- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Acer notebook topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen házat vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- OLED monitor topik
- 3D nyomtatás
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- Hogy is néznek ki a gépeink?
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
darkmore
tag
-
darkmore
tag
Szaisztok, vettem egy érintős 3,5" LCD-t a raspberry pi A+, de csak egy fehér képernyőt mutat, monitorról jól megy minden.
Benéztem és olyan LCD vettem, ami B+/B való?
Vagy mindegy lenne, hogy A vagy B verzió?
(lehet, hogy nem, mert az LCD a GPIO tűkre csatlakozik...) -
darkmore
tag
Sziasztok, van esetleg valaki aki sokat emulátorozik model A-val, tehát 256MB-al?
Érdeklődnék, hogy a SNES, GBA, SEGA Genesis emuláció mennyire megy jól?
Ha csak gyengén muzsikál, akkor nem kellene plusz 4 gombot belefaragnom a gameboy burkolatba..., köszi.
-
-
darkmore
tag
-
darkmore
tag
Sziasztok, alábbi projekthez kérnék véleményt, mivel nagyon új vagyok a témában lehet benéztem valamit:
GameboyPi (már sokan csinálták), egy régi klasszikus gameboy burkolatba szeretnék beleszuszakolni egy komplett Rapsberry Pi A+, LCD-vel, aksival, mindennel együtt.
Alapszabály az lenne, hogy magához a Pi-hez semmit nem akarok forrasztani, hogy később másra is tudjam használni gányolás nélkül.
Van otthon egy extra Samsung Zoom aksim, amihez van egy töltőpanelem is, ha jól gondolom csak egy 5V booster kellene, hogy stabilan meglegyen az 5V. Talán ez megfelelne.
Hangot csak kivezetném a Gameboy füleskimenetéhez, csatlakozóval+kábel,
Irányításhoz, szétszednék egy ilyet és egyszerűen beledugnám a Pi USB-jébe. Ez lenne az egyetlen durva dolog szerintem, a gombokat belefaragni a gameboy burkolatba, az L+R gombot hátulra raknám az aksifedélhez.
Egy kb. 16Gb micro SD-re ráraknám a RetroPi és egyből az emulátorok bootolnának be.
Valahogy így raknám össze:
Micro USB töltőpanel --> aksi --> feszültség szabályzó --> Raspberry Pi +LCD +Controller +Audio
Ahogy néztem a méreteket bőven elférnék a gameboy burkolatban, egyenlőre csak füles hangkimenetet tervezek, de ahogy látom egy mini erősítő kb. 500Ft, azt is be lehetne kötni.
Ez így kb. 15.000Ft-ba kerülne, kb. annyiba mint egy PSP, amin szintén elfutna minden emulátor (sőt a PSX hardwaresen megy a PSP-én), de hát nem ez a lényeg!
Vélemények, tapasztalatok?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Macska topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Acer notebook topic
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus Prime A320M R5 1600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Rampage SHIVA TT 500W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest