Új hozzászólás Aktív témák
-
oO7
őstag
egy ilyen 200+ dpi-s "retina" képernyőnél már egérrel sem tudsz pixelpontosan mozogni abból az alapvető okból kifolyólag, hogy nem látod a pixeleket... innentől kezdve egérnél is előjön (valójában sokkal kissebb felbontásnál is), hogy ha valahova "pixelpontosan" akarsz klikkelni, akkor belenagyítassz, hogy biztosan eltaláld azt a pixelt és ne fél óráig meredj a képernyőre remegő kézzel, hogy eltaláld azt a bizonyos pixelt... ha pedig már úgyis nagyítani kell, akkor egészen pontosan édesmindegyé válik, hogy mennyit kell nagyítani: egy kicsit az egérhez, vagy egy kicsit többet pl egy stylushoz, vagy egy kicsit még többet az ujjadhoz... csak míg egérnél erősen limitált, hogy mi mindent tudsz egyszerre csinálni, addig touch esetén multitouch van, így az egyik kezeddel nagyítgathatsz meg scrollozhatsz amíg a másikkal rajzolsz meg bökdösöd a pixeleket...
(#370) Kopi31415
pöcökegér... jaj...a ModernUI tökéletesen skálázódik, nem tudom mikor láttad utoljára, de az általad említett dolgokat körülbelül a developer preview szakaszában már kinőtte... eleve te desktopon nem is találkozhatsz bármiféle skálázott grafikával, tableteknél szokás a magas dpi miatt skálázni a felületet és akkor jönnek elő a magasabb felbontásra skálázott ikonok, de mindig a magasabb felbontásból választ és azt kicsinyíti le, és nem a kisebb felbontást nagyítja fel (hacsak konkrétan nincs magasabb felbontás, akkor persze nem tud mit tenni, de az a fejlesztő sara és nem a rendszeré)
egyre növekvő felületnél valóban kezd kényelmetlenné vállni érintéses használattal, ezt mondtam én is, de szerencsére egérrel is jól kezelhető a felület így nincs olyan kellemetlen érzés a Modern UI egérrel való kezelésekor, mint amilyen a Desktop UI érintéssel való kezelésekor tapasztalható...
-
oO7
őstag
"Vagy nehéz megérteni, hogy ami nem a tablet kategória, nem kézben tartott "sikidom" azon egyszerűen kényelmetlen, fárasztóbb a munka mint a megszokott egér billentyűzettel?"
hát igen, kicsit nehéz megérteni, mert az én tapasztalatom mást mond... amikor egy kicsit hosszabb ideig játszadozhattam egy ilyen érintős win8-as géppel, akkor először én is egérrel bóklásztam rajta, csak néha oda-oda böktem egy-egy gombot megnyomni, a charm bart előhozni meg hasonlók... aztán egyre többet nyúlkáltam oda, a képernyőn scrolloztam, meg ilyenek, és megint csak valószínűleg a megszokás miatt, de fura volt visszatérni a touchpadra/egérre, és azzal matatni a képernyőn...
meg tudod úgy támasztani az alkarod a notin vagy a könyöködet előtte, hogy a billentyűzetről ahogy felemeled a kezed, csak egy kicsit kell előremozdulni és már matathatsz is a képernyőn, és mivel meg van támasztva a kezed, nem fárasztó, nem kényelmetlen, és sokkal - bocs marketing buzzword - intuitívabb odanyúlni egy gombhoz, mint egérrel matatni meg klikkelgetni... -
oO7
őstag
magáról a touch technológiáról és annak a megfelelő fejlettségi szinten lévő verziójáról beszélek... kapacitív touch nincsen még olyan rég óta, főleg nem 20"-os méretben, főleg nem megfizethető áron... a korábbi ilyen eszközök rezisztívek voltak, lassúak, pontatlanok, és drágák...
-
arnyekxxx
veterán
Mégegyszer felteszem a szögegyszerű kérdést.
Hogyan kerülöd ki egy program megnyitásánál a metro-t ha sehova nincs kipinelve az ikonja az asztalon és könyékén.
Erre várom a választ, nem arra, hogy rakd ki, meg pin a superbar-on.Bocs, ha neked a müködö megoldás nem felel meg csak azért mert nem, akkor nem tudok mit javasolni.
-
oO7
őstag
óóóóóó értem mit mondassz, az Aero Peek... az is van, csak defaultból kikapcsolva...
nyomj ott a jobb alsó sarokban a tálcán egy jobbklikket és pipáld ki a "Peek at desktop" menüpontot... utána már ha csak odaviszed az egeret, akkor is kikacsint a desktopra... nade lévén, hogy a tálcát amúgy is látod, a desktopon meg már nem lehetnek widgetek, mire jó az neked ha megbámulod az ikonokat? mert az, hogy egy klikkeléssel le tudsz rakni mindent a tálcára és indítani egy programot a desktopról, az oké, de a peek az eléggé értelmét vesztette itt a 8-banaz arnyekxxx-nek szóló kérdésedre pedig a válasz: sehogy, illetve 8.1-ben már a keresésből tudsz appot indítani anélkül, hogy kilépnél a nagy Modern Start képernyőre vagy az All apps listába
-
arnyekxxx
veterán
Tehát még mindig nem jött válasz, hogy kikerülhető-e a metro vagy sem.
De, jött válasz, 2x is, ennél egyszerűbben nem tudom megfogalmazni.
"De egy példa ha te szereted telehányi ikonokkal az asztalt, én nem, egy darab nincs nekem kint attól függetlenül, hogy a reggeli start és az esti shutdown között igen ritkán látom."
na most akkor az a baj, hogy nem lehet telehányni az asztalt ikonokkal vagy az, hogy nem szereted a telehányt asztalt? Döntsd már el végre.
Egyébkénnt nekem sincs telehányva, megy minden a quicklaunchba (pont annyi visszaállitani mint w7-en, ja igen, mindenki emlékszik mennyit fikázták a bezzegW7-et az eltüntettet QL miatt...), de fentebb még az volt a probléma, hogy kötelező állanóan metrózni. Tény, hogy nem az (aki látott már élesben w8at és nem csak forumbanrinyálókolvasásitapasztalata van róla az ezt tudja)
Ami win7-ben egy kattintás a nyolcban ezt hogyan is oldod meg, hogy elérd az asztalt?
Mondom, hogy nem láttál még w8-at élesben, pont ugyanugy egy kattintás ugyanoda ahova a w7-en kattintassz.
Mert ugye a nyólcba ha oda viszem az egeret akkor előjön az az innovatív charm bar.
ha a legsarokba tolod az egeret, egyébként ott az asztal megjelenítése terület mint a w7ben
-
oO7
őstag
"ferdítessz mert messze nem ugyan azt csinálja"
vs
"az igaz, ha rájön a juzer akkor kattintásra visszarak a desktopra"most akkor ugyanazt csinálja vagy nem?
az összehasonlítás relevánsabb lenne ha mondjuk egy Office 2007 mellé tennél egy Office 2013-at... és szerintem az új az szebb...
mellesleg az, hogy a jobb alsó sarokba klikkelve a desktopra dob a rendszer, az nem az én "fizetett véleményem" hanem tény...
-
arnyekxxx
veterán
Jelen állapot szerint semelyik ha nem kéred direkt?
Kérd direkt, azért van a chekbox a telepítőben (nekem a programjaim 95%-ban default be van pipálva, szóval direkt ki kellene vennem, hogy ne legyen asztalon ikon).
De nem ez volt a feltett kérdés hanem, hogy nyiss meg egy nem pinelt programot metro nélkül.
rákattintok az asztalon létrehozott ikonjára. amit meg naponta 10x kell inditani, azt pinnelem is, mert annál gyorsabb indítás konkrétan nem lézetik
Lehet?
Nem lehet.
Ergo kikerülhetetlen a startscreen.Neked valami vírus letiltja az asztali ikon létrehozását?
Azt meg soha nem fogom elhinni, hogy bárki szerint szebb a szögletes ocsmányszínű ablakkeret a transzparens szintelennél.
Én meg nem hiszem el, hogy van aki szereti a birkapörköltet, oszt mégse omlott össze még a birkatenyésztő ipar.
-
Az egységsugarú usernek kb. mindegy, hogy hogy néznek ki az ablakok. Neki ez nem dizájn, nem is érdekli.
A Linuxos XGL ablakkezelők legtöbb effektje is csak poén, otthoni desktopon jók is, de munkahelyen felesleges.
Az ablakokban levő tábláatok, amikkel dolgozni kell, sokal ocsmányabbak látványnak -
oO7
őstag
"Azért lásd be, hogy komoly termelékenységi visszaesést okoz ha a júzer napi nyolc órában a hányingerrel küszködik"
Szerintem inkább ne akarj olyan témában okoskodni, amiről láthatóan gőzöd sincs... én értem, hogy nagyon vagány dolog beállni a sorba és kántálni ezt a hányingeres szöveget, de ezzel csak magadat égeted... ha lenne bármilyen halvány kis fogalmad a szoftverergonómiáról és a különböző stílusirányzatok pszichológiai vonatkozásairól, akkor nem írnál ilyen marhaságot...
Hidd el, napi 8 órában sokkal megterhelőbb/idegesítőbb/fárasztóbb ugyanazokat - az amúgy tartalmilag jelentéktelen - dizájnelemeket bámulni, mint egy ilyen letisztult felületet...
Szerinted pl az iOS féle dizájn az szebb és jobb? A bőrhatású felület vagy a napbarnított, gyűrött sarkú papír, vagy a kötés a lap szélén? Egyszer-egyszer jól esik ránézni, mert szépnek tényleg szép, de hosszú távon semmi másra nem jó, mint, hogy elvonja a figyelmed a lényegi tartalomról. Ugyanez igaz az üveghatású, átlátszó keretre és a kis 3D hatású ikonokra...
Persze ez önmagában nem válasz arra, hogy pont az Aero-t miért tüntette el az MS, mert az a tartalmat pont nem nagyon érintette, hisz csak az ablakkeret volt... az egyszerűen nem illett a profilba... -
arnyekxxx
veterán
Azért lásd be, hogy komoly termelékenységi visszaesést okoz ha a júzer napi nyolc órában a hányingerrel küszködik.
Ezt ugye csak viccből irtad?
miért kellet egy megszokott, szubjektív szép dizájnelemet
leírtad a kulcsszó: szubjektív. Nekem pl. szubjektive hányiger giccs volt a vista/7 csicsája de szembe se jutott anno, hogy emiatt maradjak xp-n klasszik felülettel.
Nyiss már meg egy nem asztalra, superbar-ra pinelt programot a metro nélkül.
Mutass egy nem direkt w8metrora írt programot ami telepítéskor nem tesz ikont az asztalra. De ha mégis van ilyen, akkor a rendszergazda kiteszi az ikont az asztalra. Örülök, holyg segíthettem megoldani az évezred céges problémáját.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Path of Exile (ARPG)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Torrent meghívó kunyeráló
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Autós topik
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Kuponkunyeráló
- További aktív témák...
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! Apple Mac mini 2020 M1 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest