- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Házi hangfal építés
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- AI-ra, játékra, mindenre kiváló lehet a Gigabyte új PC-je
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
lehella
senior tag
Sziasztok,
raspberry Pi2 és LibreElec 10 kombo esetén ki lehet varázsolni valahogy 4K felbontást az eszközből, vagy nem képes fullHD-nál nagyobb felbontást? -
lehella
senior tag
Szerencsére hétvégén kijött egy új verziós a Kodihoz szánt Netflix pluginból, a 1.11.0 -> na ez már sokkal használhatóbb, mint az elődje. Írják is a changelogban, hogy sok http hívás hibát javított meg benne. Még szerencse, hogy pont tegnap vonta le a Netflix az első havidíjamat
-
lehella
senior tag
Sziasztok,
Openelec és Netflix felhasználók vannak köztünk? Rpi2-t használok friss LibreElec verzióval és Kodival. Felküzdöttem a Netflix plugint, pythonnal mindennel ami kellett. Nagyjából egy hétig nem volt gond a lejátszások során, tökre tetszett.
Egy ideje viszont mindenféle timeout hibát kapok. Az IPC-s timeout beállítást már használom. Egy Netflix vagy Kodi restart mindent megold, utána tudok egy videót nézni.Aztán ha végetér a videó, hibát kapok a menübe visszalépve és kb megint a restart a megoldás. Logban ilyet látok, valakinek szemetszúr valami esetleg?2020-11-13 08:54:49.025 T:1155470208 ERROR: EXCEPTION Thrown (PythonToCppException) : -->Python callback/script returned the following error<--
- NOTE: IGNORING THIS CAN LEAD TO MEMORY LEAKS!
Error Type: <type 'exceptions.SystemExit'>
Traceback (most recent call last):
File "/storage/.kodi/addons/script.module.addon.signals/lib/AddonSignals.py", line 88, in onNotification
self._slots[sender][signal](_decodeData(data))
File "/storage/.kodi/addons/plugin.video.netflix/resources/lib/services/msl/msl_utils.py", line 61, in error_catching_wrapper
return func(*args, **kwargs)
File "/storage/.kodi/addons/plugin.video.netflix/resources/lib/utils/logging.py", line 164, in timing_wrapper
File "/storage/.kodi/addons/plugin.video.netflix/resources/lib/services/msl/msl_handler.py", line 313, in release_license
get_esn())
File "/storage/.kodi/addons/plugin.video.netflix/resources/lib/utils/logging.py", line 164, in timing_wrapper
File "/storage/.kodi/addons/plugin.video.netflix/resources/lib/services/msl/msl_requests.py", line 168, in chunked_request
self._post(endpoint, self.msl_request(request_data, esn, auth_data)),
File "/storage/.kodi/addons/plugin.video.netflix/resources/lib/services/msl/msl_requests.py", line 176, in _post
response = self.session.post(endpoint, request_data)
File "/storage/.kodi/addons/script.module.requests/lib/requests/sessions.py", line 581, in post
return self.request('POST', url, data=data, json=json, **kwargs)
File "/storage/.kodi/addons/script.module.requests/lib/requests/sessions.py", line 533, in request
resp = self.send(prep, **send_kwargs)
File "/storage/.kodi/addons/script.module.requests/lib/requests/sessions.py", line 646, in send
r = adapter.send(request, **kwargs)
File "/storage/.kodi/addons/script.module.requests/lib/requests/adapters.py", line 449, in send
timeout=timeout
File "/storage/.kodi/addons/script.module.urllib3/lib/urllib3/connectionpool.py", line 672, in urlopen
chunked=chunked,
File "/storage/.kodi/addons/script.module.urllib3/lib/urllib3/connectionpool.py", line 412, in _make_request
httplib_response = conn.getresponse(buffering=True)
File "/usr/lib/python2.7/httplib.py", line 1134, in getresponse
SystemExit
-->End of Python script error report<--
2020-11-13 09:02:22.389 T:1937065008 NOTICE: CVideoPlayer::CloseFile()
2020-11-13 09:02:22.399 T:1268769664 NOTICE: CVideoPlayer::OnExit()
2020-11-13 09:02:22.399 T:1268769664 NOTICE: Closing stream player 1
2020-11-13 09:02:22.401 T:1268769664 NOTICE: Waiting for audio thread to exit
2020-11-13 09:02:22.402 T:1195381632 NOTICE: thread end: CVideoPlayerAudio::OnExit()
2020-11-13 09:02:22.402 T:1268769664 NOTICE: Closing audio device
2020-11-13 09:02:22.434 T:1937065008 NOTICE: VideoPlayer: waiting for threads to exit
2020-11-13 09:02:22.455 T:1268769664 NOTICE: Deleting audio codec
2020-11-13 09:02:22.456 T:1268769664 NOTICE: Closing stream player 2
2020-11-13 09:02:22.457 T:1268769664 NOTICE: waiting for video thread to exit
2020-11-13 09:02:22.489 T:1178596224 NOTICE: thread end: video_thread
2020-11-13 09:02:22.491 T:1268769664 NOTICE: deleting video codec
2020-11-13 09:02:23.777 T:1268769664 NOTICE: Closing stream player 3
2020-11-13 09:02:23.906 T:1937065008 NOTICE: VideoPlayer: finished waiting
2020-11-13 09:02:23.906 T:1937065008 NOTICE: CVideoPlayer::CloseFile()
2020-11-13 09:02:23.906 T:1937065008 NOTICE: VideoPlayer: waiting for threads to exit
2020-11-13 09:02:23.906 T:1937065008 NOTICE: VideoPlayer: finished waiting
2020-11-13 09:02:24.067 T:1937065008 ERROR: Control 55 in window 10025 has been asked to focus, but it can't
2020-11-13 09:02:28.273 T:1298125696 ERROR: GetDirectory - Error getting plugin://plugin.video.netflix/directory/show/81071296/
2020-11-13 09:02:28.318 T:1937065008 ERROR: CGUIMediaWindow::GetDirectory(plugin://plugin.video.netflix/directory/show/81071296/) failed
2020-11-13 09:02:39.486 T:1268769664 ERROR: CPythonInvoker(214, /storage/.kodi/addons/plugin.video.netflix/service.py): script didn't stop in 5 seconds - let's kill it
2020-11-13 09:03:11.196 T:1220559744 ERROR: EXCEPTION: Invalid setting type -
lehella
senior tag
válasz
LógaGéza #39579 üzenetére
Szia, nos frissült a Raspberry a legújabb LibreElecre. Azonban továbbra sem tudom indítani a Netflixet rajta, ugyanaz a hiba: AttributeError xmbcaddon.Addon object has no attribute getSettingString. Ezt a leírást követtem. Valaki csinált már Netflixet ilyen platformra?
-
lehella
senior tag
Sziasztok,
szeretnék Netflixet használni az Openelec(v8) rendszerem alatt. Ezen leírás szerint feltelepítettem a Netflix kiegészítőt, ami az alábbi hibát dobja induláskor: AttributeError xmbcaddon.Addon object has no attribute getSettingString
Nem tudom, hogy e a leírás jó-e nekem, mert eredetileg nem OE rendszerhez készült, illetve ha jó is, akkor mi ez a hiba, nem találtam rá megoldás. Van valakinek tapasztalata? Köszi -
lehella
senior tag
Egy kis érdekesség Ambilight/ledszalag használóknak. Nálam a led szalag a TV usb portjáról kap áramot, így amint kikapcsolom a tv-t, a ledek is elsötétülnek. Mióta rákötöttem a közös csatlakozóra a ledszalag végén lévő + és - vezetékeket, azóta kikapcsolt tv mellett, random időközönként felvillan halványan fehér színben a szalag, majd egy kis idő után elalszik. Napi 1-2 alkalom, de este tűnik fel igazán. Most lehúztam ismét a szalag végét a csatlakozóból és várom, hogy elmúljon. Valszeg valami kóbor áram szivárog a TV usbről
-
lehella
senior tag
OpenElec-Ambilight használókhoz kérdésem lenne. Megkergült a világításom és próbáltam újratelepíteni a Hyperiont a málnán, de az alábbi logot kapom. A siker elmaradt, valakinek esetleg van rá ötlete?
curl: (60) SSL certificate problem: unable to get local issuer certificate
ssh out: More details here: https://curl.haxx.se/docs/sslcerts.html
ssh out: curl performs SSL certificate verification by default, using a "bundle"
ssh out: of Certificate Authority (CA) public keys (CA certs). If the default
ssh out: bundle file isn't adequate, you can specify an alternate file
ssh out: using the --cacert option.
ssh out: If this HTTPS server uses a certificate signed by a CA represented in
ssh out: the bundle, the certificate verification probably failed due to a
ssh out: problem with the certificate (it might be expired, or the name might
ssh out: not match the domain name in the URL).
ssh out: If you'd like to turn off curl's verification of the certificate, use
ssh out: the -k (or --insecure) option.
ssh in: ---> Downloading Hyperion OpenELEC/LibreELEC dependencies
ssh out: tar: invalid magic
ssh out: tar: short read
ssh out: tar: can't change directory to '/storage/hyperion/bin': No such file or directory
ssh out: curl: (60) SSL certificate problem: unable to get local issuer certificate
ssh out: More details here: https://curl.haxx.se/docs/sslcerts.html
ssh out: curl performs SSL certificate verification by default, using a "bundle"
ssh out: of Certificate Authority (CA) public keys (CA certs). If the default
ssh out: bundle file isn't adequate, you can specify an alternate file
ssh out: using the --cacert option.
ssh out: If this HTTPS server uses a certificate signed by a CA represented in
ssh out: the bundle, the certificate verification probably failed due to a
ssh out: problem with the certificate (it might be expired, or the name might
ssh out: not match the domain name in the URL).
ssh out: If you'd like to turn off curl's verification of the certificate, use
ssh out: the -k (or --insecure) option.
ssh out: chmod: /storage/hyperion/bin: No such file or directory
ssh in: ---> Adding Hyperion to OpenELEC/LibreELEC autostart.sh
ssh out: rm: can't remove '/storage/hyperion/services': No such file or directory
ssh in: ---> Starting Hyperion
ssh in: *******************************************************************************
ssh in: Hyperion Installation/Update finished!
ssh in: Please download the latest HyperCon version to benefit from new features!
ssh in: To create a config, follow the HyperCon Guide at our Wiki (EN/DE)!
ssh in: Wiki: wiki.hyperion-project.org Webpage: www.hyperion-project.org
ssh in: ******************************************************************************* -
lehella
senior tag
Sziasztok,
van arra megoldás, hogy a telefonomon lévő képeket és videókat valahogy a Pi lejátsza? Openelecet használok és a két eszköz egy hálózaton van. -
lehella
senior tag
Sziasztok, a tv-m nem képes (Samsung F6100UE32) valamiért a HDMI-CECre, állandóan két távirányítót használok a tv meg a Pihez, ezért olyan kérdésem lenne, hogy megoldható valamilyen módon, hogy a tv távirányítójával vezéreljem a Pit?
Openelec rendszert használok, van erre valamilyen univerzális infra vevő a Pihez, vagy konfig? -
lehella
senior tag
Nekem is 4 vezetékes led szalag van, a ws2801-es típus. Egyedül L csatlakozókat nem találtam hozzá a sarokpontokhoz, így forrasztani kellett. Ha valakinek van esetleg ilyene, akkor adhatna linket hozzá. Leddiszkontban vettem 4 vezetékes L csatit, de szűkebb így nem volt jó
-
lehella
senior tag
válasz
toth_janika #28679 üzenetére
Amit nem tudok belinkelni, azok a csatlakozók a ledszalaghoz, amik a sarkakba kellenek. Ez a szalag olyan méretű, hogy még a leddiszkontban se volt hozzá jó L csati vagy bármilyen, így forrasztani kellett, amit rendeltem az se volt hozzá jó. Ez volt az.
Amit viszont hasznosítottam: A led szalaghoz jár egy USB csati meg egy vezérlő a demozáshoz, az USB csatit levágtam és bekötöttem. Kellett egy GPI csatlakozó, meg led szalag csatlakozó is. Én a 2 méteres vezetéket eltudom látni USB-ről, de rendeltem egy ilyen adaptert ha mégse vitte volna el. -
lehella
senior tag
Hello, 4 erest választottam, a 2801-es egész pontosan: Aliexpress
-
lehella
senior tag
válasz
AcCEsS #28574 üzenetére
Én tegnap üzemeltem be az Aliexpressről összerendelt cuccokkal a ledszalagot. A fentebb említett tutorial alapján csináltam mindent, néhány kivétellel: 60 db ledet vezérelek a TV USB kimenetéről vett feszültséggel, valamint a ledszalag végét nem kötöttem be erre a tápra, csak az elejét, de ugyanúgy működik, mint ahogy a leírásban lenne. Annyi szívás volt még, hogy a szalag vágás miatt a rendes L csatlakozók nem passzoltak a szalag méretéhez, ezért forrasztanom kellett, ez kicsit megdobta a szerelési időt. A ledszalag vezérlése a kéket a zölddel felcseréli, ezért nem RGB hanem RBG eszközként kellett beállítanom a programban, de erre is kitért a leírás, más eltérés meg nem volt. Nagyon jó handmade cucc
-
lehella
senior tag
válasz
Celtis #16908 üzenetére
Szia! Amikor ssh-val belépek, akkor nekem nincs .kodi mappa:
OpenELEC (official) Version: 6.0.0
RaspberryPI:~ # pwd
/storage
RaspberryPI:~ # ls -l
total 18
drwxr-xr-x 2 root root 1024 Dec 29 10:37 backup
drwx------ 2 root root 12288 Nov 1 21:07 lost+found
drwxr-xr-x 2 root root 1024 Jan 1 1970 music
drwxr-xr-x 2 root root 1024 Jan 1 1970 pictures
drwxr-xr-x 2 root root 1024 Jan 1 1970 screenshots
drwxr-xr-x 2 root root 1024 Jan 1 1970 tvshows
drwxr-xr-x 2 root root 1024 Jan 1 1970 videosAztán rájöttem hogy csak elrejti őket a WinSCP
-
lehella
senior tag
válasz
dugesz77 #16894 üzenetére
Azért érdekes mert mindkét OE 6.0-ás verziós, ezért nem gondolnék elsősorban erre, persze ha más nem marad, akkor ez lesz a megoldás. Megpróbáljuk Celtic féle okos xml-el is azért.
envagyok: 220-os LAN adapter van
Esetleg még egy wifi vevővel lehetne kísérletezni, de tudom hogy az UTP kábel a tuti.
-
lehella
senior tag
Sziasztok. Adva van két külön háztartásban egy-egy Pi2 Openelec6-al telepítve és Asus N18U routeres samba serverrel. A beállításokat összenéztük elvileg minden stimmel, de a nem saját konfigomnál arra panaszkodnak, hogy samba videó nézésnél 20 másodpercenként pufferel nekik a kodi. Valaki tapasztalt már ilyet? A routerüket nem tekeri semmi, csak videónézés megy. Fizikai kapcsolat cat6os kábeleken keresztül van a két masina között, de használnak ilyen konnektoros lan átalakítót is. Valakinek van ötlete, hogy miket javasoljak megnézni nekik?
-
lehella
senior tag
válasz
szepsuti #14676 üzenetére
Tényleg kulturált és igényes megoldás ez, csak ha jó a matek több mint a duplája a költség az ebayes verzióhoz képest. Jelenleg úgy fest, hogy ~9000 ftból kijön a szalag és az áramellátása. Kell hozzá egy USB kábel a ledszalag és az adapter közé, meg 3 madzag a píre, ~10000 <> ~24000.
-
lehella
senior tag
Még nem vettem meg, de ezt szándékozom majd, ha összeáll az áramellátása is
Benoe77: ez a 3 portos IKEA töltő jó lehet a 2.4A-val portonként, de nem találom a leírást amit bemásoltál ide. Szimpatikus az árfekvése
tvamos: Nem kell 3A, csak elegendő tartalékot szeretnék hagyni a későbbiekre nézve. -
lehella
senior tag
Sziasztok! Tudtok javasolni olyan usb hubot a Pi-hez, aminek az usb portjain legalább elérhető 2-3A egyenként, vagy legalább egy portján? Innen húznám le az áramot a WS2811-hez és akkor nem kellene több konnektort használom a Pihez
-
lehella
senior tag
Sziasztok, valaki járt már így? Tegnap kikapcsoltam a Pi2-t, hogy az SD kártyáján megnézzek valamit. Visszakötöttem, majd pár óra múlva néztem volna sorozatot rajta, de teljesen elmásztak a színek, a 16-256 színes korszakra emlékeztetett, már a boot résztől kedve az Openelec alatt a videónézésig. Többször újraindítottam, próbáltam a TV másik HDMI portjára kötni, ott átváltott kékesről zöldesre a kinézet. A tv-n a tv adás tökéletes volt. Átkötöttem egy másik TV-re, másik adapterrel, közben eltelt pár perc és ott jó lett. Visszakötöttem az eredeti felállásban, ott is jó lett ugyanúgy. Elképzelhető, hogy haldoklik a Pi? A hibajelenség olyan, mintha egy kondi kiürítésétől megjavult volna, nem értem hogy mi lehetett.
-
lehella
senior tag
Sziasztok! Pi2-hez hol lehet jó áron venni 2méter led szalag, táppal és csatikkal, vagyis kompletten együtt? Tudtok konkrét linket, ebay/ali nem gond. Erre a ws2801-re van szükség ha jól informálódtam.
-
lehella
senior tag
válasz
WildBoarTeam #13853 üzenetére
Szia! Én ezt használom OpenElec alatt
-
lehella
senior tag
Sziasztok!
Kérdésem az OpenElec és Kodi használók felé irányul, mostanában az új filmek infó sávjában nem látható a szokásos filmről szóló rövid sztori, hanem helyette "elrejtve-spoiler védelem miatt" látható. Ezt ki lehet kapcsolni valahogy, vagy megkerülni? Nekem ez tök hasznos funkció volt. -
lehella
senior tag
Sziasztok!
Vennék egy Samsung SE-208AB külső DVD író-olvasót a Pi-hez, OpenElec alatt szeretnék dvdről filmeket nézni. Tudja kezelni a meghajtót, valamint az xvid filmeket? Mpeg2-hez meg licensz kellene? -
lehella
senior tag
Kíváncsiságból úgy használom most a Pi2-t, hogy külön táp helyett a tv elvileg 0,5A-s USB-jéről kapja az áramot. Sima HD videónézés közben az OE alatt nem villog a szivárvány ikon, egyedül ha mondjuk appot telepítek, vagy youtubeozok akkor villog, különben szerintem egész jól használható 0,5A-rel ha csak sima videónézés a cél hálózatról.
-
lehella
senior tag
Kis érdekesség, tegnap óta mérem a Pi2 áramfelvételét Charger Doctorral, az egy dolcsis töltőm 5.1-5.2 Voltot ad át, OpenElec alatt az idle áramfelvétel 0.4A, 1080p nézés közben ez leesik 0.3A-ra.
A málna három usb foglalata üres, az egyikben van a remote adóvevője és ennyi.Viszont amikor a feszmérő benne van az áramkörben, akkor az OE kezdőképernyőn ez a színes ikon villog:
Szerk: "It's the under-voltage warning indicator" -
lehella
senior tag
válasz
Mr Dini #11639 üzenetére
Van még egy olyan beállítása a TM-nek, hogy videónézés alatt leállítja a torrent forgalmat. Ez gyengébb routerek esetén javasolt, ahol ez tölti be a videó tárolást meg a torrent kliens forgalmat is. Nálam az Asus N18U-val (1000Mhz x 1 core) előfordult, hogy 30Mbites nagyobb letöltés mellett a fullHD film szaggatott. Néztem a router loadot, 3 felett volt. Kicsit visszavettem a letöltés sebességén és utána egyből jó lett. Na ezt lehet drasztikusan lecsapni, ha videót nézel.
-
lehella
senior tag
válasz
azbest #11397 üzenetére
redbiro: csak a fali dugó volt hozzá.
mobal: 3 hét volt a posta, a nyomkövetés szerint volt vámon is.
azbest: remélem ezzel nem lesz gond, ugyan én 65% kedvezménnyel vettem, egyébként valahol 4 dollár körül lenne az ára, ami reális érte. Szerkezetileg masszív, jövő héten lesz usb voltmérőm hozzá megméregetni a dolgait. Bekapcsolásnál pár mp-ig sípol valamelyik kondi talán, de utána elcsendesül. Hoztam képet is róla:
-
lehella
senior tag
válasz
lord.lakli #11392 üzenetére
Én ilyet rendeltem bagóért, a héten jött meg, teljesen jól viszi a Pi-t
-
lehella
senior tag
azbest, Dudee: valóban valami folyamat lehetett a háttérben, mert ugyan friss indulás után ~ negyedórával néztem a cpu clockot, akkor sok volt, viszont utána lement egy film és rendben visszament 600-ra
-
lehella
senior tag
Szia! Amikor nincs hang ez az infó:
state 0x120016 [DVI DMT (82) RGB full 16:9], 1920x1080 @ 59.94Hz, progressive
Újraindítás után:
state 0x12001a [HDMI CEA (32) RGB lim 16:9], 1920x1080 @ 24.00Hz, progressiveTehát valóban DVI módban érzékeli a TV-t ilyenkor, megpróbálom fixálni a HDMI kimenetet.
Szerk:.config.txt-ben matatás segített -
lehella
senior tag
válasz
azbest #11350 üzenetére
Nekem áramtalanítás után nincs hang az OpenElecben. A hosszabbító főkapcsolóján lekapcsolom a TV-t és a Pi-t, majd visszakapcsolás után a Pi ugye bebootol, a tv standbyba kerül, és ha bekapcsolom, nincs semmilyen hang a Pin, csak újraindítás után. Erre van valamilyen megoldás, trükk?
-
lehella
senior tag
válasz
sanzi89 #11309 üzenetére
Nekem ilyen házikóm van, majdnem teljesen passzol és két hét alatt ideért. A microUSB-nél kellett kicsit reszelnem, hogy koppra bemenjen a töltőm, egyébként is bement, csak kb. ha fújt a szél a házban akkor máris kijött a madzag
Hűtés szempontjából is jó, bordákkal videónézés után 50 fokos a cpu. -
lehella
senior tag
válasz
Mr Dini #11236 üzenetére
Szia!
Első ponthoz én az 5.0.4-et használtam sokáig, tegnap raktam fel az 5.0.5-t és rendben van ez is.
Távirányítóból ilyen C120-am van, nekem a célra megfelel, a gombok működését be lehet állítani utólagosan is. -
lehella
senior tag
válasz
Ereshkigal #11168 üzenetére
Igen, az OpenElec ami problémás lehet:
"I think this limitation is not because of performance, but because of platform (ARM vz. x86), so Raspberry Pi 2 has same problem.
But what are exact limitation for ARM? Chromium project is developed for ARM too (and works in Raspbian). What is needed to do to support Pi? " -
lehella
senior tag
Sziasztok!
Néhány kérdésem lenne a Pi2-t használók számára. OpenElec alatt normális, ha 50 fok körül van a cpu hőmérséklete idle módban? Ilyen házban lakik az áramkör, bordástul.
Van valamilyen jó böngésző, amit lehet telepíteni a málnára? Chromiumot úgy láttam nem készítettek arm alapra, az Opera meg eltűnt a korábbi letöltési oldalakról. Youtube applikáció létezik? -
lehella
senior tag
Sziasztok!
Most készülök microSD kártyát venni a Pí2-be, mekkora kapacitással számoljak, ha az esetlegesen kijövő Win10-et is szeretném rápakolni? -
lehella
senior tag
válasz
CharlieDrop #10828 üzenetére
Szia!
Egy szén monoxid érzékelőre és beruháznék -
lehella
senior tag
válasz
banana_joe #10805 üzenetére
Szia!
Nem lehet, hogy ennyit bír a processzor? Torrentezés elég sok írás-olvasással jár. Nálam a routert is eléggé megfogja egy 30 Mbites letöltés (ASUS RT N18U, 800Mhz ARM) -
lehella
senior tag
Úgy döntöttem, hogy rendelek hamarosan egy Pi2-t.
Ha OE-t telepítek rá, az működőképes ha a Pi B model OE médiatár, plusz egyéb beállítások mentéseit átviszem az újra?
Plusz még az áramellátásban ugyanúgy elegendő hozzá a TV USB portja, ha nincs rákötve semmi külön eszköz, csak egy légegér? -
lehella
senior tag
válasz
Cyber_Bird #10721 üzenetére
Azért ébreszteném mert ugye be lehet állítani, hogy bizonyos perc tétlenség után elmenjen aludni. Ilyenkor az usb kibedugásával tudom csak ébreszteni, ezért lenne jó a wol.
-
lehella
senior tag
Sziasztok. A pi még mindig nem támogatja a wol csomaggal az ébresztést? OpenELEC alatt szeretném ébreszteni.
-
lehella
senior tag
válasz
wassermann #10693 üzenetére
Köszi, ilyesmire gondoltam én is.Gondolom most megy az éles tesztelése a különböző firmeknek, hamar kijönnek a gyerekbetegségek javításai is.
-
lehella
senior tag
Sziasztok!
Szerintetek melyik eszközt lenne érdemes vennem hálózati média lejátszónak? Pi model B-t használtan házzal 8ezer körül, vagy Pi2-t új áron + dobozzal? Jelenleg kölcsönben van egy Pi B-m, hálózaton szépen viszi az 1080@9Mbps filmeket, csak annyi hogy közben az egér rendesen akadozik. -
lehella
senior tag
Sziasztok!
Kipróbálásra hozzám került egy Rasberry Pi B model, OpenELEC rendszerrel szeretnék egy jó kis médialejátszót kreálni belőle. Routerre kötött HDD-ről fogom a videókat nézni. Kérdésem, hogy amennyiben beállítottam az 1080p felbontást, akkor az ilyen felbontásban is megy a TV-re, ekkora felbontású videók mellett, nem lesz semmi felskálázás?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 5 5500 - GTX 1080Ti 11Gb - MSI B450 Max
- Szerver rack szekrény 42U gurulós zárható 200x100x60
- Gamer PC- Rysen 5 3600, Asus Radeon 5700 XT(OC) 8gb VGA,16Gb Hyper x Fury RAM, Coolermaster K500.
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Brutál Gamer PC eladó! 17-12400F/Víz/Asus Tuf 3080 10GB/32GB Ram/1,5TB SSD
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Gainward Phantom RTX 4070Ti 12GB GDDR6X Videokártya!
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged