-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
válasz
PumpkinSeed #14644 üzenetére
A régi pi-k armv6 architektúrájúak, a pi2 pedig már armv7. A 7es ért 6osul, de a 6os nem érti a 7es kódot.
-
válasz
PumpkinSeed #14644 üzenetére
Tudtommal nem.
Ha esetleg a pire lett volna, akkor talán, de visszafelé nem. Nincs rá otimalizálva.
-
Ereshkigal
őstag
válasz
PumpkinSeed #9743 üzenetére
Nincs tapasztalatom, de itt max. +-1 Wattról beszélünk. A négymagos Cubox-om is kb. 3 Wattot eszik. Emiatt szerintem ne aggódj.
-
wassermann
Topikgazda
válasz
PumpkinSeed #9743 üzenetére
Most nincs előttem, nem tudom megnézni,
de az XBMC asszem tudja ezeket: a
Programok>>RaspiConfig>SYSTEM Settings alján
be kell pirosra állítani az alapból fehér pöttyökett
az igényelt service indításához -
orbitalion
tag
válasz
PumpkinSeed #9696 üzenetére
Banana Pi OS
Ezek között van Debian alapú is, mondjuk mindjárt a Raspbian is az...
Véleményem szerint a BPi alig különbözik a RPi-től, nagyon sok módszer alkalmazható rá, amit az RPi-knél olvastam. Természetesen csak a rá portolt OS-ek mennek rajta, de ezen kívül úgy tűnik működnek a dolgok. Nem tartom szerencsésnek szétszakítani a két mostohatestvért, de ez csak egy vélemény. Azért teszem off-ba, mert itt ez az elfogadott álláspont. A KátyaPC topicban tárgyalt hardverek sokkal távolabb esnek a BPi-től, mint az RPi... -
tvamos
nagyúr
válasz
PumpkinSeed #9453 üzenetére
Ha nem kell a linux, akkor inkabb egy CortexM-es Discovery-t ajanlanek neked, meginkabb egy ArDuinot.
Ha Pi-n akarsz programozni, akkor irsz script-et, van python, C, Pascal, vagy amit akarsz.(#9452) tvamos
Jo lehet ez a Raspberry Pi Model A+, de az Odroid-W meg mindig a legjobb ajanlat lenne, ha kapna a Hardkernel SOC-ot. -
orbitalion
tag
válasz
PumpkinSeed #9453 üzenetére
Persze! Ez egy mikrovezérlő kiegészítve memóriával és nyákra van téve. Nézd meg a Broadcom BCM2835 adatlapját és ha megismerted, használd az utasítás készletét a ARM1176JZF-S CPU magnak. Igaz azt nem tudom, mivel lehet fejleszteni, programozni, de erre is választ adhat az adatlap és a kereső.
-
csimpas
tag
válasz
PumpkinSeed #6515 üzenetére
Hasonló gondom volt, ssh-n a top parancsnál nézd meg mi zabálja a procit, nekem a motion volt a ludas, lelőttem és utána szépen ment a torrent (transmission)
-
stopperos
senior tag
válasz
PumpkinSeed #6479 üzenetére
parancs sort el lehet érni serial kábellel (pl egy nokia ca 42 kábel kicsit módosítva). Hálózaton keresztül pedig ssh, xrdp. Más nagyon nincs szerintem.
Ha extrára vágysz akkor beagle bone black -et vegyél, és akkor egy usb kábelen is el lehet érni böngészöböl. A cpuja jobb, a gpu viszont gyenge. -
batabe
senior tag
válasz
PumpkinSeed #5840 üzenetére
bootol SD-ről, rendszer fut sd-ről vagy pendrive-ról vagy HDD-ről, és HDD van még mögé csatolva az ftp tárhelynek. minden csak az áramellátáson múlik
(HDD-hez saját tápos USB-hub kell majd neked)
-
sanchomuzax
aktív tag
válasz
PumpkinSeed #5840 üzenetére
Azért is linkeltem a megoldást!
-
batabe
senior tag
válasz
PumpkinSeed #5837 üzenetére
bekapcsolás: áramadással.
bootolni csak memória kártyáról tud. de bizonyos rendszereknél meg lehet csinálni, hogy a rendszer maga már pendrive-ről fusson. (de itt is kell memkártya a boothoz)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Komplett PC
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Megaport gaming pc + billentyű
- ! AMD Brutál Gamer Konfig ! 9800X3D / 7900XTX ( RITKASÁG ) 32Gb RAM 32Colos ROG Monitor
- Beszámítás! HP Z2 G4 Tower Workstation számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Turbózd fel géped a jövő RAM-jával!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest