- Ezért utálod a Bluetooth-t, ha egyszerre több eszközt használsz
- Dell notebook topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen videókártyát?
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Vízpart, vakáció és hardverek
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
RoundRobin
aktív tag
válasz
azbest #15372 üzenetére
Köszi.
Nézegettem, van belőle vga outputos is, csak az 35 dollár, de sztem megér annyit. Még nem döntöttem el, hogy az orange, vagy a marsboard lenne-e számomra jobb. Utóbbi felé hajlok, mert abban upgrade-elhető a proci.
Más: Az SD kártyás NAS projectet jegelem. Sajnos rossz procit vettem hozzá (egy nucleo F411-est, ebben nincs hálózat), a kártyafoglalatok pedig horror árban vannak. 1000 Ft per db. Majd nézek a bolhapiacon kártyaolvasókat olcsón.
-
RoundRobin
aktív tag
válasz
azbest #15356 üzenetére
"Mivel nincs a pi-re építve egy atomerőmű, így nem csoda, ha csak abból tud adni, amit ő is kap. "
Sorry, félreérthetően fogalmaztam. Én arra gondoltam, hogy a PI kapja az áramot és abból enged át az USB portoknak. A rajzon ezzel ellenben azt találtam, hogy ami a pi mikro-USB csatlakozóján bejön, az megy tovább az USB aljzatoknak is. Semmiféle áramkorlát nem tűnt fel, a vezérlőre meg értelemszerűen csak a data plusz-minusz lábak voltak bekötve. Ergo, a rajz szerint az USB-k úgy terhelhetők, ahogy a tápegység engedi.
"Ha valaki nagy fogyasztókat használ, akkor továbbra is érdemes külső tápos / aktív usb hubos megoldást alkalmaznia, hiszen a pi portjai korlátozottan terhelhetőek."
Igen. Csak most olvastam Celtic olvtárs linkjét (itt is köszönöm neki). Ott, abban az áll, hogy az összes (4) port osztozik 600 avagy 1200 mA-en.
Hát így már nincs semmi rendkívüli a szivárvány felbukkanásában, ha single HDD is van az USB porton.
A Pi-nek egyébként be kell(ene) érnie akár 4 volttal is, hiszen az SD-nek, gpio-nak kell 3.3 Volt (utóbbinak eshetőlegesen), a SOC-nak 2.8 a procinak meg 1.8. -
PpenoO
őstag
válasz
azbest #15342 üzenetére
Én úgy tudom, hogy smart töltő nem ajánlott Rpihez, mert az Rpiben nincs olyan elektronika mint a telefonok akkumulátoraiban ami információval táplálná a töltőt milyen teljesítménnyel töltsön. Egy smart töltőnek meg pont ez a lényege.Így viszont a töltő nem kap információt mekkora teljesítménnyel kell táplálnia az adott eszközt, így pedig minimumon üzemel. Rpinek nem töltő kell hanem adapter, stabil 5V2A vagy 5V3A. De javítsatok ki ha nem így van.
-
-
azbest
félisten
válasz
azbest #15339 üzenetére
Nemrég olvastam ph-n egy írást, Blitzwolf 24W dual usb tápról, az is jónak tűnik. 10 dolcsiért nem rossz. A kommentek közt linkeltek szétszedős és műszeres mérős tesztet is róla.
Persze azt érdemes észben tartani, hogy folyamatos terhelés alatt 2 év alatt elöregedhetnek a tápokban a kondenzátorok, szóval aki tartósan terhelés alatt tartja, az számítson rá, hogy nem örök élet egyik sem, idővel romlanak a paramétereik. Ahogy az átlag pécés tápok is 2-3 évente felújításra vagy cserére szorulnak folyamatos üzem mellett.
(#15341) misi021
szerintem ezt valamelyik wifis topicban kérdezd, mert nem annyira vág a raspberry pi profiljába
Egyébként ugyanazok, csak egyikhez kábelt is mellékelnek, ha jól látom. Másrészt attól, hogy egyik oldalt spéci antenna van, még nem biztos, hogy sikerül kommunikálni a másik oldallal. Szóval mindkét oldalon kellhet ilyen, amelyek egymás felé vannak fordítva és még az sem biztos, hogy sikerül, ha útban van bármi.
1km távra mi parabolás komoly antennát használtunk, nagyobb teljesítményű wifi kártyás routerboard felszereléssel. -
RoundRobin
aktív tag
válasz
azbest #15323 üzenetére
A vékony vezetékek még abból a korból valók, amikor csak adatkábelként voltak használatosak, de ilyen ma már nem kapható. Azokban valóban a hajszálnál vékonyabb vezetékek is eőfordultak, de ma már a 2 A-es áramfelvételek mellett (nagy kapacitású mobilok, tabletek) a vezetékek is elég vastagok.
Én egy B pluszost hajtottam, hol a TV-ről (500 mA), hol a barátnőm telefonjának töltőjéről, ami 550 mA-es volt. Szivárványt mégsem tapasztaltam, azt csak a fórumos leírásokból ismerem.
-
RoundRobin
aktív tag
válasz
azbest #15109 üzenetére
Na, találtam is erről valamit:
"Identification of Multiple Cards:
Up to 30 MultiMediaCard™ can be used on the same bus. The method of selecting the card to be accessed from among a number of cards is as follows for each mode.
1.MMC mode
In MMC mode, in order to select a particular card for access from among a number of cards, a relative address RCA (relative card address: see section 2.4, Registers) corresponding to a unique name is assigned to each card during the identification procedure, and a card is selected by specifying this relative address.2.SPI mode
In SPI mode, a chip select signal (CS) is connected to each card, and the card to be accessed is
selected by asserting the chip select signal for that card to the low level." -
RoundRobin
aktív tag
válasz
azbest #15109 üzenetére
"Remélem nem arra gondolsz, hogy úgy címzed a kártyákat, mint a memóriánál vagy flashnél a modulokat."
Nem, dehogy. Tudom, hogy mit csinálok, ne aggódj.
"az utasításokra sem teljesen egyformán reagálnak a különböző gyártók kártyái vagy akár sorozatai. "
Ezért is fogok azonos kártyákat használni. Sőt, tervezem, hogy tartalékba is veszek 3-4 pluszt. Amúgy is, rosszul írtam, mert 2500 a 16-os pendrive volt, a 16-os maxell SD csak 1840 Ft-ba került. Tehát egy 64 GB-os tár összerakható 7360 Ft-ból.
Egyébként lehetne teljesen különböző kártyákat is használni, de akkor az időzítéseket meg kellene nyújtani, ebből következően a rendszer lassabb lenne.A linket ismerem, de azért köszönöm.
A Chan féle fat filerendszert sokan ismerik és sokan használják is.
Arduino, ha eredeti, akkor cortex m3-magos sajnos elég drága. Ennél tudok olcsóbbat. Ennek kapcsán én is adok egy linket. Íme:Amit ezen az oldalon látsz, annak javát az aliexpressen meg lehet venni pár dollárért.
Pl. ez (ARM Cortex M3 base board) 5 dollár:
De én inkább ezt fogom használni, legalábbis valószinűleg, mert ezen már ott van az RJ45-ös csati, nekem csak egy piggy-boardot kell csinálnom, amire a kártyafoglalatokat teszem, meg egy elemtartót az RTC-nek. Ez sem túl drága, olyan 12 USD körül van:
---
Ja, még ezt lesd meg. Most találtam: -
RoundRobin
aktív tag
válasz
azbest #15104 üzenetére
Van nekem is echte NAS, csak:
1. PATA illesztésű.
2. Nem szeretnék olyat, amiben mozgó alkatrész van.Ezt, ami van, úgy vettem használtan, már vagy 5 éve, a tápja volt eldurranva csak, szerencsére.
Raspi:
Hát igen, árak tekintetében abszolút nem éri meg a raspiból NAS-t faragni. Nálam is csak azért került sor rá, mert első körben a barátnőmnek okosítottam a raspival a TV-t, de nem használta, így morfolódott NAS-sá egy időre. Most, egy pár napja meg el is adtam, mintegy pénzalapot képezve a marsboardnak vagy a narancsos Pi-nek.
NAS with SD card by me:
Nincs 5 kártyaolvasó! Csak 5 SD foglalat van, pontosabban lesz. A feladat triviális. Kell egy cortex M4-es ARM, amiben már ott pihen a hálózati illesztő és csak fel kell drótozni 8 minusz egy plusz öt lábra az SD foglalatokat (az 5 láb a chip enable per SD kártya (ezzel választom ki, hogy melyik SD-t írom, vagy olvasom), a hét (8-1) meg közös (data, clock, stb)).
Mivel az 5 közül egyszerre csak egyet olvasok vagy írok majd, így nem kell külső ram-ot illeszteni a procihoz.
A többi már csak szoftver, ill. firmware kérdése. Először akartam wifi-t is implementálni, de rájöttem, hogy tök fölösleges, mert itthon nem fogom sem telóról, sem tabról olvasni a NAS-t, a többi gép meg dróton (utp) van.
Most éppen azt számolgatom, hogy talán elég lesz m3-as proci is, az meg szinte fillérekbe (kb. 1000 Ft) kerül.Az adattárolás biztonsága nem gond, mivel az SD-ket korlátlan számban lehet olvasni, írni már kevésbé, ez igaz, de hát én inkább olvasni fogom őket, írni viszont csak ritkán.
-
RoundRobin
aktív tag
válasz
azbest #15080 üzenetére
"Mondom, az Auto MDI-X képesség amiről beszélsz. A leírás szerint a pi lan-ja is támogatja. Tehát, mindegy mi van a másik oldalon."
Igen, így van, csak a 15069-ben úgy fogalmaztál, hogy az ide tévedő azt hiheti esetleg, hogy mindkét oldalnak tudnia kell az auto cross-t (Auto MDI-X). Ezért jegyeztem meg csak, hogy jobban képben legyen más is.
Rólad tudom, hogy tudod.. -
Osynho
addikt
válasz
azbest #15082 üzenetére
Köszönöm, ilyesmire gondoltam, talán sikerült.
Milyen programokkal tudom kiolvasni a szükséges infókat? A Pi érzékeli a rá kötött eszközt és csak azokat az opciókat ajánlja fel, amelyeket az hivatalosan tud. Legalábbis ez tűnik valószínűnek. Ezt kellene átírnom, 24hz-re.
Azért ezeket óvatosan kellene piszkálnom, mivel nem igazán értek mindent. :/ Bajt okozhatok vele?
"hdmi_group
This defines the HDMI output group to be either CEA (Consumer Electronics Association; the standard typically used by TVs) or DMT (Display Monitor Timings; the standard typically used by monitors). This setting should be used in conjunction with hdmi_mode."
hdmi_mode
This, together with hdmi_group, defines the HDMI output format.
-
Osynho
addikt
válasz
azbest #15079 üzenetére
Ezt olvastam is, de ott inkább a Kuro volt a hiba, többször is írták, hogy a Denon simán kiadja az 1080p/24-et. Nálam a tv nem lehet a hiba. Úgy gondolom, hogy az erősítő és a Pi "kommunikációjával" lehet gond. Ez ugye az első HDMI-s erősítők egyike, jó régi szabvány, 3D-t, HD hangokat se tud. Itt lehet valami gubanc a Pi-vel. Jó lenne a végére járnom, mert a 24p nélkül nem nézek filmet.
Valami mókolás kellene a szoftverben, esetleg másik lejátszó program, de a Kodit nagyon szeretem.
-
RoundRobin
aktív tag
válasz
azbest #15028 üzenetére
"Erre akár egészen jó linuxos minigépet lehetne építeni. Az arm-os megkötések nélkül (már, hogy driverek kapcsán, szoftverek kapcsán ugyanaz, mint egy pc.)"
Igen. Én is ezért tartottam érdemesnek megemlíteni, hogy van ilyen.
Az ARM alapvetően egy jó proci, de a programozása, a toolchain-ek alkalmazása körülményessé teszi, legalábbis amíg PC-n, pontosabban x86-on fejlesztünk.Magánvéleményem, hogy nem a memória kevés, hanem inkább az oprék vannak elhízva, de nagyon . Anno volt élet 64 MB alatt is, nemde?
Ja, amit én problémának tartok, az a HDMI csatoló következetes jelenléte, a VGA csati rovására.
Ezt nagyon fájlalom, mivel én alapvetően nem médiaszervernek használnám a cuccot. Ahogy a Pi-t sem arra használtam, de persze elismerem, az ilyen (mediabox) irányú felhasználás viszi a prímet. -
Celtis
veterán
válasz
azbest #14929 üzenetére
Köszi. A dmesg mutatta az utat. Szerencsére nem kell extra áram. Leírom a részleteket, hátha másnak is segít.
Ezt láttam a dmesg kimenetben.
[ 22.879338] r8188eu 1-1.2:1.0: Direct firmware load for rtlwifi/rtl8188eufw.bin failed with error -2
[ 22.879388] r8188eu 1-1.2:1.0: Firmware rtlwifi/rtl8188eufw.bin not availableA megoldás pedig ez a sor:
sudo wget https://github.com/lwfinger/rtl8188eu/raw/c83976d1dfb4793893158461430261562b3a5bf0/rtl8188eufw.bin -O /lib/firmware/rtlwifi/rtl8188eufw.bin -
huliganboy
addikt
-
huliganboy
addikt
válasz
azbest #14908 üzenetére
Üdv!
Jó kérdés mivel noobsal telepítettem, igazán nem is néztem melyiket rakja fel, aztán toltam neki ssh-n egy updatet.... Szóval lehet nem jessie volt a kiinduló alaprendszer. Noobs mit szed le vajon?
apt-get update természetesen futtatva volt.
Raktam be más repot is de onnan sem tudja telepíteni!
-
F1rstK1nq
aktív tag
válasz
azbest #14790 üzenetére
Köszi szépen az infokat, beállítottam 1080p-re és maradt a PC beállítás a HDMI bemenetre, most írja a tv, hogy 1080p/24Hz a forrás.
A kérdésem, hogy a full hd filmjeim tetején meg alján ott a fekete csík, a full hd sorozataimnál nem. Érdemes állítani valami képarányt filmeknél vagy ti így szoktátok meg?
-
F1rstK1nq
aktív tag
válasz
azbest #14752 üzenetére
Értelek, kár.
Az a problémám, hogy a TV-n 3 HDMI bemenet van, ebből úgy tudom csak 2 HDMI CEC képes, a 3. MHL-es bemenet, abból gondolom, hogy az nem.
Jelen esetben a két HDMI CEC-es bemenet foglalt. Egyikre PS4, másikra a Telekomos box csatlakozik.
Szerinted ezek közül melyiket kéne kötnöm az MHL-es bemenethez? RPi, box vagy PS4? -
OddMan
őstag
válasz
azbest #14065 üzenetére
Én ezen leírás alapján csináltam a Windows 10 IoT telepítést. A "Windows IoT Core Image Helper" egy nagyon egyszerű grafikus program, amivel könnyedén lehet telepíteni az sd kártyára az image fájlt. Mondjuk én W8.1-et használok, de azon simán működött.
-
OddMan
őstag
válasz
azbest #14060 üzenetére
Ilyen adapter kellene nekem.
- 802.11 b/g/n
- USB 2.0
- BCM43143 chipset
- 150Mbps maximum throughput
- Supports Access Point/Infrastructure mode -
azbest
félisten
-
Ultrazord
tag
válasz
azbest #13902 üzenetére
sziasztok!
Felraktam egy raspbian rendszert, píre van kötve egy külső samsung hdd.
Raspbian látja is...
A lényeg, hogy sehogy sem tudok rá írni, kiírja, hogy nincs privilege-em hozzá, pedig root vagyok.
Torrentre szeretném használni amúgy, transmissiont el is érem remote, szépen tudnék is rá tölteni, ha tudnám írni.
Megoldást tudtok? Korábban volt már használva másik linuxos rendszer alatt. Lehet ez a gond? 777es jogot is úgy tűnik megadja neki de még mindig nem írható.A másik, hogy rá tettem egy kodit is. Az viszont szeret kifagyogatni, visszadob a rapsbianba.
A nagyobb gond, hogy nem képes lejátszani a korábban már lejátszott filmeket sem, csak fekete a kép, vagy csak hang van. Kell letölteni valami kodeket hozzá?Openelec+kodi alatt korábban simán futott minden.
Erre tudtok valamit?
-
azbest
félisten
válasz
azbest #13570 üzenetére
Hát, a napokban régi 256MB-os B -vel is szórakoztam, kötöttem rá wifi dongle-t és temper gold hőmérőt.
Az is többször merevre fagyott, a log fájlokba nem is került be semmi róla.A közös pont a 2B és a régi B fagyása közt, hogy mindkettőt már az új 4.0-ás kernellel használtam. 4.0.6 és 4.0.7 verziókat. Szóval jó esély van rá, hogy a 4-es kernelben van még valami hiba, ami bajt okoz a raspbian-nál.
-
-
-
-
GoZoL
senior tag
-
azbest
félisten
válasz
azbest #13610 üzenetére
áh megvan a szó, ami előbb nem jutott eszembe:
szóval úgy tűnik a win iot rendszerrel is lehet interaktív kiosk célra felhasználni a pi2-t. Nem mintha linux alapon ne lehetne ilyet, csak ha valahol win alapú infrastruktúrához használnák, oda lehet jobban passzol az.(#13611) beti
ha esetleg noobs-os több oprendszeres megoldást használsz, az valami trükkös módon kezeli a config.txt-t és lehet, hogy nem ott módosítottad, mint ahonnal alkalmazza az openelec rendszer indulása.De az is lehet, hogy tényleg kevés a táp. Főleg, ha még egér és billentyűzet vagy más usb eszköz is van rákötve. A magasabb terhelésű mód is csak 1.2A-t enged ki a négy usb-n összesen. A pi tápbemenetén pedig 2A biztosíték van, szóval nagyobb tápot hiába tesz rá az ember.
LEhet hogy külön tápellátás, vagy aktív hub kell a winyóhoz, ha máshogy nem megy.
-
azbest
félisten
válasz
azbest #13570 üzenetére
No, ma sok tévénézés után megint beállt a pi2. Most nem volt nagy terhelés alatt. Logokban nem láttam semmit, lehet ki sem tudta már írni, ha baja volt.
Szóval bekapcsoltam a hardveres whatchdogot, ami 10 másodperccel a merevre fagyás után újraindítja, ha minden igaz. A forkbombával kipróbálva működött.
-
RoundRobin
aktív tag
válasz
azbest #13570 üzenetére
Hát, az nem rossz, ha így viszi.
Én anno, 3 éve próbálkoztam két tunerrel, egy thinkpad-be voltak beletolva, 1.8 proci, 1 G ram, kicsontpozott, szénné 'optimalizált' xp és elég köhögős volt a lejátszás, pedig az egyik stream SD volt nem HD. Egy tunerrel persze ment rendesen. Én mondjuk rögzíteni szerettem volna. Azt tudom, hogy a teljes stream mérete irgalmatlan nagy volt, persze abban benne volt minden csati.A set-top boxokban célhw van, az azért mindig jobb adott feladatra mint az általános célú procik, bár ha a málna gpu-ja erre ki van hegyezve, akkor ok.
Én nem használom multimédiára a málnát (az enyém b pluszos amúgy is) de jólesik hallani, tudni, hogy így birja.
Első körben azt hittem, valami adásfigyelő vagy adásvezérlő szoftvert kalapálnál és ahhoz kell a sok tuner.
A 2 A-el lehet, hogy alultápolod. Nem emlékszem, hogy tűzted rá a tunereket. Mindet hub-on keresztül, vagy használtad a pi aljzatait is?
-
-
válasz
azbest #13562 üzenetére
Köszönöm!
A stick nem rityegteti a Windowst -- mehet cserére...
Ha a PuTTY-val (-tyal) próbálok belépni (az SSH a PI-n értelemszerűen aktív), ezt kapom már a login as:-nél: PuTTY Fatal Error - Disconnected: No supported authentication methods available (server sent: publickey,keyboard interactive)
Magával a Linux-szal nagyon alapértéken elboldogulok (pár gépet életben tartok, amíg nincs érdemi gond velük, és évek óta működnek is, a feladatukat ellátják), de a PI alternatív módszerei valahogy nem jönnek át.
Pedig anno harminc éve parancssorral kezdtem az életem, és használtam éppen tíz évig, míg először találkoztam a Windowszal...MaCS
-
azbest
félisten
válasz
azbest #13551 üzenetére
Érdekességképpen a különböző gyártmányú tunerek sorrendjének állandóságát az /etc/modprobe.d -ben létrehozott fájlban adtam meg:
# it9135 / af9035
options dvb_usb_af9035 adapter_nr=0,1,2,3,4# Mygica t230
options dvb_usb_cxusb adapter_nr=5Így mindig 0-4 közt vannak az it9135 tunerek és az 5-ös eszköz a kombó tuner. Ha induláskor véletlenszerűen váltakozna mikor melyik sorszámot kapja a mygica, az a tvheadend-nek gondot okozna, mert eszköz sorrend változásra nincs felkészítve.
Valami miatt raspbian alatt a tvheadend nem detektálja / sorolja külön a tvheadend, hogy a mygica frontendje dvb-t és dvb-c módot is tud. Csak az éppen aktív módot mutatja. Az meg alapból a dvb-t. De nekem a dvb-c kellett, így a dvb-tools csomagban lévő dvb-fe-tool segítségével váltom át dvb-c módra. Erre a váltásra létrehoztam egy szolgáltatást az init.d -ben, ami a pi indulásakor átváltja a tunert. A tvheadend szolgáltatásához pedig megadtam, hogy előfeltétele a dvb-c váltó szolgáltatás elindulása, így előbb vált és aztán indul a szerver. Úgy tűnik ez bevált. A felsorolt 6 tuner egyébként 10-20%ban terhelte a pi-t, miközben 5 különböző muxon lévő adást játszottam le eszközökkel (telefon, tablet, pc....). A fagyás kapcsán inkább átdugtam a dvb-c és kártyaolvasót direktben a pi-re, hogy inkább annak a tápját terhelje jobban. Bár a pi usb csatik közt folyó áram miatt lehet ígyis terhel a hub tápján is.
Ez a tápos, táplálós érdekesség a pi2-re és valószínűleg a b+ -ra igaz.
-
válasz
azbest #13544 üzenetére
Egy hálózaton vagyunk, és az OSMC-t látom is így, csak nem jövök rá, hogy hol a különbség. (OSMC alatt nincs is ez az állandó hibaüzenet.)
Már-már kezdtem azt hinni, hogy megértem ezt a TVheadendes őrületet, de megint vesztésre állok. Egyszerűen logikátlanul kaotikusnak tűnik ez az egész, különös teintettel a felületre, mintha véletlenszerűen érném el a beállításokat, de legalább több részletben.Most éppen megyek vissza 5.0.8-ra (hátha ott nincs version mismatch), közben meg tesztelem a sticket Windows alatt -- de ott működni látszik.
Köszönettel: MaCS
-
válasz
azbest #13542 üzenetére
Köszönöm!
Amennyire átlátom, kliens és szerver is fent van, SSH engedélyezve (bár azt nem találom, hol a jelszóbeállítás -- kapcsoljam ki?).
Az Unofficial Repo-ból fent van egy tvheadend service, engedélyezve. Más TVheadendet én nem találok, bár kétségtelen, hogy eléggé eltévelyedve tudok a PI menüjében kóvályogni.Érdekes viszont, hogy IP:9981-re nem adja ki a beállítási felületet.
-
válasz
azbest #13540 üzenetére
Köszönöm a választ!
Feltettem az OpenELEC 5.92 bétát, de nem tudok rájönni, hogy az unoffical tárhelyről hogyan tudok telepíteni. Azt értem, hogy miattam ég le a ház, de ha rákattintok, nem történik semmi.
A TVheadend a jobb alső sarokban meg folyamatosan version mismatchra panaszkodik -- nyilván igaza is van.A lsusb, dmesg parancsokat hol/hogyan adom ki?
-
-
gyurkikrisz
őstag
válasz
azbest #13135 üzenetére
Köszönöm, ma kipróbálom. Illetve ha így sem megy az adapter azthiszem inkább újrahúzom az egészet, úgyis annyit piszkáltam már bele, lehet csak én csesztem el
Mert próbáltam hozzá feltenni azt a drivert ami kb 3 éve kellett neki, mivel mostanra már állítólag alapból a rendszerben van a driver.
Illetve vennék egy normális tápot neki (a mostani egy gagyi kínai), 2A elég egy wifi adapternek, bill.-nek, és egérnek?
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
azbest #13126 üzenetére
sinceritytrading tényleg megbízható, rendeltem már tőle én is, meg speedrive-tól és satietymemory-tól is (utóbbitól többször is), és mint kiderült, valószínűleg pont ugyanaz a cég csinálhatja mindegyiket, csak különböző neveken, legalábbis amikor rendeltem pont egy napon több különböző terméket is tőlük, akkor pontosan ugyanarról a címről, pont ugyanabban a csomagban érkeztek a termékek.
(Elfért egy csomagba az egész, de meglepődtem, hogy egyben van, és ugyanarról a házszámról érkezett mindegyik, pedig több helyről rendeltem.
) Lehet, hogy marketingcélokból van különböző neveken, nem tudom.
Én konkrétan egy egy Samsung Pro 32 GB-os microSDHC-kártyát (ilyet, ez került a Raspberry Pi 2-be), meg két Samsung EVO 32 GB-osat rendeltem (ezt, más célokra), semmi gond nem volt velük.
Gondoltam megosztom, hátha valakinek jól jön, aki nem tudja, honnan szerezhetne be relatíve olcsón microSD-kártyát, úgy, hogy még meg is érkezik, és nem vágják át. -
válasz
azbest #12932 üzenetére
Sziasztok!
Szeretnék csinálni egy rádióállomást a pi2 segítségével. Azt szeretném vele elérni, h a konyhai FM rádióra streamelje a zenéket. Megoldható ez? Sajnos tök noob vagyok ehhez, úgyhogy pls részletesen írjátok le mit kell hozzá venni, mi kell hozzá stb.
Örök hálám!
Ui.: Bocs... Ez nem válasznak ment...
-
huliganboy
addikt
válasz
azbest #12796 üzenetére
Azbest
CeltisNem tudom, lehet belevágok, amúgy is régi vágyam ilyen "épitkezés". DVB-S/S2 rendszerhez kellene, de valahogy ezektöl az USB tunrektől tartok kicsit.
Enigma 2 nagyon bejön, de kicsit korlátoltnak, memóriában szegénynek tartom, miközben a kodi olyanokat tud, hogy a szemem ketté áll.....MÁS:
Szerintetek egy ilyennel meg lehet oldani a PI2 táplálását? Van egy elfekvőben és hát ez biztos adna elég kraftot neki..... -
tvamos
nagyúr
válasz
azbest #12667 üzenetére
Az a compute module nekem is tetszene, de olcsobb megvenni egy PI2-t... Bar ez sem lenne, ha nem ingyen kapom.
En nem tudom, miert pont ez a Raspberry PI terjedt el ennyire, a sokszor ellenszenves uzletpolitikajukka. Ugy latszik mukodik. Tisztan uzleti alapon nem lehet elinditani egy ilyen panel fejlesztest. -
GU-81M
tag
válasz
azbest #12297 üzenetére
Nem tudom, hogy mi történt, de most működik rendesen, gyors az ssh is és a vnc is. Hazajöttem kicseréltem a tápját (rendeltem 2 ampereset, eddig 850mA-es volt), de nem hinném, hogy ennek köze van ahhoz, hogy most megy minden... Az ip címek különbözőek, a router osztja ki és a mac címek is különbözőek, ezeket leellenőriztem. Ami változott az az, hogy az rpi arp táblájában már nem a pc ip címe szerepel, hanem a neve. ( pc-n nem változott az arp tábla)
Kicsit meglepett az ára... Most meg már megvan, nem filózok rajta többet...
(#12294) -=Jam=: Nem találtam ilyen beállítást és a forgalmi szabályok között sem volt hasonló. Nem gyári fw van a routeren, hanem suste@OpenWrt Barrier Breaker 14.07.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti játékok OFF topik
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Ezért utálod a Bluetooth-t, ha egyszerre több eszközt használsz
- Dell notebook topic
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- LEGO klub
- Nintendo Switch 2
- Path of Exile (ARPG)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! GAMER PC: Új RYZEN 5 4500-5600X +RTX 3060/3070/3080 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ
- ELADÓ TELJES GAMER SETUP!
- i3-8100 + ASUS H310M alaplap + 8GB RAM egyben (félkonfig)
- Asztali PC , R5 5500 , RX 6700 XT , 32GB RAM , 512GB NVME , 1TB HDD
- Brutál GAMER (I7-9700K/RX 6800 Aorus/Z370-F CHIP)
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad T14 Gen 3 üzleti notebook - i5 1245U 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XeW11
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest