Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• emelhu

aktív tag

válasz drkbl #270 üzenetére

"Nekem Enterre új sort ad a kommentdobozban"

Na ez volt a MS első nagy ergonómiai t*k*nlövése. Amikor az Enter (DOS-ból jól megszokott mezőváltás) funkciót TAB-ra kavarták.

Ez is öncélú, csak a GUI elképzelésünk számít, a felhasználó meg le van sz*rva szempontú volt.
    Mit ne mondjak évtizedes probléma és ma is kísért!

Én ma is látom, hogy a felhasználók nem nyúlnak ÁT a tabig (eddig két Enter is az ujjuk alatt volt), hanem MEZŐNKÉNT egérrel átkattintanak a következőbe.

Megszoktuk? Meg! Kénytelenek voltak.
    Van még percenként százas leütésszám az adatbevitelben? (ahogy én láttam DOS-os progiknál).
    Nincs! Jobb? Nem, de kit érdekel? Van új "koncepció"!!!

Így járunk majd a Win8-al is.
    Vagy viszakoznak redmontban és visszadnak valami használhatót, vagy erőből lenyomják, lassítják+nehezítik a munkát, de haladni kell és ez van...

törölt tag

válasz drkbl #270 üzenetére

Mondom én, hogy a Tab csodákra képes.

#272 oO7: a normál notin is kényelmetlen távolságban van már a monitor, ha tapogatni akarja valaki. Desktopon végképp használhatatlan. A desktopot pedig nem fogják átvenni a tabletek sosem, notiknál is rengeteg a kiegészítő kijelző, dokkoló, külső klavi megoldás, mert úgy használható rendesen. Az MS-nek pedig nem erőltetnie kéne valami elterjesztését, hanem a létező és felmerülő igényeket kiszolgálni

Új hozzászólás Aktív témák