- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Mini-ITX
- Micro Four Thirds
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- 3D nyomtatás
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Otthoni időjárás-állomás
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
emelhu
aktív tag
"Meséld el, melyik DOS-os szövegszerkesztő volt az, amelyik nem új sor nyitására használta az Enter billentyűt"
Talán ha értelmeznéd
az jó tud lenni, ha hozzászólsz.
A szövegszerkesztő egy másik állatfaj, itt (a hozzászólásomban) a lényeg az adatbevitel és adatmezők témája volt.
Csak egy kérdés. kell neked adatbevitelt végeznek (nem facebooook kommenbt szintről beszélek) vagy írtál valaha adatbeviteli formot ahol tömeges adatbevitel szükséges.
Na ennek megvan a saját ergonómiája... ami meg nem a hagyományos winform kezelés
Szóval tényleg, a MS-osok nagy pénzeket költenek ergonómiai kutatásokra, aztán beteszik a fiókba (ezzel kipipálva az ügy, majd a marketingesek elsütik valami baromság megmagyarázására).
De mindig ugyanaz a kérdés motoszkál bennem a szép új marketingelt termékeket nézve, akár autó, tv vagy sw: egyszer legalább kipróbálta ezt valaki?
-
emelhu
aktív tag
"Nekem Enterre új sort ad a kommentdobozban"
Na ez volt a MS első nagy ergonómiai t*k*nlövése. Amikor az Enter (DOS-ból jól megszokott mezőváltás) funkciót TAB-ra kavarták.
Ez is öncélú, csak a GUI elképzelésünk számít, a felhasználó meg le van sz*rva szempontú volt.
Mit ne mondjak évtizedes probléma és ma is kísért!Én ma is látom, hogy a felhasználók nem nyúlnak ÁT a tabig (eddig két Enter is az ujjuk alatt volt), hanem MEZŐNKÉNT egérrel átkattintanak a következőbe.
Megszoktuk? Meg! Kénytelenek voltak.
Van még percenként százas leütésszám az adatbevitelben? (ahogy én láttam DOS-os progiknál).
Nincs! Jobb? Nem, de kit érdekel? Van új "koncepció"!!!Így járunk majd a Win8-al is.
Vagy viszakoznak redmontban és visszadnak valami használhatót, vagy erőből lenyomják, lassítják+nehezítik a munkát, de haladni kell és ez van... -
törölt tag
Mondom én, hogy a Tab csodákra képes.
#272 oO7: a normál notin is kényelmetlen távolságban van már a monitor, ha tapogatni akarja valaki. Desktopon végképp használhatatlan. A desktopot pedig nem fogják átvenni a tabletek sosem, notiknál is rengeteg a kiegészítő kijelző, dokkoló, külső klavi megoldás, mert úgy használható rendesen. Az MS-nek pedig nem erőltetnie kéne valami elterjesztését, hanem a létező és felmerülő igényeket kiszolgálni
-
Elképzeltem. Használhatatlan.
Az az igazság, hogy vállalatirányítási/gyártási szoftvereket írok, és pont én terveztem érintőképernyős terminálokat a szoftverem alá. Már a tesztelésen is behaltam. A végén jobb volt állva, egy fektetett OEM touch monitor felett dolgozni. Ez nem érinti a dolgozót, aki pár másodpercig használja a terminált, de irodába halott ötlet.
Egyszer majd, az asztalba építve talán. De hol van az még? Mondjuk akkor meg a nyakam lesz oda. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS ROG Strix GeForce RTX 4070 Ti OC 12GB GDDR6X 192bit Videokártya
- RX570-es, RX580-as és RX5500XT eladó videó-kártyák - Garancia
- Canon EOS 1300D gép szettek, objektívekkel, kiegészítőkkel (1400 - 7900 expos gépek, újszerűek! )
- Macbook Air M2 8/256 100% akku
- Iphone 14 Pro fehér-ezüst 128GB nagyon szép
- 15" Workstation: Lenovo Thinkpad P1 gen1/gen2 // P52 // P52s // P15 gen1 // FHD, 4K oled touch
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- IBM/Lenovo Thinkpad T60
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- PlayStation Plus Premium 24 hónapos előfizetés , egyenesen a Sony-tól!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest