Hirdetés
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
válasz szalay_1 #4718 üzenetére
csak futólag néztem, de hibalehetőség lehet hogy a raspi tüske számozása és a gpio számozása nem egyezik meg, annó egy ilyen listát írtam magamnak
LCD| RasPi tüske (gpio)
1 | 6 (G)
2 | 2 (5V)
3 | 6 <-ellenállással, 3K ohm
4 | 22 (25)
5 | 6 (G)
6 | 18 (24)
7 | -
8 | -
9 | -
10 | -
11 | 16 (23)
12 | 11 (17)
13 | 13 (21/27)
14 | 15 (22)15 | 2 (5V)
16 | 6 (G)A rev1 és rev2 boardokon kicsit más a kiosztás. Itt van rev1 és rev2 kiosztás is. Vannak átlátható ábrák is.
-
azbest
félisten
válasz szalay_1 #4723 üzenetére
Azt hiszem az adafruit leírását néztem először [link], de én is láttam hogy van ahol máshogy csinálják. A lényeg, hogy a kábelezés és a beállítás egyezzen meg. A te kiosztásod ha jól látom szerencsésebb, mert nem érinti a rev2 változtatás. Viszont arra emlékszem hogy újabb drivert kellett letöltenem a vezérléshez, mert a régiben nem volt felsorolva minden gpio szám, ami a rev2 esetén kellett (precompiled LCDproc HD44780 driver with support for Rev1/2 Pi [link])
[ Szerkesztve ]
-
V.Stryker
nagyúr
válasz szalay_1 #5382 üzenetére
Ilyeneket hasonló áron lehet itthon is kapni, sőt talán olcsóbban, garival. Biztonságtechnikai cégeknél leginkább. De normális tápot, olcson szerintem egyértelműen így lehet kihozni.
-
-
-
azbest
félisten
válasz szalay_1 #5543 üzenetére
A DIV3 valójában Microsoft High-Speed MPEG-4 V3. Ezt sok lejátszó nem támogatja. Szofveresen talán elég lehetne a proci rá, de azt hiszem nem próbálja proci erőből lejátszani. Nameg szoftveresen a kép megjelenítése is nagyon erőforrás igényes lenne (és még lehet pixeles is).
-
UsagiYojimbo
tag
válasz szalay_1 #5558 üzenetére
DivX ;-) (not DivX) 3.11 Alpha and later 3.xx versions refers to a hacked version of the Microsoft MPEG-4 Version 3 video codec (not to be mistaken with MPEG-4 Part 3) from Windows Media Tools 4 codecs. The video codec, which was actually not MPEG-4 compliant, was extracted around 1998 by French hacker Jerome Rota (also known as Gej) at Montpellier. (Wiki)
[ Szerkesztve ]
"A róka néma volt, a holló meg süket. Kérem elnézésüket!" (Rímhányó - A róka és a holló, 5. variáció)
-
UsagiYojimbo
tag
-
-
Celtis
veterán
válasz szalay_1 #13175 üzenetére
Szerintem te az "Openelec settings" program kiegészítőre gondolsz, de abban nincs semmiféle távirányító konfiguráció lehetőség.
A KODI automatikusan betölti a megfelelő konfigurációs fájlokat, ha talál a megfelelő helyen. Lásd pl. samba.conf. Ha nincs, akkor minden default, ha van, akkor aszerint megy a samba megosztás. -
kutga
nagyúr
válasz szalay_1 #13175 üzenetére
Próbálkoztam.
Irrecord -f paranccsal be tudtam programozni a gombokat, de valamiért csak a jobbra nyíl működött. Az így generált lircd.conf fájlba bemásoltam az XBMC-s linken lévő tartalmat, azzal működnek a nyilak, de nem megy az Enter gomb, nem tudok a menükbe belépni.
Legalább annyit tudok már, hogy a vevő és a távkapocs is jó.
[ Szerkesztve ]
Let the Zone take me if I am.
-
kutga
nagyúr
válasz szalay_1 #13183 üzenetére
KEY_OK kell, igen. Irrecordot követően bemásoltam az előre elkészített konfig fájl tartalmát, cseréltem az ENTER-t OK-ra, így már bejutok a menübe. Nem kell hozzá a beállításokban tallózni (nincs is ilyen), reboot után egyből ment.
Még nem tökéletes, a PLAY/PAUSE és a BACK nem megy, azokra is keresek még valamit.
Let the Zone take me if I am.
-
válasz szalay_1 #19921 üzenetére
Nem tudja a 13666-os porthoz kapcsolni, mert valami már fogja.
A sudo netstat -lpn |grep '13666' parancsal megnézheted melyik program használja már ezt a portot.
Más portszámmal is próbáltad?Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
beta
aktív tag
-
-
-
consono
nagyúr
válasz szalay_1 #19973 üzenetére
Próbáld meg az LCDd betöltését is sudoval, szerintem kellenek ahhoz is a root jogok. Ha úgy csináltad, akkor passz, nem használtam még az LCDd-t, nem tudom pontosan mi minden kell neki.
[ Szerkesztve ]
Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
beta
aktív tag
válasz szalay_1 #19973 üzenetére
Rootként próbáld meg, vagy rakd be a felhasználódat abba csoportba, ami eléri a /dev/i2c-1 eszközt hogyha mindenképp terminálból akarod indítani. De talán egyszerűbb lenne normálisan újraindítanod a daemont: "sudo service LCDd restart" vagy "sudo /etc/init.d/LCDd restart" paranccsal.
[ Szerkesztve ]
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Óra topik
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Skoda topik (Favorit és visszafelé)
- Milyen monitort vegyek?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- EAFC 25
- További aktív témák...
- Gamer PC v5 , i7 10700 , RTX 3070 , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD , 240 víz
- MSI GAMING ASZTALI KONFIGURÁCIÓ
- UItra 9 185H / 32GB DDR5 / Intel Arc GPU / 1TB SSD - Beelink mini PC
- i7 es Lenovó IdeaCentre pc
- AKCIÓ!!! GAMER PC SZUPER ÁRON: i5-12400F/14600KF - RTX 3060 Ti - Új 16/32GB DDR4 - GAR/SZÁMLA!!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest