Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• azbest

félisten

válasz RoundRobin #13569 üzenetére

Persze valójában elég lenne 2-3 tuner is, mert max kétféle műsort nézünk egy időben, rögzítést meg ritkán állítunk be. Inkább a kíváncsiság miatt van rákötve ennyi, meg így gyorsabb a csatornaváltás.

• azbest

félisten

válasz RoundRobin #13569 üzenetére

A tapasztalatra :DDD

Egyébként a dvb adás a gép számára gyakorlatilag olyan, mintha simán csak leöltene egy adat streamet. A kiválasztott csatornák szétválogatása nem sok erőforrást igényel. Amire te gondolsz az a tömörített videó megjelenítése. Esetemben a pi2 csak az adatokat kezeli, nem megjeleníti őket. Bár 1 műsor megjelenítése sem lenne neki probléma, mert hardveresen dekódolja a gpu-ja. Az 5 különböző muxról nézett adás kiszolgálása kb 20% prociterhelést okozott mind a 4 magon.

Annó a régi 1 magos pi-vel is próbálkoztam már 3-5 tunerrel, csak az egy magra is gyengébb és minnél jobban leterhelte a prociját, annál esélyebb volt, hogy elront valamit az usb kapcsolatának adatátvitelében. A próba terheléskori fagyás okát nem tudom, lehet most is usb probléma vagy akár kevés táp. Egy minőségibb 2A táp van a pi-re kötve és egy kevésbé minőségi 2A a hub sajátja.

A set top boxokban még gyengébb hardver szokott lenni, mint az egy magos pi, csak ott jobban össze van csiszolva a rendszer (jobb esettben).

(#13568) lord.lakli
    mindigtv extra előfizetésem van, ahhoz használom. Főleg kíváncsiságból, de ha beválik akkor kiváltja a laptopot, amit eddig erre használtam. A telekomos dvb-c meg csak úgy jött, múltkor olvastam az analóg kivezetéséről és hogy helyette kódolatlanul adják ugyanazt dvb-c formában. A kábelnethez analóg tévét kértünk anno, de csak azért lett, mert olcsóbb volt így a net, mintha egymagában azt kérjük. A telefon és tévé gyakorlatilag nem volt használva az előfizetésből.

Új hozzászólás Aktív témák