- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
- Hobby elektronika
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Apple MacBook
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
synar
őstag
válasz
Blackdeath12 #15611 üzenetére
Erről lemaradtam
-
válasz
Blackdeath12 #15495 üzenetére
Debian
-
gyurkikrisz
őstag
válasz
Blackdeath12 #15495 üzenetére
Raspbian
-
válasz
Blackdeath12 #15247 üzenetére
Ja. Az más. Azt hittem találtál qemu alá imaget és azon nins root.
Hát abba nehéz lesz belenyúlni... Esetleg framarootot próbáld ki.
Egyébként droidra van valami vm kezelő, asszem root sem kell hozzá. Van hozzá win95 image.
Most hirtelen ezt találtam:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?p=30397108
Sorry a linkformátumért...
-
válasz
Blackdeath12 #15245 üzenetére
Szia!
Amit qemu alól bootolsz, az egy képfájl. Ezt legegyszerűbben egy linux alól lehet módosítani a megfelelő fájlok romhoz adásával.
Ez már erősen android téma, de nem elég a supersu apk, hanem kell maga a su fájl is. Tulajdonképpen ez a su fájl a root. A supersu csak a jogosultságokat kezeli.
Szerk.: a system/app mappába rakd a supersu apk-ját, a su fájlt pedig a system/xbin alá.
Viszont ha 5.* a droid vagy frissebb, akkor figyelni kell a selinuxra. Na ez már kemény téma!
-
válasz
Blackdeath12 #15212 üzenetére
Szia!
Bontsd ki a képfájlt, majd tedd be a system/xbin alá a su-t, a system/app mappába pedig a superSU-t.
Vagy adb-n lehet még rootolni, esetleg framaroot...
-
azbest
félisten
válasz
Blackdeath12 #15161 üzenetére
2013 óta változott pár dolog. Például, hogy korábbi raspberry pi-s linux még soft floating point -ra volt fordítva. Közben készítette el valamelyik srác a debian armv6 hard-fp portját, ez lett a későbbi hard-fp raspbian.
Erre azért volt szükség, mert a debian armv5 és armv7-re volt fordítva, de az első pi procija armv6-os volt. Az 5 gyengébb teljesítményt nyújtott volna rajta, a 7 pedig nem tudott futni. A pi2 már armv7-es és akár a rendes debian is futhat rajta (csak ugye a pi spicifikus folgoknak a helyükön kellene lenni).
Viszont a raspbian még mindig armv6-ra fordít, mivel így tud kompatibilis maradni az alaprendszer a régi pi-vel. Az alapítványosok szerint pedig nincs rá jó indok, hogy miért lenne jobb armv7 változatot is kiadni (ez bullshit egyébként). Egyébként a kernel-ből a pi2-n is armv7 fut és a gcc alapértelmezettnél magasabb verziója is armv7-est fordít alapból.
Szóval próbálj kicsit újabb leírást találni, ami az újabb pi-vel megy. Vagy ha általánosabb armv7-es leírást találsz, akkor valamelyik ubuntu vagy debian rendszerrel, de kis szerencsével a rapbiannal is működhet.
-
petya220
senior tag
válasz
Blackdeath12 #15155 üzenetére
Ha 1150 mhz-ig ki van húzva a pi, akkor tuti menni fog c:
Ha sikerül, akkor leírod, hogy hogyan sikerült?
-
válasz
Blackdeath12 #15155 üzenetére
Hát Te tudod, de sajnos nem fog menni.
Még qemuval sem, hacsak nem sikerül x86-os arhitektúrájú oprendszert emulálni. De ilyet még ezen a kütyün nem láttam.A qemu mellett még ajánlanám a wine-t, de sajnos az sem támogatja az arm-ot...Visszavonom. Elvileg megy qemuval.
Egyébként telepíteni kicsit nehezebb, töröld, ami most fent van és add ki ezeket:
sudo apt-get install git zlib1g-dev libsdl1.2-dev`
wget 198.154.101.186/RaspberryPI/qemudidi2.rarMajd ezt a rart bontsd ki mondjuk unrar x -el. Utána már csak be kell állítani. Most találtam rá x86-os debiant!
Mindjárt ki is próbálom, hogy nem e kamu.
-
válasz
Blackdeath12 #15145 üzenetére
Ki mondta, hogy nem fut linuxon? Én csak annyit mondtam, hogy x86 proci kéne neki és nem arm...
Próbáld ki a mumble-t, szerintem van olyan jó és még a virtualizációval sem kell szenvedni! Bár egy ilyen gyenge eszközön nem érdemes ilyesfajta dolgot futtatni.
-
Blackdeath12
csendes tag
válasz
Blackdeath12 #15143 üzenetére
Tehát senki sem tud segíteni, vagy még nem találtam meg az emberemet
-
válasz
Blackdeath12 #15143 üzenetére
Ts csak x86-on futha jól tudom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Hobby elektronika
- Mobil flották
- BestBuy topik
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Második bétánál jár a One UI 8
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- Szerver rack szekrény 42U gurulós zárható 200x100x60
- RTX 4080 SUPER,16GB. Ryzen 7 7800X3D, 32 RAM Fury RGB! Garancia!
- DELL T40 EMC Szerver
- Új - Gamer Gép - Gigabyte Z790 EAGLE, Intel i7 13700, 32GB DDR5, RTX 4070, 1 TB M.2 SSD, TT 1000W
- ASUS PRIME B760M-K D4 + Intel I5 12400F + Netac 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- LG FLATRON L1942s 19"-os 1280x1024-es monitor eladó
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest