- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen házat vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- TCL LCD és LED TV-k
- 3D nyomtatás
- Vezetékes FEJhallgatók
- Gaming notebook topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
válasz
RoundRobin #13569 üzenetére
Persze valójában elég lenne 2-3 tuner is, mert max kétféle műsort nézünk egy időben, rögzítést meg ritkán állítunk be. Inkább a kíváncsiság miatt van rákötve ennyi, meg így gyorsabb a csatornaváltás.
-
azbest
félisten
válasz
RoundRobin #13569 üzenetére
A tapasztalatra
Egyébként a dvb adás a gép számára gyakorlatilag olyan, mintha simán csak leöltene egy adat streamet. A kiválasztott csatornák szétválogatása nem sok erőforrást igényel. Amire te gondolsz az a tömörített videó megjelenítése. Esetemben a pi2 csak az adatokat kezeli, nem megjeleníti őket. Bár 1 műsor megjelenítése sem lenne neki probléma, mert hardveresen dekódolja a gpu-ja. Az 5 különböző muxról nézett adás kiszolgálása kb 20% prociterhelést okozott mind a 4 magon.
Annó a régi 1 magos pi-vel is próbálkoztam már 3-5 tunerrel, csak az egy magra is gyengébb és minnél jobban leterhelte a prociját, annál esélyebb volt, hogy elront valamit az usb kapcsolatának adatátvitelében. A próba terheléskori fagyás okát nem tudom, lehet most is usb probléma vagy akár kevés táp. Egy minőségibb 2A táp van a pi-re kötve és egy kevésbé minőségi 2A a hub sajátja.
A set top boxokban még gyengébb hardver szokott lenni, mint az egy magos pi, csak ott jobban össze van csiszolva a rendszer (jobb esettben).
(#13568) lord.lakli
mindigtv extra előfizetésem van, ahhoz használom. Főleg kíváncsiságból, de ha beválik akkor kiváltja a laptopot, amit eddig erre használtam. A telekomos dvb-c meg csak úgy jött, múltkor olvastam az analóg kivezetéséről és hogy helyette kódolatlanul adják ugyanazt dvb-c formában. A kábelnethez analóg tévét kértünk anno, de csak azért lett, mert olcsóbb volt így a net, mintha egymagában azt kérjük. A telefon és tévé gyakorlatilag nem volt használva az előfizetésből.
Új hozzászólás Aktív témák
- Autószimulátor! Leírásokkal, mindenestül, játékkal, kulcsrakészen!
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gamer Notebook! Acer Nitro 5! Csere-Beszámítás! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 500GB SSD!
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest