Hirdetés
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
lanszelot
üzenetére
Ugyan ez nem adguard reklám topik, de igen, játékokban is és mindenhol szűr mindent, egyedül youtube-ra kell külön megoldás. 94.140.14.14 és 94.140.15.15 van beállítva a routerben és azóta egy darab reklámot nem látok se telefonon, se gépen, játékokban sem. Telefonon külön be van állítva, hogy mobilneten se lássak reklámot.
-
válasz
wassermann
üzenetére
Köszi, igen, elég sokat keresgéltem a problémával kapsolatban, a probléma ismert, és eléggé öszetett. Az okozza, hogy a BT-perifériák, ha nincsenek használatban, egy idő után "elalszanak" az akkumulátoridő növelése érdekében. A BT-kommunikáció sajátosságai miatt itt megszakad a kapcsolat, és a felébredéskor szükség lenne agy reconnectre, de ezt a periféria nem tudja kezdeményezni, az RPi pedig nem észleli a "felébredést". Patthelyzet. A megoldások között a legtöbbeknbél egy cron-nal időzített script fut, amelyik folyamatosan polloz, és vagy nem engedi elaludni a perifériát (ez nem jó az ajkkumulátorának), vagy ha a trusted perifériát disconnect állapotban találja, akkor megpróbál reconnectelni, és ezt folyamatosan mondjuk félpercenként ismételgeti. Azt hiszem nem kell magyaráznom, miért nem ideális megoldás ez, de egyelőre jobbat nem találtam. Ezt fogom én is csinálni, de csak a billentyűzettel, mert ha a billentyűzet automatikusan konnektál, annak segítségével már tudok terminált indítani és egyetlen paranccsal újraindítom a BT-alrendszert, amiután konnektelni fog az egér is.
-
wassermann
Topikgazda
válasz
Aszpirin
üzenetére
Sajnos ilyesmi előfordul máshol is és nem könnyen orvosolható: nekem egy Windows-os PC és egy Linux-os PC is szereti eldobni a rádugott perifériákat hosszabb idejű mellőzöttség esetén, ilyenkor csak a ki-bekapcs segít.
Nyilvánvaló, ha lekapcsolja egy periféria hardvercsatornájáról az áramot, akkor az csak egy újabb hardver szkennelési ciklus után fog látszani (indítás), amikor újra mindent aktívvá tesz.
-
lanszelot
addikt
Észre vettem hogy csak telefonon blokkol olyanokat amit nem kellene.
Beírtam a linket pc-n, és ott meg tudom nyitni.
Telefonon nem.
Telefonon a pi-hole admin felülete is blokkolva van.
Próbáltam több böngészőt is telefonon, de nem.
Pc-n semmi gond.
Hogy lehet hogy telefonon nem engedi megnyitni az oldalakat?
Biztos hogy pi-hole, mert ha fizikálisan kinyomom, akkor meg tudom nyitni telefonon amit addig nem.Köszönöm szépen a választ.
Ad guard nem ingyenes. (Igen van ingyenes része, de az szűr amit szűr)
Ad guard össze se hasonlítható pi-hole -val.
Ad guard csak a böngészőt szűri.
Pi hole mindent. Az alkalmazásokban/játékokban nincs reklám. Tehát mindent szűr.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hobby rádiós topik
- OnePlus Nord 5 - lehűti a kedélyeket
- Automata kávégépek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- BestBuy topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Xbox tulajok OFF topicja
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- Utánajártunk, hogy melyik memória mennyire drágulhat
- További aktív témák...
- Dell irodai Pc I5 4590/ 16GB DDR3/ 120GB SSD+ HDD 500GB / Gf 1050Ti
- GAMER PC (Core i7-10700K UNLOCK / 16GB DDR4 / Gigabyte RTX 2060 6GB OC / 1TB SSD + 1TB HDD) garancia
- Gamer PC 3070 12600k
- Félgépek,jó állapotban,kiszórós akció,i3-i5,ddr3,h61m,intel hd
- i7 8700/ RTX 2070 super alapú konfig/ garancia/ ingyen foxpost
- Samsung Galaxy Z Fold4 Graygreen Duplakijelzős produktivitás, 120 Hz, Garancia 2026. 03. 22-ig
- AKCIÓ! DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2660v4 (28c/56t, 2.0/3.2GHz), 96GB RAM, 4x1G, áfás
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3858
- Asus Zenbook 14 OLED 2.8K 90Hz HDR 10bit Ryzen5 5600H 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega7 Win11 Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest