, hogy szerintem sikerült megalkudniok minden idők legborzalmasabb OS-ét.
Potenciál van benne, de jelen körülmények között szerintem ez egy hatalmas nulla, egy használhatatlan vacak.Lehet ekézni a véleményem, és elfogadom, hogy van akinek jobban megfelel az új OS, de ettől még az én véleményem nem fog megváltozni, köszönhetően a csupa-csupa rossz tapasztalatnak.
-
cairojack
aktív tag
válasz
BomiBoogie #141 üzenetére
Sorry, az én hibám volt, megkísértettem a lehetetlent.
-
törölt tag
Továbbra sem értem miért kell ezt a bazáros otvar kinézetű katyvaszt ráerőltetni az emberekre (telefonon, tableten, de PC-n aztán nagyon pláne, de a legdurvább, hogy mi a t.k.met keres szerveren). Teljességgel átláthatatlan. A Nokia már bele szaladt egy maflásban a p...csban nincsenek az eladásaik. a többi gyártó meg láthatólag nem töri össze magát, hogy ilyen terméket adjon ki. Jómagam lelkesen W8-al adtam el 1 - 2 gépet ügyfeleimnek. Lelkesen használták majd közölték köszönik de inkább W7. Azóta jómagam sem erőltetem. Amíg van W7 addig W7. Ilyen utálatot és ellenszenvet eleddig egyetlen egy Windows terméknél sem tapasztaltam. Súlyosan elcseszett az egész irányvonal.
-
drkbl
őstag
"Now, Microsoft will ship a new version of the tools every year or so. This will mean that, at least on an annual basis, the company can ship breaking changes if that's necessary to ensure greater standard compliance."
"And what of the more distant future? Well, Microsoft probably won't have Visual Studio 2016, 2017, 2018, and so on. S. Somesegar, corporate Vice President of the Developer Division at Microsoft, said that the long-term ambition was simply to have Visual Studio, updated on a subscription basis. This approach will be consistent with the rapid release mentality, which tends to downplay version numbers and emphasize being up-to-date, and should see Microsoft delivering more functionality to more users in less time." [link]
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
A topik a Windows 8.1-ről szól. Nyomatékosan megkérek mindenkit, az egerekről az egeres topikban értekezzen, ne ezt szemetelje tele. Köszönöm.
-
haxiboy
veterán
"kiszolgálóf felület lehetőleg"
ott van egy +f-betű
Kíváncsian várom mit hoz a jövő
-
Klarsa
tag
Üdv mindenkinek. Hogy lehet beállítani azt hogy a win8.1-nél bejelentkezésnél ne kérjen jelszót? Mert minden bejelentkezésnél kéri a hotmailos jelszavam, és engem ez zavar. Mert a win7-et is úgy használtam, hogy bejelentkezésnél nem kért jelszót. Van rá mód hogy ne kérje a jelszót bejelentkezésnél, mert én nem találom sehol sem?
-
izriot
tag
válasz
cairojack #102 üzenetére
"számold ki, egy év alatt mennyi idő megy el ezzel. Ha azt veszem, hogy ebben az időben dolgozhatnának is... ez bizony pénz, uraim. Az idő pénz..."
Azért nem kell ezt ennyire komolyan venni, ez már kezd egy kicsit ilyen 5S meg Six Sigma bullshit kijelentésekhez hasonlítani.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
#40553216 #94 üzenetére
Miért is nem? Ott kell használni ahol kényelmesebb, nem minden szirszarra. De ezt már egyszer leírtam...
#95 cairojack:
"Régebben vettem egy Asus wireless szettet, és elképesztően rossz volt. Minden 3-4-k betűt kihagyta"
Nem Asust kelltt volna venni, hanem minőséget (Logitech, MS), azzal nincs semmilyen probléma. Évek óta csak ilyeneket használok, játékra is, teljesen tökéletes. Csak azok húzzák a szájukat akik nem tudják megengedni magukat, ezért inkább "nem is olyan jó az". Technikai ellenérv ugyanis nincs ellene.#97 pilóta:
"Temészetesen ha néha oda kellene bökni az nem lenne gond"
Én ezzel kezdtem, hogy ésszel kell használni. Nem mindig, de amikor kéne akkor jó lenne. -
izriot
tag
Nyilván semmit nem ér egy tolvajjel szemben, aki felkészült és előre eltervezte a dolgot, ez nem is arra való. Nálunk ez a védelem utolsó szintje, mert van az épületben is őrszolgáltat, illetve a telephelyen is.
Amugy ennél valamivel komolyabbat használunk, bazai nagy álat zár van rajta, de nyilván, ha valaki nagyon akarja egy perc alatt ezt is kinyitja vagy letöri, viszont az ügyfél (vagy a takker) hirtelen felindulásból nem fogja tudni elvinni, mert feltűnő, ha egy fél percenél tovább olyan helyen matat, ahol nem kellene neki. -
cairojack
aktív tag
Ezen felül nem kis macera minden nap, mindent elpakolni, lezárni, stb. Ha minden alkalmazott napi 2 percet elbaszakodik ezzel, (nálunk meg kb 20 alkalmazott van (igaz pc kevesebb)) akkor számold ki, egy év alatt mennyi idő megy el ezzel. Ha azt veszem, hogy ebben az időben dolgozhatnának is... ez bizony pénz, uraim. Az idő pénz...
(Ezért sem lesz W8 az irodánkban soha, mert lassabban használható, mint a W7 (Legalábbis a kollégák nagy része lassabban tudja használni). Leteszteltük. Sajnos nem vicc.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GAMER PC : RYZEN 5 4500 / 16GB DDR4 / ASUS RX 480 8GB / WiFi / Bluetooth / 512GB M.2 SSD / 500GB HDD
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Topping A70 Pro fejhallgató erősítő
- Topping D70 Pro Octo DAC
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- Bomba ár! HP EliteBook 8470P - i5-3GEN I 4GB I 320GB I DVD I 14" HD I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged