-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Patice
nagyúr
válasz
gyurkikrisz #27650 üzenetére
Egy maglódi csákótól hardveraprón.
-
hunaqua
addikt
válasz
gyurkikrisz #17726 üzenetére
Már ajánlottam az Ali-ról a MIXZA vagy LD kártyát.Tápnak meg a Nillkin töltőt. A 8GB kártya 2.5 usd, a töltő meg 6 usd.-
-
Celtis
veterán
válasz
gyurkikrisz #17716 üzenetére
Nekem egy ilyen olcsó aprócska wifi adapter van rádugva. Simán viszi.
-
dugesz77
őstag
válasz
-
tupacamaru
veterán
válasz
Én az előző körben rendeltem, akkor még 4 font volt a Pi és 4 font volt a postaköltség. Sima posta hozta és a 10.-ik napon jött meg.
-
válasz
gyurkikrisz #14974 üzenetére
Ssh és winscp.
-
Froclee
őstag
válasz
win32diskimager olvasni is tud, nem csak írni.
egyébként ha a samba be van kapcsolva akkor a gépedről is eléred a tartalmát a pi-nek.
-
wassermann
Topikgazda
válasz
Ha konkrétan a Config.txt-re gondolsz:
A Pi-k több particiós rendszereket használnak. Az alap-paramétereket beállító config.txt a FAT-esen van, pont azért, hogy elmenteni vagy szerkeszteni Windows alól is lehessen. -
bambano
titán
válasz
gyurkikrisz #14849 üzenetére
ha a telepített csomagokat is visszaraknád, fejbevernéd a jessie csomagjait. rossz ötlet.
simán upgradeld helyben, ne rakj fel másik image-t.
azért debian, hogy ilyen apróságokat egyszerűen el lehessen intézni. -
Saccco
nagyúr
válasz
gyurkikrisz #14823 üzenetére
Igazából kéznél van.
De a stick nem jutott eszembe, azt is megnézem mennyi.
-
válasz
gyurkikrisz #14712 üzenetére
Szia!
Itt valószínűleg a hálózat sebessége lesz a buktató.
Meg lehet oldani egy raspbiannal és egy xrdp szerverrel az elérést akár telefonról is, de szerintem egy film már diavetítés lenne. (Még ugyan nem próbáltam)
-
dkpisti
tag
válasz
gyurkikrisz #14616 üzenetére
Ahogy néztem több rendszer van rá mással esetleg probáltad,lenne még ugye orange pi de sokat nem hallottam róla.
-
Clever0
senior tag
válasz
gyurkikrisz #14589 üzenetére
De pont az a bajom, hogy több leírásban is említik, hogy először hozzunk létre egy alkönyvtárat, utána mountoljuk oda a vinyót. Ez nálam legyen lemez1. Ha ki-be kapcsolom a raspi-t, akkor a vinyó bemountolódik USBHDD1 néven, meg azt mondja, hogy lemez1 már létezik (bár lehet, hogy keverem a dolgokat.) Ezután jön a kézi umount, meg mount parancssorból.
Be volt írva az fstab-ba ez: /dev/sda1 /media/USBHDD1 auto noatime 0 0, de már kikommenteztem és mégis szenvedek vele minden bekapcsoláskor. -
Clever0
senior tag
válasz
gyurkikrisz #14587 üzenetére
Köszi. Kiírta, hogy /dev/sda1: LABEL="vinyo" UUID="A0....." TYPE="ntfs.
Akkor pl. a sudo mount /dev/sda1 /media/vinyo helyett ez kell?
sudo mount UUID="A0....." /media/vinyo -
Clever0
senior tag
válasz
gyurkikrisz #14585 üzenetére
Nekem gondot okoz, ha 2 vinyót csatlakoztatok, mert hol sda, hol sdb lesz belőlük. Szóval mi az az UUID?
-
petya220
senior tag
válasz
gyurkikrisz #14430 üzenetére
Telefonos böngészőből próbáltam, ott csak URL volt >< de találtam hozzá androidos progit, szóval megoldódott a problémám
-
OnlineWolf
tag
válasz
gyurkikrisz #14338 üzenetére
Utánanéztem google-ban néztem is egy példát, csak gondoltam hátha találok itt olyat aki konkrétan erre használta vagy hasonlóra és megszülettek a tapasztalatai.
-
Geripapa
aktív tag
válasz
gyurkikrisz #14253 üzenetére
igy
De ennek a külön kis áramkörnek a földpontja ugyan az legyen mint a pi-nek. -
Celtis
veterán
válasz
gyurkikrisz #14253 üzenetére
Kell hozzá egy plusz tranzisztor és két ellenállás. Ilyesmi.
Csak én átfordítanám a polaritásokat.
- GND és +5V felcserélése (tehát a tranzisztor emittere megy testre és a LED +5V-ra)
- NPN tranzisztor pl. BC337
- A LED-et fordítva kell bekötni.A bal oldali pont megy egy GPIO lábra. A GND és az 5V szintén levehető a PI tüskéiről.
-
petya220
senior tag
válasz
gyurkikrisz #14165 üzenetére
Tudom
csak kérdeztem, hogy csinált e valaki ilyesmit ._.
Privátban meg szerettem volna kérdezni tőle, hogy mik a tapasztalatai -
petya220
senior tag
válasz
gyurkikrisz #14128 üzenetére
Köszi, holnap ez lesz az első, hogy megnézem
Ne értsetek félre, NEM az a célom, hogy a szomszéd wifi-ét feltörjem és onnan torrentezzem,hanem csak kiváncsi vagyok a véleményetekre. (Am... Itthoni saját routerrel kipróbáltam és 2 perc alatt fel is törte ._. )
Szerintetek, a reaver-el való wps törés legális, vagy illegális?(az internet hasznalatát ne vegyük figyelembe.)
Erről a biztonságirésről tudnak a fejlesztők, de nem csinálnak vele semmit se, magyarán a kezünkbe adják ezt a "lehetőséget?
-
petya220
senior tag
válasz
gyurkikrisz #14117 üzenetére
bucihost: Hááát.. Clustert nem akarok építeni... Se hely a szobámban(bár.. ott a padlás
) se kedvem ennyit vesződni, és 100~ raspberry-m sincs c: Adakozni ér :3
gyurkikrisz: 1150mhz-s oc-val is ennyire jár?
-
petya220
senior tag
válasz
gyurkikrisz #14103 üzenetére
Hmmm....
Most ezzel próbálkozom "Change cmdline.txt on sdcard from root=/dev/mmcblk0p2 to root=/dev/sda2" hátha... Csak kicsit lassúcska a pendrivera való kiiratás renderelés közben >< -
OddMan
őstag
válasz
gyurkikrisz #14057 üzenetére
3db usb wifi adapterrel teszteltem eddig, de egyikkel sem működött (a Windows 10 IoT). Sajnos a külföldi fórumokon is azt írják, hogy csak az eredetivel működik. Szóval szeretnék rendelni egy eredeti raspi2 wifi adaptert Angliából, de nem találok olyan webshop-ot, amelyik postáz Magyarországra és van paypal fizetési lehetőség.
-
Ittnemaz
aktív tag
válasz
gyurkikrisz #14041 üzenetére
idöm nincs rá
viszont határidö meg szorit. -
martinkeet
aktív tag
válasz
gyurkikrisz #13923 üzenetére
A pi-n engedélyezve ,de hol is látom a PC-n...?
Win 8.1. -
Sleed
aktív tag
válasz
gyurkikrisz #13806 üzenetére
Az eredeti kártyát másra szeretném használni.
-
junhum
tag
válasz
gyurkikrisz #13780 üzenetére
Igen sudo-val probáltam.
A phyton copyzott és már azért reklomál amit ő maga hoz az első sorban
[link]http://www.danielhansen.net/2013/03/raspberry-pi-temperature-logging-using.html?m=1[/link]
Ezzel próbálkozok egyébként -
válasz
gyurkikrisz #13758 üzenetére
Sziasztok!
Mediastreamot (m3u lista) hova kell beírni openelecen?
Egyáltalán ez: http://dl.dropboxusercontent.com/u/24060872/tvlivehun.m3u él még?
Úgy látszik sikerült megint a válaszra mennem. Bocs, csak már megszoktam.
-
Pe-pe
tag
válasz
gyurkikrisz #13734 üzenetére
Van egy másik dolog is amitől még szivárványozhat a PI: a hosszú USB kábel.
-
tvamos
nagyúr
válasz
gyurkikrisz #13662 üzenetére
Nekem egy wd my passport 500 gb van, az 350ma korul eszik, usb2-be dugva, amugy usb3-as. Nem tudom, hogy ez segít - e. (Egy fél éve mértem, a b-n volt gond vele, a 2-n nem próbáltam.)
-
Root Banane
tag
válasz
gyurkikrisz #13662 üzenetére
Köszi.
Te milyet veszel? -
Nerd
aktív tag
válasz
gyurkikrisz #13652 üzenetére
Ilyet: Toshiba 2.5" 1TB STOR.E PLUS USB3.0 (HDTP110EK3AA)
Raspberry PI 2-vel es ezzel a tappal: STONTRONICS - T5582DV - PSU, RASPBERRY PI, 5V, 2A, MICRO USB
Aktiv hub nelkul, max_usb_current=1 beallitassal, megy gond nelkul, 24/7-ben ugy 3 honapja...
Szerintem ennek a vinyonak a 2TB-os verziojat is megveheted. btw a nexus 5 telefonom is meghajtotta az telefon usbjerol felporgott es megnyitotta a fajlokat
...
-
válasz
gyurkikrisz #13652 üzenetére
WD passport.
Asszem egy logitech usb hubbal. (Aktív)
-
Root Banane
tag
válasz
gyurkikrisz #13645 üzenetére
Okés.
Most találtam egy OSMC nevű rendszert rá, ez tényleg csak annyi, hogy kattintgatással rárakom az SD kártyára és már megy is?
És ehhez a oprendszerhez hogyan lehetne a torrentet is hozzá rakni? -
azbest
félisten
válasz
gyurkikrisz #13619 üzenetére
fstab [link]
-
válasz
gyurkikrisz #13417 üzenetére
Ezzel nem tréfálunk!
Egy ismerősöm családja konkrétan azért mondta le a netelőfizetést, mert világított a router az éjszakában, és ha éjjel kimentek a vécére, zavarta őket!MaCS
-
kutga
félisten
válasz
gyurkikrisz #13349 üzenetére
IP reservation kell hogy legyen a routerben. Én is így használom.
-
Warter
addikt
válasz
gyurkikrisz #13349 üzenetére
Miért ne lehetne ezt a routerből beállítani? Reservation-t azért próbáld ki.
-
RoundRobin
aktív tag
válasz
gyurkikrisz #13141 üzenetére
EGYELŐRE
Egyenlő a matematikában van, meg a jogban.
-
válasz
gyurkikrisz #13138 üzenetére
Annál nagyobb adaptert fölösleges rádugni, mert a pi csak 2 ampert tud felvenni usb-n.
-
yossarian14
tag
válasz
gyurkikrisz #13131 üzenetére
Nagyon stabil, jó vételű USB-s WiFi adapter két antennával: TP-LINK-TL-WN822N
Pi 2 mellé használom max 20-25 Mbps bitrátájú filmek streamelésére helyi hálózatról. Még sosem akadt a lejátszás.
Nem a legolcsóbb, de megéri az árát.
-
azbest
félisten
válasz
gyurkikrisz #13134 üzenetére
/boot/config.txt: max_usb_current=1
-
vjozsef
senior tag
válasz
gyurkikrisz #13131 üzenetére
AP-kent akarod hasznalni?
-
vjozsef
senior tag
válasz
gyurkikrisz #13088 üzenetére
Igen, de pl a rossz driver is lehet a ludas. Nalam a tplink nano ize pl nem is mukodott cserebe iszonyatosan forrosodott.
-
fabiandaniel
aktív tag
válasz
gyurkikrisz #13050 üzenetére
Nekem is csinálta amikor a gépre volt kötve de egy másik microUSB kábel megoldotta a gondot.
-
azbest
félisten
válasz
gyurkikrisz #12870 üzenetére
hasonló,
2A jobbfajta táp br 3200ft körül [link],
egyszerűbb ház 1800 ft körül (átlátszó, fehér vagy fekete).
raspi2 13620
8GB sandiskkártya 3500
-----
22 120ehhez tényleg pariban van a málnapécés suli kit (a kicsit gyengébb tápot leszámítva)
Türelmesebbek azon tudnak még fogni valamennyit, hogy házat kínából 1000 ft körül lehet kapni, sd kártyát is 1300 ftért
-
golya87
őstag
válasz
gyurkikrisz #12864 üzenetére
fdh.hu, bár kérdéses a sima csomag elérhetősége, NOOBS csomag szinte biztos, hogy van.
-
válasz
gyurkikrisz #12689 üzenetére
Nálam terminál egész perfekt! Pythonból még csak a 3-at használtam, az aktuális külső ipm emailben való küldésre. Az szerintem nem vészes. Bár közbe felugrik a proci ~72%-ra kb 2 mpig.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Komplett PC
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Megaport gaming pc + billentyű
- ! AMD Brutál Gamer Konfig ! 9800X3D / 7900XTX ( RITKASÁG ) 32Gb RAM 32Colos ROG Monitor
- Beszámítás! HP Z2 G4 Tower Workstation számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X250 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest